Helgens Pay & Ride MSVC:1 - Dido

 
Åh vad galet det var att jag och finaste D red en MSVC:1 i helgen. Sjukt svårt, sjukt oförberett, sjukt roligt och bara alldeles underbart! Det var så himla kul även om vi kanske inte fick ett asbra resultat liksom. Jag är så nöjd ändå! Här kommer allt;
 
 
Framridningen
När vi gick in på framridningen trodde jag att jag skulle ha lite stressigt, men det svisade sig att jag faktiskt hade ganska lagom med tid. Det hade inte gjort något om vi fått liiiiite mer tid på oss att hitta stabiliteten, men äsch. Jag var lite ofokuserad på framridningen då jag hela tiden gick igenom programmet i mitt huvud för att verkligen komma ihåg det. Men så kan man ju räkna med att det blir när man byter program på framridningen. 
 
Hur som helst så jobbade jag på framridningen med att sätta det lite högre trycket i henne som jag hittade senaste ridpasset. Och det gick väl ganska bra, problemet är ju bara att det ju blir ännu tydligare när vi får missar och så. Men det är himla kul. Framridningen kändes ändå helt okej, vi fick igenom det mesta som jag ville, vi hann båda två bli varma och någorlunda lösgjorda. Som sagt var det ju jämnheten vi skulle ha velat hitta lite bättre.
 
Ritten
Det började himla bra med att jag fick startsignal när jag tänkte igenom programmet och så fick jag bara en känsla att "Nej, nu blev den där galoppdiagonalen åt fel håll, jag måste tänkt fel" Och ja, det hade jag. Som tur var så hade jag telefonen i fickan och kunde ta upp den och titta på programmet, haha! Men när jag tittat på det så kände jag ändå att jag skulle komma ihåg det någorlunda. Vi körde ju lite på "Äsch, vad tusan" så det var ju bara att köra.
 
När vi startade så kände jag väl lite att jag var lite spänd och det fördes ju såklart över på Dido, men jag tycker ändå att vi gjorde himla bra ifrån oss. Vi fick en hel del missar som drog ner ordentligt. Bland annat ser ni ju hur skritten blev... En maaaassa trav- och studsinslag. Och ja, det blev ju 3or och 4or på dem. Sen satt våra enkla byten inte alls idag. Dessa har vi ändå gjort på träning några gånger och då har det känts SÅ stadigt och stabilt. Nu; Not so much. Det dra ju ner väääldigt mycket då de dessutom är gånger två. Öppna och Sluta har jag knappt ridit på Dido förut då jag har fokuserad på skänkelvikningar då det är vad som ingår i LA-programmen. Men både Öpnnorna och Slutorna är jag faktiskt rätt nöjd med. Att vi fick 7/14 på den första slutan kändes ju helt amazing! Underbara fina Dido!
 
Slutpoängen
Gångarter 6/12
Framåtbjudning 6/12
Lösgjordhet 5,5 / 11
Ryttarens sits och hållning 6 / 18
Korrektheten 6/12
 
Totalpoäng; 268,5 p 57,13%
 
Tankar om slutpoängen
Det blev ju inte en godkänd ritt, och det visste jag ju när jag red ut från banan, men att det skulle sluta på 57% (trots avdrag för felridning då jag red diagonalerna från fel bokstäver... Det trodde jag inte, det kändes som en vinst!) Nu har vi sex veckor på oss att hitta jämnheten och stabiliteten i det här! Emellanåt känns det ju riktigt bra, men problemet blir ju när vi får en miss eller spänner till inom samma bedömningspunkt. Lyckas vi bara få till de där bra stunderna genom hela bedömningspunkter så kommer ju poängen stiga mycket. Det är ju bättre att få bra på det mesta och sen få någon riktig jäkla miss, än att få småmissar på varenda bedömningspunkt.
 
Poängen på allmäna intryck känns helt logiskt. Genomgående godkänt, men inte mer, förutom på lösgjordhet som är snäppet under. Det blir ju såklart neddraget när det blev så spänt emellanåt. Men nu; Blicka framåt och öva vidare. Heja oss!
 
Slutkommentar kommer snart, har inte protokollet här i skrivande stund, men uppdaterar inlägget senare.
 
Domare var Eva Rydström

Ha ha vad kul! Sluta o var nervös!! Det förstör ju bara.<3

Friskt vågat hälften vunnet :D <3
Remember me


Ladda ner en egen design gratis