Ridpasset 29 April - Zigge

 
 
Åh vilken fin häst jag hade igår! :D Bästa bästa Zigge! Han var SÅ fin igår! Gjorde precis allt jag bad om, väntade på mig, vilade i steget, höll takten och aaah! Jag var SÅ nöjd!
 
Jag fortsatte jobba lite med samma övning som dagen innan. Det vill säga att göra balanserade övergångar mellan trav och galopp med fokus på att hålla takten genom det hela. Det gjorde han riktigt bra!
 
Vi övade också lite programdelar från framförallt LA:3 men även MsvC:1 som vi ju rider nästa helg! Tjiho! Astaggad på att träna vidare idag!

Ridpasset 28 April - Zigge

 
Huuu här var det tomt. Jag har så otroligt mycket i livet just nu att jag inte hunnit blogga, haha! På jobbet har jag massor med en stor rekryteringsprocess och en massa annat. Det plus att jag emellanåt oroar mig för Zigge så mycket tar mycket energi vilket gör att jag har somnat ungefär 5 minuter efter att jag ätit upp min middag de senaste kvällarna. Kul tjej. Haha! Men det är såhär jag älskar när det är!
 
Hur som helst, igår red jag ett pass på Z och han kändes faktiskt riktigt fin. Jag försökte fokusera på att verkligen hålla takten och rida i balans och det gjorde att han kändes himla fin. Jag fick tips om en övning av min tränare som hon hört från någon. Jag skulle trava, i balans, och sen fatta galopp och hålla en lugn och stadig rytm i 5 galoppsprång, sen lugnt och sansat ner till trav igen, sen fatta galopp igen osv. Det här var såååå himla bra! Jag fuskade dock lite och dubblerade antalet galoppsprång, men jag kände att jag inte riktigt grejade 5 språng. Men det kan vi ha som mål!
 
Åh, det kändes så bra att han var så fin! Han har ju riktigt ful mugg på ena bakbenet och är därmed alldeles tjock i det benet, vilket gör att jag blir så orolig att han inte ska vara fräsch. Men igår kändes det bra, så det är bara att hålla tummarna att han är lika fin idag!

Go #teamZigge!

 
Kolla vilket grymt team Zigge har! Så himla snyggt kittlade på tävlingsplatsen! Bilden togs i helgen av min mamma som ju också är med i teamZigge på sitt vis. Men här är de fyra människor som hänger allra mest med Zigge. :) Dom är fantastiska som ställer upp i alla väder.  ♡

Ziggeaktivitet 25 April

Igår hade Ziggeaktivitet en vilodag, så jag och Ziggeaktivitet tog ut vinsttäcket på en tur i skogen. Vi red ner till vattnet och doppade benen lite grann. Supermysigt! Jag trodde inte att Ziggeaktivitet skulle gå i utan en hästkompis som lockade ner honom,  men det gjorde han! Och när han väl stod där nere började han leka som vanligt. När det var dags att gå upp ville han minsann inte gå därifrån, haha! Tokiga häst!

Men visst ser det fantastiskt mysigt ut på bilderna? Inte kan man tro att vägen dit inte alls var lika mysig. Ziggeaktivitet verkar gilla vattnet och lugnet som är där. När vi kommer ner till vattnet kan han stå hur länge som helst och bara titta ut över vattnet. På bilden syns inget av dumheterna han hade för sig på vägen dit. Plötsligt skulle han inte gå längre och snurrade runt på bakbenen, backade ner mot ett stup, sprang upp i ett stenröse så jag trodde han skulle bryta benen och jaa... lite jobbig var han. Men det berodde nog på den sär stressen han ibland får ute i skogen. Ett tag var jag faktiskt lite rädd att han skulle skada sig på riktigt. Men, alla som gnäller över att min stackars häst inte får komma ut på härliga uteritter tillräckligt ofta lär ju vara nöjda, hehe.

Regional LA:3 Division II 24 April - Zigge

Äntligen är allsvenskan igång! Jag tycker det är så himla roligt att tävla i lag! Man får liksom vara glad så mycket fler gånger! Jag är väl i och för sig en sån som typ alltid blir glad om det går bra för någon jag känner, men det blir liksom en annan sammanhållning när man tävlar i lag! Jag rider fortfarande i Division 2-laget och från förra året så är både jag och Anna med, och även hästen Lillan, men med annan ryttare. Kul! I år känner jag mig lite mer färdig för att starta LA än vad jag gjorde förra året, men det gick ju rätt bra ändå då.
 
Man skulle ju som sagt kunna säga att det gick rätt bra första omgången i år. Vårt lag vann nämligen! Så himla roligt! Jag blev mittenryttare och landade på 65,143%, Anna fick till en riktigt bra runda och belönades med 67,000% och Sophia fick till 64,000%. Jag startade sist i laget, vilket jag är tacksam att jag fick göra. Jag tycker om att ha lång tid på mig för att återhämta mig. När jag gick in på banan fick jag höra att jag hade chans att lyfta upp laget på placering om jag fick till en bra ritt. Jag lyssnade dock inte vilken procent som behövdes. När jag kom ut från min ritt, som jag inte ens var särskilt nöjd med, fick jag höra att jag fått 65% och att vi gick upp i ledning! Så himla nice! Dock trodde jag aldrig att det skulle hålla hela vägen, men det gjorde det! Heja oss!
 
 
Framridningen
Till den här klassen var min framridning skitdålig. Jag var lite ofokuserad och for mest runt.- Som tur var stod lagledare Cissi där och kunde styra upp mig den sista stunden innan jag skulle in på banan. Jag tyckte nog att det var lite rörigt på framridningen en stund i början, folk osm inte höll till höger, inte hade någon som helst koll på de runt omkring och sånt. Och jag som är lite extra försiktig med att inte vara ivägen har då svårt att ta plats. Men men, det blir till att jobba på det.
 
 
 
Ritten
Väl inne på banan spände Zigge till igen. Jag som tyckte att han kändes rätt fin på slutet av framridningen kände att jag inte riktigt fick ihop det inne på banan. Men även i den här klassen kan man ju itne göra bättre än sitt bästa för stunden. Jag fegade i travökningarna, och höll på att få galopp i den första, men lyckades häva det. Skänkelvikningarna fick vi inte heller riktigt till tycker jag, men vi belönades ändå med 7or. Galoppdelen som brukar vara vår styrka satt inte heller riktigt idag. Vi kändes lite trötta och tunga framtill. Vi kom igång lite på slutet och där blev det 7or rätt igenom. Men första delen blev det 6,5or. Nja, jag var inte nöjd när jag red ut från banan. Men, det känns ändå kul att belönas med drygt 65% trots att ha ridit en ritt jag inte var nöjd med. Förra året hade jagvarit överlycklig över den här ritten, så vi har verkligen steppat upp och höjt kraven kan man säga.
 
Slutpoängen
Gångarter 6,5
Framåtbjudning 6,5
Lösgjordhet 6 / 12
Ryttarens sits och hållning 6,5 / 19,5
Korrektheten 7
 
Totalpoäng; 228p, 66,143%
 
Tankar om slutpoängen
Jag är SÅ glad över 7an på Korrektheten! Jag försökte verkligen jobba på vägarnas rätta ridande och det verkar ju ha gett utslag! I övrigt känns den här slutpoängen också väldigt rimlig. Lösgjordheten var det vi fick sämst på, och ja.. Han kändes ju lite spänd. Så jag är helt med i betyget. Sen hade jag nog gissat på att vi skulle landa på typ 63% men jag tar glatt emot dryga 65%!
 
Slutkommentar
Mjukt ridet, bitvis lite otaktmässig i traven. Kom igång mer i galoppen. Lycka till! 
 
Tankar om slutkommentaren
Tänk att jag alltid blir så löjligt glad när jag får kommentaren "Mjukt ridet". Enligt mig är det något jättebra! Så kul! Otaktmässig i traven, japp. Jag håller med, och det är ju det osm jag känt senaste två veckorna. Galoppen är ju helt klart bättre.
 
Något som var väldigt roligt var att under prisutdelningen när domaren kom och tog i hand med oss så sa hon dels att "Oj vad stor han är!" om Zigge, men också att jag såg så glad ut när jag red. Det har jag inte tänkt på själv så mycket, men jag ler nog rätt mycket när jag rider på banan. Det tar jag som något bra :)
 
Domare var Berit Norberg

Regional MsvC:2 24 April - Zigge

Äntligen dags för tävling igen! Som ni vet var jag ju lite extra spänd inför den här tävlingen då det skulle vara på hemmaplan. Zigge blir ju så himla "Jag kan själv" då, men det måste i också lära oss! Den här gången gick förklassen till division 2 i Msvc:2 vilket passade mig och Z alldeles perfekt.
 
Framridningen
Det är så skönt med dressyren att man har fasta starttider. Jag som är rätt dålig på att räkna framridningstid älskar det. Jag vet precis när det kommer vara min tur och vet alltså exakt när jag vill sitta till häst. Det gjorde ju med andra ord att jag fick en precis så lång uppvärmning som jag ville. Jag var ltie fundersam på hur jag skulle lägga upp det, i och med att han skulle gå två klasser kände jag att jag ville spara lite på honom, men samtidigt ville jag ju gärna verkligen få igång honom då vi hade svåra MsvC:2 framför oss.
 
Jag värmde i alla fall i alla gångarter och Z kändes typ lagom pigg. Lite mycket Professor över honom, att han vill själv bestämma, men jag lyckades hålla honom i schack på framridningen. Vi hann också testa på några öppna och någon sluta. Hade det inte varit för att LA:3 var den viktiga klassen hade jag nog velat jobba igenom honom lite till, men jag ville inte riskera att varken han eller jag blev trötta.
 
 
 
Ritten
När vi kom in på banan kände jag direkt hur Z blev spänd. Men det är bara att rida och göra sitt absolut bästa och kämpa på med det som blir. Bitvis kändes Zigge bättre än senast, och bitvis blev det mycket sämre. Vi fick 4 stycken 4or vilekt inte är så kul. Det var ena bakdelsvändningen, men sen var det båda travökningarna och även galoppökningen där jag tabbade mig helt i upptaget. Jag tog för hårt i honom helt enkelt.
 
Men men, vi blev godkända och det var målet! Vi hamnade också på den övre halvan av resultatlistan, vilket alltid är ett litet mål jag har. Kul! Zigge kändes ändå som att han för det mesta var med mig och gick och väntade på vad vi skulle göra. Jag har inför den här starten försökt jobba SÅ mycket med att lyckas få skolorna godkända. Gissa hur glad jag är när jag tittar igenom programmet och ser att både öppna, sluta och enkla bytena är minst 6 poäng! Tjiho! Alla godkända! Känns riktigt bra! Men, vi har fortfarande lång väg kvar, hehe!
 
Nästa MsvC:2-start vet jag inte när det blir faktiskt. Jag insåg nu att alla tävlingar vi är inbokade på är MsvC:1 bara. Hm, knasigt. Vi får köra någon Pay & Ride!
 
Slutpoängen
Gångarter 6,5 / 13
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 6 / 12
Ryttarens sits och hållning 6 / 18
Korrektheten 6 / 12
 
Totalpoäng; 270,5p, 60,111%
 
Tankar om slutpoängen
Aaah vad nöjd jag är att vi ändå kom över godkäntgränsen. Trots fyra 4or i programmet så klarade vi oss ändå. Om man tittar på allmänna intrycket så stämmer det väldigt bra överens med programmets siffror i helhet. I traven har vi 6or på de flesta ställena, någon 5,5 och någon 6,5. I galoppen och skritten får vi 7or och 6,5or. Sen är de dom där jäklarns fyrorna. Så ja, godkänt känns bra i det läget. Framförallt är jag himla nöjd att vi kunde leverera en godkänd ritt trots att det var hemmaplan. Duktiga häst!
 
Slutkommentar
Häst som blev lite för matt i sin bjudn i början (trav) o knycker tygeln då och då. Spec i ö-g o upptagn. Ha ej för bråttom i bakdelsv. Lycka till!
 
Tankar om slutkommentaren
Jaa, vi fick inte riktigt till det den här gången som sagt och bjudningen är ju bristfällig när han stänger av sådär på banan. Men jag är ändå rätt nöjd. Vi är inte riktigt där än, men bättre ska vi bli!
 
Domare var Eva Rydström

Skulle kunna säga att det gick bra!

 
Vi vann första omgången av division 2! Vilket grymt lag vi är! Hihi :) Vi har haft en toppendag med en lite övertaggad Zigge, som väntat, men det räckte till att hjälpa till att få laget till vinst och dagen avslutades med att vinna detta fina täcke också! Ett riktigt Zigge-täcke om jag får säga det själv! Det är ju liksom vår bokstav på det till och med! Tihi!
 
Såklart komemr inlägg om vardera start också, med lite utvärdering och tankar. Men det får bli imorgon tror jag.  Jag är nöjd med dagen, men kände faktiskt att vi hade kunnat prestera bättre i båda starterna. Men idag var det jag och Professor Zigge, och då är det bara att göra det bästa av situationen. Nu får vi fortsätta träna vidare så blir nästa tävling förhoppningsvis den 6 maj!
 

Heja heja!

 
Nu är det dags! Jag är uppe tidigt för att åka och tävla. Fast jämför man med vanligtvis när det är tävling så är ju inte det här tidigt... Eftersom vi har hemmatävling är det ju väldigt mycket sovmorgon, haha!
 
Idag rider vi alltså förklass MsvC:2 och sen lagklass LA:3. Lite knasigt med en förklass som är högre svårighetsgrad, men jag är jättenöjd. Jag vill ju rida LA och MsvC. Vanligtvis brukar det vara LB och det skulle kännas lite knasigt och ovant att gå in i LB nu faktiskt. Inte alls att jag är bättre än så, utan mest ovant. Sen vet jag att jag själv inte tyckte det var så roligt när de som hade börjat starta MsvC kom och red LB med oss som verkligen var på den nivån. Så nää, det känns jättekul att det blev MsvC!
 
Igår förutspådde jag ju lite vad jag tror, och som ni säkert märkte har jag inga direkt höga förväntningar på dagen. Jag tror att vi kommer få sämre än vad vi brukar få. Men vi ska ha kul! Vi har lite uppförsbacke just nu så tävlingen ligger väl inte helt rätt i tid, men å andra sidan fick vi ju verkligen glänsa förra tävlingen. Så nä, vi behöver inte prestera högt för min skull. Däremot vill jag ju leverera för lagets skull. Och självklart vill jag leverera för vår skull också, det är ju alltid roligare att få bra resultat än dåliga, vad man än säger. Haha!
 
Nä hörni, jag ska inte sitta här och svamla. Vill ni spana på vårt resultat hittar ni oss på Equipe;
 
HÄR har vi första starten, MsvC:2
och HÄR har vi andra starten, alltså lagklassen LA:3
HÄR kan ni också se hur laget ligger till
 
Vi startar alltså 09.52 och 15.36. Jättebra starttider i mina ögon, för jag hinner verkligen återhämta mig och äta lunch och sånt mellan klasserna. Toppen!

Inför morgondagens tävling!

Åh imorgon är det äntligen tävling igen! Det är då första omgången av division 2 dressyrallsvenskan som går av stapeln och den här gången är den på hemmaplan! Det ska bli jätteroligt! Men jag är lite pirrig också, hehe! För mig och Zigge innebär det två starter imorgon. En förklass och sen själva lagomgången. Laget går ju i LA:3, vårt favoritprogram, och förklassen går i MsvC:2, jättekul!
 
Jag är faktiskt lite nervös. Jag är lite extra nervös just för att det är på hemmaplan. Som ni vet brukar ju Zigge tagga till när det är Pay & Ride hemma, och på bortaplan när det har varit tävling så håller han sig i schack. Då är det som att han förlitar sig på mig liksom, här hemma kan han gärna vara den som berättar vad vi ska göra. Så jag är faktiskt lite rädd att det är en nackdel för oss att det är på hemmaplan. Men vi får som vanligt göra vårt bästa och mer kan vi inte göra.
 
Senaste dagarna efter lektionen för Eva har skolorna faktiskt gått lite bättre, vilket känns väldigt kul. Idag när vi ska jobba inför tävlingen så blir det nog att öva ännu mera. Målet för förklassen imorgon är ju såklart att rida godkänt, alltså klara 60%-gränsen, men drömmålet är att slå förra gångens godkända ritt när vi var på Botkyrka. Då fick vi ju faktiskt hela 62,333% så det satsar vi på! Hehe! Men, vi gör det mest för att få rutin och att ha kul. Skulle vi få under godkänt är det inte hela världen. Fast jag vet att jag nu har kommit till att jag nog skulle bli lite arg på mig själv om jag inte lyckades.
 
I LA-klassen har vi ju faktiskt chans på att kamma hem lite högre poäng och det vore ju himla kul! Men som sagt, det kan nog bli Professor Zigge som gör som han vill. Han kan ju liksom. Hahaha! Men jag hoppas på att kunna rida hem en hög poäng till laget. Det vore kul! Förhoppningsvis är det kavajen som gör att Z håller sig i skinnet på tävling borta, så han kanske håller sig i skinnet den här gången också! Ni håller väl tummarna?
 
Jag kommer publicera en länk här så ni kan hålla koll på våra resultat imorgon via equipe, jag vet att ni brukar uppskatta det, så jag ska fixa det. Som det ser ut nu har jag jättebra starttider, men allt kan ju ändras liksom.

Ridpasset 21 April - Zigge

 
Bläääää vad jag är så himla sämst. Igår skulle jag rida ett pass på prinsen, men hade rätt lite tid då jag skulle ha lektioner på kvällen. Men det är bara att sätta fart och hinna så mycket man hinner. Planen var ett lösgörande pass med lite öppna-tänk. På söndag är det tävling och då vill vi ju vara lösgjorda och härliga och det vore himla bra om vi fick till det här med skolor tills dess, haha! Skapligt omöjligt, men vi gör vårt bästa.
 
Hur som helst så började jag rida och jobbade då med viktbootsen igen. Jag har tyckt att Z har känts kort i höger fram och när jag tänkte till så var det typ eeeevigheter sedan vi använda dem. Så ja, bara att börja igen. När man tar på dem känns han alltid nästan halt att rida, och det är inte en rolig upplevelse. Men när man tar bort dem försvinner ju det. Igår tyckte jag dock inte att det försvann. Han kändes ojämn. Men bara vissa stunder. I övrigt var han jättefin. Vi fick till bra övergångar, bra skolor, allt. Men han kändes ojämn bitvis. När jag bad någon titta sa dem att han såg jättefin ut och någon sa att han såg fin ut bara helt spontant.
 
Så jag vet inte. Är han dålig? Är han bra? Är han till och med bara ovanligt jättebra? Jag vet inte. Förmodligen, eller snarare förhoppningsvis, så är det jag som inbillar mig att han känns annorlunda och att det som egentligen händer när han känns sådär är att vi tappar takten. Förhoppningsvis är det för att vi inte riktigt orkar hålla takten när det nu är lite högre krav. Och förmodligen är det något sådant. Att han inte är riktigt igenom på yttersidan, att han är kortare i sin muskel och att vi bara behöver tänja ut den igen. Men tänk om han är dålig?
 
Passet idag hoppas jag får in mig mer på att han är bra. Huuu.... Gissa hur många gånger han har dött i mina hemska mardrömmar redan...?

Ridlektionen 18 April - Zigge

 
I måndags köpte jag en ridlektion i en av ridskolegrupperna som har Eva Rydström som instruktör. Sååå himla kul! Det känns ändå som att jag och Zigge nu tagit oss till en nivå där jag behöver mycket mer hjälp för att ta oss vidare och att få till finliret. Så när en lektion dök upp så tog jag chansen!
 
Det visade sig att jag hade turen att vi övade på typ ALLT jag och Zigge behöver hjälp med. Öppna, små volter, rakt spår och bakdelsvändningar. Så himla bra! Vi gjorde en grymt bra övning som ni kan se här nedan. Den ska jag definitivt ta med mig framöver. Vi vände rätt upp från A, sen gick vi höger eller vänster varv vid C, la en tiometersvolt vid R eller S, beroende på vilken sida ma nvar på, sen red vi öppna längs långsidan till P eller V och där la vi en ny tiometersvolt. Gissa om det här var en svår övning för oss eller!
 
Jag fick i öppnan tänka "tvärningen först, sen kommer ställningen" och det fungerade faktiskt. Det gäller för oss att hitta vart vi ska ha framdelen och att halsen är rak. Att Z tar stödet på yttertygeln. Sen kan jag ställa över inåt. I tiometersvolterna fick jag pass så inte rumpan sladdar ut, och att verkligen tänka på att rida varje steg. Att inte bara slänga oss runt, vilket jag lätt gör. Och det är ju precis så det blir i de svårare dressyrprogrammen. När jag känner att jag inte riktigt har koll på läget och att det blir lite svårt, ja då slänger jag runt oss och stressar. Jag skulle behöva andas och verkligen rida varje del för sig. Nu har vi ju ridit LA:3 så många gånger att jag börjar känna mig väldigt hemma i det programmet, så där kan jag andas och verkligen rida. Jag kan liksom sitta och njuta av att rida det programmet. MsvC-programmen tycker jag är himla svåra och det gör att jag typ skyndar mig igenom. Jag blir spänd och vill lite för mycket. Uppgift till helgens tävling blir att tänka på att slappna av och att ha kul. Det är ju trots allt då det går bra. Ingen press.
 
 

Ridpasset 15 April - Zigge

 
Här komemr ett inlägg som jag visst missat att publicera. Men det är från i fredags kväll då jag skulle rida ett pass på Zigge. Vi hade ponnycup på kvällen och jag skulle försöka mig på att hinna rida efter det, men ändå innan det blev för sent. Sagt och gjort, det var bara att sätta fart efter ponnycupen och fodringen. Heja heja!
 
Jag hade tur som fick hjälp att göra iordning Zigge så att jag hann bli klar i tid! Lyxigt att ha ett teamZigge ;) Hur som helst var målet med passet egentligen inte satt särskilt högt. Låta Zigge röra på sig för hans bens skull och gärna lite lösgörande då han varit lite stel och kort i sin framdel. Det blir han ju så fort han inte går så mycket och efter senaste tävlingen fick han ju vila en vecka, ungefär exakt precis en vecka för länge mot vad som är bra för Zigges kropp.
 
Jag tänkte ju mig att det inte skulle bli några jätteframgångar det här passet direkt, men ändå bra att han fick röra på sig. Det skulle ju bli så kort att vi knappt hann komma igång innan det var dags att avsluta. Men Zigge var SÅ fin! Helt fantastiskt! Vi red inte jätteavancerat, men jobbade mycket på att få med oss framdelen, framförallt till vänster. I och med att han är lite kort i höger fram har vi ju lite kämpigt att vända vänster när han har vilat en period. Vi fick kämpa lite, men fick igenom det rätt bra till slut. Vi la också in lite skänkelvikningar i trav, och här kände jag att vi verkligen har tagit ett kliv upp på poängskalan. Zigge gör dem nu med en vilja och han tänjer till och med lite. Ser nästan ut som att han ska trassla in benen när han korsar så mycket. Förut, när vi började med skänkelvikningar, så ville han inte korsa benen utan påminde lite om ett barn som går i trappor och tar ett trappsteg i taget med båda fötterna. Duktig häst!
 
Det här kändes himla lovande faktiskt och Zigge känns nöjd med nya bettet. I'll keep you posted!
 
 

Pay & Ride 17 April MsvC:2 - Zigge

Efter att ha lyckats nå godkäntstrecket i C:1 kände jag ju att vi ändå var lite hemma. Målet var ju godkänt och det hade ju varit trevligt med godkänt i båda programmen, men inte något måste liksom. Ett var klart bra. Men det var bara att ge järnet.
 
Framridningen
Efter att ha ridit MsvC:1 och känt att det var mycketvi behövde öva på så gick jag in på framridningen och "rättade till" de delar som kändes riktigt dåliga. Vi gjorde lite skolor och volter och även jobbade på bjudningen. Vi gjorde någon galoppökning utan byte och sånt. Eftersom jag inte hade så lång tid på mig mellan mina starter hann jag inte så mycket mer.
 
 
 
Ritten
Precis när jag skulle få startsignal fick jag hjälp av bästa Eva. Hon gav mig lite tips och råd inför den här starten. Bland annat om hur jag skulle tänka i skolorna, och det fungerade faktiskt. De blev lite bättre. Generellt kändes den här starten lite jämnare än den andra, men det innebar alltså att vissa bitar kändes bättre, men andra sämre. Och när jag fick resultatet stämde det ju ganska bra.
 
Slutpoängen
Gångarter 6,5 / 13
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 6 / 12
Ryttarens sits och hållning 6,5 / 19
Korrektheten 6,5 / 13
 
Totalpoäng; 275,5p, 61,222%
 
Tankar om slutpoängen
SÅ himla nice att det blev godkänt även i den här klassen! Och till och med snäppet bättre procent! Tjihoo! Lycka! Alltså, 61% är ju inget att hurra särskilt mycket för egentligen, men för mig känns det underbart att vi är uppe på Msv nivå och klarar att rida godkänt. När jag köpte Z för 1,5 år sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mig att vi skulle ta oss dit. För bara ett år sen kändes det helt galet att vi lyckades starta LA godkänt. Jag är SÅ nöjd med att vi snurrar runt godkänt här.
 
Slutkommentar
G jämt progr. på häst som kan hålla ihop lite till bitvis. Försök få tydligare upptag efter öknin. men samtidigt mjukt. Sladdar i vissa högersvängar. Lycka till!
 
Tankar om slutkommentaren
Det var ju himla komiskt att jag fick kommentaren om att det var ganska jämnt när jag själv upplevde att det var jämnare. Det övriga är ju vår styrka som brister och jag är inte tillräckligt snabb, så jag får helt enkelt bättra mig. Nästa helg kör vi riktig tävling i det här programmet och då är grundmålet att rida godkänt, önskemålet att klara 62% och drömmålet att bli placerad, hehe!
 
Domare var Eva Rydström

Pay & Ride 17 April MsvC:1 - Zigge

Alltså, det är så knasigt. Jag får ju ofta lite stressigt eller lång tid.. Aldrig perfekt. Den här gången blevdet lång tid i förväg. Jag hade sadlat och var redo att gå in och värma upp då jag insåg att det var typ 2-2,5 time kvar till min start. Onödigt. Jag sadlade av, fixade annat och sen blev det bråttom i alla fall. Så dumt. Men men...
 
Framridning
Framridningen gick ganska bra, Zigge var lite på tårna som han alltid är när det är på hemmaplan och "bara" är Pay & Ride. Han blir då lite spänd och kan själv. Så även igår. Men, vi kämpade på. Jag hann inte med att testa på alla grejer jag ville göra, typ som enkla byten hann jag göra noll. Öppna och sluta hann jag en för varje skänkel. Dumt. Men han kändes ändå positiv och härlig.
 
 
 
Ritten
Lite nervös för att glömma programmet startade vi. Travdelen gick helt okej, utom skolorna. DOM ÄR SÅ SVÅRA!! Hua! Men, vi gör vårt bästa och mer än så kan vi inte göra. Hem och träna. Galoppprogrammet kändes helt okej, och han kändes faktiskt lite luftigare och bärigare bitvis än vad han gjort annars. Den förvända kändes riktigt bra och där fick vi också 7or. Båda galoppökningarna blev Z astaggad och öste på i 6e växeln och bytte galopp i båda! Knäppskalle. Men piloten måste göra rätt också. Mitt i galopprogrammet glömde jag vägen, men hann rätta till. Dock komdå första enkla bytet lite snävt, men Zigge satte det rätt bra ändå. Det belönades ändå med en 6a! Tjiho! Enkla bytet nummer två blev ännu bättre och belönades med en 7a! Gissa om ajg är glad!?
 
Man skulle kunna säga att jag upplevde ritten som lite fladdrig och ojämn. Bitvis jättebra, bitvis jättedåligt. I poängen syns det också då vi har många 7or, men också en 3a (!!!) och två 4or varav en är gånger två. Stora missar som kostar mycket. Blä. Men, att vi ändå landade på godkänt känns himla lovande! Vi hör ändå hemma här, inte itoppskiktet direkt, men dit ska vi! Heheee!
 
Slutpoängen
Gångarter 7 / 14
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 6 / 12
Ryttarens sits och hållning 6,5 / 19
Korrektheten 6 / 12
 
Totalpoäng; 287p, 61,064%
 
Tankar om slutpoängen
Äntligen godkända på Pay & Ride! Tjiho! Det här var också första MsvC:1 för oss som blev godkänd, och jippi vad roligt! Galopprogrammet är ju helt klart vår styrka, medans traven inte riktigt sitter. Men, det känns äntå fantastiskt att få en 7a på Gångarter i MsvC! Första gången vi fick en 7a där i LA var jag helt överlycklig och kunde inte tro mina ögon! Att nu få det i MsvC känns ju helt otroligt!
 
Slutkommentar
Häst som var ngt mot hand bitvis & knycker tygeln, spec. i ö-gångarna. Bättre flyt i galoppen förutom lite byten. Passa ställn. lägger huvuder på sned. TRÄNA SKOLOR!!!
 
Tankar om slutkommentaren
Hehehe, älskar den sista lilla härliga "TRÄNA SKOLOR!!". Så mitt i prick. Vi kämpar och kämpar, men kommer tusan aldrig någon vart med dessa skolor. Men, så var den förvända galoppen för typ 1,5 år sedan, och den sitter ju som en smäck nu. Det är bara att öva, öva, öva. Vi ska bli bäst på skolor! Hur som helst, i övrigt så känns kommentaren som vanligt mitt i prick. Han var mot hand och han drog tygeln ur handen på mig. Det är ju dessutom Zigges specielitet att göra det i övergångarna, så.. aa.. Samma sak, öva, öva, öva.
 
Domare var Eva Rydström

Inför dagens starter

Idag är det äntligen Pay & Ride igen! Det ska bli SÅ roligt och jag är som vanligt supertaggad! Idag blir det lite otippat två Msv-program. Vi kommer starta både MsvC:1 och MsvC:2. Heja heja. Det börjar bli svårt nu!
 
Först ut är MsvC:1 som jag tror att vi bara blivit bedömda i en enda gång tidigare. Så det blir extra spännande! Det är ett program som är väldigt likt MsvC:2, men C:2 passar nog oss lite bättre egentligen. Eller... Både och kanske. Travdelen är betydligt bättre i C:2 för oss, men galoppdelen är nog bättre i C:1. Skrittdelen i C:2 består ju av bakdelsvändningar och ökad skritt, i C:1 är det ryggning och ökad skritt. Vi är inte bra på ryggningar, men vi är typ asdåliga på bakdelsvändningar så.. Kanske.
 
Hur som helst tror jag att vi kommer få ganska snarlika resultat i de båda klasserna, och tyvärr misstänker jag att vi kanske landar strax under godkänt. Men vi ska kämpa mot 80% ;) Hehe! När vi red C:1 var det på vår lokala tävling i november på hemmaplan. Då landade vi på 59,255% så dagens mål är ju att komma över det. Den gången minns jag att vi fick ett byte i den förvända galoppen, så det måste jag vara noggrann med idag. Det var visserligen typ ett halvår sedan och något som vi inte brukar råkar göra. Men ändå.
 
Jag tror att skolorna kommer bli strax under godkänt, vi lyckas ju inte riktigt med dem än. Enkla bytena känns bättre just nu över lag, men ibland faller vi ju tillbaka på sjukt dåliga, så det kan bli lite vad som helst. Jag ska också försöka komma ihåg att verkligen rida in i halterna, för dem har jag verkligen slarvat med på sistone.
 
Ja hörni, idag har vi verkligen en utmaning framför oss.
 
 

Ridpasset 14 April - Zigge

 
 I torsdags red jag och Z ett härligt pass! Men det började inte bra alls. I och med hans sår på bakbenen så är ju jag jättenervös för minsta lilla och när jag joggade fram honom tyckte jag att han kändes lite stel och orytmisk i vänstervarvet. Nervös-Sandra kickade in och jag bad Eva att kolla om han såg ojämn ut. Snälla hon ställde upp och svarade att han inte såg så ojämn ut, men mer stel och lite kort i fram. Som vanligt alltså.
 
Jag tog beslutet att rida på och värma honom för att se om det blev bättre, och OM Det blev! Han blev jättefin! Vi red mest lösgörande och inte så avancerat, men la in lite skänkelvikningar, mindre volter, övergångar och halter. Han var helt grym! Bästa Zigge!
 
Jag håller också på att äntligen testa det nya bettet som jag köpte för ett tag sedan. Absolut inget fancypancy, utan det är ett helt vanligt tjockt tvådelat bett med lösa ringar. Innan har vi ridit på ett sådant men med fasta ringar. Men då jag upplever att vi får en liten fördröjning vid förhållningar och så, så vill jag testa med lösa ringar. Hittills känns det jättebra och Z verkar trivas. Men jag fortsätter testa och ser hur vi gör.

Semifinal ponnycupen 1 av 2 - Hoppning

 
Igår kväll körde vi fredagsmys i stallet! Det var nämligen dags för första semifinalsmatchen och det blev på hemmaplan mot Gustavsberg som också tagit sig till semi. Det var ett lite nervöst gäng som skulle rida den här gången, och självklart ska det vara lite pirrigt med semi! Vi vill ju ha roligt, men självklart är det ju extra roligt att vinna!
 
Eftersom det var semi visste vi också att alla ritter skulle räknas. Vanligtvis får man ju räkna bort en ryttare, men den här omgången skulle det alltså bli att alla räknades. Extra pirrigt bara det!
 
Vi hade turen att vi fick bygga banan lite tidigare så vi kom igång snabbt. Under framridningen insåg vi att det var fredag kväll och att hästarna gått lektioner innan. De kändes nämligen ovanligt sega. Men, det är bara att kämpa på. Ryttarna gjorde det himla bra och vi fick till många fina rundor! Laget slutade på 4 fel med en rivning där ponnyn helt enkelt slarvade och tyckte hindret var för lågt. Haha! Gissa om jag var stolt! Men också pirrigt, för det innebar ju att matchen inte var det minsta avgjord. Rider man felfritt helt så vet man ju att det åtminstone inte blir förlust.
 
Hur som helst, det blev Gustavsbergs tur och det syntes varför de var i semifinal. De var jätteduktiga och fick till riktigt bra rundor. Deras ryttare nummer två gjorde det jättespännande för den fick också med sig en rivning, vilket gjorde att vi landade på lika. Så mitt gäng var rätt pirriga tror jag, men pustade nog också ut eftersom det borde betyda att vi inte skulle förlora åtminstone. Men beroende på hur nästa semifinalsmatch går så kan det bli så ändå, för då räknas idealtidspoängen. Men hur som helst, de råkade sen få en som blev utesluten, vilket ju gjorde att vi segrade. Jättekul för oss, men vad som helst kan hända! Dock var det itne den allra roligaste segern, jag tycker det är trist när någon bllir utesluten. Dessutom var det på grund av att hon startade innan startsignal, ett misstag som inte är roligt. Det vet vi hur det är då vi också förlorat på såna grunder. Men regler är regler i guess. Men nu har vi lärt oss det.
 
Men.... Heja SRK! :) Tihi, Abbe var hemma idag så idag fick mitt andra djur ställa upp som maskot på lagbilden. 

Sååå himlaaa taggaaad!

Alltså... Det är typ en dröm att logga in i min tdb just nu! Vi har hela (typ) vårens tävlingssäsong framför oss och vi har fått plats på alla tävlingar jag ville delta på! Jag skulle vilja anmäla till någon tävling i juni också, men de har inte öppnat än. Men här ovan ser ni de tävlingar vi är anmälda till hittills och som ni ser ligger de ganska tätt här. Åh jag är så himla taggad! Nu är det bara att öva, öva, öva och dressyrpasset med Z igår kväll gav verkligen en underbar känsla! Det ska bli så roligt att lägga upp träning och så inför det här och självklart kommer jag dela det med er här på bloggen! Ni är väl med oss? ;)

Ridpasset 12 April - Zigge

Igår blev det ett dressyrpass på utebanan för Zigges del. Vi började stalltiden med att tvätta svansen, och nu jäklar börjar den bli vit kan jag säga! Nu ser man inte jättestor skillnad på färgen upptill och nedtill. Det är ju alltid svårt att få bort den svagt gulskimrande delen längst ner, men nu börjar det bli vitt även där. Perfekt!
 
Hur som helst, vi red sen ett pass på utebanan och det gick sisådär. Jag har lätt att bli distraherad av allt runt omkring där ute och vi får liksom inte till samma fokuserade pass. Jag hade stor lust att gå in i ridhuset efter en stund bara för att få ordning på honom, men jag kände att det var dags för ett pass på utebanan då han itne gått där på några dagar. Idag rider ju Anna och då lär dom vara på utebanan, sen imorgon får vi köra ett pass i ridhuset och träna, träna, träna.
 
Under passet igår joggade vi igång ganska länge då han kändes lite kall och stel. Sen när vi blivit lite varma så gjorde vi mycket övergångar skritt-trav och skritt-galopp. Men hela passet satt jag och tänkte at jäklar vad jag har tappat min handställning. För någon månad sedan hadejag ju lyckats hitta en rätt bra sits och lyckades rida med händerna på rätt placering, men nu är jag tillbaka på skitdålig handställning. Usch! Jag måste bli bättre på det här. Det gör så mycket för hur jag inverkar på Z och för hur hela min sits är. Dock tror jag att en stor del i det här tappet är att jag fortfarande har ont i revbenen. Jag orkar helt enkelt inte sitta med händerna som jag ska, och orkar inte räta upp mig så mycket som jag ska. Hoppas revbenet blir bra snart så jag kan öva upp den där sitsen igen!

Ziggeaktivitet 10 April

 
Vilken härlig kväll vi hade igår! Jag och Zigge hakade på Camilla och Tage ut i skogen och red ner till vattnet. Det var ju helt underbart väder och hästarna fick gå i och plaska lite. Zigge är ju så rolig vid vattnet för han vågar minsann INTE gå i. Han står i strandkanten och tittar ut på Tage som går i utan problem. Till slut efter lite övertalning och kämpande får jag ändå Z att gå ner i vattnet och då är han så rolig! Då fullkomligen älskar han vattnet och vill inte gå upp! Han kör ner hela huvudet i vattnet och bubblar runt där. Han står gärna och skvätter vatten med frambenen och han ser så lycklig ut! Tokiga lilla häst, haha!
 
Igår sprätte Z med benen så mycket att när vi gick upp ur vattnet såg Camilla att ett benskydd höll på att lossna. Så jagfick hoppa av och spänna fast det igen. När jag väl satt där på huk och knäppte fast det såg jag att ett bakbensskydd också hade lossnat helt. Det låg och flöt i vattnet! Haha! Som tur var så kunde Camilla och Tage gå ut i vattnet och fiska upp det! Gissa om vi skrattade!

Pay & Jump 10 April - Zigge 110 cm

Efter 100-rundan kände jag som sagt hur hornen växte fram och jag ville in igen och hitta ett bättre flyt. Dessutom kände jag att jag ville in i 110 bara för att liksom. Nu jäklar. Så sagt och gjort, in på framhoppningen igen...
 
Framhoppning
När vi skulle hoppa fram till 110 var det väldigt många ekipage som sulle hoppa sååå lågt. Så dom sänkte hindrena till typ 70 cm och sen när de var klara med dem lät dom hindren vara kvar så. Rätt taskigt kan jag tycka. Men men... När någon tillslut höjde upp till 110 passade jag på att skrika hoppning och sen körde jag. Jag ville inte hoppa fram ås mycket, utan mest bara något språng på den högre höjden. Han var ju liksom redan framriden men vi behövde känna på den nya höjden.
 
 
 
Banan 110 cm
Den här gången skötte sig Z bättre på banan innan start. Och faktiskt var vi bättre den här rundan. Vi hade bättre flyt, vi kom bättre på hindrena... Jag var bättre.. Ja.. Tills hinder nummer 6 då. Där kan man säga att det blev en rätt stor miss i kommunikationen. Jag var HELT säker på att han skulle göra som han gjort typ hela dagen, hoppa av stort även om det skulle innebära rivning. Men nej. Han la in det där minisprången och hoppade sen rätt åt höger över hindret. Som ni ser åker jag ju helt snett och mitt högerben flyger av. Jag tar typ ett beslut att hoppa av i farten då jag känner att min vänsterfot är låååååångt in i stigbygeln och min STORA skräck är att fastna i stigbygeln. Jag försökte göra någon form av rullning i landningen så att ingen kroppsdel skulle hoppa ur led.. Det har juhänt ett par gånger förr. Och jag klarade mig bra. Ställde mig upp direkt och borstade av mig. Tur man inte är fotbollsspelare.
 
Jag tog en paus och insåg att knät hade fått en ordentlig smäll. Men vilade några minuter innan jag bestämde mig för att hoppa upp och hoppa ett par hinder igen. Åtminstone ta något språng inne på framhoppningen. Jag gick in där och tog ett språng på ett liiiiitet räcke. Gick bra. Sen över oxern på 110 och vi totalrev den. Men men.. Då hörde jag hur de började prata om att höja till 120 och då skyndade jag mig in på banan och slutförde. Hoppade om hinder nummer 6 och jag fullkomligt älskar hur kul det ser ut på filmen, för när v tog om hindret ser det så himla enkelt ut. Haha! Jag hade ingen bestämd plan när jag gick in där igen, så jag tänkte typ "Jag hoppar 6an, och känns det braså tar jag 7an och kanske 8an... 9an som är kombinaton kan jag ju strunta i.... Eller så slutför jag ...Hmm...". Dumt att inte ha tagit beslutet innan jag började. Som ni ser på filmen svävar mina tankar runt när jag rider an mot 7an vilket gör att vi river den. Även mot 9an är jag helt i beslutsångest fram till ett par språng innan då jag bara "Äsch vafan vi kör!" och ja.. Det gick ju därefter. Men det är tur att jag har världens snällaste, bästa häst!
 
Jag älskar verkligen det med Zigge. Hur tokigt det än blir på något hinder så kan han sudda ut det och ta om hindren utan minsta tillbakatanke på vad som hände innan. Han gå in som att inget hänt. Fantastiska lilla djur! ♥ Det är också en av anledningarna till att jag köpte just Zigge från första början. För jag kan känna mig trygg på honom och vi kan ha kul i de här klasserna utan någon nervositet. Underbart!

Pay & Jump 10 April - Zigge 100 cm

 Äntligen Pay & Jump igen! Både jag och Zigge var nog lika glada och pirriga för det! Vi var anmälda till 100 + 110, men eftersom vi var lite ringrostiga tänkte jag att vi börjar med 100 och sen ser vi om jag känner mig nöjd, tar en till runda eller vågar mig på 110. Såklart kom hornen fram efter det här rundan och det blev både 100 och 110.
 
Framhoppningen 100 cm
Inne på framhoppningen den här gången hade dom valt att köra ridning i ett varv. Egentligen en bra sakeftersom det minskar det röriga som lätt kan bli., Men för mig blev det inte jättebra. Det var vänster varv och det är ju vårt sämsta varv. Men det var bara att göra det bästa av situationen och galoppera fram honom i vänster galopp och i förvänd galopp, haha! Framhoppningen gick ändå rätt okej. Vi hoppade dock av stort på varenda hinder. Men det blir ju lätt så när Z är så pigg och laddad. Då tycker han att 100 är rätt lågt och så skiter han i att kolla avstånden och jag har inte så mycket att säga till om. Jag har så svårt att se avstånd så jag åker mest med känns det som, haha!
 
 
 
Banan 100 cm
Väl inne på banan skrittade vi runt när starten före hoppade. När iv sen fick startsignal så blev det lite mycket för Zigge och han körde sin "Nu tänker jag inte gå ditåt" och stod och snurrade lite. Innan vi red fram skrittade vi ut en sväng i skogen eftersom jag hade så gott om tid den här gången, men då gjorde han också såna här grejer. Fast då stod han på bakbenen och snurrade. Blä. Hur som helst. Till slut kom vi igång och vi startade. Zigge blev väldigt pigg och man ser mellan hinder ett och hinder två hur han tänker "Släpp mig matte, jag kan det här!" Men jag tycker nog ändå att jag lyckades reda ut det hela rätt bra. Det är dock så roligt att titta på filmen för det ser rätt lugnt och sansat ut. Känslan när man väl sitter där är att han ska explodera vilken sekund som helst, haha! Det blev en lite ojämn runda med dåliga avsprångspunkter och jag hamnar efter i några språng, men men. Det är bara att öva som gäller. Vi blev i alla fall felfria denna gång och vi hade ku! :)

En dag som är upp och ner

 
Idag har jag och Zigge kört Pay & Jump igen! SÅ kul! Vi hoppade 100 och 110. Jag är jättenöjd med våra rundor, förutom ett litet missförstånd i 110 som gjorde att jag fick tugga grus och ett svullet knä. Men vila i 5 minuter och sen upp och köra vidare fungerade det med. 100 cm blev det lite på och av, 110 var egentligen bättre, men vi blev felfria i 100 cm ! Superkul! Duktiga Zigge. Gissa om han var glad!? Haha! Det kommer som vanligt inlägg om ritterna, en nu ska jag på middago hc mina föräldrar, så jag hinner inte nu. Ni kommer även få se film på min avåkning, haha!

Hoppasset 8 April - Zigge

 
Älskade lilla hästen fick hoppa igår. Han blev SÅ glad! Till en början höll han sig lugn och sansad men efter ett tag taggade han igång som en galning och körde öronskakningarna i svängarna, haha! Det är så himla roligt att sitta på en så lycklig häst! Vi byggde bara upp två hinder, ett räcke och ett stigsprång. Vi tog inte jättemånga språng, utan jag ville endast känna lite på hur det kändes att hoppa honom. På söndag är det Pay & Jump och då har vi planerat att vara med. Åh herregud, han kommer vara SÅ pigg!
 
Vi hoppades som sagt inte jättemycket, och hoppade mest lite "lagom höga" hinder på 100cm men tog ett par språng som låg på 110 och 115. Duktig häst och skönt för honom att ha en ryttare som nästan ser hindrena nu. Haha! Ögonoperationen lär uppskattas även av Ziggemannen.
 
Vi kom rätt bra på de flesta hindren, men hoppade väl av lite väl tidigt på några språng, men ja, han var så jäkla pigg och drog iväg ett par gånger, haha! Men det kan få vara lite så när man är så positiv!
 
 

Kan ha råkat...

 
Eventuellt kan det vara så att Zigge har fått de cremefärgade Arteco-lindorna från Eskadron också.. Hehe. Jag kunde inte motstå när en bekant hade dem och ville bli av med dem. Så... Here we go. Igår spejsade vi till det lite och körde de ljusa märkena på de mörka lindorna. För det är det som är så bra med dessa lindor, man kan ta loss märket och sätta dit det exakt där man vill ha det. Med andra ord gör det inget om lindan kommer lite snett, det ser inte snett ut när man har ändrat om märkena. Perfekt!
 
Något jag tror kommer bli superstiligt är också att köra tvärtom. Att ha de ljusa lindorna, men med de mörka märkena och bootsen. Snygg-Zigge deluxe! Igår när han hade såhär sprang han himla fint, så han gillade det också ;)
 
Lindorna är alltså från Eskadrons kollektion Platinum Arteco och mina lindor är i färgen Anthracit och Taupe.

Veterinärbeskedet 7 April - Zigge

 
Idag träffade ju Zigge veterinären. Vi hade ju en tandkontroll inbokad och även en "allmän koll" av framförallt bakbenen. Men eftersom han varit lite tjock och så i ena bakbenet ville jag kolla det extra. Så det började vi med.
 
Vi konstaterade väl ungefär samma som jag redan gjort, men jag fick instruktioner om att så länge det var såhär "lite" svullet s kunde jag rida på. Svullnaden kommer ju av att han har sår som ska läka. Så jag ska helt enkelt fortsätta rida som vanligt så länge allt känns som vanligt, och jag ska fortsätta tvätta med Hexocilen varannan dag, precis som jag redan gör. Skönt.
 
Sen var det dags för tandkontrollen. Vi hade ju en tid bokad för länge sedan men då hade lite grejer gått sönder och sen kom det en massa grejer emellan, så det har inte blivit av förrens nu. Men bättre sent än aldrig. Vi drogade Zigge eftersom veterinären kom ihåg att han var himla stökig sist, och han är ju rätt bra på att hålla sig vaken ändå. Men han fick alldeles perfekt mängd för han var avslappnad men ändå lite vaken så han inte behövde stå och vackla. När hon tittade in i munnen på honom fick hon en positiv överraskning. Hon tyckte att tänderna såg mycket bättre ut nu än vad de hade gjort sist. Kul! Jag fick också stopa in min arm och känna på tänderna, läskigt! Men så himla häftigt ändå.
 
Zigge har lite överbett vilket gör att han får lite hakar längst in i underkäken. Men det var inte mycket och inget han haft något problem av. Så som jag trodde var det inte något fel på munnen på honom, men jag vill kolla för säkerhets skull. Vi fixade till hakarna och nu hoppas jag att han kanske blir ännu mer bekväm i munnen, även om jag inte upplevt något problem tidigare, hehe!

Godmorgon torsdag!

 
Jaha hörni, här sitter jag och taggar med en celcius och peppande musik. Varför? Jo, jag ska gå till gymmet strax och springa lite! Jag var faktiskt där i förrgår också och sprang lite. Eftersom det var första gången på länge så la jag ribban lågt, och jag slog mina förväntningar med hästlängder! Så himla härligt!
 
Jag förnyade nyligen mitt gymkort och anledningen är att jag känner att min kondition är lite bristande. Jag har sagt det förut, men jag vill verkligen inte att min och Zigges prestation ska brista på grund av att jag inte orkar. Ska det brista ska det vara okunskap från oss båda, att det helt enkelt är för svårt. Inte att jag är för trött. Så nu blir det konditionsträning.
 
För mig passar det allra bästa att gå upp och träna direkt på morgonen. I början minns jag att det var sååååå jobbigt. Kände mig heelt seg på morognen och ville inte alls svettas som en dåre då. Men när jag hade vant mig insåg jag att det finns många fördelar med att träna på morgonen. Framförallt att du redan är klar med det. Då slipper man gå och tänka att "Åhh.. Jag ska träna sen" och så känns det jobbigt. Nu kan man hela dagen gåoch känna att man varit duktig och man får dessutom mycket mer energi resten av dagen! Underbart!
 
Men nehej, nu har jag peppat klart här och det är dagsatt pallra sig iväg till gymmet. Jag har tur att mitt gym ligger 5 minuters gångpromenad fårn mig och mitt jobb ligger 3 minuter därifrån. Perfekt!

Ridpasset 5 April - Zigge

 
Vad jag älskar att träna med min fina häst. Han är så bäst! Igår testade jag att rida lite mer ordentligt igen och så får vi se hur benet ser ut imorgon. Han visade inga tecken på att något skulle vara tokigt, varken känslan eller när jag tittade på filmen efteråt kan jag märka något i nuläget. Skönt. Han kändes lite oriden, särskilt jämfört med sist jag red ordentligt som ju var på tävlingen. Men han kändes pigg och glad och taggad på att vara igång igen.
 
Igår red jag ett pass i ridhuset för att jag ville rida lite mer ordentligt med fokus. Jag ville inte ha så mycket störningsmoment helt enkelt, utan kände att vi behövde jobba mycket lösgörande. Och det fungerade, efter ett tag blev han väldigt fin och bjöd på mycket bättre än dagen innan. Idag är det Annas tur att rida och om vädret håller sig fint blir det nog ridning på utebanan. Jag hoppas verkligen att Mr Grå sköter sig och inte busar järnet med Anna.
 
På torsdag tror jag att vi kanske får lov att ha vilodag eftersom Z ska få tänderna kollade, äntligen! Vi hade ju en tid för läääänge sedan men Sofias utrustning hade gått sönder då och sen kom min semester, Sofias semester och allt möjligt annat emellan. Men nu är det alltså äntligen dags. Då ska hon få kika på Zigge lite i allmänhet också, framförallt benet. Hoppas hoppas att det är lugnt!

Ridpasset 4 April - Zigge

 
 
Igår blev det ett pass på utebanan. Vad jag ÄLSKAR att man kan rida där nu! Från och med nu och framåt lär det vara där ni hittar mig och Zigge. Jag mesred ett helt pass kan man väl säga. Jag är så orolig för Zigges ben i och med att han är lite varm kring såren och även lite tjock när han stått still. Men jag veeeet ju att han ska röra på sig så länge han inte är halt och än så länge visar han inga tecken på att ha ont eller så. Men ändå.. Det gör hur som helst att jag sitter och oroar mig som bara den för om han verkligen känns helt ren eller inte. Igår filmade vi i alla fall och även när jag tittade på den kan jag inte se någon oregelbundenhet i steget. Så jag håller tummarna. Om inte annat så ska vi träffa veterinär på torsdag så då kan vi kolla om det inte känns bra.
 
Under ridpasset var Zigge rätt pigg och öste på rätt bra med fart. Han känns lite stel, men det är ju inte jättekonstigt efter en veckas vila. Vi joggade mest i så låg form vi fick till och i galoppen tog vi ett rätt friskt tempo och sen satte vi ihop lite inför förvänd galopp. Efter den blev han som vanligt lite mjukare att rida och sen gjorde vi lite mindre volter och böjde igenom lite. Vi red effektivt i knappt 30 minuter så det blev ett kort pass där han knappt hann bli varm, men vi tar det lite försiktigt. Imorgon rider vi på lite mer om det ser bra ut.
 
Förhoppningsvis är det ju bara mugg, han beter sig precis som förra gången han hade mgg, och då kan han gå som vanligt. Vi håller rent och tvättar med bakteriedödande och skyddar så gott vi kan. Håll tummarna att det blir bra snabbt!

Real men wear pink

 
Kolla vilken stylish häst man har då? ;) Så himla snyyyygg! Som ni vet älskar ju jag enkla färger på Zigge. Svart... Grå... Marinblå... Brunt... Men jag tycker också om att blanda upp det lite med helt superklara färger. Typ illorange eller som nu på senaste. Chockrosa! Äslakr Zigge i väldigt färgglada benlindor eller som såhär, med väldigt färgglada boots! Det blir liksom lite extra roligt, hehe! Bara för att jag kan, någonting bra ska man ju ha av att ha en skimmel, hehe!
 
Igår när jag var i stallet och red på Zigge fick jag en överraskning när jag sat av. Då kom gulliga Kicki och Sofie med en present till mig så jag nu kan matcha Zigge. Huuur snygga är inte dessa strumpor!? Haha! Fast jag vet inte om jag kommer vilja använda dem till vardags... Vill typ ha dom som tävlingsstrumpor :D
 

Gårdagens Ziggeaktivitet


Igår blev det en uteritt med Mr.Grey. Lite med livet som insats emellanåt, men det var mestadels himla mysigt. Underlaget var toppen och Det passade himla bra med ett lugnt pass eftersom vi fortfarande har bakbenens sår under uppsikt.
 
Vi red en sväng så vi kunde trava och galoppera lite grann och sen tog vi även en sväng ner till vattnet och spanade ut över sjön. Zigge var modig och vågade dricka vattnet. Åh vad jag hoppas att vi kan rida ner och bada där i sommar! 
 
Idag då... Jag har stalltjänst vilket innebär att jag har hand om fodringar, in- & utsläpp, mockning och allt för hela ridskolestallet och delvis privatstallet. Skapligt kämpigt med mitt jäkla spruckna revben, men det är bara att bita ihop. Jag har himla tur att det är bra personal som jobbar och dessutom får jag hjälp av mitt bäst teamZigge-gäng! 
 
Idag är det också hopptävlingar på anläggningen. Känns lite surt att stå och mocka bajs i stallet istället för att själv tävla som ju var planen, menmen, det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag har det rätt bra ändå ;)
 
 

Hur Zigge blir vit

 
Jag får ganska ofta frågor om vad jag använder för saker för att få Zigge så vit inför våra tävlingar, men också rent vardagsmässigt. Jag har provat en mängd olika grejer, men här tänkte jag visa vad som finns i Zigges tvättväska just nu (Ja, han har en hel väska för tvättsaker) Men jag tänkte också dela med mig av några små tips och råd just för att hålla hästen "vardagsren" när den är så vit som Zigge är.
 
Produkterna ni ser på bilden, som alltså är mina viktiga saker för att hålla Zigge vit, är uppifrån och ner, vänster till höger:
1. Hästschampo från biltema. Billigt och förvånansvärt bra. Ett perfekt schampoo att ha att slösa med.
2. Effol White Star Spray Schampoo. Ett grymt bra schampo som passar perfekt för kissfläckar på kroppen.
3. Veredus Blue Snow Schampoo. Ett helt galet effektivt schamposom är riktigt starkt.
4. En vanlig svamp. För att kunna gnugga med. Gillar också biltemas borst-svamp som ni hittar HÄR.
5. Magic Brush. Används tillsammans med effolschampot. Gnuggar in schampo i pälsen riktigt bra.
6. Veredus Easy White torrschampo. Bästa att ha på envisa fläckar och därmed "låta verka" länge.
7. K9 Glansspray. Fungerar egentligen med andra också, men ett bra glansmedel är viktigt.
8. Hårinpackning från valfritt märke. Att ha till svansen.
 
Ett gäng tips som kan vara bra att ha med sig:
♦ Ta bort eventuella fläckar direkt när de uppkommer. Låter du dem sitta är det lättare att de fastnar. Håller du efter hästen ordentligt behöver du heller inte använda lika mycket medel på den, vilket är bra. Att tvätta med olika medel varje dag är inte bra för hästens hud.
♦ När hästen väl är ren är det fantastiskt att spraya på glansspray. Då sätter sig de nya fläckarna inte lika hårt.
♦ Avsluta alltid svanstvättandet med att ha i inpackning i den. Då håller den sig glansigare, blir lättare att borsta ut och drar inte åt sig smuts lika mycket.
♦ En fläck som är riktigt envis kan man spraya på torrschampo och låta sitta över natten, nästa dag kommer det att ha verkat och hjälper till att få bort fläcken. Jag använder torrschampot framförallt i svansen när den är ren. När jag dagen efter möts av en lika lerig svans är det bara att spola av den så är den dessutom schamponerad samtidigt. Smidigt!
♦ När du tvättar svansen, tvätta endast de delar som faktiskt behöver tvättas. Oftast är kanske inte svansen lika smutsig högst upp och alltså vid svansroten. Låt då svansroten vara så kan du tvätta bara nedre delen.
♦ Läs på förpackningarna hur just ditt schampo ska användas. Många av de schampon som är för vita hästar har en verkningstid. Ha inte för bråttom då.
♦ Försök att undvika att ställa in hästen i boxen med blöt svans. Den blöta svansen kommer suga upp strö i svansen och missfärga topparna på den. Jag brukar knyta en knut på svansen om jag behöver ställa in Zigge i boxen direkt efter svanstvätt. Då kommer topparna upp lite och suger inte åt sig torv.
 
Har du några bra tips för vita hästar som du vill dela med dig av?

Anmälda!

 
Åhh, jag är sååå tagggad! Nu är jag och Zigge anmälda till båda omgångarna i division 2 och jag längtar något otroligt! Jag älskar att ha tävlingar inbokade såhär för det gör att min träning med Zigge blir mer fokuserad och jag kan på ett annat sätt jobba mot tydliga mål. Jag tycker det är så himla roligt med lag också, för då hejar man liksom på varandra och man tävlar även för någon annans skull. Dock vet jag inte om jag kommer få rida i laget än, för i år är vi väldigt många som vill starta i division 2. Förra året satt ju jag och jagade ryttare och vi lyckades para ihop en ryttare och en häst som typ inte hade setts tidigare så att vi till slut fick ihop ett lag. Det är jättekul att vi fått så många som vill rida i laget, men samtidigt gör ju såklart det att mina chanser minskar. Men vi får se. Förhoppningsvis kan jag starta dessa tävlingar ändå.
 
Extra lyxigt är ju att båda deltävlingarna går på klubbar jag gillar. Södertälje är ju hemmaplan (sen om det verkligen är positivt nu för tiden vette tusan, han blir ju så laddad, haha!) och den andra är på Värmdö som jag gillade väldigt mycket sist vi tävlade där. Det var tävlng utomhus vilket är trevligt, och framridningen var helt okej och det fanns en utebana också att rida fram på. Dock hade det blivit såååå mycket vatten där då så det gick inte att rida där, men det har dem säkert åtgärdat. Dessutom fanns en liten skogsstig man kunde skritta och trava på, superhärligt!
 
På första omgången som är redan om 23 dagar(!!!) på hemmaplan är vi anmälda till förklassen MsvC:2 och sen till lagklassen LA:3, jag hoppas att man kan få starta LAn även om man inte får rida i laget, men vi får se. Om inte annat får vi rida MsvC så det blir jättekul! På andra omgången är det ingen förklass så då kör vi lagklassen LA:3 på en gång om jag får rida i laget och sen är det en MsvC:1 efter det. Ska bli kul att rida MsvC:1 också. Vår första start ever i MsvC:1 var ju i November och då hamnade vi ju preciiiiiis under godkänt, mycket på grund av att vi fick ett byte. Tokigt. Så jag är ju skapligt revanschsugen!
 
Så fort Zigges sår har läkt ihop så blir det träningsdax för att ta oss till tävlingsform! Och det är ju minst lika roligt som själva tävlingen, att träna på vägen dit! Heja Zigge!
 

Godmorgon fredag!

 
Vilket fantastiskt väder det har varit senaste tiden! Lite skillnad mot idag när jag gick upp ur sängen och möttes av snökaos. Jag har i princip aldrig sett så stora snöflingor tidigare! Och igår kväll sågdet ut som bilden här ovan. Den är från Zigges och min kvällspromenad igår.
 
Zigge har ju ett par sår på bakbenen, men framförallt på vänster bak. Han är lite varm (okej, han är nog snarare "inte kall" än varm...) och svullen på det benet, så jag tar det säkra före det osäkra och promenerar tills det känns bättre. än så länge håller jag mig positiv och försöker hålla mig från att tro att han är döende, som någon av er sa "Tänk vad vi får oroa oss för våra djur". När vi promenerar så hinner vi gå knappt ett varvrunt stallet så är svullnaden och värmen borta, och det känns som ett gott tecken. Vi tvättar rent varje dag och jag hoppas att det snart ska vara över.
 
Ni håller väl tummarna för finaste Zigge? :) ♥