Vecka 44

 
Här har vi veckans planering. Idag blev det ett joggingpass, vi höll till på utebanan i mörkret. Mys. Imorgon blir det ett dressyrpass och sen rider Anna sin lektion på onsdag.
 
På torsdag får Zigge sin vilodag och på fredag håller vI tummarna för en uteritt för prins. På lördag sen blir det dressyrpass igen och på söndag startar vi en lokaltävling på hemmaplan. Det anordnas nämligen dressyrtävling LB:2, LA:4 och MsvC:1. Och jag och Zigge ska starta LA:4. Varför då? Undrar ni säkert nu. Ja, vi kom helt enkelt inte med till MsvC:1an... Bajskorv. Jag glömde anmäla i tid och då blev jag 9e reserv. Nu har vi visserligen hoppat till att vara första reserv, men det känns nästan bara ännu surare, hehe. Så nära men ändå så långt borta! Nåja, blir kul at rida en LA igen. Kommer nog bli svårt. Dessutom LA:4, som jag sagt till mig själv att aldrig rida "bara för att" eftersom det är ett program som inte passar oss alls. Nåja, det blir en kl utmaning! Ni får hjälpa oss att hålla tummarna att vi kommer med trots allt :)

Måndag

 
Godmorgon! Måndag och ny vecka igen. Jisses vad fort tiden går! Redan vecka 44 liksom...
 
På jobbet är det full rulle den här veckan. Då vi är en publik verksamhet har vi en av årets höjdarveckor nu när det är höstlov. Och det förstår jag, vi har ett grymt program i år! ;) 
 
Efter jobbet är det lite oklart hur dagen ser ut. Antingen blir det stalltid med Zigge, men jag och Anna har inte bestämt än vilken dag hon ska ta. Så vi får se. Vi har pratat om idag, men kanske blir det någon annan dag. Om jag inte ska till stallet är det också lite oklart hur dagen ser ut. Vi får se helt enkelt.
 
Men nu först --> Jobbet!

Pay & Ride MsvB:4 30 Oktober - Zigge

Hahaha ojojoj hörni. Idag var en spännande dag! MsvB:4 på hemmaplan med en Zigge som vilat hela veckan. Som upplagt för en perfekt orkan inne på banan! Om han blev det? Minst sagt.
 
Framridning
Alltså WOW vilken häst jag har! Idag vann vi framridningen, haha! Nä jag skojade, men han kändes fantastisk på framridningen. Jag kände mig fokuserad och välplanerad. Härligt. Redan från början kändes han väldigt mjuk och fin. Taktfast i traven, även i vänster varv, det är inte vanligt. Efter några varv joggingtrav jobbade vi galoppen och det gick också jättebra.
 
Sen testade vi lite skolor och de kändes jättebra. Han var mjuk och fin och inte vinglig alls. Sen gjorde vi lite byten och fick till flera rena åt båda hållen. Duktig häst! Vi testade även att variera med byten och att vända ut i förvänd och han var klockren varje gång. Alltså, jag ville typ inte gå in på banan för känslan var så himla grym!
 
Sen började det bli min tur. En efter en försvann de andra hästarna som var före oss ut från framridningen och Zigge blev mer och mer spänd och ofokuserad för varenda en. När vi tillslut blev helt ensamma sa Zigge upp sig. Han snurrade på stället, backade 20 meter, lättade och gick upp på bakbenen... Jaa.. Kul. När det blev vår tur att gå in på banan var han... inte så lösgjord längre.
 
 
Ritten
Med en Zigge som var spänd som en fiolsträng med alldeles för mycket energi var det här sjukt svårt. Att jag dessutom satt där uppe och bad om ursäkt för att jag tog upp folks tid gjorde ju inte saken bättre. Usch. Jag är inte nöjd med ritten. Vi kan bättre än såhär. Det är inte ofta jag är missnöjd, jag brukar ändå känna att vi gjorde vårt bästa, men den här gången gjorde jag verkligen inte det. Men, in på erfarenhetskontot och träna vidare.
 
Men, vi red ju på kandar för första gången på banan och just det kändes ändå bra. Jag tror jag kommer fortätta med det, då både Zigge och jag är rätt nöjda med det. Men variation med tränset såklart.
 
Egentligen var det inte mycket vi lyckades hålla ihop idag. Skolorna var för mycket eller för lite... Bytena blev lite korta (Men ändå helt okej faktiskt) enkla bytena blev lite diffusa, mellantraven blev bra för att vara vi, men med någon tokighet som drog ner ändå. Ja.. Ni fattar.
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6 / 12
Framåtbjudning 5 / 10
Lösgjordhet 4,5 / 9
Ryttarens sits och hållning 5 / 15
Korrektheten 5 / 10
 
Totalpoäng; 244 p, 53,043%
 
Tankar om poängen
Jaa... Vad ska vi säga här. Jag har aldrig sett så låga poäng på allmänna intrycket. Haha! Men å andra sidan var nog allmänna intrycket av oss idag en tokspänd häst med alldeles för mycket ofokus och fladder och en ryttare som bara fjantade runt. Ajaj.
 
Slutkommentar
Häst som behöver släppa igenom mer. är ofta lite spänd o trycker uppåt, ngt glappig i handen. Ngt tveksamma byten. För raka och svaga skolor. Lycka till!
 
Tankar om slutkommentaren
Ja.. Inte mycket positivt här heller. Men det var inte bra. Punkt slut. Jag håller med om allt.
 
Tre bra saker från starten
 • Vi lyckades ändå få helt okej på ett par byten.
 • Zigge börjar kännas väldigt rörlig och med mycket energi.
 • Vi red med kandar och det gick bra!
 
Två vi ska bli bättre på
 • Jag måste RIDA på banan, inte åka häst.
 • Ännu bättre koll på bogarna. Vi brister mycket där.
 
Domare var Eva Rydström

Söndag - Träningsdag!

Godmorgon!
 
Alltså jag är fortfarande så glad från ridpasset igår kväll! Alltså vilken fantastisk träningskompis jag har! Älskade, älskade häst! Han var så fin igår! Men mer om det i ridpassinlägget :)
 
För övrigt igår hade jag ju lektionerna osm vanligt, och herregud vad taggad jag själv blir av att hålla lektioner. Stackars mina elever jag pratat nonstop, haha! Men dom är så duktiga och igår var det hoppning och alla presterade SÅ bra! Det är SÅ roligt! Nåja, sen efter det jobbade jag på mitt vanliga jobb lite också och så blev det stalltid på kvällen.
 
Idag är det en rolig dag för idag är det Pay & Ride för oss! Det var SÅ länge sedan vi var med på en Pay & Ride då de har krockat med tävlingar hela hösten. Men nu är det alltså äntligen dags igen! Jag och Zigster ska rida MsvB:4, tjoho. Och jag har en plan. Vi ska rida vårt första program på kandar någonsin! Spännande! Största oron där är att hinna få ordning på alla tyglarna efter ökade skritten, haha! Närå, det ska nog inte vara några problem heller. Förhoppningsvis kan jag få bra och konkreta tips av Eva som alltid. Åh det ska bli så kul! Så nu ska jag sätta fart! Vi hörs lite senare!
 
 
Såhär glad blir man efter ett bra ridpass!

Ridpasset 28 Oktober - Zigge

Älskade häst ♥ Från det ögonblick jag la på sadeln till att vi ridit klart trorjag Z hade sina öron tokspetsade framåt igår. Han såg så glad ut på stallgången när han fick på sig sadeln, älskade lilla häst.
 
Ridpasset blev ganska lugnt med mycket jogging i lägre form. Zigge vill ju gärna gå lite halvhögt, men han fick mest jobba i den lägre och sen bitvis plockade jag upp honom. Vi jobbade mycket i galopp eftersom det är hans bästa gångart. Nu har han ju liksom stått still och bara promenerat i tre dagar, då kan jag inte förvänta mig att han ska vara som smör direkt. Så alltså, mycket galopparbete, en del tempoväxlingar, blandade in förvänd och sen kunde jag inte hålla mig från att göra några byten, hehe. Duktig häst! OCh jäklar vad han taggade igång då. Efter ett tag for han runt i hundranittio!
 
Eftersom han var så pass framåt passade jag också på att öva nedsittning i trav. Att "skumpa med" helt enkelt som Helena sa. Det gick ganska bra faktiskt. Men så var han ju hiiiimla pigg också. Men jäklars vad mycket styrka det krävs att hänga med i steget. Jisses. Jag måste börja gymma! (As if.. När skulle jag hinna det?) 
 
 

Lördag

Godmorgon! Lördag och jag är uppe för att göra veckans sjätte arbetsdag! Lektioner på ridskolan. Ska bli så kul! Förra veckan var jag ju ledig från lektionerna så nu känns det som det var jättelänge sedan jag träffade dom.
 
Efter lektionerna blir det att fixa till Zigge och eventuellt behöver jag åka en sväng till mitt vanliga jobb. Om inte så blir det att rida (!!!) på Zigge! Så nice!
 
Igår efter mitt jobb åkte jag alltså till stallet och fick hjälp att fixa Zigges hovar. Det såg riktigt bra ut efteråt och han har nu till och med fått plast i hovarna. Nu håller jag tummarna STENHÅRT för att de ska sitta en tid så hovarna får chans att växa ut lite.
 
Efter att Zigge fått skorna fick han gå in i boxen en stund medan jag fixade lite grejer och sen klädde vi på och gick till ridbanan. Zigge var pigg och glad men lite latmask. Det brukar han vara när han gått lite lugnare. Men mot slutet tuffade han på så fort att det blev svårt att bromsa, haha! Men mer om det senare. Nu måste jag åka till jobebt, vi hörs senare! :)

Så himla intressant...!!

 
Något jag slås av är all denna okunskap och att folk med så lite kunskap tycker sig ha rätt att lägga sig i och komma med "tips" som är helt galna? Ända sedan bloggen blivit ännu lite större har jag fått en del kommentarer där jag nästan blir rädd för vem som sitter där ute och tycker till. Nu är jag så pass trygg i mig själv och i min kunskap att jag inte tar åt mig när någon bara hasplar ur sig något sådär, men tänk alla duktiga unga ryttare där ute som lägger ut en film på sin ridning och sen får en sån kommentar!? Tänk om de tror på det!? Varför finns det mäniskor som har det behovet att trycka ner folk ända ner i skosulorna? Jag hoppas att de skäms!
 
Något som också är skrämmande tycker jag är att alla dessa "konstruktiva" kommentarer som jag får, för ja, det är nog så de själva vill få det att framstå. Man trycker ner och sen kommer man med ett sjukt förslag på förbättring och menar att man "i all välmening" säger det negativa... Hur kommer det sig att alla, och då menar jag verkligen ALLA, dessa kommentarer är anonyma? Om man nu säger något i all välmening och uppmuntran... Kan man då inte våga stå för det med sitt namn? Fast vi alla vet ju varför... För man vågar inte stå för det. Man menar det inte alls i all välmening och man skulle för sitt liv aldrig våga säga det där rakt ut till personen man kommenterar hos. Förmodligen till stor del för att man faktiskt är medveten om att man kanske inte har helt rätt i sitt uttalande och syftet med kommentaren var inte alls att hjälpa ryttaren på vägen, utan snarare att få den att bli osäker och nedstämd. Usch! Skäms på er!
 
Men.. Till er fina människor som FAKTISKT kommenterar i all välmening och uppmuntrande och genuint tipsar om saker. Stor eloge till er! Det är fantastiskt att vilja dela med sig av bra saker och en underbar egenskap att kunna berömma andra! Heja er!
 

Fredag

Morsning korsning! Idag får ni hålla alla era tummar och tår! Idag får kanske Zigge sina hovar fixade. Jag är sååå hoppfull! Så snälla, håll era tummar stenhårt!
 
Nu ska jag snart kila iväg till jobbet och jobba några timmar, sen efter det blir det alltså stallet där jag ska träffa en kille som förhoppningsvis kan hjälpa mig med Zigges hovar. Hoppas hoppas! Jag har sån tur att jag har så många fina människor runt om mig och det får jag bevisat varje dag. Just nu tänker jag på en person som verkligen gjort allt för att hjälpa mig att få tag i någon som kan fixa Zigges hovar. Tack ♥ Du vet vem du är.
 
Om vi får till Zigges hovar så pass att han kan springa ikväll borde jag försöka sitta upp och rida en sväng. Han har ju endast promenerat och stått i fålla tisdag, onsdag och torsdag. Alldeles för många dagar för min vita springare som ju får följdproblem om han står för mycket still. Vi får se.
 
Sen är det helg! Jag ska ha mina lektioner imorgon, ska bli så kul! Sen på söndag var ju tanken att rida Pay & Ride, men vi får se om det går. Är han igång kommer jag rida den, det blir ju inte mer ansträngande än ett vanligt ridpass. Det vore kul. Men just nu känns det som en önskedröm, haha! Vad har ni för helgplaner?

I huvudet just nu:

 
Något som är så otroligt svårt tycker jag är framridningar! Jag tycker det är svårt att få till en riktigt bra känsla och att verkligen komma hela vägen fram till den lösgjorda hästen som är lagom uppvärmd, har hunnit testa på de moment man vill, och ha allt detta klart i perfekt tid tills det är dags att gå till banan. En hel vetenskap.
 
Något jag slås av är hur många störningsmoment det finns för mig på en framridning. Jag måste verkligen bli bättre på det här. Jag har sååå svårt att rida bra när jag möts av något av detta. Eller snarare någon av dessa. För oftast är det personer. Jag skulle behöva glömma alla andra och gå in i min bubbla. Folk pratar ofta om den, sin bubbla. Jag har ingen bubbla. Jag har aldrig haft, men jag skulle gärna vilja hitta den där bubblan. För visst måste väl även jag kunna lära mig att hitta dit? En väg är nog att sluta sitta och hitta dessa personer nedan.
 
 • TräningsTea
Man skulle ju kunna hoppas att den här personen försvann när man kom upp något i klasserna, men icke. Personen som har med sig sin tränare som står och skriker rätt ut, går in på banan och ska fixa och dona och instruera. Som att de ska ha en träning här på framridningen. Som ska fixa problemen de alltid verkar ha svårt med. Jag är ledsen hörni, men fungerar inte skolorna hemma så är framridningen inte rätt plats att ta igenom det.
 
 • HörlursHanna
Personen som har sin tränare med sig och som ändå tänkt ett steg längre än personen ovan. Har tränaren i hörlurar och tränaren håller sig på sin plats. Toppen! Dock blir det fel i alla fall när resultatet blir att ryttaren gör exakt som tränaren säger och alltså slutar ha koll framåt. Man är på väg attt krocka åtskilliga gånger med denna person eftersom man inte får någon kontakt med den.
 
 • BästBerta
Personen som anser sig ha vunnit klassen redan innan den börjat. Kommer in på framridningen och har företräde i allt. Oavsett gångart eller varv så har den här personen företräde. Skulle du hålla dig till reglerna och då råka korsa väg med denna person får du onda ögat och en fnys.
 
 • YrväderYrsa
Personen som inte riktigt känner till högerregeln. När håller man egentligen höger? Gäller det i alla gångarter? Yrvädrets fördel är dock att man på långt håll ser att den inte har någon som helst tanke på att hålla höger, utan kör på sitt race. Oftast.
 
Känner ni igen dessa personer? Vilken är er värsta att möta på en framridning? Eller har du kanske inte mött någon av dem? Då är nog chansen stor att du är en av dem ;)
 
 

Torsdag

Godmorgon! Torsdag idag och jag har en ovanlig jobbdag framför mig. Förmiddagen består av vanigt jobb och fortsätta förbereda inför höstlovet men se nefter lunch styr jag bilen mot Stockholms Universitet för att hämta en.... damdamdam.... Vacuumklocka! Spännande va? Haha!
 
Efter jobbet blir det stallet och där ska jag pyssla med Zigge. Ingen ridning eftersom jag fortfarande inte har lyckats ordna någon som kan fixa hans skor. Vågar jag så kanske vi promenerar en sväng. Jag har fina människor omkring mig som försöker hjälpa mig i hela den här hovslagarhistorien. Jag har bokat en tid på klinik som vi får se om vi får lov att åka till, men nu ser det ut som att jag kanske kan få hjälp att fixa till imorgon kväll. Det vore underbart! Det är så många som har engagerat sig, delat med sig av egna erfarenheter, telefonnummer, pratat med folk dom känner och allt möjligt. Tack fina ni! ♥
 
Som ni säkert förstår blev det alltså inget med den hovslagaren jag skulle träffa igår. Han kunde inte. Bajskorv rent ut sagt. Men han var trevlig och så, men det hjälper inte Zigges hovar tyvärr. Så igår fick Zigge inte röra på sig särskilt mycket heller. Jag är så orolig att det här ska ge andra problem nu. Usch.
 
Efter jobbet igår var jag på bio och såg Inferno. Om den var bra? Jag vet inte, jag somnade. Haha! Nämen jag såg det mesta men slumrade till ett par gången för att jag var så trött. Det tar verkligen mycket energi att oroa sig. Hoppas vi får ordning på Zigge snart.

Ridpasset 25 Oktober - Zigge

 
I måndags blev det i alla fall ett ridpass på Mr Grå. Vi tog på kandaret och joggade lite. Han känns faktiskt som att han trivs med kandaret. Jag misstänker att det kan vara för att jag rider mycket bättre med mina händer då. Är mer stilla, tydlig och stadig. Nåja.
 
Vi joggade mest runt och jobbade mycket med att hålla högerbogen på plats. Bitvis tycker han att det blir riktigt jobbigt, men han blir också mycket finare när han kommer in med bogen i kroppen igen. Så bra. Det måste vi jobba mycket med. Hoppas vi får ordning på hovarna snart så vi kan jobba riktigt igen.
 
Har ni sett förresten vad Zigge börjar bli rund i kroppen? Jag tycker verkligen att han har poppat på sistone. Om ni kikar tillbaka i arkivet för några månader sedan så var han inte alls lika rund i kroppen. Han har fått både mer fett och mer muskler. Perfekt, min metod verkar fungera! Men vi ska upp en bit till faktiskt!
 
 

Nytt i hårgarderoben

 
Som ni kanske vet älskar jag att fixa fina håruppsättningar till dressyrtävlingarna. Jag har mängder med fina dekorationer till håret, nästan så många att jag inte riktigt kan välja vilka grejer jag ska ha. Men något jag länge suktat efter är en scrunchie med svarta rosor och bling. Som på bilden här ovan. Men jag har inte hittat den där rätta. Jag har hitat scrunchies med svarta rosor, men de har alltid varit för små, för stora, för glesa, för fula eller någonting annat. När vi var på tävlingen i helgen så hittade jag just en sådan som jag letat efter. Den var alldeles perfekt. Så jag kunde inte hålla mig. Nu bor alltså även denna fina i min hårgarderob. Jag längtar till jag får använda den. Tänk den tillsammans med mina rosa diamanter till exempel, ljuvligt! Kanske kan jag knåpa ihop en testfix någon dag så ni får se vad jag menar.

Onsdag

Godmorgon! Onsdag idag och jag börjar min dag med att hålla presentation på jobbet. Jag ansvarar numera för programerbjudandet och nästa vecka är det höstlov så idag presenterar jag för all vår kontorspersonal vad som händer nästa vecka. Kul! Sen idag har jag en rättså lugn dag, och med det menar jag massor att göra men ingen bestämd tidpunkt för något. Så rätt lugnt.
 
Efter jobbet har jag än så länge inga planer. Jag är typ sugen på att bara gå hem och lägga mig och sova. Jag är så otroligt trött och det beror nog dels på lite sömnbrist senaste tiden, men också att jag går och oroar mig något enormt för Zigge. Igår skulle jag ju åka och jobba honom lite men det gick inte. Skorna är på väg av igen och jag vågade helt enkelt inte.
 
Har jag tur idag så kanske jag kan få hjälp av en hovslagare att kika på Zigges hovar. Så snälla hörni, håll tummarna för att han hinner. Jag önskar inget högre än det just nu. Men med min senaste tur hinner han nog inte, men... ingen idé att tänka negativt nu, jag hoppas och hoppas!

Tisdag!

Godmorgon! Hur mår ni? Jag är så galet trött! Sover sjukt dåligt nu när Jonn inte har varit hemma. Fy. Men idag komer han hem så idag blir det nog bättre.
 
Igår var jag ju i stallet efter jobbet och det gick rätt bra. Jag red ett pass på Zigge och hoven såg okej ut. Zigge står ju som sagt i fålla nu under dagen för att verkligen inte riskera att bralla av dig dojan. Men det är inte så kul för honom att stå där. Får så dåligt samvete. Men jag får stå ut.
 
Tror ni jag fick tag i någon grym hovslagare igår då? Nej. Så det blir att fortsätta jobba på det idag. Håll tummarna för mig!
 
Idag efter jobbet blir det stallet igen och jag hoppas att skon sitter lika fint. Jag behöver vekrligen jobba Zigge så vi inte får andra problem. Håll tummarna även här, tack!
 
Nej, nu ska jag kila till jobbet, idag har jag en spännande arbetsdag med lite roliga möten med externa parter. Heja!

Vecka 43

 
Såhär skulle jag vilja att veckan såg ut. Men allt beror på Zigges hov. Idag måndag ska jag prova att jogga lite lätt och se hur den sitter. Sen hoppas jag att den kan hålla och att vi får tid någonstans så snart som möjligt så vi får ordning på hovarna. Om så är fallet blir alltså det här veckans plan.
 
På tisdagen blir det mer dressyr och på onsdagen är det Annas dag. På torsdagen blir det dressyrpass igen och sen på fredagen vore det kul att få till ett bomarbetespass. På lördagen blir det då jogging och sen på söndagen är det Pay & Ride. Men som sagt, allt beror på hur det är med Zigges hovar.

Måndag

Godmorgon nya veckan!
 
Idag är det alltså vecka 43 och jag har en ganska lugn vecka med planering och avstämning inför nästa vecka då det är höstlov. På mitt jobb har vi mycket att göra under höstlovet, det är en av de bästa veckorna på hela året. Ska bli jättekul! 
 
Igår var det en lugn dag, jag tog det verkligen lugnt hela dagen. Så himla välbehövligt. Åkte en sväng till Hööks för att köpa en kindkedjetunnel till Zigges kandar. Lagom ansträngande, hehe!
 
Efter jobbet idag ska jag ta mig till Zigge och se hur hans stackars hov ser ut. Har den inte blivit sämre ska jag försöka rida lite lätt. Är livrädd just nu och det känns som att jag väljer mellan pest eller kolera. Jag vill att han ska vara still så mycket som möjligt för skon får inte åka av igen, men står han still blir han dålig i kroppen. Så sämst. Usch och fy för det här.
 
Igår fick Zigge en lång promenad, så då fick han röra på sig. Men han lär bli skapligt glad nu när han får stå i fålla för att inte riskera att dra av sig skon. Känner mig lite uppgiven just nu och tycker så enormt synd om honom. Än har jag inte märkt något på honom med hovarna, men det är nog inte länge kvar om det inte blir bättring. Hoppas jag finner en bra lösning idag.

Div 1 omg.3 MsvB:4 22 Oktober - Zigge

Här kommer som vanligt en utvärdering om starten. Dock har jag inte så mycket analyser, det gick från början till slut helt och hållet katastrof. Punkt slut. Jag är inte nöjd med jättemycket och jag är inte specifikt missnöjd med något heller. Det var bara en dålig dag helt enkelt.
 
Framridning
Vi fick verkligen inte till någon bra framridning. Det var många ekipage som krockade med varandra, många som satt med hörlurar och tittade ner på hästens huvud och jag själv hade i princip ingen koll på Zigge. Jag kunde inte reglera tempot alls och det gjorde ju att det blev väldigt svårt att få plats inne på framridningen. Jag jobbade mycket i galopp och försökte få igång Zigge, men han kändes som att han inte ville kliva på alls. Ingen energi eller vilja. En Zigge som jag verkligen inte känner igen, speciellt inte senaste tiden när han har varit mer i luften än på marken. Det här gjorde givetvis att jag satt och funderade på om han hade ont i hovarna eller om det var något annat fel. Inte världens bästa uppladdning kanske. När vi joggade runt var han ändå rätt fin, men det var också allt vi orkade. Jättetråkigt.
 
 
Ritten
När vi kom in på banan kändes Zigge fortfarande lite seg, ingen energi. Det är så ovanligt för honom. Så jag tror att jag undermedvetet gav upp lite redan där. Zigge brukar ju taggad igång som bara den när han kommer in på banan, men inte den här gången. Men vi startade.
 
Jag är absolut inte nöjd med den här ritten. Det finns inte mycket att lyfta fram helt enkelt. Allt var rätt dåligt. Det enda jag ändå kan se som lite positivt är Zigges kämparanda. Det kändes ändå som att han ville göra rätt, men att vi inte orkade. Han försökte, han gjorde rättså bra längningar i traven för att vara oss. Men vi orkade inte. Skolorna var katastrof allihopa, jag menar, en 2a på ena öppnan av en domare. En 2a!!! Man ser till och med på filmen att Zigge inte riktigt var på tå. Kolla i galoppökningen till exempel. Zigges favorit, inte ens där ar han i. Nej, tråkigt.
 
Men vi fick till ett byte i alla fall, det är ju alltid något, och han slog inte om i den förvända! Bara det ;) Men nej, den här ritten lägger vi på erfarenhetskontot och ser till att göra bättre.
 
Juste, jag red fel väg också. Startade mellantraven från fel bokstav. Dumt. För många program i huvudet igen tror jag.
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6 / 6 / 6
Framåtbjudning 5,5 / 5 / 6
Lösgjordhet 5,5 / 4 / 5,5
Ryttarens sits och hållning 6 / 5 / 6
Korrektheten 6 / 6 / 6
 
Totalpoäng; 54,130%
 
Tankar om poängen
Ja alltså, 54% är ju inte kul men jag är inte förvånad. Det var inte bra. Även om vi skulle prestera så bra vi bara kan i den här klassen skulle det inte ge oss några 70%-rundor heller. Det är svårt. Att få en 4a på lösgjordheten liksom... Usch.  Men idag förtjänade vi inte mycket mer. Men men.
 
Slutkommentar
Domare 1: Bussig häst som dock behöver komma igång mer bakifrån genom ryggen till handen.
Domare 2: Trevl. häst med några trevl. byten. Brister tyvärr en del tekn. i trav progr.
Domare 3: Flott häst, skulle önska stadigare i sin eftergift. Lite osäker på bytena.
 
Tankar om slutkommentaren
Ändå ganska fina slutkommentarer med tanke på hur dåligt det gick. Att han behvöer komma igång och igenom var ju liksom grundproblemet. Dom verkade ändå positiva till Zigge :)
 
Tre bra saker från starten
 • Zigge höll bra takt i travlängningarna för att vara vi.
 • Vi satte ett fint byte på banan!
 • Vi genomförde trots en miljon motgångar!
 
Två vi ska bli bättre på
 • Jag borde kanske ha tagit beslutet att inte åka. Hade det varit vanlig tävling och inte lag hade jag ställt in.
 • Bjudning. Som alltid.
 
Domare var Leena Lundin / Roger Ohlson / Liselotte Bogårdh

Söndag

Hejsan! Känns fel att skriva godmorgon när klockan är kvart i tolv, men faktiskt är det morgon för mig! Jag har idag lyckats sova ända fram till 11 (!!!) Så galet länge! Jag vaknade visserligen vid 9 men somnade om, sen vid 10 och somnade om, och sen vaknade jag alltså 11. Det behövdes nog. Det var en skapligt kaosig dag igår.
 
Dagen igår som skulle blivit så himla rolig blev mest kaosartad faktiskt. Allt som kunde gå fel gjorde det i princip. Det började med att jag kom iväg hemifrån lite sent, men det var ingen större fara. När vi kommer till stallet och ska ta in Zigge... Så vill ha nitne komma in. Han röjer i hagen och hela gänget kutar runt, runt. Och Zigge typ leker någon sorts tafatt med mig. Efter nästan en halvtimme lyckas jag få tag i honom och ser då att han har lyckats dra av sig ena bakskon och den andra sitter och glappar.
 
Så då kom ju frågan... Kan vi ens åka på tävling? Hoven är nu så trasig att jag inte ens vet om den går att få på. Men jag tog in Zigge och tvättade och knoppade. Packade transporten och sen lastade vi. På vägen till tävlingen (som jag inte ens visst om vi skulle hinna till) stannade vi till hos en vän som slog på skor och fixade. Det gick. Lasta igen (Zigge krånglade för övrigt båda gångerna, först hemifrån stod transporten på ett annat ställe än den brukar. Bara för att testa så parkerade vi om den till det vanliga stället och Zigge gick då rakt in. Snacka om vanehäst) Sen styrde vi mot tävlingen och hann faktiskt dit i tid.
 
Vi tog ut Zigge och gjorde iordning. Sen framridning. Det gick katastrofdåligt. Egentligen en bra tävlingsplats, men Zigge kändes jättekonstig och så var det en ryttare som satt och red med hörlurar och hade noll koll. Hon red så nära folk och jag var orolig att Zigge skulle slänga sig när hon kom mötande. Man kände hur Zigge blev osäker när hon kom bara några centimeter från att slå i oss. Sen hade hon mage att sitta och sucka och klaga rakt ut. Vilket pucko.
 
Nåja, ritten gick ju såklart skit sen. Allt gick skit den här dagen, det var dålig stämning och det påverkar mig något enormt. Jag måste bli bättre på att strunta i sånt och verkligen fokusera hundra procent. Jag red fel väg. Bara det liksom... Så resultatet blev helt enkelt skit. En stadig 54% runda och jag gjorde mig redo att komma sist. Fast det gjorde vi inte, hehe. Men ändå. Som tur var fick vi fina kommentarer ändå i protokollet och den domaren som låg lägst på i princip alla ryttare, hade ganska bra poäng på oss på många ställen. Men med allt från 2or till 7or i protokollet och där det är många koefficienter så blir det ju inte så bra. Blä. Skitdag.
 
Nu får vi lägga det här på erfarenhetskontot och öva järnet i vinter så vi kan komma tillbaka i vår och prestera bättre. Men först måste jag få ordning på hovarna. Idag står Zigge i fålla och imorgon är det jag som bokar tid på klinik. Min stackars älskling ♥
 
 

Inför dagens start!

Åhh nu börjar det bli pirrigt! MsvB:4... Det är svårt. Men det ska bli roligt ändå! Målet blir att slå vårt tidigare resultat i B:4, hehe! Vi red ju en sådan i Kungsör. Alldeles för tidigt och så, men det var ju just för idag. Att jag skulle ha känt att jag testat på det en gång och att det inte var så farligt. Det värsta som händer är att man får skitpoäng, och helt ärligt... Vad gör det då? Nä, vi ska göra vårt bästa och mer kan vi inte göra. Just idagvore det ju såklart lite kul att lyckas prestera eftersom det är lag. Alltid kul att kunna bidra med något till laget. Vi får se.
 
Programmet är ju som sagt lite i svåraste laget för oss, men egentligen är det ett program som passar oss väldigt bra. Det är mycket galopp och travdelen är bra upplagd för oss. Skritten är ju dock lite kämpig eftersom det är skrittpiruetter... Inte vår bästa. Men vi får kämpa. När vi lärt oss de här sakerna och kan hålla oss kontrollerade tror jag att jag kommer älska det här programmet. Känns kul! Zigge verkar redan älska det, haha! När jag ridit programdelar nu så blir han SÅ jäkla taggad. Haha! Både bra och inte bra. Men mest bra.
 
Jag hoppas att iv ska lyckas sätta något byte åtminstone, jag ska verkligen försöka tänka på det Helena sa i torsdags. Fokus, fokus, fokus! Och målet idag blir som sagt att slå förra B:4ans procent, men för övrigt har jag som mål att sitta ner på det nya sättet i traven. Hoppas det ger resultat. Vi får se!
 
Vill ni följa våra resultat idag kan ni göra det HÄR, vi startar som sagt 17.16
Vill ni följa lagets resultat kan ni göra det HÄR, mina lagkompisar startar 18.51 och 20.21
 
 

Lördag

Godmorgon! Idag är det tävlingsdag! Ska bli jättekul! Svårt, men jättekul! Jag är faktiskt riktigt nervös, samtidigt som jag itne är det. Jag vet att det är ett lite svårt program för oss och jag kommer vara glad för alla poäng vi bara kan få. Men självklart hoppas man ju på så bra som möjligt liksom. Det är alltså omgång tre av division 1 idag och jag startar först i laget den här gången.
 
Hur som helst, att ta mig till tävlingen har alltså löst sig. Jag fick frågan igår om varför jag inte har en egen dragbil åtminstone. Jaa, vad ska man svara på det? När jag köpte min bil hade jag ingen häst. Jag har aldrig planerat att köpa häst och jag har inte planerat att tävla såhär mycket. Bilen jag använt är min brors bil och den har gått sönder. Men skulle jag någon gång byta bil så skulle jag nog fundera på om jag skulle köpa en jag kan dra med. Men inte helt säkert.
 
Nåja, idag blir det alltså tävling och jag har en sen start, 17.16 har vi fått. Så jag ska tvätta Zigge nu på förmiddagen och knoppa och sånt. Jag är ledig från mina lektioner idag vilket känns lite trist eftersom jag ju rent tekniskt hade hunnit ha dem... Men jag vet att det är bätte att jag fokuserar helt på tävlingsdagen. Som tur är har jag världens bästa ersättare som elerverna verkar så nöjda med så det känns lugnt! Hehe! Kontrollbehov javisst!
 
Nehej, nu ska jag sätta fart och packa ihop det sista och sen åka mot stallet för att fixa Zigge. Ni håller väl tummarna för oss idag? :)

Fredag!

Godmorgon! Eller.. Det är inte en jättegod morgon för mig för jag har ont i huvudet. Igen. Kanske lite kvar från hjärnskakningen eller så är det för att jag är lite trött. Gick och la mig lite för sent igår och så upp tidigt idag, ingen superbra kombination.
 
Nåja, huvudvärkstablett och sen kör man. Story of my life, haha! Hur som helst, nu har jag precis jobbat bort lite grejer, framförallt mailen, och nu tog jag en kort paus för att skriva det här och äta lite frukost. Klockan 10 har jag ett långt möte. Sen blir det jobb hela dagen och efter det stalltid. Jag är så himla taggad att sitta upp på Mr Z igen så det är helt otroligt. Att testa våra knep vi fick av Helena igår.. Så taggad!
 
Sen ska jag också tvätta Zigge ikväll. Hela han behöver sig en omgång inför lördagens tävling, som jag verkligen hoppas att jag ska kunna ta mig till. Jag har nämligen ingen bil att åka med. Men jag hoppas att det ska lösa sig under dagen. Men vi får se. Hur som helst ska jag nog tvätta Zigge ändå. Fredagkväll är det inte så många på plats i stallet vilekt är perfekt för mig. Då får vi vara i fred och jag kan stå och tvätta Zigge hur mycket jag vill utan åsikter. Hehe! Sen ska jag försöka gå och lägga mig lite tidigare ikväll då jag ju ska upp tidigt imorgon bitti. Ha en fin dag!

Dressyrträningen 20 Oktober - Zigge

 
Åååhhh! Såhär glada är vi efter dagens dressyrträning för Helena! Det är SÅ himla roligt att träna för henne! Får ut miljoner tips varje gång och jag älskar att kunna få bolla mina tankar och idéer med henne. Idag fokuserade vi på saker som dyker upp i MsvB:4 och vi fick verkligen till alla svåra moment. Även övergripande svårigheter. Så vi kan banne mig!
 
Något jag gillar väldigt mycket med Helena som tränare är att hon är så himla positiv. Sist jag tränade för henne var i juni och då skulle vi rida en MsvC:1 på lördagen. Vi fick hjälp med skolorna som vi knappt lyckades få godkända på tävling inann, och sen efter den träningen gick vi ju och vann klassen på nästan 71% och skolorna hade vi 7, 7, 7,5 och 8 på! Helt crazy! Riktigt sånt flyt kommer det ju itne bli på lördag, hehe, men det var väldigt kul för hon frågade hur det gått sedan dess. När jag då sa att vi har ridit lite MsvB ute nu så förväntade jag mig att hon skulle tycka att jag var knäpp, som alla andra. Men inte alls. Hon sken upp och sa typ "Men åh vad roligt!" Älskart!
 
Vi fick börja med att göra den för oss allra svåraste galoppdelen i B:4 (Btw, ÄLSKAR att hon har stenkoll på hur programmen går!!) för oss. Det är när man kommer på en diagonal i mellangalopp, sen rider förvänd i hörnet och gör ett byte på kortsidan. Vi får problem med att han slår om och liksom går och laddar innan det är dags för bytet. Vi får också kämpigt med att komma runt i hörnet utan att galoppen blir kantig. Här fick jag tänka att jag aldrig får låta honom gå iväg i den förvända. Om jag låter honom gå iväg kommer han slå om. Och det stämmer så himla väl! Varje gång han har slagit om har han gått iväg. Så jag måste hålla ihop helt enkelt. För att få till bytet rent på kortsidan så fick jag tänka att jag skär av hörnet lite och verkligen har koll på högerbogen. Jag måste verkligen få in Zigges högerbog i kroppen på honom. Särskilt när vi ska bya till höger där uppe. Har han den utanför kroppen, alltså förskjuten till höger, så kommer han byta fram först. Vi gjorde tre gånger åt varje håll. Första gången blev inte så bra. Andra blev bättre. Tredje fick vi till det så himla bra! Helena gav oss 7or på bytena då. (åt båda hållen!!!)
 
Sen skulle vi jobba lite i traven och Helena frågade vad jag själv ville jobba på. Då sa jag att vårt allra största problem på tävlingsbanan är att jag inte får Zigge framme för skänkeln när jag sitter ner. Rider jag lätt travar han på bra, så fort jag sätter mig ner så går det inte. Ja, ni vet ju det där, annars kan ni läsa mina tankar HÄR. Helena lyssnade på mina resonemang och kontrade med att jag förmodligen hade rätt. Att det abslout kan ligga något i det. Så vi jobbade lite med det och tempoväxlingar (återigen, jag får inte fram honom eftersom jag måste sitta ner) och ag fick tipset att tillåta mig själv att skumpa lite. Hon sa att Zigge är ju en häst som är svår att sitta på, och det är okej att skumpa med lite. Så jag fick verkligen öva på att sätta mig ned och "skumpa med honom".
 
Det kändes förstås jättedumt att skumpa runt, men jäklar vad bra det blev efter en stund. Och det värsta är att jag skumpade ju inte ens, det blev typ bara ännu bättre sits bara av att jag tänkte att jag inte måste vara så prydlig. Och Zigge travade som aldrig förr! Jag fick också tipset att rida lätt och sen sätta mig ner och verkligen känna att ingenting skulle ändras. Så fort något ändras så ska jag rida lätt igen. Detta för att vissa hästar helt enkelt helst inte vill att man sitter ner. Det fungerade jättebra. Det här tipset har jag också fått tidigare av min kloka stallkompis S. Det ska vi verkligen jobba med! Inför lördagens tävling tyckte hon också att jag skulle jobba mycket i lättridning i traven på framridningen. Hon såg ingen vits med att jag skulle försöka sitta ner bara för att sitta ner. Så det ska vi jobba på. Mycket förvänd galopp på framridningen tyckte hon ockå. Där jag skulle ställa höger, ställa vänster, böja inåt, böja utåt typ. Så vi kör på det!
 
Något som också var så himla roligt var att hon sa att jag inte skulle få panik över det här med galoppen och bytena och så ifall det inte fungerar klockrent på en gång. "Det där kommer bli jättebra sen" sa hon istället. Så roligt! Tjiho!
 
Om jag är taggad på att sitta upp igen och testa mera? JA!

Torsdag!

Godmorgon! Hur är läget? Med mig är det bra. Idag är en lite hektisk dag. Jag börjar morgonen med läkartid, och sen efter det blir det stallet. Vi har instruktörsridning och ska träna för Helena. Ska bli superkul och jag har ju längtat såååå mycket! Nu vet jag inte om jag kan rida Zigge för henne, jag hoppas, men eventuellt inte. 
 
Efter stallet blir det at åka hem och göra mig iordning och sen gå till jobbet. Blir nog en lite senare dag på jobbet idag efterosm jag börjar efter lunch. Men å andra sidan jobbade jag lång dag igår och har lite inarbetade timmar, så det är lugnt. Efter jobbet igår gick vi ut och åt middag på favoritrestaurangen runt hörnet. För mig blev det ett säkert kort - Hamburgaren på högrev och ett glas rött. Sååååå gott!
 
Efter jobbet idag vet jag inte riktigt vad som händer. Beroende på hur det blir med Zigge på förmiddagen behöver jag ju kanske åka och rida. Vi får se. Men nu ---> Sätta fart. Ha en fin dag så hörs vi lite senare! 
 
 

Hoppasset 18 Oktober - Zigge

Igår blev det hoppning för Zigge och mig! Benet såg ut precis som vanligt så jag satt upp och kände efter och det var inga problem. Zigge blev dock väääldigt glad över att få hoppa! Han var så pigg! Men det är bara roligt! Älskar när han är sådär glad!
 
Det var alltså Magnus Österlund som kom till oss och höll träningar. Jag red i instruktörsgruppen och det var SÅ rolig och en jättebra övning! Vi började med att trava bommar och att verkligen jobba hästen hela vägen över bommarna. Där fick jag met kommentarerna att det var bra och det kändes faktiskt bra. Trava bommar rakt fram är Zigge duktig på, det övar vi ju faktiskt lite då och då, hehe. Sen la han upp det till ett hinder med travbom in och en bom efter. Vi fick travhoppa det hindret och det låg typ på 90. Jag som inte riktigt gillar att travhoppa tyckte att det kändes högt, hehe!
 
Sen gick vi på en serie på meddellinjen där det var en travbom och sen ett litet kryss, två galoppsprång och sen en studs på två och sen ett galoppsprång och oxer. Här fick vi alltså trava in och tänka på att ha kvar kontakten i tyglarna. Zigge gjorde övningen jättebra, även om jag önskar att jag kunde få honom ännu mera rak i kroppen.
 
Efter ett tag tog vi bort den bakre bommen i studsen och då blev det travkryss, tre galoppsprång, räcke, två galoppsprång, oxer. Även här gjorde Zigge det jättebra och jag kände att jag kunde vara ganska stilla och rida med rätt små hjälper. Jag kunde också känna avstånden mycket bättre och sprången blev väldigt fina. Efte ett tag togs även räcket bort och det blev bara travkryss, 6 språng och sen oxer. Där fick jag rida på lite mer framåt efter travkrysset.
 
Det som var himla intressant var att han kopplade ihop min glappande tygel med att Zigge inte gick fram till handen. Jag har aldrig tänkt på det så, men när han förklarade det kändes det himla logiskt. Allt han sa fick mig att känna att det banne mig är precis samma problem som i dressyren. Här i hoppningen var ju lösningen att ha en stilla och stadig hand.. Tänk om det kan vara samma i dressyren? :D
 
 

Onsdag

Morsning! Idag är jag fortfarande så glad för gårdagen! Zigge och jag hopptränade och det gick faktiskt himla bra! Det var en övning som passade perfekt för oss (den passar visserligen typ alla hästar då den hjälper dem att komma rätt men ändå..) och för en gångs skull kändes allt i hoppningen väldigt härligt, kontrollerat och jag hade faktiskt lite koll! Så kul! Jättebra dag igår helt enkelt! Utom lite trist slut på sena kvällen, men jag orkar inte ta upp det här.
 
Idag är det ny dag och jag jobbar läääääänge. Igår gick jag tidigt fårn jobbet så idag blir det en låååång dag istället. Men det var det SÅ värt! Dessutom gillar jag de här långa jobbdagarna för man kan verkligen ta tag i de lite större grejerna och ha bra med tid att genomföra!
 
Efter jobbet har jag än så länge ingen plan. Det är onsdag så Anna har Zigge på sin lektion, vilket betyder hästfri dag. Då passar jag på att umgås med Jonn, min sambo. Hoppas på att göra något trevligt, kanske ut och äta eller något. De där små sakerna i livet! ♥
 
Nehej, jobbet! Ha en fin dag!

Vitt schabrak på vit häst

Alltså, håll i er nu för här kommer ett ytligt inlägg.. Men det här med vitt schabrak på vit häst. Dressyrtävling. Du förväntas ha vitt schabrak på din häst när du tävlar, och jag håller med, det är väldigt stiligt och propert och passar på dressyrtävling. Men har du en vit häst är det inte jättekul. Det är inte särskilt snyggt med ett vitt schabrak på en vit häst.
 
På flera tävlingar förut har jag mött folk på vita hästar som inte har vitt schabrak. Det ser i mina ögon helt fel ut. Men tanken slog mig många gånger i början också. Typ ett svart schabrak, det är ju liksom stiligt också. Men ett svart schabrak kan aldrig bli ett vitt schabrak. Ett vitt schabrak är på något vis lite bättre. Otroligt bakåtsträvande och kanske inte i linje med hur allt annat inom dressyren kämpas med att utveckla. Men vita schabrak är snyggast på dressyrtävling.
 
Så hur ska vi med vita hästar göra det här bra då? Jo, jag har en lösning. Kantband my friends, kantband. Ett vitt schabrak med en starkt avvikande färg på kantbandet. Perfekt. Plötsligt blir det vita schabraket lika stiligt på den vita hästen som på vilken annan färg som helst! Se bara på bilderna här nedan. Två stycken, var för sig, sjukt snygga schabrak. Men det ena gör sig betydligt bättre på den vita hästen än det andra. Eller vad tycker ni?
 
 

Tisdag

 
Godmorgon!
 
Idag är jag nervös! Varför? Jo för att när jag kom till stallet igår upptäckte jag två trista saker. 1. Zigges båda bakskor satt löst och sömmarna spretade åt alla håll. 2. Varm och lite svampig i ena benet. SKRÄP.
 
Så idag kommer jag vara supernervös för hans ben, vet inte om jag vågar rida idag.. Men förhoppningsvis är det ingen fara och jag kan rida. Det vore INTE bra för Zigge att stå även idag. Håll gärna tummarna för att han är bra idag!
 
Skorna var ju nästa problem.. Men jag är typ världens lyckligaste som har fina människor runt om mig som gör allt dom kan för att hjälpa mig. Så fantastiska! ♥ Så nu sitter förhoppningsvis skorna ett tag till i alla fall. Usch, jag är så trött på allt vad heter tappskor, sömmar och allt. Det har aldrig varit såhär kämpigt med Zigges hovar som nu.
 
Idag är i alla fall planen att jobba på förmiddagen, sen vid lunchtid åka till stallet och hoppträna för Magnus Österlund. Om det går att ta Zigge gör jag det, annars får jag ta Royal Wish, ni vet, den hästen jag red på instruktörsridningen när vi hade clinic. Vilket som blir roligt, men givetvis hoppas jag ju på Zigge, hehe. Efter det blir det sen hem och duscha och sen tillbaka till jobbet. Bra dag!
 
Vad ska ni hitta på idag?

Vecka 42

Ny vecka innebär ny veckoplanering! Idag är det vilodag planerad för Mr Z, men i och med att han gått så himla lugnt i helgen kanske det blir något litet pass i alla fall idag. Vi får se hur jag mår och hur jag känner.
 
Imorgon är det hoppträning för Magnus Österlund. Vi och resten av ridlärar-gänget. Ska bli riktigt kul! Sen på onsdag är det ju Annas dag så då blir det dressyrlektion. 
 
På torsdag är det träning för Helena Widell, som jag ser fram emot det! Det känns typ som dagen jag längtar mest till den här veckan, haha! Jag hoppas få ut massor med grymma tips och tricks som sist. Men det ska framförallt bara bli himla roligt!
 
På fredag blir det ett litet avstämningspass där jag helt enkelt mest ska jogga, men kanske plockar upp någonting mot slutet, känna på lite inför tävlingen liksom. För på lördag är det omgång tre av divison 1! Tänk att efter lördag har vi ridit i alla tre omgångarna i division 1 för vår klubb! Galet! Nu är det visserligen MsvB:4 som är på lördag, ett jäääääättesvårt program för oss. Men det blir roligt ändå! När vi får till det så tror jag att B:4 är ett program som egentligen passar både mig och Zigge rätt bra, men i nuläget är det lite för svårt. Men oj vad vi ska kämpa!
 
På söndag sen är det Annas dag och jag tror hon kommer satsa på uteritt om det finns sällskap, annars blir det nog ett dressyrpass. Det blir mysigt för Zigge!
 
Grym vecka eller!? Jag är SÅ taggad på denna vecka! Tjohooo!

Måndag - vecka 42!

 
Godmorgon bästa hästiga veckan på länge! Vi har Sååååå mycket roligt framför oss denna vecka jag och Zigge! Tjiho!
 
Tyvärr känner jag mig ju lite smårisig i kroppen men jag hoppas verkligen att den här sjukdomsgrejen som är på gång kan hålla sig ett tag till. Jag har INTE tid eller lust att bli sjuk nu. Fast i och för sig... Har man någonsin det? Haha!
 
Hur som helst, idag är det jobb som gäller på dagen och sen hade jag tänkt att Zigge skulle få en vilodag, men jag går i lite valet och kvalet. Jag skulle behöva trimma lite inför helgens tävling... Men samtidigt vill jag att han ska ha vilat ordentligt... Men å andra sidan har han gått i skogen hela helgen vilket ju innebär att han inte ansträngt sig särskilt mycket... Åh, jag vet inte. Jag får känna efter under dagen.
 
Igår var jag och firade fina morfar som fyllde år. Blev massa god mat och det var jättetrevligt och mysigt att träffa familjen också! Mys! ♥

I huvudet just nu:

Något jag funderar en hel del på är det här med att sitta ordentligt i sadeln. Om jag fick välja en enda sak att bli grym på i ridningen skulle det nog bli att ha den perfekta sitsen. Varför? - För att hela ridningen bygger på en bra sits. För att kunna inverka korrekt på hästen behöver man sitta korrekt. För att kunna rida med små hjälper krävs det att man sitter helt rätt i sitt utgångsläge. Eftersom inverkan på hästen är när vi ändrar något i vår sits från utgångsläget. Tänk själv, vill du flytta för skänkeln så lägger du ju till skänkeln och alltså ändrar din skänkel från utgångsläget. Om du vill ta en förhållning ändrar du utgångslägets kontakt på tygeln, du sitter till eller något. Du ändrar ditt utgångsläge när du vill säga något. Det innebär alltså att för att kunna ge de där små hjälperna och få effekt av dem så krävs det att vi har ett korrekt och stabilt utgångsläge. Hur ska hästen annars veta när jag faktiskt vill någonting, om jag hela tiden råkar göra det och förväntar mig att hästen inte ska svara på det då. Tänkvärt.
 
Som ni vet har jag ju kämpigt med Zigges bjudning. Jag har svårt att få honom att verkligen gå fram för skänkeln och ju mer jag funderat på det här, desto mer har jag testat olika saker och även tänkt när jag rider. Jag har bland annat kommit fram till att vi inte har minsta lilla problem att ta i framåt när jag rider lätt i traven, men när jag sitter ner är det såååå jobbigt. Beror det här med bjudningen alltså på mig då? Kan det vara så att jag i min sits blir bromsandes och att Zigge egentligen är lydig och inte seg? Kan det vara så att jag helt enkelt inte är tillräckligt bra i min sits för att kunna följa med i Zigges rörelser och att inte hämma hans trav?
 
Det är ingen hemlighet att Zigge är enormt svår att sitta ned på i traven. Jag får ofta kommentarer om att jag har så bra sits för att folk vet hur Zigge är att sitta på i traven. Absolut, jag kan sitta ner i traven utan att studsa av. Jag kan sitta ner i traven och få det att se mindre skumpigt ut än vad många kan. Jag kan sträcka på mig och samtidigt vsara lite avslapnad i kroppen. Men om man tänker utifrån det jag skrev tidigare - har jag verkligen en bra sits då? Mitt svar är nej.
 
Jag är absolut inte så stilla i min sits som jag skulle vilja. Jag inverkar på Zigge i varenda steg. Om man utgår från att minsta lilla rörelse jag gör som avviker från grundsitsen inverkar på Zigge - så säger ju jag miljoner saker till honom i varje steg. Han kan inte uppfylla alla kommandon samtidigt så självklart kommer han börja sålla bort vissa signaler. Kan det vara så att jag, för att kunna sitta ner ordentligt, kniper med skänkeln i tid och otid utan att tänka på det? Kan det vara så att Zigge då kopplar bort det kommandot ur vår kommunikation eftersom jag säger det så många gånger utan att mena det?
 
Kan det alltså vara så att rotorsaken till vårt problem med att vi saknar energi och framåttänk egentligen är att jag inte klarar att sitta ner i traven utan att hämma den? Kan det vara så att jag kanske behöver träna upp min egen fysik för att kunna hänga med i Zigges rörelser utan att hämma? När jag pratat med folk om det här med att det blir energilöst i traven får jag ofta frågan om han verkligen får tillräckligt med mat. Jag själv har varit där och tänkt också, men jag tror inte det är det som är problemet. För då skulle det inte lösa sig så fort jag rider lätt. Zigge äter för övrigt nästan 20 kilo mat om dagen och en massa extra grejer, jag tror inte han äter för lite. Just nu känns det här mer som en trolig anledning.
 
Oj, vilket nördigt inlägg det här blev nu, men jag gillar att fundera och sånt här händer i mitt huvud hela tiden i stallet. Jag vänder och vrider och analyserar. De här gången fick ni ta del av en del av det som pågår just nu. Vad är era tankar kring det här? Någon som har samma problem?

Ridpasset 15 Oktober - Zigge

 
 
Igår fick Zigge som sagt vara min kollega och jobba med mig. Det var ju tävlingar på anläggningen så istället för att ställa in lördagslektionerna så la vi alla gruppers uteritter den dagen. Så för mig blev det 4 timmar uteritter. De tre första fick Zigge jobba med mig då jag behövde rida med de grupperna. Han var såååå rolig! Första rundan var han så pigg och lite stolt över att få gå längst fram och leda gruppen så han kunde inte skritta ordentligt. Han taktade jättelänge innan han coolade ner. Runda nummer två var han lite lugnare och började slappna av lite grann, tredje rundan var han stencool. Tuffade på som att han aldrig gjort annat. Efter ridturerna fick han se gå ut i hagen och där ställde han sig och myste med sin ponnykompis Storm. Sötnos.

Söndag - Firardag!

Hej hopp! Inget tidigt inlägg idag som ni märkt, kul att se att ni verkar gå in för att kika i alla fall, hehe. Det är roligt att se besökssiffrorna öka faktiskt :) Men idag tog jag sovmorgon, så det blev inget tidigt inlägg, förlåt. Får bli bättring på det!
 
Idag är det söndag och det är ingen vanlig söndag! Nä för världens bästa morfar fyller 80 år idag! Grattis fina morfar! ♥ Så idag ska jag åka till morfar och fira honom! Ska bli så mysigt att träffa både morfar och mormor, och även resten av familjen. Med två jobb och en häst blir det inte så ofta man har tid för sånt.
 
Zigge hänger idag med Anna och eftersom det fortfarande är tävlingar på anläggningen blir det nog en uteritt för dem, eller vilodag. Vi får se.
 
För övrigt känner jag mig lite risig och det känns inte bra alls... Jag har en fantastisk vecka på ingång och har verkligen inte tid med att bli sjuk! Men är det inte typiskt? Det är som att bara för att jag den här helgen inte hade någon tävling inbokad så har kroppen liksom tid att låta en liten förkylning bryta ut. Blä. Så är det alltid! Nä, jag får dricka lite vitaminer eller något och hoppas på att det inte blir värre än såhär.

Ridpasset 14 Oktober - Zigge

 
Igår fanns som sagt inte så många olika ridbanor att välja på, så det blev ett pass på utebanan. Som tur var hann vi ut innan det hade blivit mörkt. Det blev mörkt under ridpassets gång, men då är Zigge lite mer avslappnad än om man går ut när det redan är mörkt. Bara för att det är kul oh för att vi kan red vi med kandaret igen och ajg skulle vilja säga att det både gick bättre och sämre. Jag tycker att han kändes rätt nöjd med själva kandaret och han var ändå rätt fin. Men han blev lite av eller på under passet - antingen sprang han i full rulle och hade noll kontakt med mig, eller så hade han full fokus på mig men inget framåttänk what so ever. Så.. Ja.. Svårt som attans är det!
 
Vi jobbade på med lite blandad kompott. Skänkelvikningar, tempoväxlingar, övergångar, byten.. Ja. Blandat helt enkelt. Genom heeeela passet kände jag tyvärr att han inte tog skänkeln, och då framförallt vänster skänkel, men egentligen båda. SÅ svårt att få honom lydig där. Jag funderar på om det är så att jag helt enkelt överanvänder mina skänklar ochatt det gör att han stänger av lite. Jag vet inte. Det måste utredas och studeras. Nu blir det att kolla på gamla ridpass.
 
Jag längtar något enormt till på torsdag då det är träning för Helena. Tyvärr kommer jag nog inte kunna ha något filmmaterial då jag inte har någon som kan vara med mig i stallet runt lunchtid på torsdag. Men jag ska verkligen försöka komma ihåg alla tips och tricks och dela med mig av då. We reeeeaally need this.

Lördag!

Godmorgon tävlingsfria helg! Det känns nästan lite ovant nu! Men ska faktiskt ändå bli lite skönt att inte vara iväg på tävling den här helgen. Nästa helg kör vi igen! Apropå tävling så är det hopptävlingar på vår anläggning idag och imorgon, så mina grupper ska få rida ut i skogen idag. Allihopa! Det ska faktiskt bli himla trevligt också.
 
Eftersom det är dessa tävlingar ska Zigge ut i skogen idag och då slår jag två flugor i en smäll och rider Zigge längst fram i ledet med de grupper jag ska rida med. Så Zigge kommer få gå mycket i skogen idag, perfekt! Sista gruppen ska jag promenera med. Efter jobbet blir det lunch och sen får vi se.
 
Igår jobabde jag som sagt, och efter det åkte jag till stallet. Där blev det ett pass på utebanan med Zigge, och han var faktiskt rätt fin. Han hade mycket energi, men det blev lite av eller på. Jag grejar inte riktigt att få ihop honom helt och det är svårt satt få till flytet när det blir så. Men på det stora hela var han fin.
 
Nä, nu ska jag sätta fart! Vi hörs lite senare!

Älsklingshäst ♥

 
Tänk att han varje dag gör mig såhär glad! Oavsett hur ridpassen går, oavsett humör innan. Han gör mig alltid glad! 

Ridpasset 13 Oktober - Zigge

 
Älsklade lilla häst, han är så fin! Igår hadevi ett till en början riktigt kämpigt pass då han var lite latmask. Det märks alltid när han gått lite lugnare och jag inte ridit några tuffare pass på länge... Då blir han nästan lite seg. Så det var liksom utgångsläget igår. Seg och lite lat häst som inte ville ta skänkeln. Heja. Men vi jobbade på och tillslut släppte det lite. Som ni ser på de otroligt suddiga bilderna red vi med kandaret och det var första riktiga ridpasset med kandaret på. Alla andra har ju bara varit lätta joggingpass, men nu jobbade jag lite mer.
 
Zigge kändes rätt nöjd på kandaret för det mesta, sen är ju han en häst som grejar en del, men han känns nästan mer tillfreds med det än med vanliga tränset, intressant. Haha! Det här passet hade jag lösa tyglar till stången i uppvärmningen och sen när vi kommit igång lite bättre kortade jag upp dem. Jag kan inte säga att jag använde dem sådär jättemycket, men jag testade emellanåt att ta lite i dem och Zigge tog det bra. Han kommer bli en duktig häst på kandar!
 
Det som är svårt är att Zigge känns så himla ambitiös just nu, vi har ju jobbat en tid med att öka samlingen och nu börjar han tänka att vi ska samla så himla mycket att han nästan börjar trampa luft och göra någon början till passagesteg. Det är så otroligt svårt att hitta balansgången tycker jag. Han ska vara framåt, men itne bli lång. Han ska samla sig, men inte tänka för mycket uppåt. Det blir så himla mycket häst att hålla ihop då, hehe. Mina 167 cm får verkligen kämpa med Zigges 185 cm. Men det är ju också det här som gör det så kul. När man sen lyckas och det bara flyter. Gissa om jag längtar till nästa vecka och träningen för Helena!? Sist fick vi så otroligt bra hjälp, hoppas vi får det den här gången också.
 
 

Fredag!

Godmorgon! Redan fredag!?
 
Den här veckan har typ sprungit iväg, känns som ett enda stort sudd. Men men, idag mår jag faktiskt lite bättre! Igår kväll kände jag mig rätt normal i huvudet ett tag - haha vilken kul mening det ädr lev! - och idag känner jag mig rätt okej. Skönt!
 
Efter jobbet igår fixade jag lite hemma innan ajg sen åkte till stallet och red ett pass på Zigge. Det kändes att han tagit det lite lugnare några dagar nu för han var nästan lite seg. Så blir han alltid om han har vilat eller tagit det lite lugnt - seg. Har han gått tre hårda pass i rad - då är han jättepigg! Hur knäppt är det att det är så? Men det kanske är som för oss människor. Är man soffpotatis några dagar så blir man lat nästa dag också. Min pappa har alltid sagt - "Om du vill ha hjälp med något av någon, be någon som har fullt upp för den kommer hitta tiden att göra det på. Den som har hur mycket tid som helst kommer inte hinna." Och jag tycker faktiskt det ligger mycket i det!
 
Idag är det alltså fredag och jag jobbar såklart på dagen, sen i eftermiddag blir det stallet igen. Beroende på hur ridhusmöjligheterna ser ut får vi se vad det blir för pass. Jag hoppas på bommar, men vi får se. Beror såklart också på hur huvudet mår efter ännu en dag på jobbet. Jag lovade min kollega igår att jag skulle ringa sjukhuset om jag inte mådde bättre... Men jag mår ju bättre just nu så... Då borde jag ju inte behöva!

Vecka 41

 
Här kommer en lite sen veckoplanering. I måndags blev det ju vila då Zigge saknade en sko från söndagen. Han blir så himla ömfotad så det är ingen idé att försöka sig på ett pass. Dessutom hade jag nog inte pallat att rida heller, hehe.
 
På tisdagen blev det ju som ni vet lite jogging och igår onsdag red ju Anna sin vanliga lektionsridning. Idag blir det ett pass dressyr för oss och vi får helt enkelt se hur mycket jag orkar. Jag hoppas att jag kan trimma lite, men eventuellt får det bli bara jogging beroende på huvudet.
 
Imorgon fredag hade jag gärna velat hoppa lite, men jag tror inte jag ska ge mig på det nu. Däremot kanske det fungerar med lite bomarbete, det vore ju toppen! Dock ska det vara tävling på anläggningen i helgen och jag vet att de ska bygga bana redan på fredagen så jag är osäker på hur det kommer finnas tillgängligt med ridbanor.
 
Lördag blir det sen lång uteritt för Zigge. Vi ska ut i skogen med alla mina ridgrupper och då tar jag Zigge i täten. Han blir säkert överlycklig! Han älskar att springa först med hela gamla kollegegänget, hehe! 
 
På söndag är det Annas tur att ta Zigge och jag gissar at passet blir lite beroende på tävlingarna. Finns det ridbana blir det nog lite dressyrpass och finns det itne det blir det nog skogstur igen för Zigge. Det gör absolut ingenting om han får det lugnt några dagar i rad här nu, han har ju tävlat 4 helger i rad (OMG, stackars häst, eller hur!?!?!?!) så det blir bra med lite lugnare period. Så länge han rör på sig varje dag är det ingen fara.

Torsdag

Hejhopp! Känns inte som läge att skriva godmorgon när klockan är halv elva och man varit vaken i många timmar. Hehe.
 
Idag mår jag ungefär samma som igår. Huvudet känns lite för stort och allra skönast är det när jag trycker ihop det med händerna. Jag mår lite illao hc är lite yr emellanåt, men större delen av tiden känns det ändå rätt okej. Men jag känner mig liksom lite full/bakis typ. Så knäppt.
 
Idag har jag en hel del jobb jag kan göra hemifrån så jag sitter hemma och jobbar på förmiddagen idag. Det känns rätt skönt att kunna ha det lugnt runt om mig då huvudet inte riktigt är helt återställt, någon som vet hur lång tid sånt här tar? Sen i eftermiddag ska jag gå till jobbet då jag har lite möten då.
 
För övrigt idag ska jag försöka tvätta lite kläder och sen rida ett pass på Zigge. Beroende på hur jag mår får det väl bli ett joggingpass eller ett mer avancerat, det vore bra om han fick jobba lite mer ordentligt, men kan jag inte rida ordentligt finns det ingen anledning att försöka mig på det. Det blir nog bara tokigt.
 
Igår var jag ju hästledig, så Zigge hängde med Anna. Rapporten sa att det hade gått bra och att han hade varit lagom pigg. Duktig häst! Jag åkte ju och hälsade på ett par kompisar osm nyss har fått en liten tjej, hon var såååå söt! Vi var bara där en liten stund, sen åkte vi även förbi ett par andra kompisar och hälsade på. Deras bebis har blivit sååååå stor! Och ahn är så rolig :) Efter det stannade vi på Pinchos och käkade middag. De har så roligt koncept tycker jag. Alla maträtter beställs via en app och alla rätter är så små, så man får liksom ta flera stycken. Perfekt! Jag som älskar små rätter! Har någon av er varit på Pinchos?
 
 

Ridpasset 11 Oktober - Zigge

Som ni vet mår jag ju lite sisådär i skallen så det blev ett lite lugnt pass igår. Egentligen ska jag nog inte alls sitta till häst, men vad gör man inte? Hehe! Så planen var ett joggingpass för Mr Z och då passade vi på att ta på kandaret. Så vi började med att stå med det på gången en liten stund, men han kändes väldigt tillfreds redan från början. Duktig liten häst!
 
Vi började sen ridpasset med en skrittur i skogen. Zigge skötte sig fint och gick och grejade ltie med kandaret, det märks att han itne är helt van än, hehe. Eftersom det fortfarande är så nytt höll jag endast i bridongen, stångtyglarna får hänga och slänga lite än så länge. Efter skritturen gick vi inte i ridhuset och travade och galopperade lite. Zigge kändes superframåt och jag vet inte om det är jag som inbillar mig, men han känns väldigt arbetsvillig och taggad på jobb när kandaret är på, haha! Men han känns liksom så himla fokuserad, men det kan också vara för att jag blir lite väl försiktig i min ridning än så länge. 
 
Nåja, när han var lite varm i kroppen fick han jobba lite byten och så och jäklar vad han taggade igång efter det. När vi skulle trava av låg han på som bara den och när vi skulle skirtta på lång tygel började han bara trava. Haha min älskade tokhäst! ♥
 
Såhär ser det ut i kandaret;
 

Onsdag

Godmorgon! Idag är det onsdag och jag mår äntligen lite bättre! Redan igår kväll kände jag mig lite piggare, men i omgångar. Jag känner mig fortfarande heeelt slut i huvudet en stund efter att jag ansträngt mig. Kanske borde jag ta det mer lugnt än jag gör, men jag har inte tid med det. Jag har häst.
 
Igår efter jobbet åkte jag till stallet och tog hand om Zigge. Jag satt faktiskt upp också och red ett lite lätt joggingpass. Zigge fick på sig kandaret igen och vi tog en sväng i skogen först och sen lite i ridhuset. Mer om det i ett eget inlägg senare idag! Efter det blev det lite snack och sen hem och krascha i soffan. 
 
Idag är det jobb som gäller nu på dagen och jag börjar dagen med en utbildning. Sen efter jobbet ska vi åka och hälsa på ett par kompisar som fått barn för ett tag sedan. Ska bli mysigt att träffa liten bebis :)
 
Zigge hänger med Anna idag och jag hoppas han sköter sig, men det brukar han ju göra :) Han kan nog tänkas vara ltie pgig, men Anna är nog van vid det här laget, haha!
 
Nehej, nu ska jag sätta fart, utbildningen börjar 07.30 tror jag! Heja!

Division 1 omg.2 MsvB:2 - Zigge

Vilken uppladdning det blev för den här starten då! Jag slog ju som sagt i huvudet hemma, och sen åkte jag iväg. Jag minns inte riktigt resan dit och hela dagen känns såhär i efterhand lite suddig. Men men. Äntligen var det alltså dags för andra omgången av Division 1!
 
Framridning
Precis när vi skulle börja rida fram blev det ett riktigt skitväder. Blåsigt, kallt och isregn! Blää! Men lyxigt nog har jag ju en häst som inte är så besvärad av nederbörd så jag föröskte rida på. Dock var det vääääldigt rörigt på den här framridningen. Folk satt och tittade ner, höll någon form av vänsterregel och jaa, det blev lite för mycket för mig. Jag fick svårt att koncentrera mig och att verkligen få till en bra framridning. När jag gick till banan kände jag typ att vi inte ens hade hunnit bli varma och att jag inte hade hunnit testa typ någonting. Knappt hunnit jobba i trav.
 
 
 
Ritten
När vi kom in på banan kändes Zigge lite spänd och vi kändes typ inte alls som att vi var i harmoni. Vi kändes båda två lite ofokuserade och lite i otajming med varandra. Jättetrist. Han kändes hundra mil lång i typ allt och att han stretade emot lite. Men samtidigt kändes han lite taggad. Lite som att han verkligen ville genomföra det här men att vi inte riktigt fick ihop det. Haha!
 
Han kändes lite på eller av, antingen springig eller seg, och vi fick inte till det där jämna flytet. Men med tanke på förutsättningarna, att jag red med hjärnskakning och att jag efter ritten sa någonting i stil med "Fyfan vad dåligt det gick!" så är jag otroligt positivt överraskad av slutpoängen!
 
Att jag inte riktigt fått igång Zigges kropp syns i bytena, vi missade till och med bytet till vänster, det ska vi bara sätta nu. Vi missade uppridningarna, mest för att jag försökte att inte få halterna så hastiga men då fick vi trav istället. Galoppvolterna kändes omöjligt små och det är ju för att han inte är mjuk i sidan. MEN, jag är faktiskt nöjd med bytet till höger. Han byter ju helt klart orent, men han byter. Ingen korsgalopp, inget stret, han håller sig lugn... Jag är faktiskt nöjd med det. 
 
Men det jag är allra mest nöjd med i den här ritten är ändå att Zigge kändes så himla glad. Att han kör öronskakningarna i hörnpasseringen i början.. Då vet man att han vill! En underbar känsla!
 
Allmänna intrycket
Gångarter 7 / 14
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 6 / 12
Ryttarens sits och hållning 6 / 18
Korrektheten 6,5 / 13
 
Totalpoäng; 262,5 p, 61,047%
 
Plats: 24 av 36, Laget: 4 av 11
 
Tankar om poängen
Som sagt, att iv fick såhär bra poäng är helt amazing!
 
Slutkommentar
Häst som blev ngt ojämn i formen, knycker ibland tygeln ngt. Våga ta ut mer i ökn. Forma mer i vissa skolor. Lycka till! Tyvärr oren i bytena.
 
Tankar om slutkommentaren
Som vanligt, jag håller helt med i Evas kommentar. Jag älskar att hon skriver så långt och konstruktivt! :)
 
Tre bra saker från starten
 • Även om bytena var orena så gick han inte iväg
 • Jag kunde sitta ner lite bättre än vanligt
 • Vi blev godkända trots en otroligt dålig känsla! Snacka om att ha höjt lägstanivån!
 
Två vi ska bli bättre på
 • Jag måste bli mer fokuserad och ha en plan för framridningen
 • Bjudning, bjudning, bjudning.
 
Domare var Eva Rydström

Tisdag

 
Hej hopp!
 
Inget morgoninlägg idag, utan ett lunchinlägg! Jag har inte mått helt bra som ni säkert förstod efter mitt utlägg igår morse. Just nu mår jag lite bättre, men jag känner mig fortfarande lite risig i huvudet. Igår var jag på jobbet hela dagen, kanske inte jätteklokt, men det gick. Efter jobbet åkte jag ju till Zigge och han fick sina skor omsatta. När jag kom hem därifrån la jag mig i soffan och där låg jag sen resten av kvällen. Jag rörde mig i princip inte ur fläcken. Tittade inte på TV eller nånting, bara tittade rakt fram. Helt nollställd. Usch. Jag åt inte ens middag.
 
Idag mår jag som sagt lite bättre, dock tokförsov jag mig. Min klocka hade ringt så länge att den stängt av sig själv. Så jag vaknade 18 minuter innan mitt första möte skulle börja, men jag hann nästan dit. 5 minuter sen bara. Men jag gillar verkligen itne att vara sen. Men jag har fina kollegor som inte såg det som nån jättegrej, dom tyckte det var tur att jag vaknade i alla fall, hehe. Usch.
 
Idag hoppas jag att jag ska fortsätta må bättre och bättre så att jag kan sitta upp och jogga Zigge i eftermiddag. Jag har sååååå dåligt samvete att jag inte ens gick ut och gick med honom igår, men jag orkade verkligen inte. Huvudet kändes som att det skulle explodera. Nu har jag lite ångest för att det ska bli problem, men jag behöver nog inte oroa mig. Jag vet ju att jag är noggrann alltid annars.
 
Nej, nu ska jag slänga i mig lite mat och sen gå tillbaka till jobbet. Älskar att bo nära och kunna gå hem till min fristad på lunchen ♥

Måndag - ny vecka!

Godmorgon! Hur mår ni? Jag mår bra! Eller.. Njaa, egentligen lite halvdant. Jag mår illa, är snurrig och har joooordens huvudvärk. Det började igår, och jag tror att det har att göra med at jag slog i huvudet rätt hårt igår. Jag som ALLTID har hjälm på mig när vi lastar Zigge, hade inte det igår. Såååå dumt. Jag vet inte varför. Lastningen gick bra, men väl inne i transporten är det ju lite trångt med min stora häst och där vände han sig om rätt snabbt och  det blir ju ganska hårda krafter när han gör sådär så jag flög in med huvudet i en metallögla som man ska binda fast saker i. Rätt in i huvudet precis ovanför tinningen. Såååå ont och jag blev helt snurrig direkt.
 
Men jag hade inte tid att må dåligt så jag låtsades som ingenting och körde iväg. Alla frågade hur det gick och hur jag mådde, men jag sa bara att det inte var någon fara. Såhär i efterhand vet jag inte riktigt vilken väg jag åkte till tävlingen... Var nog lite väl snurrig. Galning.
 
Hur som helst, förutom det här så var det en bra dag igår! Zigge var jätteduktig och sprang ihop 61% i MsvB:2, så nu har vi ridit den på godkänd procent 3 gånger på tävling! Duktig häst! Min känsla efter ritten var att vi verkligen kan sååååå mycket bättre så jag var helt övertygad om att vi skulle få underkänt. Men icke.
 
Laget gick det också bra för. Jag på 61%, C på 60% och N på hela 68%(!!!) gjorde att vi slutade på en fjärde plats, precis utanför placering. Endast en procent efter tredjeplacerade laget. Tänk vad galet om vi hade fått en procent till! :O
 
En lite sur grej igår... När jag skulle lasta Zigge satt ena bakskon nätan utan sömmar på ena sidan av hoven. Efter vår ritt satt skon helt snett, och när vi var hemma igen satt ytterligare två skor löst. Suck. Så det var bara att dra av bakdojan igår och idag kommer hovslagaren igen. Hoppas på att det går att lösa på ett bra sätt.
 
Så efter jobbet idag ska jag åka till stallet och se till att Zigge får nya skor. Sen blir det nog bara en promenaddag idag då han säkert är öm i hoven. Han är väldigt känslig nämligen.

Hoppträning 8 Okober - Zigge

 
Oj vilken glad och taggad häst det var i ridhuset igår! Hahahah! Älskade Zigge! Redan när jag satt upp blev han så laddad att han stod och snrrade lite på bakbenen innan han lyssnade på mig. Knasboll! Under framridningen var Zigge härligt pigg och ganska kontrollerad ändå. När vi en öjade jobba över bommar var han faktiskt riktigt riktigt fin. Vi fick bland annat ligga och rulla på ett litet hinder osm bestod av en grind, och där var han väldigt lydig och fin. Duktiga prins!
 
När iv en började hoppa blev Zigge jätteladdad vilket gjorde att det blev lite av eller på. Antingen gick det i full fart och lite okontrollerat, eller så trampade han lite väl mycket luft, haha! Men jag kunde inte göra så mycket annat än att skratta åt honom. -han är ju för söt när han blir sådär glad! Och jag älskar det! Jag älskar att min häst kan bli lika glad på banan i både hoppning och dressyr.
 
Jag är ändå nöjd med passet, vi fick lite tokiga språng ett par gånger, men de allra flesta gångerna var det faktiskt riktigt bra. han bara sög tag i varenda hinder och var ändå väldigt samarbetsvillig. Jättekul! Nu är jag taggad på att komma igång med hoppningen igen! Om två veckor (eller nä, en och en halv är det kanske) ska vi hoppträna för Magnus Österlund, ska också bli riktigt kul!

Inför dagens start!

 
Oooh så pirrigt med tävling idag! Jag är astaggad och supernervös! Det är allsvenskan division 1 idag och förra omgången belönades ju inte jag och Zigge med några höjdarpoäng direkt. Jag var i och för sig nöjd med ritten, men domaren tyckte inte att vi höll måttet. Men men, idag är en annan dag och en annan domare. Det är Eva som dömer idag , så jag vet att vi kommer få en bra bedömning vilket känns kul. Men jag vet också att vi inte kommer få några oförtjänta poäng, så det gäller att hålla tungan rätt i mun och kämpa för varje halvpoäng! Men det är ju det som är så kul! Att det är så här svårt. Vi ska göra vårt allra bästa och ha kul inne på både framridningen och banan! Jag ska rida så bra jag bara kan på framridningen och verkligen förbereda oss så bra som möjligt för uppgiften. Vi ska vinna framridningen helt enkelt!
 
Jag har suttit och spanat på gamla filmer från det här programmet, jag har spanat in träningsklipp på Zigge och tänkt. Den mentala förberedelsen är SÅ viktig för att det ska gå. Jag har övat programmet in i minsta detalj, det bara ska sitta.
 
Jag hoppas att vi kan göra bra uppridningar den här gången också och skolorna ska vi kämpa, kämpa, kämpa med! Ökningarna i trav är ju såååå svåra för oss, vi ska satsa på att hålla takten, sen länger vi så mycket vi kan. I galoppen vill ajg verkligen sätta det enkla bytet. Vi har haft lite svårt med det, men jag får helt enkelt inte glömma att sätta ihop honom innan avbrottet. Annars faller han isär och det blir travinslag. Galoppvolterna ska jag verkligen våga runda honom i innersidan också, jag har lätt att rida honom lite för rak där och då blir det kantigt. Högervolten ska jag våga sätta ihop lite till så den inte blir för hetsig. Bytena vore ju givetvis kul att sätta, och på bytet till vänster har vi ju helt klart möjlighet att sätta en 7a. Det har vi gjort förr för Eva. Däremot bytet till höger tror jag vi får vänta oss en 4a.. Att vi ska lyckas sätta bytet rent är inte direkt solklart och jag vet ju att Eva ser direkt när det inte är rent. Men vi ska göra vårt bästa! Åååhhh vad jag längtar!
 
Vill ni följa oss startar vi 16.35 och du hittar det HÄR

Tävlingssöndag!

Godmorgon! Pirrigt var det här! Idag är det tävling igen och inte vilken tävling som helst, utan deltävling nummer två i Allsvenskan division 1! - Alltså hur galet är det att vi rider i division 1!? - Nåja, det är ju alltid lite extra pirrigt när det är lagtävling liksom, man vill ju prestera för hela laget också! Men men, man kan bara göra sitt bästa och det ska vi göra idag! Tankar inför starten kommer senare!
 
Igår hade jag ju lektioner och det var SÅ kul! Fasen vad jag är glad att vara tillbaka som ridlärare, det är bland de bästa jobben man kan ha!  Efter lektionerna hade jag lyx - allt till Zigge var fixat, både mockning och matpåsar. Gulle! ♥ Så efter jobbet blev det att åka och äta lunch. Sen snabba sig tillbaka till stallet och göra iordning Zigge för hoppträning! Somliga laddar inför dressyrtävlingen med att rida programdelar och rörelser, vi hoppar. Haha!
 
Efter ridpasset hämtade jag transporten, skönt att ha det gjort liksom. Sen tvättade jag Zigge och så packade vi allt. Eller nä, inte vi, jag har inte packat en pryl. Jimmy har packat och Anna har putsat. Har jag bästa teamet eller!? SÅ bortskämd! När jag kom hem blev det mest slapande i soffan, förberedde lite grejer med bloggen, och åt ost. Jag äääääkskar ost. Haha!
 
Idag ha jag lyx för vi startar inte förrän i eftermiddag så det har varit sovmorgon. Nu ska jag strax laga lyxfrkost - äggröra och bacon. Jag är totalt obegåvad i köket, men äggröra är jag grym på. Det och risotto. Men that's it. Nä, nu börjar jag babbla onödigt, vi hörs lite senare. Ni håller väl tummarna idag? :)

Ridpasset 7 Oktober - Zigge

 
Åh vad kul det var att få sitta upp och trimma igen! Hur är det ens möjligt att tre dagar kan kännas så länge!? Nåja, det var i alla fall grymt kul! Till en början var Zigge lite seg för hjälperna, och sen låg han på en hel del. Så kul att han har massor med energi igen, nu måste jag bara lära mig att hantera det. "Don't be afraid of the power, use it!" Sen måste jag bli mer konsekvent, som vanligt. Jag låter Zigge göra lite som han vill. Jag måste bli bättre på att ta igenom allt. Inte bara "Jaja okej, vi tar det där nästa varv då". Så dumt.
 
Vi började passet med att flytta lite för skänkeln i skritt. Sen tog vi galopp ganska på en gång. Där red jag på i ett ganska friskt tempo, det gäller för oss att komma igång redan från början har jag märkt. Efter en stund satte vi ihop lite och jobbade sen lite förvänd. Sen la vi in lite skänkelvikningar i trav, lite övergångar och tempoväxlingar. Vi jobbade också en del små volter, skolor och byten. Zigge gjorde det mesta väldigt bra, me jag vet tusan inte vad vi höll på med i bytena idag. Flera var vi efter i bak, helt utan anledning. Nä, skärpning till på söndag! Han gjorde några väldigt fina halter också! När jag rider och verkligen sitter ihop honom ordentligt i traven innan halten så ställer han upp riktigt fint. Det ska jag komma ihåg!

Lördag

Välkommen helgen! Och godmorgon alla sötnosar!
 
Idag är det lördag och det betyder ju ledighet för många, men inte för mig! Jag ska äntligen ha mina lektioner! Supertaggad!
 
Efter jag har haft lektioner idag ska jag fixa och dona med Zigge och sen blir det hoppträning med Zigge! Lite otajmat kanske att det blir dagen innan dressyrtävlingen, men å andra sidan kan det vara bra också. Jobba med andra muskler och att hoppa är faktiskt himla lösgörande. Det blir nog bra! Efter ridpasset blir det att fixa iordning inför morgondagens tävling!
 
Igår var jag ju och jobbade på dagen och sen blev det stallet efteråt. Pysslade lite med Zigge, och han fick ha kandaret på sig lite igen medans vi väntade på att ridhusen skulle bli lediga. Sen blev det ett dressyrpass i ridhuset, mer om det kommer vid 11-tiden. På kvällen var jag sen bara hemma och tittade på lite filmer med Zigge och sen gick jag och la mig.
 
Nähä, nu ska jag sätta fart, frukosten är slut och det är dags att åka till stallet. Vi hörs senare!

Önskelistan just nu

 
Som vanligt finns det SÅ mycket saker jag skulle vilja ha. Men här är de saker som står allra högst på listan just nu. En ny fin hjälm, gärna en från One K, att ha som vardagshjälm. En bekväm och snygg. Nya vita ridbyxor då mina par jag har börjar bli helt slut och jag skulle faktiskt vilja ha en svart kavaj. Min blåa har jag haft så länge och känner att jag liksom är klar med. Min vinröd/lila kavaj ääääälskar jag ju, men ibland kan det vara bra att ha en som inte sticker ut alltför mycket. Nya stövlar skulle jag verkligen vilja ha. Både tävlingsstövlar och vardagsstövlar. Mera stöd för skänkeln, jag som har svaga fotleder skulle absolut ha nytta av ett par lite mer rejäla stövlar än de supermjuka jag har nu. Ett par Bow Balance stigbyglar har jag suktat efter att testa väldigt länge nu. Jag skulle helst av allt vilja ha de helt svarta då, men silvriga skulle givetvis fungera också. Sen skulle jag behöva lite flera paddar för att linda Zigges ben med och även ett gäng transportpaddar. Han åker ju alltid i lindor och boots numera då det sitter bättre när han sprätter runt. Men ett par riktigt stora och tjocka sådana skulle inte vara helt fel.

Fredag

Goodmorning! Hur är läget idag? Med mig är det bra! Igår kväll hade jag lektioner på ridskolan och det får man liksom en kick av! Jag älskar alla fina duktiga elever! Så himla kul! För övrigt gick gårdagen i ett kan man säga. Full rulle på jobbet och sen bara hem och äta middag och umgås lite, och sen alltså till nästa jobb däär jag slutade seeeent.
 
Idag är jag såklart lite trött då det blev en sen kväll igår och en tidig morgon idag, men det gör inget. Vila kan man göra en annan gång i livet. Idag har jag lite viktiga möten och så ska jag fixa med alla mina anställdas löner. Så idag kommer jag jobba både på jobbet och hemifrån. Jag ska också passa på att tvätta lite tävlingströjor. Jag tror att alla ligger i smutsen faktiskt, det har ju varit så mycket tävlingar senaste tiden att jag inte hinner med, haha! Och nu är det ju tävling på söndag igen! Vem trodde att vi skulle bli ett sånt tävlingsekipage!? Haha!
 
Efter jobbet och så ska jag såklart till stallet igen och herregud vad jag längtar! Idag blir det dressyrtrim inför söndagens tävling! En MsvB:2 och det är då division 1 igen! Så lagtävling! Tjoho! Älskar lag! Hur som helst.. Idag ska vi stämam av lite moment, lite form och ja, jobba igenom lite helt enkelt. Imorgon tror jag nämligen att det blir hoppträning (!!!) och då är det liksom bara idag kvar :)
 
Men nehe, nu ska jag nog sätta fart på den här dagen! Vad ska ni göra idag?

Torsdag!

Godmorgon!
 
Idag är det torsdag och jag har precis klivit ur ducschen och sitter nu i soffan och myser med Abbe och äter frukost. Så skönt! Strax är det dags att gå till jobbet där jag har en spännande dag framför mig.
 
Idag har jag tid hos kiropraktorn igen. Det blir nog bra tror jag, ryggen och nacken känns ju lite bättre efter förra veckans sessioner, men jag har ju haft en del huvudvärk som kan bero på det också. Förhoppningsvis kanske det blir ännu bättre efter idag!
 
Ikväll sen ska jag ha två lektioner på ridskolan, ni vet, de där två lektionerna som jag hetsade till förra torsdagen som sen inte var förrän den här torsdagen, hahah!
 
Igår efter jobbet rensade jag lite grejer hemma, sen blev det middag på en restaurang här i stan och efter det la vi faktiskt pussel. Haha! Känns lite som en pensionärsaktivitet, men det är faktiskt himla relaxing. Och lite frustrerande för en människa som mig som vill att allt ska hända på en gång.
 
Idag hänger Zigge med Anna igen, det blir nog lite dressyr för dem skulle jag gissa. Men lyllos mig som ändå ska till stallet så kan ju jag pussa på Zigge ändå! ♥

Nu ni!

Igår fick Zigge göra något tokigt! Håll i er nu och se upp för åsiktsstormen.... Han fick prova ett kandar! Eller ja, vi har ju provat kandaret flera dagar senaste tiden, men jag har inte skrivt så mycket om det. Igår fick han för första gången gå ett pass med det på. Jag passade på när vi skulle ut i skogen då jag hade som plan att bara skritta. Han var SÅ duktig och verkade rätt nöjd faktiskt. När vi kom tillbaka till stallet hade det blivit kolsvart ute och eftersom Zigge inte mår bra av att inte röra på sig varje dag så gick vi in i ridhuset och tog ett par varv i trav och galopp.
 
Planen var bara att Zigge skulle få promenera med kandaret på, men det blev alltså även lite trav och galopp och han kändes riktigt bra. Han verkade trivas med kandaret och var inte ett dugg spänd eller knepig. Nu red jag ju visserligen med hängande tyglar på stången och hade endast kontakt på bridongen, men ändå.
 
Min plan är alltså att testa kandar på honom och se vad han tycker. Att jag vill prova kandar är ingen annan anledning än för att jag kan. Zigge behöver absolut inte gå på kandar av någon anlending i världen, mer än att jag vill testa. Kanske älskar vi det, kanske kommer vi hata det. Det återstår att se.
 
Min plan är att rida på tränset hela hösten och att smygtesta kandaret lite då och då när det passar, vid enkla tillfällen. Sen i vinter när vi inte har några tävlingar inbokade ska vi lära oss mer. Vänja in. Kanske kan vi tävla på kandaret till våren, kanske kommer vi på att tränset är bättre. Vi får se. Snygg som attans blev han i alla fall i kandaret, tycker ni inte?
 

Onsdag!

Hejsan hoppsan!
 
Hur mår ni? Jag mår fantastiskt! Igår gick jag och la mig tiiiiidiiiiigt, SÅ skönt! Det borde man göra oftare. Fast.. Jag har i och för sig lite ont i huvudet idag igen, men det gör inget. Imorgon ska jag till kiropraktorn igen och hon hjälper mig säkert med det.
 
Igår var jag och min älskade, fina, bästaste häst! han var så duktig igår och jag busade lite. Vad vi gjorde får ni se lite senare idag. Haters, you are gonna love it! ;) Så jag får nog kanske ta på mig riddarrustningen så jag tål alla era kommentarer, hehe! Men det gör mig inget, det är bra att ni har åsikter. Men ibland blir det lite roligt att läsa dom. Ni som inte kommenterar på det sättet, ni är bäst! Ni anar inte hur glad jag blir för era "heja-rop" och faktiskt så är ni i nuläget fler än gnällisarna. Jättekul :) Please, keep it up! Kul att höra era konstruktiva tankar också.
 
Nåja, idag har Zigge en Sandra-fri dag. Stackars mig! Men idag ska han umgås med Anna. Han blir säkert glad och jag tror att han kan tänkas vara lite pigg. Igår red vi nämligen bara ut och skrittade och sen tog vi några varv i trav och galopp på banan bara för att förebygga. Hoppas han sköter sig :) Jag längtar till på fredag då jag får trimma igen!
 
Men nehene. Nu ska jag kila till jobbet, jag har en låååång dag full med möten framför mig, och i kväll har jag än så länge ingen plan, men tanken är att hitta på någonting. Vi hörs om en stund!

Fina häst

 

Tisdag

 
Godmorgon! Hur mår ni i dag? Jag är lite trött, har en lite seg dag framför mig på jobbet, men jag kommer nog igång snart!
 
Igår blev det ett dressyrpass med en duktig Zigge. Älskade, älskade häst! Han fick också skor igår, skönt! Nu håller jag alla tummar för att dessa ska sitta bättre, men dom är fortfarande lite smått risiga. Nåja, vi får se.
 
Idag är det alltså tisdag och jag jobbar som vanligt. Efter jobbet blir det till att åka till Zigge och då blir det uteritt. Jag hoppas på att kunna trava och galoppera lite grann, men framförallt ska vi bara skritta och mysa. Hoppas att vi får fint väder!
 
Annars har jag inte så mycket planerat idag faktiskt. Skulle jag råka komma hem i god tid ska jag nog gå och lägga mig faktiskt. Haha!

Vecka 40

 
Med en ny vecka kommer en ny veckoplanering! Eftersom det är tävlingsvecka även denna vecka så utgår vi från den. Sen har jag även bokat in oss på en hoppträning på lördag! Det kommer Zigge tycka är jättekul tror jag!
 
Eftersom jag har bokat in hoppträning dagen innan tävlingen får vi ta avstämningen inför tävlingen på fredagen. Ett sånt pass rider jag mest lösgörande och sen testar jag några linjer. Det passar faktiskt rätt bra att tadet på fredagen för då finns det oftast ridhus ledigt från 18.30, perfekt!
 
Anna har sin vanliga onsdagslektion och sen tar hon även torsdagen. Jag ska ju ha lektioner på torsdagkvällen så det passar också väldigt bra faktiskt.
 
Måndagen och tisdagen beror som sagt lite på hur det ser ut med ridhus, men jag tror jag satsar på att rida ut i skogen idag, måndag. Jag kommer komma till stallet lite tidigt idag så då hinner vi ut i skogen innan det blir alltför mörkt. Men jag är samtidigt SÅ sugen på att sitta upp och trimma vidare från igår, haha! Men nej, det blir nog uteritt.

Regional MsvB:2 2 Oktober - Zigge

När vi kom fram till tävlingsplatsen och gick och startanmälde så blev jag himla pirrig faktiskt! Men på ett sådär perfekt sätt att man typ bara blir lite extra taggad!
 
Framridning
Den här gången testade jag att ha lite kortare framridning. Jag har insett att jag är mer effektiv på framridningen om jag sätter mig själv i en lite mer stressad situation. Då rider jag verkligen hela tiden. Har jag mycket tid fisrider jag mest runt, runt, runt. Så idag blev det lite kortare framridning. Man fick välja om man ville vara ute eller inne och jag tog ute. Jag startade precis efter en paus och starten innan pausen var struken, så jag var själv (!!) på framridningen, nästan hela tiden. Lyx!
 
På framridningen var Zigge fin, jag började med att skrittjobba och flytta honom mycket för skänkeln. Det gjorde han bra. Sen galopperade jag fram honom och även där var han bra. Lite stel i vänster som vanligt.  Vi körde lite förvänd och lite tempoväxlingar. Sen jobbade vi lite i trav, flyttade lite skänkelvikningar, både på diagonaler och längs långsidor. Travade på framåt en del också. Sen tog vi lite paus och efter det jobbade vi med lite arbetspiruetter och byten. Han gjorde då bytena jättebra! Vi gjorde även ett par enkla byten och uppridningar. Han kändes bra liksom. Möjligtvis lite seg. Han hade energi men var lite seg ändå.
 
 
Ritten
När vi kom in på banan blev segheten ännu tydligare. Jag fattade galopp och galopperade runt. När jag fick startsignal smacakde jag till och med på honom för att han var så seg! Sen vände vi upp... Då vaknade han till och insåg att han var på tävlingsbanan tror jag, haha! Han ville typ köra race! Men han lugnade sig. När vi hade gjort hälsningen hände också en kul grej! En tjej (funktionär tror jag?) Började applådera massor och både jag och Zigge blev nog lite snopna. Sen insåg hon att jag inte var klar och då skämdes hon massor stackarn. Jag bara skrattade och tyckte det var en jättekul grej! Det fick nog mig att slappna av lite också, så TACK du som applåderade på helt fel ställe! :)
 
Zigge gjorde travprogramemt SÅ bra! skolorna gick över förväntan och vi satte 7or på två av dom! Skritten an vi betydligt bättre! Men inte idag. Jag tror vi båda använde skritten som någon sorts mellanpaus idag. Dumt.
 
I galoppen var vi typ bäst på det som är svårast! Haha! Vi fick 7or på fattningen (vänster - jättesvårt!) ena bytet och sista uppridningen! Även halvcirkeln. Duktig häst! Resten fick vi 6or på, och det är ju de delarna vi brukar få bättre på, haha! Förutom det bästa av allt! En 6a på bytet till höger! Det innebär alltså att vi för första gången gjort en start med bara godkända byten! Tjiho! Dock tycker jag ju inte att sista bytet egentligen är godkänt då han är efter i bak, MEN, han gör å andra sidan ett grymt bra byte för att vara vi!
 
Men roligast av allt - Ryggningen - Vad hände där!? Hahahah! Sådär gjorde Zigge alltid i början när jag skulle försöka rygga honom. Men det är ju nästan 2 år sedan! Nu för tiden är han ju grym på dom! Nåja, tokigt kan det bli, haha! En annan rolig sak är ju sista uppridningen. Han har full fokus på att snart ska jag stanna, nart ska jag stana, snart ska jag stanna - NU SKA JAG STANNA! Herregud vad jag fick jobba för att han inte skulle köra nåt slidingstopp! Hahahah!
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6,5 / 13
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 6 / 12
Ryttarens sits och hållning 6,5 / 19,5
Korrektheten 6,5 / 13
 
Totalpoäng; 269 p, 62,558%
 
Tankar om poängen
Personbästa i MsvB!!!! Fantastiska Zigge! Jag är så otroligt stolt över honom! Min lilla tokiga häst med stelare ben än ett kylskåp, han kan han! Nämen skämt åsido - Det var jättekul tycker jag att poängen äntligen hängde ihop med känslan. Jag fick frågan efteråt vad jag trodde, och jag sa att jag trodde att vi kunde få godkänt eller lite till, men det beror ju alltid på vad domaren har tittat på. Att vi fick så bra poäng på allmänna intrycket känns också grymt kul!
 
Plats 11 av 18
 
Slutkommentar
Pampig häst som bitvis både kunde vara mer bärig/lätt fram och jobba mer energiskt.
 
Tankar om slutkommentaren
Jag håller absolut med i kommentaren - det är bara så jäkla svårt! Hehe! Men vi måste få mer styrka på bak, så vi kan bli lite lättare i fram. Idag var vi lite framtunga i galoppen, mer än vi brukar och det syntes nog. Men jag är nöjd ändå, jag håller med henne. Speciellt om att han är pampig ;)
 
Tre bra saker från starten
 • Perosnbästa procenten i MsvB!!!
 • Två godkända byten!!!
 • Båda halterna var bra uppställning!
 
Två vi ska bli bättre på
 • Ökningar - Hur övar vi dom!?
 • Ännu mer energi! Vi måste få till det där lilla extra!
 
Domare var Anette Henriksson

Måndag - ny vecka!

 
Godmorgon!
 
Idag är jag helt stissig efter gårdagens framgång! Så taggad på ny vecka och det är ännu en tävlingsvecka! (Stackars häst kommer alla mina haters säga nu) En plan för veckan är gjord och det känns grymt!
 
Idag ska Zigge få nya skor äntligen! Det är hög tid nu! Så i eftermiddag blir det pedikyr för prinsen. Annars blir det nog ett rätt lugnt pass för honom idag. Om vädret håller i sig blir det nog uteritt, annars kanske lite jogging. Jag minnsi nte riktigt hur det var med ridhus på tisdag, eventuellt finns ingen ridbana då och då kanske jag får låta honom vila då istället. Jag ska kolla idag i stallet.
 
Vid lunchtid kommer ett inlägg upp om gårdagens tävling, tankar och utvärdering som vanligt. Så kika in då igen :) Ha en finfin dag! 

Duktiga duktiga häst! ♥

62,558% idag i MsvB:2! Tänk vilken duktig häst jag har! Han skötte sig exemplariskt hela ritten och drog till med många fina 7or! Och hela tre av dem på koefficienter! Ena bytet belönades med en 7a och både höger öppna och vänster sluta! Duktig Zigge! En miss i ryggningen och kämpigt i ökade traven, men allt annat blev såå bra! Fyra 5or fick vi och inget som var lägre! Zigge gillar verkligen Wisbohammar, där vill han bo! Men det bästa av allt; Han kändes taggad, positiv, med på noterna och vi hade verkligen kul idag! Vad jag älskar dig Zigge!
 
Film och utvärdering från ritten kommer som vanligt imorgon! ;)

Inför dagens tävling

Åhh, jag är så pirrig nu! Men vad knasigt det känns att vara hemma såhär länge innan jag ska åka iväg på tävling. Att vara hemma och vara vaken i flera timmar innan man behöver åka hör ju inte till vanligheterna. Det brukar ju vara lastning vid 8-9 som senast. Men inte idag.
 
Idag ska vi alltså till Wisbohammar och det är Östra Sörmland som har tävling där. Jag ÄLSKAR Ninas anläggning och det gjorde även Zigge när vi var där sist, hehe. Det är så himla fint där så man blir ju liksom glad bara av att vara på ett så fint ställe! Idag blir det första inomhustävlingen på länge, det ska bli spännande att se hur Zigge reagerar på det. Det blir också vår första start i MsvB inomhus. Vi har bara ridit det utomhus tidigare.
 
Idag är det Anette Henriksson som dömer vår klass och jag har ridit för henne två gånger tidigare. Jag gillar hennes bedömning och hon känns alltid positiv i sina kommentarer om Zigge. Känns jättebra! Dock är hon av samma åsikt som mig; att vi saknar lite bjudning. Ajajaj, det är ju vår svåraste att visa, så det blir till att kämpa för mig idag. Men det är kul med utmaningar!
 
Angående programemt så har jag som mål att rida sjukt noggrannt i skolorna. Jag ska verkligen tänka på Helenas tips om att tjuvstarta öppnan i hörnet och att rida vänster skänkel till höger tygel i både höger och vänster öppna. Lätt på vänstertygeln... Sen hoppas jag jättemycket på att vi ska kunna få till mellan och ökad trav så bra vi bara kan. På sistone har vi ju ändå lyckats hålla takten mycket bättre, så det ska jag satsa på som bara den!
 
I galoppen ska vi bara sätta det enkla bytet. Finns ingen anledning att vi ska få en miss där. Det är ju vår paradgren liksom! Bytena ska jag rida så noggrannt jag kan i och komma ihåg att VÄNTA. Inte trycka iväg honom om han känns taggad utan sätta ihop ett steg till och sen byta. Så hoppas vi att vi får till bytet till vänster och att vi på något sätt lyckas byta till höger. Hehe!
 
Efter vår ritt hoppas jag att jag känner mig nöjd med min egen insats och även Zigges. Han brukar ju dock göra sitt bästa, så honom är jag alltid nöjd med. Jag ska också komma ihåg att det är en svår klass och när resultatet kommer ska jag vara nöjd om v får över 55%, glad om vi får över 58% och svimfärdig om vi får över 60%. Det är dessutom bara en klass, vilket blir lite extra kämpigt för oss. Men vi gör vårt bästa, har kul och struntar i vad alla andra tycker :)
 
Sist när vi var på Wisbohammar ♥
 

Söndag - Tävlingsdag!

Godmorgon! Eller...God förmiddag!
 
Idag är det tävlingsdag igen! Vi ska rida en MsvB:2 på Wisbohammar för Östra Sörmlands Lantliga. Ska bli SÅ kul och jag är faktiskt rät taggad på att göra bra ifrån oss. Zigge var fin som attans på ridpasset igår och jag hoppas kunna återtskapa något av det på tävlingsbanan idag! Han gjorde bland annat två jättefina rena byten till höger! Bara det liksom!
 
Nu undrar ni säkert varför jag inte är i stallet ohc är i full gång med att lasta Zigge. Jo, för att vi har seeeen starttid. Det är kort väg att åka dit och vi har start i eftermiddag 17.10. Rätt skönt ändå.
 
Så nu ska jag mysa här hemma en liten stund till och verkligen se till att få i mig bra med mat.Sen ska jag hoppa i duschen, jag älskar att vara nyduschad när jag ska tävla. Jag vet inte varför, men det är bara en grej jag har.
 
Igår spenderade jag mer eller mindre hela dagen i stallet. Först med lektionerna, sen rida Zigge, hämta transport, tvätta Zigge, knoppa Zigge och packa allt. På bilden nedan ser ni vad Zigge ville göra när det var dags för pannluggsknoppen. Han ville bara pussas istället. Nackdelen med att ha lärt honom att man får godis om man pussas! Hihi tokiga häst!
 
Nu ska jag förbereda ett inlägg till er om mina tankar inför starten idag och även se om ajg kan knåpa ihop någon film från ridpasset igår. Sen är det dags att plocka ihop kavaj och allt och dra sig mot stallet. Ha en fin dag och håll gärna tummarna för oss idag! ♥
 
 

Lördag

Godmorgon!
 
Idag är det upp tidigt igen som gäller! Idag är det ridskolejobbet som väntar! Nu var det två veckor sedan jag träffade mina elever och jag längtar tills 9.00 när första grppen börjar! Så taggad!
 
Efter jobbet är det snabb lunch som gäller och sen är det fix inför morgondagens tävling! Zigge ska avstämningsridas, han ska tvättas (!!! Hur smutsig är han!?!?!?) och allt ska putsas och packas. En heldag i stallet med andra ord!
 
Igår kväll var ju planen att gå på SPA och sen middag. Men det visade sig att SPA:T vi tänkt gå till hade stängt. Endast öppet för sina hotellgäster numera. Trist, jag gillade verkligen det stället. Men men. Istället blev det prosecco hemma och sen middag på La Cantina, en italiensk restaurang här i stan. Jättegott! Jag åt en fiskrätt och en antipasti som var himmelsk!
 
Nu ska jag käka det sista av frukosten och ta mig iväg till stallet. Vi hörs senare!