Dagens programridning!

 
Idag var det programridning för mig och Z! Så himla kul! Tänk att jag inte har gjort det här tidigare! Det var SÅ nyttigt! Tänk vilken lyx vi har som har en riktigt bra dressyrdomare som jobbar på vår ridskola och dessutom tar sig tid till sådant här.
 
Valet av program var ju såklart inte svårt, det blev givetvis ett LA:3 som vi red! Såhär gick det:
 
Framridning:
Jag var först ut så jag fick rida fram på banan. Det kändes lite ovant, och jag tänkte tanken att "åh vad dumt egentligen, det gör ju att han blir mer avspänd än vad han skulle vara om vi red fram någon annanstans" Men sen insåg jag att jag ju inte behvöer tänka så. Zigge är inte det minsta brydd om staketen, bokstäverna eller domarbordet. Vi red till exempel precis bredvid där de tog in domarbordet och han slängde inte ens en blick mot det. Hur som helst kändes han rätt bra under framridningen. Jag kände väl att jag inte riktigt kom ner i sadeln då jag försökte tänka ordentligt på att rida på med mer energi eftersom det var det vi behövde från förra gången vi red programmet. Men det kändes ändå helt okej liksom. I den förvända galoppen ville han slå om ett par gånger, så det fick vi kämpa lite med. Men i det stora hela försökte jag tänka lite teamwork och lagkänsla mellan mig och Z. Jag försökte att inte bli arg och stel när det inte gick som jag ville, utan mer tänka att vi måste ha bättre samspel. Det är så lätt att bara bli lite sur och då tappar man så mycket!
 
Ritten:
Själva ritten kändes delvis bättre än sist, delvis sämre. Jag kände att vi hade lite bättre form, lite mer energi, men att jag själv skumpade runt so men liten studsboll. Dock verkar det inte synas lika mycket utåt som det känns, för jag fick en 7/21 på sitsen! WOHOO! Det kändes som att jag låg någorlunda godkänt eller strax över strax under genom hela programmet. I vår "bästa" förvända galopp så fick vi en STOR miss. Zigge skulle plötsligt bajsa och ville stanna, jag tappade allt och det kom då ett avbrott till trav. Jag fattade ny galopp men fick då rättvänd. BAJS. I dubbel bemärkelse. Det kostade oss då vi fick en 4/8. So mtur var var första delen av det ändå bra, vilket jag tror gjorde att vi ändå fick den där fyran. Men gud vad det kostar att få en miss på en koefficient. Men i övrigt kändes det rätt bra.
 
Slutpoäng:
Gångarter 6
Framåtbjudning 6
Lösgjordhet 6/12
Ryttarens sits och hållning 7/21
Korrektheten 7/14
 
Totalt: 223 p, 63,714%
 
Mina tankar om slutpoängen:
Åh vad nöjd jag är! Det är ju en höjning från sist, trots omslag! Totalpoängen tidigare har ju varit som bäst 213,5 p och 61,000% så det känns riktigt kul med nästan 3 procents höjning! Och då dessutom att det kostat mig några poäng med omslaget! De allmäna intrycket känns riktigt kul att ha höjt de två nedersta till 7or istället för 6or som vi hade sist!
 
Slutkommentar:
G prydligt progr på häst som kan bli lite mer energisk spec i traven. Passa han blir lite låg och rycker i vissa ö-gångar. Börja ej för sent i ökn.
 
Mina tankar om slutkommentaren:
Känns som vanligt som en fullträff. Vi behöver få till lite mer energi i traven, galoppen är bättre. Han blir lite llåg och vill gärna rycka ner huvudet och dra tygeln ur handen på mig i övergångar, särskilt avsaktningar. Jag börjar medvetet gärna lite senare i ökningarna för att jag aldrig riktigt känner att jag har kontroll. Så det får vi helt enkelt öva på!
 
Det vi fick rida om:
Vi fick rida om skänkelvikningarna, detta för att Eva ändå såg att vi kunde bättre. Jag fick tänka på att visa lite mer tvärning och att verkligen behålla energin. Det är SÅ himla svårt, men tillslut fick vi ändå till det lite bättre! Även 10 meters volterna fick vi göra om direkt efter skänkelvikningen, och där tänka på att behålla energin för att han itne skulle dyka ner med huvudet. Det var svårt. Måste öva.
 
Något som känns riktigt kul är att vi endast på ett par ställen i programmet fick kommentarer om att vi var på dubbla spår. Tidigare har ju det varit mycket mer frekvent, men jag har verkligen försökt jobab med det, och det verkar ha gett resultat! Så roligt!

Jaaa, så kul! Kämparglöden lyser! :D

Ja det är fantastiskt nyttigt och så himla bra att ngn som verkligen kan o vet vad domaren tittar på och som tar sig tid att gå igenom det med en.

Toppenbra! Kul! :D <3
Remember me


Ladda ner en egen design gratis