Pay & Ride, Debut LA:4

Åh, igår startade jag och Z vår första LA:4 på en Pay & Ride. Superspännande, lite nervöst och svårt! Särskilt med tanke på att jag var heeeelt slut i kroppen efter lördagens tävling och dessutom lärde jag mig programmet under framridningen. Ett lite krångligt program må jag säga. I programmet gjorde vi dessutom vår 5e och 6e bakdelsvändning ever tror jag. Så jaa, förväntningarna var inte höga, men eftersom vi gått till final i division 2 så var det perfekt att få rida LA:4an eftersom finalen går i det programmet.
 
 
Framridning
Jag red fram ganska kort och koncist. Både jag och Z var lite trötta (okej mest jag) i både musklerna och kroppen efter gårdagen, så jag ville inte sitta och nöta allt för länge. Men vi loggade lite i låg form, plockade upp lite, red lite förvänd, testade några skänkelvikningar och någon bakdelsvändning. Provade att rida vägen i den förvända, alltså rakt över ridbanan och därmed en 90 graders sväng, inte alls särskilt lätt kom jag fram till.
 
Ritten
Jag kom in på banan och hade knappt suttit ner i traven på grund av rädsla för att bli för trött och göra om en åkningsritt. Så det blev lite spänt först nrä jag satte mig ner, men sen kunde jag slappna av lite och då gjorde även Z det. Jag försökte att få fram lite mer energi i honom, men orkade inte riktigt hålla ihop helt. Mycket fokus låg på "shit, vad kommer härnäst"-tankar, en grej som man bara INTE FÅR hamna i. Då anser jag att man inte kan programmet tillräckligt. Jag tycker att man, som jag alltid säger till mina ponnytjejer, ska kunna programmet i sömnen, så att mna istället kan fokusera på att rida hästen bra, inte bara sitta och fundera på om man är på rätt ställe. Jag är ändå nöjd med vår insats. Vi gjorde vårt sämsta galopprogram någonsin tror jag, men jag orkade helt enkelt inte hålla ihop helt, och det var lite svårt. Han blev lite studsig. Bakdelsvändningarna var svåra, men vi fick ändå till en 6a och en 5,5a. Inte tokigt för att inte ha tränat på det tycker jag nog. Våda skänkelvikningarna satte vi 6or på, toppen! Fick kommentaren att han var för böjd, haha! Förut har det ju varit att han varit felställd, så det är ju på rätt väg åtminstone.
 
Slutpoängen
Gångarter 6
Framåtbjudning 6
Lösgjordhet 6 / 12
Ryttarens sits och hållning 6 / 18
Korrektheten 6 / 12
 
Totalpoäng 224,5 p, 60,676%
 
Mina tankar om slutpoängen
Känns bra att få godkänt rakt igenom. Självklart skulle jag vilja att de två sista åtminstone var 7or, men med dagens förutsättningar nöjer jag mig gott och väl med 6or. Att totalpoängen slutade på godkänd procent känns helt fantastiskt! Jag kände ju även i detta program att vi kan bättre, och att då ändå sluta på godkänd procent av en domare som vet exakt våra svagheter, det känns GRYMT!
 
Slutkommentar
Häst som behöver bli lite rundare i sin galopp. Är nu på dubbla spår o studsig. Forma mer i sidan. Ngt låg form. Lycka till!
 
Mina tankar om slutkommentaren
Jag är helt med. Han kändes ju studsig i galoppen, och vi glänste inte där som vi brukar göra. Han blev lite rak och stel, och jag hade honom medvetet i en lite lägre form. De dubbla spåren kommer ju när vi är trötta, vilket vi var. Ja, det här känns ändå lovande!
 
Domare var Eva Rydström

Härligt! Grattis, bra gjort! Kan förstå att både du och vita prinsen var trötta efter lördagen, inte alls konstigt! Jag är imponerad av att du orkade överhuvud taget o dessutom komma ihåg alla olika program och rida så bra! Grattis! Kram
Remember me


Ladda ner en egen design gratis