Hoppasset 30 Oktober - Zigge

 
Igår blev det äntligen ett hoppass för mig och Zigge. Dock var det himla svårt igår, vi hittade inte riktigt flytet sådär bra som vi vill. Kan ha berott på att jag var lite stressad, men ja, det var inte katastrof i alla fall. Så fort det blev lite sämre så skärpte jag till mig och då blev det bra. Zigge var glad och pigg osm vanligt.
 
Vi övade kombination igår. Det är ju något som vi inte egentligen har problem med... Men jag kan lätt fega ur och trycka iväg honom helt utan anledning och då blir flytet inte asbra. Dum som jag är byggde jag dessutom upp kombinationen i enkelfärgade bommar som är det vi har lite svårt att komma rätt på. Haha! Men det är så marginellt så det är nog bara bra att öva.
 
Jag måste verkligen jobvba på mina svagheter. Zigge sköter sig bra, men det är också det jag älskar med honom. Han löser uppgiften, men bara "lagom" bra för att jag tydligt ska känna att det inte blev bra, men vi hamnar aldrig i en dålig sits. Vi kanske river eller får helt fel avstånd, men vi håller oss alltid på benen och han tar sig över på ett eller annat sätt. Bästa Zigge! ♥
 
Mina svagheter då då... Jag är sämst på att hoppa räcken. Det har jag skrivit förut. Jag får aldrig till det med avstånd, jag vet inte när vi ska hoppa av.. och ja. Jag ser inga avstånd alls på räcken. Någonsin. Så det får vi öva på. Sen har jag också svårare att hoppa i vänster galopp än i höger. Jag tror dock att det kan bero lite mer på Zigge än på mig, men det blir ju mitt problem. Jag måste få till den där bra galoppen, och inte glömma det. På filmen ser ni nog var jag menar. Dock gick just vänstersvängarna ändå rätt bra igår.
 
Nåja, det är bara att öva vidare. Jag hoppas få till ett hoppass till i veckan som kommer. Sen nästa söndag är det ju Pay & Jump igen! Tjiho! Nu är vi verkligen igång igen! Något annat som jag var riktigt nöjd med igår var att Zigge var väldigt kvick i benen. Mycket kvickare än vi brukar. Kanske har alla tempoväxlingar och övergångar gett resultat även i hoppningen?
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis