Tävlingsdagen igår!

 
Åh vilken dag vi hade igår; jag, min häst och mitt teamZigge! Det var ju tävling på botkyrka och vi skulle starta LA:3 och MsvC:1 som vi ju kört i princip hela våren, hehe! Vi var så laddade och det kändes så kul! Jag hade bra starttider, om än lite nära inpå varandra. Men jätteskönt att starta första starten vid halv två och dessutom på grannklubben. Det gjorde att Zigge hann gå ut i hagen på morgonen och dessutom fick han gå i gräshage.
 
Vi var med andra ordi stallet i god tid och hade massa tid på oss att bli klara. Zigge fattade ganska snabbt att något var på gång och han blev lite bångstyrig och ett tag var vi lite oense, hehe. Men jag gillar ändå att han blir laddad så han inte kan stå still på gången! Det känns ändå som en bra anledning liksom.
 
Lastningen gick bättre än någonsin typ och den här gången testade vi att vara endast två som lastade eftersom vi ska vara det nästa helg. Och det gick alltså hur bra som helst. Duktiga, duktiga häst! När vi kom fram hade vi perfekt med tid på oss också, så himla härligt!
 
Jag och Zigge fick det lite kämpigt på framridningen då framridningsbanan var lite sluttande.Zigge tycker ju att det är enormt svårt att gå i nerförsbackar, även om det så är bara lite lite lite också. Så framridningen blev lite halvdan måste jag nog säga. Det kändes att han fick anstränga sig mycket.
 
När vi kom in på banan var jag inte helt bekväm där inne heller. Det var ganska dåligt underlag med gropar och så, och det kändes som att rida i små upp- och nerförsbackar. Det blev ju väldigt jobbigt för Zigge. Hur som helst, jag gillade verkligen tävlingsplatsen även om underlaget på banorna inte riktigt passade mig och Zigge. Men det ligger ju hos oss, vi är så bortskämda med perfekt raka banor hemma, så det här var ju supernyttigt!
 
Zigge sprang fint i första klassen, även om vi verkligen kan mycket bättre och hade några missar. Det blev 64,286% och en 2:a placering. Kändes fantastiskt! Och det blev också vår första blåa rosett! Nu har Zigge sprungit hem alla färger på rosetter i LA:3! Duktig :D
 
I andra klassen blev Zigge väldigt trött och vi tappade bjudning. Konstigt nog var vi bäst på det vi tycker är svårast, skolorna och enkla bytena gick som smör och det andra som vi vanligtvis gör i sömnen, det gick rätt dåligt. Haha! Men han var duktig och sprang hem 62,234% i MsvC:1 och vi hamnade på plats 9 av 17, med andra ord alltså precis i mitten av resultatlistan. Mitt mål är ju att hamna på den övre halvan, och här blev det precis på gränsen. Duktig! 
 
Senare kommer såklart mer detaljerade inlägg om starterna och filmer. Och hörni, ser ni att jag har en ny fin kavaj? :D

 
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis