Ridpasset 16 Juni - Zigge

 
Jag var så himla laddad inför ridpasset, men efter att ha mottagit bilder på en totalt lerindränkt Zigge under dagen hade jag ställt in mig lite på att jag nog inte skulle hinna rida, utan bara engagera mig i att få bort all lera. Men, jag kom iväg till stallet i tid och fick bort leran tillräckligt fort för att hinna med ett pass.
 
Zigge kändes till en början lite stel och seg och det brukar han göra om det varit lite kallt, blött och blåsigt ute på dagen. Kanske hänger det ihop? Han är ju trots allt lite känslig för kylan.
 
Hur som helst började vi med att jogga med vikterna. Just nu kör jag faktiskt i båda varvev då jag tycker han känns finare efteråt då. Efter det forsatte vi att jogga igång. Vi gjorde några skänkelvikningar i trav, tog lite förvänd galopp och gjorde några öppna och sluta. Vi testade att rida sluta på en diagonal linje och det gick faktiskt helt okej.
 
Vi avslutade med att testa på lite byten och herre-jäklar vad Zigge taggade igång. Mitt upp i alltihopa drog han iväg med mig och då kan jag säga att jag känner mig som en liten myra där uppe. Zigge tycker att det är jätteroligt med galoppombyten och det känns som en bra grundförutsättning. Han har egentligen inte så svårt för att byta tror jag, vi måste bara öva upp styrkan och framförallt lära om. Han byter på hjälpen i nuläget, men byter efter i bak om jag inte är jääääääättenoggrann. Alltså inte rent. Men det ska vi såklart öva upp. Tror dock jag ska försöka ta hjälp med detta, då det är lite svårt att få till själv. Men det känns som en rolig utmaning. Vårt mål under sommaren: Att lära oss att byta rent åt båda hållen.
 
I nuläget byter han som sagt för hjälpen, och när vi byter från höger till vänster gör han det rent. Men som sagt, jag måste vara jättenoggrann och verkligen koncentrera mig. Från vänster till höger är det kämpigare och jag antar att det har att göra med hans snedhet. En häst måste ju vara rak i bytena och det är jobbigt för oss, framförallt i vänstergaloppen. Men, vi ska absolut kämpa för att klara det här också. Jag motiverar mig själv med att vi ju för några månader sen inte hade en chans på enkla byten, och nu sitter dom väldigt bra. Man kan om man vill och verkligen övar!
 
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis