Här har ni mitt knep

 
 
Det visade sig att jag hade en hel del läsare som också kämpar med att få sina vita hästar vitare. Även om jag inte lyckats helt, så har det ju i alla fall blivit mycket bättre. Så nu tänkte jag helt enkelt dela med mig av mina knep. Det absolut viktigaste ser ni på bilden här ovan. Schampot K9 bright white shampoo.
 
♦ Jag ser alltid till att tvätta av svansen när den blivit skitig. Om det får sitta länge så gror det liksom in. Jag tvättar med andra ord svansen så ofta som det behövs, men jag tvättar då delen längst ner. Svansroten tvättar jag väldigt sällan. De här tvättningarna kan vara med enbart vatten också, det beror lite på hur skitig svansen är. Men till exempel skulle jag inte låta honom stå med lera i svansen, då sköljer jag bort den hellre.
 
♦ Några gånger i veckan tvättar jag alltså med schampo. Då använder jag faktiskt biltemas hästschampo. Det fungerar toppenbra och kostar nästan gratis. När svansen börjar bli lite grådassig tvättar jag med K9 bright white shampoo. Jag låter då schampot sitta i i ca 10 minuter.
 
♦ Lite då och då när svansen börjar kännas lite spretig och svårborstad brukar jag ha i lite inpackning efter schamponeringen. En vanlig inpackning som man har till människor. Den låter jag också sitta i och verka i ca 10 minuter. Den här bör vara oparfymerad och jag tar alltid bara i längderna. Jag tvättar som sagt svansroten mycket sällan.
 
♦ Inför tävling eller dagar då han ska vara extra fin har jag några steg till. Ca 5 dagar innan börjar jag tvätta. Processen är: Dag 1. Schamponering med K9(verkar ca 10 min) och avslutar med inpackning.(verkar ca 10 min) Dag 2. Schamponering med K9.(verkar ca 10 min) Dag 3. Schamponering med K9(10 min) och inpackning(10 min) avslutar med torrschampo från Veredus. Dag 4. Schamponering med K9.(10 min) Dag 5. Schamponering med K9(10 min) och inpackning(10 min). På tävlingsdagen är den bländande! Men, om man vill ha extra vit "färg" kan man kleta in lite Swedish clay i svansen, låta torka och sedan borsta ur. Då jäklar lyser svansen vit! (detta har jag dock inte gjort då det verkligen kräver att svansen är helvit, och Z har några bruna slingor i sin)
 
♦ För övrigt är jag en sådan där människa som inte alls tycker om flätad svans. Alltså helflätad över natten eller under hagvistelsen. Då sköljer jag hellre ur svansen en extra gång.
 
♦ När Z åker transport får han ha ett svansskydd som avslutas med en liten påse nedtill, så att svansen hålls skyddad mot bajset. Det gjorde att han kunde hålla en vit och fin svans under tävlingen.
 
PS. Självklart gör jag inte hela den här proceduren om svansen verkligen är fin innan. Det här är när jag har "struntat" lite i svansen och behöver få upp vitheten igen.

Jag tycker Zigges svans är mycket vitare nu på sista tiden så fint.

Kanske kan vara bra för vita ben?

Mmm, absolut är svansen vitare. Hela hästen faktiskt, ställ en av ridskolans skimmlar bredvid så vet du hur han såg ut innan. /smutsvit & smutsgul/
Remember me


Ladda ner en egen design gratis