Ridpasset 29 September - Zigge

 
Alltså ibland undrar jag lite över min känsla i ridningen... Jag vet inte om jag har satt upp lite för höga krav på oss eller vad det är frågan om, haha! Ridpasset igår gick skitdåligt tyckte jag. Zigge kändes inte så samarbetsvillig, jag kände att min insats var helt kass och det kändes inte alls bra. Han kändes stel och spänd och ouppmärksam. Men när jag tittade på filmerna från ridpasset ser jag något helt annat. Där springer en sperfin och mjuk Zigge runt. Tänk vad konstigt att det kan se så bra ut och kännas så dåligt. Jag vete tusan.
 
Vi joggade i alla fall mest runt och jobbade lite lösgörande och tempoväxlingar i traven. Vi gjorde ett byte till höger och det blev rent, luftigt och balanserat. Perfekt! Det fick räcka så. Sen gjorde vi ett par till vänster också och de gick bra som vanligt. Han är duktig min lilla kuse! Det roligaste är att han har börjat länga traven jämnt för båda bakbenen nu. Han tar liksom i mycket jämnare än förut när han typ hoppade fram. Han blir starkare med andra ord!

Fredag!

Godmorgon!
 
Idag är det ForskarFredag! Jaha? Tänker ni säkert. Men det är ett event som arrangeras runt om i Sverige och en av platserna är vårt jobb. Så idag hittar ni mig hängandes med ett gäng forskare, hehe! Ska bli jättekul!
 
Efter jobbet har jag hästledigt igen. Anans dag med Zigge igen nu. Jag saknar honom redan! Nåja, jag får träffa honom hela helgen sen som tur är! Det jag ska göra istället är inte helt bestämt, men jag hoppas på att det blir ett besök på SPA och sen god mat. Det vore trevligt.
 
Igår var jag hos kiropraktorn igen, och jääääklaaaar vad kämpigt det är. Gjorde så fruktansvärt ont och jag kände mig överkörd av tåget igen när jag gick därifrån. Dock känner jag mig mer rörlig och det känns verkligen välbehövligt. Jag fick tid igen på torsdag. Det är tydligen ganska illa sa hon.
 
Efter kiropraktorn skyndade jag mig till stallet för att hinna rida innan jag skulle ha lektioner. När jag precis hade gjort iordning Zigge fick jag sen höra att det är nästa vecka jag ska ha lektioner. Hahaha! Snacka om virrig tjej! Hur som helst gjorde ju det att jag hade massor med tid och ajg passade på att testa ett kandar på Zigge. Alltså, han blev så snygg! Dumt nog glömde jag ta bild på det, så jag kan inte visa. Men nästa gång ska jag komma ihåg det! Min fancy häst!
 
Ridpasset gick både och kan jag säga. Pissig känsla, men helt okej såg det ut på filmen. Jag blir inte klok på detta. Men mer om det i ett eget inlägg.

Nu börjas det igen!

 
Nu har vi precis gått in i den där perioden då Abbe inte syns i skogen längre, haha! Bilden här ovan är från när Zigge och jag var ute i skogen häromdagen, och det är skapligt svårt att se Abbe bland löven. Han är rätt bra kamouflerad kan man ju säga. Hihi, ni ser på Zigge hur han tittar och typ letar efter vad det är som prasslar, hahaha!
 
Hittar du Abbe bland löven?
 

Torsdag

Godmorgon!
 
Fy så trött jag är! Jag trorjag måste köpa några vitaminer eller något. Det är orimligt att vara såhär seg och trött som jag är! Jag har aldrig varit någon morgonmänniska, men att det ska ta en timme för mig att vakna är inte rimligt. Nåja. Det är ett problem jag får ta tag i.
 
Idag har jag en låååång dag framför mig. Först jobb hela dagen med skyddsronder och prepp inför morgondagens ForskarFredag-event. Sen åker jag till kiropraktorn igen och kommer säkert känna mig helt överkörd igen, hehe! Efter det blir det att skynda sig till stallet och rida Zigge och fixa mockning och sånt. Sen har jag två lektioner ikväll plus fodring och låsning av hela anläggningen. Slutar ca 22.00. Så om jag var trött i morse så lär jag vara trött imorgon också, hehe.
 
Igår var jag ju hästledig och Anna hade Zigge. De red ut i skogen, perfekt! Men det var ju rätt trist väder igår så han hade sett förfärlig ut, hoppas han inte glör det idag också. Men det lär han göra, haha! Efter jobbet igår åkte jag och hämtade ut lite paket, bland annat en platta med celsius. Perfekt! Haha! Min stora svaghet. Sen blev det restaurangbesök. När jag kom hem la jag mig i soffan och slumrade till typ direkt. Jste, jag sprang ett par vändor ner till tvättstugan också, så nu är allt tvättat. Skönt.
 
Nähej, nu blir det at kicka igång dagen! Ha en fin dag hörni! ♥

Ridpasset 27 September - Zigge

 
 Igår blev det ett bompass med Zigge. Vi höll till på utebanan och det blev ganska mörkt efter ett tag. Därav den otroligt dåliga kvaliten på bilden, hehe. Jag la ut en bomserie med hela 7 bommar på rakt pår. Till en början låg de på marken och sedan la jag upp fem av dem på kanterna. Det här arbetet känns väldigt nyttigt för Zigge och vi får verkligen kämpa med att inte rinna iväg över bommarna. Jag la också pp fyra bommar på en travvolt så vi kunde trava över och behålla böjningen i sidan. Kämpigt!
 
Förutom dessa bommar(vi rider ju inte på dem så många gånger, det är ju rätt jobbigt för Z att trava över dem) så jobbade vi med tempoväxlingar. Att sätta ihop både traven och galoppen liiiite extra. Sen fram liiiite extra, utan att för den skull släppa allt. Han var SÅ fin bitvis! Sen tycker han ju att det blir himla jobbigt, hehe, men det är bara bra. Det är då vi bygger styrka!
 
Zigge var SÅ pigg hela passet! Jag har ju tyckt att han varit lite seg, så den här utvecklingen är fantastisk! Eftersom jag red rätt ordentligt dagen innan trodde jag nog att han skulle vara lite lugnare det här passet, men icke. Han hade härlig energi och ville bara jobba på. Fina fina häst! ♥

Onsdag!

Godmorgon!
 
Trött-Sandra är i farten igen. Men what to do... Det är bara att pallra sig upp! Igår kväll fick jag min preliminära starttid för på söndag! 17.10 ligger vi på nu! Så jag säger bara; Hej hopp sovmorgon! Kanske lyckas få i mig en stadig lunch också till och med! Heja!
 
Förutom att få min preliminära starttid igår var jag även i stallet och tränade lite med Zigge. Det blev ett pass med bommar på utebanan. Superhärligt! Han var SÅ pigg! Heeelt galet. Och jag bara älskar det!
 
Idag är det jobb osm gäller och sen är jag stalledig. Anna tar Zigge idag och de ska ut i skogen. Perfekt enligt veckoplanen! Hoppas värdet spricker upp lite bara så de får en trevlig tur :) Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, men det märker jag.
 
Jag kängtar redan till imorgon då jag får sitta upp på Z igen. Haha, hur kommer det sig att ju mer man övar, desto mer vill man göra det!? Så knäppt. Imorgon blir det dock mest ett joggingpass utan större krav. Men jag längtar ändå! De passen är ju minst lika viktiga.
 
Juste! Igår tog jag äntligen tag i att ringa kiropraktorn, bara sådär flera månader senare än vad hon tyckte. Jag fick en tid redan samma dag, så igår eftermiddag var jag där. Vi kan väl säga såhär; Det var inte en dag för tidigt. Hon grejade med allt möjligt och jag kände mig typ överkörd efteråt. Fick ligga still länge innan jag kunde sätta mig upp utan att svimma. Haha! Sen fick jag en ny tid redan imorgon igen.. Så jaa, det var välbehövligt att besöka henne igen.
 
Men, men, nu ska jag kila till jobbet! Vi hörs lite senare!

Ridpasset 26 September - Zigge

Ridpasset igår var helt amazing!  Det var SÅ roligt att rida honom! Han bar helt galet pigg och arbetsvillig! För första gången på länge kändes han som vanliga pigga, glada Zigge! Så himla härligt! Han hade alla sina gamla tokiga hyss för sig. Typ som att börja trava mitt i att vi skritta på lång tygel, skaka på öronen och hoppa med frambenen och att allmänt bara racea massor. Hihi min tokstolle ❤
 
Under passet jobbade vi med lite övergångar och tempoväxlingar och testade gränserna lite.  Vi övade några halter där jag verkligen satte ihop, satte ihop, satte ihop och sen gjorde halten. Det gjorde att han kom ihop sig väldigt bra och verkligen fick ta i och göra halten. Han blev så ambitiös bitvis att han nästan började trampa lite grann, hehe!  Bästa häst! 
 

Vecka 39

Nu testar vi med veckoplaneringar. Så här har vi veckans planering. Eller i alla fall en första plan. Igår blev det  dressyrtrim, jag hade ju himla tur som fick hjälp att slå på Zigges sko som hade åkt av i hagen. Idag planerar jag att rida lite bommar och kanske lite enklare hoppning. Det finns bara ridplats på utebanan, och där är underlaget inte särskilt jättebra för hoppning. Men lite enklare hoppning klarar det kanske.
 
På onsdag har Anna Zigge och hennes vanliga lektion är teorigång, så de har ingen ridning då. Därför ska hon försöka ta sig ut i skogen istället, passar perfekt! Sen på torsdag joggar jag Zigge med fokus på lösgörande och stretchande arbete.
 
På fredag är det Annas dag igen, och det blir förmodligen dressyrtrim för henne och Zigge då. Sen på lördag är det sista avstämningen för oss innan vi ska tävla på söndag. Det blir då en MsvB:2. Lite extra pirrigt eftersom det är endast en klass, och då brukar Z vara lite mer spänd. Hoppas inte nu. Det blir dessutom första inomhustävlingen på mycket länge, älskar!!!
 

Tisdag

 
Godmorgon!
 
Vilken tur jag har som har fina vänner! Igå när jag kom till stallet fanns det ingen sko på Zigges ena framhov. Blä. Ut i hagen och leta och jag hittade den. Jahapp. Hovslagaren jag haft i två år har flyttat långt bort och den nya hovslagaren är utomlands. Ett par andra som skor hästar i stallet har sagt nej för att Zigge är för stor. Jahapp. Men lyxigt så kom en vän och hjälpte mig att slå på en sko. Så Zigge hann inte ens bli ömfotad! ♥ Tack!
 
Det blev alltså ett ridpass och herre gud vad Zigge var pigg! Det var SÅ roligt att rida! Men mer om det senare.
 
Idag blir det jobb på dagen och sen efter jobbet ska jag åka till Zigge och det blir nog ett bom/hoppningspass. Dock måste jag kolla underlaget på utebanan innan, men jag hoppas verkligen!
 
Men nu ska jag ta och fixa håret och kila till jobbet. Har massa möten idag och jag vill gärna börja lite tidigt idag. Vi hörs om en stund!
 
 
.

Planeringsupplägg...

Jag har under en tid tillbaka nu funderat på att vara ännu mer noggrann i min planering för Zigges upplägg. Att verkligen göra upp en plan för hans träning. Med plan tänker jag liksom som ett veckoupplägg där jag säkerställer inför varje vecka att han verkligen får sin variation i träningen. Att verkligen få med allt känsn som ännu viktigare nu när vi har ökat kraven och intensifierat vårt tränande och tävlande. Syftet skulle alltså vara att skapa förutsättningar för att lyckas få med alla olika bitar och målet är att få en lycklig häst med varierande träning som skapar styrka, motivation och glädje i träningen och tävlingen.

Zigge är ju en häst som behöver röra på sig. Men även en häst som måste röra på sig varje dag måste ha vilodagar. Den här balansgången brottas vi med jämt med, vad är lagom? Hur vet man vad som är lagom? Tänk vad praktiskt om hästarna själva kunde tala om hur de kände.

Det jag tänker mig att jag vill hinna med på en vecka är:

 • Ett pass uteritt
 • Ett pass jogging/lösgörande&stretchande
 • Ett pass bommar/hoppning
 • Ett pass tävlingsform
 • Ett pass Annas lektion

Sen är bara frågan vad de andra dagarna i veckan skulle vara. Kanske får det vara beroende på vecka och period. Kanske får det vara beroende på vilket pass av de ovanstående som Anna tar. Hur brukar era veckoplaneringar se ut? Har jag missat något i min plan här ovanför? Att jag inte har med någonting med longering eller tömkörning är medvetet. Jag ser inget värde i sådan typ av aktivitet för Zigge tyvärr. Jag tycker att han slits mer än vad det ger. Me nvad skulle ni lägga till och varför?

 
 

Måndag - vecka 39!

Godmorgon!
 
Ny vecka - nya möjligheter! Hehe! Även denna vecka är en tävlingsvecka för på söndag åker vi till Wisbohammar och Östra Sörmlands tävling. Ska bli kul! Jag gillar Wisbohammar jättemycket och Zigge verkade gilla det sist. Så upplägget den här veckan kommer alltså utgå från att vi har tävling på söndag.
 
Dock har jag ett litet problem. Såklart det som strulat otroligt mycket senaste tiden. Zigge har en lös sko. Igår när jag kom till stallet har han på något vis lyckats dra ut nästan alla sömmar på ena sidan av en hov. Så dumt. Som tur var skulle vi ju ta det lugnt igår så det gjorde inte så mycket just nu. Men jag kan inte rida honom idag om jag inte lyckats få dit skon ordentligt. Gaaah!
 
Idag blir det jobb på dagen och sen efter jobbet hoppas jag som sagt ha någon form av lösning på det här med skon. Om jag lyckats lösa det så blir det sen ett dressyrpass på Zigster, annars få det nog bli en promenad igen. Hoppas inte.
 
Åh juste, igår tabade jag mig! Anmälan öppnade till vår hemmatävling i november. Där hade jag tänkt rida en MsvC:1... Den glönmde jag anmäla till. Den blev full. När jag kom på det blev jag 9e reserv. Och det var en sån där tävling där man ska betala redan vid anmälan. Fast det gjordes inte så jag vet inte. Men det innebär ju att de som anmält sig säkerligen kommer rida den. Bajs.  Men... Jag anmälde mig till LA:4 istället. Heja! Inte ett program jag gillar, och jag har ju sagt att jag inte ska rida LA längre.. Men vad tusan. När det är hemma i stallet och allt. Jag håller dock tummarna att jag kommer med på tävlingen. Förra året stod jag som 19e reserv till 20 starter. Jag kom med då.
 
Nehej, nu ska jag kila till jobbet! Vi hörs lite senare! ♥

Regional MsvB:4 24 September - Zigge

Efter att ha ridit en start i MsvC:1 som är vårt favoritprogram på endast 59% kändes det ju lite hopplöst att få bra procent i B:4, särskilt efterosm det var samma domare.. Haha! Men jag laddade om, titade igenom protokollet och försökte åtgärda det hon drog ner på.
 
Framridning
Framridningen till den här klassen blev väldigt kort. Men det gjorde inte så mycket. Zigge hade ju redan gått en klass och då brukar vi mest behöva komma igång igen och stämma av det nya för klassen. Jag gjorde några byten, men lite trångt var det på framridningen så det blev lite sisådär. Men han var faktiskt himla fin. Med förutsättningarna kände jag ändå att vi fick ihop det ganska bra liksom.
 
 
Ritten
Precis som i förra klassen ville jag hålla honom avspänd för att kunna få kontakt med honom. Det gick ganska bra större delen av ritten. Utom när de mitt i programmet släppte in en massa hästar, varpå en kom lös och ja.. Det är där Zigge slår om och står och studsar. Resulterade i en fin 0a gånger 2 ;) Tjiho! Snacaka om poängtapp! Tur för arrangören att det var under min start, jag gnäller bara lite såhär i min utvärdering och sen är det ingen större grej liksom. Shit happens.
 
Hur som helst, Zigge kändes ändå med mig, även om det märktes att det är jobbigt med skolorna och hela den biten. Lite stängde han av, men han var ändå mer kontaktbar än i första klassen. Det jag är mest nöjd med i traven är faktiskt ökningarna. Han struttar fram lite grann, men dom är helt otroligt bra för att vara vi! Bästa Zigge!
 
I skritten vet jag inte riktigt vad vi höll på med när det blev dags för piruetterna.... Bakdelsvändningar är ju inte vår styrka direkt och piruetter blir då himla svårt. Men det där var inte ens en bakdelsvändning. Vi bara snurrade runt, haha! Det blir hemläxa!
 
I galoppprogrammet är jag faktiskt ändå nöjd med Zigge. Ena bytet fick vi verkligen till ohc det är på riktigt första gången vi verkligen lyckas hålla ihop bytet så som vi kan på en tävlingsbana! Så kul! Och då lyckades vi dessutom kamma hem en 7a! Duktig häst! Bytena till höger kan jag inet förvänta mig bättre än så som de blev. Det där är det bästa vi kan prestera i nuläget. Och jag är så nöjd med honom. Han lyssnar på mig, han gör sitt bästa, och han försöker verkligen! Vi saknar styrka och rutin och det blir väldigt synligt här.
 
Att vi avslutade programmet med att sätta en 6,5 på ökad trav är helt galet! Vi kan inte ens mellantrav ju, och att nu har fått en 6,5 på ökad känns grymt!
 
Det allra roligaste var också att Zigge kändes som att han gillade utmaningen. Det kändes som att vi båda tyckte det var SJUKT svårt och att vi typ litade lite på varandra. Han taggade igång, jag taggade igång och jaa.. Vi gjorde det ihop. 
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6,5 / 13
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 5 / 10
Ryttarens sits och hållning 6 / 18
Korrektheten 6 / 12
 
Totalpoäng; 250 p, 54,348%
 
Tankar om poängen
Vi fick ihop ett egentligen asdåligt resultat, men ändå är jag så otroligt nöjd. Vilken utveckling vi ändå gjort. Hela programmet är fina poäng och fantastiska kommentarer. Det är bytena och skrittpiruetterna som strular och drar ner. Att få en 0a, en 3a och en 4a på bytena som är gånger två... Ja, det blir liksom inte asbra då, hehe. Men... Jag är så stolt ändå! Och vi har ingenting att bevisa. Vi rider den här klassen för oss själva, ingen annan. Varken jag eller Zigge har någon planering att få fina resultat.. Vi behöver inte det. Om vi hade en proffskarriär i åtanke hade jag ALDRIG startat de här klasserna, men det har vi inte. Vi utmanar oss själva och ibland missar vi. Det viktigaste är att VI HAR KUL och gör det VI VILL. ♥
 
De som vann den här klassen red på 61%, så betygen låg dessutom ganska lågt vill jag nog påstå. Den som vann red riktigt fint. Men.. Så länge alla får samma bedömning så :)
 
Slutkommentar
Härlig häst! Ofta fin i formen men skulle önska mer lösgjordhet o styrka bakifrån i samling. Väl visat
 
Tankar om slutkommentaren
Jag är så glad över våra fina kommentarer! Den här slutkommentaren är jag jättenöjd med. Han blev spänd och vi saknar fortfarande styrka. Så.. I agree! Känns jättekul at hon skriver att han ofta är fin i formen :) Min fina fina häst! Hon verkade också positivt inställd till min ridning, vilket känns jättekul! Jag själv tycker dock att min sits är k.a.t.a.s.t.r.o.f. Jag måste skärpa mig! Jag sitter ju som en hösäck med aslånga tyglar. Det blir ju jätteostadigt för stackars Zigge. Nej, från om med idag är det skärpning och sitsfokus.
 
Tre bra saker från starten
 • Vi satte en 7a på ena bytet och fick kommentaren "Luftigt!" Alltså... Hur bra!?
 • HELA travprogrammet är godkänt eller bättre! Inte ett enda betyg som är underkänt!
 • Zigge presterade bättre än någonsin i travökningarna!
 
Två vi ska bli bättre på
 • Byten, helt klart. Och vi måste framförallt öva på att kunna rida förvänd i balans och lugn utan att han vill förekomma mig.
 • Skrittpiruetter. Vad tusan gjorde vi!?
 
Domare var Kicki Ödman

Regional MsvC:1 24 September - Zigge

Framridningen
När vi kom in på framridningen var det lite rörigt, men inte så farligt. Det var ju endast en 20*40-bana vilket blir lite trångt ibland inför de klasser som man vill ha lite mer yta inför. Men, C:1 är ju ändå ett ganska ihoptryckt program, så det gick bra. Framridningsbanan var lite ojämn och inte så plan. Och det gjorde mig såååå glad att inse att det inte var något problem! Zigge kunde både galoppera och trava runt där, i uppförs och nedförsbackar utan problem! Tidigare har det varit jättesvårt att rida honom på så ojämnt, men nu var han mycket stadigare. Den kommande styrkan känns! Fantastiskt!
 
I övrigt gick framridningen helt okej, men jag tror att jag behvöer hitta ett bättre sätt att rida fram honom. Jag rider runt ganska oplanerat. Jag måste ha ett system. Vi fick ändå till ganska mycket bra saker på framridningen, så det var ju kul. Men jag måste bli mer konsekvent. Den här gången låg fokus på att få honom avspänd och det lyckades jag ändå med.
 
 
Ritten
Den här ritten var som sagt mitt prio ett att Zigge skulle vara avslappnad och att jag inte skulle vara nervös och stel. Jag påverkar Zigge så mycket mer än jag tror. Det här syns ganska tydligt i att jag liksom åker runt lite i traven. Nånstans i skritten kommer jag på mig själv med att jag verkligen har åkt runt som en hösäck med lite halvlånga tyglar... Så då börjar jag rida och därifrån har vi typ 7or på det mesta. Dumt. Men... Målet var att jag skulle gå in och vara avslappnad och att se om det påverkade Zigge så att jag fick mer kontakt med honom. Och det gjorde det.
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6,5 / 13
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 5,5 / 11
Ryttarens sits och hållning 6,5 / 19,5
Korrektheten 6 / 12
 
Totalpoäng; 281 p, 59,787%
 
Plats: 5 av 11
 
Tankar om poängen
Lite trista poäng... Men.. Jag är ändå rätt nöjd. Domaren dömde rätt hårt och då fick vi inte mer. Med tanke på min ganska dåliga (eller typ... obefintliga) insats så kan jag inte förvänta mig mer. Jag är jättenöjd med Zigges prestation och tar på mig det dåliga resultatet.
 
Slutkommentar
Pampig häst i god balans! Skulle önska mer lösgjordhet o visa tydligare övergångar. Väl ridet
 
Tankar om slutkommentaren
Återigen kallas Zigge pampig! Tjiho! Och att han har god balans känns väldigt kul att få i slutkommentaren! Lite suger det att få pikar på lösgjordheten och övergångarna för det är jag ju så väl medveten om. Men... Det är bara att kämpa vidare! Att hon ändå avslutade med kommentaren Väl ridet och har strukit under det känns ju jättekul :)
 
Tre bra saker från starten
 • Han var ändå ganska avslappnad och jag lyckades hålla mig från att bli så nervös.
 • Större delen av galopprogrammet belönades med 7or
 • Att hon strök under väl ridet i slutkommentaren!
 
Två vi ska bli bättre på
 • Jag måste våga rida honom hela programmet.
 • Sitsen, vad hände!?
 
Domare var Kicki Ödman

Fina fina häst!

 
Alltså, vilken häst jag har! Han var såååå duktig igår! Jag är så nöjd med Zigge. Va!? Tänker ni säkert nu.. Vi blev ju inte ens godkända i någon av starterna. Näej, men det gör ingenting. Det är inte det viktigaste här och nu. Vi är i en förändringsfas på många olika fronter och just igår kunde vi inte kamma hem fler poäng i den hårda bedömningen. MEN, jag är ändå jättenöjd med Zigge!
 
Vi vet ju redan att i B:4 är vi verkligen ute på hal is och där hade jag inte förväntat mig mycket mer. Han gjorde hela programmet skitbra och vi missar rejält i bytena. That's it. Att missa tre byten som är koefficient på, varav en dessutom blev en nolla... Ja, det kostar. Men att vi fick all trav godkänd, att han hade bättre egen motor och att han lyssnade bättre på mig, det är vår vinst!
 
I C:1 är jag såklart lite besviken på poängen. Vi kan ju såååå mycket bättre, särskilt när det är vårt favoritprogram. Men även här... Vi är i en förändringsfas och Zigge vill så gärna göra det jag ber honom om. Det gör att det lätt blir missförstånd och att jag därför blir lite blygsam i min ridning. Han behöver mig mer än så. Fokus i den klassen var att jag skulle vara avslappnad och se om Zigge spända av mer då. Att han frustade efter halva traven ser jag som ett tecken på att det fungerade. Duktiga duktiga häst!
 
Ordentliga utvärderingar med filmer från ritterna kommer såklart också sen :)

Söndag

Godmorgon!
 
Idag är det söndag ohc jag har tagit sovmorgon för första gången på lääääänge. Alltså riktig sovmorgon! Planen var att inte ställa någon klocka och sen sova så länge det blev. Asskönt! Jag lyckades sova ända till 9.20! Det kändes verkligen jättelyxigt!
 
Efter det har jag bara legat kvar i sängen och myst med Abbe. Sen förflyttade vi oss till soffan, och nu sitter vi här. Jag ska titta lite på filmerna från gårdagens starter (Som jag by the way är sååååå nöjd med!!) och även se om jag hittar några fina bilder. 
 
Senare ska jag åka till stallet och jag har inte riktigt bestämt vad jag ska göra med Zigge än. Innan ajg åker dit ska jag sätta mig och få ihop den kommande veckan för Zigge så får vi se vad det blir utifrån det. Mest troligt blir det ett lugnt pass på något vis. Kanske skritt i skogen, eller bara lite jogging på utebanan. Men innan stallet blir det nog att lägga upp lite utvärderingar här av våra starter. Heja heja!
 
Igår var det ju alltså tävling, och efter den så blev det kräftskiva. Jättemysigt! Dock blev jag ju väldigt trött framåt 00-tiden, hehe. Men det får man vara när man ahr varit på tävling hela dagen! 
 
 

Lördag - tävlingsdag!

Godmorgon!
 
Idag är det tävlingsdag! Jag är SÅ taggad! Jag har fått jättebra starttider och är SÅ nöjd att det inte blev alltför tidigt. Vi har en bit att åka då vi ska hela vägen till Kungsör. Idag blir det ju alltså MsvC:1 och MsvB:4(Debut!!) och det känns lite pirrigt. MsvB:4 är ett svåååååårt program, men samtidigt är det ju det jag tycker är roligt! Utmaningar is the shiet! :D Det får gå som det går, jag är övertygad om att vi kommer ha kul och det är det viktigaste!
 
Igår var det en fullrulle-dag. Började ju med att jobba på mitt vanliga jobb, sen åkte jag till stallet (juste, jag tvättade lite där emellan också) och red Zigge. Sen satt jag av och ställde in honom och hade en ponnycupsmatch. Efter den tvättade jag Zigge och knoppade. Jag fick hjälp med packning och mockning och hade rena lyxen att få transporten ditkörd. Fina människor! ♥
 
Ponnycupen sdårå.. Årets första hemmamatch och det gick galant! Alla ekipage red felfritt på hinder och ponnyerna skötte sig alltså fantastiskt! I och med alla fina rundor blev det dessutom oavgjort och jag kunde inte vara mer nöjd med våra fina ponnyer. Älskar dom allihopa! 
 
Men nähä, nu är det stalldags! Håll tummarna för oss idag :)
 
 

Inför helgens tävling

 Jaha hörni, då var det tävlingsdags imorgon igen. Den här gången bär det iväg till Kungsör och vi ska rida MsvC:1 och MsvB:4. Passar himla bra faktiskt! C:1 är ju vårt bästa favoritprogram och B:4 känner jag att jag vill hinna rida någon gång innan vi ska rida den med laget den 22/10. Vi är inte riktigt redo för det, men jag struntar faktiskt lite i hur resultatet blir. Jag ska bara göra det. Jag vet att vi kan på träning, så nu ska vi bara lyckas på banan också.

Fokus för den här tävlingen ska bli på avspändhet. Nyaste teorin är ju att vi tappar energi för att vi blir för spända. Det här med att han känns mer framåt start 2 än start 1 styrker ju den teorin… Så nu ska jag fokusera på avspändhet. Tror att jag måste tänka mycket på att JAG ska vara avslappnad också. Jag får inte smitta Zigge med min nervositet liksom.

I MsvC:1 känner jag att vi har mycket bra delar. Det svåra är att hålla ihop allt bara. Att inte låta Zigge bestämma och göra allt lite för tidigt. Jag ska försöka att få till alla övergångar bättre än vi brukar få. Det är ju oftast där vi brister som mest. Ja, det och mellan/ökad trav. Så det blir att göra många övergångar på framridningen helt enkelt. Få honom med mig och framåt även i avbrott.

I MsvB:4 tror jag vi kommer ha en enda stor utmaning från början till slut. MEN, det ska jag bara tänka bort och köra på det jag säger till ponnycupsgänget; Varje halvpoäng är viktig, gör så gott ni kan på alla delar så räcker det ganska långt. För oss blir det här det första programmet som vi ska rida både förvänd galopp och byten. Jag hoppas att Zigge kan ta mina instruktioner och inte byta av sig själv för att han tror att det ska vara på ett visst sätt, hehe. Så jag tror att jag kommer behöva vara ytterst noggrann i min ridning (som att man inte alltid ska vara det?) Sen ligger skolorna lite annorlunda… Slutan kommer nog bli lite kämpig, hehe. Ligger på medellinjen rakt mot domaren. Heja. Vi gillar ju annars diagonalslutan som är i MsvB:2. Men fokus kommer ändå vara på att han ska vara avspänd även här. Förhoppningsvis lyckas vi då hålla bjudningen.

Vad som än händer ska vi i alla fall åka dit och göra vårt bästa. Vi hoppas på lite bättre resultat i MsvC och sen samlar vi så mycket poäng vi bara kan i MsvB. Kanske blir det jättebra, eller jättedåligt. Vi får se. I mina ögon är Zigge bäst hur som helst :)

Vill ni följa våra starter hittar ni;
MsvC HÄR
Och MsvB HÄR

 
 

Fredag!

Goodmorning!
 
Idag är det freeeedag och dagen innan tävling! Pirrigt! Idag har jag full rulle hela dagen. Jag börjar med jobb och sen efter det måste jag åka och köpa foder till Zigge, sen åka och fixa i stallet. Sen är det ponnycup i hoppning, hemmamatch. Sen efter det fortätta fixa i stallet. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag vill satsa på att rida innan ponnycupen och sen tvätta och fixa packning och allt efteråt... Eller om jag vill börja med tvätt, packning, knoppning osv och sen köra ponnycup och rida som sista grej. Jag får fundera under dagen.
 
Igår blev det ett lösgörande pass på Zigge och mot slutet testade jag att rida igenom glaoppdelen på MsvB:4. Kändes faktiskt rätt bra. Men mer om det i ett eget inlägg. Nu tror jag att det är dags att sätta fart på den här dagen :)
 
Ha en fin fredag hörni, så lie senare! ♥

Ridpasset 21 Augusti - Royal Wish

 
Titta vilken liten sötnosig filur jag fick sitta på igår! Så himla rolig att rida! Det var ju som sagt teoriclinic på ridskolan där jag jobbar, vilket innebär att alla elever från en viss nivå kommer dit och har teori tillsammans. Den här gången var det dressyrinriktat och Helena Widell höll lektion och instruktörerna red varsin ridskolehäst. Jag hade lyxen att sitta på den nyaste stjärnan i stallet, Royal Wish. En 9 årig valack efter First Wish - Rubinrot. Jag blev sååå kär!
 
Jag började med att värma upp lite i lilla ridhuset, känna lite på den utan att hela ridskolan tittade på. Hehe. Jag har ju aldrig suttit på den tidigare. Och den var verkligen så fin där. Väldigt svårt att hitta ett jämnt flyt, men bitvis glänste den verkligen till och var underbar! Sen gick vi in i stora ridhuset där den blev lite spänd. Men, det är ju inte så konstigt när detstod en hel radda med människor på ridbanan. Hehe!
 
När det väl blev min tur att på fokus på oss gick det väl lite sisådär. Som sagt blev det mycket spänt och då blev den väldigt introvärt. Lite okontaktbar liksom. Men när den lyssnade på mig var den fin. Hade jag ridit på ridskolan och någon bett mig rida den varje vecka hade jag jublat! När det inte fanns massa konstigt runt om vr den som sagt riktigt riktigt fin! - Lyllos ridskoleryttarna!
 
 
En sakl som var nyttig för mig var att få känna den här spändheten hos de här hästen. Jag har ju funderat på om Zigge blir just spänd på tävlingsbanan och att det är det som gör att han dör lite på banan. I det här fallet kändes det ju så otroligt tydligt att hästen upplevdes som seg och med noll bjudning när den blev spänd. Men så fort den slappnade av bjöd den på riktigt bra framåt. Bara skillnaden nrä vi var själva och när vi hade en hel publik framför oss. Jag upplevde den som att den hade god bjudning i uppvärmningen, men när vi hamnade i rampljuset och det blev spänt kändes den nästan seg. Det känns som något jag absolut måste utforska med Zigge. Kan det vara det som ger oss problem på banan? Att han i själva verket blir spänd? Förmodligen på grund av att jag blir nervös och spänd? Intressant.

Torsdag!

 
Godmorgon!
 
Idag är det redan torsdag! Herregud vad fort veckan går! Idag är det jobb hela dagen och sen blir det rush till stallet. Jag har en hel del att göra inför lördagens tävling. Jag tänker mig att jag ska göra klart så mycket jag kan redan idag för imorgon är det ännu mer fullt upp.
 
planen med Zigge idag är att rida igenom programmen inför lördag. Praktiskt nog är det två nya program jämfört med förra helgen. Jag ska banne mig inte rida fel. Jag måste lära mig programmen bättre nu. Så jag hoppas att vi kanske kan rida igenom programmen och kan vi inte det får vi satsa på att göra det imorgon.
 
Igår var det clinic på ridskolan och jag fick rida en häst. Det var verkligen intressant. Jag skriver mer om det senare. Ni ska få se några bilder också, bra och dåliga haha ;) Det var roligt och jättejobbigt! Svetten rann! Undra när träningsvärken börjar komma nu. Hehe.
 
Nähä, nu ska jag sätta fart och gå till jobbet. Budget, budget, budget.... !
 
 

Regional MsvB:2 18 September - Zigge

Inför den här starten var jag lite nervös. Vi hade ju fått kämpa med C:2 så att rida ännu högre kändes såklart lite pirrigt. Särskilt som ajg kände att vi hade det jobbigt. Typiskt nog hann jag heller inte äta mellan starterna.
 
Framridning
På framridningen till den här klassen hade jag endast ett fokus. Bjudning. Han ska svara framåt och vilja gå framåt. Det gick faktiskt rätt bra. Bitvis kändes han grymt fin på framridningen! Vi gjorde mycket tempoväxlingar med fokus på att han skulle svara framåt direkt. Vi gjorde även lite byten och de fungerade bra när jag kunde koncentrera mig. Det var lite rörigt på framridningen och folk som inte riktigt hade koll framåt. Så där blev jag lite mesig och rädd för att krocka eller vara i vägen för någon. Jag skulle behöva öva på att våga ta plats.
 
 
Ritten
När vi kom in på banan kändes Zigge typ astaggad. Bjudningen var där lite mer, han var lyhörd och allt kändes faktiskt grymt. Jag gjorde ett enkelt byte och jäklar vad bra det blev. Sen fick vi startsignal och jag antar att jag blev nervös. Zigge höll ganska bra energi men jag började må så jäkla illa. Jag fick kväljning minst 6 gånger i travdelen! Jag satt verkligen och kämpade för att inte spy. Så hela travprogrammet sitter jag bara där och försöker att inte spy. Så himla tråkigt. Gissa om jag ångrade att jag inte hade ätit något? Med det här som utgångspunkt så skötte sig Zigge GRYMT bra. Han springer i princip hela travprogrammet själv. Jag åker.
 
När vi kom till skritten och galoppen kändes det lite bätte, så där rider jag lite mer, men är fortfarande livrädd att spy rakt ut. Jag hade halvlånga tyglar och åkte mest bara. Vi missade bytena, även om det för oss är att vi satte dom. Just nu får vi vara glada för att vi lyckas hålla rytmen, även om han kommer efter i bak när jag inte rider 100%.
 
Jag är såklart inte jättenöjd med den här ritten eftersom jag inte gillar min egen insats. Men Zigges insats är jag faktiskt nöjd med. Han kändes fokuserad på uppgiften men lite fundersam på vart piloten tog vägen.
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6,5 / 13
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 6 / 12
Ryttarens sits och hållning 6 / 18
Korrektheten 6,5 / 13
 
Totalpoäng; 256,5 p, 59,651%
 
Tankar om poängen
Självklart hade jag önskat något poäng mer så vi hade blivit godkända, men det är ju jääääkla nära! Med tanke på förutsättningarna är jag nöjd med poängen. Allmänna intrycket är ju jättebra! Där ligger vi på nästan 62%! Tjiho! Dessutom är det vår första tävling där vi får minst 6 rakt igenom! Att vi lyckades knipa en 6,5 på gångarter är ju grymt!
 
Något jag tänkte på såhär i efterhand är att jag där och då blev lite besviken på att vi itne blev godkända... Men nu när jag fått lite distans har jag insett att jag har höjt ribban lite för mycket. Jag ska fortfarande vara nöjd med över 55, glad över 58 och svimma av lycka över 60. Så det här var inte alls ett dåligt resultat!
 
Slutkommentar
Stor häst som behöver ta i mer framåt och få fram ännu mer av sin gång. Det finns mer. Med mer styrka och bärighet blir framdelen också lättare.
 
Tankar om slutkommentaren
Jag är så nöjd med den här kommetnaren faktiskt! Den här starten kunde vi inte visa upp styrka och bärighet, för den fanns helt enkelt inte. Inte ens så pass mycket att vi kunde fejka det, hehe. Men att hon skriver att det finns mer att hämta! Detä r ju så kul! Och att han då kan få fram mer av sin gång! Tjiho! 
 
Tre bra saker från starten
 • Vi har rätt igenom godkänt på allmänna intrycket! och lite plus till och med!
 • Med tanke på att jag knappt red i traven har vi ändå bra betyg där.
 • Zigge kändes som att han hade kul!
 
Två vi ska bli bättre på
 • Återigen, framåtbjudningen!
 • Ökningar. Vi måste kunna mer.
 
Domare var Anette Henriksson

Onsdag

Godmorgon!
 
Idag är det en spännande dag jag har framför mig. Först blir det att jobba på mitt heltidsjobb. Sen efter det blir det en kort sväng på extrajobbet. Sen ikväll har vi teoriclinic för hela ridskolans elever. I år är den dressyrinriktad och då kommer Helena Widell och så ska instruktörerna rida för henne. På ridskolans hästar. Jag har knappt suttit på nån annan häst än Zigge på över ett halvår. Det blir väldigt spännande, haha!
 
För övrigt är det ju Annas dag med Zigge idag, så han får hänga med henne. Fast.... Jag kommer pussa på honom ändå eftersom jag ju ska till stallet. Igår var han sååå himla mysig i boxen! Det fanns ingen ridbana ledig som var tillräckligt stor så det fick bli vilodag för Zigge igår. Istället myste vi i boxen och så gick vi på en promenad. Hade egentligen inte planerat vilodag för Mr Z men någon dag behövde han nog ändå vila innan lördagens tävling.. Så då fick det bli igår. Jag får trimma på torsdag och fredag istället.

Regional MsvC:2 18 September - Zigge

 
 
Framridningen
Den här framridningen måste jag nog säga att min fokus var lite sisådär. Det var ganska hårt underlag vilket blev lite tokigt, och ajg var ltie uppe i det blå hela framridningen. Satt och funderade väldigt mycket. Bitvis var Zigge jättefin, men jag glömde helt bort att kolla av bjudningen och verkligen säkerställa den. Dumt. Däremot gjorde han faktiskt fina skolor och ökningar på framridningen. Duktig!
 
 
Ritten
När vi kom in på banan blev Zigge lite spänd och gick lite in i sig själv. Det gör att vi får ännu kämpigare med bjudningen. Jobbigt. På det stora hela tycker jag ändå att han skötte sig bra. Jäkla jag bara som ska rida fel. Dock intressant att jag inte blev utblåst. Undra hur länge jag hade fått rida om jag inte kommit på det, haha! Hur som helst, jag är både väldigt nöjd och väldigt missnöjd. Jag är riktigt glad över att vi satte bakdelsvändningarna så bra som vi gjorde! Förvända galoppen känner jag att vi inte riktigt lyckades hålla ihop, men jag är väldigt nöjd med all skritt faktiskt. Inget travinslag, fin takt för att vara vi, och väldigt uppmärksam häst inför fattningen som resulterade i en 8a. Jag är mindre nöjd med min sits, vad händer!? Jag måste öva! Min fokus var heller inte särskilt bra. Men... Jag är ändå nöjd på det stora hela. Att jag kan gå in i MsvC och känna att vi kan tusen gånger bättre och ändå få nästan 63% känns fantastiskt! Sen vet ajg ju att vi har haft kämpigt med bjudningen och energin senaste tiden och utifrån det så är jag nöjd.
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6,5 / 13
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 6,5 / 13
Ryttarens sits och hållning 6,5 / 19,5
Korrektheten 6,5 / 13
 
Totalpoäng; 283 p, 62,889%
 
Plats: 10 av 20
 
Tankar om poängen
Självklart önskar man högre procent, men jag är ändå nöjd. Det här är vår högsta procent i MsvC:2, förutom KMet förra året då vi red på 66%. Men på regional tävling är det här vår högsta. C.2 är ju ett program som inte riktigt passar oss, så då får man ändå vara nöjd. Jag red fel väg, vilket såklart drar ner lite också. Det dumma med en sån grej är ju att man lätt hamnar i ett "faan..."-tänk och så tappar man fokus. Nåja. Över lag håller jag med om Allmänna intrycket. Det var tyvärr inte bättre den här starten och jag håller helt med om att det var bjudningen som var sämst.
 
Slutkommentar
Pampig häst som gav ett lite blygsamt intryck i traven men kom mer till sin rätt i galoppen, som var välbalanserad! Försök vara lite mer stilla m. händerna
 
Tankar om slutkommentaren
Kul att det blev positivt om Zigges galopp. Han har ju ett lite blygsamt intryck i traven, så det håller jag med om. Roligt också att få kommentaren att han är en pampig häst :) Däremot gillar jag inte kommentaren om mina händer. Fy så tråkigt. Jag vet inte varför jag var så fladdrig. Skärpning!
 
Tre bra saker från starten
 • Vi grejade båda bakdelsvändningarna bättre än någonsin!
 • Vi satte båda enkla bytena trots att de var i förvänd! 7or på båda!
 • Vi slog vårt procentrekord i MsvC:2 på riktig tävling!
 
Två vi ska bli bättre på
 • Jag måste sluta rida fel!
 • Vi måste öva upp och hitta bjudningen.
 
Domare var Cecilia Hansson

Tisdag

 
Godmorgon!
 
Idag är jag lite piggare som tur är! Jag gillar inte att vara trött. Hur som helst, idag har jag massa utbildningstimmar med min personal på jobbet, så jag ska vara med där och greja. Sen ska jag även stämma av lite buget och grejer. Blir nog en händelserik dag.
 
Efter jobbet blir det Zigge. Vi ska rida igenom programmet inför lördag då vi debuterar MsvB:4. Känns lånt bort, men vad gör det. Det blir kul även om vi inte får några höjdarpoäng! Vi är verkligen ute på hal is den här hösten, hehe!
 
Efter det blir det sen lite lektioner tror jag. Vi får se där, men det lutar åt det.
 
Juste, se här intill vad jag gjorde igår! --> Jag klippte mig för första gången på typ 4 år! Som tur var gick jag till en duktig frisör som gjorde precis som jag ville och gjorde det bra! Jag är jättenöjd!

Min snygga häst! ♥

Alltså jag svimmar! Hur snygg är inte min häst!? Nu ska vi bara bli lite starkare så vi rockar lika bra som vi är snygga! ;) Haha! Update om ritterna kommer senare!
 
 
 

Måndag

 
Godmorgon!
 
Idag är det måndag och ny vecka! Jag börjar veckan med en liiten sovmorgon. Inte jättelång, men går till jobbet aningens senare än vanligt. Detta för att jag helt enkelt kan. Efter gårdagens tävling fick jag dessutom åka till jobbet och fixa lite grejer, så jag tyckte att jag kunde få börja lite senare.
 
Idag är det alltså jobb som står på agendan. Sen kl.14.00 ska jag gå iväg en sväng och göra en sak. Hjälp! Vad får ni veta senare! Efter jobbet har jag ingen plan. Kanske gå hem och sova, haha! Är ju alltid rätt sliten efter tävlingshelger. Det är så mycket som ska göras. Jag fattar inte hur det kan ta sån himla tid alltid. Jag måste vara långsammaste tävlingsmänniskan i världen. Haha!
 
Idag ska Zigge umgås med Anna. Det blir härligt för honom. Igår var han så himla gosig när vi kom hem från tävlingen! Han ville bara stå och mysa, sötnosen!
 
Nähä, nu ska jag försöka ta reda på när jag kan hoppa in i duschen, de har stängt av vattnet i vårt hus. Jättejobbigt.

Tävlingsdag!

Godmorgon!
 
Söndag och jag är återigen uppe tidigt! Och de är för att det är tävlingsdag! Idag ska vi till Eskilstunaorten och jag är SÅ taggad! Vi tävlade där i våras och jag gillade tävlingsplatsen otroligt mycket! Bra banor, nära till allt, bra cafateria, jättebra framridning, trevliga människor.. Ja allt var bara så himla bra! Jag hoppas det är lika bra idag. Förra tävlingen där är ju för övrigt väldigt betydelsefull för oss också. Vi satte ett av våra årsmål där. Att ta en placering i MsvC, och det var vår första där! Så bra tror jag inte det kommer gå idag, hehe. Men kul ska vi ha!
 
Idag rider vi en MsvC:2 och en MsvB:2, vi startar 12.09 i MsvC och 13.58 i MsvB. ryck på tiderna för att följa vårt resultat i equipe. Jag tror tyvärr inte på några superresultat, men vi ska åka dit för att ha kul! Bara åka dit och göra vårt bästa och se vad vi ska hem och träna på. I MsvC tror jag vi kommer få kämpa med enkla bytena och kanske även bakdelsvändningarna. Igår gjorde jag bakdelsvändningar för första gången sedan vi sist tävlade C:2an och Zigge gjorde dom SÅ himla bra! Hoppas vi får till dem idag också. I MsvB kommer iv få kämpa med allt, hehe. Jag ska verkligen försöka vara noga med bjudningen på framridningen så att vi har ett framåttänk. Sen ska jag hela dagen idag försöka ha andningen med mig. Jag håller lätt andan på tävlingen och det gör att jag blir så galet trött!
 
Nu har jag precis ätit frukost och ska klä på mig och gå. Jag är så himla lyckligt lottad! Igår hade jag nämligen världens mest proppfulla dag ju. Trodde jag skulle bli klar mitt i natten, men nej. När jag hade haft mina lektioenr visade det sig att Anna och Jimmy hade fixat och putsat alla Zigges saker och gjort iordning honom så jag bara kunde sitta upp och rida! Så himla snällt! Det gjorde att jag hann rida innan vi skulle på ponnycupen så när den sen var slut kunde jag bara åka och hämta släpet på tillbakavägen och sen tvätta och knoppa Zigge och sen var det klart! Vilken lyx!! Mina bästa människor! ♥
 
Just, apropå ponnycupen! Igår hade vi första matchen för hoppsäsongen. En bortamatch som var jättetrevlig! Det var en jämn match med lagom kluriga ponnyer och ett gäng nervösa rytttare, precis som det ska vara! Alla fick till fina rundor men i slutändan skildes lagen åt med 4 fel. Vinsten denna gång gick till oss, men det kunde verkligen blivit hur som helst.
 
Nej hörni, nu ska jag sätta fart och åka till Zigge! Håll tummarna för oss idag!
 

Ridpasset 16 September - Zigge

 
Som sagt blev det ett gymnastikpass med Zigge igår. Vi höll till på utebanan och red över bommar. Från allra första början jobbade vi i skritt med att flytta för skänkeln. Det börjar bli betydligt bättre där. Jag behvöer bara lägga till skänkeln lite lätt så flyttar han. Duktig.
 
Sen jobbade vi i galopp och la även in två bommar där vi red på fem eller sex galoppsprång emellan. Det gick faktiskt riktigt bra.Vi red lite förvänd galopp och några byten. Även ett par enkla byten från förvänd. Dom ska vi ju visa upp på tävlingsbanan imorgon, heja. Inte vår bästa men vi satsar och gör vad vi kan. Det får duga.
 
Efter en stund jobbade vi sen över sex travbommar på marken. Där kändes det himla lätt. Zigge var stadig, tog för sig och bjöd framåt. Så vi la upp dom och tog oss över. Även här kändes han fin. Duktig. Så vi gjorde inte så många gånger utan avslutade sen. Det är ju rätt jobbigt för honom att ändra rörelsemönstret såhär mycket. Jag menar, kolla på bilden vad han får ta i med bakbenen liksom!

Lördag

 
Godmorgon!
 
Idag är jag uppe med tuppen igen! Dags för stalljobb! Som ni vet har jag ju alltså lektioner på ridskolan på lördagar. Fyra grupper. Ska bli kul att träffa dom igen. Jag tror att en av grupperna har hoppning och resten dressyr eller bommar. Superkul!
 
För övrigt har jag himla mycket att göra idag faktiskt. Efter jag jobbat klart ska jag försöka hinna rida Zigge innan jag sen ska åka iväg på ponnycup. Första hoppmatchen för i år, ska bli riktigt kul!
 
Efter matchen ska jag snabba mig hem och fixa iordning allt inför tävlingen imorgon. Zigge ska badas, saker ska putsas, mat ska packas, saker ska packas och jaa.. En hel del att göra helt enkelt!
 
Igår red jag Zigge på utebanan och la fram lite bommar. Mer om det i ett eget inlägg. Efter det åkte jag hem och åt charkisar och ostar framför en film. Jag ääääälskar det. Min favorit är manchegoost. Bästa ever!
 
Men nu ---> Kickstarta dagen!

Ridpasset 15 September - Zigge

 
Igår blev det ett pass i ridhuset med Zigge. Vi jobbade mycket lösgörande med att ställa och böja igenom ordentligt och även en hel del i ett högre tempo. När vi gasar på sådär ett tag så blir han faktiskt himla fin efteråt. kommer igång i kroppen och jobbar med hela kroppen.
 
Jag kände mig lite fladdrig bitvis och kände att han studsade mig lite ur sadeln ett par gånger, men när jag tittar på filmerna från passet syns det inte alls. Vi körde en hel del öppna och sluta och höll fokus på att hålla energin genom hela rörelsen. Det gick faktiskt himla bra ändå. Lite upprörd häst emellanåt, men det blev ju jobbigt när jag hela tiden bad om lite mer. Även om vi bitvis stretade emot varann lite och att jag liksom satte ner foten emellanåt och fick ta tag i honom kändes det ändå som att vi var ett team idag. Vi kämpade båda för att orka och vi ville båda göra lika bra ifrån oss. Härligt!

Fredag

Godmorgon!
 
Idag var jag faktiskt liiiite lite piggare när jag vaknade nu på morgonen. Skönt! Men jag förstår inte vad det är med mig. Sjukt seg.
 
Igår blev det ett ridpass på stoooora banan,hela 20*80 hade vi tillgång till. Såå lyxigt! Zigge kändes rätt fin faktiskt, men bitvis var det såklart kämpigt. Mer om det i ett senare inlägg.
 
Idag blir det jobb och sen stallet direkt efter. Det blir lite trim inför söndag och sen även fixa iordning det som jag redan nu kan göra. Jag kommer jobba mycket på lördag och det innebär ju mindre tid till att fixa med Zigge och så. Så jag tänker göra iordning det jag kan redan nu.
 
Förresten, igår berättade jag ju om starterna, att det var lite tokigt att jag fått B2 före C2. Men jag hörde av mig till dom och de fixade så att nu har jag C2 för B2! Dom är så himla bra där! Älskar Eskilstunaortens tävlingar! Nu håller jag tummarna att vi verkligen kommer iväg!
 
Nej hörni, nu ska jag sätta fart. Har precis ätit upp min avocadomacka-frukost och nu blir det jobb. Vi hörs senare!

Ridpasset 13 September - Zigge

 
I tisdags blev det ju ett ridpass, men jag har helt enkelt inte hunnit skriva om det. Det var ett lite kämpigt pass faktiskt. Vi hade ju klippt Zigge och grejat så det blev både sent och lite otåligt. Zigge känns alltid lite otålig att rida när man gjort såna saker innan. Hur som helst så gick passet ändå helt okej. Vi jobbade mest i galopp för att komma igång, jag försökte tänka på min hjälpgivning och så. Såååå svårt att göra ändringar! Gaah!
 
Vi övade lite byten och han gjorde några riktigt fina åt båda hållen! Sen blev han så laddad att han ville göra byten hela tiden. En gång vände jag upp och lät honom göra det. Gjorde ingen str grej av det, utan gjorde byten i vart fjärde ungefär och han bara gjorde det. Heja! Sen såklart var de inte Grand Prix byten, men ändå.
 
Sen fick vi göra annat för att lugna oss lite, hehe. Men ändå ett helt okej pass. Nu taggar jag inför nästa pass!

Torsdag

Godmorgon!
 
Lika jäkla trött idag typ. Herregud, ad är det med mig? Jag har aldrig varit en morgonpigg människa, men det här tar ändå priset! Nåja, jag kommer ju upp i alla fall och det är ju tur ändå.
 
Idag blir det jobb på dagen och sen efter jobbet blir det stallet och trimma med min silverprins! Ska bli superkul! Vi behöver öva inför söndag då det förhoppningsvis blir tävling. En MsvC:2 och en MsvB:2 om allt går som jag vill. Dock har vi i nuläget fått lite knasigt med starterna, vi startar B:2 före C:2. Litetrist. Men jag har hör av mig och kollar om det skulle vara möjligt att bli lyttad. Vi får se. Jag håller tummarna!
 
Igår var det ju som sagt hästfri dag och det innebar att jag jobbade och sen åkte hem. Det blev att käka mat ute och en gick vi på bio. Vi såg Jason Bourne, en rätt bra film ändå men liite för långa, utdragna och framförallt överdrivna jakter. Jag menar... När en bil kör in i 20 andra bilar på rad och de andra bilarna bara flyger iväg av det.. Men när samma bil kör in i ett gäng casinomaskiner tar det tvästopp... Då blir jag lite skeptisk. Eller när huvudpersonen ska fly och råkar få tag på en motorcykel och det hoppsan hejsan visar sig att han är helt stört grym på att köra den (med en person bakom sig) uppför insane långa trappor, genom eld och hoppa långt över massa grejer. Nja. Men i övrigt var den bra :)
 
Nä, nu ska jag äta min frukost och kila iväg. Ha en fin dag hörni! ♥

Onsdag

Good morning!
 
Idag är det en sjukt trött Sandra kan jag säga. Jag var helt slut imorse, så jag försov mig nästan. Den här veckan har tagit på krafterna och det är bara onsdag idag! Haha! Men det är bara att bita ihop och köra på.
 
Ikväll har Anna Zigge, så jag ska bara ta det lugnt. Har ingen direkt plan faktiskt. Med tanke på hur trött jag är funderar jag på att gå och sova middag. Haha!
 
Igår blev det ett sent ridpass på Zigge. Varför kan man ju fråga sig, men det var för att vi igår klippte honom! :) Så nu är han en liten nakenfis! Det syns inte så mycket på långt håll, men han blev lite mer silverfärgad istället för vit. Jag ska se om jag kan visa före- och efterbilder.
 
Nej, nu är pausen slut, nu ska jag fortsätta lägga schema här på jobbet! Vi hörs senare! :)

Pälsändring

 
Några av er har sett på bilderna jag lagt ut att Zigge haft ett svart band runt sig precis bakom sadelgjorden senaste tiden. Ni har undrat vad det är och det förstår jag. Det är ett skydd mot skav. Såhär års är han nämligen väldigt känslig och får skav väldigt lätt, så för att han inte ska få skav av min skänkel så har vi skyddet på. Jag tror att känsligheten beror på pälssättning och då kan de ju bli lite känsligare. Han har fått lite skav på några ställen på kroppen där päls åkt av och hans svarta hud kommit fram. Plutten.
 
Jag vet inte hur länge jag planerar att använda skyddet, just nu har jag lånat det av en vän. Skulle vilja köpa ett eget, men behöver ju ett stort (fördelen med att ha vänner som också har stora hästar) och de är dessutom himla dyra. Nåja, vi får se vad jag hittar.

Tisdag

Godmorgon!
 
Åh fy så trött jag är! Det blev en himla lång dag igår med jobb från 7.30 till typ... 22.30. Gaah. Visserligen hade jag en jäkligt kul och trevlilg dag på många sätt och vis, men jag är ändå himla trött såhär dagen efter. Kvällen avslutades i alla fall med middag och vin på restaurang med gänget. Det var himla trevligt faktiskt.
 
Eftersom jag jobbade så mycket hela dagen igår fick ju Zigge hänga med Anna, perfekt! De red ut i skogen och hade haft det superhärligt! Jag är så glad att hon vill rida ut i skogen på min prins, jag kan garantera att han gillar det! Han älskar att springa i skogen om han har sällskap. Är man själv kan det bli lite kortslutning och tjurerier. Men med sällskap blir han glad.
 
Idag får jag äntligen träffa den snygga vita springaren efter jobbet. Det blir nogett dressyrtrimningspass och jag hoppas att vädret tillåter ett pass på utebanan. Vi ska jobba vidare utan sporrar tänkte jag och fokus skulle behöva ligga på skolorna och enkla byten från förvänd galopp. På söndag startar vi förhoppningsvis MsvC:2 och MsvB:2. Heja heja. Känner mig tyvärr inte alls förberedd för uppgiften, men det blir nog bra ändå. Vi får hoppas det i alla fall :)
 
Nähä, man kanske skulle göra sig iordning för jobbet.
 
Middag på restaurang igår;
 

Ridpasset 11 September - Zigge

 
Idag var det vilodag för Zigge, vilket betyder att jag endast sitter upp och joggar honom en kort stund. Detta för att vara säker på att han verkligen rört på sig tillräckligt mycket under dagen så han inte blir dålig i sin kropp.
 
Vi höll till på utebanan och jag skrittjobbade en hel del i början. Sen tog jag några minuter trav och sen lite galopp. Avslutade med några varv i trav igen och sen var vi klara. Passade på att även här tänka framåt, framåt, framåt utan att behöva driva hela tiden. Det gick bra och vi red i ca 25 minuter. Senblev det en skogssväng på lång tygel. Det sjuka ar att Zigge var helt supersvettig. Men det var väl sånt väder helt enkelt.
 
Men alltså... Jag måste bara säga det; Kolla vad snygg han är! :D

Måndag

Godmorgon nya vecka!
 
Idag är det måndag och det innebär ny vecka. Idag har jag monsterpass på jobbet. Börjar nu vd 7.30 och sen slutar jag nångång i kväll typ vid 22. Heja! Det är bara att kämpa. Fast det ska bli himla roligt. På dagen får jag besök och kommer få massa ny inspiration, och på kvällen har jag möte med några ur min personal. Typ lite kickoff. Superkul!
 
Med andra ord blir det ingen Ziggetid idag, utan han ska hänga med Anna. Trist för mig, men kul för dom, haha! Igår blev det ett kort pass på 20 minuter, mest för att Z skulle få röra på sig, men han blev genomsvettig ändå. Tokiga kuse. Hehe. Vet inte om det ar för att det ar lite kvavt ute eller vad det var.
 
Efter ridpasset var det årets första ponnycupsmatch. Det gick jättebra och det blev många fina ritter från båda lagen. Det var otroligt jämnt och ponnyerna bjöd inte på många extra poäng den här vändan kan jag säga. Med endast 1,5 poäng som skilde lagen åt stod det ändå klart att vi vann. Men guldmedaljen gick till andra laget, så det var jättekul! Jag gillar när det blir jämnt. :)
 
Nej hörni, nu ska jag slita upp Abbe ur sin sömn och ta en promenad innan jobbet. Vi hörs lite senare!
 
Här får ni vår snygga lagbild från igår;
 

Ridpasset 10 september - Zigge

 
Alltså min häst är fasiken bäst! Haha! Han är så himla rolig att rida! Vi har ju haft det kämpigt med bjudningen senaste tiden och det är det jag jobbar stenhårt för just nu. Det här passet red vi på utebanan och vi började med att enbart tänka framåt i hela uppvärmningen. Vi red på i ett lite högre tempo och jag försökte hålla skänkeln så still som möjligt och inte trycka en enda gång utan att jag menade något specifikt. Det är svårt. Att verkligen inte göra minsta lilla inverkan på hästen som man inte menar.
 
Efter det jobbade vi en hel del i galopp och gjorde ltie tempoväxlingar. Satte ihop lite extra emellanåt och gjorde även lite byten. Blev rätt många som blev riktigt bra faktiskt! Inte ett enda katastrofbyte heller. Superhärligt, haha! Ibland får man vara glad för det lilla.
 
I traven jobbade vi med att flytta för skänkeln och att då flytta för ett lätt tryck. Det jobbade jag med även i framskrittningen, att han skulle svara och nästan tänka att han skulle dansa undan för skänkeln om jag la till den. Det gick ändå rätt bra. Hela tiden under passet försökte jag vara noga med att  ska tänka framåt. Även när vi jobbade med exempelvis diagonalslutorna så vill jag ju att han ska tänka framåt. Det blev rätt bra sådana om jag får säga det själv.
 
Jag är så nöjd med min lilla knasiga kuse. På filmen ovan ser ni när han inte busar. Haha! De stunder det brinner i huvudet av att han blir lite väl taggad har jag klippt bort. Dem spar vi till en annan gång, haha!
 
Juste, jag fortsätter rida utan sporrar och än så länge trivs jag med det. Zigge känns väldigt nöjd. :)

Söndag

Godmorgon känns väl lite fel att skriva nu, hehe. Men ändå - Godmorgon!
 
Idag har jag tagit en välbehövd chillmorgon. Sov till typ halv tio och sen gick vi upp och ut med Abbe (Såååå skönt med en morgontrött hund!!) och handlade lyxfrukost. Gick sen hem igen och stekte ägg och bacon och fixade. Nu har jag och Abbe precis installerat oss i soffan och jag ska fixa lite inlägg här i bloggen.
 
Det blir ett om ridpasset igår där Zigge var så häftig att rida! Jag älskar verkligen när han vill kämpa och blir astaggad. Bästa häst! Det blir förhoppningsvis kanske en liten film också om jag får till det. :) Har ett nytt filmredigeringsprogram som jag ska pilla lite med.
 
Igår kväll blev det middag med lite kompisar på en av favoritrestaurangerna här i stan. Jag bara ääääälskar tapas och smårätter så det är verkligen en perfekt restaurang för mig. Jag beställde in goda drinkar, massa smårätter och ett gott rödvin till det. Så härligt! Jag blir nästan hungrig igen när jag tänker på det.
 
I eftermiddag går första matchen i årets ponnycup dressyr, det ska bli jätteroligt! Innan dess ska jag och Zigge ta ett lugnt joggingpass så han får röra lite på sig och sträcka ut sig lite. Hoppas på att kunna komma ut en sväng i skogen som avslut kanske.

Hoppasset 9 September - Zigge

 
Åh det var så roligt! Igår fick Zigge hoppa lite hinder, första gången på jättelänge! Både han och jag tyckte att det var superkul och jag är astaggad på att komma igång igen. Förut var jag duktig och hoppade typ en gång i veckan, men på senare tid har det liksom inte blivit så. Men nu ska jag försöka vara noga med att få in ett hopp eller bompass i veckan åtminstone.
 
Vi började med att ha två bommar på marken på långsidan där jag skulle bara hitta en framåtgalopp. Normalt avstmånd var tydligen 5 språng och jag och Zigge fick verkligen kämpa för att hitta en galopp så det blev jämna fem språng utan att jag bara gasade och släppte allt. Men, när vi började få till det så började Zigge plötsligt kännas väldigt fin. Så det där ska jag faktiskt öva på. Jag insåg liksom att jag kan galoppera mycket större än jag brukar göra.
 
Efter att vi hittat den lite mer framåtgaloppen började vi skutta över ett litet räcke som stor på medellinjen. Där fick jag också tänka att jag måste hålla den här framåtgaloppen och jäklar vad svårt det är att inte tappa trycket i svängen. Precis det jag tjatar om på mina elever. Att vi måste bibehålla energin även där. När vi fick till det blev det bättre. Dock är jag verkligen urkass på att känna avstånd på räcken. Jag får banne mig aldrig till det så att jag känner att jag har hundra procent säkerhet på avståndet. Men det är bara att öva.
 
Sen kom vi på en oxer som stod lite på sidan om medellinjen och där gjorde vi på samma sätt. Hålla galoppen genom svängen. Måste gånger fick jag tänka ännu mer energi och när vi fick till det och jag började rida blev det faktiskt rätt bra.
 
Vi hoppade upp till 90 cm, inte högre. Som sagt har det inte blivit mycket hoppning på senaste tiden så vi behöver ju liksom inte börja med att gå ut stenhårt. Men nu ska det inte få gå sådär länge till nästa gång.

Nytt i tävlingsgarderoben

 
Igår fick vi alltså hem ett paket på posten och i det låg detta nya tävlingsschabrak! Alltså.... HUR SNYGGT ÄR DET INTE!? Helt galet! Jag har designat det själv och det blev precis så snyggt som jag hoppades! Stora vita rutor och sen svart kantband runt om hela, detta för att Zigge ju är vit och ett vitt schabrak gör sig inte jättesnyggt mot hans vita kropp utan ett avvikande kantband. Sen har vi vinrött band i min kavajfärg, sen svart/vit/silvrig snurra och sen ett silverglittrigt band. Alltså.... Det kunde inte blivit bättre!
 
Till höger ser ni hur snyggt det kommer bli med kavajen och allt. Nästa söndag är det tävling i Eskilstuna och då invigs schabraket. Nu längtar jag typ dit bara för att få klä på honom det här schabraket! Hahahah!

Lördag

 
Godmorgon lördag!
 
Uppe tidigt, för idag är det jobbdag på ridskolan! Dags för lektioner igen och det ska bli grymt kul! Har så roliga grupper!
 
Igår kväll blev det lite sent då jag var i stallet ganska länge och hoppade (!!!) med Zigge och hade hjälp av två kompisar, det var riktigt kul faktiskt! Fick massa tips och tricks och det är så himla nyttigt att få någon annans ögon på sig ibland. Jag fick verkligen utmana våra gränser inom tempo och det behöver vi verkligen! Efter stallet blev det middag och lite umgås.
 
Idag blir det som sagt jobb på förmiddagen, men sista lektionen är slut redan 12.30, så efter det blir det nog lunch någonstans och sen rida Zigge. Ska bli kul att se hur han känns idag, såhär dagen efter hoppning. Det var ju SÅ länge sedan vi hoppade ordentligt. Men ni får veta det senare ;)
 
Ohh förresten! Igår fick jag hem ett mycet efterlängtat paket! JAg ska visa er vad som fanns i senare! Man dör typp snyggdöden!
 
Nä, nu ska jag slänga mig i bilen! Hörs senare!

Ridpasset 8 September - Zigge

 
Idag blev det lite lösgrande arbete kombinerat med skogsturer. Vi började med framskrittning i skogen, sen lösgörande pass på banan och sen skogstur igen efteråt. Härligt! Men nu börjar det bli mörkt. Så vi hann nog precis ut i skogen innan det blev alltför mörkt. Zigge är ju lite mörkrädd, så det är bra att öva tänker jag, haha!
 
På banan red vi som sagt lite lösgörande och jobbade på det här med egen bjudning. Jag försökte tänka på att vara så tydlig och konsekvent som möjligt i min hjälpgivning och att verklige nitne ge minsta lilla hjälp m ajg inte verkligen menade det. Det är SÅ lätt att hamna i att man sitter och driver av bara farten liksom. Jag vill komma till sån ridning att jag kan sitta still och att Zigge bjuder framåt själv. Att jag kan ge en hjälp för att jag menar det, inte för att jag råkade.
 
Vi gjorde en massa övergångar, fattningar och avbrott och även en del flyttningar för skänkeln. Vi testade även några byten och jäklar vad många han satte idag! Både till vänster och till höger! Duktiga lille pålle!
 
Idag plockade jag också bort sporrarna. Jag har tänkt att ajg ska rida utan ett tag och se om det blir någon skillnad. Efter dagens ridpass funderade jag tillbaka och insåg att det hjälpte mig att verkligen rida bättre med skänkeln och att Zigge kändes lite mer avslappnad. Sen fick jag ju inte riktigt samma reaktion på skänkeln och kundei nte förstärka lika mycket vid behov, men jag tyckte inte det var något jätteproblem. Det blir till att fortsätta och se om jag gillar det. Hittills är jag positivt överraskad.
 
Idag hade jag en stört snygg tröja på mig. Kanske den bästa jag har! Det syns dock inte så tydligt på bilden, men det är en present jag fick från mitt ponnycupslag. En jättefin tröja där det på ryggen står Sandra Enerstrand och Inzaghi. Gullelaget! ♥ I love them!

Friday finally!

 
Godmorgon!
 
Idag är det freeedaaaag! Alltså hur snabbt går veckorna egentligen!? Men jag gillar det ändå. Jag tänker att det är ett bra tecken att jag tycker dagarna går fort. Det sägs ju att det går fort när man har roligt. Jag har verkligen roligt. Med jobblivet och privatlivet. Vilken lyx egentligen!
 
Hur som helst, idag är det alltså fredag och jag jobbar såklart på dagen, och sen på eftermiddagen ska jag till Zigge. Jag funderar på att hoppa lite ikväll. Men vi får se hur det ser ut, det skulle vara nyttigt i alla fall, det var alldeles för länge sedan.
 
Igår blev det ett ridpass med mestadels lösgörande arbete. Han var så duktig! Men mer om det sen, nu är det dags att kila till jobbet och kicka igång den här dagen!

Kiropraktorbesöket 7 september - Zigge

 
Igår träffade Zigge kiropraktorn igen och jag var nervös. Eller kanske mer pirrig. Jättenyfiken på om det skulle vara bättre eller om det skulle vara samma.
 
Men oj så bra det gick!  Han kände igenom Zigge och var ganska tyst under tiden. Efter en stund kom utlåtandet; "Det är en enorm skillnad sen sist. Känner du någon skillnad?" Och det har jag ju gjort, Zigge har ju känts mycket mjukare och rörligare.
 
Zigge fick lite laser ändå då det såklart inte är helt borta men det var det enda. Jag fick stränga order om att aldrig låta Zigge vila helt utan att det är viktigt att han rör sig. Så skönt att ha de riktiga experterna på min sida, även om de självutnämnda experterna är helt emot mig i mitt tyckande.  
 
Nu tränar vi vidare!

Godmorgon torsdag!

Jag gillar torsdagar! Jag vet allvarligt talat inte varför, men det är något med torsdagar. Kanske kommer det av att jag red på torsdagar när jag var liten? Man längtade liksom alltid till ridningsdagen. Fast mest troligt är det väl att man börjar komma mot helg, men man är inte riktigt där än. Jag känner mig alltid som mest fokuserad på torsdagar.
 
Hur som helst. Idag blir det först ett gäng timmar på jobbet och dagen innehåller en del möten, men mest har jag ganska tomt. Det betyder alltså budgetarbete. Heja. Men det är snart klart.
 
Efter jobbet blir det stallet och äntligen rida Zigge igen! Ska bli sååå kul! Med andra ord gick det bra igår med kiropraktorn. Det kommer ett inlägg om det senare idag. Jag tänker mig ett lösgörande joggingpass där vi ska jobba med bjudning, bjudning, bjudning.
 
Igår kväll hade jag ponnycupsuppstartsmöte och det ska bli SÅ kul när det drar igång! Jag är supertaggad!
 
Igår efter mötet blev det ett besök på favoritrestaurangen. Det är så praktiskt att den ligger på samma gata i princip som där jag bor. Underbart! Men farligt. För min del blev det köttbullar och potaitspuré, galet gott! Är typ fortfarande mätt, haha!
 
 

Inför tävling

Har ni någon särskilt sak ni alltid pysslar till innan tävling? Mer än att bada hästen liksom. Jag brukar alltid frisera Zigge lite extra. Klippa vid kronranden.. Klippa vid tränset och toktvätta svansen. Kronranden tycker jag är en såååå liten detalj, men som gör sååå mycket! Vid tränset är mest för att det ska se snyggt ut med knopparna, hehe. Svansen vet ni ju att jag är crazy med. Zigge bara ska ha en vit och fin svans. Drömmen är att få den sådär vit att den nästan ser plastig ut, hehe. Silvergrå-vit. Såååå snyggt! En riktigt vit svans är ju typ det snyggaste, men en lite smutsig vit svans är ruskigt fult. Därför är det värt att tvätta och tvätta och tvätta. Vill ni se ett inlägg om produkter jag använder kan ni läsa HÄR. Nu hara jag visserligen lagt till några, men i det stra hela är det samma. Kanske skulle jag göra ett nytt med alla nya grejer?
 
 

Onsdag!

Godmorgon sötnosar!
Idag är det onsdag och jag är typ helt slut, haha! Igår var en lång och intensiv dag på jobbet, jag kom hem vid typ kvart i nio och då hade jag jobbat intensivt hela dagen. Pust!
 
Idag börjar jag dagen med en presentation för hela arbetsplatsen - vad har vi gjort, och vad gör vi nu? Sen har jag budget hela dagen. Heja!
 
Idag ska Zigge få träffa equiterapeuten igen. Ska bli spännande och höra om han tycker att det blivit något annorlunda. Det är ju nu tre veckor sedan han träffade honom och det är ju lite kort... Men vi har så många tävlingar framför oss sen, så jag känner att vi ska ta det nu. Efter alla tävlingar blir liksom lite för sent. Förhoppningsvis behöver inte så mycket åtgärdas, men det blir spännande att se.
 
Ikväll sen har jag uppstartsmöte med mitt ponnycupsgäng! Ska bli kul att träffa hela gänget igen och äntligen drar det igång ;)
 
Nu är det dags att springa till jobbet så jag hinner förbereda presentationen. Heja mig!

Ögongodis!

 
Men alltså hur snygga är inte dessa grejer!? Nyheter för hösten från mitt favoritmärke Eskadron! Om jag hade ne häst med brunaktig färg hade jag inte tvekat en sekund. ALLT hade fått komma hem till oss. Men som tur är så är Zigge vit och dessa skulle inte göra sig lika snygga på honom. Så jag avvaktar. Men herregud vad snygga dom är!
 
En annan sak som däremot skulle passa Zigge är ju detta galet mysiga täcke. Det ser ju typ ut som ett duntäcke för häst. SÅÅÅ mysigt! Och dessutom i Zigges snygga grå färg. Men Zigge har så många täcken att jag verklige nitne kan motivera ett inköp av detta. Så om någon vill ge Zigge ett sånt här som gåva blir jag otroligt glad ;) Haha! Nä men ärligt.. Hur snyggt är det inte!?
 

Godmorgon tisdag!

Hur mår ni idag? Jag är lite trött, och det känns lite jobbigt faktiskt. Jag har en lååååång arbetsdag framför mig. Börjar på morgonen och slutar inte förrän 20-21-tiden ikväll. Heja. Men det är bara at jobba på. Det är tur att jag har roligt på jobbet.
 
Vad gillar ni Zigges luggfrilla? Syns inte superväl, men han har ett riktigt schysst friss! Hihi! Alltid superlockig flera dagar efter tävling, så söt!
 
Igår fick Zigge på sig sin tappade sko igen. Skönt. Jag tänkteatt jag skulle jogga ett lättare pass efter det, men det gick inte. Han var så öm, stackaren. Förmodligen för att det var ena framhoven. Är det bak blir han inte alls lika öm, där avlastar han ju mer liksom. Vi får hoppas att det blir bättre så han kan ridas idag.
 
Hur som helst gjorde vi ett försök till att gå ut i skogen igår, men vi vände ganska snart. Zigge gick mestadels vanligt, men sen ibland kändes det som att han hade ont. Jag vill inte riskera något så vi gick tillbaka. Min älskade häst! ♥ Men som sagt, det borde vara bra idag, sist han tappde ne framsko, vilket var två år sedan, så blev han så öm att han inte ens ville stödja på benet. När det var fixat gick det över till nästa dag. Tokstolle!

Att vända till något positivt!

 
Jaha hörni, såhär efter helgens dåliga resultat skulle man ju kunna tänka sig att jag är superdeppig, inte ett dugg peppad och allmänt nere. Men nej. Jag väljer att vara besviken på poängen men att se det som ett tillfälle att förbättra något. Vi har kommit hem och nu ska vi ladda om inför nästa start. Vi fick nedslag på det jag vet att vi kämpar med. Jag sätter in den här ritten på erfarenhetskontot och lär mig att ta en motgång bättre till framtiden.
 
Självklart lägger jag lite skuld på omständigheterna, det känns lite skönare att ändå kunna luta sig lite mot att det fanns saker som spelade in på resultatet, men i det stora hela tänker jag att vi ju faktiskt inte är helt färdiga för det här. Jag brukar alltid försökta tänka att man ska tävla en nivå lägre än man tränar. Med andra ord, tränar man på de moment som dyker upp i MsvB ska man tävla MsvC. Så för att tävla MsvB ska man enligt den teorin träna på saker som är på MsvA-nivå. Det gör inte vi. Samma sak i hoppning. Ska du tävla 110 bör du hoppa minst 120 på träning. Enligt mig. Man ska vara färdig för nivån man tävlar. Och det är vi inte riktigt.
 
Så varför ger jag mig då in på det här kan man ju tänka då? Jo - Därför att våra resultat egentligen inte spelar någon roll. Självklart är det kul att få fina resultat och placeringar, men det är för mig mycket roligare att kämpa mig framåt. Som ni vet tränar jag inte för någon, så tävlingarna är typ min träning. Jag får någons ögon och bedömning på oss. Jag får se vad vi behöver jobba med, vad som önskas av oss. Senaste tiden har vi fått nedslag på skolorna, den här gången var det där vi glänste = Träningen har gett resultat. 
 
Nej, nu tänker jag att tills nästa tävling ska vi jobba på styrkan och bjudningen. Jag måste bli mer konsekvent i min hjälpgivning för att få Zigge mer reaktiv för hjälperna. Jag vet att han kan stänga av lite om jag gör för mycket, han är skolad att stänga ute lite grann. Han är gammal ridskolehäst och har fått lära sig att det inte alltid betyder att ryttaren vill något för att den lägger till skänkeln. Klart det blir svårt för honom om jag är otydlig och inkonsekvent. Det ska jag försöka ha i bakhuvudet hela tiden i träningen framöver.
 
Den här helgen har bara fått mig mer fokuserad. Nu jäklar ska vi greja det här!

Godmorgon Måndag!

Hejhopp allihopa!
 
Idag är det ny vecka och jag är laddad! Jag hade en bra dag igår så när som på en grej, men men. Jag började ju dagen med att slappa hemma. Att bara få vara, det var faktiskt riktigt skönt. Sen på kvällen åkte jag och bowlade och åt middag tillsammans med ponnycupslaget i hoppning. Det var lite som säsongsavslutning kan man väl säga. Jag fick presenter, ni får nog se sen :) Det var jättekul och mysigt att hänga med dom, bästa tjejerna! ♥
 
Tråkig grej igår var dock att Anna hörde av sig och sa att Zigge har tappat sin sko. Bläää. Men men, så kan det gå. Jag hoppas att hovslagaren har tid att komma ut idag, men annars skulle han nog komma på tisdag.
 
Annars idag blir det jobb, har en massa att göra. Och efter det sen åker jag till stallet och får nog promenera Zigge. Jag kan inte rida honom utan sko. Känns lite jobbigt att han ska vila flera dagar såhär nu, men det kommer säkert något gott med det också. 
 
Nåja, nu ska jag kila iväg ill jobbet och hålla tummarna hela dagen att hovis vill komma idag. Heja heja!
 
 

Division 1 omg.1 MsvB:2 - Zigge

Att vi överhuvudtaget kom iväg på den här tävlingen är typ ett under. En massa saker har hindrat oss, allt ifrån att en häst inte kunde delta plötsligt, till att bilen jag kör Zigge med är trasig och sen att han 21.15 dagen innan tävlingen tappade en sko. Så galet. Jag har inte alls känt mig förberedd på det här och ja, förväntningarna var inte på topp kan man väl säga.
 
Framridning
När vi väl kom in på framridningen kändes ändå Zigge bra. Vi joggade igång och jag kände väl att han saknade lite energi jag hade velat ha, men så har han känts senaste tiden. Vet inte om det kan ha att göra med att han byter päls eller något,(han har fått ett skav vid skänkeln till och med) men han kändes med mig och villig att göra som jag sa. Jag tyckte vi fick till det mesta rätt bra. Skolorna kändes grymt bra, enkla byten gick finfint och travökningarna gjorde han bättre än någonsin. Bytena blev sisådär, jag tycker det är svårt att göra dem på framridningen. Jag har lätt att sitta och stirra på att inte krocka med någon så jag fokuserar inte så bra.
 
 
Ritten
När vi kom in i collectingring kändes det som vi tappade lite energi. Det är alltid jobbigt tycker jag när det är långt till banan från framridningen. Vi tappar lätt fokus och får typ "börja om". Det måste jag bli bättre på! Hur som helst, sen fick vi rida in på banan och Zigge var lite spänd för domaren, men inte så himla farligt. När vi fick startsignal var jag lite nervös, men kände att det bara var att köra. VI vände upp, fick inte riktigt till halten och igång sen, men jag skärpte till mig och vi fick till travökningen bättre än vi brukar. Belönades med hela 4(!!) poäng! Jag är nöjd för att vara vi. Första öppnan kändes okej, men inte hallelujabra kanske. Vi fick en 7(!!!) även diagonalslutan fick vi bra betalt på, hela 6,5 poäng och det är jag glad för. Jag tyckte den gick bra för att vara vi också. Ökade trav på långsidan och även här fick vi till det bra för att vara vi, men tappade takt lite. Sen blev det tyvärr missförstånd när jag skulle ta tillbaka, och vi fick hela 4 poäng på ökningen och 4,5 på övergångarna. Kan tycka att övergångarna var betydligt sämre än själva ökningen, men men. Nästa skolor fick vi också till rätt bra och belönades med 6,5 poäng!
 
Resten av programmet, skrittdelen och galoppdelen är jag rätt nöjd med faktiskt. vi missade första bytet för att jag helt enkelt var ofokuserad och andra bytet blev ändå rent, men vi fick ändå bara 4,5 på det. Det blev för tidigt och ur rytm.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag och domaren tyckte verkligen helt olika den här ritten. Jag är faktiskt riktigt nöjd, så när osm på några missar, men domaren tyckte att vi var skitdåliga.Tråkigt. Jag hade såklart inte förväntat mig några superresultat, men nog tycker jag att vi förtjänade lite mer.
 
Juste, om ni undrar vad som händer mitt i galoppdelen... Jag red fel. Glömde lilla 8-meters-volten, hehe.
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6 / 12
Framåtbjudning 6 / 12
Lösgjordhet 5 / 10
Ryttarens sits och hållning 5,5 / 16,5
Korrektheten 5 / 10
 
Totalpoäng; 245,5 p, 56,628%
 
Tankar om poängen
Jag är inte alls nöjd. Jag tycker att vi förtjänade mer. Jag brukar inte ifrågasätta domarens poäng, men nu tycker jag inte det blev rättvist. Men alla ser olika saker. Den här gången såg jag inte vad vissa ryttare gjorde så himla bra, och så kan det vara. Samtidigt är det SÅ nyttigt att få en bedömning av en domare som inte alls tycker att vi gjorde bra ifrån oss. Då lär jag mig vad vi ska kunna visa upp bättre.
 
Det känns himla tråkigt att få så sjukt låga poäng på Allmänna intrycket. 5,5 på mig liksom. Jag har nog aldrig fått så lågt. Tråkigt.
 
Slutkommentar
Trevlig häst Behöver bli bättre i sina galoppombyten och sina tempo variationer.
 
Tankar om slutkommentaren
Ja jo. Vi saknar styrka i tempoväxlingarna och vi är inte säkra i bytena än. Så det stämmer ju såklart.
 
Tre bra saker från starten
 • Vi lyckades byta "rent" till höger!
 • Vi fick 6,5 och 7 på alla skolor!
 • Jag är jättenöjd med Zigges insats!
 
Två vi ska bli bättre på
 • Jag vill hitta mer framåtbjudning i Zigge. Utan den kommer inte lösgjordheten och han blir svår att påverka.
 • Vi ska jobba upp styrkan i tempoväxlingarna, de drar ner mycket när de alltid blir gånger två.
 
Domare var Gunnel Fonserius-Jonsson

Söndag

Godmorgon allihopa!
 
Idag är det en galet trött Sandra som skriver här. Gårdagens äventyr tog hårt på mig. Att åka på en sån nervös tävling efter att ha sovit 4 timmar och stressat hela dagen innan... Ingen superhit. Igår påeftermiddagen kände jag mig typ bakis och däckade så fort jag kom hem. Idag har jag en tryckande huvudvärk och mår illa. Usch. Inte igen.
 
Hur som helst, jag är nöjd med gårdagen. Kanske jättekonstigt tycker några av er eftersom vårt resultat inte blev någon höjdare, men jag har andra kriterier. Hehe. Jag berättar mer senare.
 
Abbehunden är lika trött som jag tror jag, han har varit iväg hos en familj med två barn. Han äääälskar barn och all uppmärksamhet. Men han blir helt slut av det, och sover typ flera dagar i streck. Så det blir jag och Abbe i soffan idag. Kolla serie i mängder känns som ett härligt alternativ idag. Sådär som vanliga människor hinner med ibland. Haha!
 
Jag ska givetvis också lägga upp film på ritten igår, tankar, utvärdering och sånt. Dock måste jag bara få filmen först, och så ska jag äta god frukost nu. Så vi hörs snart!
 
Btw, idag har Anna Zigge och jag tror att hon tänkte rida ut med honom. Mysigt!

Lördag - tävlingsdag!

 
Godmorgon!
 
Supertidig morgon här, men det är tävlingsdag och då blir det tidigt! Nu är vi framme på tävlingsplatsen och jag ska äta lite frukost. Sen är det dags att göra iordning Z. 10.10 startar vi. 

Igår var en minst sagt spännande dag. 21.15 upptäckte jag att Zigges ena sko satt snett och var halvt av. Panik. Som tur är har jag vänliga vänner så jag fick hjälp av en att slå på den. Så snällt att komma så sent för att hjälpa mig.

Vi kom hit först av alla, haha! Zigges gick så fint in i transporten idag så vi kom iväg i god tid. Bästa häst! Nu ska vi bara ha kul och det får gå som det går. Allt inför det här har gått snett känns det som så nu får vi bara ha roligt!

På instagram la jag upp en kul bild från igår. Kika in där, teamzigge heter vi där ;)

Mot den vita svansen!

 
Igår tog jag tag i svansen och testade ett nytt sätt att få den vit. Som ni vet kämpar jag alltid för att få den perfekta vita silversvansen på Zigge. Svårt med tanke på att han nästan alltid bajsar på den i boxen... Eller tokrullar sig i hagens lerpöl. Varje dag. Jag vet inte alls vart det kommer från, men jag har världens största hang-up på att den bara ska vara vit. Något annat finns inte. Så nu jobbar vi alltså stenhårt på det igen och jag måste nog säga att resultatet efter gårdagens fix blev rätt bra. Jag hade tyvärr inte kameran med mig men här ovan ser ni två helt oredigerade mobilbilder som ändå visar ganska bra hur verkligheten såg ut.
 
Jag tycker nämligen att lika fin som en riktigt vit, lång och tjock svans kan vara... Lika ful kan den vara om den blir pissgul! Hur gör ni andra med vita svansar på era hästar?

Fredag!

Godmorgon!
 
Idag har jag en massa saker framför mig! Dagen innan tävling! Dagen börjar med jobb såklart, och sen efter det blir det att ta tag i allt fix.
 
Jag ska såklart trimma med Zigge inför morgondagen, och han ska också tvättas från topp till tå. Igår passade jag på att fixa svansen och att klippa hovskägg och sådant. Men sista tvätten måste ju såklart göras idag.
 
Jag måste också åka och hämta släpet som Zigge ska åka i. Han ska få åka sitt favoritåk imorgon. Perfekt! Jag hoppas verkligen att det ska gå bra att lasta imorgon, vi kommer behöva lasta tiiiiiidiiiiiigt. Vi har en bra bit att åka till tävlingen och jag vill verkligen vara ute i god tid. Jag kommer nog vara himla nervös också och då är det skönt att inte ha tidspress också.
 
Jag skulle också behöva åka och handla på en mataffär. Köpa på mig påsar med morötter, frukost till mig och även lite snacks. Jag älskar russin, så det blir nog några paket russin, haha!
 
Jag måste också packa allt som går att packa idag. Typ packa in i släpet och så. Utrustningen får vara kvar i den låsta och larmade sadelkammaren i stallet, men det man kan packa är ju skönt att ha gjort. Knoppa måste jag ju göra också! Det tänker jag försöka hinna göra idag, det är skönare att ha det gjort idag och i och med att jag syr knopparna så brukar det inte vara några problem att de inte skulle hålla. De håller hur länge som helst, haha!
 
Nehej, nu dags att sätta fart med den här dagen!

Ridpasset 30 Augusti - Zigge

 
Ridpasset i tisdags var himla svettigt. Vi började med att det blev väldigt många i ridhuset, och sen när vi avslutade var det bara vi och en till. Haha! Jag försökte fortsätta jobba med bjudningen. Rida fram utan spö, och sen bara ta det kortare stunder om jag behöver det. Jag vill inte att det ska bli en falsk bjudning. Han var inte helt framme ändå, så det blir att kämpa vidare med det här idag. Men vi gjorde lite enkla byten och vanliga byten. Idag startade jag med ett byte till höger och han bytte rent direkt! Duktiga duktiga häst! Åt höger börjar falla på plats, me ndet är såååå noga att jag gör som jag ska. Till vänster kan jag liksom slarva lite och det blir ändå oftast rätt eller nästan rätt. Till höger blir det rätt om jag är superfokuserad och helt katastrof om jag kopplar av lite. Jag måste vara extremt tydlig och tajmad med min nya ytterskänkel. Men när det stämmre så blir det riktigt bra! Så himla roligt!
 
Mot slutet fick vi också till bra diagonalslutor. Det är något som Zigge tycker är riktigt jobbigt, och det jag förstår honom. Det kräver ju lite extra. Men vi får styrketräna helt enkelt, för bättre ska vi bli!
 
Oooiiiihh, nu blev jag supertaggad på ett pass! Låt det bli kväll nu nu NU! 

Torsdag

Godmorgon! Men alltså va!? Vadå 1 september!? Hur fort gick det såhär....
 
Nåja, idag har jag en riktigt bra dag på jobbet framför mig. Kalendern är helt utan möten, nästan. Ett möte eller två, men i övrigt helt tomt på bokade tider. Jag har massor jag behvöer få gjort, så det hoppas jag på imorgon. Jag gillar visserligen mötesdagar, men nu har det varit fullt upp ett bra tag så det ska bli riktigt skönt med en dag till alla de där andra sakerna man behöver hinna med.
 
Efter jobbet blir det att åka till Zigge. Helt otroligt vad man kan sakna en häst på bara en dag ifrån honom! Tokigt! Men det ska bli så härligt att träffa honom igen. Det blir förmodligen ett dressyrtrimningspass med fokus på skolor. Kämpa kämpa! Vi har nämligen lyckats få till det med tävlingen i helgen. Vi får sällskap av ett jättekul ekipage! Ska bli såååå roligt! Men vi måste bli bättre på skolorna, snarast! Hahaha!
 
Igår var det Annas dag med Ziggemannen och han hade skött sig bra enligt rapporter. Det känns bra, vi vill inte skrämma bort Anna med tokerier. :)
 
Juste, igår var jag på planeringsmöte för ponnycupen för säsongen. Ett jättebra möte med bra innehåll tycker jag. Enkelt, koncist och väldigt bra, tydliga förklaringar om vad ponnycupen handlar om. Det behövs. JAg kommer i år vara lagledare för vår klubbs ponnycupslag i både hoppning och dressyr, men jag kommer inte skriva särskilt mycket om det här i bloggen. Undrar ni får ni fråga istället ;)
 
Nähä, nu ska jag kicka igång den här dagen! Abbehunden har vaknat och vill ut på kisspromenad tror jag minsann! Morgontröttare hund får man leta efter, haha!