Ridpasset 28 Juni - Zigge

Oj, vilket knasigt pass jag och Zigge hade i tisdags. Hahaha! Det var så upp och ner kan man säga. Till en början kändes han rätt fin, om än kanske något trött. Det vore ju visserligen inte så konstigt då vi var inne på dag fyra med ordentligt träningspass. Men, han kändes mjuk och lösgjord ganska direkt faktiskt. Härligt!
 
Vi övade lite skänkelvikningar, tempoväxlingar, skolor och förvänd galopp. Han var med på noterna. Sen red vi igenom ett dressyrprogram och det gick helt okej.
 
Vi avslutade med att testa på några byten och det var bland det knasigaste vi gjort på länge. Han började bra, bytte fint till vänster. Sen ville han förekomma mig och stressade igenom bytena till höger. Jag gjorde om. Han var så taggad på att göra bytena att vi nästan blev osams och efter en stund studsade vi mest upp och ner och bytte lite hur som helst. Haha! Då ville jag bara försöka galoppera vanligt, men Z ville byta galopp. "Titta matte, jag kan!" kändes det som.. Älskade tokiga häst.
 
När jag sen tittade på filmer från ridpasset och just det här studsandet ser jag rätt tydligt att Zigge verklige nförsöker göra rätt i bytena till höger. Ungefär som att han har förstått vad jag vill, men att han trasslar ihop benen på vägen. Sötnos! Han bytte hur som helst rent till höger flera gånger, även om det blev lite hetsigt och så. Men han börjar förstå!
 
Nu har han haft vilodag och idag får vi träna vidare! Jag är SÅ taggad på att fortsätta. Ska bli spännande också att se hur han känns idag efter att ha vilat en dag. Eventuellt ska jag se över hans foder igen och öka upp ytterligare. Jag måste bara kolla nrä jag ökade upp senast, så det har gått tillräckligt lång tid. Heja Zigge-biffen!
 
 

Måluppföljning för 2016

 
Jaha hörni, det har varit lite dåligt med måluppföljning. Men nu såhär på precis mitten av året kan vi ju ta en avstämning. I början av året satte jag ju lite mål för 2016, precis som jag gjorde för 2015. Att jag har mål är egentligen bara för att jag tycker det är roligt och motiverande, men jag har egentligen som enda syfte med Zigge: Att ha roligt. Men utveckling är alltid roligt, och känslan när man lyckas med något man inte trodde var möjligt är ju bara så himla häftig! Hur sm helst, såhär ser målen ut idag:
 
Dressyr
♦ Rida MsvC på tävling godkänt- Klart
♦ Ta en placering i MsvC - Klart
♦ Höja snittbetyget på de olika gångartsdelarna i LA-starterna - Än så länge uppfyllt
♦ Rida en start på över 70% - Klart
♦ Delta i division 2 laget - Klart
♦ Drömmål: Starta MsvB godkänt på Pay & Ride - Inte påbörjat
 
Hoppning
♦ Starta en felfri ritt på valfri höjd - Klar på Pay & Jump
♦ Hoppa 110 felfritt 
♦ Starta en 120 på Pay & Jump
♦ Delta i division 3 laget
♦ Drömmål: Hoppa 120 felfritt på Pay & Jump
 
Övrigt
♦ Känna att det är roligt att åka till stallet varje dag - Ligger i fas
♦ Hoppa lite terränghinder
♦ Ta terrängkort
 Drömmål: Starta en fälttävlan
 
Hehe, som ni ser har vi ju helt klart arbetat liiiiite mer med dressyrålen... Hoppning och Övrigt ligger vi på latsidan med. Jag vill ju gärna kalla mig själv för både dressyr- och hoppryttare, men jag måste nog börja erkänna för mig själv att jag verkligen är en dressyrryttare som hoppar ibland. Hahaha! Men vi ska försöka komma igång lite mer ordentligt med hoppningen igen, och nu när det är sommar kanske vi kan få snurr på terräng också!
 
Men kan ni gissa om jag är stolt över dressyrmålen eller? Vi har ju lyckats uppfylla alla rimliga mål, sen kan jag ju inte veta svaret på snittbetyget än, men där ligger vi ju bra till just nu i alla fall. Så vi får väl helt enkelt börja satsa mot MsvB, hehe ;) Nämen, det känns väldigt roligt (och lite sjukt) att vi redan lyckats klara nästan alla mål vi satt upp för året! Bästa,bästa Zigge! Tänk att jag har äran att äga världens bästa häst!
 
 

Torsdag 30 Juni

Godmorgon!
 
Vad sjukt! Det är juli imorgon! Nu har liksom juni passerat, en tredjedel av sommarmånaderna. Det var ju ett trist konstaterande, men vad knasigt snabbt tiden går!
 
Igår kväll blev jag lite ledsen faktiskt. Jag hade äntligen lyckats lösa transportproblemet och så skulle jag logga in på equipe för att se min starttid igen. Då hittade den inte startlistan. Tävlingen har ställts in. Så det blir ingenting imorgon. Tråkigt för både mig och Zigge. Samtidigt får jag vara tacksam att de ställde in den. Det var någon häst i stallet som vistats nära en häst som konstaterat kvarka, så det är bra att de tar det säkra före det osäkra. Men ändå blä..
 
Annars då, Zigge går nu själv i sin hage. Alla hans ponnyer har gått ut på bete, så nu är han hetl ensam. Gissa om han kommer bli rastlös. Som tur är har han andra kompisar i hagarna runt omkring, men ändå.
 
Ikväll hade jag planerat att fixa iordning Z inför tävlingen, men istälelt blir det nu ett ridpass och inget mer. Kanske passar jag på att tvätta honom i alla fall. Vi får se.
 
Hoppas ni får en fin dag!
 

Onsdag 29 Juni

Godmorgon!
 
Onsdag och jag börjar arbetsdagen vid ca 7.30 och har sen ett möte med min personal. Ska bli kul, det känns osm det var jättelänge sedan ajg träffade dem. Jag har ju senaste veckan antingen varit ledig för att det varit midsommar, eller så har jag jobbat på mitt andra jobb, som ridlärare. Så det blir kul att komma tillbaka till mitt "vanliga" jobb igen.
 
Annars idag har jag bokat tvättid. Jag ska tvätta lite ridkläder. Framförallt tröjor och mina vita ridbyxor. Har inte tvättat de vita på säkerligen de senaste.... tre tävlingarna, hehe.Hur gör ni med det där? Hur ofta tvättar ni era vita ridbyxor? Och vanliga med för den delen? Jag tvättade alltid mina vita efter varje gång jag använt dem förut, men de förstörs ju av det. Så nu tvättar jag bara om de faktiskt blivit synligt nedsmutsade. Alltså då inte på sitt-delen av byxorna. Där blir dem alltid svarta, men jag tänker att det inte syns ändå.
 
Idag ska Zigge ha vilodag, han har gått fyra pass i rad nu och gjort dom jättebra. Så idag är det återhämtning. Jag är lite inne på att tvätta svansen och pyssla med honom och sen ta en promenad. Det är som vanligt viktigt för Zigge att han verkligen rör på sig även under vilodagarna, men han behöveri nte anstränga sig så hårt.
 
Nähäpp, nu ska jag sätta fart. Ha en fin dag!
 
 

Regional LA:1 11 Juni - Zigge

Inför den här starten var jag fortfarande i något lyckorus efter vinsten i MsvC:1. Jag hade noll fokus på uppgiften och kommer knappt ihåg den här ritten såhär i efterhand, hahahah! 
 
Framridningen
På framridningen till den här klassen taggade Zigge igång och jag satt och skrattade. Han blev professor och kunde allt själv. Jag var som sagt helt ofokuserad och satt bara och tyckte att det var SÅ roligt att han var så glad. Han kände väl på sig att han var världens bästa häst, hehe ;) Hur som helst, jag red inte alls fram länge utan fladdrade mest runt och tänkte på annat.
 
 
Ritten
När vi kom in i ridhuset som den här klassen skulle gå i slogs jag direkt av att det var SÅ blött på vissa delar av banan. Sånt som händer, men det blev lite läskigt att rida en så stor häst när jag kände att han gled i det blöta. Det plus att 20x40-bana känns väldigt litet på Zigge gjorde att jag höll igen hela tiden. Jag vågade inte rida på i ökningarna och jag satt och bromsade. Dessutom blev även Zigge rätt uppbromsad av det tunga underlaget. Men samtidigt är det så nyttigt att utsättas för sådant, för det ska minsann inte spela någon roll. Jag vill inte vara den som klagar och skyller på underlaget när det går dåligt. Jag vill kunna säga att det gick bra trots underlaget.
 
Hur som helst, jag hade ju somsagt ingen fokus och det ser ni på filmen. Jag börjar till exempel med att rida fel. Jag rider in i galopp och gör - en faktiskt jättebra - halt. Domaren står upp och säger "Det ska vara trav in, men det var väldigt bra!". Haha! Såååå dumt. Så i början låg vi alltså poängmässigt på -20%, hahaha! Hur som helst, jag startade om och sen satt jag och fnissade för mig själv åt att jag hade ridit in i fel gångart. Noll fokus.
 
Zigge skötte sig väldigt bra ändå och fraktade runt sin ryttare på ett bra sätt. Vi lyckades plocka alldeles för fina poäng.
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6,5 / 13
Framåtbjudning 6,5 / 13
Lösgjordhet 7 / 14
Ryttarens sits och hållning 6,5 / 19,5
Korrektheten 7 / 14
 
Totalpoäng; 255 p, 67,105%, 4:e placering
 
Tankar om poängen
 Att vi slutade på 67% på en ritt där jag har åkt runt på Z och ridit fel och ja... Det är jätteroligt, missförstå mig inte. Men jag har nu fattat beslutet att LA:1 är vi klara med. Vi ska inte rida på kort bana och vi ska inte rida lägre än LA:3. Men det var jätteroligt att vi fick tre stycken 8or och så fick jag gå in på prisutdelning. Tyvärr fick inte Zigge vara med, men hade jag bara ridit in i rätt gångart hade han fått följa med, för då hade vi kommit trea. Vi hade nämligen samma poäng som trean men lägre allmänt intryck. Hehe. Men.. JAg struntar faktiskt fullständigt i det. Jag är så galet nöjd ändå!
 
Slutkommentar
Lydig, harmonisk häst sm behöver kliva på mer framåt för att inte se "tassig" ut då han är så stor. Jättefin balans i galoppen.
 
Tankar om slutkommentaren
Jag håller helt med henne. Jag satt ju och bromsade och höll igen, så jag förstår att han såg lite tassig ut. På det stora hela får vi fina kommentarer genom hela programmet, men jag måste släppa fram honom mer. Galopprogrammet belönades med 70,42% trots en 5,5 och en 6a. Tänk om vi kunde hålla den stilen rakt igenom!
 
Domare var Anette Henriksson
 

Ridpasset 27 Juni - Zigge

Igår blev det ett pass på utebanan igen. Vi kämpar på med att rida ordentliga pass där ute. Zigge kändes bra redan från start, och var väldigt arbetsvillig och mjuk. Jag var spänd som en fiolsträng, alldeles för laddad på ett ridpass. Hu, jag måste tygla mig själv. Just nu tycker jag att det är lite för roligt att rida så jag måste verkligen komma ihåg att slappna av. Men Zigge är tålig som tur är och gjorde som vanligt sitt yttersta.
 
Vi jobbade med vikterna i början och där var han in. Som vnaligt är det kämpigt i vänstervarvet, men den här gånen kändes han faktiskt grymt fin sista minuterna även där. Härligt! Efter vikterna tog vi en kort bit med trav och sen galoppjobbade vi. Gjorde lite korta tempoväxlingar och förvänd galopp. Sen red vi lite skänkelvikningar och skolor och även övergångar.
 
När jag kände att jag hade Zigge hyfsat med mig så gjorde vi några byten. Det börjar verkligen kännas bättre och bättre. Det här passet fick vi till rena byten till vänster och han rejsade inte iväg efter så mycket. Däremot till höger blir det inte rena byten, men det blir ändå byten. Jag är nöjd. Ett steg i taget. Jag är så glad att ha nändå börjar förstå vad det är jag vill och vad oms är rätt. Och ännu mer nöjd är jag med att han verkligen gör sitt bästa och jag känner hur han verkligen tänker till. Bästa häst!
 
När vi hade gjort några byten fick han galoppera i rund och låg form och sen avslutade vi passet. Jag är så nöjd och längtar redan till ikväll när jag får sitta upp igen. Jag älskar att träna med min bästa kompis ♥
 

Regional MsvC:1 5 Juni - Zigge

Efter dagens första start kände jag mig ju rätt nöjd. Vi hade kommit tvåa och dessutom för en stentuff domare som gav oss positivoch fin feedback. Jag var helt ärligt inte jättetaggad inför dne här ritten. Men, jag vet ju att jag tycker det är så roligt när jag kommer igång, haha! Men jag var inte så förtjust i varken framridningen banan, så det kändes lite motigt. Men vi körde på ändå.
 
Framridningen
På framridningen kändes det lite svårt att rida det jag ville. Vi har så svårt att gå på ojämnt underlag och det kändes att Z tyckte att det var jobbigt. Det gjorde att jag mesred lite för jag satt där och tyckte synd om honom eller något. Dumt. Men på det stora hela gick det rätt okej. Vi kändes lite matta och vingliga dock.
 
 
Ritten
Den här ritten var jag faktiskt inte så nöjd med. Vi blev alldeles för trötta och fick väldigt många missar. Jag red fel(saktar av till skritt aaaaalldeles för sent) och fick en jättekonstig väg vilket gjorde att jag fick lite panik och tryckte iväg honom i skritten. Vi kommer inte riktigt runt på den förvända bågen, den som vi annars är jättebra på, och vi fick ett stopp efter galoppökningen. Sen vi vi även omslag och Zigge kröp ihop helt i formen. Men jaa... Det är bara att lägga in det på erfarenhetskontot och gå vidare. Att vi ändå lyckades komma på så pass bra procent som vi gjorde trots alla missar... Det känns faktiskt ändå bra!
 
Allmänna intrycket
Gångarter 7 / 14
Framåtbjudning 6,5 / 13
Lösgjordhet 6,5 / 13
Ryttarens sits och hållning 6,5 / 19,5
Korrektheten 7 / 14
 
Totalpoäng; 292,5 p, 62,234%
 
Tankar om poängen
Helt galet att vi klarar att rida på bra procent även om vi fick så många missar. I programmet fick vi nämligen två 4or, en 3a som är gånger 2 och två femmor. Det blir det ingafina poäng av, hehe. Men som tur är fick vi även 7 på båda enkla bytena och två skolor, och det väger ju upp en hel del. Vi fick också många 6,5 och enkla 7or. I det allmänna intrycket fick vi ju väldigt bra betalt måste jag säga! Där ligger vi ju över 65%-igt! Tjoho! Tänk var bra det hade kunnat bli om vi inte fått alla tokiga kostsamma missar!
 
Slutkommentar
Trevlig häst som ibland blir lite vinglig och viker in sin nos. Lycka till! :)
 
Tankar om slutkommentaren
En himla trevlig kommentar måste jag säga. Det känns jättekul att hon skriver att det är en trevlig häst, och för dagen blev det väldigt vingligt och bakom lod. Det blir lätt så när vi blir trötta och inte orkar bära oss. Men vi kommer igen!
 
Domare var Anne-Carin Klinge Sporrong

Tisdag 28 Juni

Godmorgon!
Jag ska snart hoppa i kläderna och ta mig in till Stockholm. Idag är det kontroll för mina opererade ögon som gäller. Ska bli spännande, men kanske framförallt hemvägen. Det är ju världens trafikkaos söderut här vid oss på grund av en motorvägsbro som gått sönder. Mina stallkompisar som bor lite mer mot Stockholm än vad jag gör har haft ca 2 timmars bilfärd till stallet, en bilfärd som vanligtvis tar ca 15 minuter... Spännande som bara den.
 
Efter lunch idag ska jag ha dag två på ett ridläger på ridskolan. Jag hoppas verkligen inte att jag får så stora problem att det blir svårt att hinna. Men det borde inte vara några problem.
 
För övrigt längtar jag som tusan till ikväll då jag får sitta upp på Zigge och träna vidare. Det blir dag fyra med ordentlig träning och sen är det dags för vila imorgon. Zigge går ju som allra bäst när han går ordentligt och verkligen får köra igenom kroppen. Just nu är han helt gudomlig!
 
Jag har ett litet problem att lösa idag också. Vi ska ju som sagt åka på tävling på fredag. Wihoo! Men, som det ser ut nu har vi ingen möjlighet att ta oss dit. Släpet vi brukar hyra är på service och vi behöver ju ett extra stort släp. Men jag har postat en liten annons på facebook som gav en del svar, så jag håller alla mina tummar att det blir löst under dagen. Vore trist att inte kunna åka på tävlingen på grund av en sån grej.
 
Nähepp, dags att klä på sig och hoppa in i bilen. Hoppas ni får en fin dag!
 
 

Ridpasset 26 Juni - Zigge

 Alltså det är så sjukt kul att rida min fina häst just nu! Han är bar SÅ rolig och arbetsvillig! Det känns också som att han börjar få tillbaka mycket styrka och bygga lite muskler. Underbart!
 
Igår var det så tråkigt väder så vi gick in i ridhuset för att rida. Kändes nästan konstigt att rida där inne nu efter all uteridning. Men vilken skillnad det är på fokus ändå, och då menar jag från min sida. Det är jag som har svårt att vara ute tror jag, haha! Jag är mycket noggrannare inomhus.
 
Vi började med lite lösgörande arbete. Allra först jobbadevi med vikterna och sen gick vi på lite galopparbete med förvänd galopp och övergångar. Vi red lite skänkelvikningar och skolor och testade några byten. Vi avslutade med att rida igenom ett dressyrprogram också. Zigge var supertaggad och jobbade på bra! Ah, jag längtar redan till ikväll då vi får träna vidare, haha!
 

Ändrade planer

Jaha hörni, för inte så länge sedan skrev jag att tävlingssäsongen var slut för den här terminen och att vi nu skulle träna på och längta till augusti så nästa tävling var inplanerad. Men nu har jag ändrat planen. På fredag startar vi en MsvC:1 på Överbys tävling.
 
Varför ändrade planer? Tja.. Det är roligt att tävla och att ha någonting att jobba mot. Så vi har bokat in den och förmodligen en till tävling i juli, sen blir det den tänkta tävlingen i augusti. Jag tänker att vi kan passa på att tävla nu när det finns tävlingar. det kallare halvåret blir det ju lite ont om dressyrtävlingar. Så nu har jag helt enkelt tänkt om och kör på att det är nu Zigge är frisk, det är nu det finns tävlingar och jaa... Nu kör vi! Wooppiie!
 
 

Önskelistan

 
Här har vi ett urval av det som står på min och Zigges önskelista just nu. Hur snygga saker!?
 
Kavajen rån Imperial Riding är lagom annorlunda, men ändå klassisk. Jag har ju en marinblå och en vinröd/lila men skulle vilja ha en svart att variera med. Med lite bling också, så blir den toppensnygg!
 
Tävlingstoppen är ju bara SÅ himla snygg och jag älskar pikéer utan ärmar. Sen den blå pikén är också himla stilig, och jag behvöer lite fler pikéer att rida i nu på sommaren. De går ju åt som bara den. Jag hatar att vara svettig så jag kan gärna byta tröja flera gånger om dagen, haha!
 
Stigläderna har jag länge velat ha, och dessutom börjar mina bli alldeles för slitna och sneda. Det är så jättekonstigt, men de är samma storlek på dem och den ena har jag på hål 11 och den andra på hål 9... #snedtjej
 
Benskydden är ju sådana som vi redan har, men Zigge sliter sina bakbensskydd rätt ordentligt, så jag skulle verkligen behöva nya där. Dessutom vill jag ha en storlek större till bakbenen så jag tycker att strl L är i minsta laget.
 
Bootsen skulle jag så gärna vilja ha som tävlingsboots. Tycker det är lite roligt att ha fina saker när man är på tävling och de svarta med nitar vill jag ha på framridningen, och de vita skulle jag vilja ha till eventuella prisutdelningar. Sååå snyggt!

Ridpasset 25 Juni - Zigge

 
Alltså hoooooly crap vad varmt det var igår! Jag hade stalltjänsten (konstigt at jag ofta får sån helger, midsommardagen, påsk, jul, nyår..., men men, någon ska ju ha det...) och det var så galet varmt! Det var typ 25-30 grader och stekande sol hela dagen. Jättehärligt om man var vid någon strand eller så, men att mocka skit i växthus-uteboxar var ingen höjdare. Men jag överlevde, hehe!
 
Efter stalltjänsten var jag riktigt trött (Eller det kan ha berott på de ca 2,5 timmarnas sömn den natten) och då skulle man ju kunna tänka sig att Zigge fick vila. Men nej, jag har ett mål och det ska vi kämpa för att uppnå. Såsagt och gjort, jag gjorde iordning Ziggemannen och satt upp. Det smartaste draget hadeju varit att rida i rdhuset där det ändå är lite svalare, men nej. Jag tog utebanan ändå, sm sagt, vi har ett mål och det ska inte lite väder på stoppa mig för.
 
Sagt och gjort, ut på utebanan och väl där red vi i korta stunder med många pauser. Zigge kändes fin och vi red inte så länge. Vi avslutade med att göra några byten och åt ena håller börjar de verkligen sitta. Nästan alla blir rena om inte jag gör helt fel. Åt andra hållet är det svårare, men där får vi ändå till att han byter direkt, även om han ofta kommer efter i bak. Men han byter åtminstone. Förut har han gärna tagit korsgalopp. Men det är bara att öva vidare. Det gpår än så länge åt rätt håll.
 
Zigge var superframåt och bjöd på riktigt fint. Jag trodde han skulle vara lite seg eftersom det var så varmt, men det verkade inte bekomma honom alls. Ikväll har jagkvällsfodringen så det blir ett lite senare pass till stallet, och då ska vi minsann öva vidare. Behöver rida lite skolor tror jag också, dem har jag inte ridit så mycket på det senaste. Just nu öser regnet ner så jag hoppas det slutar snart så vi kan vara ute idag igen, men det ser helt klart ut att bli ett ridhuspass ikväll.
 
Gårdagens pass avslutades i alla fall med en skrittur ner till vattnet och Zigge fick doppa sig lite. Han var modig och vågade gå i ända upp till magen. Duktig häst! Och så gjorde han sin ubåt... Haha!
 
 

Ridpasset 23 Juni - Zigge

Det blev ännu ett pass på utebanan medmin pigga häst. Han sprang i full fart de första 15 minutrarna innan jg lyckades få honom lugn. Sen jobbade vi en hel del med tempoväxlingar och övergångar. Vi lågoch rullade på volten i galopp-trav-galopp-trav-galopp-skritt-galopp-trav-galopp ochså vidare.
 
Vi testade att göra lite byten också, och det gick ändå rätt okej idag. Så länge jag rider osm jag ska och inte bara låter Zigge göra osm han vill eller att jag överrider... Då går det ganska bra. Jag måste komma ihåg att verkligen räta ut honom jättenoga innan bytet, annars blir det orent. Men han byter i alla fall på hjälpen. Men vi ska nog å dem rena.
 
Allra bäst gick det när jag "inte tänkte så mycket", utan mer bara gjorde liksom.. Då bytte han jättefint åt båda hållen. ZIgge tycker det är mycket svårare att byta från vänster till höger. Där är det inte alls säkert att vi ens får till ett byte. Men från höger till vänster börjar gå rätt bra för att vara vi. Heja Zigge!
 
 

Ridpasset 21 & 22 Juni - Zigge

I tisdags fick Ziggemannen gå en uteritt på kvällen. Han skulle gå ridskolelektion och dom hade uteritt, så han var glad och nöjd! Sen igår blev det ett pass på utebanan. Jag misstänkte att han skulle vara helt galet pigg efter att ha vilat både måndag och tisdag (uteritt är som vilodag för honom) och det brukar innebära att vi mest far runt på utebanan och inte får något vettigt gjort. Så jag passade på att testa att rida med luva. Jag ville se om han hade mer fokus trots lite hög energinivå helt enkelt.
 
Men nej. Han var helt tossig där ute. Minsta lilla ljud och han studsade till, till och emd för kameran. Han brukar inte ens reagera på den. Haha!
 
Efter en stund lugnade han sig lite, och blev ändå helt okej för att vara på utebanan. Vi fick verkligen kämpa ochdet blir ju liksom inte samma mjuka, fina, avspända häst som inne i ridhuset, men det är ändå på god väg. VI ska rida ute, ute, ute nu. Vi måste öva upp oss på att vara utomhus utan att explodera.
 
 

Ridpasset 19 Juni - Zigge

 
 
 
Igår körde vi på med ytterligare ett lite tuffare pass. Vi började med vikterna ochdet gick helt okej. Zigge fick kämpa lite då han tyckte det var jobbigt. Sen var det rätt kvavt igår vilket kändes. Till en början var Zigge lite otaktmässig, men efter ett tag när jag började rida lite mer ordentligt så blev det betydligt bättre.
 
Det låg lite bommar inne i ena ridhuset, så vi passade på att trava över dem ett par gånger. Zigge tyckte att det var jättekul och var duktig över dem. Höll takten bra. Vi jobbade sen en hel del med galoppen och gjorde lite enkla byten, red förvänd och några byten i språnget. Sen övade vi också tempoväxlingar. Supernyttigt och han blir oftast rätt fin efter det!
 
På det stora hela var det ett riktigt bra pass och nu ska han få det lite lugnt idag. Sen blir det ridskola på tisdag och mest troligt vilodag eller ett lättare pass på onsdag. Det känns bra att variera intensiteten nder veckans dagar, Zigge verkar trivas med det.

Ridpasset 18 Juni - Zigge

Fy tusan vad jag är astaggad inför varenda ridpass på min prins just nu! Det känns osm att vår utveckling tillsammans går spikrakt uppåt just nu, även om den ju inte gör det, men allt känns så fantastiskt kul! Och jag är så glad att han verkar må bättre än någonsin, han är gladare än någonsin och han börjar komma upp i både muskelmassa och allmänt hull. Grymt!
 
Igår blev det ett ridpass i ridhuset och Zigge kändes grymt bra redan från start. Då passade vi på och lekte lite med svårare rörelser. Testade på lite skolor på nya linjer (svårt!) och fortsatte jobba med lite byten. Det är banne mig inte lätt! Men vi bara ska sätta dom! Det gick bättre den här gången, och bytena från höger till vänster börjar vi faktiskt få rena oftare och oftare nu. Känns grymt att det redan går ramåt, vi har ju bara testat ett fåtal gånger.
 
Byten frrån vänster till höger kommer vi helt klart få kämpa mer med, men vi fick faktiskt till ett par rena även där. Heja Zigge! Jag bjuder dessutom på en film idag, och som ni ser är bytena inte bra, men han gör det! Jag tappar min sits totalt och många gånger far vi iväg efteråt. Men... Just nu är fokus på att han ska förstå vad ag vill, och detaljerna tar vi sen. Känns som en lång process att lära om till att byta rent, men vi tar ett steg i taget.
 
Hur som hels, förutom bytena var Zigge så himla härlig! Vi fick till lite ökningar, framförallt i traven var han grym! Han var helt med på noterna och hade riktigt fin bjudning. Han känns lycklig. Nu längtar jag redan till nästa ridpass!
 
I slutet av passet travade vi länge i lång och låg form så han verkligen fick sträcka ut ordentligt, samt skrittade på annat underlag i typ 25 minuter. Viktigt med nedvarvning också!
 

Ridpasset 16 Juni - Zigge

 
Jag var så himla laddad inför ridpasset, men efter att ha mottagit bilder på en totalt lerindränkt Zigge under dagen hade jag ställt in mig lite på att jag nog inte skulle hinna rida, utan bara engagera mig i att få bort all lera. Men, jag kom iväg till stallet i tid och fick bort leran tillräckligt fort för att hinna med ett pass.
 
Zigge kändes till en början lite stel och seg och det brukar han göra om det varit lite kallt, blött och blåsigt ute på dagen. Kanske hänger det ihop? Han är ju trots allt lite känslig för kylan.
 
Hur som helst började vi med att jogga med vikterna. Just nu kör jag faktiskt i båda varvev då jag tycker han känns finare efteråt då. Efter det forsatte vi att jogga igång. Vi gjorde några skänkelvikningar i trav, tog lite förvänd galopp och gjorde några öppna och sluta. Vi testade att rida sluta på en diagonal linje och det gick faktiskt helt okej.
 
Vi avslutade med att testa på lite byten och herre-jäklar vad Zigge taggade igång. Mitt upp i alltihopa drog han iväg med mig och då kan jag säga att jag känner mig som en liten myra där uppe. Zigge tycker att det är jätteroligt med galoppombyten och det känns som en bra grundförutsättning. Han har egentligen inte så svårt för att byta tror jag, vi måste bara öva upp styrkan och framförallt lära om. Han byter på hjälpen i nuläget, men byter efter i bak om jag inte är jääääääättenoggrann. Alltså inte rent. Men det ska vi såklart öva upp. Tror dock jag ska försöka ta hjälp med detta, då det är lite svårt att få till själv. Men det känns som en rolig utmaning. Vårt mål under sommaren: Att lära oss att byta rent åt båda hållen.
 
I nuläget byter han som sagt för hjälpen, och när vi byter från höger till vänster gör han det rent. Men som sagt, jag måste vara jättenoggrann och verkligen koncentrera mig. Från vänster till höger är det kämpigare och jag antar att det har att göra med hans snedhet. En häst måste ju vara rak i bytena och det är jobbigt för oss, framförallt i vänstergaloppen. Men, vi ska absolut kämpa för att klara det här också. Jag motiverar mig själv med att vi ju för några månader sen inte hade en chans på enkla byten, och nu sitter dom väldigt bra. Man kan om man vill och verkligen övar!
 
 

OMG

Känslan när man loggar in på facebook och möts av detta...
 
... Då undrar man lite varför det ens finns färgen skimmel... Jag ska aldrig någonsin mer säga att jag gillar mörka hästar när Zigge är i närheten. Jag vet ju vad jag gör ikväll, haha!
 
Men... Om man ska försöka vara lite positiv så kan man ju i alla fall gissa på att han haft en grymt bra dag i hagen! Han ser dessutom himla nöjd ut!
 
Jag fattar inte hur han har kunnat lera ner till och med öronen sådär!
 
Bra jobbat Zigge! Jättekul!
 

Just nu i lurarna

Är ni som jag? Att man kan tagga igång något otroligt av en viss låt? Jag har nästan alltid någon låt som är "den där" låten liksom.. Den som man går igång som mest på och bara känner att man är oövervinnerlig. Just nu är det den här låten nedan som spelas högt i mina lurar när jag behöver en kick åt rätt håll. Jag vet verkligen inte varför, den är inte alls min typ av musik och texten har jag knappt lyssnat på. Men jag gillar den. Lyssna och bedöm själva!
 

Slut på tävlingssäsongen?

Efter senaste tävlingen publicerade jag bilden här intill på min instagram. Som ni ser skrev jag till bilden "Bästa Zigge avslutar tävlingssäsongen på topp. 70,745% och Vinst i MsvC:1 idag". Det har vi fått en hel del frågor på. Varför det är lut på tävlingssäsongen och så alltå. Svaret är helt enkelt att vi inte har några fler tävlingar inplanerade innan sommaren.
 
Jag har nämligen kikat runt och känt att det inte fanns några tävlingar att åka på under sommarmånaderna. Så därför tänkte jag at det nu var ett litet tävlingsuppehåll som jag hoppas kan tas upp igen i augusti. Men nu har jag kanske tänkt om...
 
Jag kikade faktiskt runt lite och såg ett par tävlingar även under juli som jag gärna skulle åka på. Men vi får se hur vi gör. Jag har haft lite andra planer för sommaren nu i och med att det inte skulle vara några tävlingar, men man kan ju alltid tänka om. Det är roligt med tävlingar, hehe!
 
Men med andra ord blir det kanske ett par tävlingar i sommar i alla fall. Jag har faktiskt anmält oss till en, men vi får se om jag kanske avanmäler. Än så länge har jag ett tag på mig att bestämma mig. Vad tycker ni?
 
Och till er som nu direkt undrar om Zigge inte får gå på bete för att jag ska tävla... Nej. Så är inte läget. Zigge ska inte åka iväg på någo bete oavsett. Han klarar inte det. Och tävla gör vi för att både jag och Zigge tycker det är kul. Zigge är aldrig så glad som på tävling. Så take it easy ;)
 

Ridpasset 14 Juni - Zigge

 
Igår när jag kom till stallet blev jag så glad. Jag träffde ridläraren som haft med Zigge på ridskolelektionen och hon var så himlapositiv till honom. Han hade varit jättefin sa hon, ännu bättre än förra gången. Och förra veckan gick han ju jättebra av det jag såg! Hon sa att han hade varit väldigt pigg, men att han hade skött sig bra., Jättekul!
 
När jag gick bort till Zigge såg han så nöjd ut och han blev glad när jag kom. Jag älskar att han ser så nöjd ut med livet just nu. Jag valde ändå att rida ett extra pass på kvällen, bara för att stämma av. Det är ju så otroligt viktigt att Zigge rids rätt och att han får jobba igenom kroppen för att hålla. När jag fick höra att han hade gått så bra på lektionen hann ajg tänka att "Jamendå behöver jag ju inte rida.." Men, sen kom jag ihåg att det är bättre att vara på det säkra före det osäkra och då valde jagatt sitta upp och stämma av ändå. Vi red nog effektivt i max 20 minuter, men kände på alla gångarter i båda varven.
 
Han kändes helt okej under passet, om än något överladdad. Men det finns en naturlig förklaring till att han är extra pigg, och det gäller bara för mig att hitta hur jag ska hantera det. Men det är nyttigt! Idag ska han återigen gå ridskola, men med Anna som han är van vid. Han älskar verkligen att gå med lektionshästarna, haha! Jag längtar som bara den till torsdag då jag och Zigge påbörjar nya utmaningar i träningen. Jag har nämligen tänkt att vi ska börja förbereda oss för att kunna öva in byten. Zigge kan ju redan byta på hjälpen, men han gör tyvärr orena byten helst. Så det ska vi försöka få till, rena byten. Det går om jag är jääääättenoggrann, men det här med timing är inte alltid det lättaste. Så det blir en riktig utmaning och JÄKLAR vad taggad jag är på att få till det!

Zigge 12 & 13 Juni

 
Dagen efter helgens tävling, alltså påsöndagen, var jag och Zigge egentligen anmälda till ett Pay & Ride på hemmaplan och hade som planatt starta MsvC:2. Men efter helgens bravader kände jag mig så nöjd med min lilla kille. Jag var inte alls sugen på att starta en hemma där han blir lite överladdad och busar sig igenom programmet. Nej, nu vill jag fortsätta sväva på mina rosa moln ett tag till. 
 
Istället tog vi ett enklare joggingpass på utebanan. Zigge var sååå pigg! Jag fattar inte att han itne blir trött av att vara iväg på tävling sådär, hahaha! Han blir typ bara piggare! Eller så är han trött, men tar ut det genom att fara runt. Hur som helst, vi försökte jogga runt där ute i så låg form som var möjligt. Men mitt i passet kom Zigges livs största kärlek in på banan, Manila. Han är så kär! Och jag förstår honom, hon är jättesöt. Men han blev lite sprättig. Han verkar tro att ha när hingst, haha!
 
Hur som helst, ytterligare en dag senare skulle han ha vilodag och det passade perfekt för jag har ju lektioner på måndagkvällar så jag jobbar från tidig morgon till ca 20.00. Men nu skulle en av grupperna ha uteritt så då red jag först på Zigge. Perfekt vilodag! Som jag skrivit så många gånger förut behöver ju Zigge röra sig på grund av sina ben, så en vilodag måste hans ben ändå aktiveras. Så det var himla klockrent med en uteritt just den här dagen.
 
Idag ska Z gå ridskolelektion och sen hoppar jag upp och kör ett avstämningspass på kvällen. OM jag längtar! ÄVen om det bara blir en kortis. Finns ingen bättre plats än Zigges rygg! ♥

Regional MsvC:1 11 Juni - Zigge

Inför den här tävlingen så har verkligen det mesta gått såååå fel så jag sa på morgonen att "Nä, vi skiter i det här, det är inte meningen att vi ska tävla idag." Det som gick fel var att Zigge såg ut att vara helt galet halt i onsdags, men sen var han okej. Sen när vi skulle lasta så blev det lite kris och Zigge tog sig ur transporten och slet sig. Vi blev jättesena... Ja, ni hör ju. Men jag tog mig i kragen och vi åkte dit. Och tur var väl det, hehe!
 
Framridningen
När vi väl kom fram till tävlingen var allt så stressigt att jag glömde gå på toaletten när vi var vid dem.(Vår transport stod läääängst bort av alla då) Jag hann helt enkelt inte gå på toa och var SÅ himla kissnödig att när jag satte mig ner i traven kände jag i varje steg hur kissnödig jag var. Så dumt. Men jag försökte tänka bort det. På framridningen hade jag inte alls särskilt bra fokus och jag red ganska mesigt. Jag hann göra ungefär en öppna åt varje håll och inte ett enda enkelt byte som blev okej. Men så kan det vara ibland. När det började närma sig min tur var det bara att gå in och göra det bästa av situationen.
 
 
Ritten
Väl inne på banan kändes Zigge ändå lite bättre. Han var laddad, men bara lagom så att han hade lite bjudning. Han var på tå, men bara sådär lagom så han blev lydig men inte spänd. När vi startade fnissade jag som vanligt lite i halten för att Z alltid ska spana in publiken. Sen kändes det ändå som att programmet flöt på rätt bra. Vi fick inga direkta missar, skolorna gick betydligt bättre än de brukar och vi lyckades bibehålla bjudningen. Han var lydig i galoppen, om än något vingligt om man ska vara petig.
 
När vi red ut från banan kände jag mig rätt nöjd. Vi gjorde VERKLIGEN en bra runda med tanke på morgonens stress och min dåliga fokus på ramridningen. Jag sa att jag ändå trodde vi skulle bli godkända, även fast de legat lite lågt i poängen dittills. Döm om min förvåning när jag fick procenten sen... Jag tittade först lite hastigt och såg 60,7% och kände ändå att ja, det har ju legat lågt... Men när jag sen tittade igen såg jag att det var 70,7%!!! Så galet!!!
 
Allmänna intrycket
Gångarter 7,5 / 15
Framåtbjudning 7 / 14
Lösgjordhet 7 / 14
Ryttarens sits och hållning 7 / 21
Korrektheten 7 / 14
 
Totalpoäng; 332,5 p, 70,745%, 1:a placering
 
Tankar om poängen
 Att få 70,745% i MsvC känns helt overkligt! Vi har som mål att bli godkända! Vi har så många åttor att jag blir alldeles tårögd. 6 åttor, varav 3 är koefficient. Våra skolor som vi haft svårt med belönades den här gången med 7 7,5 7 och 8. Stört! Enkla bytena satte vi 7 och 8 på. Förvända galoppen som vi ju haft lite svårare med på sistone fick vi 7 och 8 på. Ökad galopp fick vi 8 på och upptaget fick vi 7 på! ÄVen en 8a på halten och 7a på ryggningen! Så galet! Min fina fina häst! I Allmänna intrycket är jag bara SÅ nöjd! 7 rätt igenom utom på gångarter där vi till och med fick en 7,5! Min häst har alltså visat upp 7,5-mässiga gångarter i MsvC! Jag som inte ens tycker vi har det i LB-nivå! Jag är så stolt över Zigge! Men, mest nöjd är jag ändå med att vi fick till en hel ritt utan en enda miss!
 
Slutkommentar
Väl visat! Lycka till! :)
 
Tankar om slutkommentaren
Ja, vad ska man säga.. Kort och koncist. Fin kommentar! Det känns som att hon var nöjd helt enkelt :)
 
Domare var Anne-Carin Klinge Sporrong

Vilken häst! Kan inte fatta!

 
Vilken dagvi hade igår! Jag har fortfarande inte fattat vad osm hände. Jag är fortfarande i någon form av lyckorus blandat med total förvåning. Zigge kändes rätt fin i MsvC:1 och jag hade iiiiiinga förväntningar alls efter att inte alls ha hunnit rida fram på det sätt jag ville. Jag har heller aldrig varit så kissnödig under en ritt, men det fanns liksom inte tid att hinna gå på toaletten när vi blev 1 timme försenade till tävlingen.
 
Så går han in och bara lyssanr 100% på mig, gör exakt som jag säger och är mer framåt och mjukare än någonsin på en tävlingsbana och slutar på 70,745% i MsvC som höll till en vinst! Hur sjukt!? Han plockade hem sex 8or varav två var koefficient på! Så galet! Jag fattar fortfarande inte!
 
I LA:1 sen schabblade jag bort mig och satt och flög runt på mina rosa moln, red fel väg och skrattade och fegade genom hela programmet. Men ändå plockade han hem 67% och en fjärdeplacering som också hade räckt till en tredjeplacering om jag inte ridit fel väg. Tokigt, men sånt som händer.
 
Jag är SÅ galet jäkla stolt över min fina lilla häst! Aldrig hade jag kunnat tro att vi skulle kunna sätta en MsvC-ritt så som igår! Inte heller att vi skulle lyckas plocka ihop över 70% i MsvC! Bästa, bästa ZIgge! Du anar inte hur tacksam jag är över att du låter mig få uppleva det här! ♥
 
Och tusen tack till alla er som hejar på! Ni är guld värda och utan er är vi ingenting! Ni som stöttar, ställer upp, hjälper till och gläds med mig! Jag är så glad att ni finns där! ♥
 
 
Självklart kommer filmer och utvärderingar av starterna som vanligt ;)

Tidig morgon!

Godmorgon allihopa! Idag är det en himla tidig morgon för mig. Klockan stod på 05.30 och igår kväll kom jag inte hem förrän 00.30. Gissa hur pigg jag är just nu? Inte alls... Så varför är jag uppe såhär tidigt då? Jo för idag är det säsongens sista tävling. Det ska bli jättekul när jag har vaknat, haha!
 
 
Idag åker jag och min vita springare till Gnesta och Wisbohammar och rider en MsvC:1 och en LA:1. Jag är lite nervös inför LA:1 då jag tror det kommer bli lite kämpigt att rida på kort bana igen, det var ett bra tag sedan kan jag säga. Men, vi är enbart där för att ha kul och har ingenting att bevisa. Så det blir roligt hur som helst! Så länge Zigge känns fräsch och pigga och gladså har jag roligt. Resultatet är mindre viktigt :)
 
Om ni vill hänga med oss under dagen hittar ni våra resultat här:
* Starten i MsvC:1 som är kl.10:52
* Starten i LA:1 som är kl. 13:18

Min snygging

 
Gissa hur mycket jag älskar dessa fina bilder? Som vanligt är det Sofie Lagergren som tagit bilderna
 
 

Ridpasset 9 Juni - Zigge

Såhär glada är man efter ett bra träningspass med många nya verktyg!
 
Åhh idag har vi tränat för Helena Widell! Jag är så tacksam och det vcar SÅ himla kul! Jag är nog dessutom lite extra glad för igår när Zigge skulle gå ridskolelektion hade han sett tvärhalt ut, så de hade ställt in honom igen. Så idag var det en sjukt orolig Sandra som åkte och kollade till honom i morse. Men då kunde jag inte direkt se något ovanligt. Han är ju lite ojämn och kan ju se lite halt ut när han går i obalans, men igår hade det inte varit det osm var problemet. Men idag såg han normal ut och vi tog beslutet att rida och se om Helena tyckte att det var något tokigt. Hon sa inget om det, och han kändes inte konstig, så vi red på. Och vi fick som sagt så bra hjälp!
 
Vi fick öva på skolorna och även att verkligen böja igenom i vänstersidan. Sluta gick som vanligt betydligt bättre, medans öppna var lite kämpigare. Det var så roligt de första vändorna, för där hann jag tänka både en och två gånger att Helena måste tro att jag aldrig någonsin gjort en öppna förut. Vi var så dåliga, jag var spänd och det blev alldeles otroligt vingligt. Vi fick tipset att nästan "tjuvstarta" öppnan redan i hörnet innan, så at jag kunde tänka lite början till öppna redan där. Ingången i öppnan är nämligen otroligt viktig för att det ska bli bra. När vi gjorde höger öppna fick jag vara väldigt lätt på vänstertygeln och hela tiden vara intill med vänsterskänkeln och hålla ett stadigt stöd och ställning på högertygeln. När vi red vänster öppna fick jag även där vara väldigt lätt i vänster tygel, men också jobba mycket ledande tygeltag. Stadigt stöd på höger och vara på med vänsterskänkeln fram till det.
 
Genomgående var hon på mig mycket om vänsterskänkeln och jag fick verkligen ett wake up call att han inte tar vänsterskänkeln för fem öre. Det måste vi jobba på. Men jag ska verkligen försöka rida vänsterskänkel till högertygeln lite mer och när jag fick problem att ställa igenom till vänster fick jag tänka att allt jag vill göra med vänsterhanden ska jag isätllet göra med vänsterskänkeln. Och det fungerade verkligen! Zigge kom verkligen igenom i vänstersidan och blev faktiskt riktigt fin. Jag fick också på de små volterna i vänstervarvet tänka på att mjukna lite i yttertygeln, men bara någon millimeter. Det blev sån skillnad!
 
Sen sa hon också att jag behöver våga tänja lite mer på gränserna och testa lite mer. Känns faktiskt kul! Då känns det som att hon ändå tycker att iv är redo för lite svårare nivåer och högre krav. Vi fick också beröm för Zigges fina galopp och när jag sa att vi har bättre galopp än trav så sa hon att Zigge ändå kommer kunna få en bra trav också. Gissa om jag blev glad! :D
 
Åh, jag är så laddad på att få följa upp det här passet imorgon. Med lite oro att han inte ska vara helt bra.... :/ Huu! Att man alltid ska vara orolig för dessa underbara djur! ♥

Ridpasset 6 & 7 juni - Zigge

 
I måndags var det dagen efter tävling och då var det dessutom lika fint väder som dagarna innan, så vi passade på att skritta ut i skogen och ner till vattnet. Zigge var helnöjd och skötte sig långt över förväntan! Abbehunden var också himla nöjd att få springa löst i skogen. Dock blev jag lite nervös en vända för plötsligt, mitt på vägen där Zigge brukar dumma sig och det är ett stup på ena sidan och ett stenröse på andra... Där möttes vi av ca 7-8 crossar och fyrhjulingar. Zigge blev först rädd och snurrade runt på bakbenen och skulle dra hem. Men jag lyckades få honom att stanna och stå och titta medans det bara kom fler och fler crossar. Som tur var stannade de och stängde av sina fordon.
 
Jagoch Zigge stod och tittade länge, och när han kändes lite mer avslappnad provade jag att skritta mot dem, men då vände han påbakbenen igen och vi stannade och tittade en stund till. Jag ropade till förarna och tackade för att de sätngt av, rullat åt sidan och väntade. Efter en stund kändes Zigge lite mer cool och då provade jag igen att skritta förbi och då gick han. Spänd som en fiolsträng, men han promenerade lugnt förbi. Duktig häst! Jag bad förarna att vänta lite med att starta så jag skulle hinna iväg och det respekterade dom. Tack och lov. Så så fort vi kommit förbi alla crossarna så travade jag på så vi skulle hinna så långt förbi som möjligt innan de startade. Men Zigge var så duktig! Jag är typ fortfarande förvånad. Där hade han ju liksom världens bästa anledning att panika och dra hem, men han tog den inte. Stolt!
 
Efter ett tag kom vi ner till vattnet och där gick Zigge i princip bara rakt ner i vattnet. Sen promenerade han runt i vattnet och var himla avspänd och nöjd. Ett par gånger drog han ner hela huvudet under vattnet och bubblade, tokiga häst! Abbe var jätterolig också! När jag och Zigge promenerade fram och tillbaka några gånger så sprang Abbe i strandkanten och pep. Han sprang till och med ut i vattnet några gånger och han som hatar att bada, haha! Sötnosen!
 
Igår fick Zigge gå ridskolelektion. De har lite brist på hästar på ridskolan så jag fick frågan om de kunde låna Zigge något. Självklart får dom det. Jag fick dessutom välja ryttare till honom så det kändes inte alls jobbigt :) Jag smygtittade också och hon som red honom igår gjorde det jättebra, han såg så nöjd ut! Då blev jag glad. Bästa häst!
 
 
 

Lokal LA:3 5 Juni - Zigge

 
Framridningen
Det var himla trevligt att för en gångs skull ha lagom lång framridning även till första klassen, haha! Som jag skrev tidigare hade vi det lite kämpigt med framridningsbanan då den var lite sluttande och ojämn vilket är extra svårt att rida på för oss. Men himla bra träning! Man måste ju kunna det också! Hur som helst, på framridningen kändes Zigge varken bra eller dålig. Jag upplevde att vi saknade lite bjudning och hann tänka både ne och två gånger att det kanske inte var jättemsart av mig att låta Zigge gå på gräs fyra timmar dagen innan tävling och även två timmar samma dag som tävligen när han inte är van att gå på gräs... Men det är lätt att vara efterklok. Vi kan bara göra det bästa av situationen och vi är bara på tävling för att ha kul! Med dem tankarna i huvudet gick vi in på banan.
 
 
 
Ritten
Väl inne på banan slogs jag av att underlaget även där var himla ojämnt. Framridningen var jag inställd på för det stod i ryttarmeddelandet. Men tävlingsbanan var mer gropig än jag trodde. Men som sagt, bra träning! För mig gör det inget liksom. Zigge var laddad och drog på rätt ordentligt i galoppökningarna. Tyvärr fick vi en hel del missar som var lite onödiga, bland annat en felfattning. Det känns inte som att det borde hända nu liksom. Vi är bättre än så. Men men... Han var så himla laddad så det gjorde ingenting. Jag är på något vis glad att missarna kommer för att han är taggad och inte för att han inte vill. I övrigt är jag ändå helt okej nöjd med ritten. Jag vet att när jag red ut från banan var jag inte alls nöjd. Jag kände att vi kan så mycket bättre, men efter att ha landat och funderat så gjorde vi ändå vårt bästa för stunden, och jag vet att jag vet lite extra nervös eftersom jag verkligen inte ville bli underkänd. Men poängen räckte ju ganska långt...
 
Allmäna intrycket
Gångarter 7
Framåtbjudning 6
Lösgjordhet 6,5 / 13
Ryttarens sits och hållning 6,5 / 19,5
Korrektheten 6,5
 
Totalpoäng; 225 p, 64,286%, 2:a placerad.
 
Tankar om Allmäna intrycket
Att kunna känna att vi kan så mycket bättre och ändå få drygt 64% av en rätt hård domare... Det känns riktigt nice! Jag är så glad att vi inte blev underkända, hahaha! När vi precis ridit klart och jag fick höra at jag fick 64% blev jag såååå glad och lättad. När jag dessutom fick höra att vi i och med det gick upp i ledning trodde jag knappt mina öronm, haha! Ryttaren efter oss visste jag skulle slå oss, men att det bara skulle vara med några poäng gjorde ju att jagblev lite småsur på mig själv att jag slarvade i fattningen som blev fel och därmed en 4a.... Men, man gör sitt bästa för stunden. Jag får ta som läxa att inte bli nervös och inte slarva. Det var i alla fall ku latt Zigge sprang hem en blå rosett, så nu har han fått alla färger som går att få i LA :D
 
Slutkommentar
Trevligt visat på pampig häst som är g. stadig, men ofta kan ta i mera i övergångar och fattningar, ökningar.
 
Tankar om slutkommentaren
Hurra! Jag är så glad att å en så fin kommentar! Trevligt visat på pampig häst! Tjoho! Han var ändå ganska stadig och ja... Att han kan ta i mer i övergångar och fattningar och ökningar.. Det vet jag. Men vi är inte riktigt där just nu. Vi ska dock öva upp det igen! Heja Zigge!
 
Domare var Jonas Andersson

Tävlingsdagen igår!

 
Åh vilken dag vi hade igår; jag, min häst och mitt teamZigge! Det var ju tävling på botkyrka och vi skulle starta LA:3 och MsvC:1 som vi ju kört i princip hela våren, hehe! Vi var så laddade och det kändes så kul! Jag hade bra starttider, om än lite nära inpå varandra. Men jätteskönt att starta första starten vid halv två och dessutom på grannklubben. Det gjorde att Zigge hann gå ut i hagen på morgonen och dessutom fick han gå i gräshage.
 
Vi var med andra ordi stallet i god tid och hade massa tid på oss att bli klara. Zigge fattade ganska snabbt att något var på gång och han blev lite bångstyrig och ett tag var vi lite oense, hehe. Men jag gillar ändå att han blir laddad så han inte kan stå still på gången! Det känns ändå som en bra anledning liksom.
 
Lastningen gick bättre än någonsin typ och den här gången testade vi att vara endast två som lastade eftersom vi ska vara det nästa helg. Och det gick alltså hur bra som helst. Duktiga, duktiga häst! När vi kom fram hade vi perfekt med tid på oss också, så himla härligt!
 
Jag och Zigge fick det lite kämpigt på framridningen då framridningsbanan var lite sluttande.Zigge tycker ju att det är enormt svårt att gå i nerförsbackar, även om det så är bara lite lite lite också. Så framridningen blev lite halvdan måste jag nog säga. Det kändes att han fick anstränga sig mycket.
 
När vi kom in på banan var jag inte helt bekväm där inne heller. Det var ganska dåligt underlag med gropar och så, och det kändes som att rida i små upp- och nerförsbackar. Det blev ju väldigt jobbigt för Zigge. Hur som helst, jag gillade verkligen tävlingsplatsen även om underlaget på banorna inte riktigt passade mig och Zigge. Men det ligger ju hos oss, vi är så bortskämda med perfekt raka banor hemma, så det här var ju supernyttigt!
 
Zigge sprang fint i första klassen, även om vi verkligen kan mycket bättre och hade några missar. Det blev 64,286% och en 2:a placering. Kändes fantastiskt! Och det blev också vår första blåa rosett! Nu har Zigge sprungit hem alla färger på rosetter i LA:3! Duktig :D
 
I andra klassen blev Zigge väldigt trött och vi tappade bjudning. Konstigt nog var vi bäst på det vi tycker är svårast, skolorna och enkla bytena gick som smör och det andra som vi vanligtvis gör i sömnen, det gick rätt dåligt. Haha! Men han var duktig och sprang hem 62,234% i MsvC:1 och vi hamnade på plats 9 av 17, med andra ord alltså precis i mitten av resultatlistan. Mitt mål är ju att hamna på den övre halvan, och här blev det precis på gränsen. Duktig! 
 
Senare kommer såklart mer detaljerade inlägg om starterna och filmer. Och hörni, ser ni att jag har en ny fin kavaj? :D

 
 

Tävlingsdax!

 
Idag är det tävling igen! Tjihoo! Vi ska åka till Botkyrka och rida en LA:3 och en MsvC:1. Ska bli superkul! Och det är förmodligen näst sista tävlingen för vårsäsongen. Senaste tiden har dock Zigge gått så jäkla fint på träning att jag knappt vill åka och tävla ifall det inte går så bra, haha! Just nu svävar jag ju på moln för att allt går så bra. Men det ska bli kul, vi gillar ju att tävla!
 
Jag tror dock vi kommer få kämpa med avspändheten. Det är ju det vi haft lite kämpigt med senaste tävlingarna, att Z blir lite för laddad. När han blir sådär laddad så spänner han sig lite och dessutom stänger han av lite grann. Så det blir inte att han lyssnar på mig. Men det ska vi försöka bättre oss på.
 
Jag tror att vi kanske inte kommer få så hög procent i LA:3 idag. Dels känns det som att Z kanske kommer köra sitt race då han kan programmet så väl, men jag har också sett att den domaren som ska döma klassen brukar ligga lite lägre. Han dömde förklassen till finalen i division 2 och då vann dom på 64% vilket ju inte är så högt för att vinna. Men det viktiga är ju att man bedömer lika på alla, och det verkar han ju ändå göra :) Men som vanligt skiter jag ju lite i vad alla andra får, såklart är det extra roligt om vi lyckas få bra i förhållande till de andra, men först och främst vill jag få till en bra ritt. Resten får komma och det kommer. Men jag blir typ lite extra taggad och tänker typ "Nu jäklar ska vi visa!" Haha! Vi får ha som mål att bevisa att man minsann kan få 8or! ;)
 
I MsvC:1 hoppas jag på att kunna rida godkända skolor och att verkligen få till de enkla bytena och den förvända galoppbågen. Just galoppbågen har vi fått himla dåligt på den senaste tiden och det var ju vår paradgren förut. Den ska jag vara himla noggrann med. Skolorna har nog inte riktigt ått så mycket uppmärksamhet som de borde den senaste tiden så jag är lite orolig för att de kommer bli ovanligt kämpiga. Men vi ska satsa allt vi har!
 
Åhh det ska bli SÅ roligt! Vil ni följa på Equipe har ni länkarna här:
 
För att se vårt resultat i LA:3, start 13:37
För att se vårt resultat i MsvC:1, start 16:00

Mys i hagen idag ♥

 
Såhär mysigt hade Zigge det idag! ♥ Han har världens bästa hagkompisar som såg till att han fick gå i gräshage under dagen. Fantastiskt! Som ni ser är Zigge lite större än sina kompisar, för han går med ponnyerna. På bilden ser ni Manila och Storm. Förutom dom går även Pompe med i hagen, men han kom inte med på bilden. Detär Zigge och ponnyerna. Vore kul att klämma in fyra till så skulle det bli Snövit och de 7 dvärgarna ;) Tihihi!

Ridpasset 3 Juni - Zigge

 
Men alltså hörni, hur svettigt är det inte just nu? Jag ÄSLKAR det! Inte svetten kanske.. Men det här härliga sommarvädret! Underbart! Igår när jag skulle åka till stallet hade det varit superfint väder hela dagen, men sen precis just då blev det världens oväder. Det öste ner regn och blixtrade och dundrade som bara den. Men när jag klev utanför dörren slutade det. Skönt.
 
Den här dagen skulle Zigge ha ett lite lugnt pass och det passade nog honom rätt bra. Han var väldigt varm och hade varit lite upprörd när det åskade, så han var rätt trött i huvudet redan innan. Men, har man såna bakben som Zigge har och är man så stor som Zigge är kan man inte bara stå still i boxen på de lugna dagarna. Vi klädde på och gick ut.
 
Vi började med att skritta fram på det lite hårdare underlaget på parkeringen, alltid bra att variera även om Zigge inte ska gå på alltför hårt underlag. Sen gick vi in i ridhuset och joggade runt i 20 minuter. Vi avslutademed att Zigge fick ta ett par skutt över två små hinder som ridskolan precis blivit klara med. Det ena var ett kryss och det hoppade han inte ens över, haha! Det andra var ett räcke oh där blev han så glad att han hoppade lite väl mycket och sen raceade han efter, haha! Tokhäst! Men i övrigt tog vi det väldigt lugnt och Z fick springa runt i lång och låg form.

Ridpasset 2 Juni - Zigge

 
Kolla vilken snygg häst jag har! Visst börjar väl ändå lite muskelmassa byggas upp igen! ;) Älskar när han får en lite rundare rumpa. Men vi har också jobbad en del med styrketräning och det verkar ge resultat!
 
Igår red vi ett pass iridhuset på kvällen. Det hade varit skönt att rida på utebanan men jag har inte hjärta att rida där ute i den värmen och dammet. Jag och Z skulle ha ett lite mer ordentligt pass så då kände jag att det var bättre att rida i bra och sval luft.
 
Under passet jobbade vi med tempoväxlingar och skolor. Han var SÅ fin! Han var helt med mig och var faktiskt riktigt fin och avspänd redan från början. Så himla härligt! Vi började allra först med vikterna och nu är vi uppe i hela 8 minuter. Där var han avspänd och joggade härligt i låg form. Duktig häst!
 
Under passets gång blev det måååånga skrittpauser. Det var ju så galet varmt. Men jäklar vad fin han blev alltså! Vi gjorde som sagt tempoväxlingar och där utmanade vi gränserna lite och när vi satte ihop traven började han nästan passaga lite, coolt! I galoppen kunde han ligga kvar och vänta när jag tog tillbaka, men också skjuta på och verkligen ta i med bakbenen ordentligt. Åh det var så härligt! Sån känsla!
 
Det nästan bästa med hela passet var också att när han är sådär fin, då är det inte alls lika svårt att sitta på honom. Zigge är ju överlägset den skumpigaste hästen jag någonsin ridit och hälften av min energi nrä jag rider går åt endast till att inte skumpa som en galning. Det gör jag nog dock ibland ändå. Men igår var han sådär fin att han bara släppte ner mig och rörde sig som en gud. Den känslan vill jag hitta till tävlingen på söndag! 

Ridpasset 31 Maj - Zigge

 
Alltså min fina fantastiska häst! Igår blev det ett riktigt svettigt pass på kvällen. Jag jobbade ganska sent så det blev ett senare ridpass, men det var nog rätt skötn både för mig och för Zigge. Det var ju så himla varmt igår!
 
Hur som helst så var Z himla pigg när vi började passet. Han låg på rätt ordentligt och det blev en hel del öronskakningar. Men det var lite väntat då Zigge haft en lugnare period här över helgen. I början kände jag mig helt kass och fick inte alls till det. Efter en stund kom jag på att jag nog behövde sätta ner foten och vara lite extra tydlig mot mr Grå och då blev han jääääättefin! Han var SÅ ambitiös och vi blev helt sjöblöta båda två.
 
Vi jobbade mest lösgörande och framförallt i galopp. Vi gjorde en del tempoväxlingar och vi lyckades faktiskt sätta ihop galoppen riktigt ordentligt bitvis. Han var SÅ duktig! En stund i högergaloppen kändes han bara så grym så jag var tvungen att vända runt och Zigge gjorde faktiskt början till en piruett! Bästa bästa häst! Efter det så avslutade vi och travade av och sen skrittade vi av ganska länge.
 
Jag är så taggad på att bygga muskler på Zigge i sommar. Han börjar nu äntligen få lite rundare rumpa igen och det ska bli ännu mer! Så himla kul!