Ridpasset 9 Juni - Zigge

Såhär glada är man efter ett bra träningspass med många nya verktyg!
 
Åhh idag har vi tränat för Helena Widell! Jag är så tacksam och det vcar SÅ himla kul! Jag är nog dessutom lite extra glad för igår när Zigge skulle gå ridskolelektion hade han sett tvärhalt ut, så de hade ställt in honom igen. Så idag var det en sjukt orolig Sandra som åkte och kollade till honom i morse. Men då kunde jag inte direkt se något ovanligt. Han är ju lite ojämn och kan ju se lite halt ut när han går i obalans, men igår hade det inte varit det osm var problemet. Men idag såg han normal ut och vi tog beslutet att rida och se om Helena tyckte att det var något tokigt. Hon sa inget om det, och han kändes inte konstig, så vi red på. Och vi fick som sagt så bra hjälp!
 
Vi fick öva på skolorna och även att verkligen böja igenom i vänstersidan. Sluta gick som vanligt betydligt bättre, medans öppna var lite kämpigare. Det var så roligt de första vändorna, för där hann jag tänka både en och två gånger att Helena måste tro att jag aldrig någonsin gjort en öppna förut. Vi var så dåliga, jag var spänd och det blev alldeles otroligt vingligt. Vi fick tipset att nästan "tjuvstarta" öppnan redan i hörnet innan, så at jag kunde tänka lite början till öppna redan där. Ingången i öppnan är nämligen otroligt viktig för att det ska bli bra. När vi gjorde höger öppna fick jag vara väldigt lätt på vänstertygeln och hela tiden vara intill med vänsterskänkeln och hålla ett stadigt stöd och ställning på högertygeln. När vi red vänster öppna fick jag även där vara väldigt lätt i vänster tygel, men också jobba mycket ledande tygeltag. Stadigt stöd på höger och vara på med vänsterskänkeln fram till det.
 
Genomgående var hon på mig mycket om vänsterskänkeln och jag fick verkligen ett wake up call att han inte tar vänsterskänkeln för fem öre. Det måste vi jobba på. Men jag ska verkligen försöka rida vänsterskänkel till högertygeln lite mer och när jag fick problem att ställa igenom till vänster fick jag tänka att allt jag vill göra med vänsterhanden ska jag isätllet göra med vänsterskänkeln. Och det fungerade verkligen! Zigge kom verkligen igenom i vänstersidan och blev faktiskt riktigt fin. Jag fick också på de små volterna i vänstervarvet tänka på att mjukna lite i yttertygeln, men bara någon millimeter. Det blev sån skillnad!
 
Sen sa hon också att jag behöver våga tänja lite mer på gränserna och testa lite mer. Känns faktiskt kul! Då känns det som att hon ändå tycker att iv är redo för lite svårare nivåer och högre krav. Vi fick också beröm för Zigges fina galopp och när jag sa att vi har bättre galopp än trav så sa hon att Zigge ändå kommer kunna få en bra trav också. Gissa om jag blev glad! :D
 
Åh, jag är så laddad på att få följa upp det här passet imorgon. Med lite oro att han inte ska vara helt bra.... :/ Huu! Att man alltid ska vara orolig för dessa underbara djur! ♥Remember me


Ladda ner en egen design gratis