Ridpasset 2 Juni - Zigge

 
Kolla vilken snygg häst jag har! Visst börjar väl ändå lite muskelmassa byggas upp igen! ;) Älskar när han får en lite rundare rumpa. Men vi har också jobbad en del med styrketräning och det verkar ge resultat!
 
Igår red vi ett pass iridhuset på kvällen. Det hade varit skönt att rida på utebanan men jag har inte hjärta att rida där ute i den värmen och dammet. Jag och Z skulle ha ett lite mer ordentligt pass så då kände jag att det var bättre att rida i bra och sval luft.
 
Under passet jobbade vi med tempoväxlingar och skolor. Han var SÅ fin! Han var helt med mig och var faktiskt riktigt fin och avspänd redan från början. Så himla härligt! Vi började allra först med vikterna och nu är vi uppe i hela 8 minuter. Där var han avspänd och joggade härligt i låg form. Duktig häst!
 
Under passets gång blev det måååånga skrittpauser. Det var ju så galet varmt. Men jäklar vad fin han blev alltså! Vi gjorde som sagt tempoväxlingar och där utmanade vi gränserna lite och när vi satte ihop traven började han nästan passaga lite, coolt! I galoppen kunde han ligga kvar och vänta när jag tog tillbaka, men också skjuta på och verkligen ta i med bakbenen ordentligt. Åh det var så härligt! Sån känsla!
 
Det nästan bästa med hela passet var också att när han är sådär fin, då är det inte alls lika svårt att sitta på honom. Zigge är ju överlägset den skumpigaste hästen jag någonsin ridit och hälften av min energi nrä jag rider går åt endast till att inte skumpa som en galning. Det gör jag nog dock ibland ändå. Men igår var han sådär fin att han bara släppte ner mig och rörde sig som en gud. Den känslan vill jag hitta till tävlingen på söndag! Remember me


Ladda ner en egen design gratis