Regional MsvC:1 11 Juni - Zigge

Inför den här tävlingen så har verkligen det mesta gått såååå fel så jag sa på morgonen att "Nä, vi skiter i det här, det är inte meningen att vi ska tävla idag." Det som gick fel var att Zigge såg ut att vara helt galet halt i onsdags, men sen var han okej. Sen när vi skulle lasta så blev det lite kris och Zigge tog sig ur transporten och slet sig. Vi blev jättesena... Ja, ni hör ju. Men jag tog mig i kragen och vi åkte dit. Och tur var väl det, hehe!
 
Framridningen
När vi väl kom fram till tävlingen var allt så stressigt att jag glömde gå på toaletten när vi var vid dem.(Vår transport stod läääängst bort av alla då) Jag hann helt enkelt inte gå på toa och var SÅ himla kissnödig att när jag satte mig ner i traven kände jag i varje steg hur kissnödig jag var. Så dumt. Men jag försökte tänka bort det. På framridningen hade jag inte alls särskilt bra fokus och jag red ganska mesigt. Jag hann göra ungefär en öppna åt varje håll och inte ett enda enkelt byte som blev okej. Men så kan det vara ibland. När det började närma sig min tur var det bara att gå in och göra det bästa av situationen.
 
 
Ritten
Väl inne på banan kändes Zigge ändå lite bättre. Han var laddad, men bara lagom så att han hade lite bjudning. Han var på tå, men bara sådär lagom så han blev lydig men inte spänd. När vi startade fnissade jag som vanligt lite i halten för att Z alltid ska spana in publiken. Sen kändes det ändå som att programmet flöt på rätt bra. Vi fick inga direkta missar, skolorna gick betydligt bättre än de brukar och vi lyckades bibehålla bjudningen. Han var lydig i galoppen, om än något vingligt om man ska vara petig.
 
När vi red ut från banan kände jag mig rätt nöjd. Vi gjorde VERKLIGEN en bra runda med tanke på morgonens stress och min dåliga fokus på ramridningen. Jag sa att jag ändå trodde vi skulle bli godkända, även fast de legat lite lågt i poängen dittills. Döm om min förvåning när jag fick procenten sen... Jag tittade först lite hastigt och såg 60,7% och kände ändå att ja, det har ju legat lågt... Men när jag sen tittade igen såg jag att det var 70,7%!!! Så galet!!!
 
Allmänna intrycket
Gångarter 7,5 / 15
Framåtbjudning 7 / 14
Lösgjordhet 7 / 14
Ryttarens sits och hållning 7 / 21
Korrektheten 7 / 14
 
Totalpoäng; 332,5 p, 70,745%, 1:a placering
 
Tankar om poängen
 Att få 70,745% i MsvC känns helt overkligt! Vi har som mål att bli godkända! Vi har så många åttor att jag blir alldeles tårögd. 6 åttor, varav 3 är koefficient. Våra skolor som vi haft svårt med belönades den här gången med 7 7,5 7 och 8. Stört! Enkla bytena satte vi 7 och 8 på. Förvända galoppen som vi ju haft lite svårare med på sistone fick vi 7 och 8 på. Ökad galopp fick vi 8 på och upptaget fick vi 7 på! ÄVen en 8a på halten och 7a på ryggningen! Så galet! Min fina fina häst! I Allmänna intrycket är jag bara SÅ nöjd! 7 rätt igenom utom på gångarter där vi till och med fick en 7,5! Min häst har alltså visat upp 7,5-mässiga gångarter i MsvC! Jag som inte ens tycker vi har det i LB-nivå! Jag är så stolt över Zigge! Men, mest nöjd är jag ändå med att vi fick till en hel ritt utan en enda miss!
 
Slutkommentar
Väl visat! Lycka till! :)
 
Tankar om slutkommentaren
Ja, vad ska man säga.. Kort och koncist. Fin kommentar! Det känns som att hon var nöjd helt enkelt :)
 
Domare var Anne-Carin Klinge SporrongRemember me


Ladda ner en egen design gratis