Aktivitet 13 och 14 oktober - Zigge

 
Nu har Ziggeman haft två lite lugnare dagar som återhämtning. Så det har blivit skrittpass på honom, supermysigt! I tisdags skrittade jag barbacka, med lite inslag av trav, mest för att han skulle få röra på sig lite mer och att han var lite taggad när det hoppades hinder på andra halvan av ridbanan. Sen igår skrittade gulliga Anna på Zigge och myste. Så himla söta dom där två :)
 
Men nu jäklar längtar jag efter ett träningspass ihop med min vita springare. Så idag blir det helt enkelt ett dressyrpass ihop med prinsen. Vi kommer jobba lång och låg och beroende på hur bra det känns kanske vi plockar upp och jobbar högre en liten stund. Något jag känner att vi måste jobba upp är kvickheten, det ska nog bli vårt mission framöver. Någon som har något tips på en bra övning?
 
För övrigt ska vi den här tiden framöver börja jobba mycket med att stärka upp bakdelen lite extra. Jag känner att Z har tappat en del styrka i bakdelen, och det är ju såklart inte konstigt efter skadan. Jag är faktiskt förvånad över att han inte har tappat mer. Även lösgörande och stretching, så som ni hör har vi absolut inga höga krav eller så alls, haha! Men ja, lite har vi att jobba på.
 
Så arbetet ska läggas upp mot målen; Starkare häst, kvickare häst, mjukare häst. Såklart ska även jag hänga med i min kropp på det här, för att Z ska kunna bli allt det där behvöer jag också vara allt det där. Jag som ryttare får inte sätta begränsningen för vad hästen ska kunna göra.Remember me


Ladda ner en egen design gratis