Ridpasset 28 Juni - Zigge

Oj, vilket knasigt pass jag och Zigge hade i tisdags. Hahaha! Det var så upp och ner kan man säga. Till en början kändes han rätt fin, om än kanske något trött. Det vore ju visserligen inte så konstigt då vi var inne på dag fyra med ordentligt träningspass. Men, han kändes mjuk och lösgjord ganska direkt faktiskt. Härligt!
 
Vi övade lite skänkelvikningar, tempoväxlingar, skolor och förvänd galopp. Han var med på noterna. Sen red vi igenom ett dressyrprogram och det gick helt okej.
 
Vi avslutade med att testa på några byten och det var bland det knasigaste vi gjort på länge. Han började bra, bytte fint till vänster. Sen ville han förekomma mig och stressade igenom bytena till höger. Jag gjorde om. Han var så taggad på att göra bytena att vi nästan blev osams och efter en stund studsade vi mest upp och ner och bytte lite hur som helst. Haha! Då ville jag bara försöka galoppera vanligt, men Z ville byta galopp. "Titta matte, jag kan!" kändes det som.. Älskade tokiga häst.
 
När jag sen tittade på filmer från ridpasset och just det här studsandet ser jag rätt tydligt att Zigge verklige nförsöker göra rätt i bytena till höger. Ungefär som att han har förstått vad jag vill, men att han trasslar ihop benen på vägen. Sötnos! Han bytte hur som helst rent till höger flera gånger, även om det blev lite hetsigt och så. Men han börjar förstå!
 
Nu har han haft vilodag och idag får vi träna vidare! Jag är SÅ taggad på att fortsätta. Ska bli spännande också att se hur han känns idag efter att ha vilat en dag. Eventuellt ska jag se över hans foder igen och öka upp ytterligare. Jag måste bara kolla nrä jag ökade upp senast, så det har gått tillräckligt lång tid. Heja Zigge-biffen!
 
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis