Ridpasset 25 Oktober - Zigge

 
Igår började vi ridpasset med att longera med viktbootsen 5 minuter i vardera varv. Sen upp och rida. Till en början var det lite kämpigt och innan Z blev varm i kroppen kändes vänstervarvet helt galet stelt. Men vi jobbade på utan att stressa upp oss för att det gick dåligt och när han väl blev varm blev det så mycket bättre.
 
Under passet jobbade vi med tempoväxlingar i både galopp och trav. Zigge blev som vanligt rätt taggad av det och vi gjorde även en del övergångar. Det börjar bli mycket bättre igångsättningar, men avsaktningar och avbrott är fortfarande himla kämpigt. Men in med benen under kroppen, lite mer styrka och sen ska vi nog ha en lösning på det hela. Kämpa, kämpa, kämpa. 
 
Tempoväxlingarna i trav blev riktigt bra faktiskt. Vi lyckades öka steglängden rätt ordentligt, så himla kul! Duktiga häst! Han tyckte också att det var lite roligt. Det vore ju fantastiskt om jag kunde få honom att tycka att travökningar var det roligaste som finns! Just att det ska vara roligt lägger vi mycket fokus på i ridningen just nu. Att det ska vara kul att göra det vi jobbar med. Att alltid tagga igång honom och att också få honom ärligt framme för skänkeln. Är hästen inte framme för skänkeln kommer man ju ingenvart.Remember me


Ladda ner en egen design gratis