Helgens Pay & Ride - LA:3 med Zigge

 
I helgen fick jag och Zigge äntligen rida Pay & Ride igen. Det var SÅ kul och vi var båda två så laddade att det gick lite överstyr, men jag är jättenöjd ändå. Målet med dagen var att bara gå in och ha kul och hitta en så bra känsla som möjligt. Här kommer i alla fall lite om starten. Även en film från ritten, glöm osm vanligt inte att trycka på kugghjulet och välja HD-kvalitet ;)
 
 
 
Framridningen
På framridningen var det spännande till en början. Eller, egentligen började det fatiskt redan när jag satt upp utanför stallet. Då ville Zigge gå åt andra hållet och studsade till lite. Men sen gickvi till framridningen och när vi kom in där blev det en himla fart. När jag då bomsade slog det över lite och han sällde sig på bakbenen. Men efter en stund lugnade han sig och jag red igång. Dessvärre fortsatte Zigge att vara tokladdad hela framridningen och när han är det så är det väldigt svårt att komma till bra ridning. Han svarar framåt bra vilket är jättehärligt, men sen blir det lätt att han stänger av lite grann när jag vill försöka kommunicera med honom. Så det blev ingen jättebra framridning för oss. Vi fokuserade väl egentligen mest på att bara hålla oss i schack och bli varma.
 
Ritten
Jag startade först i LA3, och när jag kom in på banan höll de på att bygga om den. Det gjorde att Z kunde "passa på" att bli rädd för allt möjligt. Som han hoppade, for och sköt iväg, haha! Men som tur är så syns det inte så mycket utåt. Hur som helst, vi fick rida runt en stund inne på banan och det var nog bra så han taggade ner lite. Lagom till vi fick startsignal kändes det som att han var lite cool och jag fick en bra känsla. När jag vände upp från A kände jag hur hela Zigge fattade att vi nu började, och så sköt han iväg i full fart. Med andra ord, halten blev kaos. Men men, man får komma ihåg målet; Ha roligt, och det hade ju båda jag och Zigge.
 
Genom hela programmet kändes han lite för pigg och lite för ofokuserad på mig, men emellanåt fick vi ändå till det riktigt bra. Hela första delen av programmet var vi väldigt spända, och fick därmed 6or, 5,5or och 5or på alla moment. När vi slappnade av, efter längningen av formen, så är det mestadels 7or men också 6,5or och 6or. Tyvärr fick vi ju ett taktinslag i skritten, vilket vi aldrig brukar få, men så kan det vara. Det resulterade ju i väldigt lågt poäng på den bedömningspunkten såklart.
 
När jag var klar kände jag att vi nog inte skulle bli godkända på grund av spändheten, men jag var ändå SÅ nöjd. Zigge var 110% glad genom hela programmet och det kändes som att han saknat det lika mycket som jag.
 
Slutpoängen
Gångarter 6,5
Framåtbjudning 6
Lösgjordhet 6,5 / 13
Ryttarens sits och hållning 6 / 18
Korrektheten 6,5
 
Totalpoäng 221 p, 63,14%
 
Mina tankar om slutpoängen
De här poängen är jag väldigt nöjd över. Dock inte Ryttarens sits och hållning, men om man läser in sig på punkten så ingår ju "effekten av hjälperna" och ja, den var ju helt klart inte vad den borde vara med den vilda Zigge, haha! Men att vi landade på drygt 63% känns ju F-A-N-T-A-S-T-I-S-K-T! Jag var helt säker på att vi inte skulle bli godkända efter allt, men nu känns det ju lite som att vi kliver in på nästan samma nivå som innan skadan. Härligt!
 
Slutkommentar
Häst som ofta är på dubbla spår, spec. till vänster. Blev lite orolig i formen bitvis. Behöver ta ut mer i ökn. o få dom jämnare spec i trav. Lycka till!
 
Mina tankar om slutkommentaren
Kommentaren sitter ju definitivt helt mitt i prick. Han är ofta på dubbla spår, främst till vänster och det blev lite ojämnt och så. Ökningar har ju aldrig varit vår starka sida, men vi kämpar med det. Nu får vi öva vidare bara!
 
Domare var Eva Rydström

Nu kan jag tyvärr inget om dressyr men jag tycker ni såg jätte fina ut :D

Så fin!

Snyggaste <3 <3 <3

Så Fina ni är !

Ni var sååå snygga!!
Remember me


Ladda ner en egen design gratis