Ridpasset 27 Juni - Zigge

Igår blev det ett pass på utebanan igen. Vi kämpar på med att rida ordentliga pass där ute. Zigge kändes bra redan från start, och var väldigt arbetsvillig och mjuk. Jag var spänd som en fiolsträng, alldeles för laddad på ett ridpass. Hu, jag måste tygla mig själv. Just nu tycker jag att det är lite för roligt att rida så jag måste verkligen komma ihåg att slappna av. Men Zigge är tålig som tur är och gjorde som vanligt sitt yttersta.
 
Vi jobbade med vikterna i början och där var han in. Som vnaligt är det kämpigt i vänstervarvet, men den här gånen kändes han faktiskt grymt fin sista minuterna även där. Härligt! Efter vikterna tog vi en kort bit med trav och sen galoppjobbade vi. Gjorde lite korta tempoväxlingar och förvänd galopp. Sen red vi lite skänkelvikningar och skolor och även övergångar.
 
När jag kände att jag hade Zigge hyfsat med mig så gjorde vi några byten. Det börjar verkligen kännas bättre och bättre. Det här passet fick vi till rena byten till vänster och han rejsade inte iväg efter så mycket. Däremot till höger blir det inte rena byten, men det blir ändå byten. Jag är nöjd. Ett steg i taget. Jag är så glad att ha nändå börjar förstå vad det är jag vill och vad oms är rätt. Och ännu mer nöjd är jag med att han verkligen gör sitt bästa och jag känner hur han verkligen tänker till. Bästa häst!
 
När vi hade gjort några byten fick han galoppera i rund och låg form och sen avslutade vi passet. Jag är så nöjd och längtar redan till ikväll när jag får sitta upp igen. Jag älskar att träna med min bästa kompis ♥
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis