Förklassen div 2 omg. 2, LB:3

Till förklassen var vi tack och lov i god tid. Vi hade riktiga problem med lastningen hemma, för Zigge hade bara bestämt sig för att inte gå på. Som tur var kom bästa Ulrika och fick in honom till slut, och jag fick med mig en hel del tips därifrån. Toppenbra! Det gjorde att vi blev sena, men jag hade räknat lite tidigare än vad vi behövde, så vi hann dit i god tid. Skönt! Dock blev jag lite trött av hela den där stressen att inte komma iväg, men men. Det slutade ganska bra dock med en 6e placering och därmed en rosett, plakett och hederspris! Vår första riktiga placering!

 

 

Framridningen

Själva tävlingsplatsen föll mig inte i smaken tyvärr. Det var en trevlig tävling med jättetrevlig personal överallt och maten var toppen! Men framridningen var inte något att hurra för, och dörren in till ridhuset kändes i lägsta laget. Jag som sitter på en stoooor häst fick ducka rejält för att ens ta mig in. Jag gick till och med till överdomaren för att be om dispens för att få leda in Z och sitta upp inne på banan om jag inte kunde sitta på honom genom öppningen. Inte jättekul. Framridningsridhuset var litet och mörkt. Underlaget väldigt ojämnt och jag måste verkligen öva på att ta plats. Med en stor häst som verkligen behöver röra igenom hela kroppen för att slappna av kan man inte hålla på och stanna och sakta av till skritt hela tiden bara för att se upp 110% för allaandra. Nej, det måste jag bli bättre på! Vi blev helt enkelt inte helt uppvärmda. Förutom jag kanske, jag blev stört svettig för det var så himla varmt där inne, plus att jag kände mig jättestressad av att inte kunna rida ordentligt.

 

Ritten

Jag lyckades ta mig in i ridhuset utan att behöva sitta av, men lite spänt var det. När vi kom in i ridhuset blev han lite stel och knasig, och han kändes otroligt seg. Att jag dessutom kände mig lite matt i kroppen gjorde ju inte det hela bättre. När vi fick startsignal kände jag mig inte alls redo. Men men, vi startade och det gick ändå ganska hyfsat. Han var bitvis lite spänd och blev då lite kort i steget och spänd i nacken. Spände uppåt liksom och då tappar vi takten när han känns som att han bara trampar luft. När vi kom till skritten hade jag som mål att vara noggrann i mellanskritten och inte få dålig takt, och det lyckades jag med! På skritten fick jag 7or och kommentarerna Harmoniskt och Noggrant. Perfekt! Sen kommer ju galopprogrammet och där är vi ju klart bäst. Där har jag till större delen 7,5or och 7or. Min största bedrift är att jag satte en 7,5 på en mellangalopp. Tjoho! Mellantraven var vi som vanligt dåliga i, men det får vi helt enkelt kämpa med.

 

Slutpoäng

Gångarter 6/12

Framåtbjudning 5,5/11

Lösgjordhet 6/12

Ryttarens sits och hållning 7/21

Korrektheten 7/14

 

Totalt: 213 p, 64,545%

 

Mina tankar om slutpoängen

Jag känner att slutpoängen är helt korrekt. Gångarterna är ju som dom är, vi har inget flashigt att erbjuda än så länge, och särskilt inte när han blir lite stel såhär. Framåtbjudningen var absolut inte värd mer, och lösgjordheten var verkligen bara precis godkänd. Min sits känns bra att få 7 på, för jag kände mig ändå lite risig. Korrektheten ska också bara vara en 7a, det finns ingen anledning att få lågt där. Om det inte händer något oförutsett såklart. Totalpoängen känns väldigt bra för det här programmet. Det är underbart att känna att vi kan så mycket bättre och ändå landa på 64,5%.

 

Slutkommentar

Väl visad (som vanligt) men han stod emt och blev lite orytmisk i traven. Även i skritten önskas mer energi.

 

Mina tankar om slutkommentaren

Roligt att få "Väl visad", det gillar jag! Känns som att man gjort det bästa av dagens häst liksom. Att sen få "som vanligt" inom parentes känns ju som en boost till mig! I övrigt håller jag med, vi kan verkligen bättre än såhär!

 Domare för tävlingen var Marlene Kamsvik

Grattis

Stort Grattis! Duktiga och fina ni är! :D

Duktiga!

Härligt!
Remember me


Ladda ner en egen design gratis