Ridpasset 17 Oktober - Zigge

 
Efter gårdagens kaospass (tack för era fina uppmuntrande ord!) så var det ju ganska väntat att få ytterligare ett kämparpass idag. Huvudet ställer fortfarande till det lite för oss, men jag försökte verkligen tänka på att inte överföra negativ energi in i kommunikaionen med Zigge.
 
Vi började med att longera med viktboots, och det var en jäkla upplevelse. Som ni vet har ju Z varit lite vild och galen vid longeringen ibland och ja, det var han nu också. Vi började i vänster varv och då gick det ändå bra. Lite pigg, men inte så farligt. Sen när vi bytte till höger varv så blev det bara full fart framåt, korsgalopp, jämfota galopp och han sprang nästan över mig ett par gånger. Efter ett tag gav jag upp och gick in i ridhuset (vi var ute på lilla utebanan i för mörkt läge enligt Zigge) och longerade de där fem minuterna där inne. Det gick betydligt bättre.
 
Väl när jag satt upp började vi jogga igång och ja, det gick rätt dåligt faktiskt. Stelt och jäkligt och dåligt. Usch. Efter en stund tog jag tag i mig själv, gjorde halt och andades ut. Jag tänkte igenom situationen och la upp en ny plan. 1. Få Zigge varm. 2. Få Zigge lite kvickare. 3. Göra av med lite överskottsenergi. Sagt och gjort så valde jag därför att jobba honom i galopp och där då jobba med lite tempoväxlingar och att verkligen sätta ihop honom med lite tryck emellanåt.
 
Efter ett ganska bra tag med galoppjobb åt båda varven så hittade jag plötsligt vanliga Zigge. Tack och lov så finns han ju därinne, bakom allt bus och ofokus. Och då blev han minsann ganska fin faktiskt! Då travjobbade vi lite och gjorde faktiskt riktigt bra skänkelvikningar. Duktig häst!
 
Så nu känns det i alla fall helt okej inför vår Pay & Jump imorgon. Vi är anmälda till 90-klassen och det ska bli superkul. Börja lite enkelt liksom, även om egentligen både jag och Zigge är bättre på lite högre hinder. Zigge fokuserar bättre och jag rider bättre. Men men, vi får se hur det går. Tanken är mest att få komma in och skutta lite. Kanske blir han alldeles jättepigg. Han blev ju lite vild när det äntligen var dags för Pay & Ride sist, så tänk då när det nu blir hoppning som är hans favorit. Dessutom brukar han ju normalt sett redan kunna bli rätt pigg och busa lite.  Vi får se, men kul ska det bli! ♥Remember me


Ladda ner en egen design gratis