Besöket på BVC

Iförrgår var vi ju på BVC och det var jättekul! Vi skulle mäta och väga och så pratade vi en del. Jag helammar ju Ida så jag hade lite frågor angående det. Eller.. Frågor var det kanske inte, mer en massa "Såhär är det.... eller hur?" Haha! Men det var jätteskönt, allt jag hade funderat kring fick jag svar på att det var som jag tänkte. Skönt.
 
Mätningen visade att hon hade blivit två centimeter längre, så nu är hon 53 cm och hennes huvud hade också vuxit, men med en halv centimeter. Så nu är huvudets omkrets 37. När vi skulle väga hade jag förväntat mig att hon skullel väga strax under 4000 g. För en vecka sedan vägde hon ju 3790g och min känsla har varit att hon äter väldigt mycket och nog har gått upp rätt bra i vikt. OM jag hade rätt i det senare! Men väldigt fel i det första. Hon vägde nämligen 4140g! Helt galet vad hon hade gått upp i vikt! Men det var jätteskönt för då vet jag nu att hon får i sig tillräckligt och jag behöver inte oroa mig ett dugg för amningen i nuläget. Vi fick också rådet att testa med napp om vi ville så det testar vi nu. Hon var jätteduktig och tog nappen bra redan på första försöket.
 
En annan jätterolig grej som hände var under tiden hon skule mätas. Vi hade precis pratat om att jag tyckt att det liksom känns som att hon ler mot en ibland, helt medvetet liksom men att jag förstod ju att det inte var det. BVC-tjejen sa då att det vanligaste är att de börjar le medvetet någon gång mellan 4-6 veckor, men att några bebisar börjar tidigare, så det kunde vara så. När vi då la henne för att mätas så satt en fin och färgglad mobil ovanför. Ida började direkt kolla på den och då puttade jag till den lite så den rörde sig och då fyrade hon av värsta superleendet. BVC-tjejen sa direkt då att "Jodå, hon ler medvetet, så du har tyckt rätt. Hon ler absolut medvetet." Då blev jag så himla glad och hjälp vad jag önskar att jag hade filmat det där ögonblicket! Nu behöver i alla fall inte jag och Jonn fundera på vem av oss som ska få det första medvetna leendet, för hon har redan gett oss båda leenden i någon vecka och vi vet inte vilket som var det första. Älskade unge ♥
 
På bilden ser ni första gången med napp, så nöjd :)Remember me


Ladda ner en egen design gratis