Gårdagens ridpass 3 april - Zigge

 
Igår blev det äntligen ett efterlängtat ridpass på Zigge. Ni som läser här har säkert märkt att det varit lite mycket annat ett tag nu. Jag hinner inte alls med så mycket som jag skulle vilja göra. Anledningen är att jag på jobbet är mitt uppe i en rekryteringsprocess där jag ska rekrytera 10 tjänster, men snart är det klart och då hoppas jag att det återgår lite till det normala. När jag jobbar såhär mycket krockar ju jobbet hela tiden med att Z går ridskolelektioner på kvällarna också, så då blir det inte så mycket ordentlig ridning för oss. Men nu är det full fokus!
 
Hur som helst, igår slutade jag jobbat vid ca 19.00 och åkte snabbt och köpte mig lite pommes på väg till stallet. Sen blev det att rida ett snabbt pass för att sen kvällsfodra som jag fick rycka in på (Tack Therese för hjälpen också) och sen mocka och fixa och sen åka hem till ca 23.00.
 
Ridpasset började med lite osämja. Vi var inte alls på samma plan egentligen, men så blir det ju ofta när jag inte suttit på honom på flera dagar. Nu red jag ordentligt senast i söndags då det var Pay & Ride. Efter det är det ju massa olika ryttare som ridit, så jag känner inte att jag kan kräva att han ska lyssna på millimeterhjälper från mig då. Men det gjorde att vi har lite lägre krav till en början, joggade runt i låg form och jobbade ganska mycket i galopp. Fokus på att få fram nosen då jag upplever att han gärna hamnar lite bakom när jag inte ridit ordentligt på ett tag. Efter ca 30 min släppte det mesta och han blev riktigt fin faktiskt.
 
Mot slutet red vi en del i lite högre form och med kraftiga tempoväxlingar. Försökte samla lite mer, och emellanåt fick vi in en härlig och häftig känsla. Nu satsar vi stenhårt den här veckan!Remember me


Ladda ner en egen design gratis