Gårdagens hoppträning - Zigge

 
Igår blev det ett hoppträningspass på morgonen. Det blev en riktigt tidig morgon då vi skulle sitta till häst 07.10. Dock hann jag inte för jag skulle ta emot en hund som jag varit hundvakt åt. Så jag satt till häst 07.30 och hoppade då in mitt i. Jag värmde upp och sen hoppade jag efter de andra. Dagens övning var en ritkigt bra övning för Ziggeprins. Det var en bana men med lydnadsinslag. Såhär såg banan ut:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nr.1. En serie med tre kryss med tre galoppsprång emellan.
Nr.2. Galoppbommar på marken upphöjda med sockerbitar
Nr.3. En oxer med vattenmattor i
Nr.4. Ett räcke
Nr.5. Ett räcke med bara en bom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi började med att värma upp på 1an och 2an. Mycket lydnad och styrka. Att inte hoppa på fart, utan mer på styrka och att verkligen få med det där jäklarns vänsterbak. Beroende på om vi kom från höger eller vänster varv blev det ju alltså antingen 1an först och sen 2an eller tvärtom.
 
Sen hoppade vi banan 1, 2, 3, 4, 5, 2, 1. Det var SÅ himla kul, för jag känner verkligen att det jag gör påverkar. Tidigare har jag ju känt lite att det inte spelar någon roll, avståndet finns aldrig. När man hoppar vill man ju vända upp mot ett hinder och bara känna YES! Där är hindret, vi har X antal galoppsprång kvar och sen kommer vi bara flyga över. Men den känslan har ju snarare varit Jahapp, där är hindret och vi har någonstans mellan 2 och 6 galoppsprång kvar. Okej, kanske inte så illa, men känslan om jag ligger nära, långt ifrån elelr helt perfekt brukar inte infinna sig. Det gör ju att det blir svårt att agera. Men igår fanns den! Jag kunde känna om jag behövde öka eller minska, och jag fick dessutom igenom det.
 
Imorgon är det KM i hoppning, och det ser ju lovande ut. Men jag tror tyvärr inte att vi kommer gå felfritt. Jag har valt att starta 90, lite dumt eftersom han blir lite slarvig, och jaa, vi brukar ju få med oss någon bom. Utom sist :) Dessutom är jag ju en riktig fegis på omhoppning, om vi ens skulle gå så långt. Men ni får helt enkelt hålla tumamrna för oss! (Det vill säga om jag kan vara med, man måste ha en funktionär med sig och jag har verkligen INGEN som kan göra det åt mig :/ Någon frivillig? ;)Remember me


Ladda ner en egen design gratis