Materialistisk längtan ♥

 
Nu har jag äntligen beställt det! Nu är det bara 6-8 veckors väntan på leverans. Åhhh det kommer bli så grymt snyggt! Och Zigge kommer vara SÅ stilig i det! Som ni vet, kan man inte vara bäst på banan så kan man åtminstone vara snyggast!
 
Men få höra nu, vad tror ni att det blir? Färg, kombination, hur många kantband och snurror?

Gårdagens ridpass - Zigge

Åhh min älskade älskade häst! Fy tusan vad ridpasset igår var stört roligt! Nu kan jag nog med säkerhet våga säga att vi kommit upp ur vår svacka. Z var SÅ fin hela passet!
 
Eftersom jag igår anmälde mig till vår första dressyrtävling var jag ju tokladdad inför ridpasset och var supersugen på att känna lite på några av programdelarna till LA:3. Just det programemt har jag ju aldrig tidigare ridit, så det är ju superpirrigt! Jag tycker att det är ett ganska svårt program med en hel del grejer som händer ganska tätt inpå varandra. Men riktigt roligt!
 
Vi började som vanligt med att jogga igång utan några större krav. Låg form och bara jogga helt enkelt. Det tar ju ganska lång tid för Z att värma igenom hela kroppen, så man får liksom ge det lite tid. I galoppen kändes han också väldigt trevlig. Han tog under hela värmningen väldigt fint stöd på båda tyglarna.
 
När vi sen jobbade lite mer så red jag lite skänkelvikningar. Det måste jag verkligen öva på inför programmet. skänkelvikningarna i LA:3an ligger från hörnbokstaven och sen in till X. När han väl förstår vad det är jag vill gör han skänkelvikningarna riktigt bra, men det är själva ingången som är det svåra för oss. Jag måste bli bättre på att planera och förbereda redan i hörnpasseringen, hitta linjen och vara tydlig. SEN kan jag flytta. Det blir ilte hastigt och lustigt in i början och vi vinglar en del, sen när vi väl hittat linjen så går det bättre. Så nu blir det att rida skänkelvikningar i typ varje pass.
 
Sen red jag också igenom programmet, så långt jag kom ihåg, vilket var fram till och med första galoppen. Det gick faktiskt över förväntan! Om Z går sådär fint på tävlingen så får vi åtminstone godkänd procent. Och tänk då att vi har 6 veckor på oss att öva upp oss ännu bättre! Oooh vad jag ska träna!
 
Idag blir det ett hoppass med Therese och Loffe. Jag slutar jobbet sent så det blir en kväll i stallet helt enkelt. Det ska bli superkul, men en liten del av mig vill bara dressyra efter passet igår! Haha!

Anmälda!

 
Oj oj oj vad galet! Den 12 April smäller det! Idag har jag anmält mig och Z till vår första riktiga tävling tillsammans! Och det blev en dressyrtävling för lille hoppehästen :) Det är deltävling 1 i dressyrallsvenskan division 2. Jag vete tusan om jag egentligen är på LA-nivå tävlingsmässigt än, men vad tusan! Någon gång måste man ju börja! Jag har anmält mig till förklassen som går i LB:2 och alltså är vårt sämsta program, haha! Men det blir till att öva öva öva nu helt enkelt.
 
Jag är inte helt säker på att jag verkligen kommer få vara med i laget, men jag hoppas det. Det går ju dock i LA:3, och det programmet är ju ett svårare program än jag någonsin ens ridit en Pay & Ride med Zigge. Men vi kommer hinna med en Pay & Ride innan, så då jäklar får jag rida svåra program :)
 
Hur som helst, även om jag inte kommer med i laget så är jag i alla fall anmäld till LB-programmet, så tävling blir det! Nu måste jag bara övertala mig själv och Zigge att LB:2 visst passar oss. Och så måste jag hitta på en lösning för att ta mig till tävlingen... Någon med BE-körkort som vill köra dit oss? :)

Underbara människor!

 
Jag är så otroligt lyckligt lottad som har så fina människor runt omkring mig! ♥ Jag vet att jag har skrivit det förut, men jag är så otroligt tacksam för alla fina människor!
 
Den här veckan har jag ju helt galet fullt upp på jobbet. Det är långa dagar med mycket som händer. Missförstå mig inte nu, jag älskar de veckorna på jobbet då allt lever upp och man får slita som en dåre, det är då vi har som roligast! Men just de tiderna hinner man liksom inte så mycket mer än just jobbet. Gissa vad som händer då? Gulliga Anna har tagit hand om Zigge både i tisdags och idag! Helt bara från ingenstans! Det är så himla guld värt! Istället för att med huvudvärk och svintrött behöva åka till stackars Zigge och vara tråkig när han bara är go och glad, så har jag kunnat gå hem efter jobbet och sova och istället ladda för en ny dag. Och Z har istället fått umgås med Anna som kan ge honom den härliga känslan som han förtjänar. Toppen! Bilden på Z snodde jag från Anna som la upp den på facebook med texten "Härlig torsdag med bästa Z! Lycklig Anna!" Åh, jag blir nästan rörd av det! ♥

Och tänk vad några få rader kan göra för en! Det här meddelandet fick jag idag av gulliga Vendela. Igår hjälpte jag henne med hennes fina häst Dido då hon kände att hon kört fast lite. Det händer ju ibland att mna känner så och då kan det vara så härligt att någon annan sitter upp och rider lite.
 
Jag och Dido var inte helt överrens till en början men sen blev hon rätt fin emellanåt. Superkul att kunna hjälpa till! Och det här SMSet gjorde verkligen min dag! gulle Vendela! ♥
 
 
 
.

Sandra svarar: Vem äger Zigge egentligen?

 
Då och då dyker några återkommande frågor upp här i bloggen. Men det är bara roligt, det tyder ju på nya läsare :) Så nu skapar jag en kategori som heter Sandra svarar. Här kommer inlägg komma upp som svarar på era återkommande frågor. En återkommande är det här med Zigge och ridskolan, så den tänkte jag börja med att reda ut nu.
 
Det enkla svaret är att det är jag som äger honom och att ridskolan lånar honom te dagar i veckan. Det långa svaret kommer här nedanför;
 
Till att börja med kan vi reda ut frågan om hur allt med ridskolan och Zigge egentligen hänger ihop, och jag tänker att vi tar allt från början. För ganska precis ett år sedan red jag hästen Einstein, men valde av olika anledningar att sluta rida honom. Jag gick då över till att rida på vår ridskola. Dock blev det inte lika roligt längre då jag och Einstein fått ett bra band och så, det går liksom inte att jämföra. Jag ledsnade lite och var på väg att ge upp ridningen. Jag hade inget sug eller ekonomi till att köpa en egen häst heller. Jag sa upp min ridskoleplats med min tränade godkände det inte. Jag fick lova att ge det till sommaren. Sommaren kom och jag kände likadant...
 
När det blev dags för sommaruppehåll på ridskolan sa jag upp min plats igen och min tränare var inte förvånad. Vi stod då utanför ridskolehästen Zigges box.(Som jag aldrig ridit) Min tränare tyckte att det var tråkigt att jag skulle sluta helt med hästar och skojade om att jag ju kunde köpa Zigge som de behövde sälja. På något sätt blev det så att vi kom överrens om att jag skulle sätta igång honom efter hans bete. Det gjorde jag och blev fäst direkt.
 
Dessvärre hade jag ju inte alls planerat för att köpa en häst. Det gjorde att jag inte hade stallplats, inte hade planerat min ekonomi för ett hästköp och jaa, en massa sånt. Jag höll precis på att flytta ihop med Jonn vilket gjorde att jag inte alls visste vad jag hade för boendekostnader framöver och allt var liksom rörigt. Jag var inte säker på att jag hade råd att ha en häst. Efter mycket räknande och många "om ifall att budegetar" så kom jag tillsammans med ridskolan fram till att jag chansar på att köpa honom. Men att ridskolan hyr in honom på några lektioner i veckan. Det gjorde ju att jag fick lite bättre ekonomi och att jag dessutom fick ha kvar honom ett tag på ridskolan.
 
Jag stod i kö till stallplats, men var ju långt ifrån att få en. Men efter ett par månader blev det ett ordentligt skifte i privatstallet vilket gjorde att det blev min tur.
 
Så nu står alltså Zigge i privatstallet på ridskolan. Det är jag som äger honom och jag hyr ut honom för tillfället tre dagar i veckan till ridskolan. På lång sikt kommer jag nog inte att göra det, men just nu känns det toppen. Skulle inte ridskolan ha Zigge tre dagar i veckan skulle jag behöva skaffa mig en ordentlig medryttare som red honom tillsammans med mig. Och det är lite så jag ser på ridskolan. Ridskolan är min medryttare, och det känns väldigt tryggt. Ja det blir ju olika elever som rider på honom, men det är endast duktiga ryttare och jag har ju fördelen att ha duktiga ridlärare som övervakar hela passet.
 
Utöver det här har jag Ida som är min medryttare. Hon kommer en gång i veckan och tar ut Zigge i skogen. Jag har personligen aldrig varit någon som tycker om att rida ut, men självklart tycker jag om att göra det någon gång ibland. Dock är det ju så att jag inte rider jättemånga pass på Zigge, och de passen vill jag ju använda till att trimma och bli bättre. Sen i och med mitt jobb så har jag väldigt svårt att ta mig ut till stallet när det fortfarande är ljust ute, så därför fick lösningen bli Ida. Både jag och Zigge är glada över att ha henne!
 
Andra frågor som jag kommer besvara i kommande svarsinlägg är:
- Varför vilar inte Zigge?
- Zigge går ju många pass i ridhuset, är du inte rädd att han ska slitas ut?
 
 

Dagens ridpass - Zigge

 
Idag blev det ett pass på fina prinsen igen, och HERREGUD vad glad jag är att vi verkar ha tagit oss upp ur svackan igen. Han är SÅ fin igen! Älskade häst! Nu längtar jag efter ett träningspass för Annelie igen för att få lite nya verktyg.
 
Idag började jag med att jogga fram i lugn takt och låg form som vanligt. Han var faktiskt ovanligt fin. Sen när han var varm tog vi lite förvänd galopp, det måste vara min absoluta favoritgrej tror jag. Han blir så lösgjord, stadig och fin efter det. Idag jobbade jag mot segeln så att jag verkligen kunde se att han spårade, även i den förvända. 
 
Sen jobbade jag med lite skänkelvikningar och "snirklar". Haha vilket ord! När jag vet inte vad jag ska kalla det, men jag red på massa olika böjda spår lite hur som helst på ridbanan. Tänk serpentinbågar blandat med volter, men att dom är placerade huller om buller liksom. Det var väldigt bra för att verkligen böja igenom i sidorna och att få koll på den uppmötande skänkeln.
 
Men något jag måste börja öva på är öppna och sluta. Det kanske jag ska önska att få hjälp med för Annelie nästa gång... Det låter som en bra idé :)
 
Efter ridpasset kom Vendela in med sin häst Dido som jag red ett pass på. HERREGUD vad svårt det är att rida någon annans häst! Men det var SÅ himla kul! Dido var emellanåt pissförbannad på mig, men hon är en så fin och rolig häst att det inte gör något. Den hästen kan kan jag ju säga! Har jag tur får jag kanske rida henne fler gånger :) Grand prix-feeling here I come! :D

Pay & Jumpen i söndags

 
I söndags var det ju Pay & Jump som ni vet, och jag var ju domare. Det gjorde att jag ju inte kunde hoppa, det är ju svårt att vara på två ställen samtidigt. Därför bad jag Elin i stallet att ta en runda på Zigge, så att han åtminstone fick vara med. Och jag är SÅ glad att jag gjorde det!
 
Elin och Zigge hoppade en runda i 90 och dom gjorde det toppenbra! Man ser på hela Zigge att han är så glad och är så nöjd med Elins ridning. Han blir laddad och hon lyckas få tillbaka och ihop utan att dra i munnen på honom, då blir han ju väldigt olycklig. Så det är så himla underbart att titta på rundan för han är verkligen helt geniunt lycklig över att vara inne på banan med Elin. Nu ångrar jag mig bara att hon inte hopade en runda i 100 också ;)
 
Ps. Glöm inte att titta i HD :) 

Fördelen med sena ridpass som igår...

 
... Är att ha 20 x 80 banan all by myself. Lycka!
 
Jag har ju dessutom turen att ha en häst som gillar att vara helt själv i ridhuset. Hela passet var han superladdad trots den sena tiden och att de andra hästarna stod och fick mat ute i stallet. Men Ziggeprins, han vill bara fortsätta kämpa på!
 
Målet för passet var att rida i en låg och avspänd form, utan lufttramp och att ha bakbenen med hela tiden. Det gick galant! Han var så härlig min prins, och bara trampade på i en härligt låg form. När vi joggade var han lite seg i vänster bak sådär som han kan vara, men sen kom han igång och blev riktigt jäkla fin! I galoppen jobbade jag med att vända rätt upp mot spegeln och verkligen se till att han spårade. Det gick mycket bättre i högergaloppen än vänster, så det får vi se till att jobba vidare med.
 
När vi var uppvärmda och klara tog vi en liten paus och sen drog vi igång och jobbade tempoväxlingar i både galopp och trav. Vi behöver utöka vårt register och stärka upp oss i gångarterna både mot samling och mot ökning. Jag tror ju mycket på att göra det roligt för hästen och göra det lätt att förstå vad jag vill, så vi hade inte jättehöga krav igår, utan gjorde en enkel övning som gjorde det lätt för Z att förstå vad jag ville.
 
 
Vi började i galopp och red kortsidan, sen in på en diagonal och ökade på så mycket det bara gick. I slutet samlade vi upp och fortsatte sedan i förvänd. Eftersom jag hade hela ridhuset för mig själv kunde jag ju göra diagonalen som en 20x60 och sen bara fortsätta rakt fram i 20 meter till innan jag behövde svänga. Så då tog vi kortsidan i förvända galopp och red in en bit på nästa långsida i förvänd. Sen vände vi över ridbanan och gjorde sedan om det hela. Det tog inte lång tid förrän Zigge förstod vad jag ville och när vi kom i hörnpasseringen innan diagonalen kände jag hur han laddade. I det här läget ville jag ha honom där så att han får göra rätt när jag ber om det. För att se till att han inte förekom mig alltför mycket startade jag ökningen lite olika långt in på diagonalen.
 
När vi sen gick ner till traven gick jag på en stooooor volt där jag körde racertrav på halva delen och kortade upp lite på andra halvan. Att göra det på liiiiiite liiiiiite böjt spår hjälper mig som ryttare att hålla koll på ytter och innersida. När vi gjort det ett par gånger fattade han var jag ville och då gick vi ut på fyrkanten och körde på diagonalerna. Z tyckte att det var SÅ kul! Och det blir ändå bättre och bättre.
 
I slutet kortade vi även upp traven och galoppen en hel del och gick även in på mindre volter för att verkligen böja igenom sidorna. Det gick riktigt bra! Fina fina Zigge! Det här var nog det roligaste ridpasset på mycket länge!

Veckoplanering - Zigge

 
Här kommer veckans planering för Ziggeprins. Jag jobbar väldigt mycket den här veckan eftersom det är sportlov och vi därmed har full rulle på jobbet. Jobbar pass 08.00-19.00, så det blir inte mycket tid till annat. Därför får Z en lite lugnare vecka förmodligen.
 
Idag är det måndag och jag är fortfarande rätt sliten från gårdagen. Imorse när jag vaknade trodde jag inte att det var sant att det redan var dags att gå upp. Men sen har jag hällt i mig lite energidryck så nu är jag i gasen haha! Dock var det lite kaos på jobbet, men det ordnade sig som vanligt. Ikväll ska jag och Z ta ett dressyrpass tänkte jag, och det ska bli himla kul. Känns som att det var evigheter sen jag red ordentligt. Det har ju blivit lite hackigt nu på senaste. Men nu hoppas jag kunna komma igen från och med nästa vecka!
 
På tisdagen får Z endast gå ridskolelektionen och på onsdag ska jag försöka sluta efter en halvdag. Då passar jag på att rida Z innan han går ridlektion på kvällen. Det blir ju förhoppningsvis Anna som rider honom och jag hoppas då på att kunna rida igenom honom så han är lösgjord och härlig till hennes pass :)
 
På torsdagen får han också gå endast ridlektionen och sen är han helt min igen över helgen. Fredag och lördag blir det dressyrpass eller bompass. Om jag kan släpa fram lite bommar någon av dagarna vore det toppen!
 
På söndag får Z går uteritt med Ida och det blir alltså hans "vilodag" för denna vecka.

Vilken dag!

 
Herregud vad jag är trött i mitt huvud nu! 216 starter och 11 timmar senare så är jag nu hemma från dagens Pay & Jump som jag fick döma. Det var supernervöst imorse, men efter några starter kändes det riktigt bra. Sen blev det till och med riktigt roligt! Men mot slutet blev det lite rörigt när det blir lite för många starter av samma personer pålite för lite tid, men jag tycker nog det gick bra ändå. Lite grötig i huvudet känner jag mig och jag kommer sova riktigt gott inatt!
 
Jag är så glad för idag också, Zigge fick ju vara med och hoppa tillsammans med duktiga Elin. En runda i 90 blev det och det var SÅ fint! Jämnt, mjukt, lagom fort, lagom med tryck och en riktigt riktigt glad Zigge! Duktiga Elin! Idag är jag tacksam. Och trött.
 
 

Dagens bana

 
Här har ni dagens bana. Den här kommer jag nog kunna som rinnande vatten i slutet av dagen. En rätt rolig bana fakiskt. Vi har ju tur på vår klubb att ha världens bästa Bosse som är grym banbyggare! Han gör alltid väldigt roliga, lagom svåra banor som ändå går att anpassa till de olika höjderna som en Pay & Jump innebär. Zigge kommer ju hoppa 90 cm idag med Elin (hon hade alla gånger kunnat hoppa 100, och förmodligen 110 också eftersom hon itne är lika feg som mig, men hon känner ju inte honom SÅ väl än) och det innebär ju att han inte kommer hoppa någon kombination. Men däremot får han hoppa vattenmattorna på hinder nr 5 och 9. Men det är nog lugnt för han brukar inte bry sig om det. Nu håller jag alla mina tummar för att han sköter sig idag! För er som inte känner till vår anläggning så sitter jag idag alltså i det på bilden nedre högra hörnet, bredvid serveringen, där alltså vårt domartorn är.

Knasig dag...

Ja hörni, idag är en lite knasig dag. Vi har Pay & Jump på klubben och SJÄLVKLART ska både jag och Zigge vara med. Men inte tillsammans. Nää, för jag ska vara domare (Men hallå.. hur nervöst är inte det!?) men Zigge får hoppa ändå. Jag har lånat in Elin som ska hoppa honom en runda i 90 :) Superkul! Men så den här dagen är helt enkelt vigd till att sitta i domartornet hela dagen och förhoppningsvis hålla koll på alla ekipage. Det är i dagsläget 249 starter, men det brukar alltid falla bort ett helt gäng. Jag hoppas på att jag kan hålla ett hyfsat tempo och att jag får se många bra ritter :)
 

Min favoritaffär på nätet

 
Som ni vet tycker jag om att shoppa fina saker till Zigge. En hel del av denna shopping görs ju på internet, och det finns ett helt hav av hästsportaffärer. Men min absoluta favorit är Hästia. De har nästan bara fina saker, de har grymma reor och framförallt har de en helt galet snabb leverans! Jag tror inte jag väntat längre än 2,5 dag på någonting jag beställt. Just nu har de väldigt mycket fint på sin rea, och jag har faktiskt slagit till på något fint till mig själv denna gång. Det blev den här tröjan. Den kom till leveransstället igår, men jag har tyvärr inte hunnit hämta den, så jag hoppas att den är lika snygg som den ser ut. Jag ÄLSKAR ju tröjor som har en hög krage utan luva. Så himla härligt att rida i!
 
 

Gårdagens ridpass - Zigge

 
Igår blev det ett vääääldigt snabbt pass på min fina prins. Eftersom han skulle gå ett pass på kvällen så passade jag på att rida lite barbacka och mest mysa runt. Dock var han väldigt stel åt vänster, så det måste vi nog jobba på med idag. I högervarvet var han jättefin!
 
Men han är ju bara för söt Z. Han är ju itne den skönaste att sitta på med tanke på hans manke, så man studsar ju runt en del. Men OJ vad han älskar att springa runt utan sadel. Han ser liksom sådär härligt nöjd ut, så som han bara gör i slutet av ett pass, redan när man börjar ta tyglarna. Gulleprins!
 
Idag jobbar jag 8.00-19.00 så jag kommer vara lite lätt trött när jag går från jobbet, så egentligen skulle han gärna kunnat få vila för min del idag. Men det blir itne så schysst mot Elin som ska hoppa honom på söndag. Imorgon, lördag är det mysdag för Z med Ida, och då kan det vara bra att jag rider igenom honom ordentligt idag. Åh vad kul det ska bli att han ska få hoppa på söndag! Fast lite avis på Elin är jag allt! :)

Något jag verkligen behöver köpa...

 
 
 
Är ett par (eller två par) nya ridhandskar. Mina nuvarande börjar ge upp och har blivit så trasiga och stela att jag får lite skav av dem. Jag älskar dock de jag har, och det är ett par skinnhandskar från Roeckl, de på bild nr 3 här ovan. Jag är grymt sugen på att köpa ett par nya sådana eftersom jag trivs så bra med dem. Jag tycker att det känns som att man bara får ett extra lager med hud på sig, känsligheten i handen bibehålls trots handskarna. Det blir liksom inte sådär stel och konstigt som ni vet att det ju kan bli med handskar.
 
Men hur mycket jag än älskar mina vanliga handskar jag haft i så många år (jag har avverkat ett helt gäng kan jag säga) så är jag ändå lite sugen på en ny modell. Men samtidigt rädd att de inte ska vara lika bra. Å andra sidan är det ju inte hela världen... Men de två sorter jag nu är sugen att testa är de två här ovan. Den första heter Roeckl Reit Function Heavy Lycra och den andra heter Roeckl Reit Function Micro Mesh / Drytech. Någon som har någon av dessa handskar kanske som kan tipsa om lite för och nackdelar? :)

Min häst är en linslus

 
Jag har sagt det förut, men min häst är ju bara för söt. Som ni vet ställer han ju upp på mååååånga bilder. Jag tror inte det händer ofta att jag är i stallet utan att ta en enda bild på honom. Men vi har lite olika syn på hur bilderna ska komponeras. Om Herr Zigge fick välja skulle alla bilder se ut som den här. Up close, med endast en del av ansiktet. Lite likt en modern selfie faktiskt. Gärna någon märklig vinkel, även om Z är lite mer vågad och hellre väljer underifrån än mainstream som väljer ovanifrån.(Kan dock ha med storleken att göra) Men jaa, såhär ser alltså Z ut i sin mest naturliga look.

Outfit - Marinblå

 
Den här outfiten fick Z ha på sig i tisdags när vi red ett ordentligt dressyrpass. Jag minns när jag köpte det här schabraket, jag bara ääääälskade det! Men då red jag en mörkbrun ponny(som ni kan se det på HÄR) och en fux. Det passade lite bättre till de färgerna måste jag nog säga. Den ljusa kanten gör sig inte riktigt lika bra till Zigges vita kropp. Men men, han är ju alltid snygg ändå! ;)
 
Schabrak: JH Collection
Lindor: Schockemöhle
Paddar: Schockemöhle
Boots: BR
Träns: Gold medal
Täcke: Horseware
 
 

Min önskelista

Prylgalen som jag är så har jag ju givetvis alltid en önskelista med saker jag skulle vilja ha. Både nödvändiga och helt onödiga saker står på den här listan. Nu tänkte jag visa er hur listan ser ut just nu:
 
 
1. En hoppsadel
Jag skulle verkligen vilja köpa mig en ordentlig hoppsadel 
som passar både mig och Zigge. Det är inte helt lätt kan jag säga att hitta en som passar Mr Z eftersom han har en manke av både hög och lååååång modell. Hans manke tar liksom aldrig slut. Men det vore himla trevligt att hitta en hoppsadel som vi kunde börja träna i istället för allrounden vi fladdrar runt i nu. Jag får liksom inte särskilt bra stöd, och i och med att Z är så stor så behöver jag lite extra stöd. Helst vill jag ha en i brunt, gärna någon av de två här intill.
 
 
2. Det här tränset
Alltså MY GOD vad snyggt det här tränset är! Det finns i brunt och i svart, men jag vill ha det som är brunt! Jag tror det skulle vara helt galet snyggt på Zigge. Undrar om kanske hans bruna prickar skulle träda fram tydligare med en brun utrustning... Hur som helst; äääälskar det här! Nosgrimman är sådär perfekt bred, fodret är en snygg brun färg och den är dessutom lackad i en slags metallicfärg. Pannbandet är alldeles lagom brett och ävendet lackat, men med stora fina kristaller. Jaa, jag kan fortsätta i en evighet!
  
 
3. Ny snygg hjälm
 Ja alltså, jag har ju egentligen världens skönaste hjälm som jag älskar. En med bra ventilation (jag har galet mycket hår som är svinvarmt under en hjälm) och sitter bra. Men jag skulle vilja ha en riktigt snygg till dressyren. Den jag använder mest idag är ju lite mer en hopphjälm tycker jag. Jag skulle verkligen vilja ha en snygg dressyrhjälm med lite bling. En jag gillar är faktiskt den här; enkel, snygg och stilrent. Och billig :)
 
 
 
4. En rumpvärmare!
Haha jaa, vad knasigt hörni, men jag önskar mig faktiskt en rumpvärmare till sadeln. Jag är ju en väldigt kall människa, jag fryser väldigt ofta. Som nu i vinter, jag har alltid en tjocktröja, halsduk, en dunväst och en tjock dunjacka, när jag är i stallet. Och jag fryser ibland ändå. Därför är det alldeles fruktansvärt att rida utomhus nu på vintern för mig, jag blir för kall. Så då vore det ju fantastiskt att investera i en rumpvärmare. Jag har hittat den här som är i ungefär samma färg som vår sadelpadd, vore ju himla snyggt!(Eller i alla fall så snyggt det kan bli med en luddyna på sadeln)
 
 
 
 
5. Schabrak från Cristina Sport
Jag har en väldigt klar bild över ett schabrak jag vill beställa. Ett svart/guldigt från Cristina Sport. Inte riktigt det på bilden, utan jag vill designa ett själv och jag har väldigt klart för mig hur det ska se ut.Det kommer bli stört snyggt! Sen kan jag matcha det med mina svart-guldiga Glööcklerlindor och guldiga boots! Perfekt!
 
 
 
 
 
6. Ett par vinröda lindor från Mias RS
Jag har ju redan ett par vinröda, men jag vill ju ha ett par till så att jag har till alla fyra benenoch itne bara till två. Z är faktiskt riktigt snygg i sina vinröda och kvalitén på Miaslindorna är ju grym! När jag tänker efter vill jag nog ha dem i mååånga fler färger ;)

Dagens ridpass - Zigge

 
Idag blev det en lång dag i stallet. Jag började dagen med att gå igenom lite grejer inför söndagens Pay & Jump, och sen efter det skulle jag mocka och fixa påsar åt Z. Men jag gjorde lite mer än så. Passade på att rensa i skåpet och smörja mina träns och sadeln. Perfekt! Jag är SÄMST på att smörja, men oj vad fina grejerna blev!
 
Sen blev det äntligen dags för ridpasset på Zigge. Ett dressyrpass, och idag testade jag att ändra lite med tränset. Zigge fick ju ett nytt träns för ett tag sedan som jag har ridit med i drygt två veckor tror jag. Ungefär samtidigt som jag bytte träns började ju knasigheterna med Z, ridpassen gick skitdåligt och jaa, ni vet. Jag funderade ju några gånger på om det kunde bero på tränset men tänkte att det ju är ett likadant träns som han hade innan, och att han inte borde märka av det. Så jag avfärdade de tankarna helt enkelt och tänkte att vi hamnat i en svacka, vilket man ju gör ibland.
 
Idag märkte jag att det nya tränsets nosgrimma har suttit lite högre upp än på det andra tränset, så nu sänkte jag ner det. Jag vet inte om det var en tillfällighet, men idag var Z GRYM typ hela passet.
 
Jag började med att jogga igång honom och tänkte mycket på det här med böjningen. Vi flyttade undan för skänkeln i volten och han kändes precis som förut. Något seg dock, men det kändes mest som att han var nöjd och gick lite i sin bubbla, inte att han var trött.
 
När vi galoppjobbade kom han dock igång, vi körde även en del förvänd och där var han väldigt stadig och samlad, även i vänstervarvet. Superhärlig känsla!
 
Mot slutet gjorde jag galna tempoväxlingar i trav som jag skulle vilja kalla det. Jag gick på en stoooooor volt/rundad fyrkantspår och så red jag på så mycket jag bara kunde framåt, sen tog jag tillbaka så mycket jag kunde, sen framåt igen osv. Nej, det blir ingen snygg ökning a la Totilas än, men det börjar ändå hända något med steget. Vi håller takten sjukt mycket bättre än förut, och han orkar mer. Känns lovande! Även om jag nog ser lite rolig ut där jag rider på som en galning.
 
Det bästa av allt idag var ändå att Z kändes som gamla vanliga härliga Zigge som vill jobba på! Min finaste bästa prins!

Måndagens ridpass

 
Ja igår blev det ett ridpass och jag kan ju bara säga att det gick skitbra och skitdåligt. Haha! Nämen det gick mestadels ändå ganska bra måste jag nog säga, men sen blev det lite rörigt och Zigge blev lite laddad samtidigt som han tyckte att jag var jobbig och det var när jag höll på att öva lite byten. Gissa vad som hände? Det blev studs med byten i vartannat. Men inte rena fina byten, nejnej, utan vi byter fram, bak, bak, fram, bak, rent, fram, bak, rent, fram, fram, fram, bak osv. Och vad gör jag i de här lägena? Börjar asgarva såklart! Men jag kan inte hjälpa det, han är för söt min kära Z.
 
Hur som helst, han gjorde inte huvudgrejen så jättemycket, men de gånger han gjorde det så drev jag på utav bara ***, och det hjälpte, han gjorde de mer och mer sällan vartefter passet gick. Jag jobbade mycket med att verkligen böja igenom i innersidan och att öka och minska tempot.
 
Folk är så söta i vårt stall, efter passet var det flera som kom och sa att det såg så fint ut och att han var fin. I mina mått gick det ju inte asbra, så det var ju ändå kul att höra att det förmodligen ser bättre ut än det känns. 
 
Under ridpasset idag ska jag jobba på samma sätt. Mycket böjning, tempoväxlingar och något lite svårare, som exempelvis byten. Någon gång måste jag ju försöka mig på det liksom. Han kan ju byta, och jag kan byta, men vi behöver bara få ihop oss och att lära om från hans "jag byter först fram och sen bak"-byten. Jag tror också att jag ska lägga till lite mer skolor idag öppna och sluta är ju övningar som är jäkla bra för att få koll på bakdelen som ju gärna vill sladda in lite hur som helst på Z. Åh, nu blev jag supertaggad!
 
Jag kommer åka till stallet vid 12.00-tiden idag för att träffa Annelie. Vi ska gå igenom en massa inför Pay & Jumpen som är på söndag då jag ska vara stand-in för henne. Hon sitter alltid som domare/speaker på våra Pay & Jum,ps och gör det så jäkla bra! Men nu ska hon alltså resa bort och då blev det jag som får hoppa in. Aningen nervöst, för självklart vill jag vara lika bra som henne, men jag ska inte sätta upp orimliga krav på mig själv (som jag typ alltid göra) utan istället får det bli så bra jag bara kan. Det duger nog.

Veckoplanering - Zigge

Här kommer veckans passplanering för Zigge. På söndag blir det Pay & Jump med Elin. Egentligen var jag anmäld till den, men har fått avboka då jag ska gästspela som domare den här gången. Vår vanliga, Annelie, är bortrest. Lite nervöst måste jag säga, men det går nog bra :)
 
Idag, måndag, ska vi rida ett ordentligt dressyrpass och jag har höga förhoppningar på att det kommer vara grymt! Längtar efter min prins! Imorgon blir det som vanligt ridskolelektion, men jag tänkte försöka hinna ta ett pass innan. Beroende på om jag ska jobba på dagen eller inte så rider jag ute eller inne, det beror på vad jag hinner.
 
På onsdag är det ridskolelektion som vanligt och då tänkte jag inte rida. Även torsdagen är ju ridskolelektion och då tänkte jag köra på ett barbackapass innan om jag hinner då. Fredag blir sen ett dressyrpass och på lördagen har Z sin favoritdag tror jag. Uteritt med bästa Ida!
 
Eventuellt blir det kanske så att Elin tar ett pass på Z någon av dagarna, så hon får sitta på honom någonting innan söndag. Jag tror inte hon har ridit honom på några månader, hehe! Men hon är så tuff och cool så det spelar egentligen ingen roll, det kommer gå grymt på söndag :) Jag är jätteglad att Elin vill hoppa Z då så han får vara med även fast jag inte kan.

Zigges helg

Den här helgen har Zigge verkligen haft en myshelg! I lördags fick han komma ut i skogen med Ida på en riktig långtur. Och jag misstänker att han som vanligt blev ordentligt ompysslad även i stallet! På söndagen tog vi ett pass på utebanan i endast skritt och trav, en viss del av passet i den lite djupare snön. Så himla mysigt!
 
Nu är det ny vecka och det ksa bli superkul att få komma igång idag igen med träning. Senaste veckan blev ju rätt lugn för Z och vi har liksom haft lite paus från dressyrandet, det var i fredags vi tog ett liiite ordentligt pass, men innan det var det ju måndagen typ. Men jag hoppas att vi kan komma tillbaka lite starkare nu efter pausen. Ibland kan det vara det som behövs.
 
 

Gårdagens ridpass - Zigge

Igår red jag på Ziggeprinsen igen, och efter våra senaste pass var min förväntan på passet typ i botten. Jag förväntade mig att det skulle gå riktigt dåligt, och med tanke på att jag börjat känna mig lite småsjuk så lutade det ju starkt åt det. Men oj vad fel jag hade!
 
När jag började trava fram kände jag att det var vanliga gamla Zigge igen, han som tuffar på och tänker framåt hela tiden. Inte han som studsar rakt upp och skakar med huvudet. Det kändes som att han var glad att jag satt där igen och jag bara väntade på att det skulle vända.
 
Vi hann till och med börja galoppera fram och inte en enda gång gjorde han sånt där. Faktiskt så galoppjobbade jag ganska länge utan att det kom fram. Och någonstans här började jag att njuta och slappna av. Herregud vad skönt! Världens bästa Zigge! Det var nog klokt att jag valde att inte rida på ett par dagar när jag kände att det bara körde ihop sig. Nu var vi ett team igen!
 
Jag jobbade rätt mycket i galopp och framförallt vände jag rätt upp mot spegeln och red på rakt spår med fokus på att han ska spåra. Z vill ju gärna gå med bakdelen innanför, men det får han banne mig inte göra! Sen jobbade jag också med att verkligen böja igenom honom på volten. Dock kommer jag alltid på det här för sent, så nästa vecka måste jag verkligen satsa på att jobba med ställning och böjning. Jag får alltid kommentarer om att ha nör lite för rak och behöver böja igenom lite mer.
 
På slutet gjorde jag en härlig övning i galopp på fyrkanten där jag flyttar in från spåret, gör ett enkelt byte, och flyttar tillbaka. När han blivit sådär sjukt lydig att jag inte får röra mig en millimeter uta natt mena något med det, då kunde jag bara inte hålla mig, utan gjorde några byten. Duktiga Z gjorde faktiskt flera stycken rena! Och några inte så rena överhuvudtaget... Men man får vara glad för de som blir! Mycket noga med att berömma massor när han gör rätt. Från höger galopp till vänster fick vi till flera stycken bra byten, åt andra hållet är det ju mycket svårare så där fick vi bara något. Men oh så roligt det är! Jag önskar att vi kunde sitta och leka med sånt här hela dagarna, varenda pass, men vi är ju inte riktigt där. Men någon gång i framtiden så! :)

Nya tränset

 
För ett tag sedan fick Z ett nytt träns, men jag har helt glömt att visa det för er lite mer ordentligt än på ridbilder. En tjej i stallet som också har en stoor häst hade köpt detta till sin prins, men det blev lite för stort. Så hon undrade om jag kanske var intresserad och självklart var jag det! Jag har ju spanat länge på ett träns med bred svart nosgrimma (alla smala ser ju löjliga ut på min prins) och att detta var rundsytt dessutom gjrode det ju bara ännu bättre! Lädret är också riktigt härligt, alldeles mjukt och fint! Jag hoppas nu bara att Z ska gilla tränset, han har ju varit lite jobbig senaste tiden och jag hoppas verkligen att det inte beror på tränset. Men det lär det ju inte göra.
 
Men gissa vad? Det finns ännu ett träns jag skulle vilja ha... Vi får se om det blir ett sådant också :)

Fina bilder på Z i lördags ♥

 
Såklart har bästa Sofie Lagergren tagit de fina bilderna ♥

Tisdagens ridpass - Zigge

 
I tisdags skulle ju Zigge gå ridskolelektion enligt veckoplaneringen. Jag tänkte med andra ord inte rida honom något. Men på dagen när jag loggade in på facebook såg jag att en tjej jag känner osm rider på ridskolan ville sälja sin ridtid just den dagen i en rolig grupp. Då slog jag till och önskade ju givetvis att få rida på min prins! Så det blev helt enkelt ett bomarbetspass på Ziggeprinsen i tisdags. Superkul!
 
Dock gick det inte särskilt bra tyvärr. Vi har ju hamnat i någon form av svacka känns det som och det känns bara allmänt svårt just nu. Att bara trava över en bomserie på en 15mvolt kändes stört svårt. Vi fick liksom inte riktigt till ett lagom tempo. Men men, det kan ju itne gå sjutk bra varje gång i guess.
 
I galopparbetet gick vi på en 20x20m kvadrat där det låg två bommar på sockerbitar på ena sidan, ganska nära väggen. Man kom alltså ur en hörnpassering, och sen var det något språg i galopp och sen över bommen. Här får man ju verkligen öva på att vända med hela hästen och inte tappa ut yttersidan. Också gaaalet svårt. Men efter att ha gjort helt sjukt fel några gånger fick vi till det helt okej. Men man kan ine vara på topp alla pass.
 
Under onsdagen blev det därmed bara ridskolelektion för Z och även torsdagen (idag) komemr att bli det. Jag börjar känna mig lite risig tyvärr och så kanske jag behöver en paus från att bara deppa ner mig när det går dåligt. Nya tag på fredag! Då ska vi kämpa :)
 
Men under passet fick jag goda råd från ridläraren Nussan. Hon var ju min ridlärare när jag var liten (upp till ca 14) och hon sa ord som satt mitt i prick. Exempelvis som att jag ju har höjt ribban ganska mycket på sistone, vilket ju gör att jag kräver mer och alltid när man kräver mer så blir det ju en liten kort period då det känns som att allt bara går dåligt. Sen tyckte hon att Z såg så väldigt pigg, fräsch och frisk ut nu. En vinst det med!
 
Men apropå att han förändras, kolla hans färg på den här bilden från bara i somras, inte riktigt lika vit:
 
 

Måndagens ridpass - Zigge

I måndags blev det ett ridpass där jag fokuserade på att ta igenom sådant som gick riktigt dåligt på Pay & Riden. Med andra ord; att tänka framåt istället för uppåt. Det som ju hände var att Z började trampa luft och blev väldigt lätt i framdelen (utan att bakdelen hängde med) och skakade till med huvudet. I de lägena gäller det ju verkligen att få fram honom. Helst ska han ju komma fram så pass mycket innan att han aldrig hamnar i de där lägena, och faktiskt trampar på framåt med ärlig bjudning. Det gick rätt bra faktiskt, han blev bitvis väldigt fin, men det här måste vi verkligen kämpa med!
 
Nåja, man kan inte alltid vara överrens, men jag älskar min lilla häst ändå ♥
 
 

Film från i söndags

 
 
Här kommer en film från i söndags. Tack Susanne som filmade! Synd bara att vi inte riktigt skötte oss, hehe! Men som ni ser på filmen blir Zigge lite väl taggad och känslig. Han reagerar på minsta vink från mig. Det syns dock inte lik mycket på filmen som det känns, men det är nog tur, haha!

Ponnycupsmatch i dressyr nr 8 av 8

 
I söndags var det dags för vår sista ponnycupsmatch i grundomgången. Vi har ju redan gått vidare till semifinal, så vi har ju även de två matcherna kvar, men vi hade fortfarande kvar en grundomgångsmatch. Det var Väsby Ridklubb som skulle komma till oss den här gången. Det skulle bli väldigt roligt eftersom det var mycket trevligt hos dem och det var också väldigt nyligen vi var där(endast en vecka sedan)
 
Vi hade haft Pay & Ride på hemmaplan först och Stockholmscupen gick före den här gången, så vi behövde inte bygga bana. Utan vi gjorde iordning våra ponnyer och tog sedan emot Väsby när de kom. Vi red fram våra ponnyer i andra ridhuset lite grann innan vi gick in i stora för att få rida lite där innan start. Tjejerna var riktigt duktiga på framridningen så jag kände att det fanns chans till vinst den här matchen också.
 
När det blev dags för start hade vi en av våra nyaste tjejer ut som satt på en svår ponny. Hon gjorde dock en superinsats och jag tror nog inte jag sett den ponnyn gå så fint som den gjorde nu! Nummer två ut var också en rätt ny tjej som var grymt duktig! Men hon passar väldigt bra med den ponnyn. Nummer tre ut var tjejern som gjorde en jätteinsats förra gången, oc hdet gjorde hon den här gången också! Superhäftigt! Sist ut hade vi en ponny som inte gått med tidigare, oc hden var lite pigg idag, men de två gjorde ne riktigt fin runda med 8or i början. Det visade sig även bli guldritten senare.
 
När det var ryttarbyte kände jag mig väldigt stolt över tjejerna, de hade visar våra ponnyer på ett mycket fint sätt. De fick det nog att se ganska enkelt ut mot vad det var, för gästande laget hade lite svårt bitvis med ponnyerna. Men, de gjorde också väldigt fina ritter med mjuk och prydlig ridning. Sånt gillar jag!
 
När det efteråt blev dags för prisutdelning stod det klart att vårt lag tog hem vinsten. Superkul! Så nu är vi uppe i 14 poäng av 16 möjliga. Heja! Det bådar ju gott för semifinalen, men vi kommer nog få kämpa ordentligt! Något som var roligt var att alla våra ryttare hade bättre poäng än den andra ryttaren på samma häst. Duktiga duktiga tjejer! Nu laddar iv till semifinalerna!

Söndagens Pay & Ride

 
Ja hörni, igår var det ju Pay & Riden som jag sett fram emot så länge. Det började med kaos eftersom jag i flera veckor trott att det var LB:3, och halv tolv kvällen innan kom jag på att det var LB:2, som är ett program jag inte gillar. Sen fortsatte dagen, och det blev tyvärr inte bättre, haha!

Framridningen:
Det blev lite stressigt innan då dagen gick väldigt fort och det som vanligt blev en del strykningar. Jag hoppas verkligen att vi börjar med betalning vid anmälan, så att inte folk anmäler och sen stryker i sista stund. Dessutom hann jag inte knoppa Z, så han fick inte känna sig sådär uppvisningsfin som han brukar. Hur som helst så var jag lite stressad, men lugnade sen ner mig. Z var ganska fin på framridningen trots att jag var lite ofokuserad. Dock körde han emallanåt någon skallerormsdans. Han liksom trampar luft med frambenen och skakar huvudet upp och ner. Inte alls bra. I de lägena gäller det ju verkligen att driva på framåt, men fasen vad svårt det är! Han är ju svår att sitta på när han går fint, så när han gör sådär känns det som att jag ska skumpa av. Men bitvis var han riktigt fin och gjorde alla saker jag bad honom om väldigt fint.
 
Ritten:
När vi kom in på banan kände jag hur energin bara exploderade och Z blev superladdad. Tyvärr kom powern ännu mera uppåt istället för framåt och han lufttrampade väldigt mycket. När vi startade så började det enligt mig ganska dåligt, men jag tror det har att göra med att jag höjt ribban mycket. Efter de tio första momenten (Alltså fram till och med första galoppen) så låg vi på 64%. Tyvärr upplevde jag ju att det gick skitdåligt så här någonstans gav jag upp lite.
 
Traven mellan galopperna var kaos. Z gjorde tre ofrivilliga galoppfattningar, och den sista typ gav jag mig i och lät honom galoppera från den. Sen blev det spänt och konstigt rsten av programmet och vi slutade på en icke godkänd procent. Snacka om skillnad från förra gången när vi red LA på fina procent. Men men, LB:2 är helt enkelt inte vårt program. 
 
Jag blev ju självklart rätt besviken på att det gick så dåligt igår, men samtidigt kan jag inte vara irriterad så länge. Det är ändå "positiva" missar eftersom det faller p åatt Zigge blir för glad och laddad. Det hade ju känts mycket värre om det till exempel inte blev någon galopp för att han inte ville, eller att han stannade och tjurade ihop eller något sådant. Nu blir det lite mycket luft, lite glapp och jaa, lite övertaggad häst helt enkelt. Precis som jag ändå var lite inställd på att det kunde bli. Nästa gång ska jag rida två program!
 
Slutpoäng:
Gångarter 6/12
Framåtbjudning 5,5/11
Lösgjordhet 6/12
Ryttarens sits, hållning och inverkan 6/18
Korrektheten 6/12
 
178 p, 59,33%
 
Min tanke om slutpoängen:
Jaa, vad ska man säga.. Det är ju inte konstigt att poängen blev som den blev.. Den första delen var ju bra, men andra halvan av programmet förtjänade knappt det här ens. Det känns såklart jättetrist att inte ens få godkänd procent och att det inte blev bättre än såhär. Men samtidigt, som jag skrev ovan, så var han helt enkelt för glad. Förra gången jag red LB:2 gick det ju inte heller skitbra, det blev en del missar, han laddade osm tusan, och vi fick då 177,5 poäng, så vi var ju bättre den här gången ändå! Haha!
 
Slutkommentar:
Häst som blev lite ojämn i bjudningen och bitvis ngt glappig. Forma mer i volter o hörn, passa bak kommer innanför. Lycka till!
 
Min tanke om slutkommentaren:
Jaa, det stämmer ju det som skrevs. Han blev ju ojämn i framåtbjudningen och energin gick rakt upp istället. Och bitvis glappig stämmer ju också väldigt bra på min känsla. Även om jag kallar det för skallerormsmoves, hehe! Bak kom ju helt klart innanför och det blir ju så när han blir laddad, då klarar jag inte att hålla allt på plats. Men men, påt igen nästa gång!

Veckoplanering - Zigge

 
Såhär ser veckans planering för Z ut. Idag blir det ett dressyrpass och på tisdag endast ridskolelektion. På onsdag blir det ridskolelektion och ett dressyrpass, och samma på torsdag. Men på torsdag blir det ett lite lätt pass, kanske barbacka.
 
På fredagen blir det nog vårt vanliga genomkörarpass, om det inte finns möjlighet till ett hoppass. På lördagen får nog Z vila faktiskt. Jag jobbar hela dagen och sen på kvällen ska jag iväg på födelsedagsfirande med middag oc hutgång ohc hela baletten. På söndagen går Z ett utepass med Ida, förhoppningsvis har skogen blivit så pass bra att man kan ta sig ut där. Han behöver verkligen komma ut i riktiga skogen nu. Och på kvällen kanske jag tar ett dressyrpass om jag orkar.

Övertaggad häst

 
Haha jaa hörni, vad ska man säga. Pay & Riden idag gick skitdåligt. Ja, det är den tråkiga sanningen. Z var så stört laddad att jag helt enkelt inte kunde rida ihop allt. Men samtidigt, jag kan bara inte bli arg på honom. Att han är så glad att komma in på banan att han inte vet vart han ska ta vägen, det ser jag ändå som något positivt.
 
Jag tänkte skriva ordentligt om hur det gick och ni ska få film och grejer, men det blir imorgon. Tills dess kan jag ju säga att det som hände helt enkelt var att han var sjukt laddad, superglad och alldeles för pigg. Första delen av programmet gick helt okej, men efter första galoppen var det som att allt lugn sprang ut från banan och Z blev ett litet yrväder. Han trampade luft med frambenen, gick på 74 olika spår, körde skallerormsmoves med huvudet och jaa.. Han var lite knäpp helt enkelt och här räckte inte mina kunskaper till. Den här Zigge känner jag verkligen inte och klarade inte av det så bra. Men men, nya tag nästa gång! Som sagt, jag är ändå glad att det var åt det här hållet, det är ju bättre att han blir för glad än att han surar ihop och inte vill.
 
Bilderna är stillbilder fårn filmen där jag försökte fånga Zigges taggningsmoves. Sötnos!
 
 

CRAP, crap, crap, crap.

Ni vet hur jag har gått och laddat för att rida LB:3an!? Ridit igenom programmet och övat delar osv. Jag har sett fel. Det är LB:2 jag ska rida! Nu är det bara att lära om! Bajskorv.
 
Aja, LB:2 är ju ett "lättare" program och de flesta delar som är med i det är med i LB:3 också, så jag har ju ändå övat hyfsat bra ändå. Det jobbiga är att en mellantrav är längs långsidan i det här programmet, men fördelen är att båda mellantraverna inleds med en vänsterhörnpassering! LB:2 var det första programmet jag och Z red på en P&R så målet för dagen blir ju helt enkelt att slå poängen från den gången. Men det borde inte bli alltför svårt, då fick vi endast 59%. Och att minnas programmet såklart.. Jaja, nu får jag tokplugga det här programmet oh hoppas att jag inte rider fel! Haha! Håll era tummar för oss! :)
 
 

Lördagens ridpass - Zigge

 
 
Hej, det är jag som älskar min häst! Fy tusen vad rolig Z är att rida just nu! Eller jaa, han är ju alltid rolig, men just nu är det liksom som att jag aldrig någonsin vill kliva av. Undrar vad Zigge skulle säga om att börja rida tretimmarspass varje dag...?
 
Hur som helst, vi skulle mest egentligen stämma av allt inför Pay & Riden, rida igenom programmet en gång och jaa, typ så. Vi red igenom programmet, det gick inte så bra faktiskt. Jag måste komma ihåg att rida ordentligt även på de delar av programmet som "inte är svåra", alltså typ långsida i vanlig trav, hörnpassering, och sånt där. För de "svåra" delarna gör vi jättebra; halter, galopp - trav - ny galopp och sånt.
 
Vi avslutade passet med att öva på mellantraven. Det börjar faktiskt gå bättre nu! Vi lyckas behålla takten, vi tappar inte vänster bak och jaa, det blir ganska bra. Men det är endast om jag kommit ihåg att rida hörnpasseringen riktigt jäkla noggrannt och verkligen förbereda.
 
Jag hoppas att jag imorgon under programmet vågar satsa lite och försöka mig på att öka traven. Dessvärre är det ju lättast att få till den som ligger i travprogrammet än den som är mitt i galoppdelen(lätt att få galoppinslag vid missförstånd) men vi har ju mycket lättare för att öka när vi kommer ur vänstervarv, och det gör vi ju bara mitt under galoppdelen. Nåja, jag får försöka. Det värsta som händer är att det blir galoppinslag eller att vi tappar takten eller ett bakben, det är ju inte hela världen.
 
Bästa Sofie var och fotade i stallet så hon knäppte fina bilder på oss idag! Här nedan är en där vi som hon sa; samlar "power innan ökningen".
 
 
 

Morgondagens program

 
 
Imorgon är det Pay & Ride-dags igen! Det blir ett LB:3 den här gången. Jag ville som sagt väldigt gärna ta LA-programmet, men den här gången var det LA:4 vilket kändes lite överkurs just nu. Då kändes det bättre att backa till LB:3 och förhoppningsvis på bra poäng. Även om gårdagens pass visserligen gjorde att jag kände att jag kunde ridit MSV-program!
 
Det här programmet är ju ett himla roligt program, men också ganska svårt.Våra svårigheter tror jag kommer vara mellangångarterna som vanligt, men också raksträckorna efter galoppfattningarna. Särskilt den i höger galopp. Om jag inte är extremt tydlig med var jag vill så byter han ju. Det får inte hända! Jag tror också att en svårighet kan vara om Z är alldeles för fin. Usch vilket lyxproblem det låter som, men när han är alldeles för medgörlig och eftergiven, då fasen får jag det svårt att rida lagom mycket och lita på att det blir rätt.
 
Våra styrkor däremot tror jag kommer vara ökade skritten, den är vi ju oftast rätt bra på. Och kanske även de svåra "galopp, avbrott till trav, ny galoppfattning-diagonalerna". De är ju mina absolut svåraste, eftersom jag som ryttare måste vara kvick och fokuserad, men Zigge har gjort just de här väldigt bra på sistone.
 
Det här ska bli SÅ kul! Jag hoppas att jag kan få hjälp av någon att filma min ritt så får ni givetvis se här sen.

Gårdagens ridpass - Zigge

Igår var det fredag vilket betyder att jag har Z för mig själv igen! Han ska alltså inte gå någon ridskolelektion och då kan jag ta ett ordentligt genomkörarpass! Jag hade laddat upp hela dagen för att kämpa mig dyngsvettig och hade som plan att öva lite programdelar.
 
När jag hade suttit upp och började trava igång kändes det som att det skulle bli ett riktigt bra pass. Jag var ju inte alls inställd på det eftersom han varit så kämpig senaste dagarna. Men jag joggade igång honom och tog sen galopp. Jag har bara ett ord att säga: HERREGUD. Jag har verkligen världens underbaraste häst. Igår var han precis sådär som jag vill att ha nska vara. Stadig, taktmässig och superlydig för minsta lilla vink. Jag smälter!
 
Ville jag ta en förhållning satte jag mig lite tyngre i sadeln, ville jag driva på la jag om skänklarna lite lätt. Avbrott från galoppen (som är sjuuuukt svårt i vanliga fall) behövde jag bara sitta till lite extra så blev det skritt. Älskade älskade häst! Det var bara så häftigt! Jag älskar den där känslan när man bara känner att OS trots allt inte är omöjligt, haha! (skämt åsido)
 
Imorgon är det Pay & Ride och då rider vi ett LB. Är han lika fantastisk som igår så får vi lätt över 70%. Dock misstänker jag att det inte kommer hålla i sig tills dess, eller så blir jag så överraskad att jag gör tokigt med min ridning. Överrider eller att han blir för taggad helt enkelt. Men nu ska vi inte tänka negativt, vi satsar som vanligt på att rida på 90%! Haha :) Men jag sa erkänna att jag igår var väldigt sugen på att kolla om jag kunde byta till att rida LA istället. Men nej, nu ska vi bara in och ha kul! Åh vad jag ser fram emot dagens ridpass då jag planerar att känna på programmet någon gång.
 
 

Outfit imorgon?

Jaha, då är det dags att bestämma sig för vad Zigge ska få ha på sig på söndag. Vilket färgtema röstar du för?
 
1. Marinblå och guld
2. Vinrött och silver
3. Svart och silver Glööckler
4. Svart och guld Glööockler
5. Orange och silver
 
 

Gårdagens ridpass - Zigge

 
Igår blev det ett ridpass på världens finaste häst! Som ni vet var han ganska asjobbig i förrgår, och så jobbig som han var då, så fin var han igår. Bästa prins! Han gottgjorde helt klart hela den dagen.
 
Vi jobbade med tempoväxlingar, och han är ju rolig min prins. Han tycker att jag är skiitjobbig som tvingar honom att trava på fort, och sen ännu jobbigare när han måste sätta ihop sig. Men samtidigt tycker hann att det är jäkligt kul. När han vet att jag förbereder för en längning av steget så går han nästan som på nålar och när jag väl ber honom så rä det som att han exploderar framåt. När jag sätter ihop är han först lite motvillig, men sen är det som att han säger "jaha, men om du ska envisas med att vi ska korta ihop, då jäklar ska jag visa dig!" och så börjar han trampa några steg på stället innan han gör som jag vill.
 
Mot slutet övade vi också några galopp-trav-galopp diagonaler då vi ju kommer få rida sådana i programmet på söndag. Åh det ska bli så roligt!
 
Efter ridpasset fick jag också frågan om jag kanske är intresserad av att delta i Södertäljes lag i Division 2 dressyr. Det vore ju roligt, men vet inte om jag känner att vi är helt redo. Fast, åh andra sidan är det som hon sa; det viktigaste är att man har kul och att vi får ihop ett lag. Men mitt problem för att delta är ju nog egentligen inte viljan och kunskapen, utan snarare att vi behöver ta oss dit. Jag får ju inte köra Zigge på mitt körkort. Trailer har jag möjlighet att hyra en tillräckligt stor, men jag måste ha någon som orkar köra dit mig och Z. Jag får smöra för någon med rätt behörighet helt enkelt. Någon som vill ha en tjänst? ;)

Gårdagens ridpass - Zigge

 
Igår var en riktigt hektisk dag i stallet, haha! Jag hade som plan att sluta på jobbet en viss tid för att sen hinna åka och rida innan Z skulle gå lektion. När det började närma sig insåg jag att jag inte skulle hinna, så då blev jag lite uppgiven. Sen insåg jag att det är Pay & Ride på söndag och att jag MÅSTE hinna. Så jag satte vart och åkte till stallet så fort jag bara kunde. Jag hade satt upp en målbild att jag skulle behöva sitta på Z senast kl.15.45, och när jag tog mig upp i sadeln var klockan 16.30. Aningen efter i tidsplanen och Z skulle gå lektion med Anna kl.17.00. Men vad tusan, vi hann en stund!
 
Herregud vad det kändes som att jag behövde det där korta passet ändå. Jag är väldigt glad att jag inte skippade det, även om det blev lite för kort tid. Z var rätt krånglig och vägrade jobba med vänster bak och därmed bara bet han fast i vänstertygeln. Men vi kämpade på och till slut kändes det ändå som att han blev liiiite bättre.
 
Planen för dagens pass är egentligen att ta ett mysigt barbackapass, men jag tror att jag får ändra inställning och istälelt rida på och Göra om göra rätt från igår helt enkelt. Jag vill ju så gärna att det ska gå bra på söndagens Pay & Ride. Hmm...

Outfit - Orange

 

Igår blev det ju ett kort ridpass på prinsen, och då fick han ha en orange utstyrsel på sig. Jag måste säga att jag tycker han ser snabb ut i det här. Snygg-Zigge!
 
Benlindor: Horze
Paddar: Schockemöhle
Boots: BR
Schabrak: Horze
Correction pad: Gold Medal
 

Bilder från i söndags

 
Åh vad glad jag blev att Susanne hade tagit dessa bilder på mig och Z i söndags! Jag bara älskar glädjen hos min prins! Kolla på bilderna var glad han ser ut! Jag kan säga att känslan var att han var så glad att han kunde explodera! När han fattade att han skulle få hoppa omhoppning så blev han SÅ glad! Sötaste Zigge!
 
Fotat av Susanne Lindecrantz
 

Gårdagens ridpass - Zigge

 
Igår red jag ett dressyrpass på Zigge. Han var jättefin! Jag hade fokus på tempoväxlingar. Jag har "fått i läxa" av tränare Annelie att som hon säger; inte hamna i min comfortzone, utan istället variera tempot lite. För att kunna göra det ordentligt behöver vi öva upp oss på at ens göra dem.  Vi hamnar lätt i vårt tempo som är behagligt, och sen åker jag runt där i samma tempo hela passet. Men nu kämpar vi på, och det går framåt kan jag säga.
 
Jag har ju skrivit det förut, men en "dröm" för mig är ju att kunna göra travökningar med höga snygga frambensknyckningar. Kanske inte a la Totilas, men åt det hållet. Det är bland det vackraste jag vet! Jag har sagt det förr; piaff, passage och piruetter, släng er i väggen! För mig är det travökningar som är det vackraste som finns!
 
Så igår red vi runt och lekte Totilas, hehe närå, men jag övade tepoväxlingar, och emellanåt får vi faktiskt till det riktigt bra nu. Även övergångarna mellan de olika tempona börjar sitta lite bättre. Men, vi har fortfarande en ganska lång väg kvar för att få till de där maffiga musklerna på bakdelen som krävs för lite högre krav. Men vi jobbar på!
 
På kvällen gick sen Zigge ett extrapass med Anna som brukar rida honom på onsdagslektionerna. Vad hon berättade så hade han skött sig fin fint! Bästa prins!

Ponnycupsmatch 7 av 8 - Dressyr

 
I söndags hade vi vår näst sista match i ponnycupen dressyr. Det var mot Väsby Ridklubb och det var ganska mycket som hängde på den här matchen. Om vi skullevinna den här matchen skulle hela gruppsäsongen bli avgjord eftesom vi då skulle komma upp i 12 poäng och de andra lagen max skulle kunna få 10 eller 8 poäng. Det skulle alltså bli avgjort trots att vi har ytterligare en match kvar.
 
Vi kom dit och herregud vad vi var på spänn. Sorry tjejer, men jag avslöjar det nu, det var inte bara jag som var lite pirrig i magen, ni var också nervösa :) Men det är ju ganska självklart, eftersom vi visste att vi hade chans på gruppvinst och därmed komma vidare till semifinal.
 
När vi fick se Väsbys ponnyer kände jag direkt att mitt jobb att placera ut ryttarna inte skulle bli särskilt svårt. Jag hade ganska direkt en bild av hur jag ville ha ryttarna. Men självklart ville jag se dem lite mer än bara i skritt och trav innan jag meddelade ryttarna.
 
När jag avslöjade min plan var det direkt två tjejer som slog bakut och ville byta. Jag sa kanske och att vi skulle titta en stund till. När vi gjort det ville de fortfarande byta, men då fick jag bara känslan "Nej, jag behåller min plan". Lite maktgalen som jag är så fick de rida enligt min plan.
 
När vi fick sitta upp tog det väl ett halvt travvarv innan tjejerna erkände att min plan inte var särskilt dum ändå. Väsby hade gjort fina rundor på sina ponnyer, så vi skulle få kämpa lite för att vinna det här. Som tur var så var våra ryttare väldigt fokuserade och gjorde grymt bra framridningar!
 
Nrä vi väl fick starta så red alla så stört bra, och jag bara kände att vi faktiskt hade chans på att få bättre poäng på varje ponny än hemmalaget. En av ryttarna framförallt i vårt lag är jag så sjukt nöjd med. Hon har aldrig ridigt så bra som hon gjorde nu. Superkul!
 
När alla våra var klara gick vi upp för fika och prisutdelning. När poängställningen skulle meddelas satt alla på helspänn, inte bara vi visste ju att mycket hängde på den här matchen. Väsby är nämligen det enda laget i vår grupp som också hade chans på gruppvinst, men då var de tvungna att slå oss på båda matcherna.
 
Poängställningen blev 518 p till Väsby och 553 p till Södertälje! Med andra ord så vann vi och blev också gruppsegrare! Superkul! Dessutom har vi ju en match kvar. Förstå vilka grymma tjejer!
 
Nästa match är nu på söndag och då kommer Väsby till oss. Kom gärna och heja!
 
 
GRUPPSEGRARE 2014/15!!

Film från KM igår

 
Härk ommer en film från gårdagens KM. Kanske inte världens snyggaste rundor, men det räckte ju rätt långt ändå, hehe! Jag är ju som sagt lite feg på det här med omhoppning så gissa om jag är nöjd att jag vågade göra svängen till hinder nr 7 (5 i omhoppningen) lite snävare än man behövde.
 
För er som undrar varför hindrena ser så låga ut så är det för att det är 90 cm. Hehe :) För mig är det inte så jättelågt ändå, men de ser ju väldigt pluttiga ut vid sidan av Z som är 185 cm hög.
 
Tusen tack till Elins pappa som filmade mina rundor, och ännu mer tack till Anna som gjorde min funktionärstjänst så jag kunde vara med igår.
 
På filmen ser ni en snutt av ärevarvet i slutet, och jäklar vad kul Z tyckte att det var med ärevarv! Precis där filmen slutar lättade jag på bromsen lite och det bara dundrade under hovarna kan jag säga. Söta glädjefyllda prins!

Veckoplanering - Zigge

 
Såhär ser veckans planering ut. Idag måndag ska jag rida ett pass om en liten stund. Jag jobbar nämligen kvällspass idag, så då blir det ridning på dagen. Anna som brukar rida Zigge på onsdagarna är snäll och kommer och rider honom på eftermiddagen så att han inte bara får stå inne från 14.00 och framåt.
 
På tisdagen blir det också ett dressyrpass på dagen då jag är ledig även då. Sen på kvällen är det som vanligt ridskolelektion. Onsdag blir det bara ridskolelektion och jag misstänker att det är Anna som rider honom då som vanligt.
 
På torsdagen blir det ett lättare dressyrpass, kanske barbacka igen som blivit lite tradition på torsdagarna, innan det är dags för en ridskolelektion på kvällen. Sen på fredagen blir det ett ordentligt dressyrpass med fokus på söndagens program.
 
På lördagen får Zigge en "vilodag" genom att gå ut i skogen med Ida. En riktig mysdag! Hon brukar alltid pyssla och gosa med honom så att han är riktigt nöjd och härlig. Det blir perfekt inför söndagen.
 
På söndagen är det alltså Pay & Ride och vi rider LB:3. Jag skulle egentligen vilja ta LA igen, men den här gången är det LA:4 och jag känner mig inte riktigt redo för det än. Vi backar istället av och satsar på att rida ihop jättebra poäng i LB:3an. Det är ju dessutom ett rätt svårt program om man nu får säga så om ett program i lätt klass.
 
Alla ridpass jag rider den här veckan ska vi lägga fokus på att jobba inför söndagen. Det blir mycket programdelar, sitsträning och lydnad. Många övergångar måste jag öva på. Åh vad roligt det här ska bli!!

Klubbmästare 2014 även i hoppning!

Fotat av Susanne Lindecrantz
 
Men hur galet är det här!? Jag och Zigge blev alltså klubbmästare även i hoppning på privathäst senior.Jag kan inte fatta det. Vilken häst jag har och vilken start på vår tävlingskarriär! Klubbmästare i både hoppning och dressyr. Superkul! Såhär gick det...
 
Dagen började ju väldigt tidigt då första start var 08.00 och jag hade startnummer 2. Jag satte fart och var lite sen in på framhoppningen. Men det visade sig vara bra för jag fick en jäkla fokus på uppgiften och jag har nog aldrig ridit på bra på en framhoppning. Efter inte alls särskilt lång tid kände jag mig redo, och då tog det inte många minuter innan det var dags för oss att gå in på tävlingsbanan.
 
Banan var en riktigt rolig bana, men jag hade lite svårt att minnas den. Jättenervös att jag skulle rida fel väg! Hur som helst, när vi skulle in på banan blev Z superspänd och vägrade gå in i ridhuset. Han stod faktiskt lite på bakbenen den busen! Vi fick hjälp att ta oss in i ridhuset och jäklar vad rolig Z var. Han tyckte att det mesta var lite läskigt där inne och gick och trippade med höga benlyft. Han spände liksom itne riktigt av innan jag fick startsignal, så det var ju bara att köra på.
 
Jag vände upp mot fösta hindret och plötsligt var det som att han sa "Jaha, ska vi bara hoppa en bana, då kör vi då!!" en gick banan faktiskt riktigt bra! Jag red dock lite bättre första halvan än andra, och vi var i och klonkade på flertalet av de senare hindren. Jag tror Z tyckte att det var lite lågt och slarvade. Men vi blev felfria!
 
Eftersom det inte var så många starter så gick vi in på framhoppningen och skrittade medans vi väntade på omhoppningen. Till slut hade alla ridit och det var visst bara jag och en till som var felfria. Dessutom var det jättekul för det var Helena som står i samma stall.
 
Sen blev det dags att förbereda sig på omhoppning och jag tog några språng över räcket och oxern, men med lite kortare anridning. Zigge gjorde ett grymt jobb! Han var så positiv och det kändes som att hela han visste att det var något speciellt med den här hoppningen.
 
När vi skulle in i ridhuset den här gången var Z inte alls lika spänd, men han var ändå lite taggad. När vi fick startsignal tänkte jag bara "Nu jäklar!!" Jag är ju lite feg i hoppningen och vågar ju inte svänga snävt och rida för vinst. Men en sväng hade jag tittat ut att jag kunde ta en liiiiite snävare väg. Så målet för omhoppningsrundan var(förutom att gå felfritt såklart) att våga göra den där svängen.
 
Vi startade på hinder nr 1, sen tog jag typ världens längsta sväng till 2an, och kom på i mitten att jag ju borde tagit en lite tightare väg. Men men, vi tog oss över 2an och styrde på till 3an. Här kom vi i korsgalopp och det var typ hur fladdrigt som helst. Men jag bara körde på och gasade. Vi tog oss över. Sen tog vi hinder nr 4, och sen satsade jag allt jag hade på att vända runt Z till hinder nr 7. Jag satsade så mycket att jag nästan höll på att missa hindret för att jag svängde FÖR MYCKET, haha! Men vi flög över det också och jag tror att Z visste att det var fart som gällde, för när jag sen skulle hoppa hinder nr 8 så behövde jag bara vrida huvudet så svängde han. Så vi hoppade det hindret helt galet snett, men felfritt! Vi var därmed felfria även i omhoppningen! Woho!!! Dock var vi ju inte jättesnabba och tog ju inte så mycket risker, så jag var helt säker på att Helena skulle klåoss. Hon är ju grymt mycket duktigare än mig.
 
Men det gjorde hon inte. Så vi vann helt enkelt, som den enda dubbelnollan för dagen :) Duktiga, fina, bästa Zigge! ♥
 
 

Vilken dag!

 
Herregud vilken dag! Det har varit full fart sedan kl.06 när jag gick upp imorse. På agendan stod ju KM i hoppning och Ponnycup i dressyr. Man kan säga att jag hade en bra dag.. :)
 
Jag började ju alltså med att åg upp kl.06 för att försöka trycka i mig lite frukost. En kanelknäcke blev det. Stabilt! Sen åka till stallet, snabbt gå banan i mörker och sen göra iordning Zigge. Hoppa fram, och sen rida KM. Direkt efter KM fixa alla stallprylar med Z och sen sätta mig i bilen för att åka till Upplands Väsby för cup. Sen direkt tillbaka till ridskolan för att tvätta Zigges ben. På vägen hem sen stanna och handla mat. Sen äta (Jonn är ju bäst och lagade typ all mat) Och nu kraschar jag i soffan... 
 
Men nu ska jag kolla på lite bilder, skriva lite inlägg här till er och jaa, sen får ni höra allt om idag! Men som sagt, det gick bra idag. KM gick ganska långt över förväntan och ponnycupen gick toppen! Mer info kommer snart :)

Lycka till till oss!

 
Idag blir det KM i hoppning! Så helt enkelt önskar jag mig och Zigge lycka till :) Haha! Men det är verkligen inte någon chans för oss på vinst, vi är inte så samspelta och jag är alldeles för feg för omhoppning! Dessutom fick ju vi vinna DressyrKM, men kul ska det ändå bli!