Ridpasset 26 Oktober - Zigge

 
Igår longerade jag innan ridpasset igen. Det gick lite bättre och han busade bara lite. Men på något sätt känns det lite bra att han busar på linan. Han har ju inte utrymme att busa så mycket i fållan direkt, och jag tänker ändå att buset är lite lösgörande, haha! Måste ju vara skönt att få greja med kroppen sådär.
 
Hur som helst, efter longeringen satt jag upp och red. Det gick till en början inte asbra. Han kändes riktigt stel i vänstervarvet och jag minns att jag tänkte att han kanske hade lite träningsvärk. Vi red mest runt och jobbade med böjning och att spåra. Det är så himla svårt att få till spårningen på honom när han är sådär. Men jag valde att galoppera fram honom istälelt för att trava då jag kommer åt honom bättre i galoppen. När han sen blev varm i kroppen blev det myyyyycket bättre. Som vanligt.
 
Som sagt så jobbade jag på att få igenom böjningen och det gick faktiskt riktigt bra. Jag kände att vi red något överilat stundtals så jag var tvungen att påminna mig själv om att vila i steget, hitta takten. Men det är så roligt när han har så mycket energi och vill tänka framåt. Fina fina häst! Vad jag önskar att vi inte behövde vara såhär stela. Jag håller mina tummar STENHÅRT för att det blir bättre när han får komma ut i hage och röra på sig hela dagarna. För det är verklige nså han beter sig i hagen. Han går från kompis till kompis och pysslar och donar. Så han rör sig hela dagen. Aningens skillnad mot nu när han står still i fållan hela dagen. Heja Zigge!Remember me


Ladda ner en egen design gratis