Ridpasset 16 Oktober - Zigge

 
Upp som en sol och ner som en pannkaka. Z var ju SÅ duktig på utebanan i förrgår kväll. Igår.... Not so much. Jag vet inte om han helt enkelt blev lite för pigg, men det var ett himla kämpigt pass. Jag var i stallet på förmiddagen och red Z och på kvällen och red Dido. Eftersom det ändå var ljust ute fick jag väl för gott självförtroende och tänkte att det skulle gå bra på utebanan igen med Z. Så var inte fallet kan jag säga.
 
Redan när vi började skritta mot utebanan började han konstra. Det står ett elskåp utanför ridbanan och det är Z lite rädd för. Det ekar liksom från det när man går förbi, så jag antar att det är det han reagerar på. Hur som helst, vi hann fram till det skåpet och sen tvärnitade han, backade, snurrade runt, trängde åt höger, stod på bakbenen, trängde åt vänster, snurrade runt, backade igen och så vidare. Suck. Han krånglade och krånglade och jag vände, travade, var nästan framme och åkte på en tvärnit igen. När vi hållt på ett tag och vi nästan var på väg att backa in bland transporterna kände jag att det började bli farligt för både mig och Z. Dumt att utmana ödet. Så jag satt av och så fick han trava bredvid mig ut till utebanan.
 
Väl på banan skötte han sig ganska bra sen, tills det kom två hästar utanför ridbanan, då tror jag han blev svartsjuk och så började han konstra igen. Men det var på ett sätt lite bra, för då fick jag ta itu med problemet och jag lyckades lösa det. Sen red jag på en stund och då började han istället bli "normalpigg". De där tidigare problemen kommer alltid när han är överpigg. Så när han bara var normalpigg så kom racer-Zigge fram och han hoppade lite med frambenen och skakade på huvudet a la Pigg-Zigge. Så då fortsatte jag en stund och sen förflyttade jag mig till den lilla utebanan på baksidan av stallet. Onödigt att hålla till på den jättestora när han är sådär.
 
Nu låter det ju som att det var ett ritkigt skitpass, och faktum är att jaa... Det var det. Men, bitvis när Zigge faktiskt fokuserade var han lika fin som dagen innan. Men jaa, det var nog ett av våra sämsta pass på lääääänge. Men det är bara att ta nya tag, rycka upp sig och ge hästen de bästa förutsättningarna man kan. Jag känner att mitt huvud ställer till det lite för oss just nu. Men det ska jag inte låta det göra. Heja oss!

Kämpa gulliga ni !

Nä Sandra, inte skit heller! Du såg väl Linda Heeds clinic? "Bättre att hoppa ett hinder bra än fyra dåliga. " Du tog tag i problemen, hur kan det vara dåligt? Att det sen känns skitjobbigt med en krånglande häst, det fattar jag mer än väl. Bättre lycka nästa pass!

KnasZigge! Bra att du inte ger dig! Längtar till han får börja gå i hage igen...
Remember me


Ladda ner en egen design gratis