Ridpasset 19 Oktober - Zigge

 
Igår tog jag och Zigge ett lugnt ridpass efter Pay & Jumpen dagen innan. Vi började med att rida ut i skogen och jag föreställde mig ett mysigt ridpass bland alla härliga löv i alla möjliga olika färger där vi bara kan ligga och rulla på i en härlig avslappnad låg form med lite framåttempo. Precis så blev det, fast tvärtom.
 
HERREGUD vilken ritt det blev. Vi hann inte långt innan vi tvärnitade första gången och Zigge kastade sig åt andra hållet. Sen stod han lite på bakbenen, backade ner i diket, in i ett träd, höll på att ramla och jaa... Det gick mindre bra helt enkelt. Till slut kom vi förbi det läskiga (Jag vet ännu inte vad det var) och sen kom vi vidare. Vi lyckades få till en kort galoppsträcka med huvudet så högt det bara gick, spändare häst får du leta efter! Men även den slutade i en tvärnit och backande ner i diken och in i träd. Ja, det var lite kaos helt enkelt. En runda som normalt tar oss ca 20 minuter tog oss nu 40 minuter... Nej, vi är fortfarande inte riktigt redo att rida ute i skogen., det är helt enkelt inte värt det varken för Zigge eller mig. Gud vad jag längtar till han får gå ut i hagen igen och kanske bli normala Zigge.
 
Hur som helst, när vi kom tillbaka till stallet gick vi in på utebanan och galopperade lite. Endast för att han verkligen ska ha rört på sig ordentligt då hans ben är kaos just nu. Jättehemskt, men det syns verkligen att han står i fålla och att det är kallt. Han har ett varmt täcke på sig, men det hjälper tyvärr inte. Så nu är vi noga med att promenera och de dagar jag kan promenerar vi flera gånger om dagen, och finns det någon hage ledig så får han gå där. Min lilla prins. ♥ Hur os mhelst, galoppdelen på utebanan var riktigt härlig. Det var os matt hela Zigge kände att han kunde andas ut och vi fick då till den där lugna (okej ganska hetsig ändå) avspända galoppen och bara låg och rullade på. Underbart!

Så mysigt att rida ut i skogen :D
Remember me


Ladda ner en egen design gratis