MsvC:1 19 Mars - Zigge

Framridningen
Inför den här ritten kände jag ju lite "shit, nu blir det svårare - hur det ska det gå?" Men jag körde på. På framridningen nu betedde sig Zigge ungefär likadant som i klassen innan. Bitvis jättefin, andra stunder helt knasig och stannde och backade och snurrade och sånt. Så dumt. Men det var bara att rida på. Jag la myket fokus på att lösgöra och få honom att slappna av. Men det är lättare sagt än gjort. Lite irriterande att det ska vara så jäkla svårt på hemmaplan, men samtidigt är jag faktiskt glad att han är så laddad och busig. Det tyder ju ändå på att han gillar det.
 
 
Ritten
När vi kom in på banan tänkte jag lite att det få gå som det går. Och så red vi. Jag är faktiskt rätt nöjd med ritten ändå. Förutom våra stora missar gick det andra rätt bra. Han är fin i formen tycker jag och han vsar ändå betydligt mer uppmärksam på mig än klassen innan. Han spände av mer även om han fortfarande var spänd. Väldigt roliggt att mellan och ökade gångarterna gick betydligt bättre än vanligt just eftersom vi tränade på dem med Helena dagen innan. Ja, den här ritten hade vi faktiskt riktigt kul ändå.
 
Allmänna intrycket
Gångarter 7 /14
Framåtbjudning 7 / 14
Lösgjordhet 6 / 12
Ryttarens sits och hållning 7 / 21
Korrektheten 7 / 14
 
Totalpoäng; 295,5 p, 62,872%
 
Tankar om slutpoängen
Det här ritten blev ändå ganska bra, men med några stora missar tyvärr. Bland annat två ordentligt kostsamma sådana när vi fick ett omslag i förvända bågen som är koefficient och även att vi fick galoppinslag i ena slutan där vi hade kunnat plocka en massa poäng. Men men. Shit happens och man får försöka plocka mer poäng på andra delar. Och det gjorde vi ändå. en 8a på inridningen och 7,5 på ökad galopp och samlad galopp. 7a på vänster öppna som är denvi brukar ha allra svårast för vilket också var roligt! Det allmänna intrycket håller jag så väl med om. Han var fakiskt rätt fin och förtjänade en massa 7or där! Men 6an på lösgjordheten känns också rätt eftersom han var lite spänd och vi därför fick missar.
 
Plats 7 av 20
 
Slutkommentar
Mjukt ridet men väl återhållet. Lycka till! :)
 
Tankar om slutkommentaren
Som vanligt en fin kommentar, tänk vad bortskämd jag är med fina kommentarer på tävlingar! Ni vet att jag gillar att få kommentaren "Mjukt ridet" även om jag vet att det också betyder att jag nog är lite i mesigaste laget. Men det är ändå roligt. Jag höll nog faktiskt igen lite så det stämmer ju också.
 
Tre bra saker från starten
  • Våra mellan och ökade gångarter gick bättre än vanligt
  • Fin i vänsterskolorna (utom galoppinslaget)
  • 8a på uppridning! I höger galopp - heja!
 
Två vi ska bli bättre på
  • Lösgjordheten! Nu när vi lyckas hitta lite mer bjudning måste vi få loss honom lite mer.
  • Jag måste hitta ett sätt för Zigge att förstå att vi inte alltid får göra byten på banan nu.
 
Domare var Anne-Carin Klinge Sporrong

Fredag

Godmorgon!
 
Fredag idag och jag ser fram emot den här dagen. Hela dagen är full av intervjuer för min del. Först en stor gruppintervju och sen ett gäng enskilda lite mer personliga intervjuer med personer jag reda träffat en gång. Kul! Efter jobbet ska jag äntligen åka till Zigge och pyssla om honom! Hoppas kunna rida ett pass också för i helgen är det tävlingar på vår anläggning så då finns det ingen ridbana varken på lördagen eller söndagen.
 
Igår hängde Zigge med A och han hade skött sig jättebra. Hade varit väldigt fin. Så kul! Han verkar vara inne i någon uppåtkurva - underbart! Jag jobbade massor igår, började morgonen med möte på stadshuset och sen höll jag högt tempo hela dagen. Käkade lunch under ett möte så det blev inte en enda paus och jsg blev klar först 20.30. Sådärja.
 
Så idag hoppas jag kunna sluta lite tidigare faktiskt. Har sista intervjun fram till 16.15, så då ska jag åka tänkte jag. Men vi får se. Av erfarenhet vet jag att jag inte brukar komma iväg den tid jag tänkt, haha!
 
Nej, nu ska jag kila till jobbet, ha en bra dag!

Lokal LA:4 19 Mars - Zigge

Jag har nog ALDRIG känt mig så otroligt dåligt förberedd inför en tävlingsstart som den här tävlingen. Haha! Men, är det på hemmaplan så kan man ju lika gärna vara med ändå liksom. Sagt och gjort. Dessutom mitt sämsta program.
 
Framridning
När jag red in på framridningen var Zigge så jäkla pigg. Jag kunde inte skritta på långa tyglar och det var ävldigt spännande. Men som vi kom fram till på träningen dagen innan - Zigge blir nog egentligen spänd. Och på hemmaplan blir han otroligt spänd när det är tävling. Så vi kämpade på framridningen. Kämpade med att få honom så lösgjorde det bara gick. Bitvis på framridningen var han faktiskt jättefin, men efter en stund började han med sina dumheter. Han backade, bockade, snurrade, reste sig rätt högt nu och jaa.. Heja.
 
Jag tog tag i problemen, skämdes lite när vi nästan backade över ett annat ekipage, och sen släppte det lite. Men en del av mig gav nog upp lite grann tyvärr.
 
 
Ritten
När vi kom in på banan, eller ja. När vi till slut kom in på banan ska jag kanske säga. Han började ju såklart backa och greja innan vi kom in. Alltså en spänd Zigge. Ingen jättebra uppladdning. Sen när vi körde igång var han bitvis jättefin, och bitvis hade vi ingen som helst kontakt. Protokollet belönades med allt från 2 till 7,5.
 
Det som framförallt trasslade till det för oss och gjorde att vi fick så otroligt låg procent var bakdelsvändningarna. Där ballade han ur lite och backade och grejade. Tack och lov blev det nte SÅ himla mycket som det kan bli, men ändå. Sen hade vi liksom lite problem där i och med att han blev så spänd. Fram till det hade vi riktigt bra och när spänningen väl släppte igen hade vi också bra, men den här gången räckte det inte. Men det är bara att kämpa vidare.
 
Allmäna intrycket
Gångarter 6
Framåtbjudning 6,5
Lösgjordhet 6/12
Ryttarens sits och hållning 6/12
Korrektheten 6,5
 
Totalpoäng 59,189%
 
Plats 10 av 15
 
Mina tankar om slutpoängen
Ja alltså.. En underkänd ritt i LA känns ju inte jätekul numera. Jag försöker påminna mig om att vi för bara ett par år sedan debuterade LA på drygt 60% och var helt överväldigad. Jag försöker påminna mig att Zigge har gått på halvfart i typ ett halvår oh att det var första tävlingen på länge - dessutom på hemmaplan. Inte som en bortförklaring för vi ska greja det här, men för att inte gå och gräva ner mig någonstans. HAdde vi inte fått trasslet i bakdelsvändningarna och bara fått dom godkända hade vi fått 63%.. Jag får tänka positivt.
 
Jag försöker också påminna mig om att vi faktiskt belönades med 7,5 på uppridningen och även på överstrykningen och ena förvända galoppen. Jag tittar också mycket på att alla våra mellantravdelar blev godkända och att vi faktiskt belönades med 7 på ena! Det har vi ju kämpat med! 
 
Slutkommentar
Fin häst som för dagen blev lite dålig i sin kontakt. Lycka till! :)
 
Mina tankar om slutkommentaren
Den här domarenhar ju dömt oss många gånger och senast var när vi vann MsvC:1 i juni. Hon måste ju ha undrat vad tusan vi har sysslat med senaste tiden, haha! Men hur som helst - Jag är glad för komentaren. Han är fin och för dagen var det jättedålig kontakt. Så jaa..
 
Tre bra saker från starten
  • Vi fick en 7 på mellantraven!
  • 7,5 på uppridningen!
  • Att vi faktiskt fick väldigt höga poäng förutom trasslet
 
Två vi ska bli bättre på
  • Lykas få bort spänningarna ännu mer på hemmaplan
  • Vänstervarvet måste bli lite mer rakriktat.
 
Domare var Anne-Carin Klinge Sporrong

Torsdag

Godmorgon!
 
Idag har jag en väldigt lång dag framför mig och det blev en lång dag igår. Började inte förrän 8.30 igår vilken var skönt, men sen jobbade jag till 23.00. Lång dag. Samtidigt var det så skönt att få bort lite jobb som jag inte hunnit med. Idag ser dagen ut som så att jag börjar nu på morgonen och kör på i ett högt tempo fram till 20.30. Jaa, vad ska man säga. Har man mycket att göra så blir det lite så ibland. Men men.
 
Tak och lov har jag ju bra människor runt om mig som hjälper till med Zigge så Z har hängt med A igår och kommer hänga med A idag. Igår hade han skött sig jättebra tydligen, superkul! Jag längtar till jag får sitta upp på fredag igen!
 
Juste, jag anmälda mig och Z till en tävling i påsk, men kom bara med som reserv. Typ 19e reserv eller något. Idag när jag var inne och tittade så står jag som första reserv! Så har vi tur blir det tävling på bortaplan i påsk! Hoppas hoppas! Inte för att vi känns helt redo för det då det är en MsvB:2, men ändå. Sköter han sig som i tisdags - ja då är vi redo. Men blir det som senate tävlingen - då skämmer vi ut oss. Haha! Men vem bryr sig, vi har kul!

När allt bara fungerar

Ridpasset 28 Mars - Zigge
 
Vilket ridpass vi fick igår! Aaaaah! Jag var SÅ lycklig efteråt! Eller ja, under passet också. Ni vet när det bara fungerar - Så var det igår! Jag började med att jogga Zigge väldigt låg i formen och att verkligen forma innersida. Både i trav och galopp jobbade vi på det sättet och sen tog vi lite paus. När vi kom igång började vi trava och gjorde vår läxa från Helena; liten volt, böja honom i kroppen oh flytta undan hela varvet runt. Det gik bra men var ju såklart jobbigt för honom. Och mig, haha!
 
Sen jobbade vi med lite öppna och här var Zigge jätteduktig! Höll ordentligt med böjning och energi genom hela öppnan. Så kul! Kan vi få till det så på tävling får vi nog 7or och 8or på skolorna. Vi gjorde några sluotr också, men dom har vi lite lättare för ju.
 
Sen jobbade vi lite galopp igen och då körde vi en hel del förvänd galopp på olika linjer. Viktigt att tänka på att hålla ihop honom och att han inte får gå iväg. Går hästen iväg i den förvända galoppen är det lätt att få omslag. Och vi har ju haft lite kämpigt där på senaste tiden. Det beror ju helt klart på att vi övar byten, Zigge som vill göra rätt är ju så stolt nrä han gör ett byte, även om det blir lite tokigt.
 
När vi jobbat lite i förvänd ett tag vände jag över ridbanan och gjorde lite byten - och dom bara satt där! Åt båda hållen gjorde han rena byten hur plättlätt som helst! Det var så kul! Vi passade på att jobba med byten och variera med förvänd och rättvaänd galopp. Och han bara var kvar och väntade på mig. Underbar känsla!
 
Sen gjorde vi en övning också där jag fattade galopp på långsidan mot spegeln så jag kunde se att han verkligen var rak i fattningen. Sen vände jag snett igenom och bytte galopp och sen avbrott på kortsidan. Sen ny fattning på långsidan, diagonal med byte och avbrott på kortsidan - ja, ni fattar. Jättebra övning! Den fortsätter vi med en annan dag.

Onsdag

Godmorgon! Jag sitter i soffan och lyssnar på min ljudbok (Det är faktisktriktigt trevligt med ljudbok tycker jag under tiden man gör sig iordning och äter frukost och sånt #tantpoäng) och äter frukost och sånt. Igår blev det inga inlägg för jag hade fullt upp. Jag började dagen med att försova mig. Yeeey! Fast inte så farligt, men det gjorde att jag inte hade den där extra stunden på morgonen som jag sätter mig framför bloggen. Utan jag gick till jobbet direkt och sen var det full fart hela dagen. Intervjuer - både gruppintervjuer och enskilda intervjuer. Sen försökte jag hinna med lite mail som jag inte haft tid för och sen blev kockan alldeles för mycket så jag fick sätta fart och åka till stallet. Väl i stallet tog jag det ltie lugnt. Min tanke var att hålla tempot uppe så jag skulle komma hem rätt tidigt, men icke. Jag pysslade och fixade och myste. Mycket bättre så. Ridpasset var helt amazing! Mina ögon måste lyst efteråt, haha!
 
Idag har jag återigen fullt upp på jobbet, min kalender just nu är kaos. Fick ett mail från en kollega igår "Hej, jag hittar inte en enda lucka i din kalender, har du tid med mig i typ 2,5 minuter nån gång den här veckan?" - Då vet man att man har lite mycket. Så får jag lite tid över idag behöver jag delegera lite uppgifter. Jag är så lyckligt lottad att jag har flera riktigt kompetenta medarbetare i min grupp så jag har nog en liten plan.
 
Efter jobbet idag ska jag faktiskt bara gå hem. Ta det lite lugnt och bara vara hemma. Skönt. Juste, läkarbesöket i måndags gick bra. Faktiskt jättebra. Och igår fick jag även frågan om när inläggen om våra tävlingsstarter kommer. Jag har ju inte lagt upp dom än, men jag ska se till att göra det. Kul att ni vill ha dom! JAg kanskehinenr skriva all text ikväll.
 
Nej, nu ska jag sätta fart och fixa håret innan jag går till jobbet. Ha en fin dag hörni! ♥

Ett bra ridpass

Ridpasset 26 Mars - Zigge
 
Som jag skrev tidigare hade jag ju värsta lyxen att Zigge var framskrittad när jag kom till stallet. Så jag kunde i princip bara gå in på ridbanan och sitta upp. Jag skrittade dock en stund ändå innan vi började jobba. Vi började med att jogga igång en stund i trav och sen i galopp. Vi jobbade lite upptempo i galoppen och så snart Zigge blivit lite vsarm i kroppen började vi jobba mer med böjning i låg form. Fortfarande med ett rätt friskt tempo. Sen tog vi lite paus.
 
Efter en skrittpaus tog vi tag och joggade lite trav och fokuserade då på att han ska ta innerskänkeln. Vi jobbade på volten och körde en övning från en träning vi hade förra veckan. Där böjer vi runt innerskänkeln och flyttar sedan undan för innerskänkeln runt på volten. Jääättejobbigt för både Zigge och mig, men väldigt lösgörande för honom. Efter det gick vi ut på fyrkanten och rätt upp mot spegeln där vi jobbade öppna. Zigge höll ett bra tempo och bra böjning där faktiskt. Jättekul!
 
Efter ytterligare en paus jobbade vi lite galopp och då körde vi även en övning från senaste träningen. Tempoväxlingar på volten. I dessa får jag verkligen tänka på att rida honom hela tiden och inte bara släppa allt, men också att göra tydliga övergångar mellan ökad och minskad galopp. Fungerade faktiskt också rätt bra. Sen passade vi också på att jobba med raka spår. Älskar att ha ett 20x80 ridhus med stor spegel på kortsidan så man kan vända upp och verkligen se att hästen spårar. Vi är rätt bra på att få till det i högergaloppen (det är därför vi alltid vänder upp i höger galopp på dressyrbanan även om vi egentligen är bättre på galopp-halt i vänstergaloppen) men i vänstergaloppen har vi svårt att vara sådär spikraka. Det är därför bytena från vänster till höger trasslar en hel del. Så det kämpade vi med.
 
Efter nästa paus tog vi faktiskt och gjorde några byten och i början trasslade det åt båda hållen, men sen kom jag ihåg att jag inte får galoppera för stort och då blev det bättre. Då lyckades vi göra rena byten åt båda hållen. Duktiga duktiga häst. Det går framåt!

Måndag vecka 13!

Godmorgon! Igår kände jag mig som en riktig proffsryttare! Varför? Jo för att när jag kom till stallet var A där och hade fixat massa med Zigge. Packat hans mat, mockat, fixat hinken och gjort iordning honom och gick runt och skrittade på stallplanen. Så det var bara för mig att sitta upp och rida ett pass. Hur lyxigt!?
 
Ridpasset gick sen bra och det var trevligt med sällskap. Zigge var glad och ambitiös och jätteduktig. Efteråt hjälptes jag och A åt med Zigge och ja, det kändes lite lyxigt.
 
Idag ska jag jobba nu på dagen och har en massa personer jag ska träffa för intervju. Så kul! Den här perioden av året är verkligen hektisk med intervjuer, men det är SÅ kul! Efter jobbet åker jag sen till sjukhuet och ska kolla lite grejer och efter det till ridskolan för alite lektioner. Heja mig! Den här månaden jobbar jag typ som en galning, haha!
 
Zigge ska hänga med Linda idag och ska få komma ut i skogen. Perfekt! Då blir han nog glad! Jag hoppas han sköter sig bara. Jag red på rätt ordentligt igår så han ska vara lite urladdad, men vem vet.
 
Nu ska jag äta upp resten av frukosten och kicka igång den här veckan! #taggadpålivet

Alltid när man kommer med hinken

 
Gulle-gulle häst! När man kommer med en nyfylld hink vatten vill han ALLTID dricka såhär. Egentligen borde jag lagt upp en filmsnutt istället, han är nämligen så rolig för han viftar på öronen när han dricker såhär. De åker liksom fram och tillbaka med en jäkla fart. Så söt!  Men - Det är BARA om vattnet är ljummet. Är det kallt ignorerar han det. Tokstolle!

Söndag

Hej på er! Idag blir det ett sent förstainlägg här. Det förklaras nog enklast med att jag är lite seg idag. Vi hade en jättebra kväll igår och den följde ju på en rätt hektisk dag. Jag började ju dagen med att jobba med lektionerna 8-13, sen tog jag hand om Zigge och åkte sen snabt hem för att duscha. Sen tillbaka till stallet för att köra hästlekis kl.16.00. 18.00 skulle vi sen vara uppe i Stockholm för 30 + 30 års fest. Vi hade meddelat att vi nog skulle bli lite sena och vi kom dit till typ 18.40. Ändå rätt bra tycker jag om jag får säga det själv, hehe. Dock hade vi nog lite för bråttom när vi skulle parkera.. 
 
Festen igår var i alla fall jättetrevlig och vi åkte hemåt rätt sent! När vi skulle hem och gick till bilen insåg vi att parkeringshuset vi ställt den i hade stängt. Vi kunde alltså inte komma in till bilen. Heja. Vi fick ringaoch be någon komma och lösa ut oss. Kul räkning. Så jäkla dumt! Men men. Vi kom hem vid 5-tiden typ så ni kan ju ana att man är lite seg idag.
 
Så idag har vi helt enkelt spenderat hela dagen med att först ta en lååååååång sovmorgon följt av en god och stadig frukost och sen bara chilla i soffan typ. Nu mot eftermiddag/kväll ska jag strax börja röra mig mot stallet för att ta hand om Zigge. Det har varit, eller det är fortfarande, Pay & Jump på ridskolan så alla ridbanor är upptagna. Så jag passar på att ha en slappardag och åker dit när vi kan få ut något av ridpasset stället.
 
Under dagen idag har jag passat på att styra upp min youtubekanal lite grann. Inga jätteförändringar, men styrt upp lite spellistor och sånt. Funderar på att utveckla ännu lite mer på youtube, men vi får se. Vad tycker ni? ;)

Ridpasset 24 Mars - Zigge

 
Åh, igår premiärade vi på utebanan för i år! Så underbart! Jag var dock lite pirrig och visste ju att jag riskerade en liten flygtur om Zigge började bralla och ha sig, men det gjorde han inte. Han var pigg och glad, men höll sig på mattan. Duktiga häst! Det är SÅ underbart nu när det är lite ljust längre på dagarna så man faktiskt kan rida ute även efter jobbet. Han man en lite mörkrädd häst som jag så är det inte askul att rida i mörker, haha!
 
En sak som jag älskar med att vara på utebanan är ju att man får lite extra framåtjudning i hästen, och en annan sak är att jag har såååå mycket yta. Att rida på en halv eller lite mindre än en halv ridhusbana är ju ingenting mot att få galoppera runt på vår jättelika utebana. Jag vet inte exakta måtten men tror den är typ 70x120 eller ännu större.
 
Vi började med att mest jogga runt och höll ett lite framåt tempo. Zigge var nöjd och frustade på rätt bra. Mot slutet samlade vi ihop oss och han fick göra några byten som han längtat efter. Och vet ni vad vi satte? En diagonal med tre galoppsprång med fyra språng emellan! Min häftiga häst!!! Det här ska jag leva länge på!

Lördag

Godmorgon!
 
Idag är jag uppe tidigt som vanligt och ska åka till stallet. Lektioner står på schemat och även om jag är lite trött efter en hektisk vecka vet jag att jag blir så full av energi när jag kliver över tröskeln och blir ridlärar-Sandra. Så häftig känsla och jag är så tacksam att jag får ha den känslan varje dag jag går till mitt jobb. Oavsett om det är det här jobbet eller det andra. Älskar!
 
Efter lektionerna ska jag fixa me Zigge. Mockning, matpåsar och promenad blir det idag. Zigge ska nämligen få en helt vilodag idag. Det blir bra det. Sen ska jag faktiskt skynda mig hem för att duscha och sen åker jag tillbaka till stallet för att köra hästlekis. Det blir ju lite knasig ordning, men det får lov att bli så för att få dagen att gå ihop. Hästlekis är jag nämligen klar med kl.17.00 och klockan 18.00 börjar en 30 + 30 årsfest som jag och Jonn ska på. Heja! Vi har redan sagt att vi nog inte hinner dit till 18, men man kan ju göra så gott man kan liksom.
 
Nej, nu ska jag sätta fart och åka till stallet. Lite senare kommer en text upp om gårdagens ridpass som var så grymt på flera sätt! Jag har världens ästa häst!

Hoppträning 23 Mars - Zigge

 
Åh vad roligt vi hade igår, jag och Zigge! Det var instruktörsträning för alla oss som har hoppgrupper på ridskolan och vi fick då träna för Pontus Westergren. Vi har tränat för honom förut och både jag och Zigge trivs med det.
 
Nu är det ju så att Zigge inte har gått så mycket bommar eller hoppning typ alls på väldigt länge så vi körde mest markarbete. Supernyttigt! Hinderhöjden är ju sällan problemet om allt där emellan fungerar - right?
 
Vi fick börja med att värma upp hästarna på en stoooor åttvolt och verkligen böja igenom hästarna runt innerskänkeln och rida dom för innerskänkeln upp mot yttertygeln. Vi fick också tänka mycket framåt. Här hade Zigge och jag det väldigt jobbigt i vänstervarvet i traven och lite lättare i högervarvet. Sen gick vi på galoppen och då var det lite lättare för oss förutom att vi hela tiden kom ikapp alla andra - jag och min stora kuse, hehe.
 
Sen fick vi hoppa på led alla fyra i gruppen och då hoppa på en åttvolt i lite framåttempo - Gissa om Zigge var lycklig? Jag trodde nästan han skulle springa över hösten framför ibland, haha!
 
Sen gick hela passet ut på att sätta ne rytm och hålla den. Att våga vara stilla och också gasa och fånga upp i rätt lägen. Att liksom balansera av och fånga upp inför en sväng för att sen kunna gasa ut ur den. Sjukt bra fungerade det! Zigge var glad och nöjd och gjorde ett bra jobb. Det var så roligt! Här ovan får ni ett litet klipp so mjag hade turen att få filmat av en fin vän :)

Fredag

Halloj! Idag är det full fart som vanligt. Just nu äter jag lunch. Tio i tre. Ja det säger nog en del, hehe. Jag började morgonen med ett möte på banken. Det blev ett lovande möte med bra besked och beslut. Sen har jag jobbat. Tagit tag i en hel del grejer som behövt göras och nu ska jag snart ta det sista.
 
Sen blir det stallet och ta hand om bästa Zigge. Idag ska vi jogga lite för jag har vääärldens träningsvärk, haha! Jag vette tusan varför faktiskt, men jag har träningsvärk i typ varenda muskel i min kropp. Haha!
 
Efter stallet ska jag snabba mig hem och göra mig i ordning för att åka på kalas. C fyller år så det blir att fira lite grann. Trevligt. Men nehej, nu ska jag sätta fart igen, vi hörs!

Torsdag

Morsning! Idag har jag en rolig förmiddag framför mig! Jag ska åka till stallet och ha instruktörshoppning för Pontus. Jag ska hoppa Zigge, det blir så kul! Dock kommer vi inte ha så värst mycket hopp-hoppning utan mer markarbete-hoppning.
 
Efter stallet åker jag och jobbar på mitt vanliga jobb och efter det åker jag tillbaka till stallet för att ha en lektion. En annan ridlärare är sjuk så ajg täcker upp lite extra. På mitt vanliga jobb har jag en dag fylld med utvecklingssamtal med några av min personal. Alltid kul att få träffa dom lite mer nära. Det ser jag fram emot.
 
Igår hade jag en låååång arbetsdag. Nu nrä jag mår lite halvrisigt känns det länge att jobba 12-13 timmarspass. Det var ju piece of cake förut, men nu känns det lite tungt emellanåt. Som tur är älskar jag ju båda mina jobb så det känns ändå helt okej. Det är mitt bästa tips hörni - Se till att skaffa jobb som ni verkligen trivs med. Det är som vår högsta chef sa: Ni vet fredagskänslan ni har inför helgen? Den ska ni känna på måndagen när ni ska till jobbet. Lika glada för att det är ännu en ny jobbvecka." Då har man ju verkligen lyckats!

Onsdag

Godmorgon! Redan onsdag, veckan går fort! Idag ska jag jobba, jobba, jobba. Först en ganska hektisk dag på mitt vanliga jobb med en massa intressanta möten. Sen efter det åker jag direkt till stallet och har lite lektioner. Vem behöver vila? ;)
 
Igår hängde Zigge med Anna och han hade varit jättemysig. Älskade lilla häst. Jag var iväg och köpte massa nytt foder till honom så nu finns det helt påfyllt. Eller ja, jag ska fylla på alla hinkar ikväll.
 
Idag ska Zigge återigen hänga med Anna och det är tur det för jag kommer ju jobba från morgon till kväll. Så jag hade nog inte riktigt hunnit ge honom den tid han förtjänar idag. Igår fick jag frågan "Hur mycket jobbar du egentligen!?" oh jaa... Svaret är väl tyvärr att jag egentligen jobbar alldeles för mycket. Men jag trivs med det. Jag gillar att jobba och gillar att ha fullt upp från morgon till kväll. Men för att säga på ett ungefär så jobbar jag nog uppemot 60 timmar i veckan. Det är givetvis inte hållbart i alltför lång tid, men just nu fungerar det. 
 
Hm, det här korta innehållslösa morgoninlägget jag tänkte skriva tog ju en annan vändning, hehe. Men men, jag får frgan rätt ofta så här har ni nu ett svar. En annan gång kan jag berätta vad jag jobbar med igen, för det frågas det också om en del. Stay tuned ;)

Tisdag

Åh sköna morgon! Då jag ska jobba ganska sent idag så tog jag mig en sovmorgon. Dock vaknade jag rätt tidigt ändå men låg kvar i sängen. Abbe fick komma upp och mysa lite och vi låg där jättelänge och bbara tog det lugnt. Så skönt.
 
Nu på förmiddagen ska jag jobba lite hemifrån. Så skönt att ha ett jobb som faktiskt går att jobba hemifrån ibland. Sen vid lunch tänkte jag gå till jobbet, men innan det blir det nog att åka och handla Zigges foder som jag tänkte göra igår men det blev inte av. Jag hade lite möten som dog ut på tiden och sen blev till andra samtal så.. Ja, det blev inte som planerat. När jag väl tänkte åka sen ringde Jonn och ville åka iväg på en grej. Så det gjorde vi.
 
Men, men. Idag blir det istället att köpa foder och så. Zigge gick ett pass med Linda igår och han hade varit jättefin. Så kul! Bästa Zigge! Idag ska han hänga med Anna. Jag är så lyckligt lottad som har så många fina människor runt omkring mig och Zigge. Vanligtvis skriver jag inte ut hela namnen på människor som nämns i bloggen, och det är helt enkelt av hänsyn till att alla inte alltid vill vara med i bloggen. När jag var 20-ish tyckte mina vänner att det var roligt, nu tror jag inte det är lika uppskattat med publicitet. Sen blir det ju lite mystiskt med alla olika bokstäver. Jag har fått höra att det spekuleras vilt i en viss krets varje gång en "ny" bokstav dyker upp. Rätt kul. Men är det så att ni undrar får ni väl fråga helt enkelt så svarar jag om jag kan. Annars får ni undra helt enkelt, hehe!
 
Nåja, nu ska jag ta upp datorn och börja jobba flitigt. Jag ska börja bjuda in folk till enskilda intervjuer. Heja!

Måndag vecka 12!

Godmorgon! Idag är det måndag och ny vecka! Äntligen tror jag faktiskt att jag har en lite lugnare vecka framför mig. Inte så många sena arbetsdagar och så. Ska faktiskt bli rätt skönt efter den här hektiska perioden. Idag består i princip hela jobbdagen av intervjuer. Spännande! Alltid lite pirrigt att få träffa de som eventuellt ska jobba med mig framöver. Så kul! Efter jobbet idag ska jag åka och köpa lite foder till Zigge. Lite lucern, müsli, magnesium och Muskel-E. Mycket grejer ska han ha den lilla prinsen :)
 
Idag ska Zigge hänga med Linda. Då blir han glad! Jag vet inte om dom lyckas ta sig ut i skogen om de får sällskap, annars får han gå ett pass på banan. Det kan han också behöva då han har så mycket energi.
 
Igår var det tävling och vi fick verkligen inga höjdarresultat i någon av klasserna. Men jag är faktiskt ganska nöjd ändå. I LA:n trodde jag att Zigge skulle köra cirkus, men det gjorde han faktiskt inte. Han var rätt lydig och duktig, utom i båda bakdelsvändningarna. Där spårade han ur och backade och dummade sig. Det gav oss en 2a och en 3a och det är ju koefficient på dem i LA:4. Heja. Snacka om att tappa mycket poäng! Så tyvärr landade vi strax under godkänt. Vårt asolut sämsta resultat i en LA-klass. Men men. I övrigt var det ganska bra ändå.
 
I MsvC:1 gick det lite bättre men vi fick ett par trista missar där också. Zigge slog om i fram i den förvända som också är koefficient. Det resulterade i en 4a, och sen fick vi galoppinslag i en travvolt som gav en 4a och tyvärr fortsatte han med galoppen in i slutan så den också blev en 4a. Tråkigt för den kändes i övrigt bra. När han liksom slutade galoppera. Men men. Vi fick ändå nästan 63% trots alla dessa 4or, så i övrigt var det rätt bra! En 8a på inledningen och faktiskt flera stycken 7,5.
 
Jag är så glad också att ALLA mellantrav och ökad trav blev godkända! Både själva momentet och även övergångarna! Heja Zigge! Våra knep vi fick från Helena fungerade och ena mellantraven lyckades vifaktiskt knipa en 7a på! Duktig Zigge!
 
Det kommer filmer från ritterna senare, men jag hann inte ladda upp dom igår innan jag somnade. Jag var helt slut när jag kom hem.
 
 

Träningspasset 18 Mars - Zigge

 
 
Åh så roligt vi hade igår! Zigge och jag lyckades ju få en reservplats på träningen för Helena, SÅ värt! Jag var rätt trött där på kvällen efter alla lektioner och tvätt av Zigge och allt, men samtidigt så taggad på att träna så då bara försvinner ju all trötthet.
 
Träningspasset igår var SÅ nyttigt på så många plan! Helena visste ju att vi ska tävla idag så fokus låg faktiskt lite på framridningstänk och programdelar. Perfekt! Vi pratade en hel del om det här med hur Zigge beter sig på tävlingsbanan på hemmaplan och jag sa att han blir så himla pigg! Då ställde hon frågan om det kanske inte var så att det var att han blev spänd istället. Vi diskuterade lite och ja, det är nog att han blir spänd. Inte tittig, utan spänd. Så fokus idag kommer få ligga på att få honom riktigt ordentligt lösgjord.
 
Vi fick börja med att göra en grej som Zigge tyckte var aaaasjobbig, det är det första ni ser på filmen. trava på en liten volt och flytta undan för skänkeln hela varvet runt. För vänsterskänkeln flyttade han helt okej, även om man kände att han tyckte det var jobbigt. För högerskänkeln tyckte han det var riktigt jobbigt oh blev sur på mig och började studsa. Tokstolle!
 
Sen fick vi jobba lite skolor och de går faktiskt bättre på träning nu än förut. Det handlar nog mest om att jag rider den lite bättre, jag förbereder inför och sen har jag mycket tydligare linje framför mig. Jag försöker verkligen se linjen liksom. Sen fick vi också hjälp med tempoväxlingar och övergångar - det vi alltid brister i på tävlingar!
 
I tempoväxlingarna fick jag i galoppen vara noggrann med att verkligen vara tydlig och konsekvent och också vara lite tuff mot honom. Inte hård, men bestämd liksom. Det blev bättre och bättre och till slut kundevi göra fina tempoväxlingar med kontroll hela vägen. Sen gjorde vi lite travökningar på diagonalen och här har ju vi SÅ himla svårt at hålla ihop det på tävling. Vi diskuterade lite först och sen gav Helena mig en övning. Jag fick rida öppna ur hörnet längs långsidan, en bokstav. Sen fick jag vända över på en kort diagonal med ökning och sen innan jag nådde andra långsidan fick jag ställa om och sen gå ut i öppna igen. Fungerade SÅ bra! Det ska jag göra några gånger på framridningen idag! Sen ska jag ha den tanken under programmet. Att jag fick rida öppna innan och efter var för att lura mig till ridning inför och efter ökningen. Det roliga var att själva ökningen också blev så mycket bättre av det här!
 
i slutet av lektionen var nog båda jag, Zigge och Helena rätt nöjda. Som vanligt fick vi fina ord från Helena som gör mig SÅ glad! Tack också till L som filmade lektionen så jag kan se och lära i efterhand - så nyttigt!

Tävlingsdag idag!

Hej hopp! Idag är det tävlingsdag och jag ser SÅ mycket fram emot det! Jag, Zigge och M ska ha så roligt idag! M ska hjälpa oss lite med sånt där som är så bra att åf hjälp med; typ att ta sig in i ridhuset istället för ner i ett dike... Men också att filma ritterna! Tusen tack!
 
Jag har börjat min dag med att må rätt dåligt. Mår illa och känner mig svimfärdig. Men jag hoppas att jag blir bättre snart. Nu har jag precis duschat och ska göra mig klar att åka till stallet för att fixa iordning allt.
 
Vi kommer starta två klasser idag. LA:4 och MsvC:1! För vi kom med i MsvC:1! Det hade jag nästan gett upp hoppet om, hehe! Men nu blir det två klasser. Jag vet inte alls vad jag ska förvänta mig då Zigge är så svår att tävla på hemmaplan. Men jag ska göra mitt bästa och vi ska ha roligt!
 
I LA:4 känns det som att risken finns att det blir lite cirkus. Jag ska verkligen försöka få Zigge att fokusera på mig hela hela tiden. På framridningen har jag en plan för hur upplägget ser ut som jag tagit fram med Helena igår. Text om det träningspasset kommer upp här om en stund. Med film också, snälla L kom och filmade! Tusen tack!
 
I MsvC:1 hoppas jag att Zigge har spänt av lite och kan fokusera på mig. Jag kommer behöva vara otroligt noggrann i min ridning för att sätta dom olika delarna, men i MsvC:1 händer det lite mer, så där är det lättare att verkligen fokusera all the way.
 
Jag har verkligen inga som helst förväntningar på några resultat. Jag är bara så otroligt glad att vi är så pass välmående att vi kan ställa upp. Vi ska ha roligt och kan man inte vara bäst - då kan man i alla fall ha roligast på banan! Heja Zigge!
 
HÄR kan du följa vårt resultat i LA:4, vi startar 14.00
HÄR kan du följa vårt resultat i MsvC:1, vi startar 16.17
 
 

Ridpasset 17 Mars - Zigge

Igår red jag ett pass på Zigge, men jag vet inte om det var jag som var stressad eller om det var för att jag kom mitt i Zigges sovstund. Det gick INTE bra. Till en början var Zigge seg, sen var han pigg men lat och sen var han bara allmänt ouppmärksam. Och jag fladdrade omkring där uppe som jag vet inte vad.
 
Nej, skärpning. Vi jobbade i alla fall på lite lösgörande och försökte få det till ett okej pass ändå. Sänkte kraven och bara jobbade men lydnad och mjukgörande. Det blev väl ändå lite bättre, men vi nådde inte känslan jag vill. Så det känns ju himla bra att vi ska träna för Helena idag. Det behövs.
 
Men no matter what - jag älskar Zigge!

Lördag

Godmorgon!
 
Idag har jag en fantastisk men lång dag framför mig! Jag börjar med mina vanliga lördagslektioner. Mys! Sen efter det ska jag åka iväg lite snabbt och fixa lunch och när Zigge kommer in från hagen ska jag försöka tvätta av honom all gammal lera. Det dumma med en vit häst är ju att även om man borstar bort leran från pälsen lämnas ju en gul fläck kvar där leran satt. Inte särskilt snyggt.
 
Efter jag har tvättat av Zigge ska jag knoppa honom om jag hinner, annars får jag ta det senare. Klockan 16 är det hästlekis och då kommer alla gulliga barnen som ska få lära sig mer om hästar och pyssla på ett säkert sätt.
 
När hästlekis är slut är det dags att göra iordnin Zigge för att rida och så blir det träning för Helena. Så himla nice!
 
Sen ska jag köra hem L och sen mig själv. När jag kommer hem lär jag däcka i soffan. Men det gör inget, man lever ju för att leva, hehe. Men nu ska jag borsta igenom håret och sen åka till stallet. Vi hörs!

Nu börjas det

 
Ja hörni.. Nu vet vi att det är vår. När Zigge kommer in från hagen och ser ut såhär varje dag. Ja då vet man att det är vår. Den här perioden är Zigge typ gulskäck hela tiden. Detär omöjligt att hålla honom vit. Kolla bak på svansen också, som en hel lerkorv! Galet!
 
Ps. Haha! Zigges min är ju to die for! Han stod och sov när jag kom in och fotade och hade INTE tid att posa för någon kamera!

Fredag

Hejsan hoppsan!
 
Hoppas ni har en fin helg framför er - det har jag! Idag är det full fart på jobbet med schemaläggning och massa spännande möten. Sen efter det åker jag till Ziggemannen som det känns som det var sjuuuukt länge sedan jag träffade. Ikväll ska vi trimma in oss lite inför imorgon. Efter det blir det årsmöte på klubben, alltid trevligt och spännande.
 
Sen imorgon blir det lektioner as usual, så kul! Sen ska jag försöka hinna tvätta Zigge och få honom så vit det går, samt knoppa honom förhoppningsvis innan det är Hästlekis. Efter hästlekis sen ska Zigge och jag träna för Helena igen. Ska bli riktigt kul!
 
På söndag är det sen tävling. Det blir LA:4 för oss och vi står faktiskt på kö till MsvC:1. Vi är nu första reserv så jag hoppas, hoppas, hoppas vi får en plats! MsvC:1 är ju vårt favoritprogram liksom. Tävlingen sker på hemmaplan, så det grejar vi att rida två starter om det skulle vara så att vi får en plats. Eller så kanske jag stryker LA:4 i så fall. Det är ju inte alls vårt program, men roligare att rida det än inget liksom. 
 
Nu ska jag fortsätta med jobbet, ha en fin dag!

Torsdag

Godmorgon!
 
Idag har jag en lååååång arbetsdag framför mig. På förmiddagen har jag en massa pappersarbete att greja med och även bokningar för intervjuer. Heja mig! Sen mot kvällen har jag utbildning med min personal, så det blir kul. Lång dag, men rolig dag. Det är lite så jag jobbar många gånger, hehe.
 
Jag skulle egentligen vilja hinna iväg och köpa mig lite nya skor. Men jag vet inte om jag hinner det. Jag skulle behöva köpa lite "platta" skor om man säger.. Inte med klack. Typ ett par gympadojjor eller något liknande. Jag har nästan alltid klack. Eller.. Jag har alltid klack på vanliga skor för jag äger inga utan. Haha! Men jagbehöver ett par ibland. Så det ska jag försöka fixa om jag kanske hinner på lunchen eller så. Men förmodligen inte.
 
Zigge hängde med Anna igår och enligt rapport var han jättefin, men pigg. Jag gillar ändå att han är pigg och glad. Idag hänger han åter med Anna så jag jobbar typ... 8-21 eller nånting sånt. Men imorgon, då ni! Då ska jag ta hand om prinsen igen! Då är det dessutom årsmöte tror jag. Fullt schema som vanligt!

Pay & Ride LA:4 12 Mars - Zigge

Den här Pay & Riden var mitt syfte att gå in på banan och typ låta Zigge "springa av sig" lite. Zigge har inte gått på en dressyrbana sen i november och han har varit SÅ himla pigg nu på senaste tiden att jag kände på mig att han kanske skulle ha lite för mycket energi. Så inför att vi ska tävla helgen efter var det hrä perfekt! Och OM det behövdes!
 
Framridning
När vi kom in på framridningen spetsade Zigge öronen och skrittade på som en galning. Jag kunde inte ha särskilt långa tyglar för då började han bara trava. Lite lätt taggad häst kan man väl säga. Sen när vi började jogga kändes han faktiskt rätt fin. Lite väl springig så jag fick verkligen kämpa med att stämma av så han inte sköt iväg i full fart. I galoppen kändes han också taggad men gick och laddade lite för byten. Och vi skulle ju inte ha några byten på banan den här gången. Men jag kunde rida lite förvänd galopp utan problem och han var superfokuserad. Det var tills han blev helt varm i kroppen. Samtidigt som Z blev varm i kroppen började hästarna i hagen utanför ridhuset springa fram och tillbaka. Det gjorde att Zigge började bocka lite och sen var det kaos. Han backade, snurrade, lättade i fram, backade igen och.. ja. Kul. Sen fick jag tillslut fram honom igen men han gjorde sådär ett par gånger till. Däremellan kändes han ändå rätt fin, men var lite överallt bitvis.
 
 
Ritten
När vi kom in i andra ridhuset och Zigge såg staketen blev sprang han in med spetsade öron igen. Alltså vad jag älskar att känna glädje i hela hästen! Om jag någon gång varit fundersam på om Zigge verkligen gillar tävlingsbanan så fick jag mitt svar där och då. JA, det gör han.
 
När vi fick startsignal fattade jag galopp och la en volt. Mitt i volten gjorde Zigge någon sorts skänkelvikning och jag ramade då in för att få honom att sluta. Då brallade han till. Haha! Sen körde vi.
 
Programmet blev ju ett av våra aaaabsolut sämsta någonsin tror jag. Han var så pigg, så vild, så ofokuserad på mig samtidigt som han var så jäääkla känslig. Ja ni ser ju. Han slår om i bak flera gånger, lägger in byten lite här och var och jag kan tyvärr inte annat än säga att det tyvärr är jag själv som ger honom signalerna att han ska byta. Jag är lite för fladdrig och ostyrslig. Här märker jag att jag inte har så mycket styrka att sätta emot. Otränade Sandra helt enkelt.
 
Så ja. Programmet innehåller allt från 3or till 7or och det kan man ju förstå med tanke på hur illa det ser ut. Men konstigt nog är jag ändå på något vis lite nöjd. Resultater är ju bara katastrof och att glömma. Men jagär så glad för Zigges glädje och energi. Nu måste jag bara lära mig att använda den och kanalisera hans energi på rätt sätt. Då kan det bli hur bra som helst!
 
Allmäna intrycket
Gångarter 6
Framåtbjudning 6
Lösgjordhet 6/12
Ryttarens sits och hållning 6/12
Korrektheten 6
 
Totalpoäng 55,94%
 
Plats Träning, inget resultat
 
Mina tankar om slutpoängen
Förrsa gången jag skrev om vår start i LA:4 blev vi placerade och slog rekord i högsta poäng för LA:4. Den här gången får jag skriva att vi slog rekord i sämsta poäng i LA:4, haha! Ja, det här är ju inget att skryta om liksom. Men jag är ju glad att vi tog det här nu och inte nästa helg när det är tävling.
 
Slutkommentar
Häst m en del missar spec i galoppen där han byter i bak. Försök få stadigare ö-gångar o upptag - lite hastigt i vissa böjda spår.
 
Mina tankar om slutkommentaren
Hehe ja. Kommentaren är ju inte särskilt positiv, men å andra sidan är den väldigt sann och konstruktiv. Det var ju verkligen sådär. Så hela veckan nu blir det att öva övergångar, upptag, takt och förvänd. Heja Zigge!
 
Domare var Eva Rydström

Onsdag

Godmorgon!
 
Onsdag och vi är snart halvvägs igenom den här veckan. Igår hade jag en bra dag faktiskt. Roliga möten på jobbet och sen ett härligt ridpass på Mr Z på kvällen. Han är så rolig att rida nu för han är så fin! Han hade ju lite vilodag dagen innan, så han var lite stel och lat som han alltid blir dagen efter, men vi fick till det rätt bra ändå.
 
Idag ska jag ha massa möten hela dagen också och en gruppintervju. Kul! Jag älskar att intervjua! Ikväll är det ju Annas dag med Zigge, och jag tror hon komemr rida honom på sin lektion.
 
Igår fick jag en notis i min telefon om att det kommit startlistor inför söndag. Då ska jag och Zigge rida LA:4 på hemmaplan. Ska bli roligt men jag har verkligen noll förväntningar. Med tanke på hur det gick på pay & riden i söndags så, hahahah! Jag ska lägga upp ett inlägg om det också. Det borde komma upp idag, så får ni se hur kaos vi var, hahaha!
 
Men nu ska jag sätta lite fart här. Ha en fin dag hörni!

Tisdag

Godmorgon!
 
Idag är det tisdag och jag är faktiskt rätt trött. Igår var det en lååååååång dag och jag var tvungen att ha 110% fokus hela tiden. Då blir man lite trött. Zigge hängde med Linda igår och fick gå ut i skogen. Dock hade han inte skött sig jättebra, men det hade gått okej ändå.
 
Idag jobbar jag hela dagen och har en massa möten typ hela tiden. Efter jobbet sen ska jag åka till Zigge oh ta hand om honom. Jag läääängtar! Han har varit så fin sista tiden (utom när han var vild i söndags, hahaha) så det ska bli så roligt att sitta upp igen.
 
Juste, igårfick jag ett roligt sms också! Jag har fått en reservplats på träningen för Helena på lördag! Och dessutom passade den toppen med mina jobbtider på lördag, så det blir träning! Perfekt dagen innan tävlingen! Tjiho! Jag längtar!
 
Men nu ska jag ta och gå till jobbet. Börjar sent idag då jag slutade sent igår kväll. Skönt med lite mysmorgon hemma faktiskt.

Måndag vecka 11

Godmorgon!
 
Ny vecka idag och jag inleder veckan med ett kvällspass på jobbet. Så nu på förmiddagen ska jag faktiskt ta tag i lite tvätt. Jag har dock lite möten på jobbet också, så jag springer lite emellan. Tur att jag bor så nära, hehe.
 
Ikväll är det nämligen intervjuer inför sommaren. Jag ska anställa ett helt gäng med sommarjobbare och jag ÄLSKAR det. Det är SÅ roligt att intervjua och anta utmaningen att på en kort stund avgöra vaddet är för person jag har framför mig och hur bra den passar in i vår verksamhet. Bland det roligaste i mitt jobb! Helt klart!
 
Den här veckan avslutas med tävling! På söndag är det årspremiär för mig och Zigge. En LA:4 och igår var ju tanken att han skulle få springa av sig lite på en bana inför det så han inte blev kaos nu på söndag när det är på riktigt. Det var ett klokt val. Igår var det inte många rätt. Zigge gjorde typ 10 byten, i LA:4 ingår det 0 byten. Haha! Tokiga lilla häst! Men på något sätt var det ändå kul. Även fast jag kände att jag hade noll kontroll inne på banan, at Zigge bara körde med mig och att vi var typ helt värdelösa... Så var det så himla härligt att känna Zigges glädje och energi. Bästa häst! Det kändes som att han hade saknat tävlingsbanan. Tokstollen.
 
 

Söndag

Godmorgon!
 
Idag är det söndag och vi har Pay & Ride på anläggningen. Jag har anmält mig och Zigge och ska försöka rida ett program. Det blir LA:4 för det är vi faktiskt anmälda till nästa helg när det är hemmatävling! Det ska bli kul, Zigge har ju känts jättefin senaste dagarna, men lite väl pigg kanske. Det rukar kunna slå över i Professor-mode på honom när vi är på hemmaplan. Det vill säga att han kör lite sitt eget race och "kan själv", samt väljer tempo själv. Men jag får kämpa!
 
Tyvärr vaknade jag dock nu och mådde lite smårisigt, så vi får väl se hur mycket jag orkar,. Men jag hoppas hoppas hoppas att jag mår bättre snart och orkar mer då. Jag testar helt enkelt.
 
Ikväll sen blir det middag hos oss med lite familj och så. Jonn fyller nämligen år idag. Det blir mysigt. Så efter stallet ska jag snaba mig hem för att duscha och städa och greja. Haha. Städning är inte min bästa kvalitet.
 
Nä, nu ska jag sätta fart. Hörs sen! Håll tummarna at vi får rida programmet, det behövs inför årets första tävling!

Lördag

Godmorgon! Oj vilken dag jag hade igår alltså! Började jobba på morgonen och hade möten som avlöste varandra där jag behövde vara på olika platser från minut till minut. Galet. Det blev en del springande kan jag säga. Sen efter jobbet åkte jag raka vägen till stallet och hade lektioner där hela kvällen. Sen efter det blev det att ta hand om Zigge och det var så härligt. Vi var helt själva i stallet mot slutet och det är bara SÅ mysigt att få den där ensamtiden med sin häst!
 
Igår passade jag på att tvätta Zigges svans och bakben. Egentligen skulle han behöva ett helbad, men det har inte riktigt funnits varken tid eller ork till det nu på senaste tiden. Men det går ingen nöd på honom. Han lever ett härligt liv som gulskäck.
 
Ridpasset fick gå lite i Helena-tänket fast med lite lägre krav och inte lika intensivt. Men herregud vad roligt det var att rida! Han var SÅ fin och det kändes typ som att ALLT från torsdagens träning satt och ara gick som smör. Så himla kul!
 
Idag blir det lektioner nu på förmiddagen och sen rida Zigge och sen hästlekis på slutet. Full rulle som vanligt! Haha! Har jag tur så skulle bästa L komma och hjälpa mig lite, gulle! Jag har verkligen världens bästa medryttare till Mr Z! Men nej, nu ska jag kila ut med Abbe som visserligen sover som en stock och inte ser ett dugg sugen ut på att gå på promenad. Men men.

Träningspasset 9 Mars - Zigge

 
Åh vad jag är glad idag! Det var ju Helena-träning idag och jag befarade ju att jag inte skulle kunnavara med eftersom Zigge klätt av sig en sko. Men hovslagaren kom ut vid 10-tiden och Zigges hov såg så pass bra ut att jag kunde rida. Han var inte det minsta besvärad. Sååå härligt och så roligt!
 
Så det blev ett träningspass idag och jag hade verkligen inga stora förväntningar på passet, mer än att jag alltidhar kul när jag tränar för Helena. Men med tanke på hur lite jag och Zigge har trimmat på senaste tiden kändes det som att det kunde gå lite hur som helst.
 
Vi började med att jobba lite i trav och flytta in och ut på volten. Här fick jag verkligen kämpa för att inte Zigge skulle antingen trycka emot eller falla ut alldeles för fort. Men efter en liten stund fick vi ordning på det och jag började också rida lite bättre. Vi gick sen ut och jobbade lite öppna på långsidan och rätt upp och där fick vifaktiskt omdömet "Bättre än vanligt" vilket kändes SÅ roligt! Vi har inte jobbat med öppna alls senaste tiden och nu bara satt det. Underbart!
 
Sen jobbade vi galopp och där var Zigge faktiskt riktigt fin. Här jobbade vi mest på volten till att börja med och just att få honom att vänta på mig. Det blir lätt att vi racear iväg och jag låter liksom Zigge göra det istället för att ta en förhållning och be honom vänta.
 
Sen gick vi över på att rida lite övergångar, ganska snabba. Några steg skritt - några steg trav - några steg galopp - några trav - några galopp - några trav - några skritt, osv. Här kändes det riktigt bra faktiskt! Svårt, men bra! Dock fick vi lite surigheter när vi skulle fram i trav i högervarvet, haha! Zigge började trycka åt sidan när jag bad honom hålla ordentlig böjning och ställning in i traven. Det tyckte han inte vi skulle göra. Så vi gick heeeeela långsidan i vårt 80m-ridhus och bara tryckte till vänster och jag försökte vända höger. Sen plötsligt gick det bara och sen skärpte han sig. Tokhäst! Vi avslutade med lite tempoväxlingar i trav och även där var han riktigt fin. Gissa om jag är taggad på att fortsätta nu när han kändes helt fantastisk?
 
Det var också så roligt idag attvi körde på oh ajg blev helt slut och då sa Helena att jag ju måste säga till om jag blir för trött för hon blev så engagerad så hon inte tänkte på det, hehe. Det är en härlig inställning på tränaren tycker jag! :)

Torsdag

Godmorgon!
 
Idag börjsr min dag lite anorlnda är det var tänkt. Planen var ju att börja dagen med lite sovmorgon och sen åka till stallet och träna med Zigge för Helena. Bästa dagen! Men.... Igår kväll satt Zigges sko på sned och nu har han ingen sko. Dockhar jag faktiskt lyckats få tag i en hovslagare somkommer ut vid 10 och hjälper mig få på skon. Så morgonen ser lite annorlunda ut.
 
Vi får se hur Ziggekänns i hoven. Är han öm får han vila idag, men har jag tur att haninte har ont kanske jag kan rida ändå. Vi får se helt enkelt. Men fy såtråkigt det här blev. Jag har missat varje Helenaträning sedan i november. Så nu när vi äntligen ska få vara med så händer det här. Bajs.

Onsdag

Hejsan!
 
Idag är jag lite trött, hehe. Det blev en lång dag igår, men oj vad roligt det var! Jag gillar verkligen att ha lektioner! Även om det inte ens är mina elever är det lika roligt ändå! Men att jobba från tidig morgon till sen kväll gör mig lite trött såhär dagen efter. Men jag passade på att ta lite sovmorgon idag och börja vid halv nio istället. Idag jobbar jag nämligen till kvällstid också, har ett projekt som går av stapeln ikväll. Kul!
 
Så idag hänger Zigge med Anna igen, gud det känns som att han är mer med Anna än med mig just nu, hehe. Men snart får jag nog mer tid igen! Anna red förresten igår och då passade jag på att hjälpa henne lite efterosm jag ändå var där. Zigge kör lite med henne som han ju gör med mig också nu när han är så pigg och glad, men hon fick till det riktigt bra! Så kul! Jag är så lyckligt lottad som har Anna, och Zigge också!
 
Imorgon ska bli en riktigt rolig dag! Då ska jag och Zigge träna för Helena igen! Det var jättelänge sedan och jag längtar sååå mycket till att hon ska få se honom in action igen! Woho!
 
Nu --> Back to work!

Tisdag

 
Hej hopp!
 
Det har inte blivit mycket uppdatering här inte. Det beror på att jag mått lite dåligt, och fortfarande gör tyvärr. Jag hoppas att jag ska må bättre snart så jag kan uppdatera här som vanligt.
 
I helgen har jag haft full rulle. Lördagen spenderades med att första ha mina lektioner igen, så kul!! och sen efter det tog jag hand om Zigge och på eftermiddagen startade jag upp en vända med hästlekis igen. På söndagen hade vi tre (!!!) ponnycupsmatcher. Två i hoppning och en i dressyr. Alla matcher gick bra, alla ryttare red bra och kämpade på. Hoppmatcherna blev oavgjorda och dressyrmatchen vann vi. Vi har i dressyren gått till final också, jättekul! Dom är så duktiga och så har vi väl haft lite tur också :)
 
Idag har jag också full rulle. Jobba på dagen sen efter jobbet åker jag till ridskolan och har lektioner hela kvällen. Heja mig! Jag kommer sova SÅÅÅÅ gott ikväll, hehe.
 
Hur mår ni? Jag saknar er!

Fredag

Hej på er!
 
Hoppas ni har en fantastisk dag idag. Jag har full fart på jobbet och idag ska jag faktiskt sluta lite tidigare. Ska bli himla skönt. Då blir det att åka till Zigge och rida ett pass på honom.
 
Jag hoppas att jag ska känna mig lite bättre idag, jag har varit lite hängig och så ett par dagar, men jag hoppas jag är på banan ikväll. Framförallt för älskade Zigges skull.
 
Förhoppningsvis blir det med andra ord ett ridpass ikväll och då ska jag jobba mycket lösgörande och lydnad. Han har varit helt galet pigg här ett tag nu så det måste vi få ordning på.
 
Häromdagen när jag var och handlade mer fodertillskott till Zigge blev det även ett gäng med fyra nya paddar för att linda med. Mina favoriter, jag ska visa er dem sen. Kanske blir det invigning ikväll!
 
Efter stallet ikväll kommer ett par kompisar hem till oss och delar en middag, så mysigt!

Torsdag

Hej hopp!
 
Idag började jag dagen me att ta en lång varm dusch och sen gick jag till jobbet för att Yoga en timme och sedan åt jag en stadig frukost med avocadomackor. Så grym morgon! Välkommen till mitt hälsosamma jag, hehe!
 
Hur som helst. Idag är det full fart hela dagen. Bokstavligen. Jag jobbar hela dagen och när jag är klar på jobbet blir det att åka raka vägen till stallet för att fortsätta jobba där istället. Jag ska ha fyra lektioner, fodring och låsning så jag slutar ca 22.30 ikväll. Skapligt lång dag, hehe. Men så kan det vara ibland.
 
Idag tar gulliga L hand om Zigge, det blir toppen. Imorgon blir det min dag med honom igen. Älskade häst! :)
 
Nu är pausen slut, dags att arbeta flitigt igen!