Ridpasset 25 Juni - Zigge

 
Alltså hoooooly crap vad varmt det var igår! Jag hade stalltjänsten (konstigt at jag ofta får sån helger, midsommardagen, påsk, jul, nyår..., men men, någon ska ju ha det...) och det var så galet varmt! Det var typ 25-30 grader och stekande sol hela dagen. Jättehärligt om man var vid någon strand eller så, men att mocka skit i växthus-uteboxar var ingen höjdare. Men jag överlevde, hehe!
 
Efter stalltjänsten var jag riktigt trött (Eller det kan ha berott på de ca 2,5 timmarnas sömn den natten) och då skulle man ju kunna tänka sig att Zigge fick vila. Men nej, jag har ett mål och det ska vi kämpa för att uppnå. Såsagt och gjort, jag gjorde iordning Ziggemannen och satt upp. Det smartaste draget hadeju varit att rida i rdhuset där det ändå är lite svalare, men nej. Jag tog utebanan ändå, sm sagt, vi har ett mål och det ska inte lite väder på stoppa mig för.
 
Sagt och gjort, ut på utebanan och väl där red vi i korta stunder med många pauser. Zigge kändes fin och vi red inte så länge. Vi avslutade med att göra några byten och åt ena håller börjar de verkligen sitta. Nästan alla blir rena om inte jag gör helt fel. Åt andra hållet är det svårare, men där får vi ändå till att han byter direkt, även om han ofta kommer efter i bak. Men han byter åtminstone. Förut har han gärna tagit korsgalopp. Men det är bara att öva vidare. Det gpår än så länge åt rätt håll.
 
Zigge var superframåt och bjöd på riktigt fint. Jag trodde han skulle vara lite seg eftersom det var så varmt, men det verkade inte bekomma honom alls. Ikväll har jagkvällsfodringen så det blir ett lite senare pass till stallet, och då ska vi minsann öva vidare. Behöver rida lite skolor tror jag också, dem har jag inte ridit så mycket på det senaste. Just nu öser regnet ner så jag hoppas det slutar snart så vi kan vara ute idag igen, men det ser helt klart ut att bli ett ridhuspass ikväll.
 
Gårdagens pass avslutades i alla fall med en skrittur ner till vattnet och Zigge fick doppa sig lite. Han var modig och vågade gå i ända upp till magen. Duktig häst! Och så gjorde han sin ubåt... Haha!
 
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis