Regional LA:1 11 Juni - Zigge

Inför den här starten var jag fortfarande i något lyckorus efter vinsten i MsvC:1. Jag hade noll fokus på uppgiften och kommer knappt ihåg den här ritten såhär i efterhand, hahahah! 
 
Framridningen
På framridningen till den här klassen taggade Zigge igång och jag satt och skrattade. Han blev professor och kunde allt själv. Jag var som sagt helt ofokuserad och satt bara och tyckte att det var SÅ roligt att han var så glad. Han kände väl på sig att han var världens bästa häst, hehe ;) Hur som helst, jag red inte alls fram länge utan fladdrade mest runt och tänkte på annat.
 
 
Ritten
När vi kom in i ridhuset som den här klassen skulle gå i slogs jag direkt av att det var SÅ blött på vissa delar av banan. Sånt som händer, men det blev lite läskigt att rida en så stor häst när jag kände att han gled i det blöta. Det plus att 20x40-bana känns väldigt litet på Zigge gjorde att jag höll igen hela tiden. Jag vågade inte rida på i ökningarna och jag satt och bromsade. Dessutom blev även Zigge rätt uppbromsad av det tunga underlaget. Men samtidigt är det så nyttigt att utsättas för sådant, för det ska minsann inte spela någon roll. Jag vill inte vara den som klagar och skyller på underlaget när det går dåligt. Jag vill kunna säga att det gick bra trots underlaget.
 
Hur som helst, jag hade ju somsagt ingen fokus och det ser ni på filmen. Jag börjar till exempel med att rida fel. Jag rider in i galopp och gör - en faktiskt jättebra - halt. Domaren står upp och säger "Det ska vara trav in, men det var väldigt bra!". Haha! Såååå dumt. Så i början låg vi alltså poängmässigt på -20%, hahaha! Hur som helst, jag startade om och sen satt jag och fnissade för mig själv åt att jag hade ridit in i fel gångart. Noll fokus.
 
Zigge skötte sig väldigt bra ändå och fraktade runt sin ryttare på ett bra sätt. Vi lyckades plocka alldeles för fina poäng.
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6,5 / 13
Framåtbjudning 6,5 / 13
Lösgjordhet 7 / 14
Ryttarens sits och hållning 6,5 / 19,5
Korrektheten 7 / 14
 
Totalpoäng; 255 p, 67,105%, 4:e placering
 
Tankar om poängen
 Att vi slutade på 67% på en ritt där jag har åkt runt på Z och ridit fel och ja... Det är jätteroligt, missförstå mig inte. Men jag har nu fattat beslutet att LA:1 är vi klara med. Vi ska inte rida på kort bana och vi ska inte rida lägre än LA:3. Men det var jätteroligt att vi fick tre stycken 8or och så fick jag gå in på prisutdelning. Tyvärr fick inte Zigge vara med, men hade jag bara ridit in i rätt gångart hade han fått följa med, för då hade vi kommit trea. Vi hade nämligen samma poäng som trean men lägre allmänt intryck. Hehe. Men.. JAg struntar faktiskt fullständigt i det. Jag är så galet nöjd ändå!
 
Slutkommentar
Lydig, harmonisk häst sm behöver kliva på mer framåt för att inte se "tassig" ut då han är så stor. Jättefin balans i galoppen.
 
Tankar om slutkommentaren
Jag håller helt med henne. Jag satt ju och bromsade och höll igen, så jag förstår att han såg lite tassig ut. På det stora hela får vi fina kommentarer genom hela programmet, men jag måste släppa fram honom mer. Galopprogrammet belönades med 70,42% trots en 5,5 och en 6a. Tänk om vi kunde hålla den stilen rakt igenom!
 
Domare var Anette Henriksson
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis