Dagens träning 29 april - Zigge

 
 
Idag blev det träning för tränare äntligen! Och inte vilken tränare som helst! En landslagstränare! Elisabth Lundholm. Som jag längtat! Dessvärre blev det lite samma känsla som i lördags på tävlingen. Jag klarar det inte. Så himla tråkigt och jag är jättebesviken på mig själv. Vi gjorde enkla övningar som jag känner att jag och Z borde kunna göra i sömnen, men jag blir så trött i kroppen att den inte lyder. Jag måste ändå säga att jag har en ganska bra sits, och att sitta ner i trav är inga problem för mig. Förutom på Zigge. Jag kan inte slappna av, utan spänner mig som en fiolsträng, och blir då helt matt i hela kroppen. Och då kan man inte ge några hjälper. Så jag kan liksom åka ett helt varv på volten och bara känna "han är inte tillräckligt formad runt innerskänkeln, jag måste lägga till den", men det händer inget. Kroppen lyder inte.
 
Så jag får helt enkelt öva sitsträning. Att våga slappna av och inte spänna mig hela, hela tiden. Och kanske konditionsträna igen. Jag var ju jättebra på att träna innan jag köpte Zigge. Då tränade jag ca 5 dagar i veckan, men sen har jag liksom inte haft eller tagit mig tiden att göra det. Men det kanske är dags nu om jag vill komma någon vart.
 
Hur som helst, något av det jag fick med mig idag var att i skritten när vi tappar takten så ska jag flytta honom åt sidan ett steg, och när han gör det bra så ska jag rida på framåt igen. Han får ALDRIG gå i sån skritt helt enkelt. Något annat var att jag behöver trampa ner bättre i höger stigbygel. Jag drar tydligen upp det benet och får inte ner det i stigbygeln lika bra som vänster. Våra skänkelvikningar fick vi ändå beröm för faktiskt, och det är ju ändå roligt eftersom jag har haft lite svårt med dem.
 
För övrigt fick jag nästan hela tiden tänka och rida öppna. Det för att få inner bak på plats. I det fick jag dessutom tänka på att inte dra tillbaka innerskänkeln, utan istället ha den på plats och sedan flytta framdelen efter bakdelens spår. När jag väl fick till det så blev det bra, men det är svårt att ställa om, jag hamnar ju gärna i att skänkeln åker jääääättelångt bak.
 
Nu tar vi med oss detta, tränar och konditionstränar mig... Sen kommer vi tillbaka ännu starkare! Vägen till framgång är inte alltid spikrak... Jag älskar Zigge även fast det inte går bra för oss ♥
 
 

kolla tillbaka några inlägg ska du se att det går jättebra för er. Dipp i ridning betyder utveckling. Du har höjt ribban ett snäpp eller som det verkar nu 10 snäpp. En sak i taget. Ett steg i taget ska du se att om ett år har ni tagit ett kliv upp <3

Sandra , det är väl precis det man egentligen vill när man har en tränare. Visa problemen och få tips. Klart du hade velat visa allt perfekt och få beröm, men det hade ju inte varit lika givande i längden. Det tar tid att "växa in" i en häst och hitta alla knappar. Din och Zigges resa har bara börjat. Du är jätteduktig! Håll ut!
Remember me


Ladda ner en egen design gratis