Nytt i garderoben

 
Igår fick jag som sagt ett paket på posten. I det låg dessa nya snygga brallor! De är SÅÅÅ sköna! Som en pyjamas typ! Det är ett par ridtights och sitter som en smäck! Det är grip i skoningen och igår provred jag i dem. Det kändes ganska precis samma som med vanlig helskoning bara det att det inte kändes lika instängt när man inte sitter till häst. Mina är svarta och de finns även i marinblå. Jag tror det blir till att klicka hem ett par i marinblått sen faktiskt. Så himla nice! Dessutom var de i sådant material som var lite vattenavstötande, så när jag stod och tvättade Zigges svans igår och råkade spruta vatten på mig själv blev jag inte ens blöt. Win!

Godmorgon onsdag!

Hur mår ni idag? Jag mår grymt bra! Känner att jag har otroligt mycket energi just nu och jag ÄLSKAR det! Det känns som att allt flyter bra just nu. Hoppas det håller i sig!
 
Igår hämtade jag ut paketet som jag hoppades skulle komma, jag visar senare vad det var i! Såå fint! Wiho! Sen på kvällen blev det ett pass på Zigge. Det gick faktiskt bra till slut men vi fick minsann kämpa. Jag vet inte vem av oss som var mest svettig faktiskt, haha!
 
Mitt i ridpasset igår, när Zigge skulle ha skrittpaus, fick jag sitta upp på hästen jag satt på för ett par dagar sedan igen. Sååå kul! Jag bara satt och log, tihi! Anledningen att jag satt upp var för att galoppera några varv, och jäklar vad duktig hon var! Fina fattningar och lite mer kontrollerad galopp än sist. Jag kunde få ut henne mer i hörnen, och hon accepterade skänkeln bättre. Så himla roligt! Sen är jag ju försiktig liksom, ställer inga högre krav, utan mest bara göra det och få en glad och rolig upplevelse av det. Hon kändes glad och var inte lika fundersam på em jag var. Sötnosen!
 
Idag är det hästledig dag, det är nämligen Annas dag idag. Jag ska jobba hela dagen och sen ikväll är det ponnycupsmöte med distriktet. Jag kommer vara lagledare i år igen för både dressyren och hoppningen. Kul! Jag älskar ponnycupen som tävlingsform, så jag är otroligt taggad.
 
Men nej hörni, nu ska jag kila iväg till jobbet. Som sagt får ni se vad som låg i paketet senare :)

Ridpasset 29 Augusti - Zigge

 
Underbara jäkla häst alltså! Det blev som sagt ett grymt pass igår. Det började egentligen inte jättebra. Det var alldeles för många hästar på för liten yta i ridhuset, men så blir det ibland. Man får göra det bästa av situationen helt enkelt och jag tycker alla samarbetade bra. Men man blir ju lite begränsad när alla rider i samma varv och sånt. Men det är också nyttigt, jag ser det som att man får öva en framridning. Där brukar det vara sådär mycket kaos.
 
Idag började jag med en ny grej jag har tänkt testa. Jag använde en viktboots på vänsterbakben. Precis som jag gjort med frambenen förut, men nu på bakbenet. Travade några minuter med den på och Zigge kändes faktiskt bra. Ovanligt jämn och fin i vänstertraven. Efter en stund tog jag bort den och sen red jag som vanligt. Det jag ville få ut var att han skulle kliva på mer med vänster bak av sig själv, och det kändes som vi uppnådde det. Sen om det var ren tillfällighet vet man ju inte. Får testa imorgon igen.
 
Det här passet jobbade jag mycket med att bibehålla bjudningen i allt vi gjorde. Jag red utan spö då jag ju tycker den ger en falsk bjudning, och sen tog jag det när jag behövde och la ifrån mig så fort jag kände att han kom igång igen. Det fungerade faktiskt bra.
 
Vi gjorde några byten idag och faktiskt gick bytena till höger riktigt bra! Alla blir inte rena, men han byter åtminstone. Superkul! Vi jobbade också mycket skolor och att bibehålla bjudningen i dem så att jag har någonting att fånga upp. Det är såååå svårt att hålla stödet där framme när det känns som att han lägger av helt. Så det jobbar vi med nu. Mot sluet av passet fick vi till så jäkla grymma diagonalslutor att jag ville svimma. Haha! Målet för i eftermiddag blir att nå dem igen!

Tisdag

Godmorgon!
 
Idag är jag astaggad och längtar sååååå tills jag får sitta upp på Zigge igen! Haha! Behöver jag ens säga att ridpasset igår var grymt? :P
 
Idag har jag konferensdag hela dagen på jobbet. Vi har gjort lite omorganiseringar och nu ska vi sätta oss i vår nya grupp och börja jobba ihop vårt. Ska bli jättekul! Jag har tur som har ett roligt jobb att gå till varje dag!
 
Efter jobbet blir det alltså stallet och då ska vi fortsätta träna vidare. Igår var det ett riktigt svettigt pass, men jäklar vad bra det blev mot slutet!
 
Jag hoppas att jag får ett paket på posten idag under dagen.. Men säkert inte. Men hålla tummarna kan man ju få göra! Hoppas, hoppas, hoppas! Då visar jag er vad det är. Annars borde det komma imorgon. Vi får se.
 
Förresten, igår fick ajg en lite tråkig nyhet som gör att vi kanske inte får tävla på lördag. Men vi försöker lösa det så vi ska komma iväg ändå, så håll gärna tummarna lite extra för oss nu. Vi har ju sett fram emot det här så länge nu! Jag älskar att tävla i lag, hehe!

Programträning MsvB:2 - Zigge

Åhh.... Att rida upp MsvB:2 för Eva. Det jag varit SÅ nervös för. Mest för att jag vet att Eva kan vår bästa på att se allt. Men, som en kompis klokt sa igår; Det är nu jag ska göra alla tänkbara misstag. Så jag får hjälp och nytänk i det. Smart.
 
Framridning
Drömmen om att få till en grym framridning inför det här sprack ganska ordentligt. Det blev ingen vidare bra framridning alls utan vi hetsade mest omkring och fick inte alls igång en ärlig bjudning. Jag hade frukansvärt ont i magen så efter en stund var jag tvungen att hoppa av för det kändes som jag skulle svimma. Efter en stund kändes det bättre ås jag satt upp och skulle fortsätta. Då ar det min tur. Heja. Jag gjorde ett byte åt vardera håll och de båda två satt! Kändes ändå bra. Nu var det bara att göra det bästa av situationen.
 
 
Ritten
När vi kom in i ridhuset blev Zigge lite spänd. Han sprang och tittade på typ allt. Knasboll. Sen startade vi. Jag kände ju på framridningen at jag inte hade fått ett ärligt sug i honom och det fortsatte ju även här. Det kändes som det blev lite av eller på och tyvärr tror jag att jag gav upp lite. Jag vet inte varför, men jag satt typ och bad lite om ursäkt för att vi inte riktigt räckte till. Jag vet inte varför. Förmodligen var jag väl för nervös.
 
Hur som helst blev det inte så tokigt ändå ser jag ju när jag tittar på filmen. Vi har många missar och ingenting är väl egentligen perfekt liksom... Men det ser ändå betydligt bättre ut än det kändes. Gissa om jag blev glad över att vi satte första bytet? Andra bytet var ju ungefär lika med katastrof, men det känner jag mig inte särskilt stressad över, jag vet att vi har det svårt där. Det kommer. Det var ändå roligt!
 
När vi ridit klart programmet fick jag göra om skolorna och då blev de betydligt bättre. Jag fick plocka upp ett spö och genast blev Z så mycket mer framåt. Men det suger. Det är ju inte en ärlig bjudning. Men det får vi jobba på i veckan nu. Heja oss!
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6,5 / 13
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 6 / 12
Ryttarens sits och hållning 7 / 21
Korrektheten 6 / 12
 
Totalpoäng; 261 p, 60,698%
 
Tankar om poängen
Att vi blev godkända av Eva känns helt galet! Vi har nu blivit bedömda av två domare i MsvB:2 och blivit godkända båda gångerna! SÅ himla roligt! Att vi dessutom hade så många sjuor är superkul! Vi missade ju ena bytet helt så den blev en 3a. Mycket kostsamt när det är koefficient. Så det måste vi bli bättre på! Men jag är sjukt glad för poängen och trodde aldrig vi skulle få så här högt!
 
Slutkommentar
Häst som tyvärr fick några missar på vägen, blev ngt rak i slutorna. Passa ställn så huvudet inte kommer på sned. Lycka till!
 
Tankar om slutkommentaren
Som vanligt en slutkommentar mitt i prick från Eva. Vi fick många missar och slutorna orkar vi inte i. Huvudet läggs på sned ganska ofta och jaa... Vi får kämpa vidare helt enkelt!
 
Tre bra saker från starten
 • Vi blev godkända i MsvB för Eva!
 • Vi kammade återigen hem hela sju 7or!
 • Vi fick en 7a på ena bytet!
 
Två vi ska bli bättre på
 • Vi behöver hitta bjudningen och styrkan i framförallt skolorna. Men generellt genom allt.
 • Jag måste rida lite mer bestämt och inte tvivla på mig själv.
 
Domare var Eva Rydström

Godmorgon ny vecka!

 
Jaha, så var det måndag igen! Hoppas ni är taggade på en ny vecka! För mig och Zigge är det tävlingsvecka! På lördag går första omgången av division 1 (som vi ju tränade inför igår, uppdatering om det kommer i ett separat inlägg vid 12-tiden) och det ska bli så himla kul! Inför det behöver vi träna massor, men det finns inte direkt många dagar för det. Fokus i veckan kommer bli på bjudningen. I allt. Bjudning.
 
Juste, jag har glömt att berätta. Häromdagen fick jag sitta upp på en stallkompis fina häst. ÅH vad roligt det var och vilken gång den har! Nu har jag och Zigge något att satsa mot! Det var inte lätt, men riktigt kul! Men har ni tänkt på en sak? Vad man blir bekväm och inkörd på sin egen häst. Det känns SÅ ovant att sitta upp på någon annans häst! Annan sadel, annan takt, annat tempo, andra knappar, annan höjd... Allt är så ovant. Men det måste vara himla nyttigt! Man lär sig mycket.
 
Nu ska jag strax kila till jobbet och just idag har jag en ganska "lugn" dag på jobbet. Har ett par möten inbokade, men annars mest fixande och planerande. Kul! I eftermiddag åker jag till stallet och tränar med Zigge. Bjudning ;)
 
Nähä, jobbet var det! See ya!

Inför dagens programridning

Åhh, idag ska vi rida upp MsvB:2 för Eva. Jag är SÅ nervös! Typ mer nervös än när vi debuterade. Eva är vår hårdaste domare, och det är det jag gillar. Med Eva vet jag att jag får en rättvis bedömning. Inga bonuspoäng som inte är välförtjänta, men heller inga avdrag som inte har en anledning. Jag vet också att Eva ser allt. Varenda snedsteg. Jag vet att jag kommer få med mig en massa bra tips idag. Men jag är ändå så nervös. Jag vill så gärna göra bra ifrån mig. Men... Hehe.
 
Jag ska försöka slappna av och göra vårt bästa. Vi har inte alls förberett oss särskilt bra inför det här, så vi kan inte göra mer än vårt bästa. Jag tror att vi kommer få det jobbigt med skolorna och bytena. Surprise va? ;) Jag ska försöka plocka poäng på 8metersvolterna i galopp och jag ska satsa på att försöka hålla takten i travökningarna. Dom kommer vi nog förresten bli underkända på. Men... Det gör ju verkligen ingenting. Det är ju idag vi ska göra alla misstag som bara går att göra. Så vi får ut så mycket som möjligt av det!
 
Åh, det ska bli så roligt! Det blir också första gången på länga som vi rider innanför staketen på hemmaplan. Senaste gångerna har han ju känts lite överladdad hemma. Men vi får se hur det blir med det idag.
 
 

Ridpasset 27 Augusti - Zigge

 
Igår blev det ett riktigt spännande pass med Ziggemannen. Vi började på utebanan och han var rättså pigg. Tokiga häst! Vi jobbade en hel del galopp och jag försökte verkligen böja igneom honom i sidorna, men han kändes enormt stel. Det kändes typ inte alls bra faktiskt. Vi flytade lite för skänkeln och han lyssnade inte alls särskilt mycket. Tillslut bestämde jag mig för att jag bara måste vända passret och ransakade mig själv. Är jag tydlig? Är jag konsekvent? Och sen började jag om. Jag insåg att jag absolut kunde bli mer tydlig och mer konsekvent. Det blev lite bättre då.
 
Vi la in några byten också och de gick helt okej. Där måste jag bara komma ihåg att inte göra bytena när jag känner att det inte är rätt läge. På träning kan man faktiskt tänka om. Bara för att jag har planerat ett byte just exakt där, så måste jag ju inte göra det om det inte blir bra. Jag har nämligen väldigt lätt för att börja förbereda bra, sen när Zigge fattar vad som är på gång tänker jag "Nej Zigge, nu får du vänta" och så väntar jag, men sen när jag känner att Zigge är på väg att byta är jag ibland knäpp nog att tänka "Ja okej då" och så ger jag nån slapp byteshjälp. Tror ni att ett enda sånt byte blir rent? Nej, såklart inte. Så där måste jag verkligen skärpa till mig. Men det kommer nog.
 
Mot slutet gick vi in i ridhuset. Nyttigt att ibland byta ridbana mitt i passet när man har den möjligheten. Man byter ju alltid bana mitt i passet på tävling, så varför inte öva det momentet hemma liksom. Väl inne i ridhuset gjorde jag några skolor som gick helt okej, och även några byten. igge kändes så himla bra en stund i traven att jag var tvungen att testa att samla honom ännu lite mer, och gissa vad!? Han trampade tre steg! Så himla coolt! Duktiga Zigge! Så himla roligt :)

Söndag

Godmorgon söndag!
 
Underbar sovmorgon idag, även om jag inte är den som ligger och sover halva förmiddagen. Det är bara så skönt att kunna ligga kvar i sängen om man vill. Jag ska strax gå in i köket och fixa lyxfrukost, alltså ägg och bacon. Så himla gott!
 
Om ett tag ska jag åka till stallet och käka lunch med mina lagkompisar i höstens dressyrallsvenska. Vi ska ju rida i laget för division 1 och vi som ska rida laget ska samlas idag för lite kick off. Ska bli så himla kul! Vi ska börja med lunch och lite snack och sen blir det programridning. Känner mig som sagt inte alls i form för att rida program dock, men men. Vi får bara se till att ha kul istället!
 
Igår var jag ute i skogen med ett gäng kompisar som ni vet. Det var mycket trevligt och en kul kväll. Man borde verkligen ta sig tid till sådant oftare!

Ridpasset 26 Augusti - Zigge

 
Jaha, det här passet var verkligen toppar och dalar. I början av passet kändes Zigge lite seg i reaktionerna. Nej, nu ljuger jag. Han kändes JÄTTESEG i reaktionerna. Svarade inte särskilt mycket på varken framåtdrivande eller förhållande. Han kändes allmänt stel och motsträvig. Det brukar han ju aldrig göra.
 
Vi var väldigt många på liten yta, eller... Vi var fyra stycken som red olika saker på typ 20x30 eller ännu mindre. Det blev lite småtrångt. Jag tror att både jag och Zigge fokuserade för mycket på de andra. Då jag kände att det inte var något toppenpass valde jag att jobba mycket i galopp. Efter ett tag lossnade det lite och när vi efter ytterligare en liten stund fick tillgång till hela banan blev han bitvis väldigt fin. Han gjorde bra byten och blev lydigare. Skönt.
 
Det är ju faktiskt det viktigaste. Att oavsett hur passet börjar, ska det bli bättre mot slutet. Jag tänker att även ett skitpass kan vara bra om man lyckas få fram någonting bra mot slutet. Men, men. Det här passet sätter iv på erfarenhetskontot och sen hoppas vi på att dagens pass blir bättre.

Lördag

Gooooooomorron!
 
Idag är det lördag och jag är uppe tidigt. Varför då, undrar ni säkert. Jo för att jag ska jobba. Idag börjar jag ett nygammalt jobb. Jag börjar nämligen jobba på ridskolan igen som instruktör. Jag kommer ha fyra grupper i veckan och det ska bli skitkul! Jag är så taggad! Jag älskar att ha lektioner!
 
För övrigt idag ska jag såklart ta hand om Zigge. Igår fick han gå ut i skogen med Anna, perfekt! Dom verkade nöjda båda två. Han hade skött sig jättebra och varit glad. Men han brukar kunna hålla sig på mattan om han har sällskap. Det är bara jag som är knäpp nog och ger mig ut själv när jag vet att han kan hitta på dumheter då.
 
Nåja, idag blir det ett trimningspass. Imorgon ska vi nämligen rida upp nästa veckas program! Herregud vad oförberedda vi är på det. Men vi får göra vårt bästa och mer kan vi inte göra. Men idag ska vi nog försöka rida igenom lite skolor, böjda linjer och byten.
 
Efter stallet ska jag åka och träffa ett par kompisar osm snart flyttar utomlands. Ska bli kul att träffa dom och lite trist att de flyttar :/ Men jag är också så himla imponerad av dem att de vågar följa sina drömmar och galna upptåg. Inspirerande!
 
Juste, igår färgade jag håret igen. Fast det kommer ni inte se så mycket, det är bara utväxten. När mitt blonda örjar komma ut så ser jag ju tunnhårig ut men inte nu längre! Fancy!
 
Nähä hörni, nu ska jag sätta fart och åka dit. Vi hörs senare!

Nytt och fräscht!

 
Idag fick Zigster besök av hovis igen. Det var ju inte alls länge sedan, men hans hovar var så risiga sist att det var svårt att sko hållbart. Så jag vill hellre vara på det säkra så han fick komma idag igen och fixa till. Han fick inte nya skor, men i satte om dem. Det blev jättebra och Zigge såg nöjd ut. Hoppas att de håller ett tag till nu så vi kan få tillbaka Zigges fina hovar som han hade förut. Hoppas hoppas!

Fredag

Godmorgon!
 
Idag är det fredag igen, herregud vad snabbt tiden går! På jobbet idag har jag en utbildning redan på morgonen. Ska bli jättekul faktiskt. Sen efter det har jag lite möten och grejer.
 
Sen efter jobbet ska jag sticka till stalelt en snabbis och se till att Zigster får nya skor igen. Det är inte alls länge sedan nu, men han hade så himla trasiga hovar sist, så vi tar med väldigt kort mellanrum den här gången. Så hoppas jag att de sitter längre nu och att de inte blir lika trasiga.
 
För övrigt idag ska jag tvätta kläder. Det är hög tid för det och det ska bli så skönt att få bort massa. Anna ska nämligen ta hand om Zigge idag, så jag är "hästfri" fast inte riktigt. Hehe! Förhoppningsvis skulle de rida ut i skogen, då komemr Zigge bli jätteglad! Annars får det bli ett pass påbanan tror jag. Jag vill inte att någon rider ut på Zigge ensam i skogen då han inte riktigt har varit helt pålitlig sedan han blev så pigg. Haha! Han får ha sällskap ett tag till innan ajg vågar låta någon annan testa. Min lilla tokstolle.
 
Nåja, nu ska jag kila iväg till jobbet, ha en fin dag! :)

Ridpassen 22, 23 & 24 Augusti - Zigge

Nu har jag varit dålig på att uppdatera er om mina ridpass senaste tiden. I måndags red jag ett pass som faktiskt inte blev toppenbra. Det började ganska bra, men sen gick det liksom lite utför. Där blev jag himla sur på mig sjävl att jag inte i det läget valde att avsluta när jag insåg att det inte gick. Att jag fortsätter sitta och nöta det som inte blir bra. så dumt. Jag måste verkligen bli mer anpassningsbar där.
 
I tisdags red jag ett pass på utebanan. Jag visste att Anna säkerligen skulle få rida sitt onsdagspass på utebanan om vädret tillät och jag visste också att Z skulle vara lite extra pigg där. Så jag valde att ta det passet själv, hehe. Passade på att rida lite bommar också och det gick väl lite halvdant kan jag väl villigt erkänna. Zigge låg på lite och ville ta flera bommar i samma steg, hehe. Men bitvis var det bra. Vi avslutade med att galoppjobba lite med byten och förvänd galopp och jäklarns vad bra han är! Han börjar förstå att man inte behvöer göra byten hela tiden bra för att man gör ett. Duktiga duktiga häst!
 
 

Torsdag

Godmorgon!
 
Idag är det ny dag och jag har utbildning med en i min personalgrupp hela dagen. Till och från visserligen för jag ska smita iväg på en hel del spännande möten också. Så kul!
 
Efter jobbet blir det stallet igen! Så taggad på att få sitta upp igen och träna vidare! Igår var det ju Anna som red och jag fick rapport om att han hade skött sig mycket bra på lektionen, men dummat sig lite när de skulle skritta hemåt, haha! Tokiga häst!
 
Istället för att vara i stallet igår åkte jag och sambon iväg och åt pizza på Pizza Hut, i looooove deras pizza! Väljer alltid en med ost och ost, haha! Jag känner INGEN som älskar ost så mycket som jag gör. Efter pizzan blev det bio. Såg War Dogs, rätt kul film och helt galen. Det sjuka i det hela är att varje gång jag ser en sån där film där dom gör saker och vips tjänar dom insane mycket pengar så blir jag också sugen på att halka in på den banan! Så nu är det vapenhandlare man ska vara. Haha! Näärå, men det vore ju riktigt schysst att ha en sånt jobb där man plötsligt tjänade 30 miljoner dollar. Right? Tänk vad mycket fina saker Zigge skulle kunna få och vad vi skulle kunna träna för tränare varenda ridpass! Perfekt! Fast det är nog inte värt det... ;)
 
Nähä, nu ska jag klunka i mig min celcius och gå till jobbet. Vi hörs sen!

Onsdag

 
Goodmorning!
 
Idag är det onsdag och jag känner mig typ lite lurad. Jag var helt säker på att det var onsdag igår, så när jag nu vaknar och inser att det är onsdag idag (igen!!) så känns det lite tokigt. Haha! Men så är det när hjärnan är lite snurrig.
 
Idag är det Annas dag med Zigge, så idag blir det inget stall för min del. Däremot kommer jag nog passa på att åka till Granngården och köpa lite ny lusern till Zigge. Den räcker nog inte många dagar till. Funderar också på att passa på att köpa ltie hårfärg och fixa till min otroligt snygga utväxt. Visste ni att jag är blond egentligen? Det är jag i alla fall, och det gör ju att så fort håret växer ut ser jag tunnhårig ut, haha! Suuupersnyggt!
 
Alltså förresten, hur varmt var det inte igår? Här i Stockholmsområdet ar det i alla fall rena sommardagen igen! Så härligt! Men så knasigt när man inte alls är klädd för det. Får väl klä mig lite tunnare idag och hoppas att vi får samma fina väder. Fast... Då lär vi ju inte få det. Bäst att klä på sig varmt i alla fall, hehe!
 
Nåja, igår red vi ett pass på utebanan. Det blev lite bommar och Zigge var tokglad. Både för bommarna och utomhus tror jag, haha! Sen fick Zigge en ny boxgranne igår också! En ponny från ridskolan som S från teamZigge har köpt! Så kul! Ingen är mer nöjd än jag! Tjiho! Men nej, nu blir det jobbet!

Häng med på meeting!

 
Som ni vet var vi på meeting för ett tag sedan! Här kommer lite från vår helg i Strängnäs där vi red en MsvC-cup. Bilder säger ju mer än tusen ord, så här får ni många tusen i en film med blandade klipp och bilder från tävlingen :)

Tisdag!

 
Godmorgon!
 
Tisdag idag och jag har äntligen känt mig lite piggare på morgonen, haha! Fortfarande rätt trött, men nu helt klart piggare än förra veckan. Idag har jag en massa möten hela dagen så jag tror att min arbetsdag kommer gå superfort. Sen efter jobbet blir det stallet.
 
Igår var jag i stallet och det blev ett ridpass på Zigge. Det gick lite halvdant till en början, han kändes inte alls lika fin som dagen innan. Sen efter ett tag släppte det och han blev bitvis jättefin. Sen gick det utför och jag är så arg på mig själv. Det skulle vara hoppträning i ridhuset och de frågade om de fick komma in och börja bygga banan. Javisst svarade jag, trots att jag vet att Zigge blir galet spänd när det byggs bana samtidigt. Men jag tänkte typ att det kan vara nyttigt att utsättas för sånt ibland också. Det gick helt okej ända tills det dessutom kom in en massa ponnyer samtidigt. Då blev det total blockering i kommunikationen mellan mig och Zigge, Och då blir jag så himla arg på mig själv. Att jag sitter där och känner att det bara går sämre och sämre, men ändå avslutar jag inte passet. Det finns ju liksom ingen anledning att fortsätta när ingenting fungerar. Så... Blä. Dåligt avslut. Men men.
 
Igår satte jag ihop en film också som ni ska få ta del av idag eller imorgon. En film från meetinget vi var på, så får ni se lite hur vi hade det.
 
Men nej, nu ska jag borsta håret ohc gå till jobbet. Ha en fin dag! ♥

Ridpassen 20 & 21 Augusti - Zigge

Två ridpass nu som jag inte skrivit om, hehe. I lördags blev det så himla stressigt så jag hann helt enkelt inte. Men vi red i alla fall ett pass i ridhuet och vi tog det ganska lugnt eftersom vi ska göra det ett tag till. Jobbade mest i galopp då Zigge var lite svårriden. Han blir väldigt mycket häst när han är alldeles för pigg och dessutom itne ridits igenom på länge. Haha! Då känner jag att det liksom itne är någon idé att hålla på att kämpa med massa saker som ändå inte fungerar. Så vi galoppjobbade en del. Galoppen är mycket lättare för mig att påverka honom i. Vi gjorde egentligen inte så mycket särskilt, utan red mest runt och varierade formen och tempot lite grann. Det blev ett helt okej pass och jag la också in ett byte till vänster som gick toppenbra, och sen fortsatte jag att bara galoppera och vända in i förvänd galopp och han höll den! Inte ens en tendens till att vilja slå om! Jag tänkte testa den hrä taktiken nu, att liksom avdramatisera bytena både för Zigge och för mig. Att bara lägga in något byte lite här och där och att fortsätta variera med förvänd. Försöka undvika att hamna i att det blir en sån stor grej och att Zigge blir överambitiös.
 
Gårdagens pass förväntade jag mig skulle bli typ katastrof. Jag var SÅ trött och jag visste ju att Zigge förmodligen skulle vara lite överpigg och ofokuserad även denna dag. Ingen vidare kombo alltså. Men jag kunde typ inte haft mer fel! Zigge var så himla fokuserad och lydde minsta vink! Jag jobbade en del i galopp och han kändes så grymt fin att jag körde lite samam som dagen innan. Jag la in ett byte till vänster och jag tror banne mig att det var det bästa bytet ever! Han var stadig, höll rakheten och det blev till och med lite luftigt! Rysningar! Sen körde jag lite förvänd och han var stadig även där. Inga tendenser att vilja byta själv.
 
Eftersom han var så himla bra och fokuserad så testade jag att göra ett byte till höger, vårt svåra. Det blev katastrof. Byte fram och sen blev korsgalopp, race, lite stress.. Ja, ni vet. Men då bröt vi bara av till trav, fattade höger galopp och beröm. Vi gjorde sen ett enkelt byte och testade igen. Och gissa vad!? Det blev ett stadigt, luftigt och RENT byte! Tjoho! Vi vände sen över i förvänd galopp och även där var han stadig. Vi la in ett nytt byte till vänster som blev bra även det. Jag kundei nte hålla mig utan gjorde två byten till åt höger, och båda blev rena! Med andra ord satte han tre av fyra byten till höger! Amazing! Och inga extrabyten på olika ställen. Så himla kul! Jag svävar fortfarande på moln efter passet!
 
Nu låter det som världens längsta pass, men det var det inte. Vi red i ca 30 minuter effektivt. Men vi båda var lite svettiga efteråt så det blev en dusch för Zigge. Och han njöt verkligen!

Måndag och ny vecka!

 
Godmorrooooon!
 
Jag är så himla taggad på den här veckan! Men jag är också hiiiiimla trött efter helgen. Jag är för gammal för att gå på fest, haha! Eller, i alla fall för att gå på fest och sen gå upp tre timmar senare. Men men.
 
Det var en bra dag igår ändå. Även fast jag var trött blev hela dagen bra. Först ponnycupsfinalen som var jättetrevlig och sen åkte jag till stallet och red Zigge som var en riktig stjärna! Jag hade liksom förväntat mig ett halvdant pass eftersom jag var så trött, men han var verkligen helt galet fin! Bästa bästa älskade häst!
 
Nu ska jag strax gå iväg till jobbet för en dags arbete och sen efter det blir det stallet. Sååå laddad på att få sitta upp igen! Och att bara få vara med Zigster. Han har varit så himla gosig de här senaste dagarna. Urmysig! Älskar att vara så nära min bästa träningskompis.
 
Nu är det förresten två veckor kvar (knappt) tills vi ska starta för vår klubbs divison 1 lag! Hur galet känns inte det att vi fått äran att rida i det laget? Så galet! Dock kommer vi nog inte lyckas prestera superresultat, men det är bara SÅ kul ändå! Mot nya mål!
 
Nä, nu ska jag inte börja svamla, jobbdags!

Final Ponnycupen Hoppning 2015/16

 
Idag var det som sagt final av ponnycupen i hoppning. Det gick väldigt bra för båda lagen och vi hade jättetreligt. Alla ryttare fick till fina rundor och det var otrolgit jämnt! Flera från båda lagen var i och touchade bommarna så de gungade till, och Vallentuna som vi mötte hade oturen att en bom föll. Vi hade turen med oss och lyckades få bommarna att ligga kvar. Som sagt, otroligt jämnt, men det innebar att vi vann matchen och därmed alltså tog guldmedalj i årets ponnycup i hoppning. Duktiga, duktiga lag! Och med det tackar vi för en grymt bra säsong. Vi har haft roligt, vi har lärt oss massor, vi har träffat många nya trevliga bekantskaper i form av både människor och hästar, och vi har haft ne härlig sammanhållning! Bästa bästa laget! Jag har haft så kul med er! ♥
 
Ps. Eftersom alla ryttarna i laget lyckades kamma hem felfria rundor a la Peder Fredricson i OS körde vi hans segergest ;)
 

Godmorgon söndag!

Hur mår ni? Jag är rätt trött faktiskt om jag ska vara ärlig. Igår var det 30årsfest för en kompis och det blev rätt sent. Men inte så stökigt i alla fall, så det var bra. Jag skulle upp hyfsat tidigt idag så det hade ändå inte funkat för mig.

Idag är det ponnucupsmatch, final för flera årets hoppning. Vi gick nämligen till final då men det blev lite struligt och tråkigheter. Supertrist, så vi var inställda på att det inte skulle bli någon final och så. Det hade inte gjort så mycket då vi tappade lusten att genomföra den, det ska ju bara vara roligt liksom. Men distriktet fixade och donade och nu blir det alltså en final. Ska bli superkul!  Vi ska åka till Roo gård som jag tycker så mycket om och vi ska möta Vallentuna sol också är himla härliga! Om ett par helger ska vi också ha lite avslutning med ponnycupslaget, superkul! 

Efter matchen blir det nog att åka till stallet och ta hand om Zigge. Även idag blir det ett ganska lätt pass. Vi trappar liksom upp det successivt ny och satsar på att rida ett vanligt pass på onsdag. Man ska inte ha för bråttom liksom. Men jag längtar tills vi kan börja träna som vanligt igen!

Nu börjas det...

 
Jaha hörni. Det är roligt med vit häst! Hahaha! Såhär ser Zigster ut varje dag nu när det varit lite blött. Egentligen är jag glad att det är lite lerigt i hagen, det är bra för Zigges torra hovar. Men just den här delen av det är väl kanske inte lika kul. Zigge är ju en häst som rullar sig mer än gärna ute i hagen och är det lerigt någonstans så är det där han rullar sig. Och även där är det ju egentligen så att jag faktiskt tycker det är bra at han rullar sig och är häst i hagen. Men just den delen när det är dags att borsta är jag inte riktigt lika nöjd. Haha!
 
Extra bra blir det ju också när Zigge är en sån som inte är jättenöjd med att stå på gången och bli borstad. Han blir lätt rastlös. Det ser ni ju rätt tydligt på bilden ;)

Ridpasset 19 Augusti - Zigge

Äntligen fick vi börja trava och galoppera igång! Som jag skrev förut vet jag inte vem av oss som var gladast, haha! Zigge var SÅÅ pigg! Först när vi bara började med lite skrittarbete var han jättefin. Trampade på bra framåt, tog ett härligt stöd och kändes avspänd. Han var helt med på noterna att flytta undan för skänkeln och så. Sen började vi trava.
 
Han blev först lite förvånad tror jag, det kändes som att han var inställd på att bara skrittjobba även det här passet. Men sen kom han på att vi skulle trava och då gick det fort. Jag fick hela tiden stämma av så han inte rann iväg och att han bara skyfflade på med benen. Han sprang med spetsade öron och verkade inte lägga märke til mig särskilt mycket alls faktiskt. Han körde sitt race helt enkelt. Med betoning på race.
 
Det är i dom här lägena jag känner av att han är stor. När han bara vill flyga iväg i 190 och jag vill ha fokus. Jag har inte så mycket att säga till om då, men det ska det bli ändring på! Men någonstans känner jag mig rätt lgn ändå, jag vet att han kan vara såhär efter att han vilat, och nu har han inte vilat en dag utan fyra(!!!) så det kanske inte är så konstigt att han var lite hetsig. Vi joggade i allafall runt och försökte oss på lite sidvärtsrörelser. Det var liksom inte läge att försöka ge sig in i någt mer avancerat när han är så okoncentrerad. Ska bli spännande att se hur han är idag.

Lördag

 
Godmorgon!
 
Eller.. God förmiddag känns det mer som! Idag har jag tagit sovmorgon, väldigt välbehövligt kan jag säga. Igår kväll orkade jag knappt hålla ögonen öppna. Hua! Men nu har jag fått sova ikapp lite.
 
Idag ska jag åka till stallet och pyssla om Zigge och sen hem för att göra mig iordning för fest. Temat är Hawaii och min klädsel är... Ja.. Jag vet inte vad jag ska säga, haha! Nåja, det blir nog bra!
 
Zigge ska joggas vidare idag och det ska bli roligt Igår var ju första joggingpasset och det var spännande kan jag säga. Men mer om det i ett eget inlägg sen.
 
För övrigt funderar jag en del på tävlingsplaneringen. Är lite fundersam på att stryka en tävling ur vår planering, men jag vet inte. Att jag är sugen på att stryka den är av flera anledningar som jag inte riktigt vet om jag bör gå in på. Men igår kväll satt jag och kikade runt lite och då hittade jag en annan tävling som skulle kunna ersätta den. Som kanske egentligen är bättre till och med. Jaja, vi får se helt enkelt.
 
Nu ska jag fixa någon god frukost och mysa framför en serie. Jag älskar att ha en serie att titta på lite när det passar. Dom är liksom lite lagom långa och krångliga för att hänga med även om man inte hinner titta så ofta. Ha en fin dag hörni! ♥

Stretching for Mr Z

 
Det här ägnar jag och Zigge oss åt innan och efter varje ridpass numera. Stretching genom att skjuta rygg. På Zigge syns det ju ganska tydligt vad som händer om ni jämför den vänstra bilden där Zigge står normalt mot den högra där jag får honom att skjuta rygg. Man kan ju säga att det är den "bakre delen" av ryggen osm sträcks ut och stretchas. Det ska bli äldigt intressant att se om jag upplever någon skillnad i arbetet efter att ha gjort det här en längre tid.
 
Jag har alltid fått lära mig att det inte är någon idé att stretcha en häst då vi människor inte är tillräckligt starka för att kunna stretcha en häst och att göra det medans hästen är avspänd är omöjligt. Jag fick alltid lära mig att ska hästen stretchas så måste den göra det själv, genom exempelvis att få den att trava i lååååååg form eller liknande. Men det här känns som det passar in i det som ska fungera. Det är ju igge själv som gör själva sträckningen. Som sagt, det ska bli intressant.

Äntligen fredag

 
Godmorgon!
 
Idag är det äntligen fredag! Men inte äntligen för att det snart är helg som många andra tycker, utan äntligen för att Zigge och jag äntligen får börja jogga igång! Jag vet inte vem av oss som är mest taggad. Igår var han så pigg och busig och gick och sprätte med frambenen och skakade på öronen när ridskolehästarna travade och galopperade på andra sidan staketet. Hihi!
 
Så idag får vi alltså börja jogga igång igen. Jag planerar att ta det ganska lugnt. Mycket pauser och så. Vi kommer att jobba lösgörande och köra lite avstämningar. Perfekt!
 
Igår fick jag ett gäng samtal under dagen som resulterade i mycket tankar och funderingar. Saker jag ska lämna besked på och saker jag måste tänka till på vad jag vill. Men det får gå ett par dagar så känner jag nog av det hela och kommer fram till ett bra beslut.
 
Annars idag blir det jobb som vanligt och sen stalltid dårå. Jag har annars ingenting planerat för dagen. Skönt. Och i helgen har jag bara roligheter på gång. Men mer om det senare! Nu ska jag kila till jobbet!

Grattis på 2-års-dagen! ♥

 
För exakt precis två år sedan satt jag spänd, nervös och pirrig i magen och väntade på att tiden skulle gå. Äntligen måndag (som det var då) och snart skulle klockan bli 18.00. Då skulle vi nämligen skriva på papper för mitt största, knasigaste, galnaste, mest otippade men absolut bästa köp i livet. Jag skulle köpa Zigge.
 
Såhär två år senare är jag SÅ glad att jag vågade köpa honom trots att jag inte visste hur det skulle gå ihop. Men det löste sig och tänk vad mycket roligt vi har fått göra under de här två åren! 
Jag älskar dig Zigge! ♥

Torsdag

 
Godmorgon!
 
Idag är jag liiite lite piggare än de andra morgnarna, men fortfarande helt otroligt trött. Jag fattar verkligen inte vad felet är. Haha! Förresten, hur kallt har det inte blivit nu!? Igår i stallet fick jag klä på mig såhär mycket kläder! Och nu på morgonen igen - iskallt! Snacka om att sommaren gick över fort.
 
Igår fick ajg sitta upp på Zigge igen och det var skrittjobb som stod på schemat. Vi jobbade på lite olika linjer, volter och fyrkanten. La in lite skänkelvikningar och svaga öppnor/slutor. Han var faktiskt jättefin! Hade fått ett härligt läppstift runt munnen också när vi var klara. Sötnosen!
 
Idag ska jag jobba först och sen blir det stallet igen. Då fortsätter vi med skrittjobb igen och sen får vi börja jogga igång igen. Ska bli så kul och jag längar verkligen!
 
Juste, vi jobbade med strechningen av ryggen också och innan passet gjorde vi ett par gånger och sen efter passet gjorde vi några gånger också. Zigge såg så himla rolig ut när vi gjorde efter ridpasset för då skulle dom få kvällsmat precis och jag ställde igge på gången för att kunna göra det där. Då stod hanbara och tittade bakåt på mig ungefår som "Men vad håller ud på med?" Hahahah! JA, ibland tror han nog att jag är bra tokig faktiskt!

Godmorgon onsdag!

 
Hur mår ni idag? Jag är trött även idag, men betydligt mycket piggare än igår och i förrgår i alla fall. Igår kväll lyckades jag nämligen komma hem väldigt tidigt, trots att jag jobbade till 17.00. Åkte raka ägen till Zigge och tog hand om honom. Eftersom det var vilodag blev det en promenad och vi gav oss ut i skogen igen. Det började bra med att vi mötte en cross, men han brydde sig inte faktiskt. Duktig pålle. Sen skötte han sig faktiskt himla bra hela vägen. Jag tror faktiskt att han fortfarande är lite trött efter helgen, haha!
 
Innan och efter promenaden gjorde vi läxan där vi ska få Zigge att sträcka ut ryggen. Det gick bra, han är duktig och reagerar lätt. Tog bilder på hans rygg också om ni vill se hur han gör och vad skillnaden är?
 
Idag ska jag åka och fira en kompis efter jobbet och sen blir det Ziggetid. Idag ska jag sitta upp och skrittjobba. Gymnastiserande och mjukgörande. Vi kör väl lite skänkelvikningar och så. 
 
Men nej, nu blir det jobbet! Ha en fin dag allihopa! ♥

Såhär bodde Zigge på meetinget

 
Såhär har alltså Zigge bott under helgen i Strängnäs. Vi fick en extra stor box då Zigge är så stor och det var väldigt tacksamt. Dessutom var den i ett hörn och vi hade inga andra hästar på sidorna om oss, så vi hade gott om plats. Superskönt! Förrsten, ser ni Abbe som ligger och steker i solen på bilden? Hahahah!
 
Jag är himla glad att Zigge fick en så pass stor box, men nästa gång ska jag nog ta med mig mycket mer strö som han kan få in i boxen. Jag köpte extra på tävlingsplatsen men det blev nog lite tunt ändå. Hemma står ju Zigge på en tjock bädd då det inte fungerar att ha löst strö för honom. Så fort han lägger sig ner och ska upp så är ströt utspritt på kanterna. Så det ska jag verkligen komma ihåg till en annan gång.
 
Som ni ser var boxarna väldigt stängda vilket jag egentligen tycker var rätt bra. Det innebar ju mindre kontakt med andra hästar och därmed mindre risk för smittor och liknande. Det fanns boxar som hade ett fönster ut där hästarna kunde sticka ut huvudet över dörren. Där tror jag att Zigge egentligen hellre hade velat stå, hehe. Där hade han nog trivts.
 
Efter den här helgen har jag lärt mig mycket om Zigge. Han har haft lite svårt att lägga sig ner i boxen. Han ligger ju inte ner särskilt ofta hemma heller, men här tror jag att hna kanske har legat ner en gång på hela helgen. Vad det beror på går ju bara att spekulera i. Antingen är det underlaget, eller så är det att han inte kunnat slappna av. Eller en kombination av båda. Jag har lärt mig att han kan hållas sysselsatt väldigt bra med ett litet hönät och att han kan stå och vila bra i boxen om han får det lite avskilt. Men en sak jag har lärt mig också, som nog är det allra roligaste, är att Zigge faktiskt litar ganska bra på mig. När vi kom fram till tävlingsplatsen fick vi lasta ur i totalt beckmörker och även gå in i boxen när det var kolsvart. Zigge var på helspänn med tittade på mig och litade på mig. Bästa häst!

Godmorgon tisdag!

Uppe med tuppen och jag är fortfarande sviiiiintrött! Hahahah! Det tar ett tag att återhämta sig när man blir åsdär supertrött. Igår kväll kom jag dock hem rätt tidigt så jag kunde sova i god tid, men ajg är ändå himla trött faktiskt.
 
Idag är det alltså tisdag och dagen efter Zigges behandling av equiterapeuten. Vi fick ju order om att promenera både igår och idag så det blir en promenad helt enkelt. Igår var Zigge fortfarande rätt trött efter helgens upplevelser så jag passade på att ta promenaden i skogen. Det gick hur bra som helst och han höll sig på alla fyra benen hela rundan. Vi har ju övat att promenera under tävlingshelgen, haha! Idag ska jag alltså också promenera men vet inte riktigt vart. Om vädret håller i sig ska jag nog försöka ge mig ut i skogen igen. Hoppas hoppas.
 
Annars så borde jag nog städa lite bland alla grejer. Jag fixade lite av grejerna igår i stallet men har en del kvar att fixa med. Så det vore bra att få ordning på det. Sen ska jagbara jobba. Ska nog försöka jobba ett lite längre pass idag så jag jobbar in några timmar om jag vill gå tidigar någon dag framöver. Skönt med flextid! :)
 
Igår fick jag förresten frågan om ett jobb också, kul! Men vet inte vad jag ska säga och hur det blir, så jag håller lite på den så länge. Blir det något så lär ni få veta det :)
 
 

Dagens besök av Equiterapeuten

Idag träffade ju Zigge equiterapeuten, snacka om tajming att han skulle komma just idag! Jag åkte dit och tog in Zigge som faktiskt ville komma in för han kom fram till mig i hagen. Sötnosen! Som jag trodde har han nog legat ner flera gånger i natt då han hade så många fläckar. Skönt att vara hemma igen sa Zigge.
 
Hur som helst, equiterapeuten kom och kände igenom Zigge. Jag fick berätta lite och han ställde frågor om hur jag upplevde Zigge. Sen hämtade han lite grejer och satte igång. Allra först klämde han lite på Zigge och Zigge reagerade som att det var lite obehagligt först, men efter ett par sekunder slappnade han av och såg ut att tycka att det var skönt. Sen blev det lite laser och Zigge stod och tuggade och tuggade. Sötnos.
 
Sen blev det lite laser på samma ställe och efter det gjorde han någon sorts knäckningsgrej. Zigge fick stå på tå med ena bakbenet och sen tryckte han till. Sen drog han även bakbenen bakåt och sen laser på igen. Han knäckte även lite i Zigges nacke och kände såklart igenom hela kroppen.
 
Han tyckte precis som jag att allt vi har kämpigt med är på grund av svagheten i vänster bak, och att det kommer av att han är lite stel och spänd högt upp. Jag har ju själv tyckt att han varit lite stel där och så, så det kändes bra att vi var överens.
 
Jag fick sen lite övningar vi skulle jobba med, och det var bland annat att dra på Zigges rumpa så han skjuter rygg och alltså sträcker ut ryggen lite. Sen fick vi även en ridövning där vi ska komma i skritt, göra halt, sen tänka ryggning och liksom lägga över Zigges vikt på bakbenen och sen fram i skritt igen. Hm, det kommer bli spännande och en bra öning för att öva upp känslan och finheten i hjälperna tror jag. Att liksom börja på en ryggning och sen gå ur det. Och sen ibland ska vi ju göra en ryggning på riktigt.
 
Nu ska Zigge promeneras i två dagar och sen ska jag skrittjobba i tåv dagar, tänka mycket lösgörnade och gymnastiserande. Sen ska vi komma igång igen och sen rida som vanligt. Så får vi se om vi ska ha ett nytt besök om ett tag igen. Han var rätt säker på att jag skulle känna en klar skillnad på Zigge när jag började rida ordentligt igen. Det ska bli så spännande! Gissa om jag längtar?

 
 

Regional MsvC:2 14 Augusti - Zigge

Det här var en spännande start. Jag visste inte ens om vi skulle komma till start faktiskt. När vi skulle gå in på framridningen ville inte Zigge alls utan stod istälelt och snurrade, studsade upp på bakbenen, backade och ja.. Han skulle göra allt annat. Vi höll på rätt länge och till slut kom överdomaren och sa att någon måste leda honom. Tokigt. Sen kan jag tycka att det är knasigt att man ställer massa bilar huller om buller på en tävlingsplats, men det är en annan sak. Zigge ska ju dock itne hålla på sådär ändå, haha!
 
Framridningen
När vi till slut kom in på framridningen blev jag lite stressad för jag hade noll koll på hur lång tid jag hade på mig. Men det skulle sen visa sig att jag hade hur mycket tid som helst. Starten innan mig var struken och även två starter efter mig. klassen på den andra banan hade tagit slut så jag blev plötsligt mitt i framridningen helt ensam där. Alla andra dagar hade det varit toppen, men den här dagen tyckte Zigge inte alls att det var roligt och han stannade och började backa. Han backade i ca 50 meter innan han gav sig. Gaaah. Gissa om jag blev stressad?
 
Bitvis på framridningen var han i alla fall jättefin, andra kändes han lite matt. Han hade den här natten inte lagt sig ner över huvud taget och jag vet inte om det kan ha haft lite påverkan på honom. Han kändes verkligen matt i benen, men jag vet inte.
 
  
Ritten
När vi kom in på banan den här dagen var Zigge inte alls lika spänd som dagen innan utan han skrittade lugnt in och pustade lite. Sen fattade jag galopp och galopperade runt lite innan starten. När vi fick startsignal kändes Zigge rätt bra. Vi vände upp och satte inridningen ganska bra. Belönades med en 8a! tjiho! Sen blev Zigge lite matt i travprogrammet. Jag är ändå nöjd med tanke på hur han var på framridningen och att ha nkändes så matt, men vi fick ju inte jättebra betalt i den delen. Skritten fick vi också rätt dåligt på, och det ä rju heller inte så konstigt med tanke på hur dåliga bakdelsvändningarna blev. 4a på första och 5a på andra. Jag kan dock tycka att andra borde fått en 6a, hehe. I galoppen hämtade vi ju helt klart hem lite poäng med ett gäng 7or, men vi fick faktiskt ovanligt många 6or. Bland annat på ena serpentinen som han försökte lägga in ett byte, haha. Tokiga häst! Mest nöjd med är jag att vi satte slutklämmen. När man vänder upp i trav, ökar på medellinjen, sätter ihop och sen gör halt. Vi fick sjua på både mellantraven och halten! Heja!
 
Något som jag däremot är lite sur på mig själv över är att jag har så fruktansvärt dåliga händer den här starten. Jag vet till och med att jag satt och tänkte i galoppen "Oj vad långa tyglar jag har" och sen gjorde jag ingenting åt det. Åh så dumt. Skärpning!
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6 / 12
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 6,5 / 13
Ryttarens sits och hållning 6,5 / 19,5
Korrektheten 7 / 14
 
Totalpoäng; 276 p, 61,333%
 
Plats: 18 av 26
 
Tankar om poängen
Ja, såklart hade jag ju önskat lite högre poäng än det här, men samtidigt så var vi inte i någon toppform nu. Jag är ändå glad att vi kan gå in och prestera godkänt trots allt som gick emot oss. Att han inte dummade sig inne på banan och att han inte slog om i galoppen, det är jag nöjd med. Men njae, hädanefter ska vi kämpa för högre poäng.
 
Slutkommentar
Flott, pampig häst! Ser för dagen lite "skör" ut bak i traven. Önskar lite stadigare form.
 
Tankar om slutkommentaren
Den här kommentaren gillar jag dock! Även om domaren var ganska hård mot oss så tycker jag ändå att den här kommentaren genomsyras av lite positivt. Den är liksom skriven på ett "fint" sätt eller vad man ska säga. Och, han har ju rätt. Zigge är flott och pampig ;) Men han var också inte särskilt stark bak och formen kunde varit stadigare. Så jag tycker nog att skör var ett bra ord.
 
Tre bra saker från starten
 • Vi satte en 8a på inridningen!
 • Vi satte avslutningen med en 7a på uppridningen med mellantrav och även 7 på halten!
 • Trots Zigges tokerier innan framridningen så kunde vi genomföra både framridningen och ritten.
 
Två vi ska bli bättre på
 • Skolorna, hua vad kämpiga dom var idag! Trött häst = dåliga skolor.
 • Enkla byten från förvänd. Det. Är. Svårt. BALANS!
 
Domare var Charles Jonson

Godmorgon ny vecka!

 
Hoppas ni alla mår bra! Jag mår jättebra, men är så galet trött. Både i kropp och knopp kan jag säga. Det märks att jag inte är van att vara på meeting, haha! Jag har gått och funderat, varit lite på spänn, oroat mig och jaa.. Det tar på krafterna. Sen har det ju blivit långa dagar. Tidiga morgnar och sena kvällar och det tar ju också på krafterna.
 
Idag ska Zigge få träffa en equiterapeut. Det blir jättespännande då jag tror det är välbehövligt. Han skulle ju ha träffat en för ett par veckor sedan men då ville minsann inte Zigge komma in från hagen. Jag kunde inte vara där då men det är jag den här gången och idag ska han banne mig komma in, haha! Men jag tror han kanske inte vill den här gången heller, han har ju inte fått gå i hagen på hela helgen.
 
Nåja, efter det ska jag åka till jobbet och jobba. Jag lär sluta ganska sent eftersom jag börjar sent. Efter jobbet blir det att åka tillbaka till stallet och ta hand om Zigge. Jag tror dock att han kommer ha vilodag idag efter equibesöket, men jag har en hel del annat att pyssla med. Igår när vi kom hem slängde jag i princip bara in allt i skåpen, så det ska jag ju ta hand om. Blir det för sent ikväll får jag ta det imorgon annars. Men nej hörni, nu måste jag sätta fart om jag ska hinna dit. Så vi hörs lite senare. En utvärdering och analys av gårdagens start kommer upp lite senare. Det var spännande om vi ens skulle komma till start igår kan jag ju säga, hehe! Stay tuned!

Inför dagens start

 
Snart dags för MsvC:2 igen! Gör om gör rätt! Haha närå, jag är ju faktiskt nöjd med gårdagens ritt, men självklart vill jag göra bättre på det som vi missade igår. Jag tror att vi kommer ha kämpigt med precis samma punkter som igår eftersom vi egentligen mest fick det kämpigt med just det som vi har lite svårare för. Vi ska verkligen göra vårt yttersta i enkla bytena och jag måste komma ihåg att rida som en blådåre där för att hjälpa Zigge. Sen vill jag gärna försöka få till bakdelsvändningarna lite bättre, men dom har vi ju himla svårt med. Ska dock försöka göra några på framridningen idag så vi ser att det fungerar. Jag måste komma ihåg att andas och ta ett steg i taget så jag inte hetsar på som igår.
 
Jag ska under hela framridningen jobba med lösgjordheten och framförallt att få en mjuk och eftergiven högersida. Jag ska jobba med att putta över baken till höger helt enkelt eftersom Zigge gärna vill ha den till vänster. Sen vill jag gärna få till travökningarna sådär tjusigt som många får, men det känns ju inte som att vi kommer lära oss dom idag. Så vi får jobba med det vi har just nu och det är att försöka få till dem utan taktfel. Vi har alla olika krav, hehe
 
Något jag också ska komma ihåg idag är att lägga ifrån mig spöt efter senast halva framridningen. Jag har spöt för att kunna hjälpa Zigge att ta i med vänster bak, som en liten påminnelse liksom eftersom han är lite svagare i det benet. Men när jag väl fått igenom det och han blivit fin, då är det HELT onödigt att jag har det kvar. Jag råkar då ibland använda det som en gaspedal och då känner jag inte att han inte har en ärlig framåtbjudning. Jag vet inte hur jag tänkt två dagar i rad nu när jag suttit och hållt i spöt hela framridningen. Nej, gör om gör rätt var det ju så det blir det ändring på. Så hoppas vi att det fungerar, hehe!
 
En annan sak som jag ska göra idag är faktiskt att rida en liten sväng några timmar före starten. Zigge står ju mest i en box och har ingen möjlighet till att röra sig mer. Så vi ska ta ett kort pass och bara galoppera runt lite tänkte jag. Så han får igång blodcirkulationen eller något, haha! Zigges hagtid är ju i vanliga fall enormt viktig för honom och det är jätteviktigt att han rör sig mycket. Och det gör han ju inte precis nu när han står still i en box eller skritar lite halvdant på en promenad. Så vi testar! Sista dagen och allt.
 
Vill ni följa oss även denna dag så gör ni det HÄR. Vi startar 16.50 idag.

Regional MsvC:2 13 Augusti - Zigge

Alltså, det här programmet tycker jag är såååå svårt! MsvC:2 har mycket klurigare grejer än MsvC:1 för vår del. Det känns lite som att man tagit bort det som passar oss och ersatt det med bara sånt som är svårt. Haha! Men roligt är det med dessa utmaningar!
 
Framridningen
Som ni vet kämpade vi ju med att framridning var så lutande och att det var fullt med ekipage där. Ena problemet löste sig grymt bra idag. Jag startade ju sist av alla på hela dagen och det gjorde att vi var nästan helt själva större delen av framridningen, och ju längre in i framridningen jag kom och alltså ville ha mer plats, desto färre på framridningen! Perfekt! Dock sluttade det lika mycket såklart, haha! Men den här gången gav jag mig fasen på att rida bättre på framridningen än dagen innan och ja. Det gjorde jag. I början var Zigge jättepigg och så, men jag försökte verkligen hålla fokus och en plan och det fungerade. Han var jättefin mot slutet på framridningen. När jag sen skulle in på banan kände jag faktiskt inte att jag hade velat ändra någonting direkt från framridningen. Vi kändes förberedda för uppgiften.
 
 
 
Ritten
Jag är faktiskt nöjd med ritten. Några tokiga missar, som att Zigge vill göra halt betydligt tidigare än vag jag vill, haha! Sen även högeröppnan tappade vi linjen heeeeelt. Bakdelsvändningarna behöver vi inte gå in på, dom fungerade ju helt klart inte. MEN, vi fick godkända travökningar, han håller faktiskt takten bra där. Vi fick 7a på båda halvcirkeldelarna, vi satte 7or på nästan alla galoppdelar, även ökningen! Tjiho! Duktiga duktiga Zigge. Idag rider vi MsvC:2 igen och då ska vi försöka få upp betygen på de delar som vi missade den här starten. Heja Zigge!
 
Allmänna intrycket
Gångarter 7 / 14
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 6,5 / 13
Ryttarens sits och hållning 7 / 21
Korrektheten 7 / 14
 
Totalpoäng; 286 p, 63,556%
 
Plats: 10 av 26
 
Tankar om poängen
Helt okej poäng måste jag säga! Självklart är det ju som vanligt, man skulle ju inte sagt nej till 70% istället liksom, men faktiskt så är det här vårt högsta MsvC:2 procent på riktig tävling och det är inte fy skam! Vi har heller inte ridit det här programmet på flera månader, så jag är nöjd. Roligast av allt är nästan allmänna intrycket. 7a på gångarter känns helt amazing och 7a på både ryttaren och korrektheten känns superkul! Att lösgjordheten är högre än bjudningen känns inte förvånande, för det var i bjudningen vi brast den här starten. Nästa start ska jag komma ihåg att lägga ifrån mig spöt på framridningen. Jag använder nog gärna den till extra gaspedal och då blir det så tokigt när vi kommer in på banan.
 
Slutkommentar
Härlig häst ngt ojämn i bjudning då o då. Bitvis fin i galoppen där du ramar in och stämmer av. Lycka till!
 
Tankar om slutkommentaren
Den här kommentaren känns faktiskt riktigt bra!v Det känns som att domaren fick ett bra intryck av oss men att vi tyvärr missade lite i bjudningen. I kommentarerna i programmet står det många sådana, "mer bjudning för 7a" på våra 6-poängare. Kul tycker jag! Dessutom var det en bra domare för jag har fått kommentarer på nästan varje moment.  På slutkommentaren känns det också som att hon tyckte att jag red bra i galoppen och jag tror det är det som ger oss 7an. Det skrev hon också som kommentar i programmet "Bra ridet", kan vara det bästa någon skrivit tycker jag :D
 
Tre bra saker från starten
 • Vi fick till en fantastisk känsla på framridningen!
 • Bra galopprogram!
 • Min sits i traven ser faktiskt rätt bra ut. Det syns inte så otroligt mycket att han är jätteskumpig!
 
Två vi ska bli bättre på
 • Jag måste komma ihåg att lägga ifrån mig spöt efter halva framridningen.
 • Böjningen till höger måste bli bättre. De skolorna är svårare att kamma hem poäng i.
 
Domare var Marie Carlgren

Godmorgon söndag!

Hur mår ni? Jag är lite trött faktiskt. Typ lika trött som Abbe var igår på tävlingen. Hur söt är han inte med sin lilla tunga? haha! Bilden är från efter min start när jag hade ställt in Zigge i boxen och skulle ta hand om alla grejer. Då lyfte jag upp Abbe och skulle gosa lite med honom och direkt blev han såhär trött. Gose!
 
Hur som helst, nu är vi påväg till Strängnäs igen och även idag håller jag tummarna för att Zigge har funnit så pass mycket ro att han kunnat lägga sig ner en stund under natten. Jag är lite osäker om han gjorde det igår för han hade inte en enda fläck på kroppen. Men han hade lite lite spåndamm på täcket och täcket satt helt på sned. Så kanske kanske har han lagt sig ner. Hoppas att han gjort det inatt i alla fall!
 
Idag fick Abbe vara hemma idag då han var helt slut. Men nu ska vi hämta upp Linda. Så roligt att hon vill följa med! Zigge gillar ju henne också så det är toppenbra :) Efter att ha tittat på filmen från gårdagens ritt är jag faktiskt himla nöjd med galoppprogrammet. Han var faktiskt riktigt fin! Så idag ska jag försöka göra samma sak i galoppen och lite bättre i traven helt enkelt. Heja Zigge! Vi startar 16.50 idag!
 
 

Inför dagens start

Jaha hörni, idag är det dags för MsvC:2, ett program som vi inte har ridit på jättelänge. Det ska ändå bli lite spännande. Jag gillar ju MsvC:1 väldigt mycket, men C:2 har också lite roliga vägar. Det är dock mycket mer tekniskt svårt för oss i och med att det är bakdelsvändningar i skritten och att de enkla bytena ligger från förvänd galopp. Men det passar oss också rätt bra på andra sätt. Till exempel att bakdelsvändningarna kommer mitt i travprogrammet. Då får jag en chans att hämta andan. Sen ligger skolorna bättre för oss då det är vänster öppna, sen två halvcirklar som ett S och sen höger sluta på andra långsidan. Då får Zigge en chans till att hitta bjudningen bättre än på tiometersvolten och jag kan lösgöra lite mer. Sen om vi lyckas utan omslag så är ju serpentinerna i galopp bra för oss då de kan vara lite kluriga. Avslutningen på programmet gillar jag också bara för att den är rolig. Den är rätt svår, men om man får till den så känns det så pampigt. Att ända rätt upp, öka traven, sätta ihop och sen göra halten. Känns coolt!
 
Just nu ska vi precis äta lunch, vi passade faktiskt på att åka till Strängnäs hamnen och äta där. Det serverades korv stroganoff i cafeterian och det klarar jag inte. Haha! Istället blir det bakad potatis med skagenröra. Skapligt mycket bättre! Sen när vi kommer tillbaka ska vi promenera med Zigge så han har rört på sig lite till och sen lär vi försöka hinna titta på några ekipage innan det är dags att göra iordning Zigge. Såhär fancy hade vi det imorse när vi spanade in fina ekipage:
 
 
Vill ni hänga med i dagens start och resutatlista så hittar ni det HÄR, vi startar 18.12

Regional MsvC:1 12 Augusti - Zigge

Här har vi alltså första starten i Coop Forum Cup som vi rider den här helgen på Gripens Ryttarförening. Jag hade givetvis hoppats på bättre utdelning och lite förre missar hade nog gett ett rätt bra resultat, men man måste hålla hela vägen. Vi får göra om göra rätt nästa start hehe!
 
 
Framridningen
Det här kan ha varit mitt livs svåraste framridning. Som jag skrivit förut så har vi lite svårt och kämpigt med sluttande, och nedförsbackar är väldigt svårt för Zigge. Någon gång ska jag filma Zigge promenerandes i en nedförsbacke så får ni se. Det tar tid att ta sig ner. Sötnosen. Hur som helst, den här banan var sluttande och lutade lite hela banan. Det blev givetvis svårt för oss då. Men man får ju såklart jobba med vad man har. Sen var det ganska många inne på framridningen. Men så är det ibland.
 
Zigge var SÅ pigg så i början sprang i mest runt som yra höns och hade lite halvdålig koll. Sen skärpte vi til oss och då blev det bättre. Mot slutet på framridningen var han riktigt fin. Vi fick till väldigt fina skolor och enkla byten. Så det var väldigt roligt och jag fick med mig en fin känsla in på banan.
 
 
 
Ritten
När jag fick gå in på banan så började det lite tokigt. Jag slog huvudet i taket. Aj. Tur att man har hjälm i alla fall. Dock är jag ju en sån som har lite svårt att släppa saker ibland så första delen av programmet satt jag och funderade på om hjälmen hade blivit förstörd. Såååå onödigt. Men men. På banan blev Zigge väldigt lyhörd måste jag säga och han lyssnade faktiskt på minsta vink. Jättebra, om bara piloten kunde vara snabb och ändra sitt sätt att rida. Jag lyckades inte riktigt med det känner jag och jag överred ibland. Det gjorde att vi fick några väldigt onödiga missar. Bland annat så sjabblade vi ju bort vår paradgren. Enkla bytena. Det första blev det ju en halt i. Såååå onödigt. Det andra gick bättre och vi belönades med en 7a på det, även om jag själv tyckte att det blev lite hastigt.
 
Sen såååå dumt också att vi fick travinslag i skritten. Men jag satsade lite extra och den här gången gick det inte hem. På något sätt kände jag att jag ville prova, för hade jag inte gjort det så hade jag säkerligen varit irriterad på mig själv att jag inte testade. Alltid den där balansgången. Men på det stora hela gjorde Zigge en riktigt bra start ändå, han har sovit borta för första gången och han har inte legat ner på ett och ett halvt dygn. Han har varit lite överhettad i huvudet och ändå går han in och är så lugn och fin. Jag är stolt över min häst ändå!
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6,5 / 13
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 6 / 12
Ryttarens sits och hållning 6,5 / 19,5
Korrektheten 6,5 / 13
 
Totalpoäng; 291 p, 61,915%
 
Plats: 11 av 24
 
Tankar om poängen
Självklart känns ju 61,915 procent inte jättekul, men samtidigt får man se det för vad det är också. Vårt första meeting och jag är nöjd ändå. Vi var 5 poäng ifrån en placering så domaren har legat ganska lågt över lag. Kul att vi lyckades plcoka 7or på våra travvolter och framförallt - Ryggningen! Den har han verkligen blivit bra på!
 
Slutkommentar
Häst som ser positiv ut, skulle dock önska lite mer eftergift i nacke och sidor. Lycka till!
 
Tankar om slutkommentaren
En helt okej slutkommentar. Kul att hon tycker att han ser positiv ut. Och jaa, lite mer eftergift hade ju inte suttit fel, även om jag inte är missnöjd med den. 
 
Tre bra saker från starten
 • 7an på ryggningen!
 • Zigge var så pass lydig trots att han sovit borta
 • 6or på båda travökningarna och han höll takten bättre än vanligt!
 
Två vi ska bli bättre på
 • Färre missar - jag måste bli mera lyhörd på Zigge
 • Mer fokus på framridningen
 
Domare var Maarit Ljung

Godmorgon tävlingsdag 2!

 
Hejsan hoppsan! Idag är det en himla trött Sandra som skriver. Det var ju en lång dag igår och även om vi bara gjorde en start så tar det på krafterna att vara iväg en hel dag sådär. Vi åkte från Zigge vid 22-tiden och var således hemma vid ca 23.45. Väldigt sent. Jag gick och la mig direkt och somnade på en gång, haha! Men det var skönt och välbehövligt.
 
Nu sitter jag i bilen på väg till Zigge. Idag startar vi inte förrens väldigt sent, vi är nämligen sist ut, men vi åker dit såhär tidigt ändå för Zigges skull. Dom på tävlingen morgonfodrar alla hästar, och resten av fodringarna tar vi själva. Så egentligen måste jag ju inte åka dit förrän till lunchfodringen, men jag har inte hjärta at låta Zigge stå i boxen helt ensam hela förmidagen och inte få gå ut. Så vi åker dit och promenerar med honom och myser. Det är nog en av de bättre grejerna med att vara på meeting faktiskt. Mycket kvalitetstid och personliga studer med hästen. ♥
 
Igår hade vi yxen att ha med oss Linda som jälpte till väldigt mycket med allt runt omkring. Idag har platsen i baksätet bytts ut mot Abbe. Jag har en känsla av att han inte kommer vara till lika mycket hjälp. Men men. Det blir mysigt att ha med honom också.
 
Starten igår är jag inte jättenöjd med tyvärr. Vi fick lite för många missar, men om jag ska tänka på det stora hela är jag nöjd. Zigge gjorde bra ifrån sig med tanke på att det var första gången han sov borta på jag vet inte hur många år. Duktig häst! Igår la jag in extra spån hos honom och hoppas att han kan ha vågat lägga sig ner inatt. Förra natten la han sig inte ner alls. Förmodligen beror det ju på att han inte hann komma till ro, men jag tyckte också att underlaget i boxen blev lite tunt så för säkerhets skull la jag in extra spån och håller tummarna!

Inför dagens start

 
Lite tankar inför dagens start... Jag är så glad att helgen inleds med vårt favoritprogram! MsvC:1 och det ska bli så roligt att få rida det igen! Dock är jag lite fundersam på hur jag tänkte när jag inte har övat en enda programdel för det på senaste tiden, haha! Jag har bara övat in MsvC:2 som vi startar imorgon och på söndag. Men men, vi har ju faktiskt ridit MsvC:1 så många gånger så det ska nog inte vara några problem. Men lite pirrigt är det! Jag vill så gärna att vi ska få prestera bra, hehe!
 
Hur som helt så tror jag att vi som vanligt kommer få kämpa lite med skolorna och kanske även den förvända galoppen då vi ju haft lite kämpigt med den på sistone. Hehe. Men jag hoppas att vi kan göra bra ifrån oss på de enkla bytena och även uppridningarna. Idag tror jag även att vi skulle kunna tänkas få till mellantraven, men bara om vi verkligen skärper oss. Vi har ju på sista tiden lyckats få till dem bra på träning, men det är ju mycket osm ska klaffa för att det ska gå även på tävling. Det är ju lite annat när det är bokstav till bokstav och man inte får välja själv. Men vi kämpar. Det är som jag brukar säga till mina elever. Varje halvpoäng är viktig och kan avgöra om du blir placerad eller inte. :) Fast det spelar ingen roll för oss. Vi är på vår första meeting, Zigge har sovit borta för första gången på aslänge och jag är bara glad att iv får uppleva det här. Kanske är Zigge jättetrött efter att ha hållt koll på allt hela natten, kanske är han jättespänd efter att ha varit så förvirrad över vart han är, eller så kanske han är fantastisk. Tror att han varit på SPA och är utvilad och supermjuk i hela kroppen. Vem vet :)
 
Idag startar vi 14.23 om ni vill följa oss så gör ni det HÄR

Ridpasset 11 Augusti - Zigge

 
Sista ridpasset inför tävling. Första halvan kändes det som "Herre-gud-varför-ska-vi-tävla-imorgon" men sen släppte allt och hsn blev jättefin! Vi jobbade mycket lösgörande och så, och egentligen inte så mycket särskilt utan bara rida igenom liksom. Sen joggade vi avslutande och Zigge kändes nöjd.

Godmorgon fredag!

 

God morgon! Äntligen tävlingsdag! Jättepirrigt! Just nu sitter vi i bilen på väg till tävlingen där Zigge redan är installerad. Så jag är just nu mest pirrig över hur han mår. Haha! Men han var sååååå duktig igår!

 

Vi kom såklart iväg rätt sent. Vi hämtade ju transporten vid 18-tiden och sen skulle vi göra en massa mer grejer. Hur som helst så började det nästan bli lite mörkt när vi skulle lasta, och Zigge är ju lite mörkrädd och jag var lite stressad så jag var orolig över att lastningen skulle bli problematisk. Men Zigge stannade och tittade på transporten en gång och sen gick han in. Trots att det var jättemörkt. Duktiga duktiga häst!

 

Sen stod Zigge så fint i transporten hela vägen dit och när vi kom fram var det kolsvart ute. Haha! Och inte en lampa fanns det där Zigge skulle bo, så vi fick lysa med mobiltelefonernas lampor, haha! Och är det någonting Zigge tycker är läskigare än mörker så är det när det dessutom springer runt massa ficklampor. Hahahah! Men det gick bra, det kändes nästan som att han förstod att vi inte såg ett dugg utan dem. Nu håller jag tummarna att han inte varit stressad hela natten.

 

En av anledningarna till att det blev lite sent igår var att jag fick bilproblem. Jag brukar ju alltid låna min lillebrors bil när jag ska köra Zigge, och den är riktigt bra men gammal. När jag åkte iväg med den lät den konstigt så jag åkte tillbaka och kollade och då satt ena däcket helt löst. Det blev ingen bil. Men som tur var löste det sig då vi kunde låna Eriks bil, en likadan. Perfekt!

 

Nähä hörni, nu har vi inte så långt kvar. Ni håller väl tummarna för Zigge idag?

Ridpasset 10 Augusti - Zigge

 
Det här ridpasset spenderades på utebanan. Just nu håller de på att lägga in nytt underlag i vårt ena ridhus och så är det lektioner i andra, så det var bara att rida på utebanan. Kändes väl helt ärligt inte jättebra då den tyvärr är väldigt hård och stum just nu. Zigge ska inte gå på för hårt underlag, men någon gång sådär så går det ju.
 
Hur som helst, jag förväntade mig nog att Zigge skulle vara galet pigg då vi både red på utebanan och att passet dagen innan var rätt asdåligt. Men han höll sig på mattan. Han var visserligen pigg som bara den och ville helst av allt springa fort, men han gjorde ett jättebra pass faktiskt.
 
Vi började med vikterna och körde 6 minuter åt varje håll. Sen efter det jobbade vi en del i galoppen och mycket förvänd. Vi la volter och gjorde serpentiner och så. Han var jätteduktig och ville inte byta. Han har verkligen taggat ner på den fronten nu.
 
Vi gjorde sen lite skänkelvikningar och enkla byten från både rättvänd och förvänd galopp. Han gjorde det så himla bra! Duktiga duktiga häst! Åh juste, vi gjorde två bakdelsvändningar också som var helt outstanding! Tjiho!!
 

Äntligen torsdag!

Godmorgon! Som jag har längtat efter den här dagen! Idag börjar mitt och Zigges största äventyr hittills! Idag ska vi ju åka till Strängnäs och vara på ett meeting! Det blir första gången för oss och jag tror att det blir första gången Zigge sover i ett annat stall än hemma på typ 5 år. Spännande!
 
Jag tror inte att Zigge kommer bry sig så mycket om att vara på ett nytt ställe, men kanske kommer han bli något trött i hjärnan. Han måste ju ha koll på allt hela tiden och så, men jag vet inte. Jag hoppas att han ska trivas i alla fall! Han brukar ju trivas med att vara på tävlingsplatser, så vi håller tummarna stenhårt! Jag lovar att fota och visa er hur Zigge bor på meetinget sen! Bara jag kommer ihåg :)
 
Med andra ord är det typ full rulle nu och fram till söndag kväll. Haha! Idag ska jag jobba på förmiddagen, sen ska jag sluta tidigare. Då blir det att åka och rida Zigge, bada Zigge, hämta transport, hämta sadelskåp, packa transport och bil och sen köra Zigge till tävlingsplatsen och installera honom där. Så... Det kommer vara busy Sandra idag. Och det ska bli SÅ kul! De kommande dagarna lär se likadana ut, hehe!
 
För er som undrar om det kommer tå tomt här under helgen så nej, det kommer det inte. Jag kommer uppdatera så mycket som möjligt och jag har även tidsinställt några inlägg så det kommer upp här. Annars kan ni också hänga med på instagram, där heter vi såklart teamzigge! Nu --> Dags att kicka igång det här äventyret!

Ridpasset 9 Augusti - Zigge

 
Det här ridpasset var verkligen inte vårt bästa, haha! Det var läääääänge sedan vi hade ett så dåligt pass. Känns perfekt inför tävlingshelgen (not!) Zigge var jättepigg som han brukar efter en vilodag. Sen har ridskolan börjat sina lektioner nu igen och hela passet sprang Zigge och ville titta in på dem som var på andra sidan staketet. Jag blev enormt stressad av att jag inte kom åt honom (fattar egentligen inte varför) och det gjorde att min prestation var ruskigt dålig. Stackars Zigge.
 
Vi jobbade lite galopp i alla fall och han var duktig i den förvända, bytte inte mer än en gång då jag var lite otydlig. Sen när sista gruppen gick ut och red en sväng utomhus passade jag på att använda större bana och då var han faktiskt jättefin. Men då hade jag hållt på och grejat så länge så jag fick avsluta. Nä, noll fokus från min sida och ajg måste verkligen skärmpa mig idag. Fy Sandra!
 
Ps. Hihi! Titta på bilden. Sötnosen springer och blundar, som att han tänker "Åh, hörru piloten, vad tusan håller ud på med?" Haha!

Godmorgon Onsdag!

 
Hur mår ni? Jag mår toppen! Jag är helt full av energi när jag vaknat på morgonen nu! (Observera att det är när jag har vaknat. Att själva vaknandet tar en timme är oväsentligt, hehe) Men hur som helst så känner jag mig verkligen fylld av extra energi nu när vi har tävlingshelgen framför oss. Igår betade jag av lite grejer på "att fixa-listan" inför meetinget. Gulliga Anna var snäll och hade mockat, fixat mat och vättat Zigge. Bortskämd jag är!
 
Ridpasset igår då. Ja, det kan ha varit det SÄMSTA passet vi någonsin genomfört. Hahaha! Ridskolan har börjat igen och Zigge och jag red på en liten del i ridhuset och Zigge sprang och tittade på sina gamla kollegor på andra sidan staketet. Jag var lite otajmad och ofokuserad och vi flängde mest omkring i full fart där inne. Zigge var jättepigg, vilket han ju alltid är efter en vilodag, och jag var frånvarande. Men men, alla kan ju inte alltid vara på topp.
 
Jag älskar min häst lika mycket ändå. Så pass mycket att ni får den här fancypants bilden på Zigge och mig fårn igår. igge söt som alltid och snygg i sina vinröda Mias-lindor. Jag i en mycket märklig pose och med en sjukt snygg min! Men den bjuder jag på ;)
 
Nähä hörni, dags att springa till jobbet. Har en massa möten idag och sen efter jobbet ska jag hämta bil och nytvättade fina vita ridbyxor och jag ska packa massa grejer och... Ja ni hör ju. Dags att sätta fart! Ha en finfin dag!

Ridpasset 8 Augusti - Zigge

Igår skulle som sagt Zigge vila, och ni som hängt med ett tag vet att vi aldrig någonsin har en "stå-i-boxen-dag" när det är vilodag, utan Zigge motioneras även under vilodagarna. Så det blev ett skrittpass ner till vattnet. Zigge var SÅ mysig. Han skötte sig riktigt bra och gjorde inte en massa dumheter som han kan göra ibland utan skrittade på genom skogen. Duktig häst! När vi kom ner till vattnet blev det dock lite cirkuskonster då vattnet lät en del för att det blåste. Sjukt läskigt tyckte Zigge. Men efter en stund kom vi ner i vattnet och Zigge förvandlades som vanligt direkt till en Sjöhäst. Haha! Tokiga kuse! På vägen hem fick Zigge turbofart och det blev en riktig powerwalk. Perfekt! Haha!
 
 
 
 

Tisdag

 
Morsning korsning!
 
Ännu en ny dag och jag har dagen fullspäckad med planering. Först tänkte jag jobba lite längre idag, så jag helt enkelt jobbar in några timmar som jag kan gå tidigare på torsdag, hehe. Praktiskt att kunna välja själv! Sen efter det ska jag såklart ta hand om världens bästa Zigge. Sen efter det är det Ica-handling. Jag ska köpa lite grejer inför meetinget så som morötter i massor, snacks och dricka och liknande. Saker jag behöver ha med mig helt enkelt :)
 
Igår hade ju Zigge vilopass och då skrittade vi ner till vattnet, såååå mysigt var det! Idag blir det dressyrpass igen och ajg tror vi ska fortsätta jobba med skolor, enkla byten och förvänd galopp. Även bakdelsvändningar skulle vara bra att göra, dom är vi typ helt värdelösa på, haha!
 
Jag har också börjat småpacka här hemma. Lite tröjor och strumpor jag ska ha med.. Vita ridbyxor.. Lagt fram Zigges pass.. Hängt fram kavajerna.. Jamen ni vet, allt sånt där liksom. Skönt att ha så mycket som möjligt klart redan nu tänker jag. Så slipper vi stressa sen. Jag tror den här #teamZigge-jackan får följa med också faktiskt. Ifall det blir dåligt väder. Jag har åkt på tävling en gång och glömt allt vad heter jackor och sånt. Jättedumt. Så den här åker nog med. Hoppas vi presterar bara så vi inte får skämmas ;) Haha! Närå, jag är alltid stolt över Zigge. 80% som 40%. Han är alltid bäst och vackrast i mina ögon!

Ridpasset 7 Augusti - Zigge

 Åh, som sagt. Det här ridpasset var Zigge SÅ jäkla fin! Vi började med vikterna och jag red med dem. 6 minuter åt båda hållen och han kändes faktiskt fin redan då. Sen värmde vi lite i galopp och körde även förvänd. Den här gången slog han itne om en enda gång utan var superstadig i den förvända! Så härligt! Det var som att sitta på "gamla vanliga" Zigge, hehe! Jag hoppas att min taktik inför tävlingen fungerar på den fronten.
 
Efter galoppjobbet körde vi lite skänkelvikningar på diagonaler och där har vi verkligen börjat hitta ett grymt flyt! Zigge är rak, lägger inte huvudet på sned och vi hittar en jämn linje och med bra bjudning och faktiskt lite gest i gången. Så kul! Synd att vi inte ska tävla så mycket LA längre.. I Msv-klasserna kommer det ju ingen skänkelvikning. Typiskt nu när de känns så pass uppvisningsbara. Nåja. När vi gjort skänkelvikningarna några gånger så gick vi på skolorna och lite tempoväxlingar. Här var han riktigt bra faktiskt. Slutorna kändes toppen och ökningnarna lyckades vi behålla ganska bra takt i. Underbart!
 
Vi avslutade med att göra några enkla byten, både från rättvänd och förvänd galopp. Vi har det riktigt kämpigt med de förvända, men fick till ett par som faktiskt är uppvisningsbara. Härligt! Men vi får nog fortsätta öva, hehe!
 
Jag fick lite input att det var länge sedan ni fick något rörligt material, och det var det verkligen! Så här kommer nu ett ihopklipp av de senaste dagarnas ridpass. Det pass som jag skriver om här är när jag har orange tröja på mig.
 

Måndag

 
Goooodmoorgoooon!
 
Jag är sååå taggad! Det är tävlingsvecka!! Tjiho! Dock börjar veckan med vilodag för Zigge. Haha! Men har vi tur med vädret blir det kanske en tur ner till vattnet. Det vore trevligt.
 
Igår när vi skulle ge oss ut på ridpasset var Zigge så himla söt! Det kom hem massor med hästar från betet och han stod och njöt och tittade på alla kompisar hela tiden. När vi skulle lämna stallet stannade han och stod såhär. Det tog lång tid att gå ut ur stallet, haha! Så himla söt! Eftersom Z har lite problem med sina bakben när man går på stallgången så får jag alltid tänka på att vara försiktig. Stress förvärrar nämligen och då blir han lite olycklig. Sötnosen! Men vi tog det lugnt och stod där och tittade på alla kompisar. Haha!
 
Ridpasset förresten, aaaaah! Det som gick dåligt passet innan vägde vi helt klart upp igår. Han var SÅ fin! Redan från start faktiskt! Jag är SÅ glad att han är sån. Att han alltid blir bättre dagen efter ett tufft och kämpigt pass. Då vet man att man gör rätt i att bara jobba på. Fina fina häst! Tänk vad lyxigt att få ha det så!
 
Juste, igår kväll fick jag nya starttider för helgens tävling också! Tidigare hade jag ju ca 16.00, 20.00 och 15.30. Nu har jag fått ca 14.30, 18.00 och 14.00. Snacka om skillnad! Haha!
 
Nähä hörni, nu ska jag göra mig iordning och kila till jobbet. Ha en finfin dag så hörs vi senare! ♥

Ridpasset 6 Augusti - Zigge

Jaha så igår kom det tillslut. Ett ridpass som inte gick jättebra faktiskt. Vi var lite otajmade och lite stela. Jag kände själv hur min insats inte var så jättebra och jag tror det påverkade Zigge rätt mycket också. Det är så himla svårt att ta sig ur tänket att det inte går bra. Så blir man frustrerad och så känner hästen att man är missnöjd och så går ingenting. Nä, gör om gör rätt. Dagens ridpass får jag helt enkelt prestera bättre på.
 
Dock kan en av anledningarna till att det inte kändes toppen vara att vi övade det vi har svårt för. Vi gjorde nämligen enkla byten från förvänd. Vi började givetvis med "vanliga" enkla byten och de fungerade helt okej. Även om jag sullevilja få till snäppet bättre bjudning i Z i avbrottet. Men sen gick vi alltså på de enkla från förvänd och där får vi verkligen kämpa för att inte få ett travsteg. Jag MÅSTE tänka på att verkligen räta ut Zigge innan jag gör avbrottet. Annars får vi travinslaget. Öva, öva, öva!
 
Men jag älskar min häst lika mycket de här passen. Det är såna här pass vi lär oss otroligt mycket om att hantera svåra situationer.
 
 

Söndag

Godmorgon!
 
Idag tar jag och Abbe sovmorgon. Sååååå skönt! Inte för att jag kan sova så länge på morgonen i och för sig, men det är så skönt att få ligga kvar i sängen utan att ha tvånget att gå upp.
 
Nåja, idag har jag lite grejer jag ska fixa. Jag ska försöka åka förbi Hööks och köpa lite grejer och sen även åka och hämta ut ett paket. Jag skulle ju gjort det igår, men sköt på det till idag.
 
Efter det ska jag också såklart åka till bästa Zigge och ta hand om honom! Igår hade vi ett lite kämpigt pass. Han har ju känts så hiiiiimla bra senaste veckan och igår hade vi inte alls samma flyt. Men, vi kämpade oss igenom och vissa delar var ändå bra. Bara jobba på idag också. 
 
Annars har jag en rätt lugn dag idag. Ska slappa lite här hemma innan jag gör något allvarligare. Funderar på att pyssla ihop en hårdekoration inför helgens tävling :) Kanske kan vara något :)

Planering inför meeting

Ja som sagt, nu är det en hel del att göra och förbereda. Här nedan ser ni mina notes över vad som ska göras varje dag fram till tävlingen. Det är lite saker som ska köpas, lite saker som ska packas och hämtas. Sen också ska Zigge tvättas och friseras en hel del. Så gissa vart ni hittar mig den kommande veckan? ;)
 
 

Ridpasset 4 Augusti - Zigge

 
 Torsdagens ridpass var helt magiskt. Eller i alla fall andra halvan av det. Första halvan var som vanligt lite kämpigt, lite stelt och sådär. Men när Zigge är varm blir vi ett helt annat ekipage. Jag kan med handen på hjärtat säga att när vi värmer upp är det nog inte många som tror att vi kan rida högre än LB-nivå, men när han är mjuk och fin känns han som en miljon! Han gör verkligen allt för mig! Sen har vi inte alltid styrkan och kunskapen, varken jag eller Zigge, men vi gör alltid vårt bästa.
 
Det här passet jobbade vi en del med enkla byten. Jag har lite panik över att vi inte kommer sätta de enkla bytena i MsvC:2 då de ligger från förvänd till rättvänd och där är vi inte alls starka. Sen jobbade vi också mycket på den förvända galoppen. Att kunna variera tempo och samlingsgrad är något vi verkligen behöver öva på. Särskilt utan att råka få ett byte. Den här gången gick det rätt bra faktiskt. Jag känner att Z har nära till byten, men han håller sig på mattan och gör det inte. Det var någon gång det här passet som han bytte bak ett steg, men rättade sig sen typ. Det känns bra. Att vi tappat lite i den förvända känns givetvis inte så kul då det länge har varit vår absoluta paradgren på tävling, men samtidigt känner jag mig inte särskilt missnöjd heller. Jag vet att det beror på att vi jobbar med byten, och det i sig är ju ett stort steg framåt. Jag tänker att jag kanske får offra lite stabilitet i den förvända nu under en period för att komma vidare i utbildningen. Vi hittar säkert tillbaka sen.
 
I och med att vi tappat lite förvänd nu så övar jag faktiskt inga byten såhär tätt inpå tävlingen. Vi får ta upp dem igen efter tävlingen. För då jäklar är det inte länge kvar tills vi ska rida MsvB:2 igen! Kul! Och lite läskigt.. Hehe. Men nog om det.
 
Efter att vi jobbat lite i galopp gick jag över på traven. Zigge är alltid bättre i traven efter att han fått galoppjobba en stund så därför tar jag det alltid i den ordningen. Jag tror det beror på att jag som ryttare är bättre på galopp än trav. I traven jobbade vi med lite skolor och där fick vi till så himla bra skolor. Tror vi aldrig gjort så bra som då! Sjukt roligt! Vi gjorde också lite ökningar, och faktiskt gick även dom himla bra för att vara vi. Som ni vet vill ju Zigge gärna hoppa fram lite med bakbenen. Vi får ojämnt påskjut och det blir inte rytmiskt. Senaste ridpassen har det dock blivit himla rytmiskt och bra :D SÅ KUL! Bästa häst! Fasen vad vi ska jobba fram bra ökningar. Någon gång ska vi sätta dom! får kanske sätta upp det som ett nytt mål för året, att knipa en 7a på en ökning! :)
 
 

Lördag!

 
Hej! Idag kan jag ju inte börja med att skriva godmorgon precis, hehe. Jag hoppas ni mår toppenbra! Jag har precis kommit hem från en natt på Sandhamns Seglarhotell. Jättemysigt! Fin omgivning, lyxig relax, god mat och fantastiska drinkar kan summera vår mysiga helg. Det här var en present som Jonn fick när han fyllde 30 i våras.
 
Jag älskar att göra såna här lyxiga grejer på en fredag till lördag, för nu känns det som att en hel helg har gått, och det är bara lördag lunchtid än så länge! Fantastiskt! Så det här bara måste ju bli en grym helg! Gårdagen fick dessutom pricken över i:et när jag först får ett sms från Linda att Zigge hade varit jättefin att rida och sen dessutom får mina starttider inför meetinget och varenda tid är bra! Tjoho! Grym kväll!
 
Hur som helst, idag är det alltså lördag och jag tänkte åka till Zigge strax. Åh vad jag saknar honom, min fina älskade häst. Tänk att man kan sanka såhär mycket.. På bara ett dygn. Knasigt egentligen. Men det ska bli himla kul att träffa honom igen och nu börjar vår uppladdning för tävlingshelgen som jag längtat efter i flera månader! Det är faktiskt nästan bland det roligaste, all träning och mental förberedelse inför en tävling. Både jag och Zigge älskar den lite mer intensiva träningen för att nå vår formtopp. Zigge är ju typ aldrig så fin att jobba som inför tävling, när jag verkligen lägger ner allt på att det ska bli så bra som möjligt. Men nu ska Zigge få sova borta i hela tre nätter och det innebär ett planerande som är betydligt större än en vanlig tävling. Jag ska nog lägga ut planeringen här så kan ni också se den.

Kärlek till er! ♥

 
På senaste tiden har det trillat in en hel del superfina kommentarer! Alltså kärlek till er! ♥ Titta bara här ovan hur fantastiska ni är! Det är ni som skriver såna här kommentarer som är starka människor! Som kan lyfta andra och heja på, utan att trycka ner eller känna avundsjuka! Ni är grymma!
 
Alla kommentarer här värmer något enormt och jag blir verkligen glad när jag får sådana här kommentarer. Alla dessa har kommit in på ganska kort tid, vilket känns jättekul! Jag är såklart, liksom typ alla bloggare, ibland utsatt för det motsatta. Personer som vill trycka ner och förminska andra människor. Svaga individer som behöver trycka ner andra för att själva må bättre. De kommentarerna är tråkiga och jag tar faktiskt inte åt mig så mycket av dem. Men nu på sistone har jag varit förskonad från dem och kommentarsfältet ser ut såhär. Gullisar!
 
När jag satt och kikade igenom kommentarsfältet blev jag lite rörd och kände lite dåligt samvete. Jag är ju sämst på att vara på era kommentarer. Men nu har jag gjort det och jag ska verkligen bli bättre på att börja svara på dem. Jag kan tänka mig att det blir roligare för er att kommentera då också. Det är ju himla roligt när ni kommernterar med era namn också, och särskilt om ni har någon egen blogg eller hemsida eller så. Då får ju jag ett ansikte på er också. Det är jätteroligt att veta vilka som är inne och läser. Oftast ser jag ju bara ett totalantal och en massa ip-adresser och det är ju inte så att jag sitter och kollar upp dem. Så tusen tack hörni! Jag ska nu börja svara på era kommentarer, så kika gärna in där ni har kommenterat så hittar ni nog ett svar :)
 
För er som inte kan se bilden så står det:
 
"Vilken vacker häst du har!"
 
"Helt rätt tänk Sandra. Varför skulle ni inte starta en MsvB? Vilken fantastiskt resa ni har gjort tillsammans. Jag blir rörd bara jag tänker på det. Ni är ett fantastiskt team och vi är många som hejar på er på avstånd. Om de finns några som klarar de så är de ni. Skit i vad alla andra säger och gör . Jag håller alla tummar och tår. "
 
"Trillade in på ett bananskal från facebook idag och har läst tillbaka en bit, måste få berömma er resa och framförallt den härliga glädje och kärlek du verkar ha till sporten och din häst. Det lyser verkligen igenom i inläggen trots motgångar och dippar. Beundransvärt, fortsätt så! :D"
 
"Åh!! Stort stort grattis!! Ni är så underbart fina tillsammans."
 

"Vilken dröm häst :)"

 

"Vad inspirerad man blir när man läser att ni rider Msv program och han varit ridskolehäst! Hur gick det till när du köpte honom? Var han dyr eftersom han hade potential (eller var det bara du som såg det)? Hoppar en unghäst nu på ridskolan, endast hopplektion och bara av mig, ingen annan har hoppat honom. Jag har tagit honom från att inte kunna skritta över en bom till att hoppa kortare banor på 85cm på bara 4 månader. Jag är övertygad om att han kommer kunna gå 140. OM ha n lämnar ridskolan. Problemet är bara att jag aldrig skulle ha råd med honom, för han stiger i värde för varje minut jag rider honom."

 

Godmorgon Fredag!

 
Äntligen fredag! Som jag har längtat! Alltså den här veckan har varit lite kaos. Varenda morgon har jag varit såååååå tröttupp. Jag har snoozati typ en timme och sen varit såååå seg när jag väl gått upp. Som tur är går det bra ändå.
 
Idag ska jag jobab en lite kortare dag och sen ska jag och Jonn åka till Sandhamn. Där ska vi bo på´deglarhotellet och bara äta godmat och umgås. Det ska faktiskt bli riktigt härligt. Tänk vilken lyx för mig. Jonn fyller 30 och får massa fina presenter som jag också får njtua av. Grymt!
 
Eftersom jag ska iväg sådär nästan hela dagen så ska Linda ta hand om Zigge idag. Perfekt! Han gillar henne så mycket. 
 
Apropå Zigge. Något jättekonstigt hände igår. Jag kom tilll stallet och Zigge var SÅ lerig. Sa vi började med ett bad. När jag står där och badar ser jag plötsligt att han har massa står på höger has. När jag tittar närmre ser det ut osm att han fåt sig en spark eller något. Det är ju i sig inget konstigt, men Zigge går själv i sin hage nu. Och då blir det konstigt. Jag kan inte för mitt liv förstå vad han ska ha lyckats skada sig på.
 
Hur som helst så var han bara lite lite varm och lite ltie svullen, så vi red på. Efter ridpasset såg det bättre ut. Så det är förhoppningsvis ingen fara, men man blir ju lite orolig.
 
Nej hörni, nu ska jag försöka väcka mig själv och gå tilll jobbet! Ha en fin dag!

Tävlingsfrisyrer

Som ni vet fixade jag ju lite nya hårdekorationer inför tävlingarna nu i höst. Jag tycker det blir lite roligare med fina saker i håret när vi tävlar och jag tycker det är roligt att kunna variera frisyren lite grann. Häromdagen slängde jag ihop en frisyr med donut och testade att dekorera på lite olika sätt. Som ni säkert sett har ju jag väldigt mycket och tjockt hår och som dessutom är ganska långt.Därför är en donut inte alltid det bästa för mitt hår då det blir ännu större, men samtidigt tycker jag det är fint med stor frisyr. Här nedan får ni se lite olika dekorationer på en donutfrisyr.
 
 
Gjord med ett hårnät som har små kristaller utspritt samt en stor mittpiece i form av en blomma. Sedan en svart så kallad scrunchie som är i sammet med små kristallet på kanten. Den här går helt i svart och klar kristall.
 
 
Här har vi en frisyr som är både med och utan scrunchie. Men i övrigt är det samma blommittpiece som ovan sen tre pins med kristaller i rosa. Skulle matcha min kavaj grymt snyggt. JAg gillar den här frisyren både med och utan scrunchie.
 
 
En frisyr som skiljer sig från de två översta. De två övre har mycket bling och här har vi en som har pärlor istället. Samma mittpiece fortfarande och den har ju lite bling i sig, men sen har jag satt i tre pins med stora vita pärlor och ett pärlband runt om hela frisyren. Det bandet har jag gjort själv. Blir faktiskt lite sugen på att skapa fler snygga saker till håret när jag ser den där. Det poppar upp en del idéer så att säga.
 
Vilken blir er favorit?
(Ber om ursäkt att bilderna inte är av bästa kvalitet, kan försöka ta lite nya snygga bilder på frisyrer nästa helg och då med en bättre kamera och bättre ljus. Påminn mig!)

Ridpasset 3 Augusti - Zigge

 
 Alltså herregud vilken jäkla häst jag har! Gårdagens ridpass gick bra igen. Han har varit SÅÅÅ fin i tre dagar i rad nu! Helt underbart! Igår körde vi ett pass med lite bommar där Zigge fick ta i och ändra sitt rörelsemönster lite grann. Jag tror det är himla nyttigt faktiskt. Man tänker ju inte riktigt på det, men titta hur han får ta i med bakbenen äver bommarna! Även frambenen får ju såklart jobba och lyfta högre, men jag vill framförallt komma åt att han ska jobba med bakdelen. Det känns som att man uppnår en annan typ av träning och bygger nya muskler som är bra.
 
Hur som helst, vi började ridpasset med att jogga som vanligt och Zigge var lite stel och kantig i vänstervarvet som han brukar. Men vi joggade runt och när han blev lite varm gick det som vanligt över. Dock var han även det här passet supertaggad och laddade på riktigt bra.
 
Jag testade idag att rida med ett par andra sporrar. Vanligtvis rider ja gmed ett par raka, fyrkantiga damsporrar och det här passet tog jag ett par kortare sporrar som är något nedböjda med en kula. Med andra ord inte lika skarpa. Det fungerade bra, men jag kände av att jag ju är van att ha den där extra växeln när han itne tar skänkeln. Men det är nyttigt att variera sig tänker jag.
 
När vi var uppvärmda jobbade vi några gånger i trav över bommarna. Det var fem bommar som var lite upphöjda och låg med ganska långt avstånd. Detta för att jag ville åt just delen av att han ska ändra sitt steg. Vi behöver öva på att ta ut steget och ta längre kliv så det här blev perfekt! Vi tog det inte så många gånger åt varje håll. Jag vill inte anstränga honom för mycket såhär. Det är ju jobbigt för honom då han inte är van. Men jag ska verkligen bli bättre på att göra det här lite oftare då jag tror att vi skulle ha stor vinning av det i slutändan.
 
En annan sak jag verkligen ska bli bättre på är att fullfölja det jag gör oc hatt hålla mig själv lugn. Jag får itne stressa. Jag känner själv hur jag ibland råkar stressa upp Zigge i onödan. Han blir liksom övertaggad då. Inte bra. Nej, skärpning och bakläxa för piloten!

Torsdag

Godmorgon!
 
Hur mår ni? Jag mår bra men är så gaaaalet trött. Jag fattar inte vad det är med mig! Det här är tredje dagen i rad jag knappt kommer ur sängen! Så konstigt! Alla dagarna har jag ställt klockan och sen har det tagit över en timme innan ajg gått upp och sen har jag varit sååååå trött och verkligen sömnig de första timmarna. Mycket märkligt.
 
Nåja, det är bara att börja gå och lägga sig tidigare om kvällarna antar jag. Idag ska jag i allafall jobba och efter jobbet har jag faktiskt bokat tvättstuga. Jag ska passa på att tvätta lite kläder då jag bland annat vill tvätta mina vita tävlingstoppar, men också lite "vanliga" vardagskläder som jag vill ha nästa vecka och jag tror att hela nästa vecka kommer vara fylld med förberedelser inför tävlingen. Jag är så laddad och längtar så mycket!
 
I eftermiddag sen åker jag till stallet och tar hand om Zigge. Imorgon ska Linda ta hand om honom igen då jag ska iväg. Gud, det känns som hon tagit hando m Z hela veckan då hon även igår hade fixat massor åt honom när jag kom till stallet. Fina människa! ♥
 
Nä, nu ska jag göra mig i ordning för jobbet! Ha en fin dag!
 
 

Packlista

Om en och en halv vecka åker jag och Zigge på vårt första meeting. Jag har personligen aldrig varit på meeting med egen häst, bara som medhjälpare, vilket gör att jag har inte gjort packlistor och sånt själv. För att inte missa något har jag börjat göra upp en plan redan nu. En hel del grejer ska ju med på meetinget och vissa saker behöver jag köpa inför det och andra behöver jag förbereda.
 
Såhär långt har jag kommit;
 
Till Zigge i stallet
Höpåsar färdigpackade
Kraftfoder färdigpackat och uppmärkt i påsar
Vattendunk
Hink
Upphängning till hink
Foderkrubba
Täckeshängare
 
Till Zigge vid ridning
Sadel
Sadelgjord
Stigbyglar
Träns
Benskydd
Boots
Schabrak x 2
Benlindor
Paddar
Framridningspåse
 
Till Zigge övrigt
Pass
Nummerlapp
Bortsar
Helosan
Handdukar
Svamp till kroppen
Svamp till torrschampot
Torrschampo
Transportlindor
Longerlinor x 2
Fleecetäcke med gjordar
Fleecetäcke
Regntäcke
Putssaker
Morötter
 
Till Mig
Stövlar
Hjälm
Sporrar
Handskar
Spö
Vanliga handskar
Vita ridbyxor x 2
Kavajer x 2
Några olika mellanmål
 
Saker att förbereda
Hämta bil
Hämta transport
Handla mellanmål
Handla morötter
Tvätta Zigge
Putsa all utrustning
Tvätta de vita schabraken 
 
Så snälla, hjälp mig nu! Vad mer behöver jag skriva upp på listan?

Ridpasset 2 Augusti - Zigge

 
Ridpasset igår var helt fantastiskt! Zigge var så jäklans fin! Jag hade verkligen inga förväntningar det här passet heller, utan tänkte att  vi fortsätter jobba lite lösgörande och ser hur det känns helt enkelt. Till en början var han lite obstinat och tyckte att det var han som bestämde. Plus att jag försökte tänka på det jag kom fram till efter förra ridpasset. Att jag måste bli bättre i min ridning. Jag försökte tänka på att verkligen bara ge hjälper när jag verkligen behöver och att däremellan vara stilla. Och såklart att försöka sitta ordentligt i sadeln hela tiden. Det låter ju som en självklarhet, men konstigt nog är det inte det just nu. Jag vet inte, jag har kommit in i något läge där jag rider på "det här brukar fungera" istället för vad som verkligen behövs. Men det ska det bli ändring på nu. Kraven har höjts och jag kan inte köra på gamla vanor.
 
Att jag försökte vara tydligare under passet gav resultat ganska snabbt. Zigge blev otroligt känslig för mina hjälper, vilket också är lite svårt då. Jag är van att rida honom där han blir lite seg i reaktionerna och så, men nu lyssnade han faktiskt på väldigt små hjälper. Grymt! Sen hade han en jäkla bjudning också och hela han kändes faktiskt som ett gummiband där jag kunde variera allt väldigt mycket. Tempoväxlingar som var mer än dubbelt så bra som de brukar, jag kunde böja igenom och räta ut, jag kunde rida skolor med fin framåtbjudning och jaa, det var bara bra helt enkelt.
 
Vi började passet med att jogga lite i trav och sen galopp. Vi tog lite förvänd galopp och till en början var han himla stadig där. Sen hann jag tänka "Åh, ingen tendens till att slå om idag, vad bra!" och sen taggade Zigge igång och började slå om hela tiden. En gång gjorde han fyra byten på rad, men bara med bakbenen. Haha! Så det måste vi öva på. Jag tror att jag bestämt mig för att inte rida några byten nu inför Gripen-tävlingen. Vi måste bygga upp den stadiga fina förvända galoppen som vi ändå har egentligen.
 
Hur som helst, när vi var lite varma började vi jobba med skänkelvikningar längs långsidorna i trav. Sen gjorde vi lite öppna och sluta på olika linjer och även på volten. Jäklar vad han blev fin efter det! Sen jobbade vi även med lite längningar av steget i traven och Zigge var faktiskt riktigt duktig där! Han tar ju gärna olika långa steg med bakbenen och liksom hoppar fram, men nu tog han långa fina steg. Duktig! Som allra sista grej red vi slta på diagonalen och vi har minsann aldrig fått till dem så bra! Åh vilken känsla! Gissa om jag är taggad på att träna vidare idag?

Onsdag

 
 
Godmorgon!
 
Idag är det onsdag och jag kommer börja min morgon med ett möte med min personal. Ska bli SÅ kul att träffa alla samlade igen. Så med andra ord blir det en jobbdag. Efter jobbet åker jag tilll Zigge och tar hand om honom.
 
Alltså jag är SÅ taggad på att rida Zigge idag. Han var helt stört fin igår! Så mjuk och härlig och hade en grym bjudning! Mer om ridpasset i sitt eget inlägg sen, men jisses vilken känsla han bjöd på stundtals!
 
Igår när jag kom till stallet hade söta Linda fixat allt till Zigge, så jag kände mig som värsta lyxglidaren! Hade bara ridningen att ta hand om liksom. Lyyyyx! Då passade jag på att mysa lite extra med Z. Gose!
 
Nehej hörni, nu ska jag sätta fart och dra mig till jobbet. Ha en toppendag!
 
 
 
.

Ridpasset 1 Augusti - Zigge

 
Igår fick vi äntligen genomföra ett pass! Och såhär kul kan man ha då! Haha! Kolla min kroppshållning och min! Hahaha! Och Zigge skyfflar på i 190! Knasigt! Han var SÅ pigg och glad igår så det var helt fantastiskt! Jag tänkte att jag skulle rida ett lugnt och lösgörnade pass utan krav. Zigge tyckte att vi skulle öva på OS-programmen. Han studsade i både traven och galoppen och emellanåt blev det lite mycket i huvudet och då såg han ut som på bilden här nedanför. Haha!
 
Men, när han väl höll sig i skinnet och koncentrerade sig var han helt magisk! Han har ändå vilat i tre dagar och jag har inte ridit själv på en vecka. Då brukar han inte vara alltför medgörlig och mjuk, men han var faktiskt himla fin. Han klev på väldigt bra också i alla gångarter. Det var SÅ roligt! Jag är så laddad på att komma igång och träna nu.
 
Dock insåg jag att jag måste bli bättre. Jag är SÅ slarvig i min ridning! Herregud. Jag skickar blandade signaler hela tiden till Zigge och nu när han var så lydig blev det liksom allt på en gång. Jag tror att det kan vara det som gjorde att han blev SÅ himla taggad också, att jag skickar massa olika signalr och därmed blir otydlig. Han vill ju till varje pris göra rätt. Känns ibland som han gör allt för mig. Älskade häst! ♥
 
Något vi måste jobba med nu är dock den förvända galoppen. Han gör den jättefint, men han har väldigt nära till omslag tyvärr. Det beror ju säkerligen på vårt övande av byten, trots att jag aldrig gör byten från förvänd just av den anledningen. Men han vill ju som sagt göra rätt och kan ibland själv så att säga. Så då blir det byten. Men det får vi jobba med nu. Även enkla byten från förvänd till rättvänd måste vi jobba upp då vi ska visa upp det två gånger nästa helg. Hua. Men vi kämpar!
 
 
 

Nytt i tävlingsgarderoben

 
Då typ alla mina hårdekorationer har försvunnit den här säsongen så fick jag med mig några nya hem när jag svängde förbi Hööks. Jag vet inte riktigt vad som hände med alla mina, någon lånade jag ut, några har jag tappat och ja.. Det blev fel. Men nu har jag ett gäng nya grejer som ni ser! Jag ser verkligen fram emot att få till lite nya frisyrer med dessa i håret. 
 
Som ni ser blev det en riktigt stor blompin, den kommer nog bli riktigt stor men jag tror det kan passa. Jag har ju så mycket hår att det blir en väldigt stor frisyr och då ser det lätt pluttigt ut med en för liten mittdel. De rosa pinsen gillar jag väldigt mycket och tror det kan bli snyggt mot min vinröd/lila kavaj. Va? Tänker ni nu. Vinrör och lila går ju inte ihop! Men faktum är att min kavaj har lite rosa på sig. Så det kan nog bli riktigt snyggt. Nu såhär i efterhand önskar jag att jag tog en till rosa. Jag ska nog åka och köpa en. Hööks har faktiskt extrapris på såna här just nu. Skulle du vilja köpa dig det här setet ovan som jag satte ihop kostar det endast 139:- Som hittat!
 
Åh, nu blev jag himla sugen att testa att göra lite frisyrer! Jag ska nog testa att göra lite olika varianter. Kan ju vara roligt att variera sig! Hur har ni håret när ni tävlar?
 
Här ser ni två frisyrer jag haft vid tävling

Tisdag

Godmorgon!
 
Idag är det en lättad Sandra som skriver! Igår fick Zigge äntligen nya skor! Såååå skönt! Inte bara att han fick på sig den lösa dojan utan han fick en helskoning. Perfekt! Så nu har han fina fötter igen! Det känns lite pirrigt att ha en ny hovslagare som skott hela Zigge, men det såg bra ut och Zigge kändes bra att rida.
 
Ja, för så var det också igår! Vi fick rida! Jag vet faktiskt inte vem av mig och Zigge som var mest nöjd. Jag satt med ett leende från öra till öra och Zigge sprätte med benen åt alla håll i full fart! Haha! Om vi saknat det? JAPP!
 
Idag ska jag jobba igen. Jag hade en jättebra dag på jobbet igår då jag hann göra en himla massa trots att vår server låg nere i flera timmar. Idag ser jag fram emot att få ännu mer gjort!
 
Efter jobbet hämtar jag Abbehunden och sen åker vi till Zigge. Det blir ett dressyrpass idag igen och vi fortsätter jobba lösgörande. Idag måste jag lägga upp en plan också för att få det bästa upplägget inför meetinget nästa helg. Med en bra plan kommer man långt, det liksom A och O för att få ordning i tid.
 
Nähä, nu ska jag sätta lite fart och borsta igen det här burret till hår och pussa Abbe hejdå. Hoppas ni får en fin dag idag! Puss!
 
Ps. Jättekul att det är så många nya som kikar in här just nu! Välkomna hit! :)

Tävlingar i närhet

 
Såhär ser det ut för Zigge på tävlingsfronten just nu. Allra närmst i tid har vi ju Strängnäs-meetinget som pågår 12-14 augusti. Sen efter det blir det Fågelbro med Division 1-laget (CRAZY!!!) och sen ska vi till Eskilstunaorten den 18 september.
 
I Eskilstuna är vi anmälda till två klasser, både MsvC och MsvB. Vi får se hur vi gör där, men det blir nog två klasser faktiskt. När vi var där i maj i år så trivdes vi väldigt bra på deras tävlingsbanor. Bra underlag för oss och bra framridning och allt. Så det blir toppen! Dessutom var ju den tävlingen en helt galet framgångsrik tävling för oss då vi blev placerade i båda klasserna och därmed satte vårt mål för året: Placering i MsvC. Vi kom trea! Såklart vi vill åka dit igen, hehe! Fast då blir det nog inte samma bra resultat, men man kan ju hoppas!
 

♥ Kärlek ♥

 
Jag älskar dig 

Måndag

 
Godmorgon!
 
Idag börjar jag jobba igen efter min semester, och såhär taggad är jag på det! Olikt många så längtar jag typ tillbaka till jobbet. Jag älskar mitt jobb, hehe. SÅ jag är superladdad! Visst kommer jag sakna att ha semester och få lägga upp dagarna exakt som jag själv vill, men jag tycker ändå det ska bli kul att komma tillbaka till jobbet.
 
Efter jobbet ska jag åka till Mr Zigge, och han skulle ju få på sig skon igår. Tror ni han fick det? Nej, vår otur fortsätter. Hovslagaren hade fastnat på vägen. Så det blev inget. Men nu ska han komma idag istället. Hoppas, hoppas, hoppas att han kommer!
 
Igår blev det med andra ord inget ridpass, utan vi myste istället och jag tog tag i att tvätta Zigges svans grundligt. Knappt två veckor kvar till tävling och så är det dags att börja jobba på att få till den vita svansen igen. Zigge hade inte så ont i hoven som jag var orolig att han skulle ha så vi lyckades faktiskt ta en liten promenad. Vi kryssade mellan stenarna på parkeringen och gick sen in i ridhuset. Där kunde Z gå jättebra. Perfekt!
 
Nej, nu är det dags att röra mig mot jobbet! Ha en finfin dag! ♥