Dagens ridpass 19 april - Zigge

 
Idag blev det ett riktigt härligt pass! Och vi satte en sjukt bra grej idag! Är lite i chock fortfarande!
 
Hur som helst, vi började passet med att rida ut en tur i skogen. Det var helt galet bra väder och solen strålade! Varmt var det också! Vi tog en runda med lite stockar också som vi skuttade över, och mitt i turen tog vi oss upp och ner för några sandbackar. Nyttigt!
 
Sen gick vi in på utebanan och där var det någon (stor vit) som blev helt vild och pigg. Aningens pigg och lite spänd. Men så himla glad! Vi galoppjobbade en del och försökte få ordning och fokus. Samtidigt så är jag ändå så glad att han är sådär, livsglad liksom!
 
Under passet jobbade vi med lydnad och gjorde lite galoppombyten. Jag har på senaste tiden lagt bytena på hyllan med anledning av dressyren. Z är ju trots allt en hopphäst som gärna vill gå i rättvänd galopp, och nu tävlar vi ju LA där det ingår förvänd, och det är där vi har chans att glänsa till. Oftast får vi jättebra poäng där, om vi inte slår om. Det händer oftast inte, men om det händer blir det ju ett rejält poängras. Därför har jag inte riktigt vågat ge mig på bytena nu när vi övar förvänd så mycket. Löjligt, jag vet, men ändå. Han blir så otroligt känslig när han är helt uppvärmd, så jag är rädd att han ska misstolka mig och byta. Han vill så mycket. Men idag kunde jag inte hålla mig.
 
Så det blev byten, och jäklar vad bra han var! Höger till vänster har ju gått ganksa bra förut, och vänster till höger har knappt gått. Nu kunde jag göra höger till vänster plättlätt och höger till vänster lyckades oftast. När han verkligen hade fattat vad vi höll på med kunde jag inte hålla mig. Jag vände upp på en diagonal i högervarvet och bytte till vänster. Satte ihop och bytte tillbaka till höger efter fyra språng. Och efter ytterligare fyra språng bytte jag till vänster igen. Min fina fina prins! Tre rena byten bara sådär! Direkt efter gav jag mig. Man ska ju sluta när man är på topp, haha!
 
Nu ska jag bara minnas vad jag gjorde idag, så att vi kan göra om det. Synd bara att jag inte riktigt vet vad jag gjorde... Tänkte nog mycket "hur svårt kan det vara, vi bara gör det". Och så gjorde vi det visst :)
 
Efteråt var vi svettiga....
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis