Nu händer det grejer!

Igår började Ida officiellt gå tror jag. Hon har ju tagit några steg sådär ibland ett bra tag nu, men igår började hon verkligen gå självmant. Att hon liksom släpper saker själv och bara knatar iväg. Så gulligt! Helt vinglig och stapplig, men hon kan gå riktigt långa sträckor nu. Tänk vad fort det går med utvecklingen. Klipper in en liten gif med ruskigt dålig kvalitet här nedan så får ni se.
 
 

Tapas - Bresaolarullar ♥

 

 
I onsdags hade jag ett gäng kollegor hemma hos mig och vi hade Tapas & Sangriadag. Så härligt och jag tycker verkligen det känns lyxigt att få äta en sen lunch som till och med övergår i middag. Vi satt i flera timmar och bara åt och drack gott. Jag är så glad att jag har så trevliga kollegor att jag vill umgås med dem privat ♥
 
Jag stod för fixandet av all mat och dryck och självklart gjorde jag då en av mina favoriter för tapas, nämigen Bresaolarular. Superlätt ochgott och går dessutom lika bra att göra dagen innan de ska ätas - supersmidigt!
 
Bresaolarullarna är alltså det ni ser i mitten av det hjärtformade fatet. Här nedan beskriver jag hur du enkelt gör dem själv!
 
 
Du behöver:
  • Skalet från en citron
  • ca 150 g Bresaola
  • 250 g mascarpone
  • ca en kruka basilika
  • Ett bakplåtspapper
     
     
 
Steg 1:
Bred ut bresaolan på bakplåtspappret. Var noga med att täcka hela ytan du använder så att det inte blir några hål. Bred sedan ut mascarpone på bresaolan. Tips! Det kan vara lite svårt att bre, så mitt tips är att klicka ut all mascarpone hyfset jämnt och sedan liksom trycka ut de klickarna. Då blir det lättare att bre.
 
 
Steg 2:
Tvätta citronen noggrannt och riv sedan skalet fint. Om basilikabladen är stora rukar jag riva dem i mindre bitar.
 
Steg 3:
Sprid ut citronskalet över mascarponen. Försök fördela det så jämnt som möjligt.
 
 
Steg 4:
Sprid ut basilikan över citronskalet. Försök även har att få det ganska jämnt.
 
Steg 5:
Börja i ena änden och rulla ihop till en rulle. Försök rulla så tight som möjligt och tryck gärna till emellanåt.
 
Steg 6:
Rulla bakplåtspappret runt om och lägg in i kylen till servering. Innan servering skär du upp rullen i skivor. Om det är länge tills jag ska servera denna brukar jag även ta aluminiumfolie runt bakplåtspappret.