Ridpasset 29 Oktober - Zigge

 
Idag var det äääntligen dags att sitta upp på min vita springare igen! Hua vad det kliar i kroppen av att inte ha ridit honom på två hela dagar! Det är tur för Z att jag har lite självbehärskning, annars skulle han få gå två pass om dagen varje dag!
 
Vi började med longering 5 minuter åt vardera håll och han passade på att busa lite grann i båda varven. Som tur var gjorde han det lugnt ändå så jag hann vara med och flytta mig. Knasboll!
 
Efter longeringen gick vi in i ridhuset och joggade igång lite mer. Ganska på en gång tog jag galopparbetet och jäklar vad härlig han var redan från början! Han var inte så mjuk såklart, men han hade sån härlig energi och var så positiv så jag satt med största flinet hela passet! I framridningen jobbade vi mycket med tempoväxlingar och takt. Det är så roligt, Z har börjat älska att göra tempoväxlingar. Så fort han fattar att det är på gång blir han helt svävande och superpampig att rida! Jag älskar det! Travökningar med bensprätt here we come!
 
Nrä vi blivit varma i kroppen la vi fokus på övergångar. Vi körde galoppfattningar från skritt och det gör vi ju himla bra. Nu sitter dom riktigt riktigt bra och han är så lydig. Sen gjorde vi trav-skritt och skritt-trav och där blev det också ritkigt bra. Vi börjar få till avsaktningarna bättre och bättre nu, Zigges idé om hur en avsaktning går till är ju att man drar huvudet framåt neråt så att ryttaren lättar ur sadeln och så släpper man bakbenen och sen bara saktar ner. Inte riktigt någon 8 på det. Men nu red jag riktigt ordentligt, satte ihop honom bra innan och verkligen förberedde och höll om i övergången. Och vips, så blev avsaktningarna också bra.
 
Vi gjorde också galoppfattningar från trav och avsaktningar till trav. Det här är jag alldeles för dålig på att öva. Jag är för lat för at orka hålla ihop honom i dessa övergångar, så nu jäklar fick jag rida, men då blev det också riktigt bra. Just övergångar mellan trav och galopp är ju vår svaghet och jag är helt övertygad om att det beror på mig. Så det ska vi öva upp!
 
Jag är sjukt nöjd med passet. Zigge vilade ju igår och det här måste ha varit ett av våra absolut bästa pass efter en vilodag. Superkul! Jag träffade också på tränare A i stallet och vi planerar en träning snart. Tjiho!
 
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis