Sommar

 
Nu märks det att det är sommar. Stallet är i princip helt tomt. Det är nu bara fem hästar och fyra hästägare kvar i hela juli. Nu har vi dessutom flyttat ut våra hästar i utestallet för att det ska tvättas och målas inne. Nästan alla hästar är alltså på bete.
 
Jag och Zigge blir kvar på anläggningen hela sommaren och missförstå mig inte nu, men vi trivs faktiskt när det inte är full rulle i stallet hela tiden. Om jag vill linda benen med tusen olika färger så gör jag det. Om jag vill stå och tvätta svansen så får vi göra det hur många gånger vi vill. Om jag vill mata Zigge med äpplen ur min handväska så kan jag göra det. Det är inte helt fel faktiskt! Speciellt just nu är det rätt skönt då et har varit lite drama i stallet.
 
Men framförallt gillar Zigge lugnet. Det inte massa spring som stressar upp, det är inga höga röster, man får vila om man vill det. Jaa, han trivs helt enkelt. Just nu bor Zigge i en utebox och såhär bra har han det:
 
 

Ridpassen 28 och 29 juni - Zigge

 
De senaste två dagarnas ridpass har varit väldigt lika varandra. Vi har kört barbacka ute på stallplanen. Vi fick ju i uppgift att skrittjobba på grusväg, men för att ta sig till grusvägarna måste man rida över stock och sten och det vill jag inte. Men, vägen runt stallet och själva stallplanen är ju som en enda stor grusväg, så vi jobbar där.
 
Vi har börjat med att mest skritta i låg form och med bra takt. Fokus på just dem två. Sen när vi har skrittat på en stund så har vi börjat göra lite skänkelvikningar och det går bättre och bättre. Som jag skrev förut, det passar oss ganska bra att jobba med just det eftersom vi behöver öva det.
 
Just idag när vi gjorde skänkelvikningarna fick vi verkligen till det MYCKET bättre! Även undan för högerskänkel börjar bli lite stadigare och rakare. Idag gjorde vi någon form av "sax" typ. Flytta för vänster, direkt in i höger, sen vänster igen och så vidare några gånger. Duktiga häst! Vi jobbade också idag en del med tempoväxlingar, inga överdrivna, men lite olika tempon för att hålla honom sysselsatt.
 
Under tiden satt Abbe ute i solen och chillade. Ser ni honom på bilden? Den lilla stekaren!

Ridpasset 27 juni - Zigge

 
Igår gav jag och Zigge oss ut på vårt andra skrittpass á 30 minuter. Den här gången tog vi utebanan och fortfarande barbacka. Det här passet red jag lite skänkelvikningar som jag har fått i uppgift att göra, och det passar faktiskt oss väldigt bra. Vi har ju lite svårt med just skänkelvikningarna (Nej okej, de är inte dåliga, vi får ju oftast 6,5 eller 7 på dem) och då passar det rätt bra att träna i skritt. Undan för vänster skänkel är vi klart bättre på, undan för höger blir lite svajig och ställningen blir hej kom och hjälp mig.
 
Nu ska jag strax åka till stallet för att först ha möte med de andra som står kvar i stallet över sommaren. Vi ska fördela lite insläpp och kvällsfodringar mellan oss.

Veckoplanering v.26 - Zigge

 
Den här veckan började Z med att vila eftersom jag i slutet av föregående vecka kände att han inte var bra. Då longerade jag honom och han var ordentligt halt. På torsdagen kom veterinären ut och vi longerade och han var då inte halt. Endast något stel. Så vi fick i uppgift att skrittjobba och verkligen aktivera bakbenen.

Första ridpasset 26 Juni - Zigge

 
Igår fick jag äntligen hoppa upp på Zigges rygg och skritta iväg en sväng. Sååå efterlängtat! Både för mig och Zigge tror jag. När vi skulle gå iväg från stallet stod han och trampade och ville bara iväg. Sötnos! Det blev dessutom ännu bättre då vi fick sällskap av min bästa vän Sandra och hennes medryttarhäst(min gamla) Einstein.
 
Då jag och Z bara ska skritta i 30 min så hoppade jag upp barbacka. Kanske inte helt klokt med tanke på att han var aaaaaningen pigg, men det är ju så mycket mysigare! Han höll sig ändå i styr, hoppade till någon gång och försökte trava eller galoppera ett par gånger, men jag satt inte löst en enda gång. Älskade häst, vad jag hoppas att han mår så bra som han känns nu ♥ Han är så glad och lycklig över att äntligen få göra något. Jag hoppas att vi har hela sommaren framför oss med roliga saker! ♥

Önskeset

Här har vi något som jag verkligen önskar mig till Zigge. Tänk att få springa runt i det här sjukt snygga setet från AIKO. Med mina svarta paddar från Schockemöhle och med tränset med bred svart nosgrimma. ♥ Sååå stiligt!
 
Jag älskar ju Zigge i marinblått, jag tycker att han är allra snyggast i det. Det här setet finns även i brunt, men jag tycker ju helt klart att det blåa är färgen för oss. Någon som vill ge oss en present?

Veterinärbeskedet

 
Idag fick vi besök av veterinären som skulle kolla på Zigges hälta. Gissa om det var nervöst!? Vi började med att longera Z och han var såklart superpigg. Han ruskade på huvudet och sprang på lite extra och jag som aldrig longerar... Det är inte helt lätt att få honom att springa på volten i rätt gångart. Men tillslut lugnade han sig och då såg det itne så himla illa ut. Faktum är att det faktiskt såg rätt bra ut till och med!
 
Så domen vi fick var att vi ska börja rida. 30 min skrittarbete varje dag i en vecka och sen på torsdagen ska jag longera igen och se om han ser bättre/sämre eller samma ut. Om det skulle vara så att han inte känns bra om en vecka så kommer veterinären ut nästa fredag igen och då kollar vi ännu mer.
 
Zigge får också flytta ut ur fållan nu, så han får gå i hage igen. Så underbart! Han får dock inte gå med kompisarna än, utan han får gå i en hage ensam till att börja med. Men ändå, hage istället för fålla är underbart!
 
HUR BRA VAR DET HÄR!? Jag är så himla glad just nu! Även m det är en lång väg till att han verkligen är 100% fungerande och helt som vanligt, så känns det helt klart mycket mer positivt just nu. Fantastiskt!

Har jag verkligen berättat...?

 
Jag har världens bästa fotograf. Eller egentligen fotografER. Sofie Lagergren och Kicki Lagergren heter dom. Det är i princip endast de två som har tagit alla fina bilder som kommer upp här i bloggen. Jag har det himla bra jag! Utan dem två hade min blogg varit ganska tråkig; bild-, film- och färglös. Bilderna här är tagna av Sofie Lagergren tror jag. Tack mina fina människor! ♥
 
Jag äääälskar den sista bilden, man ser verkligen hur glada vi är båda två!
 
 
 

Ute på äventyr idag

 
Nu känner jag mig officiellt som en ledamot i Tävlingssektionen för Stockholmsdistriktet. Idag har jag varit ute på mitt första riktiga uppdrag. Eller ja, jag har ju varit på en del möten och sånt, men då har det mest varit att diskutera inom sektionen. Nu har jag för första gången varit ute och representerat och hjälpt en klubb! Så himla roligt!
 
Vad det handlade om? Jag besökte en ridklubb som funderar på att vara med i ponnycupen hoppning för första gången och de behövde lite vägledning i hur det går till och om det ens var möjligt för deras klubb att delta. Det var mycket trevligt och jag fick ett väldigt härligt mottagande när jag kom dit. Jag håller nu mina tummar för at de får till det så att de kan vara med i höst!

Vad är planen för Zigge nu?

Som ni vet ganska väl vid det här laget så har Z inte varit helt fräsch. Han är helt enkelt halt. Jag vet inte vad som har hänt, han har inga synliga skador och vad jag vet har han inte gått omkull eller något sånt. Han har den senaste tiden innan det blev såhär gått lite mindre asträngande och jag har ridit lite mindre. Jag vet helt enkelt inte varför han är halt. När jag tittar på honom ser jag heller inte riktigt vart felet sitter.
 
Just nu vilar Zigge helt, och han står därmed i fålla istället för hage. Skittråkigt tycker Zigge, och det kommer inte som någon chock. Han är nämligen en väldigt rastlös liten kille som behöver sysselsättas i princip hela tiden. När han går i hage med kompisarna behöver han ett par stycken att gå med så att han hela tiden har någon att leka med. Tröttnar en så kan han gå till nästa tills den tröttnar. Knashäst ♥
 
Jag har bokat en tid på klinik för Zigge, det gjorde jag för ett tag sedan och vi fick första bästa tid vilket blev 1 juli. Känns som en hel evighet tills dess. Idag har jag dock bokat in en veterinär som kommer ut till oss och ska kolla Zigge. Hon känner Zigge sedan tidigare och hon kunde kolla honom redan på torsdag eller fredag. Toppenbra!
 
Så nu är planen att Z får stå i fållan och boxen fram till torsdag då veterinären förhoppningsvis kan komma ut och hjälpa mig. För att aktivera Zigge går vi ut och betar lite så at han får se annat, vi borstar och kommer frisera lite. Så har vi något att göra helt enkelt. Det viktigaste för Zigge är oftast inte vad som händer, utan att något händer.
 
 

Något rastlös

 
För en liten stund sen var jag i stallet hos Zigge. Vi gick ut och åt lite gräs (eller jaa, Zigge åt gräs och jag tittade på och flög efter som en vante) och sen in för att mocka. Ungefär såhär kul tyckte Zigge att det var att vänta på gången medan jag mockade. Man skulle kunna säga att han blev liiiiite aningens rastlös. Jag kan tilläga att det tog mig hela 6 minuter att mocka igenom Zigges box.... Vila och stå i fålla verkar inte vara Zigges grej..

Veckoplanering v.25 - Zigge

Det här blev en tung vecka. Vi var på topp i början när vi precis hade fått börja galoppera lite grann, men ganska snart kändes det inte särskilt bra.. Han kändes liksom itne som vanliga Zigge, så då longerade jag och visst var det så. Han var halt. Så då blev det fålla och bokning av veterinärtid.
 
(Inlägget publicerat i efterhand)

Älskade häst ❤

 
 
Idag är jag väldigt ledsen igen. Zigge mår inte bättre, så nu får han stå i fålla och vi har nu bokat en veterinärtid. Känns jättejobbigt och det är därför som jag inte har skrivit något här inne på ett tag. Känns mycket tungt ... 
 
Men jag måste försöka tänka positivt. Förhoppningsvis är det något lite lätt åtgärdat som blir bra av att han får vila. Även om jag vet att han inte mår riktigt bra av att vila heller. Men jag ska försöka att inte ta ut något i förskott. Vi håller tummarna stenhårt igen och får gå och beta om dagarna som sysselsättning.
 
Älskade häst, bli bra nu! ❤

Måndagens ridpass 14 Juni - Zigge

 
Igår var det äntligen dags att galoppera lite igen! Gissa om det var någon som var glad?
 
Vi höll oss på utebanan, och vi började jobba i skritt. Lite stora volter och skänkelvikningar på diagonaler. Han kändes fin och arbetsvillig. När det blev dags för galoppen gick vi på en stooooor volt och Z var hur gullig som helst när vi skulle göra fattningen. Han kände ju på sig flera steg innan att det skulle komma, så han spände typ till och bara "När, när, när, NÄR!!! för jag galoppera?". Gulle!
 
När iv väl hade fattat galopp skakade han på huvudet och for iväg i full fart. Jag fick kämpa för att det inte skulle gå alltför fort. I högervarvet kändes det väldigt bra och i vänster kändes han stel. Men det ka nju vara att han inte har jobbats igenom på läääänge nu. Han brukar ju bli stel om han itne gått ordentligt på en dag, så jaa.. Chansen att det är därför är ju ganska hög.
 
På det stora hela kändes det rätt bra, vi höll inte alls på länge, men ändå. Hoppas det här fungerar!

Ridpassen 12 och 13 juni - Zigge

 
Jag och prinsen jobbar på men förhoppning om att han ska bli sig själv igen. Men att hålla oss på ridbanan eller i ridhuset tröttnade vi på efter en gång. Så i förrgår skrittade vi ut i skogen med Sophie och Tim, Tim som är en nästan lika stor häst som Z, fast helt svart. De är himla stiliga tillsammans!
 
Igår tog jag och Z en skrittur i skogen barbacka i det himla fina vädret. Det var bara SÅ varmt! Vi jobbade lite skänkelvikningar och Z undrade hela tiden när han fick börja trava. Sötnos!
 
Idag ska vi provas att galoppera lite, så snälla, återigen hoppas jag att ni håller era tummar för oss! ♥

Jag älskar dig till månen och tillbaka ♥

 Foto; Sofie Lagergren

Ridpasset 11 juni - Zigge

 
Igår var det skrittpass igen, och då tog vi oss ut i skogen och skrittade en runda i det härliga fina vädret. Någon vit var väldigt glad att komma ut på skogstur, men nog undrade han lite varför vi inte travade elelr galopperade en enda gång trots att han frågade matte flera tusen gånger om det inte var dags för en liten galopp.
 
Det kändes väldigt skönt att han var så pigg och glad och bara helst av allt ville fara iväg i en racergalopp. Älskade häst, hoppas du snart är 100% igen!

Min fina stjärna!

 
Så himla tanig är han inte längre! Fina fina Z! Idag fick jag ett USB av Sofie med maaaassa fina bilder på mig och Z. SÅ himla nice! Jag ska visa er massa sen! Min snygging!

Gårdagens ridpass 10 juni - Zigge

 
Igår blev det alltså ett skrittjobbspass på mr Z, och det kommer det att bli även idag. Igår var vi i ridhuset trots det fina vädret, och det känns ju helt galet. Men det var helt enkelt för att Z har vilat i flera dagar nu och ni kan ju GISSA hur pigg han är nu.
 
Vi jobbade mycket lösgörande, lite skänkelvikningar, serpentiner och någon volt här och där. Han kändes ändå fin. Inte något märkbart ojämn, så jag hoppas att det håller i sig och att han kan få bli hel och fin igen min Zigge.
 
Jag fick "frågan": Åk till klinik och kolla upp honom så slipper du oroa dig".
 
Bra tänkt, men jag behöver inte åka till klinik för det här. Självklart har vi stämt av med veterinär om detta, men åka iväg behöver jag inte göra. Zigges historia är lite såhär då han har en del problem med sin kropp, och "förhoppningsvis" vet jag vad det här beror på. I så fall är det här över på ett par veckor och han kommer vara sig själv igen sen. Men vi får se. Det kan ju vara vad som helst. Med tanke på hur mycket han emellanåt lever rövare i hagen så kan han ha snubblat till ett sträckt sig där också. Vi kör på det tidigare fungerande konceptet och så håller vi tummarna. Ni håller väl tummarna tillsammans med oss?

Veckoplanering v.24 - Zigge

Jaha hörni, den här veckan blev ju väldigt annorlunda mot vad jag ursprungligen hade tänkt... Istället för att träna inför säsongens sista Pay & Ride så blir det en väldigt lugn vecka.
 
Zigge känns ju som sagt inte helt hundra, så nu backar vi av, plockar bort alla ridskolelektioner och börjar om. Han fick ju i princip vila i söndags eftersom jag satt av, men man kan väl säga att vi skrittjobbade lite. Sen i måndags fick Z vila, och även igår. Igår gick vi en sväng i skogen Z och jag och bara myste lite.
 
Idag och ytterligare tre dagar framöver blir det skrittjobb för mig och Z. Jobba lite lösgörande och avslappning. Sen på söndag tänker jag, om allt känns okej, att jag börjar galoppjobba lite också. Z är ju starkare och bättre i galoppen än i traven, så vi börjar med den.
 
Så nu blir det en tung vecka med många tårar i mina ögon, (jaa, jag är jättekänslig och superorolig för min fina prins) och så håller vi helt enkelt tummarna att Z är som vanligt om ett par dagar.
 
Det här som hänt nu vet jag inte vad det beror på, och jag vet inte riktigt vart felet är. Men, när jag köpte Z så visste jag att det ibland blir såhär, det har hänt honom tidigare, och jaa.. Jag gör mitt bästa för att vi ska komma igen snart. Min älskade häst, jag hoppas att han inte har ont ♥

En bra tävlingstermin

 
Såhär i ledsna stunder får man glädja sig åt annat, så jag tittar på det här. Tänk att jag och min fina Z har lyckats ta hem alla dessa priser i dressyrtävlingar. En 3:e placering, en 5:e, en 6:e och en 8:e. 6:e och 8:e är i LB och 3:e och 5:e är i LA. Inte trodde jag att vi skulle få stå på prisutdelning redan, jag trodde att vi skulle göra vår tävlingsdebut i november. Fina fina häst!
 
Härom dagen fick plaketterna åka upp på Z boxvägg. Så nu ser även han proffsig ut i stallet. Nu bara längtar jag tills hösten då vi förhoppningsvis kan komma ut på någon mer tävling. ♥ Vi saknar ju rosetter i de lite mer blåa nyanserna, haha ;)
 
 

Ledsen...

 
Jag är lite ledsen... Igår under ridpasset var Z inte alls sig själv, så det blev inget ridpass. Det kändes inte alls rätt. Skrittade lite bara, och sen fick det vara... Jag håller mina tummar STENHÅRT att det inte är något med honom, men det är bäst att ta det säkra före det osäkra. Förhoppningsvis är det jag som inbillar mig och han är frisk som en nötkärna! Håll gärna en tumme för oss! ♥
 

Ridpasset 6 juni - Zigge

 
Igår blev det ett pass på utebanan med lite hoppning. Dock tog vi inte så högt och inte så mycket. Anledningen var att jag inte riktigt kände att Z var som han brukar. Jag vet inte riktigt vad det var, men han kändes inte alls som vanligt, utan lite mer stel, lite mer sned, lite mer stötig, lite sämre på att lyssna och jaa.. Det blev inte så bra helt enkelt. Och ni vet ju hur det är när man börjar tänka att något är fel. Då märker man minsta lilla grej och det blir en superstor grej...
 
Nåja, några språng tog vi i alla fall och Jonn var där för att fånga det på bild. Dock blev det inte så många bra bilder eftersom det är svårt att få till en bra bild när motivet inte är så bra. Men ett par bilder blev det i alla fall. Det var främst i vänstervarvet det kändes extra jobbigt, men det är ju vänster bak som Z har det lite kämpigare med, och vad vet jag, kanske hade han träningsvärk från passet agen innan när han var så fin, Det är så svårt att veta när de inte kan berätta själva vad som är fel.
 
Jag hoppade endast på raka linjer och försökte rulla på i ett jämnt tempo, vilket för dagen var extremt svårt då Z antingen bara gasade iväg, eller stoppade upp och tittade på solkatterna, vilket han ju aldrig annars gör. Läskigast tyckte han att grinden var, det blev alldeles randigt på marken bakom, haha!
 
Nåja, vi får ta nya tag och försöka få till något hoppass snart igen.
 
 

Dom där två ♥

Ps. Börjar VERKLIGEN bli dags att klippa Z man......

Gårdagens ridpass 5 juni - Zigge

 
Igår var en hektisk dag då min minsta lillebror tog studenten! Herregud vad gammla jag känner mig när jag tänker på det..
 
Hur som helst, mellan utspring och mottagning stressade jag iväg till stallet och tog hand om Z och red. Med tanke på stressen så kan man ju tänkasig att ridpasset gick skit, men icke. Jag måste ha lyckats koppla bort tidspressen för Z var SÅ fin! Vi jobbade mycket med takt, skänkelvikningar och tempoväxlingar och Z jobbade på och tänjde ut så mycket han bara orkade. Efter 35 min (då inklusive framskrittning och skrittpauser) så var han helt sjöblöt av svett. Älskar när han hamnar i det här arbetsmodet och bara köttar på rent ut sagt.
 
Eftersom han var så himla fin och duktig avslutade vi såklart. Det finns ingne anledning att sitta och traggla massa som redan går bra. Fina fina häst! ♥ Det blev väldigt mycket beröm också kan jag säga och då åker öronen spikrakt framåt och frustningarna kommer som ett brev på posten. Sötnos!

Gårdagens ridpass 4 juni - Zigge

 
Åh, igår, torsdag red jag äntligen ett härligt pass på min vita springare. Hade inte ridit någonting sedan tävlingen i helgen, och nu var det äntligen dags! Jag kan säga att DET KÄNDES att jag inte ridit på länge. Vi var på helt olika banor jag och Zigge. Jag ville rida ett okomplicerat pass och öva lite nedsittning i trav och tempväxlingar. Det ville Zigge också, i den form att han ville visa alla sina växlar i galoppen. Varenda en. Han var heeeelt racerpigg! Jag kände mig typ som en nybörjare där uppe.
 
Vi började med en skogstur som gick bra, även om Z var lite på tårna. Sen gick iv in på uteridbanan och väl där kom alla extra växlar. Vi jobbade och jobbade och jobbade. Till slut lugnade han sig (efter att han pipit till, slängt med huvudet och hoppat rakt fram i luften) och blev då jättefin. Härlig bjudning, mjuk i sidorna, och gjorde jättefina övergångar. Men det blev ingen trav i nedsittning som jag ville jobba med. Näpp, så fort jag försökte tog han tillfället i akt och raceade. Så jag gav upp den idén. Det får bli en annna dag. Herregud var jag längtar till i sommar så jag verkligen kommer kunna jobba honom lite mer ordentligt. Min arbetstid ligger lite bättre då. Åhh, det är bara två veckor kvar! ♥
 
Och vet ni....? Nu är det nästan precis ett år sedan min tränare sa till mig att jag borde köpa Zigge :) 

Med sin bästa vän ♥

 
Bästa sättet att spendera dagen just nu enligt Zigge är att stå och mysa med bästa vän Secretariat precis efter att man gjort en fin lerinpackning från topp till tå 

Veckoplanering v.23 - Zigge

 
Här kommer en sen veckoplanering. I måndags fick Mr Prins vila efter helgens tävlingar. Sen på tisdagen fick Z skutta lite studs på ridskolelektionen med gulliga Amelie. På onsdagen, alltså idag, gick han också ridskolelektion men inte med Anna då det blivit lite fel i hästuppsättningen. Nästa vecka blir det nog Anna igen.
 
Imorgon jobbar jag kväll, så då tänkte jag rida ett kortare dressyrpass på dagen, och sen går han ridskolelektion på kvällen. På fredag är jag på min brors student, så då får vi se lite hur det blir. Kanske lyckas jag få med mig sambon ut så jag kan ta några skutt, annars får det bli dressyr. Kanske kan jag då hoppa på lördagen isället, som annars blir dressyrpass.
 
På söndag vet jag inte hur det kommer se ut. Jag har konferens hela dagen med TävlingsSektionen, så jag kommer hem sent. Vi får se då om det blir något ridpass eller om kanske någon annan vill rida ut Z i skogen eller något sådant.

Helgens dressyrtävling - LA:4, Final div 2

 
Anledningen till att vi faktiskt var och tävlade på Värmdö i helgen var ju andra klassen finalen i div 2, alltså LA:4. Ett program som egentligen inte alls passar mig och Zigge. Vi har ju ridit det en gång på Pay & Ride och jag kände att vi bara visar upp våra svagheter i det programmet. Hur som helst, här kommer en liten utvärdering.
 
 
Framridning
Jag kände ju i förklassen att Z var lite segare än vanligt, och det gjorde att jag ville jobba på att väcka upp honom till den här klassen. Jag fokuserade därför mycket på tempoväxlingar och lite "Tjiho vad kul det här är"-ridning, men jag kände väl att han inte var sådär pigg och alert som jag ville. Han gjorde dock allt jag bad honom om, och bitvis kändes det som att det verkligen är MIN prestation som det börjar brista i nu. Men men, framridningen kändes alltså bra, men inte optimal ändå.
 
Ritten
När vi fick startsignal hände lite samma som i förklassen. Energin tog lite slut, men inte riktigt lika mycket som i förklassen. Programmet börjar ju med mellantrav på diagonalen, och jaa... Det är ju itne vår starka sida, så den gick inge vidare osm vanligt. Skänkelvikningarna gick rät hyfsat ändå, men med väldigt olika kommentarer från domarna. När jag skulle göra den andra diagonalen i mellantrav fick jag lite black out och hade absolut ingen aning om vart jag skulle. Precis när jag red förbi bokstaven insåg jag att jag skulle vända in på diagonalen, och den blev skit. Men hann i alla fall i tid. Överstrykningen gick bra, och den belönades med en 7a från alla domare. Andra skänkelvikningen blev bättre. Vändningarna på bakdelen gick klart över förväntan, och jag lyckades till och med knipa åt mig två 6,5 och en 7a! I galopprogrammet känner jag att det inte alls passar oss, endast raka vägar och 10meters volter. SVÅRT! MEn det intressanta var att jag fick klart bättre betalt i högergalopen än vänster, och det är ju höger som är svår. Mest nöjd med i programmet är jag dock med ryggningen, konstigt nog. Vi har ju JÄTTEsvårt med ryggning, och den här gick ändå rätt okej. Vi fick till en bra halt innan, och Z kliver på ganska bra bakåt, med benen på ganska rätt ställe. Vi fick 7or av alla tre domarna! Så himla kul, vi brukar ju inte ens få 6or där!
 
Slutpoängen
Gångarter 6,5 / 6,5 / 6,5
Framåtbjudning 6 / 6 / 6
Lösgjordhet 6 / 6 / 6,5
Ryttarens sits och hållning 7 / 6,5 / 6
Korrektheten 6,5 / 6 / 6
 
Totalpoäng 62,838% / 63,108% / 62,243% = 63,063%
 
Mina tankar om slutpoängen
Att vi klarade att få 63% i det här programmet känner jag som en vinst! Det är som sagt verkligen inte ett program för oss, och jag kommer INTE rida det igen om jag inte "måste". Att dessutom domarna var väldigt lika i poängen känns väldigt kul tycker jag! Självklart hade jag gärna gått in och fått 70%, men det här kändes som ett bra resultat för den här ritten.
 
Slutkommentar
Domare 1: Jämn uppvisning på häst som kan komma ihop lite till o lägger huvudet lite på sned. Ofta på dubbla spår. Ngt hastigt i galoppen, gärna mer igenom.
Domare 2: Stor häst med utstrålning som skulle behöva hitta något mer balans o bärighet.
Domare 3: Flott häst, mjuk uppvisning. Variera tempo bättre.
 
Mina tankar om slutkommentaren
Hur glad är jag inte för de kommentarerna!? Evas kommentar (hon känner ju oss väldigt väl) är så mitt i prick. Det är ju sådär vi är. Men att de andra två, som aldrig sett oss, skriver att Z är en "Flott häst" och att han är en stor häst "med utstrålning". Älskade häst! ♥
 
Domare 1 var Eva Rydström
Domare 2 var Isabelle Lowther
Domare 3 var Gunnel Maria E Fonserius Jons
 

Helgens dressyrtävling - LA:3

 
Självklart kommer här en utvärdering från helgens tävling. Först ut var LA:3an, alltså förklassen till division 2 finalen. LA:3an är ett program jag verkligen gillar att rida, det passar liksom mig och Zigge.
 
 
Framridning
Eftersom det här skulle vara vår första utetävling var jag SÅ glad att vi också skulle få rida fram ute, men väl på tävlingsplatsen så hade de ändrat och istället fick man nu vara fler i ridhuset och sedan endast en på utebanan som då fick fungera som collectingring. Men men, det är ju bara att finna sig i. På framridningen kändes Z rätt bra i allt utom den förvända galoppen. Där slog han om hela tiden. Det kändes väldigt jobbigt med tanke på att den förvända galoppen är ju något jag annars är väldigt stolt över med Zigge. Även ute i collectingring försökte jag mig på lite förvänd, men han slog om och slog om.
 
Ritten
När vi red in på banan blev jag lite nervös och så fort vi fick startsignal så bara dog typ hela Z. Det fanns ingen energi alls i honom. Dessutom tyckte han att det var läge att bajsa vid uppridningen så jag kunde knappt göra halt, haha! Så första delen av programmet blev jag lite jagandes och Z kändes lite okontaktbar. Men vi kom på något sätt ändå igång och det mesta flöt på rätt bra. Skänkelvikningarna var inga större problem, mellantraven är ju inget vidare, samma med ryggningen. Men inget av de två är vi ju bra på. 10 metersvolterna i trav gick rätt bra, och längningen av formen på halvcirkel var bra. Skritten gick bra, förutom ett taktinslag på mellanskritten, men vi fick ingen kamelskritt. Sen kom galopprogrammet och gissa om jag var spänd och nervös inför den förvända!! Men det gick! Vi satte den förvända utan omslag, och från första fattningen och ända till slutet har vi 7or, en 8 och ett par 6,5or.
 
Slutpoängen
Gångarter 6,5
Framåtbjudning 6,5
Lösgjordhet 6,5 / 13
Ryttarens sits och hållning 7 / 21
Korrektheten 7
 
Totalpoäng 231 p, 66,000% och en 3:e plac.
 
Mina tankar om slutpoängen
När jag precis hade ridit klart mötte jag min lagkompis Anna som frågade hur det gått. Jag svarade att vi kan mycket bättre, men att det ändå hade gått okej. "Vi borde bli godkända" sa jag.När jag sen hörde vårt resultat ropas ut trodde jag inte att det var sant! Dessutom gick jag in på en 3:e placering i det läget. Dock var det två starter kvar som var två starka kort, så jag var helt säker på att knuffas ut då det bara var 3 placeringar. Men nej, vi höll oss kvar och fick sadla på igen och rida ärevarv! Tjiho! Jag tycker nog ändå att slutpoängen är ganska logisk. Mycket glad för 6,5 på gångarter då jag ser allt som över 6 som jättebra! Att jag fick 6,5 på bjudningen känns kul eftersom jag själv upplevde honom som en 5,5 så tydligen syns det inte. Det här blev alltså poängrekord i LA:3 för mig och Z och snudd på poängrekord i LA-klass.
 
Slutkommentar
Gmg väl visad. Önskv. mer påskjut i mellang.arterna.
 
Mina tankar om slutkommentaren
Så himla härligt att gång på gång få kommentaren "väl visad" tycker jag! Då känns det ändå som att domaren tycker att min insats är bra och att jag lite "gör det bästa av situationen". Att det önskas mer påskjut i mellangångarterna förstår jag helt klart. Jag önskar också det, så nu i sommar blir det helt enkelt till att öva på det.
 
Domare var Åsa Abrahamsson