Ponnycupsmatch 2 av 8 - Hoppning

Igår var det dags för ponnycupsmatch nummer 2. Dessutom var det också årets första bortamatch! Superkul! Vi var allihopa väldigt laddade tror jag när vi samlades hos Karlslund, som vi också såg fram emot lite extra då de var så himla trevliga. Jag själv har aldrig varit där så det kändes jättekul att få se, och några av tjejerna har varit där tidigare och till och med ridit några av hästarna. Alltid kul när man känner igen dem. Fast det visade sig att det inte var många hästar som någon av oss ridit av de som skulle gå med.
 
Vi fick sen gå banan och det vidsade sig vara samma bana som vi körde på vår hemmamatch. Kul. Jag gillar den banan, den är lite lagom svår/lätt. Sen kom ponnyerna ut och jag fick en liten beskrivning. Sen började planerande av att sätta rätt ryttare på rätt häst. Det är alltid ett litet pussel, men det kan vara väldigt lätt eller väldigt svårt. Men det är nog en av de absolut roligaste delarna med att vara lagledare tycker jag.
 
När jag såg ponnyerna skritta runt så började pussla lite redan då och kom ganska snabbt fram till hur jag nog tänkte sätta upp ryttarna. Men sen tänkte jag "Vänta nu, jag kanske ska avvakta tills jag åtminstone sett dem trava", haha! När de sen värmde upp så kände jag mig bara mer säker. Jag väntade med att berätta för mina ryttare vilken häst de skulle rida till dess att jag sett ponnyerna ta något språng. Men i slutändan behöll jag min ursprungsplan, och så nöjd jag blev. Jag hade inte ändrat någon.
 
När Karlslund började sina rundor kändes det som att det skulle bli en massa felfria rundor för båda lagen, men så blev det inte riktigt. Deras första ryttare ut satt på en SÅ söt liten B-ponny som gick nolla. Sen kom en jättesöt liten hoppponny som gick klockrent men råkade få med sig en bom ner. Tredje ryttaren fick också med sig en bom, och även fjärde ryttaren. Femte ryttaren gick felfritt och Sjätte ryttaren påbörjade en riktigt bar runda men sen sa hästen upp sig och sprang på sidan så den blev utesluten. Hemmalaget slutade alltså på 12 fel totalt.
 
I och med den slutsumman insåg ju jag att vi faktiskt har chans på en vinstmatch. Vanligtvis brukar ju första laget landa på 0 fel och då kan man som mest få matchen oavgjord. Som ni vet är mitt huvudmål att vi ska ha roligt, men klart att vi har ännu roligare om vi får vinna också. Vi hade ju hur kul som helst året vi gick till final och sen vann hela alltihopa! Självklart vore det kul att bli gruppsegrare igen, och man kan ju alltid hålla tummarna lite i smyg, men som sagt, att ha roligt och spela ett schysst spel är det viktigaste.
 
När det blev vår tur kände jag mig bara så nöjd under framridningen. Jag kände ganska på en gång att jag inte hade bytt en enda ryttare. När de sen fick börja hoppa fram blev jag ännu mer övertygad. När det blev dags för start så insåg jag att vi nog har ett gäng lite nervösa ryttare för dagen. Eller, de borde de, för en hade sin första bortamatch någonsin och två ryttare hade sina första cupmatcher överhuvudtaget. Kul! Först ut var iallafall B-ponnyn som gjorde en klockren felfri runda. Andra ut var också en klockrent riden runda med felfritt resultat. Även tredje ryttaren red superfint och felfritt och det blev även dagens guldmedalj. De tre första ekipagen var ryttare osm inte ridit bortamatch eller match tidigare så de tre senare ryttarna är lite mer rutinerade på cupen. Jag började känna lite pirr i magen att det verkade luta mot en vinstmatch, heja heja! Fjärde ryttaren ut red på en SÅ charmig häst och den gick också felfritt. När även femte ryttaren gick i mål utan en enda miss kändes det så härligt! Vinst! Sjätte ryttaren ut kunde med andra ord få hur mycket fel som helst, men självklart vill vi satsa på en felfri runda även där. Det började riktigt bra. Klockren häst första tre sprången. Sen gick tåget. Hästen fick full fart och det blev väldigt svårkontrollerat. Jag var SÅ glad att jag hade den ryttaren ajg hade på den hästen. Att hon klarade att hålla lugnet och bara körde på, och inte åkte av när han körde tvärnitar, fintar och allt möjligt. Så galet. Men hon gjorde ett bra jobb ändå.
 
Så det här belv alltså en vinstmatch! Och guldet gick alltså också till oss, till en ryttare som red sin premiärrunda i cupen. Tjiho! We are on fire! 2 vinster av 2 möjliga.
 

Grattis till alla Jätteduktiga brudar o Abbe !

Åh vad kuul :D :D

Jätte duktiga och modiga tjejer :D
Remember me


Ladda ner en egen design gratis