På väg in

 
Hoppsan hejsan. Det blev visst en beställning av dessa två i morse. Den till höger har jag ju redan en, och det är min tävlingströja som jag ÄLSKAR. Jag har flera tävlingströjor men de är inte alls i närheten av lika bra. Så nu när det var galet bra priser på dessa två kunde jag inte motstå. Jag har funderat en hel del den senaste tiden på hur jag ska göra på meetinget. Om jag ska boka tvättid någon dag för att kunna ha min tröja flera av dagarna, men det känns ju liksom inte riktigt rimligt. 
 
Nu är dock mitt problem inför strängnäsmeeinget borta! Nu kommer jag ju ha desas två plus min gamla. Hoppas jag i alla fall. Det står att det beräknade leveransdatumet är 4augusti, så de borde ju hinna komma innan den 12 tycker jag. Så himla härligt! Och jag kan säga att priset just nu var typ billigare för båda dessa än vad en sån här kostar i vanliga fall. Perfekt!
 
Såhär ser den jag har ut;
 
 

Söndag

Morsning korsning!
 
Idag är det söndag och jag har inga planer. Eller ja, nästan i alla fall. Jsg ska ju såklart åka till Zigge och ta hand om honom.
 
Men vet ni, jag har sån jäkla tur i oturen! Som ni vet har ju Zigge haft en sko lös och igår när jag tog in honom från hagen satt den verkligen löööööst. Så det var bara att dra av den. Min hovslagare kan inte komma förrän på fredag och jagmåste med andra ord få på den. Min hovslagare skor åt tre ridskolor också, så gissa om han har mycket att göra nu? Men tur som jag har så skulle en annan i stallet ha ut hovslagare idag, och han kunde även slå på en sko på Zigge. Perfekt! Eventuellt kommer han få sko hela Zigge, om han orkar och att det funkar mellan honom och Zigge. Z har det ju lite jobbigt med skoningen på grund av hans bakbensproblematik. Så jag håller alla mina tummar att det blir helskoning idag.
 
Om Zigge får på sig skon eller blir helskodd idag så blir det ett ridpass idag. Det behövs verkligen! På grund av den här skon har det ju blivit två dagars helvila för Zigge. I förrgår kunde vi ju i alla fall promenera, igår fick han inte ens göra det. Bläää. Det passar inte alls Zigges kropp. Så vi skulle behöva komma igång idag. Hoppas hoppas!
 
Nu ska jag faktiskt ta och lägga mig framför en tvserie en stund och slappa. Mysa med Abbe som jag knappt träffat senaste veckan och sen bara koppla av. Jag är nämligen lite trött idag. Igår efter stalltjänsten åkte jag direkt hem och gjorde mig iordning för att träffa min fina vän Malin. Det blev några glas vin, god mat på restaurang och en massa snack! Så underbart att träffa henne igen, fina vän! Men nä hörni, tvserien väntar! Vi hörs senare! Ha en toppendag! ♥
 

Lastning

Som ni vet har Zigge varit en spännande häst med lastningen. Ibland går han rakt in, ibland tar det två timmar. Jag vet ärligt talat inte vad det beror på. Släpet ni ser här på bilden verkar vara Zigges favoritsläp, för det har han gått raka vägen in i nästan varje gång. Några andra släp jag testat med tvärvägrar han.
 
Det är ju ganska intressant det här med lastning. Det finns säkerligen många faktorer som spelar in, men när vi var iväg till Örebro och tävlade så var det ju helt galet hur Zigge inte ville gå in i transporten. Här kan ni läsa om ni inte minns den katastrofen.
 
Hur som helst, där fick vi ju en del tips av ett par andra som tävlade. De hade nämligen haft en häst som var så otroligt svårlastad, och numera gick den rakt in. Spännande. När vi åkte gången efter Örebro tänkte jag ju att jag skulle testa de där tipsen jag fick av dem och se om han klev på bra. Det gjorde han. Han tog nog ett enda steg bakåt. Sen gick han in. Om det var på grund av tekniken eller om det var på grund av att vi åkte vårt "van liga" favoritsläp, det vet jag inte. Men jag tänkte ändå skriva ner tipsen här så jag kommer ihåg dem, och kanske kan någon av er ha nytta av tipsen.
 
Tipsen vi fick var:
♦ Ha alltid kedjegrimskaft på vid lastningen.
♦ Ha ett långt grimskaft/rep vid lastningen så att om hästen backar så kan du själv stå kvar.
♦ Håll grimskaftet/repet sträckt hela tiden ills hästen går framåt, då lättar du på trycket.
♦ Vänd dig aldrig bakåt mot hästen när ni är på väg in i transporten. Det kan uppfattas som en utmaning.
 
De här tipsen är ju sååååå simpla, och rätt logiska i mina ögon. Men lätt att glömma. Förutom det här kör vi på att ha linor på vardera sida om transporten om vi är flera, Zigge brukar nämligen inte kliva bakåt om han känner att det finns något bakom honom. När han väl är inne alltså.
 
Har ni något särskilt ni brukar tänka på när ni ska lasta en svårlastad häst?

Lördag

 
Godmorgon!
 
Idag är jag uppe sviiiiintidigt för att åka till stallet nu på morgonen. Varför? Jo jag har stalltjänst! Men det ska nog inte vara så kämpigt, man ska bara ta hand om de få privathästar som är hemma och sen tre ridskoleponnyer. Inte så mycket, så det ska nog inte ta alltför lång tid.
 
Igår fick jag äntligen träffa mr Zigster och hade ju även planerat att rida honom och börja ladda inför meetinget vi ska på om två veckor. Men nej. En lös baksko så det var bara att skippa det passet. Istället får vi försöka få ut hovis så snart som möjligt så vi kan ordna skon. Dumt. Vi promenerade nästan en timme istället, som ni vet är det ju viktigt att Zigge rör på sig ordentligt ändå. Han såg rätt nöjd ut ändå, men jag vet att hans kropp behöver röra på sig betydligt mer än så, men what to do?
 
Vi får helt enkelt hålla tummarna att vår hovslagare ska ut till oss snart, eller att han har möjlighet att komma ut så snart som möjligt. Hoppas, hoppas, hoppas!
 
Annars blir det promenad eller skrittjobb idag, förutsatt att skon sitter på fortfarande. Det var ingen jättefara, men jag vill inte riskera att den blir ännu sämre.
 
Juste, jag måste svänga förbi granngården också. SKa köpa lusernpellets till Zigge, den har tagit slut nu.

Höstnytt från Hööks

Som ni säkert redan vet har Hööks kommit ut med sina höstnyheter och till min förtjusning (och förskräckelse) är hela katalogen fylld med Sandra-färger. Gissa om jag vill ha hur mycket som helst av grejerna därifrån? Alltså.... Gaaah! Vinrött/lila är min absoluta favoritfärg, både när det gäller ridkläder och vanliga kläder. Om jag bara får välja en färg på kläder skulle jag välja den. Eller ja, kanske svart som ju är klart mest praktisk... Men annars vinrött.
 
Medandra ord vill jag nu slänga mig i bilen och åka till Hööks och handla alla dessa saker. Men riktigt så fungerar det ju inte. Men här har ni i alla fall mina favoriter inför höst och vinter, och jag hoppas att åtminstone några av dessa flyttar in i min garderob. 
 
Tyvärr (eller kanske tur) så var det inte lika mycket av nyheterna för häst som föll mig i smaken. Det var en del fint, men inte som skulle passa på Zigge. Så det var bara ett gäng lindor jag blev sugen på för Zigges del. Undra dock hur han skulle känna för ett gäng lila lindor. Kanske räcker det med att han får ha rosa ibland, hehe!

Ridpassen 27 & 28 Juli - Zigge

 
Nu har ju jag varit bortrest som ni vet, och därför har jag inte ridit Zigge dessa två dagar. Men, det har däremot Linda gjort! Och jag har fått lite rapporter och det verkade som att det gått bra. Zigge hade skött sig, om än något busig, hehe. Men så brukar han göra när någon annan rider nu för tiden. Tossig häst! Jag är så glad att jag har så många runt om mig och Zigge som bara skrattar åt hans tokigheter och tycker om honom för den han är :)

Fredag

 
Hello! Känns lite fel att skriva godmorgon då det ju inte alls är morgon längre. Men faktum är att jag sov till 11 idag! Hur galet är inte det!? Fast det kan bero på att jag inte gick och la mig förrän typ 03.30 inatt. Vi satt uppe och spelade spel och plötsligt var klockan vara 03.00. Underbara sommarkvällar!
 
Nu har jag precis landat hemma efter att ha varit ute med föräldrarnas båt i tre dygn. Såå underbart och det finns verkligen ingenting som kan få mig att koppla av mer än att var där ute. Man har liksom inte ett enda måste. Där kan jag verkligen koppla av, så nu är jag redo att börja jobba igen på måndag.
 
Idag får jag äntligen träffa Zigge igen också! Hur knasigt är det inte egentligen, att dessa djur kan få oss att längta så mycket trots att man har det så underbart. Galet! Men hur som helst, nu har jag som sagt pausat lite hemma och ska fixa några inlägg här. Har ju stått lite tomt senaste dygnet, men snart så.
 
Jag hoppas ni har en fantastisk sommar också!

Torsdag

 
Godmorgon! 
 
Herregud vad härligt vi har det här ute i skärgården! Det här är verkligen semester! Strålande sol och blå himmel och det viktigaste man behöver bekymra sig över är vilken av alla goda grejer man ska grilla ikväll! Haha! Kontraster! Jag saknar visserligen Zigge, men jag vet att han har det bra där hemma med Linda. 
 
Igår låg vi med båten vid en härlig klippa där det var nästan helt vindstilla. Vi solade en stund men sen spelade vi lite kort. Jag brände mig och blev alldeles röd på hela kroppen, haha! Men son tur är har ja bra hud så det är borta idag! Hopas vädret är lika fint idag, då ska jag passa på att sola lite till. Såååå skönt! Jag älskar verkligen att sola, men hur ska man hinna med det?
 
Igår skulle ju Zigge träffa equiterapeuten och mina snälla stallkamrater hjälpte till och skulle ta in honom. Tror ni Zigge ville träffa Kokko? Nä. Han vägrade att komma in från hagen. Haha knasiga häst! Sådär var han alltid förut. Vägrade komma in före intaget. Så tokig. Så det blev ingen koll. Men men, vi får kolla en annan gång. 
 
Nej hörni,  nu ska jag inte sitta här och blogga,  nu ska jag umgås med familjen! Vi hörs!

Jag längtar!

 
Åhh vad jag längtar! När jag loggade in på min tdb så såg jag att en av våra anmälningar har börjat bli betald. Den dras i flera omgångar, men det är den ni ser som gul, det står delbetald. Det är alltså vår nästa tävling, och den kommer gå i Strängnäs på Gripens Ryttarförening. Det ska bli så otroligt roligt! Det är nämligen inte vilken sorts tävling som helst, utan ett meeting. Zigges och mitt första dressyrmeeting! Vi ska alltså åka dit och Zigge ska få sova borta och vi tävlar tre dagar i rad. Så spännande!
 
Tävlingen kommer alltså gå 12, 13 och 14 augusti och jag och Zigge kommer rida i MsvC-cupen. Det innebär att vi kommer starta tre MsvC-program. Det kommer vara MsvC:1 på fredagen och sen MsvC:2 på lördagen och söndagen. Jag tror att alla tre klasserna räknas för sig själva, men sen att det även är en "klass" som är alla tre sammanslaget. Spännande! Det ska bli SÅ himla kul! Jag hoppas att Zigge också kommer tycka det :)
 
Sen ser ni även en start till som jag är anmäld till där uppe. Fågelbro den 3 september. DET är pirrigt! Då är det nämligen första omgången av Division 1! Hur knasigt känns inte det att vi ska rida i det laget!? Så nu behöver vi öva upp oss inför MsvC:2-starterna och fortsätta jobba med MsvB-grejerna. Det innebär att Zigge och jag kommer göra bakdelsvändningar, byten, enkla byten från förvänd galopp och förvänd i allmänhet i mängder. Och jag älskar det. Tävlingarna är min morot till att orka och våga kämpa med nya svårare utmaningar. Så taggad!

Onsdag

Gooooooooooooomorroon!
 
Hoppas ni har det fint! Jag har precis vaknat här på båten. Så mysigt! Det är liksom som att campa fast lite mer fancy och man har alltid strandtomt! Hihi :) Idag hoppas jag att vi får fint väder. Det ska kunna bli det, så jag håller alla mina tummar. Men man vet aldrig.
 
Idag ska Zigge träffa Equiterapeut Kokko igen. Det blev spännande. Tyvärr kan jag ju inte vara med där hemma, men jag har ju ett par grymma stallkompisar som hjälper mig att ta in Zigge och dessutom lyssnar på instruktioner från Kokko. Perfekt! Det är så bra när man kan passa på att vara flera samtidigt så han kommer till oss. Håller alla mina tummar för att det itne är några större grejer med Zigge, men jag tror att han kommer sätta nålar och att vi kommer få nya instruktioner angående vikterna. Men man vet aldrig.
 
Annars så är det som sagt Linda som passar Ziggemannen idag, jag hoppas att han sköter sig, hehe. Men det gör han säkert. Han verkar gilla henne, och det är himla tur det.
 
Lite senare kommer det upp ett inlägg om vad som händeri augusti för Zigge och mig. Ooohh jag längtar!
 
Ha en toppendag hörni!

Ridpasset 25 Juli - Zigge

Igår kväll fick jag äntligen sitta upp på Zigge igen! Jag vet inte om det var han eller jag som var gladast, haha! Vad jag ÄLSKAR att han är så glad i att arbeta! Det var ju otroligt varmt igår, så till en början var vi lite sega, men när vi fått igång flåset visade Zigge sin pigga sida. Som jag misstänkte. Och herregud vad han raceade med mig! Hahahah! Full fart framåt!
 
Efter att ha fått kämpa ett tag med att få Zigge att förstå att man ändå inte bara kan ösa på i full fart så blev han faktiskt riktigt fin! Mjuk som en gummiboll och överambitiös som bara den. Mot slutet ville han bara göra galoppiruetter. Hah! Tokhäst! Så fort vi fattade höger galopp så ville han köra piruettgalopp och vända runt. Så himla knasig! Så vi fick jobba precis tvärtom. Att rida på framåt.
 
Något vi fick kämpa lite extra med var att hålla den förvända galoppen. Nu när vi övar byten så vill Zigge göra dem hela tiden. Professor Zigge - Jag kan själv! Haha! Men då får vi helt enkelt bara bryta av och göra om. Efter ett tag brukar han förstå att det inte är byten vi ska göra, men han går ändå och laddar och hoppas att vi kanske ska göra ett ändå.
 
Något som börjar bli väldigt tydligt, eller ja det har det nog varit hela tiden men extra mycket nu, är att han är lite olika stark i sina sidor. Nu när vi jobbar mycket med galoppen och styrkan så är han sååååå mycket mer välblanserad och stark i högergaloppen och i vänster orkar han itne alls lika mycket. Det måste vi jobba på. Så det blir till att fortsätta med att bygga upp styrkan. Framförallt är det hans vänster bakben som inte riktigt orkar. Men starkare ska vi bli! Heja Zigge!

Tisdag

 
Goodmorning!
 
Idag är jag uppe tidigt och ska åka till stallet. Där ska jag träffa gulliga Linda och vi ska greja lite i stallet. Jag ska nämligen åka bort ett par dagar igen nu och då ska Linda ta hand om Zigge igen. Så jag ska visa henne lite grejer.
 
Som ni vet har jag ju precis kommit hem från en helg i Göteborg och Fjällbacka och igår kväll fick jag äntligen träffa fina Zigge igen och det blev såklart ett träningspass då. Nu blir det ytterligare ett pass idag och sen efter lunch åker jag till Stendörren där jag ska träffa mina föräldrar och åka med dem ut med deras båt. Varje år när jag var yngre åkte vi alltid ut med båten på sommaren. En stor motorbåt och i mina ögon finns det inget mer semester-igt! Jag älskar det! Hoppas bara att vi får fint väder!
 
Jaha, tänker ni, ska det bli tomt i bloggen nu några dagar då? Nää, såklart inte. Jag har tidsinställt lite inlägg till er så ni har något att läsa ändå ;)
 
Nä, nu ska jag sätta fart! Ha en finfin dag! ♥
 
Kram!

Tankar inför MsvB-starten Del 6 av 6

Det här inlägget är en del av sex delar av ett långt inlägg med tankar från 16 juni och framåt och publiceras med andra ord långt efter det är skrivet. Men här kan ni alltså följa mina tankar den senaste tiden som jag hållit inne med.
 
Skrivet 16 Juli - Dagen D!
Åhh vad jag är pirrig! Inte kunde jag tro att jag skulle bli såhär nervös! Jag har hela tiden tänkt att det j inte spelar någon roll hur det går - och det gör det ju verkligen inte! Men ändå är jag nervös. Jag hoppas, hoppas, hoppas att det ska gå bra. Då menar jag inte poängmässigt. Jag menar att jag är nöjd. Att jag känner att vi gått in på banan och presterat bra för att vara oss. Det är min stora förhoppning. Och jag känner mig lite emotionell helt plötsligt nu. Lite gråtig typ, haha! Men jag är sån som gråter för ALLT, och nu är jag så himla lycklig över att jag får äga världens bästa häst och att jag kan uppleva det här tillsammans med min egen häst som tycker att det är jättekul! Jag är så lyckligt lottad!
 
Men om jag ska sluta vara sån där och istället säga vad jag tror om starten.. Jag tror ändå att vi kommer kunna bli godkända på en del moment. Jag tror kanske inte att vi kommer få så många betyg som är över 6... Men kanske någon hoppas jag på. Om än bara på något litet moment. Kanske enkla bytet, för dom är vi faktiskt bra på! Jag tror vi kommer få det svårt att klara godkänt på skolorna och bytet till höger komemr vi nog inte alls att få godkänt. Bytet till vänster kommer nog bli bra om inte jag sjabblar till det för att jag blir stressad över att "nu jäklar" typ. Mellangångarterna och ökningarna kommer nog inte heller sitta... Haha vad positiv jag är! Men jag tror ju faktiskt inte att vi når godkänt, men det ska ändå bli så jäkla kul! Det blir debut i MsvB för mig som individ, för Zigge och definitivt för oss som ekipage. Men tillsammans vet jag att vi kommer ha kul och det är det viktigaste!

Söndag

Hejsan hoppsan! 
 
Idag är det söndag och jag har hittills haft en grym miniweekend i Göteborg! Det började lite sisådär i fredags med att vi blev försenade hemifrån. Sen fastnade vi i bilkö som tog dryga 2 timmar att komma förbi. Blää. Så vårt planerade restaurangbesök vi skulle göra på kvällen blev inställt. Istället köpte vi med oss ostar och charkuterier och käkade det.  Inte mig emot.
 
Sen igår började vi med en tur till Göteborg och gick runt och strosade och åt glass. Slog oss också ner och käkade lättare lunch och drack drinkar. (Okej jag gjorde det och Jonn drack öl) sen åkte vi hem och gjorde oss iordning innan vi åkte tillbaka till stan. Tog ett restaurangbesök och jag beställde komiskt nog charktallrik! Har jag sagt att jag ÄLSKAR charkuterier? Haha!
 
Efter restaurangbesök gick vi till Ullevi för att se Bruce Springsteen! Vi hade sjukt bra platser! Sittplatser så nära att vi såg honom, men utan att hamna i fel vinkel. Så nöjd! Konserten var jättebra och jag måste nog säga att han verkligen är grym live! Helt galet att han är så pass gammal, hehe! 
 
Nu sitter vi i bilen på väg till Fjällbacka där vi ska hälsa på Jonns kusin. Ska bli jättemysigt!
 
Zigge passas av Sofie och han verkar sköta sig bra enligt rapporterna! Han hade varit jättefin igår så det låter bra!
 
Hoppas ni har det finfint!
 
 

Tankar inför MsvB-starten Del 5 av 6

Det här inlägget är en del av sex delar av ett långt inlägg med tankar från 16 juni och framåt och publiceras med andra ord långt efter det är skrivet. Men här kan ni alltså följa mina tankar den senaste tiden som jag hållit inne med.
 
Skrivet 15 Juli
Herregud! Imorgon smäller det! Då är det dags! Idag har jag varit och fixat allt allt ALLT inför tävlingen så att inget ska gå fel. Allt ska vara klart som kan vara klart och vi ska åka dit i god tid. Jag kommer starta MsvC:1 först, och sen MsvB:2. Jag hade tänkt stryka mig från MsvC:1 för att kunna foksera 100% på MsvB:2... Men nu har jag tänkt om. Jag kommer starta båda. Vi behöver tid på oss att bli varma och det tar tid innan han slappnar av. Så det blir två.
 
Jag är faktiskt lite nervös. Jag har fortfarande inte berättat för särskilt många, men det känns ändå bra. Mindre press liksom. Men jag ska erkänna att jag är lite nervös. Jag vill ju gärna klara målet för morgondagen. Det minns ni säkert:
 
Över 55% = Nöjd
Över 58% = Glad!
Över 60% = Då svimmar jag av glädje!
 
Jag hoppas ni hade hållt tummarna om ni visste :) Fast några har märkt eftersom man får notiser i Equipe.. Hehe.
 
Klockan 14.00 imorgon kommer nästa del!

Tankar inför MsvB-starten Del 4 av 6

Det här inlägget är en del av sex delar av ett långt inlägg med tankar från 16 juni och framåt och publiceras med andra ord långt efter det är skrivet. Men här kan ni alltså följa mina tankar den senaste tiden som jag hållit inne med.
 
Skrivet 14 Juli
Alltså! Idag känns det himla bra! Och pirrigt! I övermorgon gör vi det här. Vi debuterar MsvB. Hur sjukt? Men jag känner mi gändå ganska bra just nu. Jag är absolut inte kaxigt lugn, utan är fortfarande himla övertygad om att vi mest troligt inte blir godkända.... MEN, Zigge har varit så jäkla fin senaste ridpassen och han börjar verkligen förstå hur han ska göra bytena till höger nu. Slutan på diagonalen börjar också gå betydligt bättre och till och med riktigt bra vissa gånger.
 
Men igår kväll fick jag ett meddelande där jag blev tillfrågad om jag vill rida Zigge i laget för Division 1 i höst. Division 1 går i MsvB:2 i grundomgångarna och i MsvB:5 i finalen. Åhhh! Jag svarade ja såklart, men att jag inte vet om vi är på rätt nivå. Men jag fick fina uppmuntrande ord tillbaka och det känns SÅ kul att man tänkt på mig! Även om jag vet att det kan vara svårt att få ihop lag och att man ibland kanske tar med någon som är på gränsen till kvalificerad... Så har man ändå tyckt att vi är det! :D Tjoho! Så det känns ju ändå himla härligt! Tack, tack, tack för förtroendet! ♥ Men nu blev det också pirrigt. Fasen vad en del av mig vill prestera på lördag nu. Hahahah! Men vi ska bara göra vårt bästa och ha kul. Allt annat kommer sen.
 
 Klockan 14.00 imorgon kommer nästa del!

Nytt i Zigges garderob


Hoppsan vad tjusig Zigge ska vara på framridningen hädanefter! Här är ett gäng nya snygga framridningsskydd som Zigge fått! Tack så mycket, han (läs; jag) är jätteglad för dessa! Tihi! De här kommer från Catago och vi kommer alltså ha dem på framridningen.  Så kul att ha ett gäng snygga skydd på framridningen! Som liksom bara används där. 

Givetvis har ju Zigge fått provspringa i dem och han var lika nöjd som jag. Han sprang så tjusiga steg så jag tar det som att han är nöjd! 

Tankar inför MsvB-starten Del 3 av 6

 Det här inlägget är en av sex delar av ett långt inlägg med tankar från 16 juni och framåt och publiceras med andra ord långt efter det är skrivet. Men här kan ni alltså följa mina tankar den senaste tiden som jag hållit inne med.
 
Skrivet 10 Juli
Jaha hörni, idag fick jag starttider för den kommande tävlingen. Att se på Equipe att det har kommit en startlista "med Sandra Enerstrand och Inzaghi i Medelsvår B:2" kändes lite overkligt. Men, det ska bli SÅ kul! Nu har jag smält den där 59% rundan i MSvC och känner mig bara laddad inför det här! So what om vi inte blir godkända? Det gör ju verkligen ingenting! Att däremot våga satsa och att våga stå upp mot alla människors dömande ord. DET är coolt! I och med att startlistan är publicerad så kan det ju nu tänkas att fler människor ser det, och kommenterar. Men jag har bestämt mig för att inte låta andra bestämma vad jag ska tycka och tänka. Ingen ska få bestämma vad jag och Zigge gör eller inte gör. Vi tar tillfället i akt och kastar oss ut. Sag jag skrivit tidigare; kanske skämmer vi ut oss, kanske gör vi succé. För mig kommer det vara succé bara att genomföra!
 
Senaste tiden har vi ju övat byten som galningar och vi fick även hjälp av gulliga Nussan. Hon vet inte (tror jag) att jag anmält till en MsvB, så hon kanske funderar på varför jag så målmedvetet övar byten, haha! Men vi fick en massa bra tips och för några dagar sedan så satte vi faktiskt två rena byten, precis så som de ligger i programmet! Helt otroligt! Gissa om jag var glad!? Dock har jag under de senaste dagarna funderat lite kring programmet och insett att jag kanske snöat in mig lite väl mycket på bytena senaste tiden. Dem är ju störst chans att vi sjabblar till på banan, och då är det bra att ha övat resten av programmet också så vi kanske kan plocka hem lite poäng där åtminstone. Så det måste jag jobba med nu. Mindre än en vecka kvar till debut!
 
Klockan 14.00 imorgon kommer nästa del!

Ridpasset 21 Juli - Zigge

 
Igår blev det ett pass i ridhuset på Zigster. Underlagen på våra ridbanor är inte helt optimalt nu under sommaren och just nu dammar det något otroligt på utebanan. Som ni vet har jag tyckt att Zigge känts lite knackig senaste dagarna, men nu kändes han nästan som vanligt! Skönt!
 
Vi tog det ganska lugnt och jobbade mest lite lätt. Lite volter, tempoväxlingar och en och annan skänkelvikning. Lite förvänd galopp också. Jag hoppas verkligen att han bara är lite stel och har haft träningsvärk eller något. Nu ska jag försöka släppa den här lilla händelsen och rida normalt. Håll tummarna!

Fredag

 
Godmorgon på er!
 
Vilken bra dag jag hade igår! Började morgonen med att tvätta lite kläder och sen åkte jag ut till gulliga Maica och Johanna och hade lektion. Fick rida på söta lilla Avve, och det var SÅ kul att se utvecklingen de gjort tillsammans! Sen är det alltid trevligt att vara där ute, så himla mysigt! Tänk om man hade den känslan i sitt eget stall ;) Sen åkte jag till mitt stall i alla fall och där röjde jag lite i skåpen innan jag red ett pass på Zigge är om kändes som vanligt. Skönt!
 
Idag ska jag åka till stallet på förmiddagen. I eftermiddag ska jag nämligen sätta mig i bilen och åka hela vägen till Göteborg! Det blir en liten weekend där nere. Bara vara, äta gott och imorgon ska vi gå på konsert med Bruce Springsteen! Innan vi åker hem tar vi en sväng förbi Fjällbacka också och hälsar på Jonns kusin. Det ska bli himla trevligt!
 
Zigge då? undrar ni. Han kommer ha en helmysig helg tillsammans med en del av teamZigge. Sofie och Kicki tar hand om honom och det kommer han gilla! Jag håller mina tummar för att Kicki går lös på Zigges man, den är fruktansvärd! Men när hon varit där så är den så fin, så fin :) Förra gången gjorde jag bus. Då tog jag fram saxen och klippte av manen suuuuperfult så Kicki inte hade något val, hehe! Hon fixade till den jättebra :) Jag hoppas att Zigge låter henne fixa!
 
Men jag har tänkt på det här med att ha häst... Det är fasen inte lätt att åka bort när man har häst! Jag har huuuuur många människor som helst runt omkring mig som gärna ställer upp och tar hand om Zigge, så det är absolut inte att jag är alltför uppbunden eller så. Men han är min lilla bebis! Tänk om något händer om jag är iväg på något? Man vågar inte lämna ifrån sig hästen hur som helst. Jag känner mig som vääärsta hönsmamman som hör av mig typ varje dag till den som passar honom och frågar "hur går det?" "Sköter han sig?" och så vidare. Hur klarar ni andra av detta?
 
Nä hörni, slutbabblat. Nu måste jag sätta fart och packa och sen åka och pussa på Ziggeprinsen!

Tankar inför MsvB-starten Del 2 av 6

Det här inlägget är en del av sex delar av ett långt inlägg med tankar från 16 juni och framåt och publiceras med andra ord långt efter det är skrivet. Men här kan ni alltså följa mina tankar den senaste tiden som jag hållit inne med.
 
Skrivet 4 Juli
Såhär måndagen efter att ha startat en MsvC:1 på inte ens godkänd procent.... Känns kanske inte lika bra som när vi slutade på 70%, hehe. Men... Igår red jag ett pass på honom där han faktiskt kändes fantastisk. Jag får försöka tänka bort 59% rundan i MsvC och se det som en lärdom att Z verkligen behöver en bra framridning innan start.
 
Direkt när jag på riktigt insåg att vi faktiskt slutade på 59% i MsvC och att nästa tävling blir vår debut i MsvB så kände jag viss stress faktiskt. Som jag sagt tidigare spelar resultatet ingen roll, det är bara roligt att ha gjort det. Men jag skulle ju ljuga lite grann om jag sa att det skulle vara precis lika roligt att rida på 40% som att rida på 60%... Skulle jag landa på 40% tror jag inte att min känsla inne på banan skulle vara så rolig. Jag tror dock någonstans inombords att om allt går så bra som det kan gå så har vi ändå en liten liten chans att rida på godkänd procent. Sen tror jag ju som sagt inte att vi kommer lyckas hålla ihop programmet så bra hela vägen. Jag menar, det räcker med att vi missar bytena så ligger vi väldigt mycket back och har mycket att hämta hem för att komma upp igen. Men jag tror absolut att vi kan lyckas rida en del moment godkänt.
 
Så just nu känns det lite extra pirrigt att vi faktiskt red MsvC, som ju är betydligt lägre krav, på 59%... Samtidigt som det också peppar mig mycket. Att vi kunde rida in på 59% med helt ouppvärmd häst, gör ju ändå att vi har goda chanser också. Nåja, vi håller tummarna och kämpar vidare!
 
Klockan 14.00 imorgon kommer nästa del!
 
 

Torsdag

 
Goodmorning!
 
Idag är jag lite mer positiv när jag vaknar. Zigge kändes okej igår, vilket känns skönt. Inte alls lika stel, även om han var lite knackig. Jag började vistelsen i stallet med att se att han inte hade rullat sig sedan jag var där dagen innan. Med andra ord har han inte legat ner något alls... Kändes inte bra. (Praktiskt med vit häst, jag ser lätt om han legat ner)
 
Jag tog ut honom och promenerade lite och sprang. Han såg lite stel ut. Sen gick vi till hans favoritställe där han gärna lägger sig ner. Han rullade. OM jag var nöjd! Och när han gjort det såg han såååå nöjd ut. Efter det när han sprang var han inte alls lika stel. Intressant.
 
Jag sadlade och satt upp för att känna. Skrittade mest men tog ett par varv i trav och han kändes i princip som vanligt. Skumt. Vi skrittjobbade i alla fall lite innan vi avslutade och sen fick han gå in i boxen igen. Vi får se hur han känns idag. Hoppas att han blir bättre igen.
 
Idag ska jag börja dagen med att tvätta lite, och sen åker jag till en tjej och hennes ponny, hon red för mig på ridskolan för massa år sedan och nu har hon en egen liten sötnos. Jag var ute hos dem för nästan exakt ett år sedan och fick sitta på honom en stund, HÄR kan ni se det. Ska bli kul att komma ut och träffa dem igen och se deras utveckling. Så där ska jag hålla lektion för henne, men förmodligen sitter jag upp en sväng också, fick önskan om att ta med mig ridbrallorna och jag säger ju inte nej precis :) 
 
Efter lektionen blir det att åka till Zigster (Kärt barn har många namn och just nu heter han Zigster) och hoppas, hoppas, hoppas att han känns bra eller åtminstone bättre!
 
Åh, måste passa på att tacka er sötnosar för alla fina kommentarer ni har börjat lämna här! Massa fina uppmuntrande kommentarer och påhejningar! Tack snälla ni för alla fina ord! ♥
 
Nej, nu ska jag sätta fart! Ha en fin dag! Klockan 14.00 kommer del 2 upp med tankar inför MsvB-debuten :)

Tankar inför MsvB-starten Del 1 av 6

Det här inlägget är en del av sex delar av ett långt inlägg med tankar från 16 juni och framåt och publiceras med andra ord långt efter det är skrivet. Men här kan ni alltså följa mina tankar den senaste tiden som jag hållit inne med.
 
 
 
Skrivet 16 Juni
Jag har gjort något galet. Jag har anmält mig och Zigge till en MsvB:2. 16 Juli kommer vi förhoppningsvis att debutera MsvB:2. Förmodligen inte på godkänd procent, men vi kommer ändå ha gjort det. Jag har kanske blivit galen.
 
Som ni nu vid det här laget vet har jag alltså anmält mig till en MsvB:2 och nu när jag skriver det här har jag ju ingen aning om hur det gått, kanske har vi skämt ut oss totalt, kanske har vi briljerat. Jag tror just nu mest på att vi har gått in och ridit runt på icke godkänd procent, men jag hoppas att jag är nöjd ändå. Jag hoppas att vi har gjort vårt bästa och att vi haft kul. Nu när jag sitter här och precis har anmält mig till MsvB är jag ju fullt medveten om att vi egentligen inte är redo för det. Alls. Men ändå har jag gjort det.
 
Så varför har jag anmält oss till en klass jag inte tror vi kan bli godkända i? Jo, för att jag kan. Det är NU som jag har häst. Det är NU som Zigge är frisk. Det är NU som Zigge är kvalad till MsvB. Det är NU jag kan testa. Och det ska ingen annan få tycka till om eller bestämma åt mig. Vi var inte riktigt redo när vi debuterade varken LA eller MsvC och det har ändå gått ganska bra för oss. Mig gör det ingenting om vi inte blir godkända i MsvB. För mig är det fortfarande helt fantastiskt att vi kan rida LA på godkänd procent och nu känner jag mig klar med LA. Helt otroligt! Jag är så tacksam för min fina fina häst!
 
Att vi testar att rida MsvB nu är bara för att det är roligt. Bara för att vi kan. Jag har absolut inte bråttom upp i klasserna för att bevisa någonting. Det är bara en rolig grej. Jag kommer bli överlycklig om vi skulle lyckas rida på 55%. Det är absolut ingen bra procent, men för oss är det bra. Vi har fortfarande kämpigt med skolorna, vi kan inte byta galopp rent och vi har jättekämpigt med alla olika sorters trav som inte är arbetstrav. Jag har aldrig ridit MsvB, Zigge har aldrig gått MsvB, men vi har heller inget att bevisa.
 
Som ni vet har jag inte berättat för er att vi varit anmälda till MsvB, även om några har sett det. Jag har berättat detta för ytterst få människor, och det är helt enkelt för att jag inte orkar med folks dömande ord och tankar om mig och min häst. De som jag berättat för, det är människor jag vet kan hålla det för sig själva och som jag vet stöttar mig och Zigge. De människorna vet att jag inte anmält oss till MsvB för att jag har bråttom upp i klasserna, utan för att jag ser det som en rolig och helt galen utmaning som driver min och Zigges utveckling framåt och får mig att kämpa även om det är motigt någon gång.
 
Anledningen till att jag tävlar är inte att vinna och få priser. Inte ens äran är jag ute efter. Tävlingarna för mig är bara en rolig grej och som en avstämning och kvitto på att vi går framåt i vår utveckling. Jag har inga planer på att "bli någon" inom ridsporten. Jag har inget behov av att uppmärksammas på en prisutdelning. Men jag tycker att det är roligt att rida för domare. Mig spelar det ingen roll om det är 40 personer till i klassen, eller om jag är ensam. Det är bara kul att få en bedömning.
 
När vi debuterade MsvC var jag helt 100% på att vi inte skulle bli godkända. Jag tänkte att vi kanske, kanske, kanske om allt gick som smör skulle kunna sätta 58%. Jag hade delvis rätt, delvis jättefel. Vi blev inte godkända, men vi var bara något poäng ifrån, trots en massa missar. Jag var så galet glad! Att ens bara ha startat MsvC kändes för mig som en vinst, även om vi kom nästan sist. Men på riktigt tror jag att jag var gladast av alla.
 
Så nu är vi alltså anmälda till MsvB och jag hoppas verkligen att allt känns okej fram till 16 juli så vi kan genomföra det här, oavsett vilken procent vi hamnar på.

Onsdag

 
Godmorgon!
 
Fast jag tycker typ inte att det är en god morgon. Jag är lite ledsen och orolig. Igår när jag var i stallet och skulle rida Zigge så var han inte alls fräsch. Stel och konsitg och jätteojämn. Känns inte alls bra. Jag kunde inte rida. Jag håller mina tummar så hårt att de snart kommer lossna för att det inte ska vara någon fara med honom. Han kan ju få såhär, det vet jag, men det är oroande ändå. Sist han fick så här var ju en onsdag kväll, på torsdagen var det i princip borta och på lördagen sprang han MsvC:1 på 71% och vann hela klassen. Det behöver inte vara något farligt.
 
Ja, så har hela min natt sett ut. Legat och intalat mig själv att det inte är någon fara och att jag inte ska oroa mig.
 
Annars då... Idag ska jag väl ta mig till stallet och kolla hur det är med Ziggeprins. Annars ska jag äta chips och kolla på film tror jag. Igår var jag ju ute vid poolen hela dagen och det syns på min kroppen kan jag säga. Kräftorna ser bleka ut jämfört med vissa delar av mig. Så huden måste nog få ta det lugnt ett tag. Hoppas det blir brunt istället, hehe.
 
Nåja, jag ska försöka rycka upp mig och komma på bättre humör. Men visst håller ni väl tummarna för Ziggeprinsen?
 
 

Uppdaterad tävlingsplanering!

Jaha hörni, nu när jag gått ut med att jag startade MsvB så kan jag ju också meddela att jag har som plan att fortsätta kämpa på den nivån! Vi ska jobba på det som är svårt och komma framåt. Härom dagen fick jag en jätterolig förfrågan! Om jag ville delta i vår klubbs lag i Division 1 i dressyrallsvenskan! Den går i MsvB:2 i grundomgångarna och MsvB:4 i finalen! Jag sa givetvis att vi jättegärna är med om de tycker att vi presterar tillräckligt bra! Så förut såg ju min tävlingsplanering ut såhär:
 
12-14 Augusti: Regional Strängnäs MsvC-cup
3 September: Regional Fågelbro 
18 September: Regional Eskilstunaorten MsvC:1 
24 September: Regional Gripens MsvC:2
2 Oktober: Regional Östra Sörmlands MsvC:1
9 Oktober: Regional Botkyrka 
 
Men nu ser den ut såhär:
 
12-14 Augusti: Regional Strängnäs(Gripens) MsvC-cup
3 September: Regional Fågelbro MsvB:2
18 September: Regional Eskilstunaorten MsvC:1 + MsvB:2
24 September: Regional Gripens MsvC:2 + MsvB:4(?)
2 Oktober: Regional Östra Sörmlands MsvB:2 
9 Oktober: Regional Botkyrka MsvB:2
24 Oktober: Regional Täby MsvB:4
 
För att komma till Zigges tävlingsplanering klickar du HÄR
 
 

Ridpasset 19 Juli - Zigge

 
Som sagt blev det ett joggingpass för Ziggeman igår. Vi höll oss i ridhuset då lillprinsen hade vilat dagen innan och jag därmed förväntade mig en pigg och laddad kuse. Om jag hade rätt! Han var så pigg! Varje gång jag tog tyglarna efter en skrittpaus så travade han iväg. Haha! Otåligare häst får man ju leta efter!
 
Som sagt joggade vi mest runt och jobbade på avslappning, bjudning och lite lösgörande och stretchande arbete. Kändes riktigt bra faktiskt! Han var så härlig att rida när han var så pigg. Vi lyckades nämligen förvandla piggheten till en riktigt härligt bjudning emellanåt och han tuffade på härligt.
 
Vi gjorde lite tempoväxlingar, skänkelvikningar och sluta. Allt flöt på bra. Speciellt med tanke på att han vilat dagen innan. Duktiga häst! Tänk att han bara går bättre och bättre ju mer han får jobbas. Och att han får mer och mer energi ju mer han arbetar. Hehe!
 
Hur som helst, det här känns som en grymt pass inför att jobba lite mer detaljerat idag. Det blir perfekt!

Tisdag

Godmorgon!
 
Idag är det helt sjukt fint väder! Underbart! Därför tänkte jag åka till mina föräldrar och sola och bada i deras pool på förmiddagen. Låtsas vara utomlands, hehe. Just nu sitter jag hemma i soffan och äter frukost. Tittar ut och ser bara blått på himlen. Och jag har semester! Vilken tur!
 
Ser ni vad snygg Zigge fick vara igår? Rosa på rosa! Hehe! Det är tur att han är trygg i sin manlighet min lilla häst, så han inte får identitetskris när jag klär på honom mer färger än en ponnyryttare. Men jag gillar det! En av anledningarna är nog att jag tycker det blir roligare att pyssla iordning honom när man får matcha och fixa med färgerna. Jag har aldrig varit någon människa som gillar att borsta och pyssla och sånt, men det behöver man ju såklart också göra. Tur att jag har en häst som liksom mig är alldeles för otålig för att ha långa pysslingsstunder varje dag. Det räcker med någon gång ibland, hehe. 
 
Idag blir det ytterligare ett dressyrpass. Igår red vi ett lugnt joggingpass med fokus på avslappning, bjudning och den lägre formen. Så idag kan vi öka på kraven lite och trimma lite mer. Det blir i eftermiddag! Jag längtar redan!

Regional MsvC:1 16 Juli - Zigge

 Äntligen tävling igen! Så kände nog både jag och Zigge till den här starten, hehe. Han var lite taggad, även om han den här gången gick in i "Jag stänger av allt för jag är nervös"-mode. Men så kan det bli på utetävling.
 
Framridningen
Jag var i god tid till framridningen och hade tagit till extra mycket då han känts lite stel senaste tiden. Snälla Kicki hade promenerat med honom innan också så han var ordntligt framskrittad. Vi gick till framridningen och jag satt upp. Skrittade något var där inne och Z tyckte att det var lite märkligt med en ridbana utan staket tror jag, haha! Han tittade väldigt mycket på folk runt omkring banan.
 
Till en början fokuserade jag enbart på att få honom avspänd då han kändes lite spänd och tittig. Det gick bra och efter en stund slappnade han av. Dock kändes han då lite loj och seg, men det var ju lite för att jag hade ridit honom till det. Så då när han var avspänd fick jag börja jobba med bjudningen. Efter en stund kom han igång och då kändes han väldigt stel och kantig i vänstervarvet. Så då var det bara att starta igång vänster bakben och höger framben. När det kommit igång blev han jättefin! Jag är så glad att har Kicki att diskutera och utvärdera med. Hon ser de där detaljerna som jag känner men inte kan sätta fingret på när tävlingsnerverna kommer in. Guld värt! Efter lite diskussion med Kicki fick jag ordning på allt och sen var det dags att gå till banan.
 
När vi kom till collectingring så blev Zigge lite mer spänd. Som tur är syns det inte lika mycket för domarna, men jag känner det enormt mycket och de som känner oss ser det. Jag jobbade på som en galning på avspändheten men när vi red in på banan blev han som en fiolsträng igen ändå! Haha!
 
 
Ritten
Som sagt blev han lite spänd igen när vi kom in på banan men vi tog det lugnt och skrittade förbi domarhuset. Han tittade lite men höll sig på mattan. Travprogrammet är ju kämpigt för oss, men jag tycker att han ändå glänste i mellan- och ökade traven. Nej, de är inte bra, men det är bra för att vara vi. Det är vår absolut största svåighet och Z hoppar gärna fram lite i dem. Det gjorde han nu med men han behöll ändå balansen och ajg kunde ändå sitta ner. Han är så otroooooligt skumpig! Galet!
 
När vi kom till skritten blev det bra poäng och sen gick galoppen som smör. Jag var orolig att han skulle vilja byta eftersom vi kämpar med bytena och övar det hela tiden, men det fanns inte tillstymmelse till tanke att slå om hos Zigge. Duktiga häst! Han vet vad han ska göra och när han ska lyda!
 
Det om gick allra bäst i den här starten är de enkla bytena. Det andra fick vi en 8a på! Duktiga Zigge! Tänk att det var vår största svårighet i början på den här nivån! Nu är det vår styrka och mest säkra moment! Roligt!
 
På det stora hela är jag nöjd med Zigge. Han kändes som att han var med mig hela vägen och gjorde så gott han kunde. Underlaget var lite djupt på vissa ställen, framföralt i hörnen, och det tog lite musten ur oss faktiskt. Men det får vi kämpa med och försöka hitta något ställe med djupare underlag att träna på!
 
Allmänna intrycket
Gångarter 7 / 14
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 6,5 / 13
Ryttarens sits och hållning 7 / 21
Korrektheten 7 / 14
 
Totalpoäng; 304,5 p, 64,787%
 
Plats: 4 av 18, Röd rosett
 
Tankar om poängen
Det kändes lite bättre att få ett högre resultat denna gång än förra starten, hehe. Men jag hade nog hoppats på lite mer än 64 om man får låta lite girig. Men det låg ganska lågt över lag. Min uppfattning är att man fick bra betalt där det var riktigt bra och dåligt betalt om det inte var bra. Så det är ändå bra. Så länge alla döms lika spelar det ju ingen roll. Men, 64,787% är skitabra! Det är vårt fjärde högsta resultat i MsvC tror jag! Och med tanke på att jag nu hade det här som förklass för MsvB så kändes det GRYMT att få så pass bra. Jag är jätteglad över en 7a på gångarter! Även på min sits och korrektheten har vi ju fått 7 vilket känns grymt! Att bjudningen är det som vi får lägst på känns inte heller orimligt. Det kändes som att vi brast lite där den här gången.
 
Slutkommentar
Häst som ger ett mkt mjukt & positivt intryck. Trevlig form. Väl visat.
 
Tankar om slutkommentaren
Herregud vilken fin kommentar! Ingenting som är minsta negativt! Det är bara bra kommentarer som slutkommentar! Så himla roligt!
 
Tre bra saker från starten
 • Zigge kändes med mig hela tiden, även om han var lite spänd.
 • Vi fick en 8a på ena enkla bytet och en 7a på det andra!
 • Vi blev placerade i MsvC igen! :D
 
Två vi ska bli bättre på
 • Jag måste bli bättre på att öva skolorna på hemmaplan.
 • Mellangångarterna behöver vi stärka oss i ännu mer!
 
Domare var Gunilla Åkerman

Måndag

Godmorgon!

Idag är första riktiga semesterdagen faktiskt, även om de känns som sen började i fredags när jag gick från jobbet. Idag har jag absolut inget planerat förutom att åka till Zigge. Igår vilade han efter tävlingsprestationen dagen innan och idag jobbar vi vidare! Jag längtar redan!

Igår påbörjade jag en rensning och uppstyrning av mina skåp. Flytta lite hyllor och krokar och sätta en struktur som är lätt att hålla. Det blir nog bra för jag är förmodligen en av de stökigare människorna i stallet. Haha! Men jag har liksom varken tid eller lust att hålla på att städa där hela tiden, så det blir lite kaos ibland haha!

När,  nu ska jag fortsätt titta på nytt tävlingsschabrak. Jag är sugen på ett som matchar min kavaj. Och så behöver jag ett inför att vi ska på tredagarstävling snart! Hihiiii!

Galet snygg Zigge från i lördags!

Debut i MsvB:2 - Zigge

Alltså, vilken känlsa! Vi har tillsammans lyckats ta oss till en godkänd debut i MsvB:2! Så himla galet! Min lilla hoppstammade ridskolehäst. ♥ Han är ju allt bra fantastisk!
 
Som ni vet har jag ju inte gått ut med till typ någon att jag skulle starta MsvB. Jag orkade inte med allas dömande ord och liknande, men jag har faktiskt bloggat om det. Fast i hemlighet. Massa tankar från att jag anmälde till att jag startade. Dessa kommer publiceras i efterhand så ni får ta del av dem nu. Hur som helst. Såhär gick debuten!
 
Framridning
Eftersom vi hade ridit en klass innan den här starten så ville jag inte rida fram så länge. Det var varmt ute och jag började känna mig lite trött. Innan framridningen blv jag plötsligt SÅ nervös att jag inte kunde äta och jag mådde typ lite illa. Så nervös har jag inte varit en jag var typ 14 år. Men det här var nog en stor grej för mig, mycket känslor liksom. Hur som helst, jag joggade igång Zigge och till den här klassen kändes han härlig och himla med på noterna! Han var fortfarande lite tittig och sprang och spände sig emellanåt. Egentligen är jag ju helt knasig som väljer att göra en debut i en för svårt klass på en utebana mitt i juli när det är sjukt varmt, massa insekter och jag vet att han går bättre inomhus. Haha! Men vem bryr sig egentligen, hehe!
 
Upplägget för framridningen till MsvB har jag ju aldrig gjort förut och har därför varit lite fundersam till hur jag ville lägga upp det. Byten... Ska jag göra massor eller ska jag göra noll? Jag vet att han kan sätta dem första gången, men han kan också vara heeeeelt oförberedd på att de ska komma då. Dessutom är han van vid att man ABSOLUT inte får göra byten innanför staketen. Eller så gör jag några som förberedelse och riskerar då att han kanske vill göra byten hela galopprogrammet... Svårt val, me najg valde ändå att göra några på framridningen. Han gjorde dem så bra som vi kan. Till vänster var dem klockrena för att vara vi, luftigare än vanligt, han höll rytmen och de var rena! Till höger var det mer svajigt, men helt klart godkänt för oss. Kändes lovande. Jag gick faktiskt in från framridningen och kände att jag inte kan klaga på framridningen alls. Han kändes fin, han var helt med på noterna och jag hade fått precis så mycket tid jag ville ha. Det är alltid en skön känsla att kunna gå in på banan och känna att man inte kunde gjort annorlunda innan starten. Då får det bära eller brista och går det åt skogen på banan så kan man ändå vara nöjd med framridningen.
 
 
Ritten
När vi kom in på banan verkade Zigge ha glömt att vi redan hade varit där en vända. Haha! Han tittade jättemycket(egentligen inte, men för att vara han så) på domaren och folk som stod längs med långsidan. När vi fick startsignal och vi red upp mot A för att starta skrek mina kompisar "Heja Sandra!" och av bara farten svarade jag med ett "Heja Zigge!" Haha! När jag sa det kom värsta vågen av känslor upp och jag fick någon tår i ögonen. Jag kände mig som en vinnare redan då. Jag är så otroligt tacksam för min fina häst som alltid är taggad och glad på nya utmaningar. Han är verkligen den bästa jag kan tänka mig. Han ger mig så mycket glädje!
 
Men hur som helst. Jag har ju som sagt örväntat mig att vi skulle få det svårt att bli godkänt. Travprogrammet består av skolor och mellangångarter med ännu högre krav än vi är vana vid. Vi har kämpigt med dem på MsvC-nivå och nu ska vi utföra dem med kraven för MsvB. När vi närmade oss slutet på travprogrammet kände jag ändå att jag var SÅ nöjd med Zigge. Vi gjorde båda två vårt bästa och vissa delar kan vi säkerligen göra bättre, men med tanke på hur nervös och trött i både kropp och knopp jag var så presterade vi över förväntan i travprogrammet! När vi kom till skritten fegade jag ur lite i ökadeskritten vilket var synd. Det gjorde att vi fick en 6a där jag ändå tror att vi kunnat knipa en 7a. Med tanke på att vi lyckades få en 7a på mellanskritten som vi är rätt dåliga på så..
 
När sen galopprogrammet kom så började vi med att få till en rätt dålig fattning och direkt efter den kommer ju en 8 metersvolt. Det är inte många veckor sedan vi kämpade med att få till 10 metersvolter.. Den första volten ligger till vänster och det är vårt svåra håll. Där red jag som en galning och det belönades med en 7a! Den andra som jag tycker vi är bättre på fick vi en 6,5a på. Där måste jag bli bättre på att hålla fokus och rida väl även där. Det enkla bytet som låg på en diagonal trodde jag vi skulle få lite svårare med då Zigge går och laddar för byte på en sån linje, men vi satte det och belönades med en 7a där också! När sen de riktiga bytena kom så blev jag så pirrig och ville så gärna få till bytet till vänster då jag vet att vi typ 9 av 10 gånger sätter det. Men jag vet också att det här är första gången EVER som vi gör ett byte innanför staketen och Zigge är SÅ väl medveten om att vi är på banan. Jag satt och blev aldrig klar, glömde räta ut och nej. Bytet blev inte rent. Men det var på något sätt ändå balanserat och syntes inte så tydligt att det var orent så domaren valde nog att hellre fria än fälla och bytet fick bra poäng. Bytet till höger blev katastrof, men det hade jag redan ställt in pmig på. Det belönades med en fantastisk 4a! ;) Hehe! Det är kostsamt! Men en 4a tycker jag ändå var himla snällt.
 
När vi vände upp och gjorde den avslutande hälsningen (som vi för övrigt också fick 7or på, båda uppridningarna! Kul eftersom jag övat dem lite sen jag kände att vi inte grejade dem) så var jag lite besviken på vänsterbytet, men det var typ yttepyttelite, för jag var ändå SÅ sjukt nöjd! Jag var ju helt inställd på att vi aldrig skulle bli godkända med tanke på att vi inte fick till något av bytena, men det spelar ingen roll! Jag var SÅ nöjd med min grymma häst! Jag hade ändå SÅ kul på banan! Och jag tror att även Zigge hade kul!
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6 / 12
Framåtbjudning 6,5 / 13
Lösgjordhet 5 / 10
Ryttarens sits och hållning 6 / 18
Korrektheten 6,5 / 13
 
Totalpoäng; 262 p, 60,930%
 
Tankar om poängen
Förstå lyckan när Sofie och Jimmy kom till mig efter ritten och säger att vi blev godkända! Vår första MsvB, trots att vi kanske är lite tidiga att starta, så blev vi godkända! Trots ett orent byte och ett byte som knappt ens blev ett byte! Alltså! Jag är i chock! :D Jag grät igen, haha! Att vi sen dessutom fick så pass bra på allmänna intrycket är helt otroligt tycker jag! Endast en 5a, och det då på lösgjordheten är ju inte alls konstigt. Klart vi får det när inte bytena satt! Att resten är 6 eller högre är ju grymt! Och så kul att vi lyckades knipa en 6,5 på framåtbjudningen! Där tycker ju jag att vi alltid har lite kämpigt! Bästa bästa häst! Jag sa innan att om vi får högre än 55% är jag nöjd. Får vi högre än 58% blir jag glad och får vi högre än 60% svimmar jag! Jag svimmade inte, men jag blev tårögd  av glädje, så det går nog jämnt ut!
 
Att vi i programmet lyckades kamma hem hela sju 7or är så galet! Vi fick också åtta 6,5or och endast fyra bedömningspunkter är under 6 poäng! Då en av dem är gånger två  dras det ju ner himla mycket på grund av det, men ändå! SÅ himla kul! Tänk att Zigge var så duktig! :D
 
Slutkommentar
Stor o elegant. Ska visa säkrare byten
 
Tankar om slutkommentaren
Återigen kommenteras Zigges storlek, haha! Detä r så roligt tycker jag att han verkar ge alla nya domaren intrycket att han är stor och elegant eller flott eller liknande! Jag blir alltid lika löjligt glad av såna fina kommentarer! Att han ska visa säkrare byten känns ju ganska självklart. Hehe!
 
Tre bra saker från starten
 • Vi lyckades bli godkända i vår MsvB-debut!
 • Vi kammade hem hela sju 7or!
 • Vi lyckades rida alla skolor godkända!
 
Två vi ska bli bättre på
 • Jag ska ta det lugnare vid bytena så att vi kan sätta dem
 • Vid risk för mycket insekter måste jag ha insektsmedel med mig!
 
Domare var Ann-Kristin Karlsson

Älskade häst!


Alltså vilken dag! Jag har verkligen gjort något tokigt idag. Vi har startat MsvB2 för första gången!

Vi började med MsvC1 där Zigge sprang fint och fick en röd rosetr.  Duktig! Sen debuterade vi alltså MsvB2 och där hade jag absolut ingen förväntan om att kunna lyckas rida godkänt. Men Zigge sprang fint även där och belönades med hela 60,930%!!! Helt galet! Jag hade varit nöjd med 55! Älskade häst, vad jag får uppleva mycket tack vare dig <3

Tävlingsdags!

 
Åh, äntligen dags igen! Idag är det tidig morgon för idag ska vi åka på tävling! Vi ska till Hästhusets tävling. Det ska bli SÅ kul! Jag hoppas att Zigge är lika taggad som mig idag. Igår var jag i stallet till stängning och packade och fixade allt, allt, ALLT så nu är det bara sånt som inte kan fixas dagen innan som är kvar. Typ ge hästen frukost och sådant.
 
Idag tror jag att vi kommer få det lite kämpigt. Vår styrka brukar ju sitta i galopprogrammet och jag tror att vi idag kommer ha svårt i galoppen och därmed få det svårt då vårt travprogram inte alltid är helt bra. Men vi får kämpa för varenda halvpoäng, så kanske vi får till något ändå. Faktiskt så spelar resultatet mindre roll, det är mest roligt att göra hela grejen. Att fixa allt igår, att vara nervös nu på morgonen, att åka till stallet och förbereda det sista, att åka dit och vara på en tävlingsplats med min bästa vän. Att genomföra något jag aldrig kunde tro var möjligt. Att jag får göra det med den bästa hästen jag vet. DET spelar roll för mig. 
 
Men nu ska jag inte bli sentimental och snyftig över min fina häst, hehe! Nu ska jag komma igång och köra! Det ska bli så roligt! Ni håller väl tummarna för oss? Idag har jag det lysigt och har med mig nästan hela #teamZigge på tävlingen! :)
 
Vill ni följa vårt resultat hittar ni resultatlistan HÄR, vi startar 10:51

Fredag

 
Hejsan hoppsan!
 
Idag är det fredag och sista arbetsdagen innan min semester! Tjoho! Känns jättekonstigt att jag ska vara ledig i två veckor! Haha! Men det blir nog bra. Idag jobbar jag fram till ca 12.00 och sen ska jag åka på lunch och har sen ett möte. Jag hoppas att jag hinner klart med allt innan 12.00 så jag slipper jobba hemma i eftermiddag också.
 
Efter mötet hoppas jag alltså att jag har hela eftermiddagen/kvällen på mig att förbereda inför imorgon. Då är det tävling i Gnesta och i och med det har jag en hel del att göra i stallet. Det ska hämtas släp, packa släp, putsa grejer, försöka få den vita hästen vit och sen allt vanligt såklart, mocka, rida, packa mat och jag har även kvällsfodringen. Så det blir nog många hästtimmar idag.
 
Ridpasset igår gick.... kasst. Mycket andra tankar, lite ilska och press inför tävling gjorde nog att jag inte presterade och då ville inte Zigge vara med tror jag. När jag insåg att jag inte red någe bra sänkte jag kraven och joggade runt lite och sen avslutade jag. Det finns liksom ingen anledning att fortsätta om det ändå inte går bra. Gissa om det känns bra att vi har dagens ridpass på oss att kamma till oss inför morgondagens tävling. Haha! Håll tummarna ;)
 
Näni, ha en fin dag! Vi hörs lite senare!

Nytt i Zigges garderob

 
Äntligen har jag tagit tag i att köpa nya bakbensskydd till Zigge! Han sliter rätt mycket på sina bakbensskydd, frambensskydden ser nästan nya ut fortfarande! Haha! Hur som helst så fick han nya svarta dressyrskydd från Protector. Jag älskar dom! Och Zigge trivs, så jag ser ingen anledning att byta. På bilden här ser ni de gamla och de nya. Lite skillnad. Nu när det blev ett par nya passade jag också på att beställa störe storlek. XFull passade betydligt bättre. Plötsligt når de runt benen ordentligt. Så nice!
 
Sen kan jag också ha råkat beställa ett par vita boots med bling. Hehe. Jag har ju varit lite emot vitt på vit häst som ni vet, men jag har faktiskt börjat gilla det nu. Såhär två år senare, hehe! Men nu är ju Zigge så pass vit och ren att det inte får honom att se smutsig ut. Titta bara på bilderna från senaste träningen när han fick ha vita lindor på sig. Snygging! Så nu kan han få ha vita lindor och vita boots till! Men dessa spar vi till fina, speciella tillfällen ;) 
 
 
 
 
 

Torsdag

 
Godmorgon!
 
Idag är det torsdag och jag börjar bli pirrig i magen inför helgen av flera anledningar. Det är ju tävling för mig och Zigge på lördag vilket är pirrigt, men sen ska jag också gå på semester. Det är alltid ltie stressande för mig. Jag har svårt att släppa kontrollen på jobbet, men jag vet att det kommer gå bra.
 
Hur som helst, idag är jag också pirrig i magen på grund av en annan grej. Igår fick jag ett meddelande med en fråga som jag är SÅ himla glad för! Det är egentligen helt galet! Jag såg det lite sent igår kväll för jag hade varit iväg och umgåtts med ett helt gäng tjejer och druckit lite vin och ätit gott. Så när jag kom hem hade jag helt missat att kolla telefonen och då fanns meddelandet där. Jag blev alldeles paff och jätteglad! Vad det är tänker jag inte berätta än, men det kommer bli SÅ kul! Och pirrigt.... Hehe. I morse var jag tvungen att kolla en extra gång så att det verkligen hade hänt, och jorå. Meddelandet var där. Så nu längtar jag!
 
Idag blir det ridning igen! Zigge vilade ju igår och nu är det uppladdning inför tävlingen på lördag. Det blir att trimma idag och imorgon och sen ska allt fixas inför tävlingen imorgon. Idag kommer jag bara hinna rida och göra det mest nödvändiga då jag slutar 19.00 på jobbet. Men det ska blir SÅ kul att sitta upp igen, Zigge känns typ bättre än någonsin! Trots att iv inte kunnat använda våra vikter på ett bra tag nu. Den ena har nämligen gått sönder :( Jag måste lämna in den någonstans. Men men, nu när han känns så jäkla fin så känns det inte som något jätteproblem exakt just nu.
 
Nä hörni, nu ska jag sluta babbla om nada här. Dags att gå till jobbet! Jag tog lite sovmorgon idag, hehe!

Ridpass 12 Juli - Zigge

Underbara, underbara häst! Hur fantastisk är han inte?! Igår blev det ett ridpass på utebanan. Planen är att rida på utebanan varje dag det går nu inför helgens tävling. Zigge blir ju lätt lite taggad när det är utomhus och då tappar han lätt fokus på mig. Så nu blir det att vänja in det.

Hur som helst var han faktiskt jättefin! Han lyssnade jättebra och var superfokuserad. Han höll den förvänta galoppen hela tiden när jag bad om det, han gjorde flertalet rena kontrollerade byten och även skolorna satt! 

Men nu borde jag kanske sluta öva byten innan tävlingen så han inte kör på och visar sina konster vid fel tillfälle. Men samtidigt har han varit himla duktig med det också... Jag vet inte.

Ikväll vilar Z och imorgon kör vi på igen! Längtar redan!

 

Onsdag

 
Goodmorning!
 
Idag är jag uppe tidigt då jag ska börja jobbet tiiiidigt. Men det blir kul! Idag har jag en hel arbetsdag med massa avstämningar med personalen, kul!
 
För övrigt så ska Zigge vila idag.. Vi har en plan nu inför tävlingen på lördag och då behöver vi ha en vilodag innan dess. Då känns onsdagen som en bra dag för det, för då har jag sen torsdag och fredag på mig att finlira lite inför starten. Tjiho vad kul det ska bli med tävling igen! hoppas vi får lite bättre väder än senaste dagarna dock.
 
Nähäni, ni måste jag sätta fart mot jobbet. Ha en toppendag!

Ridpasset 11 Juli - Zigge

För en gångs skull är jag faktiskt himla nöjd med min insats under ridpasset. Jag brukar ju alltidvara nöjd med Zigge, men missnöjd med mig själv. Säskilt senaste tiden. Men det här passet kände jag att jag red jäkligt bra faktiskt. Jag var lugn och tydlig.
 
Jag tog god tid på mig då han ju vilat i två dagar, då brukar vi behöva lite långsammare uppvärmning. Det gav resultat! När han var varm blev han SÅ fin! Väldigt stadig i formen och vi lyckades också hitta bjudningen bra.
 
Vi övade lite blandat idag. Gjorde lite skolor, tempoväxlingar och sen övade vi vår "piruettgalopp". I det jobbet var han bara SÅ himla fin! Han tog i, samlade sig, trampade in under sig och låg kvar med jättefint stöd. Bästa Zigge! Det kändes som att han hade längtat till ett träningspass igen! Det roliga var att han gjorde det även i vänstergaloppen som vi ju har lite kämpigt med.
 
Hela passet jobbade jag också med att han inte, inte, inte fick bli förböjd i halsen i vänstervarvet. Han blev lite upprörd först, men sen släppte det och han blev mycket rakare. Jag vände rätt upp mot spegeln i galopp och han spårade riktigt bra, även i vänster. Heja!
 
Vi gjorde några byten också, men inte lika centrerat till en viss del av ridpasset. Nu gjorde vi dem lite utspridda och så han inte skulle veta när de kom, och han gjorde dom så bra! Han bytte rent till vänster, utom en gång då det blev ett litet missförstånd på grund av mig. Till höger bytte han också rent, även om han trasslar lite med benen och blir lite stressig. Han tänker i alla fall äntligen rätt. Eller... Äntligen ska jag inte säga. Det är ju inte ens en månad sen vi gjorde byten för första gången, så det har faktiskt gått himla snabbt framåt i utvecklingen. Duktiga ambitiösa häst! ♥ Tänk vilken tur jag har som får göra detta med honom!
 

Tisdag

 
Hej hopp!
 
Idag är en härligt dag, det bara känner jag på mig! Det kan ha att göra med det fantastiska ridpasset jag hade med Zigge igår... Han var helt fantastisk! Men mer om det i ridpass-inlägget senare. För övrigt hade jag en spännande kväll igår i stallet. Mycket sades och jag kan på allvar säga att jag är SÅ less på en viss stallkamrat, nej förresten, kollega blir det numera. Jag undrar hur mycket man ska behöva stå ut med? Men men.. Jag får agera på det och sen släppa det. Det är mer synd om henne än om mig egentligen. Usch, det är så sorgligt.
 
Hur som helst. Idag ska jag jobba kvällspass och det innebär att jag ska åka till Zigge strax! Det blir stall på förmiddagen idag med andra ord, och det är ju något jag egentligen inte gillar. Jag vill inte ta in Zigge från hans hagtid för att rida och sen låta honom stå inne i boxen hela eftermiddagen och kvällen. Nej, det kommer jag aldrig gilla. Men, om jag inte kommer ifrån jobbet alldeles för sent så åker jag ut och promenerar med honom på kvällen så han får röra på sig lite.
 
Nähepp, nu är det nog dags att ta sig till stallet, ska försöka hitta lite personal där då jag har lite grejer jag måste reda ut där. Ha en finfin dag!

Måndag

Godmorgon!
 
Nu är det ny vecka och den här veckan innebär fullt fokus för min del, både i stallet och på jobbet. Den här veckan slutar nämligen med att jag både går på semester och att vi ska iväg och tävla! Det blir tävling i Gnesta på Hästhuset, nära och bra! Vi ska starta en MsvC:1 och det ska bli riktigt kul!
 
Så den här veckan innebör med andra ord lite tävlingsförberedelser. Vi behöver öva upp oss i öppnan och slutan igen. Vårt foks har ju legat på att öva in galoppombyten, och det har gjort att jag nog tappat skolorna lite faktiskt. Men det blir det ändring på nu.
 
Veckan ser nog ut att vi tränar idag (Äntligen!!!) och imorgon, sen tror jag Z får vila på onsdag, alternativt bara gå ett lätt joggingpass. Sen trimma igen torsdag och fredag och sen tävlingen på lördag. Söndagen sen kanske vi kan försöka oss på en skogstur igen, hehe.
 
Gud, jag har inte träffat Zigge sedan i torsdags!! Gissa om jag saknar honom eller!? Jag bara längtar tills i eftermiddag då jag får stänga ner datorn och hoppa in i bilen och gasa till stallet! Men som tur är har jag himla kul på jobbet, så dagarna brukar gå rätt fort. Idag ska jag ha massa avstämningar med personalen, så det blir möte på möte på möte och då flyger tiden! Härligt!
 
Nej hrni, nu är det dags att dricka upp min celcius och kicka igång den här veckan! Ha en finfin dag! ♥

Söndag

Jaha då var den här helgen snart slut. Här inne har det stått lite tomt, och det beror helt enkelt på att jag varit bortrest. Jag har varit i Hudiksvall hos min sambos mamma och hälsat på. Så Zigge har fått en liten paus från mig. Men honom vekar det inte ha gått någon nöd på. I fredags fick han umgås med Anna som kommit tillbaka från en semester och lördag söndag nu har han hängt med gulliga Linda. Hur glad blir man inte när man loggar in på instagram och möts av bilden här intill. Gullisar!
 
Hur som helst, här uppe har vi haft strålande sol och stekande värme hela helgen. Vi har varit utomhus och gjort i princip ingenting. Välsigt ovant för mig som oftast ha fullfart från 07 till 22 men det var nog välbehövligt må jag säga. Jag har hunnit slappa i solen och nästan bränt mig också. Och ätit massa god mat. En mycket trevlig helg helt enkelt.
 
Nu sitter vi i bilen på väg hem och imorgon är det dags för jobb igen. Sen på kvällen är det äntligen dags att träffa Zigge igen! Då börjar också träning och uppladdning inför helgens kommande tävling! Ska bli så kul! Jag väntar spänt på min starttid :)
 

Ridpasset 7 Juli - Zigge


Min knasiga lilla häst, hehe. Som ni vet övar vi ju byten för fullt och det är Zigge helt medveten om. Han har varit så taggad på byten senaste tiden att han gör dom lite hejvilt. Men han är ändå rätt duktig på att lyssna. Jag får tillrättavisa honom ibland, men då ger han sig.

Vi testade faktiskt lite byten även igår och då var det tvärtom det brukar. Rena byten till höger och orena till vänster. Så knasigt. Min reflektion är att jag kanske började slarva lite till vänster eftersom min hjärna ställt in sig på att dom ju sitter nu. Skärpning.

För övrigt gjorde vi lite skolor och tempoväxlingar i trav. Det gick faktiskt ovanligt bra. Duktig häst! Son sagt, det är så himla kul att rida!

Nu blir det lite paus från träningen för Zigge och han ska gå ett härligt pass med Anna idag och sen vila två dagar. Haha han kommer vara en bomb på måndag!

Ridpasset 6 Juli - Zigge

Jag är SÅ stolt över min lilla häst från ridpasset igår! Vi fortsatte lite på samma sätt som på träningen för Nussan, och bytena var betydligt bättre igår! Rena till vänster hela tiden,och ett flertal rena till höger! Tjihoo! Tipsen från Nussan hjälpte verkligen! Sen behöver vi ju bli betydligt mer stadiga i detta,så även om han tänker rätt så är det ju kanske inte så BRA byten. Men just nu räcker det med att han tänker rätt och har förtått vad jag är ute efter. Resten kommer sen.
 
För övrigt slogs jag av att jag verkligen måste bli bättre med mina händer igen! Vad har hänt!? Jag har på sistone längt tyglarna typ 15 cm och tryckt ner handen så nära hans manke det bara går. What!? När hände det här? Det måste jag bli bättre på. Jag kan ju inte sitta så liksom. Jag blir både ostadig i min sits och stel i handen. Det blir det till att öva upp igen för såhär kan vi inte ha det. En bra sits är grunden för en bra ridning.
 
 

Träningspasset 5 Juli - Zigge

 
Åhhh, jag är fortfarande typ på moln från igår! Jag och Zigge tränade för Nussan och det var SÅ roligt! Vi har ridit för Nussan ett par gånger tidigare och jag får bra hjälp av henne. Jag har det så lyxigt att kunna kombinera så många bra tränare på vår anläggning. Nussan fick ajg hjälp med bytena av. SÅ värt! Hon har nämligen en hel del erfarenhet av just bytesträning och en mängd olika bra övningar.
 
Vi började med att jogga igång och sen när vi var lite varma fick jag jobba en hel del i galopp. Det visade sig att det är precis som jag har misstänkt. VI är lite förböjda i vänstersidan och jag vågar inte sätta ihop galoppen tillräckligt mycket. Vi fick med andra ord jobba mycket rak i vänstersidan och med "piruettgaloppen". Zigge var SÅ fin emellanåt!
 
Bytena åt vänster fick vi massa beröm för. Dom är rena om än något korta. Men bara att dom är rena liksom! Åt höger visade Zigge precis det som händer när vi tränar själva, så det var TOPPEN! Jag är alltid lite nervös att när jag tränar ska "problemen" inte visa sig lika tydligt. Men det gjorde dom. Perfekt! Och jag kan väl säga att det hela berodde just på det jag skrev innan; han är förböjd i vänstersidan och inte tillräckligt samlad, så det fick vi kämpa på. Sen saknar vi ju fortfarande viss styrka, men framåt ska vi!
 
Vi fick börja med att byta på halvt igenom. Till vänster gick det jättebra, till höger gick det typ inte alls. Då fick jag göra en ny övning. Jag fick galoppera på långsidan och sen vända in i lite piruettänk fyra språng, och sen tre språng rakt fram och sen göra bytet. Herregud vad svårt det var. Jag fick inte alls till vägen och både jag och Zigge stressade upp oss lite när det blev svårt. Men! Det var en himla bra övning för när jag fick koll på vad jag skulle göra så fungerade det faktiskt!
 
Vi fick också galoppera på en liten volt och verkligen vända runt honom och känna att han följde med runt. Han var SÅ fin! Så nu kan jag officiellt inte säga att vi inte kan rida 10 meters volter i galopp, för rider jag bara rätt så kan vi rida 5 meters volter! Haha! När volterna fungerade fick jag sen rida rakt fram ett par steg ur volten och sen göra bytet. Det fungerade även det när jag gjorde rätt. Men nu känner jag verkligen hur det börjar bli tekniskt svårt för oss. Det mycket att hålla koll på så det gäller att ha tungan rätt i mun.
 
Det jag måste komma ihåg till när jag tränar vidare själv är att jag inte får slarva med högersidan. Jag MÅSTE ha honom med till vänster när jag vänder dit, jag måste ha honom rakare i vänstersidan i vänstervarvet och på så vis kunna ge honom en chans att göra bytet. Om han går vänsterböjd när jag försöker byta till höger så kommer inte bytet att bli av. Såklart. Hur tusan ska han räcka till då liksom. Något jag tyckte var bra som ajg fick göra också var faktiskt att rida honom lite högerställd men i vänstervarvet och sen gå ut på rakt spår och byta. Då hade jag honom verkligen med mig. Och kanske är det så jag får göra nu till en början. Alla sätt är bra som fungerar :)
 
Egentligen borde jag inte visa den här bilden, men hur söt är inte min lilla prins?

6 Juli

Godmorgon alla fina ni!
 
Jag är fortfarande i ett lyckorus efter gårdagens träning för Nussan. Det var SÅ roligt! Och ag tycker att det gick bra, även om vi gjorde många tokiga saker. Men mer om det i ridpass-inlägget.
 
Idag är det jobb för mig och efter det blir det äntligen stallet igen. Då ska vi träna vidare. Jag är helt sjukt träningspepp nuför tiden. Undra vad som flugit i mig, haha! Men jag tänkte på det igår faktiskt. Jag älskar verkligen sommaren. Det är så skönt att kunna springa ut och in hela dagen och bara ha samma kläder. T-shirt både ute och inne. Både när jag rider och när jag är klar. Lyllos mig som har en häst som inte ska åka på sommarbete, det här är verkligen den bästa tiden på året att ha häst!
 
Men nehej hörni, nu ska jag dra mig till jobbet. Ha en toppendag!
 
 

Ridpasset 4 Juli - Zigge

 
Ridpasset igår var himla härligt! Vi testade ju som sagt en ny sadel och jag kände verkligen att jag satt bra i den. Den passade verkligen mig och jag kunde vara lite mer stilla, framförallt i övergångarna. Det var riktigt kul!
 
Ridpasset blev därmed lite ostrukturerat efterosm jag mest red runt och kände efter på sadeln. Men Zigge var fin ändå. Vi red lite skänkelvikningar, skolor och tempoväxlingar. Det gick riktigt bra faktiskt. Jag red också igenom MsvC:1 utan att rida fel väg och så. Det var första gången jag red det sen katastroftävlingen, hehe. Det kändes bra att rida igenom det nu och få känna att vi faktiskt visst kan rida det bra.
 
Vi testade också lite byten och lyckades faktiskt få till ett par rena till höger. Men fasen vad svårt det är. Men det är bara att träna. Övning ger färdighet heter det ju och det har vi ändå någon form av bevis på. För ett par veckor sedan var det värsta stora grejen att få till ett rent byte till vänster, nu sätter vi dom hela tiden på träningen. Så kul! Jag tror egentligen inte att Zigge har särskilt svårt för byten, när han blir upprörd på mig gör han ju byten i varje. Jag tror det mer handlar om att han ska hålla sig på mattan och inte stressa iväg. Han har inte riktigt koll på tassarna än så länge. Men det kommer säkert. Vi lär få kämpa, men det är ju det som gör det så roligt!
 
Jag måste typ nypa mig själv i armen varje dag för att jag får uppleva det här. Min fina lilla häst, tänk att jag får ha såhär kul med honom. Bästa Zigge! ♥

5 Juli

Godmorgon!
 
Hoppas ni har en superdag! Jag har haft sovmorgon idag och tagit det lugnt. Jag och Abbe gick upp och ut på promenad, sen har jag plockat ner lite sommarkläder från vinden. Sent, jag vet, hehe. Men nu är dom nere i alla fall.
 
Igpr testade jag och Zigge en ny dressyrsadel. Jag älskar ju min sadel, men har börjat fundera på om jag inte kanske skulle behöva en med lite större knästöd. Så det testade vi. Jag hade verkligen NOLL förväntningar då jag har provat SÅ många sadlar på Zigges rygg och ingen har legat bra. MEN. Den låg helt fantastiskt! aktiskt bättre än vad vår nuvarande sadel gör nu när han byggt om sig lite. Så döm om min förvåning!
 
Nä vi sen testade att rida i sadeln kändes Zigge nöjd och jag gilladeden jättemycket. Fasen. Nu behöver jag köpa en ny sadel. Och sälja min. Ångest. Men... Jag ska testa den nya idag också och sen får jag se. Så... Är det någon där ute som behöver en dressyrsadel så har jag en jättefin ANKY Salinero STS som är SÅ fin! Kom och köp!
 
Idag då... Ja ikväll är en kväll jag längtat till. Ikväll ska vi rida lektion för Nussan. Ska bli SÅ himla rolgit och säkerligen väldigt lärorikt! Vi ska fokusera på det här med byten. Haha, ni märker att jag har gett mig fasen på att vi ska greja dom. Nussan har mycket olika tips ochtrix vad gäller byten, så det känns som att det blir väldigt kul. Hon hjälpte ju oss väldigt bra när vi hoppade in på en ridskolelektion i våras, så det känns superkul att nu rida privat för henne. Jag tror både jag och Zigge kommer tycka att det är jättekul!
 
Nu ska jag snart kila iväg till jobbet en sväng faktiskt. Kan inte hålla mig ledig två dagar i rad, det funkar inte! ;)
 
Hoppas ni får en grym dag!
 

Boxbyte

 
Nu är det verkligen sommar! Igår kväll fick Zigge flytta till en utebox då vårt stall ska tvättas. Så hela boxen är tömd och nu står han alltså här, bredvid stallets andra stora häst, Tim. Så kul att det finns två jättehästar i stallet och den ena är vit och den andra är svart. Helt klart de två stiligaste herrarna ;)
 
Zigge trivs som vanligt som fisken i vattnet i uteboxen. Han kan titta ut och ha koll på saker och därmed hålla sig sysselsatt. Sen tyckte han det var väldigt kul att busa med Timpan genom gallret, Tim är ju fortfarande unghäst på riktigt, Zigge är ju bara det i huvudet. Haha! Nu håller jag bara tummarna för lite halvdant väder de närmsta dagarna, annars blir det typ olidligt varmt där inne i boxarna. Stallet är myyyyycket svalare. Men visst ser han himla nöjd ut?
 
Ps. På bilden har han stått i boxen ca 45 minuter totalt och ahn har redan tjuvsmakat maten, slängt iväg grimman och nästan rivit ner sin Zigge-skylt. Hur ska detta sluta!? Hahahah!
 

Ridpasset 4 Juli - Zigge

Igår blev det ett ridpass i ridhuset. Zigge vilade ju dagen innan så jag tänkte att han kanskeskulle vara lite pigg. Det var han, men faktiskt bara lagom. Vi jobbade mest lösgörande med mycket skänkelvikningar i alla gångarter, övergångar och tempoväxlingar och sen la vi in lite skolor. Zigge kändes faktiskt rätt fin. Superkul! Emellanåt kändes han GRYMT fin till och med.
 
Sen provade vi lite byten igen och nu tror jag faktiskt att jag kan få säga att vi kan göra byten till vänster. Vi säter dom varje gång med undantag för någon gång då vi kommer efter i bak. Det är mest om vi kommer i obalans innan bytet, och det är ju förståeligt. Till höger har vi det mer kämpigt. Men han har ändå börjat fatta vad jag är ute efter och gör sitt bästa. Fina fina häst!
 
Något som jag slogs av idag när jag tittade på filmerna är att han verkligen börjar få bättre steg och är mycket starkare i kroppen. Musklerna börjar komma och han känns mycket starkare i formen. Underbart! Kämpa kämpa! Ps. Tänk inte på att han är gulskäck på bilden, men visst är han himla snygg min lilla ponny?
 
 

Regional MsvC:1 1 Juli - Zigge

Ja hörni, den här helgens start vill jag knappt utvärdera då jag inte har så mycket att säga egentligen. Jag vill inte låta som att jag skyller ifrån mig, för min insats hade kunnat var betydligt mcyekt bättre. Men.. Ja, vi kör ändå.
 
Framridningen
Jag hann knappt till framridningen innan jag skulle in på banan. Jag travade tre varv typ, sen tog jag galopp för att försöka få en något varm häst. Vi galopperade några varv, gjorde någon övergång och ett par enkla byten. Sen ropade dem på mig. Heja. Jag var svettig, men mest av stress. Zigge var stel och kall och vi hade ju inte ens hunnit jobba någonting. Ryttaren innan mig utgick eller blev utesluten, något oklart, riktigt tidigt i programmet. Det gjorde att dom ropade in mig. Jag som hade räknat med längre framridning. Så.. Det blev dåligt helt enkelt.
 
 
 
Ritten
Vi fick startsignal ganska direkt oc hjag minns hur jag hann tänka "Shit, jag har inte ens gått igenom programmet innan start som jag alltid brukar göra". Sen startade vi. Det gick jättedåligt i traven. Zigge var inte alls med mig och att försöka sig på öppna och sluta var inte att tänka på. Rak som en pinne och nä. Första öppnan fick vi dock en 6,5 på, så det var ju alltid något, haha! Skritten gick rätt okej, där knep vi 7a på mellanskritten, den som vi har lite svårt med. Sen kom galoppprogrammet. Här är jag jättenöjd att han inte slog om. Vi har ju in i det sista övat byten, och Zigge vill ju gärna göra dom. Men han höll sig på mattan och höll rätt galopp hela vägen. Duktig! Han gjorde verkligen sitt bästa. Efter första förvända galoppen fick jag hjärnsläpp och red fel. Men, men. Vi gjorde om och satte de enkla bytena. Bra. Sen gick resten i en godkänd-nivå. Jag är inte alls nöjd med ritten, men jag är ändå nöjd att Zigge gjorde sitt bästa och kämpade på.
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6 / 12
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 6 / 12
Ryttarens sits och hållning 6 / 18
Korrektheten 6 / 12
 
Totalpoäng; 278,5 p, 59,255%
 
Tankar om poängen
Sjukt tråkigt att inte ens bli godkända. Men.... Samtidigt har vi ju kommit väldigt långt om vi kan skramla ihop nästa ngodkänt utan att ha ridit fram. Så kul att de enkla bytena satt trots ingen förberedelse, tänk att vi hade SÅ svårt för dem förut. Vi fick i alla fall godkänt på alla punkter i det allmänna intrycket. Jag är jätteförvånad över det. Har tippat på 5 eller 5,5 på både lösgjordhet och framåtbjudning. 
 
Slutkommentar
Flott men måste bli mer eftergiven, få mer bjudning och bli stadigare i formen.
 
Tankar om slutkommentaren
Hehe, ja... Jag håller med. Vi behvöer rida fram helt enkelt. Jättekul dock att han skriver att Zigge är flott! :D
 
Domare var Ola Johnsson

3 Juli

Godmorgon!
 
Ännu en jobbdag för min del. Jobbade igår också. Fast det gör mig ingenting, jag gillar att jobba helger. Det är roligast då faktiskt :)
 
Igår blev det inget ridpass. Jag hade planer på att rida, men när jag kom till stallet, aningens sent, så var Zigge täckt i lera rån topp till tå.Wheeey! Jag hade inte en sportslig att lyckas borsta bort det, så det blev en spolning. Sen var han ju helt dyngsur så han hann helt enkelt inte torka innan det blev lite för sent. Istället tog vi en promenad och avslutade med lite spring på ridbanan. Det va ett tag sedan jag såg honom springa löst, loch jäklar vilken förbättring i steget han har gjort! Fina fina häst! Till och med i vänstervarvet i trav var han fin mot slutet. Bar sig själv mycket bättre liksom. Kul!
 
I eftermiddag, efter jobbet, ska jag äntligen rida! Åker ut så snart som möjligt tror jag så jag hinner, haha! Nu ska vi jobba, jobba, jobba. Man får passa på medans man kan! Vi håller också på att försöka få till en träning för tränare snart också. Jag hoppas vi får ihop det, det vore SÅ kul!
 
Nehej, nu ska jag bege mig till jobbet. Ha en toppendag hörni!

Ibland blir det tokigt...

... Alltså herregud vilken dag det var igår! Allt som kunde gå fel gjorde det. Jag ska berätta!
 
Vi började med att hämta släpet. Det gick visserligen bra, det var ett stort och fint släp! Dock passade inte min bil med kontakten, men det löste vi. Sen när vi kom till stallet kommer jag på att jag har glömt mina kavajer hemma. Så.. Det var bara att åka förbi och hämta dem.
 
När vi skulle longera innan lastningen var Zigge så jäkla pigg att han höll på att sparka mig i huvudet. Han brallade som en galning. När vi sen skulle lasta var Zigge inte alls med på noterna och vägrade gå in. Han....
 • Backade in i en skottkärra
 • Hoppade över uppsittningspallen
 • Sparkade in i en blomkruka
 • Satte sig på rumpan i ett dike
 • Gick ner på framknäna på rampen
Och till det stod han och snurrade på bakbenen, sprang runt mig i en cirkel, sprang nästan över både mig och alla andra... Ja... Det var inte bra helt enkelt. Som tur är finns det fina människor som hjälper till och tillslut fick vi in honom.
 
Sen när vi väl kom in i transporten var det ju såklart bråttom, tror ni inte vi lyckades åka fel för GPSen guidade oss helfel. Vi rullade in på tävlingsplatsen alltför sent och jag hann rida fram effektivt i kanske... 8 minuter. Jag hann med andra ord galoppera lite. Travarbetet hann vi inte alls. Sen var det bara att starta för jag fick dessutom starta tidigare än min utsatta tid då starten innan avbröt sitt program. Heja.
 
Som ni säkerligen förstår gick det inte alls bra. Min stora häst om behöver god tid på sig att värma upp sin kropp var ju stel som en pinne. Jag tror tyvärr att jag gav upp lite också. Vi red hem hela 59,255% och det är ju såklart inte kul att inte ens bli godkända. Men... Jag är ändå nöjd med Zigge. Han kämpade på och gjorde sitt bästa utifrån förutsättningarna. Våra enkla byten satte vi ändå, och vi fick inte ett enda omslag, trots att han vill göra byten hela tiden nu.
 
Det här har ju gjort oss en erfarenhet rikare, och det tackar jag för. Nu blickar vi framåt och gör det bättre nästa gång. När jag laddade upp en bild på instagram där jag skrev att dagen gått riktigt dåligt, men att jag älskar Zigge ändå så fick jag flera kommentarer om att det ju inte måste gå bra varje gång, och att det kanske till och med är bra att det inte gör det. Då kan man uppskatta framgångarna ännu mer. Ni har så rätt. Det är ju det här som är så roligt med dressyren. Att det är svårt! Så när det går bra, som sist till exempel, ja då är det så himla roligt, för man vet att det är såhär. Ni är så kloka! ♥
 
När vi skulle hem tänkte jag att Zigge skulle vara mer lätt att lasta, han brukar nämligen bara gå rakt in. Men nej. Han var så arg. Det tog nästan en timme även då. Jag grät. Jag var så trött. Allt blev verkligen fel. Vi hade ju så stressigt att vi inte hade hunnit äta heller. Jag åt mitt första mål mat 19.20... Inte så bra upplägg. Nej. Gör om gör rätt.
 
Nu försöker jag tänka att den här starten var nödvändig. I vårt långsiktiga tänk behövde vi göra den här starten och det var ändå roligt att vara iväg. Den här tävlingen får bli mitt exempel på hur jag inte ska göra, oc hett bevis på att min häst behöver lång framridning. Så till alla er som säger att jag rider fram för länge, in your face ;) Haha! Nä, skämt åsido, det var en nyttig dag och vi lär oss hela tiden. 
 
 

Tankar inför dagens start...

Som vanligt poppar det upp en massa tankar och funderingar inför dagens start.. Hur kommer det gå? Vad kommer vara våra styrkor just idag? Våra svagheter? Kommer vi få till bjudningen? Kommer han bli spänd? Vad kommer det vara för underlag?
 
Så många funderingar men just nu tror jag at vi faktiskt kommer få det lite kämpigt i programmet. Vi startar vårt favoritprogram just nu... MsvC:1! Det är mycket galopp, vilket är till vår fördel, men just nu kommer iv verkligen få det kämpa. Jag tror vi kommer ha nära till omslag om jag inte är supersupernoga i varje steg. Zigge kör ju mer än gärna på "Titta vad jag kan mamma!" just nu, och så byter han. Men jag får skylla mig själv som har börjat försöka mig på byten. Men det blir till att vara noga och övertydlig på framridningen.
 
Annars tror jag vi kanske kommer få kämpa med skolorna också, jag har nog slarvat lite med dem på sistone. Bu. Jag måste bli bättre på att rida dem, men det blir lätt at tajg undviker det som är så svårt. Jag ska försöka tänka på vad Helena Widell sa till mig hur jag skulle göra. Det fungerade ju himla bra.
 
Målet för dagen är som vanligt att rida godkänt, men också att försöka ha så få missar som möjligt. Vi vill inte ha några omslag eller galoppinslag i travökningarna. Jag ska heller inte rida fel, haha! Ja hörni, ribban ligger högt idag!
 
Vill du följa oss så hittar ni vårt resultat HÄR 
 
Bild från framridningen på Botkyrkas utetävling 5/6-16
 

1 Juli

Godmorgon!
 
Jaha hörni, här svänger vi snabbt! Jag är just nu på väg till en snäll människa som hyr ut sitt släp till mig i sista sekund. Jag har nämligen suuuuperefteranmält mig och Zigge till en tävling idag. Så busigt! Haha!
 
Nu känner jag mig inte aaaaalls förberedd för uppgiften, men det gör inget. Det blir roligt ändå. Vi har ingneting att bevisa utan tävlar bara för att det är roligt. Det gick ju himla bra sist vi tävlade, så jag har absolut inga förväntningar på några resultat. Känns som vi haft vårt bästa någonsin redan! Hahah!
 
Hur som helst, vi startar 16.05 och då kan man ju fråga sig vad tusan jag är uppe såhär tidigt för... Jo, vi ska åka hela vägen till Örebro för tävlingen. Det är snälla Dyltabruk som tar emot oss såhär inpå. Men det var fler som skulle tävlat på Överby som ringt, för när jag ringde hade hon redan fått flera samtal av andra, hehe. Kul!
 
Så ja, nu ska jag alltså hämta transport, sen blir det att åka till stallet och göra det omöjliga, få gul-grå-brun-skäcken Zigge att bli kritvit. Sen knoppning, packa och lasta. Avfärd senast 11.30, men helst av allt ännu tidigare. Åh, juste... Lära mig programmet igen också! ;)
 
Så... Eftersom jag vet att jag kommer få frågan... Varför panikanmäler jag mig till en tävling såhär i sista stund när jag inte ens är förberedd? Jo, för att min långsiktiga plan inbegriper en tävling idag. Det finns en anledning. Utöver det så är det ett enkelt svar. För att jag kan och för att det är så himla kul! :D