Det kliar i shoppingfingret!

 
 
Åhhh, vad det kliar i mitt finger! Som ni vet äääälskar jag att köpa fina saker till Z, och de här två har jag spanat på länge! Boots och lindor är ju min allra största svaghet och jag bara älskar dessa! Just nu råkar lindorna vara på extrapris och bootsen är inte särskilt dyra från början. Herregud vad jag vill beställa detta! Gaah! Men nu ska jag hålla mig lugn... I alla fall ett tag....

Gårdagens hoppträning - Zigge

 
Igår blev det ett hoppträningspass på morgonen. Det blev en riktigt tidig morgon då vi skulle sitta till häst 07.10. Dock hann jag inte för jag skulle ta emot en hund som jag varit hundvakt åt. Så jag satt till häst 07.30 och hoppade då in mitt i. Jag värmde upp och sen hoppade jag efter de andra. Dagens övning var en ritkigt bra övning för Ziggeprins. Det var en bana men med lydnadsinslag. Såhär såg banan ut:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nr.1. En serie med tre kryss med tre galoppsprång emellan.
Nr.2. Galoppbommar på marken upphöjda med sockerbitar
Nr.3. En oxer med vattenmattor i
Nr.4. Ett räcke
Nr.5. Ett räcke med bara en bom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi började med att värma upp på 1an och 2an. Mycket lydnad och styrka. Att inte hoppa på fart, utan mer på styrka och att verkligen få med det där jäklarns vänsterbak. Beroende på om vi kom från höger eller vänster varv blev det ju alltså antingen 1an först och sen 2an eller tvärtom.
 
Sen hoppade vi banan 1, 2, 3, 4, 5, 2, 1. Det var SÅ himla kul, för jag känner verkligen att det jag gör påverkar. Tidigare har jag ju känt lite att det inte spelar någon roll, avståndet finns aldrig. När man hoppar vill man ju vända upp mot ett hinder och bara känna YES! Där är hindret, vi har X antal galoppsprång kvar och sen kommer vi bara flyga över. Men den känslan har ju snarare varit Jahapp, där är hindret och vi har någonstans mellan 2 och 6 galoppsprång kvar. Okej, kanske inte så illa, men känslan om jag ligger nära, långt ifrån elelr helt perfekt brukar inte infinna sig. Det gör ju att det blir svårt att agera. Men igår fanns den! Jag kunde känna om jag behövde öka eller minska, och jag fick dessutom igenom det.
 
Imorgon är det KM i hoppning, och det ser ju lovande ut. Men jag tror tyvärr inte att vi kommer gå felfritt. Jag har valt att starta 90, lite dumt eftersom han blir lite slarvig, och jaa, vi brukar ju få med oss någon bom. Utom sist :) Dessutom är jag ju en riktig fegis på omhoppning, om vi ens skulle gå så långt. Men ni får helt enkelt hålla tumamrna för oss! (Det vill säga om jag kan vara med, man måste ha en funktionär med sig och jag har verkligen INGEN som kan göra det åt mig :/ Någon frivillig? ;)

Outfit - Glööckler Golden Crown

 
Såhär snygg var Zigge igår på vårt barbackapass! Ska det va så ska det va! En kunglig häst ska ha kunglig utrustning så är det bara! De här lindorna är så stört snygga, och bilderna gör dem inte rättvisa tyvärr. Det som jag verkligen gillade med dessa var att det fanns höger- och vänsterlindor. Det är ju inte alla lindor med märken på som tänker på att de hamnar upp och ner på andra sidan, men dessa hade man tänkte på det med. Jag har ju även Royal Fur setet från Glööckler, och där exempelvis har man endast "vänsterlindor", vilket gör att man får linda åt fel håll på högersidan. Även fleecen var lite bättre i dessa lindor än i Royal Fur, så det är helt klart ett snäpp bättre. Men jag tror tyvärr inte att den kommer hålla alltför många tvättar och användningar. Men men!
 
Lindor: Glööckler by HKM
Boots: Imperial Riding
Paddar: Schockemöhle

Gårdagens ridpass - Zigge

 
Igår tog jag ett mysigt ridpass på Z. Det blev ett pass barbacka som han ju tycker så mycket om. Senare på kvällen gick han ju ridskolelektion, så det blev inte så ansträngande. Mest jogga runt och försöka forma igenom i sidan. Det är så himla häftigt hur snabbt man lär sig saker. För en månad sedan red jag barbacka på Zigge för första gången. Jag klarade då att trava på långsidorna och trodde att jag skulle studsa av om jag travade genom en sväng. Nu, ca 5-6 barbackapass och en månad senare kan jag ätminstone sitta kvar hyfsat bra ändå i alla gångarterna och faktiskt jobba honom lite mer ordentligt. Bra balansträning och även följsamhetsträning. :)

Fina bilder från i söndags

 
Fotat av Sofie Lagergren
 

Gårdagens Ziggepass

Igår skulle jag ju rida ett pass på min prins enligt min veckoplanering. Men det blev inte riktigt så, jag red i tisdags istället. Och då var ju Zigge såhär snygg i sin Glööckler-outfit. Passet i tisdags blev ett lugnt joggingpass med lite lösgörande arbete. Vi fick världens lyx för jag råkade visst välja ridtid där det var någon paus i ridskolelektionerna, så jag hade hela ridhuset 20x80 för mig själv. Supernice!
 
Vi joggade som sagt mest runt, böjde igenom lite, tog lite förvänd galopp och jaa, lösgjorde helt enkelt. Han gick ju ridskolelektion också som sagt, så det blev bara ett kortispass. Igår gick han då endast ridskolelektion med Anna som fick låna vår dressyrsadel. Jag tror det gick lite lättare att sitta ner då :) Han är ju inte lätt på den punkten precis. Han var iallafall härligt svettig efter passet, så det var toppen!
 
Idag ska han ju som vanligt gå ridskolelektion och då tänkte jag faktiskt passa på att rida ett mysigt barbackapass direkt efter jobbet. Bara jobba lite lösgörande även idag. Jag jobbar ganska mycket just nu med att Z ska vara lydig för hjälperna och så, och jag tycker att det blir lättare när jag rider lite hela tiden. Även om det bara blir en liten stund dessa dagar när han går ridskola så är det ändå bättre än att tre olika ryttare rider tisdag, onsdag och torsdag. Då blir det mycket svårare på fredagen när jag då sitter upp som ryttare nummer fyra. Så vi kör på en del korta avstämningspass helt enkelt
 
Ps. En rolig grej är att en tidigare ägare till Zigge har hört av sig till mig och berättat ltie om Zigges tid innan ridskolan. Superspännande att få höra, och vilken historia dessutom! :) Och bilder har jag fått, han var så mörk!

Outfit - Glööckler Royal Fur

 
Såhär snygg fick Zigge vara igår i ett Glööckler set! Dock är det andra boots till då de silvriga Glööcklerbootsen är alldeles för små för min prins!
 
Benlindor: Glööckler by HKM
Paddar: Schockemöhle
Boots: BR
Schabrak: Glööckler by HKM
Träns: Hööks
 
Det här kan ju vara en av de häftigaste, mest annorlunda outfitsen Zigge har haft. Med päls på lindor och schabrak liksom! Tyvärr är jag lite besviken på fleecen i lindorna, den hade gärna fått vara lite starkare och mer hållbar i formen. Lindorna var ganska breda, tills jag drog i dem och då blev de smala. Trist, men snyggheten väger ju helt klart upp detta! :)

MY GOOOD!

 
Alltså huuuur snygga är dessa!? Så himla kul med något som sticker ut och är lite annorlunda :) Dessutom är ju svart och glittrigt bling alltid en hit! Dock gör verkligen inte bilden dessa saker rättvisa.
 
Har någon av mina läsare detta set?

Gårdagens Ziggepass

Igår kom duktiga Sofie och red på min fina prins! Han skötte sig exemplariskt! Och hon var riktigt duktig med honom! Sofie är ponnyryttare och är inte alls lika lång som mig, så nu ser man verkligen hur stor Zigge är, haha! Men jag tycker ändå hon såg bra ut där uppe. Zigge var väldigt nöjd med hennes ridstil, men det viste jag nästan för jag ser väldigt mycket av min egen ridstil i Sofie. Sofies förra ridlärare är även min gamla ridlärare, och hon kallade Sofie för Mini-Sandra ett tag :) Vi brukar tycka om samma hästar och Timmon är väl den ponny som vi båda sätter högst här i livet. Så som sagt, jag är inte förvånad att Zigge trivdes.
 
Efter ett tag vågade Sofie rida på lite mer och kräva lite mer, och då gick det såklart ännu bättre. Det blir toppen! Jag älskar att Zigge har så många duktiga ryttare runt om sig som tycker om honom! Jag blev alldeles rörd (9igen) när Sofie la upp den här bilden på facebook igår och det haglade in kommentarer om att Zigge är så fin oc hatt det är en ära att få rida på prinsen! Hallå!? Bästa människor! Men jag kan inte annat än hålla med, jag känner mig ärad varje dag jag får rida på min fina silverprins! tänk att ha nfaktiskt är min, alldeles min egna!

Ponnycupsmatch i hoppning nr 9 av 10

 
 
Igår var det ju ponnycupsmatch igen! En bortamatch mot Mälaröarna. Det blev en riktigt tidig morgon då det var avfärd hemifrån vid ca 07.00. Men vi alla såg mycket fram emot att få besöka Mälaröarna då vi 1. aldrig varit där tidigare, och 2. det var så himla trevligt att möta dem på hemmaplan.
 
När vi gick banan kände vi tydligt igen den. Det var samma som vi hade på hemmaplan sist. En trevlig bana med en del kluriga svängar.
 
Mälaröarna kom in och visade sina hästar och det såg ut att vara ett trevligt gäng. För mig som lagledare började som vanligt planerandet av vilken ryttare som skulle rida på vilken ponny. Den här dagen kändes det inte särskilt svårt att placera ut ryttarna då alla hästar såg ganska jämna ut.
 
När det blev dags för att hoppa banan blev det dock lite ändring. Två av ryttarna fick en del stopp och grejer. Det såg lite ut som att ponnyerna sa "Nä, nu vill vi inte mer". Tyvärr blev de flesta rundorna lite hackiga, och jaa, et kändes som att det var lite annan spirit hos ponnyerna än under framhoppningen.
 
När det sen blev vår tur fick tjejerna sitta upp på ponnyerna och rida fram. Alla tjejerna red superbra och jättefint, och vi började hoppa fram. På första hindret hoppdde vi två gånger, och plötsligt hände en grej som bara inte får hända. En ponny snubblade på hindret och gick ner på knä. Som tur var gick det bra med vår ryttare som satt på (hon åkte givetvis ner på marken) och hon blev inte trampad eller så. Det tog en stund men sen satt hon upp och fortsatte. Jäkligt strongt!
 
Tyvärr satte nog händelsen lite spår i tjejerna och även mig. Jag var supernervös och ville typ bara att vi skulle bli klara tyvärr. Vi fick en hel del fel med oss då vi helt enkelt inte riktigt vågade rida på så bra som vi kan. Det blev en förlustmatch.
 
Men, med tanke på att allt gick väldigt bra ändå, inga skador och inte i närheten av så illa som det kunde ha gått, så var det här faktiskt nyttigt att uppleva. Det går inte alltid bra, och vi får leva på gamla meriter den här dagen. Vi vann faktiskt allting förra året! Så vi är ju riktigt bra ändå! Jag är sjukt stolt över tjejerna som red så pass bra trots det som hände! Den här matchen lägger vi på erfarenhetskontot och nu blickar vi framåt!

Outfit - Vit, Svart och Grå

 
Jag har ju förut skrivit om att jag tycker det är så trist att skimlar inte passar i vitt. Men igår på Pay & Riden fick Zigge på sig en vit outfit, och han blev inte så tokig i det! Han passade till och med ganska bra! Det är som en person sa igår; Skimmlar är ändå inte vita på det sättet, så det fungerar ändå.
 
Det som däremot var intressant var ju att Zigge som vanligtvis brukar se så vit ut, helt plötsligt ser prickig och gråbrun ut! Men jag älskar hans mörka ben! Så fort hans bakben blivit lite bättre ska han få på sig vita lindor runt om, det tror jag kommer bli toppensnyggt!
 
Benlindor: Lami-cell
Paddar: Schockemöhle
Boots: Imperial Riding
Schabrak: Vet inte, det ska jag kolla upp.
Träns: Hööks
Baksenskydd: Eskadron

Veckoplanering - Zigge

 
Så här ser Zigges vecka ut den här veckan. Eftersom han gick dressyrtävling igår så får han ta det lite lugnt nu på måndagen. Hade jag kunnat hade jag ridit ut honom i skogen, men det kommer hinna bli för mörkt innan jag kan åka till stallet. Så det får bli ett ridhuspass ändå. ÅH vad jag längtar till ljusare tider, varmare, icke hala tider! Nåja, kanske tar jag ett barbackapass eftersom han gillar det så mycket! Bra att träna balas för mig också :) Ändrade planer! Sofie komemr och rider Zigge med mig, wiho! Ska bli superkul att pressa henne lite ;)
 
På tisdagen är det ridskolelektion, och så även på onsdagen och torsdagen. På onsdagen ska jag rida ett pass tänkte jag. Hinner jag innan jobbet så vore det toppen, men annars får det bli sent på kvällen. Han bruakr gå ridlektionen kl.17. På fredagen blir det ett riktigt morgonpass, då ska jag försöka hinna upp och ut i stallet för att hoppa kl.07.10 med ridlärarna på ridskolan. Heja! Undra om jag kommer upp så tidigt, haha!
 
På lördagen sen får Z sin mysdag med Ida och på söndagen laddar vi upp för KM i hoppning! Förutsatt att jag hinner det vill säga. Det är sagt att KMet ska ligga som första grej på morgonen, och jag har ponnycup senare, vid lunchtid, så jag kanske hinner om jag hetsar lite! :) Vi är i alla fall anmälda till KM i 90 cm. Kommer nog kännas lite lågt, men det blir kul också, om jag skulle lyckas ta mig till omhoppning kanske jag kan våga mig på en snäv sväng då om det är lite lågt! Men Annelie, min tränare, hon tycker att jag ska rida 110, haha! JAg tror vi har lite olika syn på vilken nivå jag är på. Skärpning Sandra!

Film från idag

 
 
Här kommer filmen från dagens ritt. Tusen tack Kicki för filmningen! Du är bäst på att filma! Som ni ser har vi en del missar, men jag är ändå sjukt nöjd! Nu har vi att bygga på, och vi kan minsann! Ps. Glöm inte att titta i HD! :)

Dagens Pay & Ride - Debut LA

 
Jag hade ju tur idag som hann vara med på Pay & Riden, trots allt krångel. Hade jag varit någorlunda vettig i huvudet hade jag ju inte ens försökt mig på att starta under dessa förhållanden, men som tur är så är man ju lite knasig och körde på. Det fick bära eller brista!
 
Framridningen:
Jaa, det blev ju lite stressigt, men när jag väl hoppade upp på Z och tog tyglarna var han så himla cool. Jag trodde att han skulle bli lite spänd och svår av att jag var så stressad och stel, men icke. Min fina häst! Han var superduktig och han var faktiskt riktigt fin på framridningen! Lite svårt i högerfattningarna, då han gärna ville fatta förvänd, men till slut fick vi till det bra. Eftersom jag fick starta efter en annan tjej fick jag väldigt gott om tid ändå på framridningen, och jag tycker nog att jag lyckades utnyttja den ganska bra, trots att mina tankar var lite lätt (läs sjukt mycket) på olika håll. Dock kände jag att jag inte riktigt fick till mellangångarterna, men de har vi ju alltid lite svårt med.
 
Ritten:
När vi kom in i andra ridhuset blev Z lite spänd, och jag tror att jag blev lite nervös. Jag hann börja blir helt rörd av hur snälla alla var mot mig idag och det gjorde att jag blev nervös. Tänkte ungefär "Nu när alla har jobbat så för mig så måste det ju bara gå bra".Hehe, knasigt. Hur som helst så startade jag, och tyvärr kände jag att han blev lite matt. Inte riktigt lika mycket bjudning som på framridningen, men jag tror det berodde på att jag blev stel. Men sen i galoppdelen blev han riktigt taggad istället, haha! På det stora hela är jag jättenöjd med vår ritt. Det var vår första LA, det var kaos innan, Zigge blev laddad i galoppen och slog om ett par gånger men vi gjorde det faktiskt ändå riktigt bra. Efter ritten sa jag att jag är nöjd om vi kommer över 55% eftersom det blev som det blev den här dagen. Jag hade ju som mål att rida på över 60%, men det var ju om jag hade haft en "normal" stund innan ritten. Bara en sån enkel sak som att borsta sin häst innan är ju en form av uppladdning.
 
De saker som blev det svåra i programmet var galoppvolterna, svårt att få dem runda och ordentlig böjning. Jag blev lite passiv. Ryggningen, Zigge bestämde sig för att bajsa mitt i programmet, som tur var så blev det i halten innan ryggnignen. Men sen i ryggningen klev han åt sidan. Mellangångarterna, jaa.. Vi är ju inte ritkigt där än, men vi fick ändå 6or! Så godkända var de! Det som blev våra styrkor var ökade skritten(!!) skänkelvikningarna, förvända galoppen och galoppfattningarna! Precis som jag förtippade med andra ord. Utom kanske fattningarna, de trodde jag nog inte att de skulle bli så himla bra! Men vad jag älskar det här med Zigge, han är precis likadan på banan som på träning. Undra om han är likadan ute på tävling också, förhoppningsvis får vi veta det inom en inte allför lång framtid :)
 
Slutpoäng:
Gångarter: 6/12
Framåtbjudning: 6/12
Lösgjordhet: 6,5/13
Ryttarens sits och hållning - korrekthet, finhet och effekt av hjälper: 7/21
Korrektheten i uppvisningen: 6,5/13
 
241 p, 63,42%
 
Min tanke om slutpoängen:
Men alltså hur nöjd är jag in med en procent på 63,42 vår första LA! Efter att ha satt upp målet på 60 och sedan sänkt till 55 kan man ju itne vara nnat än sjukt nöjd! Dessutom är ju faktiskt Eva en riktigt bra domare och brukar vara rättvis även på Pay & Rider. Heja! Angående de olika delarna i allmäna intrycket så är jag helt med på bedömningen, men självklart lite extra nöjd med 7an på min sits. Han är baske mig inte lätt att sitta på. Jag tycker ju att jag bara ska ha 7 på den punkten i LB, men det känns riktigt bra att få det även i LA.
 
Slutkommentar:
Ganska lugnt & trevlig uppvisning på rätt stadig häst. Kan bli lite mer energisk och passa ställningen, lägger huvudet ofta på sned. Trycker in bak ngt i halvt igenom och vissa volter.
 
Min tanke om slutkommentaren:
Åh vad vi är överrens här! Jag älskar att få slutkommentarer som är som den här, positiv, men med konkreta förbättringspunkter. Jag upplevde ju att han hade lite dålig energi, och att han lägger huvudet på sned, det brukar han göra när han inte går riktigt fram. I galoppen blev han ju supertaggad och det gör att bakdelen åker in, plus att vi ju har svårt att hålla den där perfekta böjningen i volterna. Jag är supernöjd!
 
Domare för dagen var Eva Rydström

Stressig dag!!

Herregud vilken dag! Jag började ju med ponnycup på morgonen där jag blev aningen nervös, tur att min tjejer är så coola! Men mer om det senare. Sen när jag skylle skynda mig därifrån (jag skulle ju starta ca 12.55, så det var lite stressigt redan innan) så ringde Sofie mig och sa "Nu går Linnea in och rider fram, och hon är två starter före dig". Jahapp, här sitter jag 40 min bilväg därifrån. Med hästen ute i hagen.. Och en färja att åka med.. Men, tack vare alla underbara människor runt omkring mig så hann jag!
 
Sofie och Kicki gjorde helt galet mycket för mig! De hämtade in Zigge och gjorde iordning honom. Sen gick de med honom så han var framskrittad! De pratade med Eva(domaren) åt mig och gjorde så jag fick starta efter en tjej som skulle rida på lång bana (Japp, massor med människor hjälpte till att bygga om banan ENDAST för min skull!!) Och dessutom filmade de min ritt! Jag kan ju ha världens bästa människor runt omkring mig!
 
Jag är helt rörd av hur fantastiska människor det finns i mitt stall! All denna hjälp, som bara kom utan att jag egentligen bad om det. Så himla fina människor! Jag blir typ tårögd när jag sitter här och tänker på det. Kärlek till er alla! ♥

Bästa tiden att vara i stallet...

 
... Måste vara lördagkvällarna! Åh, det är så härligt! Hästarna får sin kvällsmat ganska tidigt, och alla människor har redan varit där. Det är så himla lugnt och mysigt när hästarna står där och tuggar i lugn och ro. Missförstå mig inte nu jag älskar att stå i ett stall där det är mycket människor nästan hela tiden. Men för kvalitetstid med Zigge, då är lördagkvällarna mina favoriter!
 
Igår kväll blev det en mys- och fixstund med Z. Han skulle få badas, knoppas och friseras lite. Tvättningen gick bra, men en jäkla fläck går bara inte bort. Jaja, det får vara så. Knopparna blev inte alls särskilt bra, men jag lär mig fortfarande att sy, och jaa... Han har varit snyggare inför Pay & Rider helt enkelt. Men det duger! Förhoppningsvis sitter i alla fall knopparna till idag, för jag hade verkligen itne hunnit knoppa idag. Jag vet ju inte ens om jag kommer hinna rida fram så länge jag vill. Jag ska om bara några minuter åka på ponnycup på Ekerö, och sen ska jag försöka hinna tillbaka till Södertälje för att rida Pay & Riden. Håll tummarna att jag hinner!
 
 

Morgondagens program

 
Imorgon är det alltså Pay & Ride. Det ska bli SÅ kul! Jag längtar jättemycket! Men, jag är lite nervös faktiskt. Jag behöver ju verkligen inte vara det för jag har ju ingenting att bevisa. Det är bara träning och det får liksom gå som det vill. Men, vi ska ju trots allt rida vår första LA. Det vore ju himla kul om vi kunde rida på godkänd procent. Men det får vi se helt enkelt.
 
Våra svårigheter tror jag absolut kommer att vara mellangångarterna. Även ryggningen, och de små volterna i galopp. Vår styrka tror jag kommer att vara den förvända galoppen och skrittdelen. Kanske skänkelvikningarna om vi får till dem. De är en sån grej som kan bli antingen bra eller bajs. Ena gången jag gör skänkelvikning händer absolut ingenting, och nästa gör vi en klockren, så vi får hoppas på det senare helt enkelt, haha!
 
Idag har jag laddat hela dagen genom att göra absolut ingenting! Sitta i soffan och kolla på film typ. Men det behövdes, jag är helt slut. Men snart ska jag ta mig till stallet och tvätta prinsen så att han ser stilig ut imorgon. Jag har också tittat på våra senaste dressyrprogram vi ridit. KMet som vi vann och även den innan då vi red på nästan 68%. Visserligen var de båda LB, men ändå.
 
Jag hoppas att ni alla håller tummarna för oss imorgon! Och håll tummarna för att Zigge inte blir alltför laddad så vi bara studsar runt :)

Outfit Vinröd, Svart och Silver

 
Igår fick Zigge på sig en outfit i form av vinrött, svart och silvrigt. Jag tycker faktiskt att han blev riktigt snygg i detta! Kan bli en favorit hos mig faktiskt då jag är väldigt svag för vinrött. Kanske klär jag på honom det här på Pay & Riden på söndag, jag har inte bestämt mig för vad vi ska ha då.
 
Boots: BR
Lindor: Mias RS
Paddar: Schockemöhle
Schabrak: Hööoks
Träns: Hööks
Pannband: Hööks
Baksenskydd: Eskadron

Dressyrpass igår - Zigge

 
Igår var det äntligen dags för ett trimningspass i dressyr! Ett jobba-inför-söndagens-Pay & Ride-pass helt enkelt. Fokus idag låg på lydnad, tempoväxlingar och givetvis rida igenom lite programdelar. Det svåraste med att rida program tycker jag är att man ju måste rida på ett visst sätt. På träning och så vidare går det ju alltid bättre, såklart, för där kan man ju bara lägga in en extra volt och göra om när det blir fel eller så. Dessutom rider man (okej, jag) oftast kanske inte saker så tätt inpå varandra, utan jag gör en rörelse, sen glider vi ett varv, och sen gör jag nästa. I dressyrprogrammen funkar det ju inte så...
 
Så igår fick vi kämpa helt enkelt. Men jäklar vad fin han var emellanåt! Det är så roligt för jag känner hur vi börjar bli starkare och ha mer orka till att genomföra saker. Det här med att öka traven var ju nästintill omöjligt för några månader sedan men nu börjar vi ändå kunna öka lite och hålla en god takt och få lite "frambenssträckning" i det hela. Hehe! Inte mycket, men liiite lite.
 
Som ni ser på filmen övade vi som sagt tempoväxlingar och programdelar. Mest nöjd är jag nog med att vi faktiskt klarar av att göra någorlunda okej längningar, och även ryggningen! Inget av dessa är ju perfekt, men det är ju dessa två som är vår svaga punkt i och med Zigges bakben. Ryggning var ju helt katastrof för några månader sedan, då stod han ju kvar med frambenen och stapplade bakåt med bakbenen så han såg ut som en hund som precis vaknat och behöver sträcka på sig. Nu kliver han ju ändå på, hyfsat rakt dessutom. Och jag kan också välja hur många steg jag vill ha. Dock får jag nog tänka 5 steg om jag vill ha 6 steg, för vi får alltid in ett litet extra innan vi går fram. Men det blir till att öva öva öva!
 
Även skritten börjar sitta ganska bra. Avsaktningen är helt okej, och han kliver faktiskt på sedan i skritten. Den ökade skritten är också riktigt bra. Det svåra är upptagningen efter, då vet han att han snart ska få trava eller galoppera, och då spänner han till lite eller blir till och emd lite studsig för att han blir taggad. Men jag älskar det ändå, mycket hellre att han blir så glad för att få jobba än att han skulle dö helt inne på banan! MEn på söndag finns det stor risk att Z blir så taggad som han var på vår allra första Pay & Ride, när vi studsade lite.
 
 
Ps. Glöm inte att titta i HD, annars ser det lite knasigt ut!

Gårdagens ridpass - Zigge

 
Igår åkte jag till stallet för att ta hand om prinsen och märkte då att han som vanligt skulle gå sista lektionen för kvällen. Det gjorde att jag ju faktiskt hann rida en sväng innan. Sagt och gjort, vi klädde på och gick ut i ridhuset. Men vi skippade sadeln igen. Så det blev helt enkelt ett barbackapass igen.
 
Det går bättre och bättre att rida barbacka. Igår när jag red kändes det inte alls lika ostadigt, även om det såklart är skumpigt och jag ser lite rolig ut. Men vi avslutade med att rida igenom LA:1 en gång, oc hjag tycker nog att det gick rätt bra faktiskt. Rider jag det så på söndag så får vi kanske 60% ändå, men måste nog ha honom lite högre i formen. Det var lite svårt att sitta ordentligt och få till allt bra i galopprogrammet, det är snabba övergångar och förvänd galopp ju. Men det gick. Idag ska vi fortsätta träna, men då med sadel.
 
Idag? Träningsvärken from hell!

Mina favoriter från Hööks nyheter

 
Som ni vet älskar jag prylar. Haha! Fina saker is the shiiet! Nu har Hööks kommit med en massa nyheter, och jag har hållt tummarna för att de skulle få in mycket marinblått. Och vad kommer in!? Ett helt himmelrike med marinblått! Dessutom kombinerat med min favoritfärg vinröd. Gaah vad mycket saker jag vill ha! Här ovan ser ni dock mina absoluta favoriter!
 

Gårdagens ridpass - Zigge

 
Igår stod ett lätt dressyrpass på agendan, och jag trodde att jag inte skulle hinna, för jag kom ifrån jobbet lite sent. Men när jag kom till stallet hade någon varit snäll och mockat och fyllt Zigges vattenhink. Jag misstänker att det kan vara gulliga Anna som rider Zigge på onsdagar på sin lektion :) Supersnällt!
 
Det gjorde att jag hann rida, eftersom jag sparde in massa tid! Det blev ett barbackapass på prinsen, och OJ vad härlig han var! Han var så mjuk och fin, och framförallt nöjd med att springa utan sadel! Han älskar verkligen att gå barbacka! Dock är det inte jätteskönt för mig med tanke på hans hööööga, lååååånga manke, haha! Men det går ganska bra ändå. Jag känner mig lite som en studsboll där uppe, men han är ju nöjd så jag stör nog inte så farligt mycket i alla fall!
 
Hur gör alla ni? Rider ni barbacka ibland?

Spar tid i stallet!

 
Idag ska ni få ett bra tips som underlättar mycket i stallet, både i tid och kroppsligt. Okej, inte för att det tar sådär överdrivet lång tid annars heller, men det sparar rätt mycket på kroppen.(Jag med ryggskada har ju stenkoll på de "jobbiga" uppgifterna i stallet, hehe!)
 
Mitt tips är helt enkelt att byta ut de vanliga ikea-höpåsarna till de här från Clas ohlson. De är SÅ lätta att packa i. Jag tror att alla som har en häst som likt min äter myyyycket hö/silage vet hur svårt det är att få plats med fem-sex kilo i en ikeapåse. I de här påsarna är det hur lätt som helst. Som ni ser är de inte alls särskilt överfulla. Jag skojar inte om jag säger att jag halverat min höpackningstid sedan jag fick de här påsarna av en bekant. Så nice!

Älskade silverprins!

 
Åh vad jag är lyckligt lottad som får äga denna fina silverprins! Det är ju helt galet! Tänk att han är min! Tänk att han var såhär fin! Inte trodde jag det när jag köpte honom. Att han var en sån arbetsmyra. Som går igång på att träna hårt. Som älskar att verkligen jobba och bli utmanad! Den här filmen från träningen för Nina har jag tittat på massor med gånger. Jag är så imponerad av hur snygg Z är! Jag tyckte ju att passet gick lite sisådär, vi kan bättre liksom. Men det ser ju inte alls tokigt ut.
 
På söndag tävlar vi LA, och i framtiden bara SKA vi upp på medelsvår. Jag och hästen som "inte är tillräckligt bra i dressyr" när jag skulle köpa honom. Inte på ett elakt sätt, men han var inte riktigt där. Men det som var han räckte för mig, vi kan jobba upp det. Men att det skulle gå så fort att ändra så mycket ,det trodde inte ens jag.
 
Min 185 cm hopphäst är minsann inte så pjåkig i dressyr.
 
 

Finaste ♥

 
Alltså hur fin är inte Z på den här bilden från i söndags!? Min prins! Nu hoppas jag att han ska bli frisk i benen så fort som möjligt!
 
Zigge har ju haft lite mugg på sistone, och nu har han varit svullen i framförallt bakbenet. Jag blir så nervös, men det ordnar sig nog. Så länge svullnaden går ner när jag rider så är det ju okej. Men nu vill jag att det försvinner och går bort! Jag vill inte behöva oroa mig för att det ska vara något annat hela tiden. Usch!

Mina absoluta favoriter - Fleecelindor

 
Som ni vet lindar jag ofta Zigges ben när vi rider dressyr. Jag gör det för att främst skydda benen givetvis, men annars för att det är snyggt hehe! Jag varvar med vanliga senskydd också då jag tror det är lika nyttigt som att varva underlag då och då.
 
Det svåra med att linda Zigges ben är att han har såååå mycket ben! Frambenen är ingen större fara, men bakbenen är lite för långa för att det ska vara lätt att linda. Det blir lätt att jag lindar ner hela vägen oc hsen tar lindan slut halvvägs upp. Självklart är extra långa lindor en bra lösning, men de flesta lindor jag vill ha finns inte i extra långa.
 
Här ovan ser ni mina absoluta favoritlindor. Vanliga enkla fleecelindor från Schockemöhle. De är snygga i fleecen, väldigt tät fleece och inte så noppriga. De sitter perfekt hela ridpasset och hasar inte runt. De har ett snyggt "mäörke" på spännet som inte hamnar upp och ner. (Jag avskyr såna som inte tänkt på att man ju måste göra höger- och vänsterlindor eftersom de lindas åt olika håll) Men det absolut bästa med dessa är att de är så breda! De är mycket bredare än de flesta lindor, vilket gör att det inte är lika svårt att linda Zigges bakben! De täcker liksom mer yta per varv.
 
Ännu en fördel med dessa är att priset är väldigt bra. Just dessa har jag köpt fyra stycken för endast 199:- Som hittat!

Fin bild från igår

 
Jag tror att Sofie kan vara bäst av alla jag känner på att fota Z. Här är en bild från igår där vi faktiskt ser fina ut, trots att det är en hopp-bild!

Dagens dressyrträning - Zigge

 
Idag började jag och Z dagen med att träna dressyr för världens bästa Annelie. Och som vanligt säger jag: HERREGUD vad roligt det var! Vid flera tillfällen fick vi verkligen till det och jag bara kände "Nämen! Vi kan ju!" Så härligt!
 
Det var väldigt roligt att det kändes som att det hänt väldigt mycket sen sist igen. Vi kunde öka och minska mycket bättre, och allt var bara snäppet bättre. Sist höjde vi ju ribban genom att plocka ihop honom lite mer och börja utmana. Det gjorde ju att passet blev väldigt mycket upp och ner, dagens pass var mycket jämnare, trots högre krav.
 
Vi började som vanligt jobba honom i låg form, gärna så låg som möjligt. Sen när vi skulle öka arbetsgraden lite så fick vi börja med att bitvis korta traven, och tänka "på stället-trav"för att få honom att trampa till och trycka ifrån lite mer. Det var svårt som attans då han gärna vill spänna upp nacken och räta ut kroppen, men tillslut gick det riktigt bra. När jag fick igenom det och sedan red på framåt så var han ju SÅ fin, men det handlar ju om att vi engagerar bakbenen i den korta traven och sen behåller det när vi rider på lite mer.
 
I galoppen gjorde vi tempoväxlingar och här gick det ju mycker bättre nu. Jag har ju övat på detta och det märkte jag idag. Mot slutet testade vi lite mellantrav och JÄKLAR vad häftig han blev! Vi fick till riktigt bra längning och påbörjan till "knästräckning" eller vad man ska säga. Det var sjukt kul! Men oj vad svår han är att sitta på! Han är ju svår i vanliga fall, men när man ökar traven, då skulle jag nästan kunna trilla av, haha!

Veckoplanering - Zigge

 
Såhär ser veckans plan ut för Z. Idag, måndag, blir det dressyrträning för bästa Annelie. Ska bli superkul! Sen imorgon blir det endast en ridskolelektion.
 
På onsdag börjar jag nog dagen med ett lättare pass på Z, och på kvällen går han ridskolelektion. På fredagen blir det trimning inför söndagens eventuella Pay & Ride. Vi är ju anmälda till LA:1, men som det ser ut nu så har laget vi ska möta i ponnycupen ändrat tid på matchen, så då kommer jag inte kunna delta. Skittråkigt.
 
På lördagen får Z sin efterlängtade skogstur med Ida. En mycket bra vecka det här alltså!

Grattis till oss!

 
Åh jag kom precis på att jag och Z ju har månadsdag idag! Idag är det exakt 5 månader sedan han blev min! Tänk vad fort tiden har gått! Jag älskar den här hästen, han som jag i alla år sagt att jag inte tycker om. Och han blir bara bättre och bättre i mina ögon. Han är helt fantastisk! MIN fina prins!
 
 
 
 

Dagens Pay & Jump

 
 Åh min fina häst idag är han guld värd! Visserligen precis som alla andra dagar! Idag var det ju Pay & Jump med rejäl tävlingskaraktär. Jag hade anmält mig till 100 + 100 och planen var att jag skulle hoppa båda rundorna. Jag brukar ju anmäla mig till två rundor med de senaste gångerna har det slutat med att jag kört en runda och sen fegat ur den andra med någon lagom dålig ursäkt som "Men det gick ju så bra i första nu..." eller "Men jag är ju faktiskt lite trött". Så målet idag var att rida två rundor.
 
Framhoppningen
Jag hade verkligen ingen aning när det var lagom att gå ut och skritta fram och av någon anledning hade jag fått för mig att jag hade lite bråttom. Det hade jag INTE. Jag skrittade fram i säkert 45 minuter. Men det gjorde ingenting, han behöver ju lång framskrittning! Väl inne på framhoppningen var det sjukt svårt. Min plan innan när jag laddade var att jag skulle tänka på att rida noggrannt, flytta lite för skänkeln, göra övergångar och sånt. Så att han skulle bli lite lydig liksom. Men det var ju bara kaos där inne. Jag hann knappt hoppa fram på något hinder på ordentlig höjd för alla bara la ner hindrena. Till slut sket jag i det och tänkte "Jaja, de första hindrena på banan får väl bli vår framhoppning då". Haha!
 
Runda 1
När det blev min tur kände jag att jag var lite nervös, men adrenalinet kickade in och jag körde järnet. Z var så laddad att han inte riktigt ville galoppera ordentligt till första hindret, men det gick bra ändå. Hela banan flöt på riktigt bra och jag kände att jag har så mycket bättre kontroll nu än sist. Det är dressyren och all lydnadsträning som gett resultat. Nej, det är inte supersnyggt. Nej, det är inte superharmoniskt. Men det är helt okej! Det blev en bra runda, vi höll igång det där jäkla vänster bakbenet och vi red vår första felfria runda! Tidigare har vi ju fått något pet, men inte den hrä gången minsann! Det var SÅ kul!
 
 
 
 Runda 2
Inför runda två gick jag in på framhoppningen igen men det var fortfarande mycket hindersänkare där inne, så jag struntade i det. Jag gick direkt in på banan igen. Jag hade endast ett par starter mellan mina starter, och ajg kände att jag gärna hade kunnat ha ett par till. Då hade jag hunnit återhämta mig lite bättre mellan rundorna. Men men. Andra rundan var väldigt lik första. Inga större problem, däremot svarade han ännu lite bättre på mina hjälper vilket gjorde att jag överred lite och därmed fick lite mindre flyt. Men det var marginellt. Också en mycket bra runda för oss. Äevn denna felri!
 
 
Givetvis är bilden tagen av bästa Sofie Lagergren och filmat har Hanna Nordenadler gjort, tusen tack tjejer! ♥

Håll tummarna idag!

 
Idag är det Pay & Jump som gäller mig och och Zigge! Det ska bli riktigt roligt! Det blir 100 + 100 och den här gången bara SKA jag rida två gånger! Jag brukar ju alltid anmäla mig två rundor och sen av olika anledningar har det bara blivit en runda, haha! Men nu ska jag se till att rida båda. Och jäkligt bra ska jag rida också!
 
Igår när jag skulle spana in startlistan insåg jag att det visst är en Pay & Jump "med rejäl tävlingskaraktär". Spännande! Jag misstänker att det kommer betyda fina hinder med roliga grejer och sånt. Lite extra nervöst, men oj vad roligt det ska bli! Zigge är ju itne särskilt tittig, det är nog mest jag! :)
 
Håll tummarna för oss nu!

Alltså HUR SNYGG är min prins!?

 
Tänk att JAG äger den här stiliga hästen. Han är så himla fin! Jag älskar den här hästen! Bilden är tagen av Monika Baltzersen och den är från KM i dressyr 2014. Bästa finaste Inzaghi!

Såhär blev det!

Som ni vet har jag ju funderat lite på vad jag ska matcha mina coola metallicgröna boots med. De är ju stört coola, men riktigt svåra att matcha :) Det finns ju inte jättemycket utrustning som är metallicmörkgrön. Men, här har vi nu något att matcha med, lite overkill, men ändå!
 
 

Gårdagens hoppträning - Zigge

 
Igår blev det hoppträning för mig och Z. Nu var det ju väldigt länge sedan vi hoppade senast och det kändes ju såklart på Zigge. Han blir liksom lite extra glad, lite extra ofokuserad, lite extra pigg, lite extra stark.. Ja, allt är extra helt enkelt. Men jag försöker att se det positivt, det är ju för att han tycker det är roligt.
 
Igår gick ridpasset ganska bra ändå. Jag hade inte världsbästa kontrollen, han blev lite lång och vi tappade vänster bakben i högersvängarna, men det gick ändå helt okej. Jag känner tydligt att vi har fått en bättre kontakt och att jag har bättre kontroll i allmänhet. Sen att jag ändå inte får igenom allt jag vill, det får vi jobba ännu mera på. Men jäklar vad dressyrtrimningen har gett mycket i hoppningen!
 
Känslan på Zigge i hoppningen är väldigt konstig. Vi är flera som ridit honom mycket, jag, min tränare, och de två som hoppat honom allra mest när han stod på ridskolan. Vi alla säger samma sak; Man får ingen avståndskänsla. Det känns liksom alltid fel. Man kan vända upp mot ett hinder och ibland kan man nästan tänka "Är det två språng kvar eller 12?". Helt knäppt, och SKITSVÅRT att rida på. I början gjorde det att jag aldrig liksom hann bli klar, aldrig litade på att vi skulle hoppa av, men nu börjar jag ändå kunna slappna av och lita på Z att det blir bra. Han är ju en klippa och ordnar upp det när det blir fel. Men det känns hur som helst bra nu att jag får lite mer känsla.
 
 
Bästa rida-ut-kompisen Tage var med också, jätteduktiga!

Gårdagens budgetoutfit

 
Såhär såg Ziggeprins ut igår under ridpasset. En enkel, stilren och riktig budgetoutfit. Jag är ju en sån som gillar mycket färg, men jag tycker också att det är sjukt snyggt att ha en stilren färg som svart eller marinblå, och sen bryta av med coola boots eller så. Här nedan ser ni var allt kommer ifrån.
 
Benlindor: Horze
Boots: BR
Correction pad: Gold Medal
Paddar: Schockemöhle
Schabrak: Horze
Träns + pannband: Hööks

Gårdagens ridpass - Zigge

Igår tog jag ett lugnt ridpass på min fina prins.Han har ju fått en del sår på sina vänsterben, så han var lite tjock framförallt i bakbenet. Det gjorde mig lite orolig och självklart kände jag då efter extra mycket när jag red. Jag tror att de flesta vet hur jag menar när jag säger att jag definitivt inbillade mig att han var oren. Bara för att jag var rädd för att han skulle vara det, men det var han inte. Men hur som helst mesade jag runt i ridhuset och var orolig. I ridhuset var det även en liten tjej med en ponny och hennes mamma i hörnet. Jag pratade lite med mamman och nämnde för henne att jag var så orolig. Då kollade hon lite och sa att han såg jättefin ut och att jag inte behövde oroa mig. Så himla snällt! Det betydde ju otroligt mycket att hon sa det! Dessutom kom jag på efter att tag att jag tror att hon är veterinär, så det gjorde ju mig ännu lugnare! Åh vad tacksam jag kände mig!
 
När jag då hade lugnat ner mig så red jag vidare och jobbade i låg form och försökte öva mest på min egen sits. Framförallt min handställning. Jag hamnar gärna lite långt bak och lågt med mina händer, som ni ser på bilden, och jag vill ju ha handen högre upp, längre fram och mer ihop. Jag blir ju så stum i handen annars. Så eftersom Z ändå skulle få jobbas på ett pass på kvällen så valde jag att öva min egen sits. Följden av att jag jobbar med sitsen blir ju att jag inte får igenom saker lika bra för Zigges del. Så jag tyckte att det var ett bra pass att öva det.
 
Dagen innan gick ju Z en ridsklelektion med gulliga Anna som brukar rida honom på onsdagar, och det hade gått väldigt bra. Det märktes tydligt nu när jag satt på honom. Jag känner jättetydligt om han har jobbat på bra, varit lite spänd, eller vilat eller så. Det ger stora skillnader på passet efter. Så det var jätteku!
 
Ikväll blir det hoppträning för Annelie, det ska bli roligt!
 
 
 

TACK för alla idéer igår!

 
Tusen tack hörni för alla idéer igår angående min fråga om matchande utrustning! Jag fick en del bra förslag faktiskt men som många av er märkte finns det verkligen inte mycket i liknande förg att matcha med. Som jag skrev igår har jag ju en liten plan som jag hoppas kunna bli jäkla bra. Idag kom jag ett steg närmre, och på bilden ser ni en liten ledtråd.. Kan ju säga att ett av förslagen var på pricken det jag har tänkt :) Kom dessutom från en tjej som brukar tänka rätt likt mig har jag märkt.
 
Jag kommer inte visa eller berätta vad min plan är än, ni får helt enkelt vänta tills jag ser om det fungerar. Och så får ni hålla tummarna för att det blir bra! Och blir det inte det så berättar jag ändå. Men som sagt, håll alla era tummar nu att det ska fungera!
 
Ps. Jag misstänker att många av er säkert kan gissa vad jag tänker nu, vad tror ni? Får jag höra era förslag!? ;)
 

Har DU några tips till mig?

 
Hörni, jag behöver tips och hjälp! Jag ÄLSKAR mina metallicgröna boots, men jag har ju INGENTING att matcha dem med! Jag har en liten plan för det, men vet inte om det kommer att gå vägen. Så nu önskar jag helt enkelt lite tips från ER, vad skulle ni matcha dessa coola boots till? Vilka lindor/skydd? Något schysst schabrak? Eller tröja kanske? Länka gärna om ni har något bra!
 
Ps. Idag har det varit väldigt tyst här haft strul med bloggen, men nu verkar det vara ordnat.
 

Har du svårt att lära dig bokstäverna?

 
Jag vet att det kan vara lite svårt att minnas alla bokstäver på ridbanan, särskilt de som kanske vanligtvis inte "sitter uppe" på väggar och så. Jag som är ridlärare har såklart fått lära mig dessa, men ibland tryter minnet. Då har jag ramsor som gör det lätt att komma ihåg! Så det blir ett litet tips till er när ni sitter och klurar på hur tusan bokstäverna sitter egentligen. Dock är mina ramsor jag använder inte helt hundra, eftersom jag inte har med C och A i dem, men de två bokstäverna glömmer jag liksom inte :) Här har ni mina ramsor:
 
Man Rider Bra På Ferrari
Det Ligger eXtra I Godispåsen
Hästen Springer Eller Vandrar Käckt
 
Dessa ramsor sägs allså som ett "N" på ridbanan, enligt bilden är det ju alltså vänstra långsidan nedifrån och upp, sen meddellinjen uppifrån och ned, och sist högra långsidan nedifrån och upp.
 
Vill man sen ha en kortare ramsa för endast de "vanliga" bokstäverna så fick jag för länge länge sen lära mig:
 
Apan Käkar En Häst Cirkus Med Banan Festis.
 
Så nu är det bara att memorera dessa ramsor så kan ni också lära er alla ridbanans bokstäver, lätt som en plätt! Förresten, har någon av mina läsare någon annan ramsa? :)
 

Whopopidoo!

Idag fick jag SMS om att jag fått paket på posten! Det är mina guldboots från Imperial Riding som har kommit! :) Nu kanske ni undrar varför jag skriver så, för jag kom på nu att jag inte sagt det till er. Men de jag köpte blev på gränsen till små, trots strl XL, så de har jag gett till Malin och så har jag beställt nya, i strl. XXL.
 
Jag måste bara säga att jag tycker att Imperial Riding gör OTROLIGT snygga boots! De här guldiga är liksom lite bättre än alla andra guldiga jag har hittat. De glittrar lite fint, och har en ganska stark guldig färg. De är glansiga på utsidan så det fastnar inte heller så mycket underlag på dem. Perfekt! Vilka är era favoritboots?
 
 

Gårdagens ridpass - Zigge

Igår fick jag äntligen rida på min prins igen! (Okej, det var bara en dags uppehåll, men ändå...) Och jag hade riktig tur, för nästan hela passet hade jag en 20x40 bana helt för mig själv. Därför var det väldigt lätt att följa planen för dagen; att öva LA:1. Det gick ganska bra faktiskt! Jag känner mig inte alls så stressad över att rida det programmet. Det ska bli riktigt kul! Men, jag ska fortfarande behålla mina mål, att rida över 60% men jag ska vara nöjd om jag rider över 55%.
 
Hur som helst, under ridpasset tog det lite extra tid att få ordning på Z. Jag har fått väldigt ont på sidan av magen på sistone, och det gjorde att jag fick lite svårt att sitta ordentligt, så därför tog det lite extra tid. Zigge är ju en sån häst man måste rida med nästan bara sits och skänkel, och när man fladdrar runt blir det ju inte superbra, haha! Men men, tillslut fick vi ordning på det och då red jag programmet. Något som är roligt med Z är att han har börjat ladda som bara den i travökningarna. Det är som att han vet att vi rider ett program och att då på diagonalerna ska man öka. Superkul!
 
När vi kom till den förvända var han grym och även ryggningen var toppen den här gången också! Duktiga Zprins!
 
 

Tävlingar på gång

 
Nu är det många tävlingar inbokade. Eller ja, alltså, inte så många riktiga tävlingar. Jag kan ju fortfarande inte ta mig iväg då jag inte har något sånt körkort. Men träningstävlingar! Jag får ju se dem som "riktiga" tävlingar för mig själv. Några tävlingar jag kan delta i kommer vi att ha på hemmaplan, och de hoppas jag att jag får en  plats till. Hur som helst, här är planen;
 
18 Januari: Pay & Jump 100 + 100
25 Januari: Pay & Ride LA:1
1 Februari: Pay & Jump (KM?) 100 + 100
8 Februari: Pay & Ride (?)
22 Februari: Pay & Jump 100 + 100
3 Maj: Lokal Hoppning, klasser 90, 100 och 110. Misstänker att jag tar 90 + 100.
24 Maj: Lokal Dressyr, LB:3
22 November: Lokal Dressyr vet ej klasserna men hoppas kunna starta LA.
 
Jag tror att det är en Pay & Ride den 8 Februari, men då har jag ponnycup dressyr. Men jag hoppas att jag kanske kan vara med ändå. Jag tror att det är en hemmamatch och antar att man då kanske tänkt köra en Pay & Ride innan cupen. Jag håller alla mina tummar!

Lördagens dressyrpass - Zigge

 
I lördags blev det en riktig heldag i stallet. Började 09.00 med att släppa ihop min silverprins med de två ponnyerna han ska få gå med, och sen gick jag hela dagen och passade lite på dem, såg till att de skötte sig och betedde sig bra mot varandra. Vid halv två tog jag in honom för att rida och pyssla, och när jag var klar med det åkte jag hem för middag innan det var dax att åka tillbaka för att kvällsfodra. Haha! Snacka om heldag!
 
Hur som helst, ridpasset var det jag tänkte berätta om. Redan när jag började rida kändes Z så himla nöjd och positiv. Jag inbillar mig att det var för att han hela dagen varit alldeles lycklig över att få ha kompisar i hagen. Jag började med att jogga igång i så låg form jag kunde, och inte ställa några jättekrav. Det viktigaste är att han bjuder framåt, men inte öser på i 190. När vi fått upp ångan lite gjorde vi detsamma i galopp. Börjar med låg form och låga krav. Efter ett tag höjde jag ribban lite och gjorde lite tempoväxlingar och även lite förvänd innan det var dags för en liten skrittpaus.
 
Efter pausen tog jag tag i dagens uppgift; att testa att rida igenom LA:1. Det var första gången på säkert 10 år, sist jag red det var på ponnyn Timmon tror jag. Mina förväntningar var väl att det skulle gå lite sisådär, och ajg tycker nog att det mesta gick över förväntan. Travökningarna börjar vi få lite ordning på (nej, de är inte bra men vi får oftast inte galoppinslag längre, och kan nästan hålla takten hela vägen) och galoppdelen gick också väldigt bra. Det som allra mest gick över förväntan var ryggningen! Den är ju vid X och vi brukar klara att göra längs med väggen i ena varvet. Men nu gjorde vi en kontrollerad, rak, lugn ryggning med bibehållen form. Duktiga Zigge!
 
När jag ridit programmet en gång så tog jag sedan några utvalda delar och gjorde om dem. Då gick de ännu bättre. Känns skönt inför att vi ska prova LA:1an på nästa Pay & Ride. Men det känns också skönt att vi har många gånger kvar att öva! Så fokus på kommande dressyrpass blir att rida programdelar, helt klart. Åh, nu längtar jag till 25 januari!

Veckoplanering - Zigge

Här har vi veckans planering för Ziggeprinsen. På måndagen blir det ett trimningspass i dressyren. Ska fortsätta öva lite programdelar från LA:1 tänkte jag. Sen på tisdagen går Z ridskolelektion, så då tar jag ett pass innan eller efter det, om jag hinner med tanke på jobbet. Jag borde faktiskt hinna innan, för jag slutar ganska tidigt då vi ändrat lite öppettider på jobbet.
 
På onsdagen blir det endast ridskolelektion för Z, och sen på torsdagen tror jag att han går en seeeen lektion på ridskolan. Så då borde jag också hinna med ett kortare pass innan. Det blir mest som ett avstämningspass.
 
På fredagen blir det hoppträning för Annelie på kvällen och sen på lördagen får han gå en uteritt med Ida. Hon har ju vanligtvis söndagar men då är det Pay & Jump som gäller, så vi bytte helt enkelt dag! På Pay & Jumpen blir det 100 + 100 tror jag. Vi får se hur det känns på fredagen, men jag ska verkligen satsa på att rida två klasser den här gången!

Fler bilder från träningen för Nina

 
Här kommer lite fler bilder från träningen för Nina. Det är såklart bästa Sofie som tagit dem! Hon skickade över MASSOR med bilder igår, så vi får se hur många av dem som dyker upp här :)
 
När jag gick igenom bilderna kände jag bara HERREGUD vad jag måste öva på sitsen! Det kommer ju itne som någon chock precis, han är ju sjukt svår att sitta på, men ändå. För Nina fick jag träna på att verkligen sträcka upp mig hela tiden, och att våga ha händerna ordentligt framför mig. Jag sitter gärna och har händerna lite för nära kroppen då jag känner mig mera balanserad då, men nu måste det bli ändring på det!
 
Något jag också kan se på bilderna är det Nina pratade om att jag aldrig behöver oroa mig för att "ridning i uppförsbacke" ska vara för lite. Hon menade på att Z har en rätt ordentlig uppförsbacke av sig själv, och jaa, jag kan itne annat än hålla med när jag tittar på bilderna. Spana särskilt in bilden längst ner i inlägget, så ser ni vad jag menar.
 
 

Ännu en anmälan!

 
Ännu en anmälan är nu gjord. En Pay & Jump den 22 februari. Jag anmälde oss till 100 två gånger. Jag tänker att det är bra att jag börjar öva mig på att hoppa två rundor. Som ni vet är jag ju oftast bäst i första rundan, och sen blir jag liksom lite för nöjd, nervös och trött till andra rundan, så då rider jag som en kratta. Men det ska det bli ändring på nu! Heja oss!

Film från gårdagens ihopsläpp

 
 
 
Såhär såg det ut när vi släppte ihop Zigge med två ponnyer i hagen. Zigge har ju inte haft någon hagkompis sen han fick flytta ut från ridskolehagen då det inte funkat med de två vi testat. Nu provade vi en ny grej; att släppa ihop med TVÅ samtidigt. Z är ju ganska på (Läs: VÄLDIGT på) och när ha nnu har två så kan han ju trötta ut den ena, och när den ledsnar kan han gå till den andra och leka. Han är inte elak, utan bara allmänt lekfull och pillrig.
 
Som ni ser på filmen körde han sitt vanliga dinosaurievrål, men ponnyerna var inte så imponerade. Idag har de gått tillsammans ända sen 09.00 imorse, fram till halv två. Och det har gått bra! Jag är så himla glad! Jag håller alla mina tummar för att det fortsätter att gå bra nu när vi ska ha dem ihop på riktigt, utan oss.
 
Ponnyerna var så himla coola. Zigge började med att gå till Dudley (skimmeln) och de två kliar och kliar och kliar på varann. Dudley lutade sig till och med mot Z en stund, och Zigge bara stod kvar.Så gulliga! Sen när Dudley ledsnar så går Z till Secce och promenerar med honom. Det positiva idag var att Secce faktiskt sa ifrån och att Z accepterade det. Superhärligt! Mot slutet av dagen stod Zigge till och med själv, utan att hålla på med någon av de andra.

Anmälda!

 
Sådärja! Nu är jag och Zigge anmälda till årets första pay n' ride! Det ska bli superkul! Klasserna som går är LB:1 och LA:1 och jag slog faktiskt till och anmälde mig till LA. Knasigt, men jag vill starta just LA:1 någon gång snart, det hade varit otimalt att rida LB en gång och sen vara med i en LA, men jag tänkte att LA:1 nog inte kommer att vara med nästa pay n' ride, plus att jag inte vet om jag kommer kunna delta i nästa gång.
 
Målet för den här träningen blir helt enkelt att rida en godkänd procent, men jag tänker att jag ska vara nöjd om jag får över 55%.Vi är väl inte riktigt på LA-nivå egentligen, men då det bara är träning kan jag ju lika gärna satsa lite :)
 
Eventuellt byter jag till LB om jag känner att det inte kommer bli bra :P

Gårdagens ridpass - Zigge

 
Igår red jag ett ridpass på min fina fina prins. Han var helt fantastisk! Till en början var det lite svårt då jag inte riktigt kunde koncentrera mig. Det var en hel del ekipage på ridbanan och då blev både jag och Z lite ofokuserade. Jag travade mest runt i så låg form jag kunde medan jag mer eller mindre väntade på att några kanske skulle bli klara och gå ut, haha! Och plötsligt blev typ alla klara och gick ut en efter en tills jag var helt själv. Nice!
 
Jag jobbade i uppvärmningen med lite galopp, och att verkligen jobba med skänkeln. Tog även en del förvänd, och jäklar vad han balanserar upp sig bättre än förut. Så himla kul!
 
Efter skrittpausen jobbade jag lite skänkelvikningar, övergångar och längningar. Jag jobbade lite som jag fick göra på träningen för Nina i måndags. Det blev himla bra! I slutet gjorde jag något jag övade väldigt mycket förut, men som jag helt enkelt typ gav upp för jag kände mig så dålig. Att gå på en stor åttvolt i galopp, med ett avbrott till skritt över medellinjen och sen ny fattning efter ett par steg. Här var det SÅ stor skillnad från sist jag gjorde det. Då hade jag problem att få honom att bryta av. Både att han inte svarade på hjälpen, men också att han fattade fel galopp och jaa, dåligt var det. Igår kunde jag bryta av genom att bara sitta till och knappt ens ta i tygeln. SÅ jäkla häftigt! Vilken skillnad!

Zigge, Secce och Dudley

 
Idag släppte vi ihop Zigge med två ponnyer i stallet. Förhoppningen är att dessa tre herrar ska kunna gå tillsammans i hagen sen. Jag var SÅ himla nervös innan för jag vill verkligen att det ska fungera!
 
När vi släppte ihop började vi med att Secce och Dudley fick gå en stund tillsammans (De två har blivit ihopsläppta tidigare) och sen släppte vi in även Z. Det började med att Zigge sprang ifrån mig till ponnyerna och jag blev jättespänd. Men, det gick bra. Dudley var lite intresserad av Z och de två stod länge och nosade, pep lite, och kliade på varann. Secce gick undan och pysslade med annat. Efter en stund gick Z till Secce och kollade läget, men Secce började gå och de två gick sida vid sida ganska länge. Då var Dudley helt ointresserad av dem.
 
Efter en stund gav vi dem lite hö i utspridda högar och det gick bra det med. Inga fighter där inte. Efter en stund gick Z till först Dudley sen Secce och åt deras hö och ponnyerna gick snällt undan.
 
Efter ganska länge så valde vi att ta in dem, det blev ju ganska mörkt. Imorgon ska vi släppa igen, fast då på dagen, och då hoppas vi att det går lika bra. Åh, det vore så himla härligt om de kunde fungera ihop. Men jag tror att Zigge behöver minst två hästar till att gå med, för då kan han göra som idag; först leka med en och sen när den tröttnar och går undan kan han leka med nästa. Istället för att gå på samma stackare igen som då blir sur. Håll era tummar imorgon!
 
 

Gårdagens ridpass - Zigge

Igår tog jag och Z ett joggingpass i låg form i ridhuset. Han skulle ju går ridskolelektion på kvällen, så vi tog bara ett lugnt kort pass. Inga utmaningar eller så. Men jag kände att jag ville sitta på honom då det nu gått två dagar som jag inte ridit. I måndags tränade vi ju, och sen på tisdagen gick han en tur i skogen med Ida och igår en ridskolelektion. Så nu saknade jag min prins helt enkelt!
 
I början kändes han lite seg och inte så villig, men efter en stund började jag rida lite mer och då jäklar kom han igång, blev lite taggad och blev riktigt fin! Tänk att det typ alltid är så. Man tycker att det går dåligt och undrar varför hästen inte vill idag. Sen börjar man rida lite mer och det visar sig att det inte alls var några problem, det var bara jag själv som glömde rida ordentligt. Usch, det måste jag bli bättre på! Även fast jag "bara ska jogga en kort stund" så måste jag ju göra det ordentligt. Någon mer som känner igen sig?
 
 

Svart & Guld

Alltså HUR snyggt är detta set!? Jag är så kär i det så jag tror jag smäller av! Allt utom bootsen kommer från Glööckler by HKM. Om någon vill handla presenter till mig så vet ni nu vad ni ska köpa! ;) Tänk hur snygg Z skulle vara i detta! Jag älskar ju det marinblå/guldiga setet, och han är ju urtjusig i svart, så tänk det här!

Nu är det vår tur

 
 
Jahapp, det var det. Zigge klarade sig inte från mugg. Jäkligt konstigt att han får det nu när det är kallt, men har klarat sig när det varit fuktigt och lerigt ute. Nåja, som tur är har det inte blivit så himla illa än. Som ni ser på bilden har han en liten fläck typ "på baksidan av kotan", fast nedanför. Jaa, som sagt, ni ser ju. Det är mitt inne i hans lilla tuffs av hår, så det sitter ju rätt skyddat. När han fick det blev han lite svullen i benet, men nu efter att ha kört världens bästa kur mot mugg ett par dagar är det nästan borta igen.
 
Hur går det för er, har era hästar också fått mugg?

Hälsa på Ida

Här har ni Ida. Hon är Zigges mysmänniska som jag säger. Som ni vet är det viktigt för Z att röra på sig mycket och därför gärna två gånger om dagen. Givetvis inte två tunga pass om dagen varje dag, utan mest bara att han får röra på sig. Man kan inte lita på att hästarna rör sig tillräckligt i hagen, särskilt inte Z som för tillfället står själv i sin hage.
 
Därför har Zigge nu fått en till människa i sitt liv. Ida. Hon kommer att rida ut i skogen på Zigge och bara mysa helt enkelt. Jag hinner ju inte ut i skogen så mycket osm jag tycker att Zigge förtjänar, detta pga. mitt jobb. Men nu komemr han att få komma ut och få de där mysiga turerna ändå! Jag är så himla glad för Z skull :)
 

Kanske det bästa schampoot!

 
 
Som ni vet gillar ju jag att hålla Zigge vit. Han är ju skimmel, och ska alltså vara vit och grå, då vill jag att han ska vara det! Inte gul! Haha! Men, det är förstås inte det lättaste, man vill ju itne hålla på att tvätta med en massa medel hur ofta som helst. Min största metod att få honom vit är att helt enkelt hålla efter fläckarna han får. Får han en kissfläck så sköljer jag med vanligt vatten direkt. VÄLDIGT mycket går faktiskt bort så. Sen när det blir alldeles för mycket, jag då tar jag såklart med schampoo.
 
Jag har dock testat en mängd olika varianter på schampoon, skimmelschampoon och jaa.. You name it. Men det är inte någon som har stått ut sådär överdrivet mycket. Härom dagen tvättade jag med ett nytt schampoo och alla benen var lite smågula. Resultatet när jag sköljde av var helt stört! Som ni ser på bilden ovan är benen KRITVITA! Från att ha varit gul av smuts, kissfläckar, gammal lera och sand från ridhuset så blev dem såhär vita på en enda tvätt! Jag tror kanske att det här kan komma att bli en favorit inför tävlingar/speciella träningar. Men, jag vågar inte riktigt lita på det till 100% än, så jag håller det lite för mig själv innan jag tipsar om detta schampoo. Men fungerar det såhär bra kommer jag givetvis att tala om för er vad det är!
 
Bilden ovan är tagen när jag precis tvättat och det alltså är blött fortfarande. Bilden här nedan är tagen dagen efter tvätten, fortfarande kritvitt!
 
 
 

Fina bilder från igår

 
Fotat av bästa Sofie Lagergren

Gårdagens dressyrträning - Zigge

 
Igår tränade jag och Z dressyr för Nina Hofmann. Det var så roligt! Jag kan ju ha världens bästa häst :) Jag var lite smått stel och nervös, vilket såklart märktes under passet, men jag är nöjd med Zigges insats. Han var jätteduktig och superfin! Det var otroligt nyttigt att rida för någon som inte känner honom också och det var jätteroligt att hon var positiv till Z.
 
Under passet fick jag jobba med skänkelvikningar (som gick riktigt bra!) och rakriktning. Vi gjorde även "öppna" och "sluta" på volten, och längningar på diagonalen. Längningar är ju inte vår starka sida, Z tappar bakbenen och jag tappar sitsen, men jag tycker nog ändå att vi fick till någon helt okej. Min dröm är att i framtiden kunna rida riktigt fina travökningar. Det är så himla fint! Passage och piaff i all ära, men travökningar är jag svag för!
 
Bästa Kicki och Sofie var och tittade på min träning och både filmade och fotade, så ni komemr få massor med bilder, och här kommer en film från igår:
 
 
 

Gårdagens ändrade planer!

Igår skulle jag ju rida ännu ett dressypass eller en uteritt enligt min veckoplanering, men det blev inte riktigt så. Zigge fick visserligen gå på en uteritt tillsammans med Ida, men sen på kvällen tog vi oss ett hoppass också! Annelie hade en tvådagars hoppkurs, och så fanns en plats ledig igår. Så den tog jag! Superkul, vi behöver ju hoppa!
 
Övningen vi gjorde var riktigt bra för mig och Z, mycket hinder och mycket som hände hela tiden så att jag var tvungen att vara snabb. Även Z fick lov att vara snabb då det var en "varannanatuds", lite bommar, och kombinationer med. Super!
 
Sist vi hopptränade gick det ju inte särskilt bra, och jag var ganska ledsen över passet. Sedan det passet har jag hoppat Gonzo en gång, Zigge har knappt sett en bom, än mindre gått över en, MEN, vi har jobbat på som dårar med dressyren och kommit framåt väldigt mycket på lydnadsfronten. Det har verkligen gett resultat fick jag känna idag! Vi var som ett helt annat ekipage!
 
Vi började med att trava över fyra bommar på en åttvolt. Fokus låg på att verkligen komma i ett bra tempo och att det mest skulle "schvunga till" över bommarna. Det gick SÅ bra! HAn var avspänd, fin, lydig och tog i! Efter det kom vi på en volt över tre upphöjda bommar med ett galoppsprång emellan. Även det gick bra! Inget race, inget tränga åt sidan, utan bara rulla på riktigt bra. Fina fina häst!
 
Sen gick vi över på att hoppa lite banor, och i mitten på varje bana var det ett hinder som skulle hoppas i trav. SJUKT nyttigt att mitt i banan få göra den lydnadsgrejen. Alltså, det här var så himla kul!
 
Jag känner mig nästan hög på glädjen över att det hårda arbetet vi lagt ner i dressyr, den disciplin jag haft senaste tiden, har gett fina resultat även i hoppningen! Trots att vi inte hoppat på knappt en månad.
 
När vi kom in i stallet möttes jag av två av de gulligaste stalltjejerna som sa "Det är så roligt att titta när ni hoppar, du är så duktig". Fina dom! Jag blev verkligen jätteglad, och särskilt kul är det ju när man själv känner att det faktiskt gick bra.
 
Nu är jag toktaggad på att hoppträna igen, men tyvärr har jag ingen träning inbokad (!!!)

Ponnycupsmatch 8 av 10 - Hoppning

 
Igår var det ponnycupsmatch för hopplaget. Här är lagbilden. Jag tror att tjejerna börjar bli lite lätt galna ch få slut på idéer, haha! Här blev det i alla fall häst och ryttare, och som tur är så är jag inte lika rädd för tjejerna eller lika obekväm som jag ser ut på bilden. Sekunderna före detta hoppade jag runt och var arg ridfröken med tjejerna, haha!
 
Hur som helst var det match mot Mälaröarna idag. En riktigt trevlig match med många fina ritter blev det! Vi var som vanligt först ut eftersom det var hemmamatch. Dagen började lite knasigt med att den lilla lilla B-ponnyn som skulle vara med var sjuk och kunde alltså itne delta. Vi fick ta in en annan ponny och jag valde då att ändra häst till nästan alla ryttare. Men tjejerna är juså underbara att de inte klagar, utan vet att vi ju tävlar som ett lag, och därmed tar sånt här som ett lag.
 
När det blev dags för start var vår första ryttare ut en tjej som red på en ponny som itne varit med i cupen tidigare. Men oj vilken debut ponnyn gjorde med ryttaren! En riktigt fin, klockren, felfri runda. Superkul! Andra ryttaren ut var hon osm skulle ridit på den lilla B-ponnyn, hon fick nu sitta på den största ponnyn, haha! Jag tror hon gjorde sin bästa runda någonsin, jäklar vad hon red bra! Så himla kul! Tredje ryttaren var en tjej som har en helt magisk kontakt med sin ponny, så det gick som smör. En riktig toppenrunda med många fina språng.
 
Fjärde ryttaren ut hade nu inte hoppat sin ponny på myyyyycket länge, men det syntes inte. Det såg så fint ut och på ett hinder tänkte ponnyn springa på sidan, men ryttaren var så snabb att ponnyn helt enkelt blev så paff att den glömde bort det och hoppade istället, haha! När femte ryttare red ut så fick hon verkligen kämpa. Ponnyn var inte alls lika på som den brukar utan tänkte nästan stoppa på tre hinder (!!!) men hon hade stenkoll och gick felfritt. Mycket bra ridet! Sista ryttaren ut red även hon en toppenrunda utan problem.
 
Vi slutade därmed på felfritt! Jag var SÅ nöjd med mina tjejer, alla red verkligen helt grymt bra och jag är så stolt över dem! Jag är imponerad av att de lyckas vara så snabba och tuffa! Grymt!
 
När Mälaröarna satt upp var det en ponny, den osm inte riktigt ville hoppa, som inte såg helt ren ut. Det gjorde att vi fick plocka ut den och jag och den andra lagledaren kom överrens om att en av de andra fickgå en extra runda, istället för att plocka in en ny ponny och rida om vår rundao ch helt enkelt dra ut på tiden.
 
Mälaröarna red riktigt bra och ponnyerna skötte sig exemplariskt. Det gjorde att även Mälaröarna gick runt felfritt. En ryttare råkade hoppa fel hinder och blev därmed utesluten, men man får ju räkna bort en så de slutade på noll fel. Jag var sååå stolt över våra fina ponnyer! Jag tror helt seriöst att vår ridskola absolut ligger i topp på finaste ridskoleponnyer i Stockholm. Så fantastiska!
 
Så det blev helt enkelt en oavgjord match, och nu har vi endast två matcher kvar. Jag håller alla mina tummar och tår för att vi får rida på fina ponnyer på de matcherna då det endast är två bortamatcher kvar. Poängmässigt ligger vi bra till i vår grupp, men kommer nog inte vinna då ett lag har vunnit väldigt många matcher. Men, vi vann ju hela grejen förra året, så det kanske är någon annans tur ;) Vi vet ju att vi är bra och har ju väldigt kul! Känns därför lite trist att det bara är två matcher kvar, det är så lite...
 
 

Veckoplanering - Zigge

 
Här har vi veckans planer. På måndagen är det dressyrträning för Nina Hofmann och det ska bli SÅ himla roligt! Jag är så laddad så det är helt galet! Bästa Sofie ska komma ut och fota lite, och då får ni givetvis se de bilderna :) Hon kommer förhoppningsvis filma lite också, så nytigt att se sig själv!
 
På tisdagen är det egentligen ridskolelektion, men eftersom det är röd dag så blir det inte det. Z får då gå ett lugnt pass, ut i skogen eller barbackaridning om jag inte hinner innan mörkret. Kanske vill Ida ta Zigge ut i skogen när jag är på jobbet :) Jag är en sån som tror stenhårt på att det är bra att hästen får röra på sig efter ett hårt pass (Som jag räknar med att måndagens träning kommer att bli) precis som vi människor. Och kanske extra bra för Zigge.
 
Onsdag och torsdag är det ridskolelektion som gäller för Z, och sen får vi se om jag kanske tar ett dressyrpass på kvällen om han gått lite tidigare, annars får det bli endast ridskolelektion.
 
På fredagen kanske jag har möjlighet att köra lite bommar, och i så fall tänker jag göra det, men annars får det bli dressyr. Det är så synd att det ska vara så svårt att få till ett bompass ensam.
 
På lördagen blir det ett dressyrpass, trimma lite, och mest troligt har han ju då gått lite lugnt under veckan, så då lär jag få kämpa lite :)
 
På söndagen blir det en mysig uteritt med Ida!

Knasiga häst! :)

 
Igår blev det ett ridpass med mest jogging och lite lösgörande arbete. En av mina vänner som har ridit för länge länge sedan skulle få prova att rida lite på Z, men jag red en del först. Det var lite kämpigt och vi stötte på en del trams, och då bad jag Sarah filma, bara för att han ser så rolig ut. När man sen tar sig i genom det här, då är han så jääääkla fin! Men titta vad rolig han ser ut! Han vill INTE acceptera högerskänkeln, då vill han hellre byta galopp lite hur som helst med vilka ben som helst. Haha! Sötnosen :)
 
 
 
Och jag kan bekräfta; Det är inte helt lätt att varaföljsam när han studsar sådär :)

Projekt vit svans

 
Här kommer en liten kort update om hur projekt vit svans går! Det börjar ta sig :) Tvåhelt oredigerade bilder på svansen igår kväll. Men måste dock glädja mig lite åt att den ändå ser vitare ut i verkligheten än på bild :) Nu är målet nära! Lite vitare så är jag snart klar! (Då ska det bara underhållas också, haha!)

Gårdagens ridpass - Zigge

 
 
Igår blev det ett härligt dressyrpass på Ziggeprins. Vi jobbade mycket lydnad, flytta undan för skänkeln och övergångar och halter. Det är så svårt, men så himla roligt när man känner att det bara klickar och sitter där. Vid övergångarna gjorde jag en övning där jag vände rätt upp i trav, gjorde halt på medellinjen, sen fram i trav, vände varannan gång höger, varannan vänster, och sen snett igenom med ökning, sen rätt upp igen. Sen gick jag över till galopp, men då struntade jag i diagonalen och red istället längs långsidan och fattade galopp. Så då blev det inridning i galopp, halt, fram i trav, vända höger/vänster, fatta galopp på en bestämd punkt på långsidan och sen om igen.
 
Det kändes som en riktigt bra övning för vi fick som sagt öva lydnad, men också tydlighet från min sida. Jag övade att rida rakt, utan att vingla, och även fattningar och halter. Det här ska jag göra fler gånger! Innan passet blev det en hel del mys med prinsen också :)
 
 
 

         
 

 
 
 

Gårdagens ridpass - Zigge

Igår blev det ett ridpass på min fina prins. Han vilade ju på nyårsafton för att jag helt enkelt inte hann rida. Jag hade ju stallet fram till ca 16.00 och sen skulle jag ju fira nyår med lite vänner. Han fick helt enkelt vila. Igår jobbade jag ett monsterpass - 11 timmar - och sen hade jag kvällsfodringen, då det blev en rätt sen kväll i stallet. Det innebar att jag red ett lite kortare, men intensivt pass. Och det gick SÅ bra!
 
Vanligtvis är ju Z lite småjobbig att rida efter att han vilat, men igår var han så jääääädra fin! Framförallt var det så häftigt att jobba i vänstergaloppen, det kändes som att jag kunde göra precis vad jag ville. Öka och minska, flytta höger, flytta vänster, böja och räta ut. Han var så snabb i reaktionerna och jag kunde ge supersmå hjälper. Åh vad det var härligt! Tänk om alla pass kunde vara såhär!
 
Dock blev jag lite orolig för honom då han blev helt galet svettig efter mycket kortare tid än det brukar ta i vanliga fall. Det bara ångade om honom och det rann skum mellan bakbenen. Jag blev ju direkt fundersam och började tänka alla möjliga läskiga tankar. Men så sansade jag mig och tänkte "Han har ätit ordentligt", "Han har bajsat vanligt", "Han är pigg både på ögonen och i ridningen" och "det har ju varit väldigt mycket varmare idag" och.. Ja... Plötsligt kändes det lite bättre. När jag kom in i stallet igen så drack han som vanligt också, och åt sin kvällsmat, så det var nog inget fel. Men för sökerthets skull lämnade jag ett litet meddelande till morgonpersonalen att de gärna fick slänga ett extra öga på honom när det var dags för utsläpp. Än så länge - inget samtal. :) Förhoppningsvis var det väl för att han verkligen kom till riktigt bra arbete under passet och att det därmed blev mer svett. :)
 
 

Såhär snygg blev han!

 
 
Alltså, den här outfiten. Jag tror jag dog och hamnade i snygghimlen. Z är ju så himla snygg i marinblått och guld är också snyggt på prinsen, så det här setet äääälskar jag redan! Han fick ha det på sig i förrgår när vi skulle visa upp honom för en tjej. Mer om det en annan gång. Dock är dessa lindor typ helt värdelösa, men jag får väl satsa på att köpa ett gäng nya marinblå lindor i framtiden. Men nu är det kanske läge att börja spara på slantarna, haha!
 
 

Året 2014

 
Nu lämnar vi år 2014 och då är det ju helt klart dags för en liten årsresumé! På det stora hela kan jag väl säga att året började på botten och blev sen bara bättre och bättre och bättre! Här kommer en liten tillbakablick:
 
Året började med att jag och Einstein firade ett år tillsammans. En häst jag red i ett år som är en av de hästar som betytt mest för mig under mitt ridliv. Jag älskar fortfarande den hästen ♥ Men strax efter vår ettårsdag ihop så ändrades lite med honom och jag valde att sluta rida honom. Ett mycket tungt beslut, men det kändes som rätt läge. Jag gick över till att endast rida på ridskolan en dag i veckan.
 
Ganska snart efter att jag slutade rida Einstein kände jag att jag inte tyckte att det var lika roligt att rida lektioner längre. Jag hade ingen häst jag gillade och så, så jag valde att säga upp min plats. Min bästa tränare Annelie svarade mig med "Nej Sandra, du får inte sluta. Rid fram till sommaren och håll ut, om du fortfarande känner så vid sommaren, då godtar jag det." Sagt och gjort, jag red kvar till sommaren. När sommaren kom sa jag upp min plats då jag kände samma sak.
 
I slutet på vårterminen var det dags för final i ponnycupen hoppning. Jag har ju öven detta år såklart coachat det härliga gänget och det gick väldigt väldigt bra, så bra att vi gick till final. I finalen var det stentufft! Så himla svårt, men mina tjejer var så grymma att vi faktiskt vann! Så det blev helt enkelt vinst i ponnycupen hoppning!
 
I samband med att jag sa upp min plats på ridskolan ordentligt diskuterade jag och Annelie det hela och kom väl mer eller mindre fram till att jag kommit till ett skede där det var antingen eller; lägga av helt eller köpa egen häst. Vi stod då utanför hennes favoritridskolehäst Inzaghi som var till salu. Lite skämtsamt sa hon "Du kan ju köpa honom" och nickade mot Inzaghi. Jag svarade väl varken ja eller nej. På något vis blev det så att vi bestämde att jag skulle sätta igång honom efter sommarbetet.
 
När sommaren var slut blev det dags att under två veckors tid rida den ridskolehästen. Jag blev helt kär. Och så kom sedan dagen då jag köpte min helt egna häst. En hopphäst efter Irco Mena - Cortez. Helt galet.
 
Under hösten har mitt liv sedan sett så annorlunda ut. Det är stallet varje dag, rida nästan alla dagar i veckan, och jag har typ världens bästa liv. Jag har mina tre män i livet; Jonn, Abbe och Zigge.
 
Efter sommaren drog ju också en ny säsong av ponnycupen igång och jag har ett starkt härligt gäng med mig! Nytt för i år blev ju även att jag började som lagledare även för dressyrlaget, och där har det gått riktigt bra hittills.
 
Förutom detta har jag fortsatt att träna mina sötnoselever Emme och Carro framförallt och även duktiga Sofie, men även några andra. Och, jag har även i år haft förmånen att få rida på världens bästa ponny Gonzo. Både våra underbara trimningspass i dressyr och också fått hoppa honom lite. (Ganska högt, dressyrryttaren tycker 115 cm på C-ponny är hööööögt, haha!)
 
Jag och Z har hunnit vara med på några payn'jumper 1, 2, 3 och några payn'rider 1, 2 och man ser klart och tydligt att det går framåt på båda grenarna. I dressyren har vi även hunnit starta KM på klubben och vann! Snacka om bra avslut på året!
 
För övrigt har jag under året verkligen fått känna och se hur många fina människor jag har runt om mig i stallet och hur många som hela tiden är där och peppar och uppmuntrar. Både ridskoleeleverna, privatstallsmänniskorna och ni här på bloggen. Jag är lyckligt lottad, så tack för allt!
 
Nu blickar vi framåt på 2015 med stora förhoppningar, drömmar och mål. Jag kommer att skriva ner lite olika mål här i bloggen som ni komemr att få ta del av. Både mina drömmål och mina realistiska mål. Det ska bli så roligt och jag är så glad för allt jag har i mitt liv just nu ♥
 
 

Gott nytt år 2015!!!

 
Gott nytt år alla söta läsare! Nu är det alltså år 2015 och jag hoppas att ni alla haft ett bra 2014 och får ett om möjligt ännu bättre 2015! Jag hoppas att ni hade ett trevligt nyårsfirande och att ni år mycket god mat :)
 
Jag spenderade kvällen hos ett par kompisar och åt trerätters som bland andra min fina kille hade tillagat. Det var typ himmelskt gott! Det blev Hummer thermidor till förrätt, oxfilé med potatisgratäng och konjakssås+grönpepparsås till huvudrätt och sedan en vaniljpannacotta med vit choklad och även en chokladkladdkaka till efterrätt. Så gott! Jag önskar verkligen att vi hade varit hos oss så att jag kunde äta alla resterna idag! Mmm!
 
På bilden syns vårt gäng, jag tror att alla är med faktiskt, superkul! Och sen ser ni förrätten, en riktig close-up på mig som känns ypperlig att börja året med (!? oklart !?) och sedan den fina dukningen och middagen. Jag har fina vänner ♥
 
Vad gjorde ni igår på nyårsafton?