Gårdagens Pay & Jump - Zigge 90 cm

 
Åhh, igår var det glädjedag för mig och Zigge. Första Pay & Jumpen efter skadan. Det var helt klart inte vår bästa runda, men det kan jag ju inte förvänta mig. Vi hade superkul! Underbara, glada häst!
  
 
Framhoppningen
För en gångs skull var jag ute i god tid till min start. Så skönt att ha tid på sig! När vi fick gå in på framhoppningen fick Zigge lite mycket överskottsglädje och tvärnitade och snurrade och skulle minsann inte gå. Men vi vände runt och travade in på framhoppningen så då gick det. Väl där inne sen blev han SÅ pigg och varje gång någon hoppade eller mötte oss i galopp så började Z galoppera vääldigt luftigt med frambenen som att han ville busa. Sötnos! Nrä vi sen började hoppa blev han ltie otålig och hoppade av ett galoppsrpång för tidigt varenda gång på räcket. Jag tänkte "Jaja, jag kan inte ha för höga krav" och så hoppade vi oxern istället. Den gick det bättre med. Mitt under framhoppningen lämnade vi också framhoppningsbanan en stund oc hstod på bakbenen lite grann. Tokhäst! För att ta oss tillbaka fick vi galoppera genom öppningen, haha!
 
Banan 90 cm
Nrä vi skulle i i ridhuset hände samma grej. Tvärstopp, backa, lätta fram. Så vi fick trava in genom ridhusdörren också. Haha! När vi skulle in på banan gjorde han samam grej igen, men man får liksom vänta ut det. Jag vet vad det beror på och orsaken är positiv(lite för glad) även om effekten är negativ. Nrä vi galopperade runt kände jag att det här minsann kommer kunna gå hur fort som helst. När vi startade och vände upp mot första hindret sög Z tag i det som bara den och viftade också med huvudet. Jag kan säga att mulen var högsta punkt många gånger, speciellt mellan hinder ett och två. Haha! Men vad ska man göra.. (Hög tid att köpa en martingal)
 
Jag är faktiskt nöjd med vår runda. Det gick lite fort, kontrollen var sisådär, men med tanke på förutsättningarna så gick det himla bra! Vi fick ett ner då vi typ hoppade lite rakt igenom översta bommen på femman. Vi tog sen ett varv till och där blev det lite svårt. Jag var helt säker på att vi rev ett hinder där också, men på filmen ser jag ju att vi inte gjorde det. Där svarade han lite bättre på förhållningarna, men bara ibland och då väldigt bra. Så det blev lite av eller på. Men jag är ändå nöjd med den rundan också. Älskade häst!Remember me


Ladda ner en egen design gratis